Si të fitoni Bitcoin në vitin 2020 – Udhëzues falas për fillestarët

Shfaqja e Bitcoin si një nga aktivet më të nxehta të investimeve të reja ka befasuar shumë njerëz që dikur besonin se cryptocurrency e drejtuar nga blockchain nuk do të kishte kurrë vlerë të botës reale. Ajo gjithashtu ka gjeneruar interesa të mëdha nga ata që nuk kishin dëgjuar kurrë më parë për Bitcoin ose që dinin relativisht pak për të. Si rezultat, tani ka mundësi të pabesueshme për të fituar para shtesë në kamare cryptocurrency.


Në artikullin vijues, do ta zbuloni si për të fituar para me Bitcoin dhe zbuloni disa nga mënyrat e ndryshme për të përfituar nga prirja e cryptocurrency dhe të fitoni Bitcoin në shumë mënyra të ndryshme.

LAJMERIM I RENDESISHEM

Mos harroni, mbajtja e bitcoin ose lartësimeve tuaja në kuletat tuaja të këmbimit është shumë e pasigurt. Kurrë nuk duhet të ruani atëherë në këmbim për më gjatë seç është e nevojshme. Për t’i bërë të sigurt Bitcoin-et, LiteCoins ose ndonjë monedhë tjetër crypto, do t’ju duhet një portofol harduerësh si Ledger Nano S ose Trezor.

Sapo të blini Bitcoin ose Altcoin tuaj nga një prej shkëmbimeve që unë kam listuar më poshtë, thjesht zhvendosni monedhat tuaja nga këmbimi dhe në portofolin tuaj të harduerit. Kjo është me të vërtetë mënyra e vetme më e sigurt për të ruajtur monedhën dixhitale.

Së pari… një fjalë me kujdes realist

Para fillimit të mënyrave që mundeni fitoni Bitcoin dhe të fitoni para me Bitcoin, është e rëndësishme të merrni një pamje realiste se sa para mund të fitonit. Megjithëse ka sigurisht një sasi të madhe parash që duhet të bëhen në këtë treg, shumë nga mënyrat fillestare-miqësore për të fituar Bitcoin do të rezultojnë vetëm në sasi të vogla. Mos u dekurajoni, sidoqoftë. Edhe sasi të vogla të Bitcoin mund të jenë asete të dobishme, veçanërisht duke pasur parasysh rritjen e shpejtë aktuale të vlerës së cryptocurrency. Nëse doni të grumbulloni shuma më të mëdha të Bitcoin, kjo është gjithashtu plotësisht e mundur.

Sidoqoftë, do të kërkojë një investim fillestar që mund të mos jetë i lehtë për ju të përballoni. Me atë pa mbarim, le të fillojmë të eksplorojmë mënyrat e ndryshme me të cilat mund të filloni të fitoni para me Bitcoin.

# 1 – Minierat e Bitcoin – Numri një mënyrë për të fituar para me bitcoin.

minierat e bitcoin

Nëse dëshironi të bashkoni sasinë më të madhe të mundshme të Bitcoin, miniera është ndër opsionet tuaja më të mira. Minierat i referohen përdorimit të pajisjeve kompjuterike për të kryer automatikisht një sërë operacionesh matematikore, e cila nga ana tjetër krijon Bitcoin të ri. Mënyra se si është vendosur Bitcoin, vetëm 21 milion mund të prodhohen ndonjëherë. Në kohën e shkrimit të këtij artikulli, rreth 16.7 milion prej këtyre Bitcoin janë minuar me sukses, duke lënë më shumë se katër milion në tryezë për minatorët e Bitcoin.

Një gjë që do të duhet të dini për minierat e Bitcoin para se të futeni në të është se vështirësia rritet me kalimin e kohës. Me fjalë të tjera, do të duhet më shumë kohë dhe më shumë energji llogaritëse për të gjeneruar çdo Bitcoin pasues. Në ditët e para të Bitcoin, entuziastët e cryptocurrency ishin në gjendje të përdorin njësi të përpunimit grafik në kompjuterë të rregullt për minierat e tyre. Megjithatë, vështirësia është rritur aq shumë sa që nevojiten pajisje më të specializuara.

Një mënyrë për t’iu qasur minierave të Bitcoin është ta bëni vetë. Për ta bërë këtë, do të duhet të investoni në një minator Bitcoin. Minatorët e Bitcoin janë pajisje të jashtme që furnizojnë fuqinë e nevojshme informatike për të prodhuar Bitcoin në mjedisin e sotëm me vështirësi të lartë. Mimi i një minatori Bitcoin do të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme bazuar në aftësinë e tij të përpunimit. Minatorët e vegjël USB fillojnë me nën 100 dollarë, ndërsa pajisjet më të mëdha dhe më të fuqishme të minierave mund të shkojnë në dhjetëra mijëra dollarë. Edhe pse investimi fillestar për blerjen e një minatori Bitcoin mund të jetë mjaft i madh, kjo ju lejon të prodhoni rrjedhën tuaj të qëndrueshme të Bitcoin të ri derisa të jenë arritur 21 milion e plotë.

Nëse vendosni të filloni minierat vetë, sigurohuni t’i mbani në mend kostot periferike. Jo vetëm që do të duhet të paguani për çfarëdo pajisje që zgjidhni të përdorni, por gjithashtu do të ketë kosto të energjisë elektrike. Nëse keni një minator të madh që prodhon një sasi të konsiderueshme nxehtësie, mund t’ju duhet të instaloni një sistem ftohjeje për ta mbajtur atë të funksionojë siç duhet. Së bashku, këto kosto mund të hanë pjesën më të madhe të marzhit të fitimit në minierat Bitcoin. Për fat të mirë, nëse Bitcoin vazhdon të vlerësojë në vlerë, këto kosto periferike përfundimisht do të kompensohen në mënyrë retroaktive përmes asaj vlerësimi.

Nëse nuk doni të shkoni në shpenzimet fillestare dhe telashet e vendosjes së operacionit tuaj personal të minierave Bitcoin, ende mund të filloni veprimin me atë që njihet si minierë e kontratës. Në minierat e kontratës, ju do të paguani një tarifë në këmbim të një kompanie për të përdorur pajisjet e saj të minierave Bitcoin në emrin tuaj. Kjo kontratë do të zgjasë për një periudhë të caktuar kohe, dhe e gjithë Bitcoin e minuar gjatë asaj kohe në pajisjet që keni kontraktuar do të dërgohet në portofolin tuaj Bitcoin. Dy nga shërbimet më të mëdha të minierave të kontratave janë Genesis Mining dhe Hashing24. Minierat e kontratës janë një mënyrë e lehtë dhe pasive për ju që të grumbulloni Bitcoin, megjithëse do të kushtojë më shumë për një periudhë afatgjatë sesa të keni pajisjet tuaja të minierave Bitcoin.

# 2 – Plotësoni Mikro-detyra për Bitcoin

Megjithëse minierat ju lejojnë të fitoni Bitcoin më shpejt se çdo metodë tjetër, pragu i tij i lartë i investimeve do të thotë që nuk do të jetë i përshtatshëm për të gjithë. Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë në shkallë më të vogël për të zhytur gishtin e këmbës në pishinën Bitcoin, mund të preferoni të përfundoni mikro-detyrat që paguajnë në Bitcoin. Mikro-detyrat janë veprime të vogla, të thjeshta, të tilla si shikimi i një reklame ose përfshirja me një postim në mediat sociale. Megjithëse pagesa është zakonisht shumë e ulët, detyrat mikro janë ndoshta mënyra më e thjeshtë për të hyrë në Bitcoin.

Një nga vendet më të mira për të filluar për të filluar me mikro-detyrat që paguajnë në Bitcoin është CoinWorker, një treg që specializohet në detyra të tilla. Detyrat e CoinWorker paguhen në pikat që kapin vlerën prej secilit prej 0.01 $ (USD). Megjithëse shumë detyra në CoinWorker paguajnë më pak se $ 0,03-0,05, disa paguajnë më shumë se 1,00 $. Detyrat e renditura në CoinWorker janë zakonisht shumë të lehta dhe duhen vetëm disa minuta për tu përfunduar.

Ekzistojnë gjithashtu disa site që do t’ju paguajnë sasi të vogla të Bitcoin për shikimin e reklamave. Ashtu si detyrat e tjera mikro, këto veprime paguajnë sasi shumë të vogla të Bitcoin, por janë tepër të lehta për tu realizuar. Nëse po përpiqeni të fitoni Bitcoin tuaj të parë, shikimi i reklamave është ndër mënyrat më të lehta për ta bërë atë. Disa nga faqet më të mira që lejojnë përdoruesit të shohin reklama në këmbim të Bitcoin përfshijnë CoinAdder, Ads4BTC dhe Advercoin.

# 3 – Rakordet e Bitcoin

Rakordat e Bitcoin janë pak a shumë si detyra mikro në kuptimin që ata paguajnë sasi shumë të vogla të Bitcoin në këmbim të një sasie të vogël të kohës tuaj – shpesh rreth 1 Satoshi, që është një e qindta e një BTC miliontë. Në rastin e rubinetave, Bitcoin është zakonisht në dispozicion për t’u pretenduar nga përdoruesit në një interval të caktuar, siç është çdo pesë minuta.

Ideja që qëndron pas rubinetave të Bitcoin është që pronarët e tyre shesin reklama në vend, e cila më pas shikohet nga përdoruesit që vijnë për të kërkuar Bitcoin e tyre. Rakordat e Bitcoin paguajnë shuma që janë pothuajse shumë të vogla për shumë përdorues për t’u mërzitur, por ato janë një mënyrë e mirë për të hyrë në botën e Bitcoin dhe fillojnë të shohin një sasi të vogël të cryptocurrency në portofolin tuaj dixhital. Moon Bitcoin është një nga më të njohurit nga këto rubinete, por ka shumë të tjerë atje, duke përfshirë FreeBitcoin, Bitcoin Zebra dhe Bits Daily Free.

# 4 – Investoni në Bitcoin dhe Bitcoin derivatives

Një nga zhvillimet më interesante në Bitcoin gjatë dy viteve të fundit ka qenë shfaqja e tij si një aktiv mjaft i njohur për investime. Investimi në Bitcoin, megjithëse ende nuk është aq i zakonshëm sa vënia e parave në aksione dhe obligacione, po kalon me shpejtësi në rrjedhën financiare. Siç mund të imagjinohet, investimi është një nga mënyrat më fitimprurëse për të fituar para me Bitcoin.

Forma më themelore e investimit në Bitcoin është blerja dhe mbajtja e Bitcoin derisa çmimi i tij të rritet sa duhet për të kthyer një fitim. Falë nivelit të lartë të paqëndrueshmërisë së çmimeve, Bitcoin ka prodhuar disa përfitime të jashtëzakonshme për investitorët që e ndoqën këtë strategji herët. Nëse do të kishit investuar vetëm 500 dollarë në Bitcoin kur ia vlente 1 $ në fillim të 2011, investimi juaj do të vlejë më shumë se 9.5 milion dollarë sot. Sigurisht, ky është një shembull ekstrem, por tregon se sa fitimprurës ka qenë investimi i Bitcoin për disa tregtarë që kanë qenë të gatshëm të mbajnë investimet e tyre për periudha të gjata kohore.

Një nga problemet që ka pllakosur investimet e Bitcoin në të kaluarën është mungesa e shkëmbimeve të besueshme. Nëse e ndiqni Bitcoin për ca kohë, mund të mbani mend rënien e befasishme të Mt. Shkëmbimi i Gox që ndodhi si rezultat i një goditjeje masive në vitin 2014. Me humbjen e vlerës prej Bitcoin në miliona dollarë, ai hak vendosi adoptimin e rrjedhës kryesore të Bitcoin me vite. Tani, megjithatë, një gjeneratë e re shkëmbimesh më të sigurta dhe më të mira do të vijnë në treg për të furnizuar shërbimet Bitcoin. Më i shquari nga këto ka qenë Coinbase, i cili është bërë de fakto Shkëmbimi i Bitcoin për shumicën e investitorëve të rinj, nëse jeni të interesuar për shkëmbime të tjera kriptocurrency, atëherë shikoni këto alternativa Coinbase.

Një mënyrë më pak e njohur për të investuar në Bitcoin është tregtimi i tij si një CFD, ose kontrata për ndryshim. Në thelb, një CFD është një instrument derivativ i cili bazohet në çmimin e një aktivi, në këtë rast Bitcoin. Për dallim nga investimi standard, megjithatë, CFD nuk përfshijnë në të vërtetë blerjen e asetit që ata pasqyrojnë. Në vend të kësaj, tregtarët hapin pozicione për lëvizjen e çmimit të një aktivi me një ndërmjetës CFD. CFD zakonisht kanë norma të larta të levave, që do të thotë se fitimet dhe humbjet janë më të larta sesa do të ishin në një mjedis më tradicional të investimeve. Përdoren si duhet, CFD-të e Bitcoin-it mund të jenë mjaft fitimprurëse. Nëse jeni shumë të pamatur me ta, megjithatë, ato mund të jenë investime me rrezik të lartë. Nëse ju personalisht duhet të tregtoni CFD me Bitcoin varet pothuajse tërësisht nga niveli juaj personal i tolerancës ndaj rrezikut.

# 5 – Produkte të lidhura me Bitcoin

Deri më tani, ju ndoshta keni marrë idenë se mund të fitoni para me Bitcoin. Ajo që mund të të bëjnë më shumë përshtypje është fakti që ka mënyra për të fituar para nga Bitcoin pa e zotëruar asnjë. Mënyra për ta bërë këtë është të tregtoni produkte dhe shërbime fitimprurëse të bazuara në Bitcoin për audiencën në rritje të njerëzve që janë të interesuar në tregun e cryptocurrency.

Mënyra më e lehtë për të hyrë në një treg tregtar për produktet Bitcoin është promovimi i pajisjeve të minierave Bitcoin përmes programit të filialeve Amazon Associates. Duke përdorur këtë program, ju mund të dërgoni vizitorë nga faqja juaj në Amazon dhe të merrni një komision të vogël për çdo produkt që ata blejnë atje gjatë 24 orëve të ardhshme. Megjithëse përzgjedhja e pajisjeve të minierave Bitcoin të Amazon është pak e kufizuar, duhet të jetë e mjaftueshme për të filluar. Ju do të duhet gjithashtu një uebfaqe në të cilën të postoni lidhjet tuaja të anëtarëve. Lajmi i mirë është se, pasi minatorët e Bitcoin zakonisht kanë çmim 100 $ +, nuk do të keni nevojë të shesni shumë prej tyre për të filluar të fitoni para të mira nga përpjekjet tuaja të marketingut.

I njëjti koncept mund të zbatohet edhe për shërbimet Bitcoin. Shumë shërbime përreth Bitcoin, përfshirë shërbimet e minierave të kontratave të diskutuara më herët në këtë artikull, ofrojnë komisione bujare për tregtarët që iu referohen klientëve tek ata. Nëse do të krijoni një faqe në internet, promovimet integruese për shërbime mund të jenë të dobishme për lexuesit tuaj dhe përfitues për ju.

# 6 – Bëni punë të pavarur dhe paguani në Bitcoin

Siç mund të jeni tashmë të vetëdijshëm, ekziston një treg masiv në internet për shërbime të pavarura / punë online, duke filluar nga shkrimi deri te zhvillimi i faqes në internet. Qindra site ekzistojnë tashmë për të lidhur punëtorët e pavarur me klientët që janë të gatshëm të paguajnë për shërbimet e tyre. Një kthesë e re mbi këtë prirje ka ardhur në formën e një numri të vogël faqesh që dërgojnë pagesa për freelancer në formën e Bitcoin. Nëse keni një aftësi të dobishme që bizneset ose individë të tjerë do të ishin të gatshëm t’ju paguanin, mund të jeni në gjendje të jepni shërbime në këmbim të sasive mjaft të konsiderueshme të Bitcoin.

Financimi i pavarur në këmbim të Bitcoin ka dy avantazhe që e bëjnë atë një nga mënyrat më të mira për të bërë një hyrje serioze në tregun e cryptocurrency. E para është se, ndryshe nga minierat ose investimet, ka shumë ose aspak kosto fillestare për shumicën e formave të punës së pavarur. E dyta është se disa punë të pavarur mund të paguajnë shuma të Bitcoin me vlerë dhjetëra apo edhe qindra dollarë, duke e vendosur atë larg nga metodat e tjera të lira që shpesh përfshijnë marrjen e vetëm disa centë me vlerë të Bitcoin në çdo kohë. Nëse dëshironi të fitoni Bitcoin me një ritëm të arsyeshëm të shpejtë pa investuar një sasi të madhe parash në fillim, pavarësia e pavarur ka të ngjarë të jetë opsioni juaj më i mirë.

Para se të hidheni në freelancing, mendoni se çfarë lloj shërbimi do të shisni. Disa nga opsionet më të njohura përfshijnë shërbimet e shkrimit dhe verifikimit, hartimin grafik, prodhimin e videos, punën e zërit, programimin dhe redaktimin e audios. Sigurisht, shërbimet që do të ofroni do të varen nga interesat dhe aftësitë tuaja.

Pasi të keni vendosur për shërbimet që keni ndërmend të shesni, do të duhet të regjistroheni në një treg të pavarur që paguan në Bitcoin. Një opsion që mund të jetë tërheqës për disa është XBT Freelancer. Kjo faqe ofron shumë punë me pagë të lartë, por shumica e tyre janë me natyrë mjaft teknike dhe mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë freelancer. Cryptogrind, një tjetër treg i madh, lejon që freelancer të ofrojnë shërbime më të thjeshta në këmbim të çmimeve më të ulëta. Nëse keni përdorur ndonjëherë platformën tradicionale të pavarur, Fiverr, Cryptogrind ndoshta do t’ju duket e njohur, pasi punimet e saj themelore janë shumë të ngjashme me Fiverr.

# 7 – Krijoni përmbajtje për tu fituar me reklama të bazuara në Bitcoin

Nëse dini shumë për të fituar para në internet, me siguri keni hasur në idenë për t’u paguar për të vendosur reklama në një faqe në internet. Për fat të mirë, i njëjti koncept funksionon mirë me Bitcoin. Nëse dëshironi të fitoni pak cryptocurrency në mënyrë pasive duke krijuar një përmbajtje të shkëlqyeshme, konsideroni të regjistroheni me një rrjet reklamash të bazuar në Bitcoin si BitMedia. Këto rrjete do t’ju paguajnë në Bitcoin për veprimet e klikimit përmes reklamave të vendosura në faqen tuaj të internetit. Sa më shumë vizitorë dhe klikime të merrni përmbajtjen tuaj, aq më shumë Bitcoin mund të fitoni.

Megjithëse rrjetet e reklamave Bitcoin teorikisht mund të zbatohen në çdo lloj siti, ato do të jenë më efektive në faqet që në të vërtetë përqendrohen në cryptocurrency dhe teknologji. Kjo për shkak se shumica e reklamuesve që përdorin këto shërbime për momentin janë vetë në ngrohtë Bitcoin. Lajmi i mirë është që kjo e bën të lehtë zbatimin e rrjeteve të reklamave Bitcoin në të njëjtën faqe që përdorni për të promovuar produktet e bashkëpunëtorëve të lidhur me Bitcoin. Kjo qasje ju jep mundësinë për të fituar Bitcoin dhe dollarë normal në të njëjtën kohë nga e njëjta faqe interneti, duke diversifikuar rrjedhën tuaj të të ardhurave midis dy.

# 8 – Huazoni Bitcoin që keni tashmë

Huadhënia e parave për interes ka qenë gjithmonë një nga mënyrat më të mira për të gjeneruar të ardhura pasive, dhe ky parim është shumë i vërtetë me monedhat dixhitale. Huazimi i Bitcoin është një marrëveshje e madhe si huadhënia nga kolegët, në atë që lejon huadhënësit individualë të marrin rolin e një banke ose të një institucioni tjetër financiar. Nga ana tjetër, këta huadhënës mbledhin më pas interesin pasi paratë e huazuara janë ripaguar. Për të fituar Bitcoin përmes kredive, do të duhet të përdorni një platformë kredie. Bitbond është një nga platformat më të njohura dhe më të besueshme për momentin, megjithëse ka disa të tjerë në dispozicion. Normat e interesit për kreditë në Bitcoin mund të jenë mjaft të larta, me disa që tejkalojnë 10 përqind.

Para se të hidhni në hua, do të duhet të keni disa Bitcoin fillestarë për të filluar. Mund ta blini, ta minoni ose ta fitoni duke përdorur një nga metodat e tjera të përshkruara këtu. Ju gjithashtu mund të përdorni hua për të plotësuar metodat e tjera të fitimit të Bitcoin. Nëse dëshironi të fitoni shuma serioze të parave nga huazimi, sidoqoftë, blerja e një stoku fillestar të Bitcoin mund të jetë një ide e mirë, pasi do t’ju lejojë të financoni më shumë kredi dhe të merrni më shumë pagesa të interesit. Mos harroni se, ashtu si çdo kredi tjetër, parazgjedhja është një mundësi në huadhënien në Bitcoin. Gjithmonë sigurohuni që të merrni në konsideratë me kujdes personin të cilit i jepni hua dhe të financoni vetëm kredi në të cilat keni një shkallë të lartë besimi.

# 9 – Bëhuni një Zhvillues i Blockchain

Shumica e opsioneve që keni parë në këtë listë deri më tani kanë qenë mënyra të vogla, të thjeshta për të fituar para me Bitcoin që mund të bëni nga ana. Nëse jeni vërtet serioz në lidhje me sigurimin e jetesës me Bitcoin, megjithëkëtë, një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë është të bëheni një zhvillues për numrin në rritje të vendeve dhe sistemeve dixhitale që përdorin Bitcoin dhe monedhat e tjera Cryptocurrency. Për çdo faqe të re që vendos të pranojë pagesa në Bitcoin ekziston një hapje e mundshme për një zhvillues me njohuri të specializuara të Blockchain. Nëse jeni ai person, mundësitë që ju ofrohen gjatë viteve të ardhshme mund të jenë praktikisht të pakufizuara.

Sigurisht, kjo metodë për të fituar para me trendin e Bitcoin është larg nga e thjeshtë. Për të filluar, do t’ju duhet një kuptim i fortë i shkencës kompjuterike, matematikës dhe programimit kompjuterik. Nga atje, do të duhet të bëheni njohuri në fushën e specializuar të blockchain. Realisht, duhet të prisni të shkoni përsëri në shkollë për të fituar një diplomë të shkencës kompjuterike nëse nuk e keni bërë tashmë tashmë.

Me një prag kaq të lartë për hyrje, ju mund të pyesni veten pse të bëheni një zhvillues i blockchain vlen kohën tuaj. Përgjigja për këtë pyetje qëndron në shumën e parave që ekspertët e aftë të blockchain mund të fitojnë në tregun aktual. Paga mesatare e zhvilluesve të blockchain vjen në rreth $ 80,000, ndërsa zhvilluesit e nivelit të lartë mund të komandojnë pagat mbi 300,000 dollarë.

Ky potencial i madh fitimi është i lidhur edhe me kërkesën në rritje. Me Bitcoin duke u bërë gjithnjë e më i njohur me çdo ditë që kalon, numri i kompanive që investojnë në teknologjinë e blockchain mund të rritet ndjeshëm gjatë viteve të ardhshme. Meqenëse zhvilluesit e blockchain janë të paktë dhe larg, kjo do të thotë që zhvilluesit që janë aktivë në treg mund të mbështeten në kërkesën shumë të lartë për të ardhmen e parashikueshme.

# 10 – Mësoni të tjerët rreth Bitcoin

Pasi të keni vendosur veten në botën e Bitcoin, mund të vendosni të ndani atë që keni mësuar me të tjerët që janë më pak të ditur se veten. Pavarësisht nëse janë strategjitë e investimeve në Bitcoin ose si të krijoni siç duhet një minator, ka njerëz atje që do të jenë jashtëzakonisht të interesuar të mësojnë nga përvoja juaj. Nëse përmbajtja juaj është e mirë dhe keni informacion të vlefshëm për të dhënë mësim, madje mund të përfundoni duke formuar një shumë të mirë të parave, duke ndihmuar njerëzit e tjerë të mësojnë rreth cryptocurrency.

Një mënyrë për të mësuar rreth Bitcoin është të bëni video në YouTube për të. Megjithëse YouTube me siguri nuk do t’ju bëjë të pasur, ju mund të fitoni para nga programi Google i Adsense për të fituar disa të ardhura nga reklamat prej tyre. Nëse kanali juaj bëhet një burim i njohur i informacionit të Bitcoin dhe cryptocurrency, kjo rrjedhë e të ardhurave madje mund të shtojë deri në një vlerësim mjaft të mirë.

Nëse përmbajtja e videos nuk është kostumi juaj i fortë, ju gjithashtu mund të shkruani artikuj në lidhje me ins dhe të jashtme të Bitcoin. Këto artikuj mund të postohen në faqen tuaj, ose mysafirë të postuar në një uebfaqe tjetër në ngrohtë Bitcoin. Nëse krijoni përmbajtje të mirë të shkruar, mund të fitoni para duke shitur artikuj në faqet e internetit që u duhen atyre.

Më në fund, nëse ndiheni vërtet ambiciozë, mund të krijoni një kurs për disa aspekte të Bitcoin. Kurset në internet janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë, por atyre u duhet pak kohë dhe përpjekje për t’i mbledhur. Nëse do të krijoni një kurs, basti juaj më i mirë për marketing dhe shitje të tij është ta postoni atë në Udemy, një sit me përmbajtje kursi të krijuar nga përdoruesi. Përmes Udemy, ju mund të shesë kursin tuaj për çfarëdo çmimi që ju pëlqen dhe të keni akses në miliona studentë të mundshëm. Farëdo që të bëni, sigurohuni që këshilla që po ofroni është mjaft e vlefshme për ta bërë atë që ia vlen të paguani. Nëse krijoni një kurs nën-par të mbushur me informacione që mund të gjenden duke përdorur një kërkim të thjeshtë në Google, nuk ka të ngjarë të fitoni shumë para nga kjo.

# 11 – Fitoni Bitcoin duke luajtur lojëra

Cila mënyrë më e mirë për t’i dhënë fund kësaj përmbledhje të mënyrave të ndryshme për të fituar para me Bitcoin sesa në notën argëtuese të lojërave? Lojërat që paguajnë në Bitcoin janë shumë të ngjashme me rubinetat në atë që paguajnë sasi shumë të vogla të Bitcoin dhe gjenerojnë një fitim përmes reklamave. Avantazhi i lojërave Bitcoin është se ato fitojnë para nga një aktivitet që ju mund t’i kushtoni kohë çdo ditë falas. Nëse jeni në zakon të luani lojëra celulare, provoni të gjeni disa lojëra që do t’ju paguajnë pjesë të vogla të Bitcoin për t’ju shpërblyer për kohën që keni kaluar në to. Edhe nëse nuk vlen shumë, është akoma më mirë sesa të luash një lojë falas.

Kategoria e lojrave me bazë Bitcoin gjithashtu përfshin kazinotë dixhitale që përdorin Bitcoin si një monedhë. Megjithëse këto mund të jenë argëtuese për ju nëse kënaqeni me lojërat e fatit, ato nuk janë një mënyrë shumë e mirë për të fituar para me siguri. Si çdo kazino tjetër, shanset do të jenë gjithmonë në favor të shtëpisë. Nëse jeni në rregull me humbjen e disa Bitcoin dhe thjesht doni të argëtoheni, sidoqoftë, nuk ka asgjë të keqe të provoni këtë lloj lojrash.

përfundim

Siç mund ta tregoni, mënyrat me të cilat mund të përfitoni nga ngritja e Bitcoin janë praktikisht të pakufizuara. Pavarësisht nëse dëshironi të mbani vetë cryptocurrency ose të fitoni para duke furnizuar shërbime dhe njohuri teknike për entuziastët e tjerë të Bitcoin, ekzistojnë mundësi për ju në tregun aktual. Më e mira nga të gjitha, potenciali i plotë i Bitcoin është ndoshta larg nga realizimi. Ndërsa cryptocur euros fillojnë të hyjnë në përdorim më të përhapur si instrumente financiare dhe metodat e përditshme të pagesës, mundësitë për të fituar para me ta vetëm do të vazhdojnë të rriten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map