Best Resume Fonts 2020 – Писане на резюме: Кои шрифтове са най-добри?

Вашата автобиография има за цел да привлече вниманието на набиращите персонал и да ви помогне да се откроите сред море от кандидати. Това е първото ви впечатление от бъдещите работодатели, така че трябва да се възползвате от всяка възможност да представите на пазара най-доброто, което можете! Въпреки че не изглежда, че ще има огромна промяна, ще се изненадате колко силно въздействие има правилния шрифт за възобновяване.


Най-добрите шрифтове за възобновяване могат да превърнат чернови документ в произведение на изкуството, което не може да бъде пропуснато. Типографията има уникалната способност да предаде определени емоции, като същевременно влияе върху цялостната четимост на документ. Можете да използвате това в своя полза за автобиографията си, за да гарантирате, че вашето приложение се вижда.

Всичко казано, намирането на най-добрия шрифт за автобиография не е лесна задача. В света има стотици хиляди индивидуални шрифтове. И така, кой е подходящ за вашата автобиография? Ето няколко добри избора, които си струва да опитате.

Contents

Calibri

Този шрифт sans-serif е един от най-популярните наоколо. Създаден в началото на 2000-те, този шрифт е поръчан от Microsoft като заместител на New Times Roman.

Това е модерен шрифт, който не е отгоре. Той премахва датираните серифи, които са онези малки щрихи върху отделни букви, които намирате на по-традиционните шрифтове. В резултат на това той автоматично изглежда по-елегантен и по-изискан. И все пак, той няма подчертан стил като другите опции на sans-serif.

Хубавото на Calibri е, че това е шрифт по подразбиране. По този начин автобиографията ви няма да има проблем с рендерирането на компютъра на набирателя. Недостатъкът е, че тъй като е толкова често, има вероятност няколко други кандидати да го използват в автобиографиите си.

Изтеглете в MyFonts

Open Sans

Open Sans беше пуснат за първи път около 2011 г. Това е шрифт, собственост на Google, който често се използва на уеб страници. Той дори се използва като шрифт по подразбиране за някои популярни браузъри, като Mozilla. Open Sans се базира на по-стар шрифт, наречен Droid Sans, който се използва на Android устройства.

Това е шрифт sans-serif, който е много лесен за четене. Героите са дълги и широки, като се възползват максимално от откритото пространство за подобряване на четливостта. Като цяло шрифтът е приятен за очите и излъчва модерно усещане.

Подобно на Calibri, Open Sans е широко използван шрифт. Следователно, той не се откроява като някои други опции за шрифт.

Изтеглете безплатно

Helvetica

Добрата стара Helvetica е популярно място за рекламодатели. Разработена е репутацията на определящия шрифт за художници и производители на вкусове. Можете да видите, че се използва в маркетингови материали по целия свят. Много големи имена дори го използват за своите лога и брандиране.

Създадена през 50-те години на миналия век, Helvetica е проста и приятна за окото. Доста е красиво, без да ви удря по главата с модерна естетика. Този шрифт е предварително инсталиран на компютри с Mac и е сравним с популярни шрифтове като Arial. Въпреки това няма да го намерите в системите на Windows, освен ако не го закупите. Ако рекрутерът за работа, който гледа вашето автобиография, го няма, шрифтът ще се преобразува в друга опция в тяхната система. Това в крайна сметка би могло да съсипе външния вид на вашето резюме.

Изтеглете тук

Neue Helvetica

Neue Helvetica много прилича на стандартния шрифт Helvetica. Това е основно преработка на Helvetica, която беше издадена през 1983 г. На пръв поглед може да не забележите разликите между двата шрифта. По-внимателната проверка обаче ще разкрие тези промени.

С Neue Helvetica бяха направени малки промени по отношение на проблеми, причинени от техническите ограничения на оригиналния шрифт. И така, някои знаци бяха разширени, заоблените букви бяха дадени по-меки криви, а препинателните знаци бяха засилени.

Това доведе до шрифт, който се връща към любимия оригинал, като същевременно осигурява малко повече естетическа хармония на шрифта. Подобно на Helvetica, този шрифт е стандартен за компютри с Mac, но не и за Windows компютри.

Изтеглете тук

Avenir

Avenir е създаден през 1988 г. като комисия от Linotype. Думата „Avenir“ означава „Бъдеще“ на френски език. Шрифтът е проектиран да отразява това. Това е вълнуващ шрифт, който все още предлага този професионален щрих.

Този шрифт е любим сред графичните дизайнери и възобновява строителите, тъй като е достатъчно уникален, за да се открои. Счита се за добър вариант, ако кандидатствате за технологично фокусирана компания. Макар че може да се окаже прекалено жадно за онези вербовчици, които са свикнали с традиционните серифни шрифтове.

Изтеглете на MYFONTS.com

Verdana

Verdana често се счита за един от най-добрите шрифтове за възобновяване на професионалисти. Това е шрифт sans-serif, който за първи път е създаден през 1996 г. Той е основен елемент на Microsoft Word и е сравним с шрифта Tahoma.

Шрифтът е чист и много лесен за четене. Дизайнерът Матю Картър се опита да създаде шрифт, който е четлив на малки компютърни екрани. Изглежда добре с по-малки размери на шрифта, въпреки че не бихме препоръчали да изпробвате това във вашата автобиография!

Като цяло, Verdana е чудесен шрифт за тези, които имат какво да кажат в автобиографията си. Но той не предлага този огромен фактор, ако искате наистина да се откроите.

Изтеглете на MyFonts.com

TT Norms Pro

TT Norms Pro е шрифт, който първоначално е създаден, за да бъде неутрален и визуално приятен. Това е шрифт sans-serif, който се фокусира върху геометрията и приемствеността. Текстът изглежда пропорционален независимо от това дали е отпечатан или на цифров екран.

Това е геометричен шрифт Grotesk. По принцип това означава, че това е шрифт, получен от прости геометрични фигури. Всичко е равномерно, просто и чисто. В резултат на това той е много четим и изглежда страхотно на автобиографии.

Изтеглете от MyFonts.com

Грузия

Създаден от същия дизайнер, който излезе с Verdana, Georgia е шрифт, който вероятно сте виждали много. Използва се от големи компании като Amazon и е шрифта на избор за публикации като New York Times. За пръв път се появява през 1993 г., шрифтът има солидна репутация като един от най-добрите налични шрифтове за сериф.

Една от най-големите причини, поради която е толкова популярна е, че е четлива на широк спектър от екрани. Той е предназначен предимно за четене на екрана. По този начин изглежда страхотно на всичко – от мобилни телефони до таблети. Единственият недостатък на Джорджия е, че популярността й може да не накара резюмето ви да изпъкне толкова, колкото бихте се надявали.

Изтеглете от MyFonts.com

Roboto

Издаден през 2011 г., Roboto е друг шрифт, който вероятно сте гледали стотици пъти. Това е основният шрифт, използван за Google Maps! Google специално създаде този шрифт, за да изглежда добре в уеб приложенията. Така че, той е четлив на почти всеки екран.

Това е шрифт sans-serif, който предлага спокойна и модерна естетика. Въпреки че има съвременен апел, който се грижи за уеб-фокусирани приложения, това може да не е най-доброто за възобновяването на резюметата до по-традиционните компании.

Изтеглете от Google Fonts

Уелс

Ето още един популярен шрифт, поръчан от Microsoft. Cambria е издаден през 2004 г. и се използва много в Microsoft Word. Това е серифен шрифт. Серифът обаче е много по-фин от това, което бихте виждали на нещо като Times New Roman.

Той е проектиран за четене на екрана. Въпреки че изглежда страхотно и на печатни материали. Благодарение на финия сериф, шрифтът се чете по-лесно, когато се използва на по-малък текст. Той предлага традиционен външен вид, който може да не е най-добрият избор за съвременните работни условия.

Изтеглете от MyFonts.com

Аванте Гарде

Както подсказва името, Avante Garde е уникален шрифт с много личност. За първи път е създаден през 20-те години на миналия век и се използва широко в рекламите през 70-те години. Поради това той често се свързва с тази епоха. Въпреки, че наскоро той преживява възраждане благодарение на своята странна естетика.

Шрифтът използва тънки линии, широки знаци и някои открояващи се цветове. Изглежда страхотно на компютърните екрани и може да се използва за показване на вашата личност. Уникалността му обаче е меч с две остриета. Може да не изглежда професионално с по-традиционни компании или да възобнови позициите на C-suite.

Изтеглете от MyFonts.com

Trebuchet MS

Trebuchet MS е създаден от Vincent Carne, същия човек, който разработи скандалния шрифт Comic Sans. За разлика от Comic Sans, този шрифт предлага сравнително неутрален външен вид с нотка на професионализъм. Често се използва в мрежата и може да се види в популярни приложения като Google Документи.

Шрифтът sans-serif е чист и лесен за четене на екраните. Основният минус на Trebuchet MS е, че някои герои не са достъпни. За да използвате неща като малки шапки или текстови фигури, ще трябва да платите за професионалната версия на шрифта.

Изтеглете на MyFonts.com

Garamond

Смятан за безкраен шрифт, Garamond има много дълга история. Той е вдъхновен от шрифтовите дизайни, използвани през 16 век! И до днес той е любим сред дизайнерите, защото има тази винтидж привлекателност.

Това е серифен шрифт с много дефинирани редове. Това улеснява четенето, като придава на текста стилен вид. Това е популярен избор за авторите на строители. Това обаче може да не окаже голямо влияние върху съвременните компании, които се опират на съвременната естетика.

Изтеглете в MyFonts

Didot

Didot е друг стар шрифт. Този е направен някъде между 1784 и 1811 г. Често се използва във Франция по време на управлението на Мария Антоанета. Днес можете да видите, че се използва от модни етикети, които искат да създадат усещане за изтънченост.

Серифът на Дидот е определен, но чист. Той е по-тънък от другите серифи, което го прави много по-фантазиран. Използвайте този шрифт умерено. Макар да изглежда елегантно, използването на твърде много от него може да стане лепкаво доста бързо.

Изтеглете на MyFonts.com

Фрутигер

Frutiger е шрифт sans-serif, който предлага съвременен щрих към вашата автобиография. За първи път е разработен през 1968 г. като комисия за летището Шарл де Гол в Париж. Тъй като щеше да се използва в тази модерна обстановка за табели, шрифтът е проектиран така, че да се чете на големи разстояния.

Шрифтът се откроява поради използването на наклонени и ъглови линии. Това имаше за цел да подобри четливостта, докато минавате или шофирате покрай табелите. Изглежда страхотно на автобиографии и постига приятен баланс между съвременния дизайн и изисканата естетика.

Изтеглете на MyFonts.com

Museo

Museo е един от по-интересните шрифтове в този списък. Това е серифен шрифт. Това обаче не предава усещане за традиция като другите шрифтове за серифи. Серифите са плоско извити, което прави шрифта топъл и приканващ.

Шрифтът за възобновяване е добър избор за работни места за обслужване на клиенти, при които да имате добра личност е ключово. Макар че може да се окаже невъзможно наемането на мениджъри на традиционните компании, които очакват професионално поведение.

Изтеглете на MyFonts.com

Книга Антиква

Този избор на шрифт е един от най-добрите за автобиографии, тъй като предлага класическа привлекателност. Както може би се досещате, този шрифт е предназначен да възпроизвежда класическата типография. По-конкретно, има за цел да имитира текст, създаден през италианския Ренесанс.

Book Antiqua е по същество клонинг на друг популярен шрифт, наречен Palatino. Той е поръчан от Microsoft. Днес тя е лесно достъпна в повечето операционни системи и текстови процесори. Той има донякъде вид, така че може да не е най-добрият вариант, ако кандидатствате за съвременна компания.

Изтеглете тук

Lato

Lato е шрифт с отворен код, който може да бъде изтеглен безплатно от всеки. Това е сравнително нов шрифт, който беше пуснат през 2010 г. Дизайнерът създаде шрифта, за да предизвика чувствата на лятото. Шрифтът sans-serif е модерен и весел. Често се сравнява с безгрижната природа на Gill Sans. Това обаче е достатъчно просто, за да бъдете взети на сериозно в професионална обстановка.

Въпреки отворената наличност, не всички компютри имат този шрифт предварително инсталиран. Така че може да не се появява на компютъра на новобранците при зареждане на автобиографията ви.

Изтеглете тук

София Про

Sofia Pro е популярен шрифт в света на маркетинга. Това е шрифт sans-serif, който може да бъде идентифициран чрез някои уникални процъфтявания. Това включва свързващи знаци и различни геометрични фигури.

Хубавото на Sofia Pro е, че поддържа редица различни езици. Общо има над 500 знака. Той е чудесен за брандиране и изглежда много хубаво, когато се използва за заглавия в автобиография. Въпреки това, не препоръчваме да го използвате за по-големи текстови части.

Изтеглете на MyFonts.com

Защо шрифтът е толкова важен за автобиография?

Може би мислите, че вашият избор на шрифт няма да играе роля в решението за наемане на наемателя. Въпреки това, ще се изненадате от ролята, която играят шрифтовете, е вашето резюме и мотивационно писмо. В края на деня автобиографията ви е форма на маркетинг. Нещото, което рекламирате, сте вие!

Първите впечатления са огромни и трябва да създадете резюме, което да се откроява още на пръв поглед. Какъв по-добър начин да направите това, отколкото с добър шрифт?

Типографията прави много, за да предаде конкретни емоции на читателите. Ето защо изборът на шрифтове е толкова голяма част от рекламата. Тези фини разлики между шрифтовете правят много за създаване на специфично настроение. Мозъците ни постоянно търсят връзки в нещата, които виждаме и четем. Това не са само думите от автобиографията ви.

Помислете за последния път, когато погледнахте маркетинг за филм. Шансовете са, че шрифтовете, използвани в филмите на ужасите, бяха пестеливи, клаустрофобични и леко нервни. Това е изключителен контраст с подходящи за семейството филми, които са склонни да използват отворени и ефирни шрифтове, които предават усещане за забавление.

Шрифтът, който използвате във вашата автобиография, може да направи същото за набиращите персонал. Това е като подсъзнателно съобщение, което задава настроението. Всеки шрифт има личност, която се превежда в миг на читателя.

Един добър шрифт ще работи за вас. Това може да направи вашето заявление за работа по-привлекателно за набиращите персонал и да създаде връзка с конкретно усещане. Независимо дали се опитвате да предадете усещане за професионализъм, честност или причудливост, един шрифт може да направи всичко това за вас, без да споменавате нито една от тези думи в самия текст.

Как да изберем най-добрия шрифт за вашата автобиография

Авторите на автобиографията прекарват много време в избора на подходящия шрифт. Малко по-различно е да взимате решения за автобиография, отколкото за реклама, която се вижда от масите. Искате да се погрижите за работното си място, докато все още създавате усещането за професионализъм. Плюс това, трябва да го направите четим!

Рекрутерите преглеждат купчини автобиографии на ден. Последното нещо, което искате да направите, е да затрудни нещата за тях. Това е най-бързият начин да бъдеш отхвърлен! Когато става въпрос за четимост, трябва да изберете шрифт, който е лесен за очите и четлив в печат или цифров вид. Това означава да се държите далеч от шрифтовете с твърде много личност. Трябва да се избягват наклонените шрифтове и тези, направени за изкуство на думи.

Второто най-голямо нещо, върху което трябва да се съсредоточите, е да изберете шрифт, който се чувства професионално. Това не означава, че трябва да се придържате към традиционните серифни шрифтове. Вместо това, най-добрият шрифт за вашата автобиография ще зависи от компанията и личността ви на работното място.

Ако работата, за която кандидатствате, е в модерна компания, която се фокусира върху технологиите, класически шрифт може да работи срещу вас. Същото важи и за използването на ултра съвременен шрифт за по-традиционно работно място.

Трябва да съответствате на тона на работното си място, като същевременно демонстрирате своята личност. Възползвайте се от възможността да създадете тези безшумни визуални сигнали, за да предадете усещането, което търсите. Това е най-добрият начин да уведомите набирачите да знаят за какво сте.

Кой е най-добрият размер на възобновяемия шрифт?

Изборът на подходящ размер е също толкова важен, колкото и изборът на най-добрия шрифт. Като добро правило, най-добрият размер на възобновяемия шрифт е 12pt. Ако можете да чукате това до 13 pt, това също работи. Това се отнася за основната част от вашия текст.

Всичко по-малко може да се окаже твърде трудно за четене. Малки размери могат да се използват за поддържащ текст, но трябва да го използвате пестеливо и никога да не надхвърляте 10 pt.

Заглавките и субтитрите трябва да са малко по-големи от 12 pt. По принцип те трябва да са между 4 и 6 точки по-големи от основния ви текст.

Използване на курсиви и болтове във вашата автобиография

Смел и курсив текст е чудесен начин да подчертаете определени части от автобиографията си. Те могат да бъдат използвани за привличане на внимание към ключови моменти. Въпреки това, като малък размер на текста, те трябва да се използват пестеливо.

За много популярни дизайни за възобновяване ще видите удебелен текст, използван в субтитри. Можете да го използвате, за да подчертаете работния опит или да идентифицирате определени епохи от вашата професионална история. Подходяща алтернатива за увеличаване на размера на текста.

Курсивите обикновено се използват за малки парчета поддържащ текст. Курсивите се открояват много и могат да направят нещата прекалено затрупани, така че не прекалявайте. Можете да го използвате за имена на градове и щати за вашето образование или предишни работни места.

Когато създавате автобиографията си, удебеленият и курсив текст трябва да бъде единствените варианти, които използвате. Избягвайте да подчертавате или подчертавате думите. Това прави автобиографията изглежда нестабилна и може да създаде значителни проблеми с форматирането.

Разликата между “семейства на шрифтове”

Когато дизайнерите говорят за шрифтове, те често се позовават на специфични семейства шрифтове. Всеки един шрифт там принадлежи на семейство, което е просто група дизайни със сходни характеристики. Те често оставят подобни впечатления, въпреки че това не винаги е така.

Тези семейства са широки и често обхващат няколко шрифта. Ето някои от най-често срещаните семейства шрифтове, с които трябва да се запознаете.

извивка на буква

Serif шрифтовете са много лесни за разпознаване. Те са дизайните, които имат декоративни опашки на повечето герои. Добър пример за серифни шрифтове включва Times New Roman, Georgia и Garamond. Те обикновено имат по-класическа привлекателност.

Безсерифен

Шрифтовете Sans-Serif нямат този декоративен сериф върху знаците. Те са по-чисти и създават по-съвременен вид. Тези шрифтове са много популярни в дигиталните приложения и съвременната реклама.

Monospace

Шрифтовете в едно пространство са свързани с създаването на чисти дисплеи. Обикновено се използват в печатни издания, тъй като всеки символ заема едно и също място. Всяка буква има постоянна ширина, което ви позволява да създадете еднакъв външен вид за текстовия блок.

курсив

Често използваните в графичния дизайн и рекламите, курсивните шрифтове са предназначени да изглеждат на ръка. Самият шрифт не трябва да е легитимен. Докато имитира почерк, шрифтовете могат да попаднат в семейството на курсивните шрифтове. Тези шрифтове обикновено не се използват за автобиографии.

фантазия

И накрая, има семейството на фентъзи шрифтове. Тези шрифтове са много декоративни. Те са предназначени за кратък текст, като знаци. Могат да се използват и за изкуство на думи. Те не са добри за автобиографии, защото не изглеждат много професионални. Плюс това, те могат да бъдат трудни за четене.

Как да използваме форматирането, за да направите вашето резюме шрифт поп

Уникалното и лесно за четене форматиране е чудесен начин да направите избора си на шрифт. Резюметата не трябва да бъдат изпълнени с твърде много големи блокове текст. Вие не сте единственият в търсенето на работа. Набирането на персонал ще пресее няколко възобновявания, за да намери кандидат, който отговаря на позицията. Големите блокове текст могат да изключат набирателите и да преместят автобиографията си в долната част на купчината.

Чистите формати за възобновяване могат да се използват, за да направят вашата автобиография по-четена. Разделете текста на по-малки блокове и се възползвайте от различни инструменти за форматиране. Както споменахме по-рано, смелият и курсив текст е чудесен за подчертаване на важна информация. Можете да ги използвате, за да гарантирате, че всички подходящи умения, споменати в длъжностната характеристика, се открояват.

Целта е да направите вашето резюме сканиращо. Една от най-големите грешки, които търсят работа, е да се опита да постави твърде много информация в една страница. По-добре е да използвате неща като точки от куршуми, няколко заглавия и субтитри, за да разбиете този текст. Бъдете кратки и предоставете колкото се може повече информация с малко думи.

Това помага да се създаде повече отворено пространство на страницата. В резултат на това е много по-лесно за очите. Не само това, но и изборът на вашия шрифт може наистина да се открои.

заключение

Писането на автобиография е изкуство. Става въпрос за постигане на баланс между професионализъм и личност. Искате да уведомите набирачите да знаят кой сте, докато предавате всички правилни чувства. Най-добрият начин да направите това е с добър избор на шрифт! Експериментирайте с различни шрифтове и възобновете шаблоните. Вашият потенциален работодател няма нищо освен документ, за да ви запознае. Така че, използвайте възможността да използвате изпъкнал шрифт и да накарате всяка дума да се брои.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector