Llançament del primer bloc: la Guia “Com fer-ho”

Divulgació: El vostre suport ajuda a mantenir el lloc en funcionament. Obtenim una quota de derivació per alguns dels serveis que recomanem en aquesta pàgina.


Així que voleu iniciar el vostre primer bloc i voleu fer-lo ràpid. Aquesta guia us mostrarà com. Aprendràs a triar un compte d’allotjament web barat, a agafar el vostre domini de somni i a que WordPress funcioni en una hora.

És ràpid i fàcil i gaudiràs de tenir un control complet sobre el teu propi bloc de WordPress.

Pas 1. Obteniu allotjament barat

WordPress en si és completament gratuït. Per crear un lloc web amb WordPress, necessiteu un compte d’allotjament web. El vostre host web emmagatzema els fitxers de WordPress al seu servidor i garanteix que el vostre lloc estigui disponible tot el dia. Tot el que heu de fer és escollir l’amfitrió adequat.

WordPress funciona molt bé en pràcticament qualsevol paquet d’allotjament de pressupost. La majoria dels usuaris nous comencen amb un paquet d’allotjament barat compartit que costa uns dòlars al mes. “Compartit” significa que l’amfitrió web col·loca diversos clients al mateix servidor, la qual cosa és una forma econòmica de proporcionar recursos per a llocs web petits.

Elecció del millor allotjament compartit

El servei d’allotjament compartit més barat s’ofereix a la plataforma Linux. Per sort, també ho és WordPress. No us haureu de preocupar pel sistema operatiu que esteu executant al vostre propi ordinador, perquè l’allotjament de Linux es pot gestionar des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. Només heu d’assegurar-vos que el vostre amfitrió és compatible amb WordPress. Us suggerim HostGator
.

HostGator

Tot i que s’anomena allotjament compartit, se li assignarà espai i recursos per al servidor. Els amfitrions web es comprometen a assegurar-lo. L’allotjament compartit sovint es comercialitza com a “il·limitat”, però l’amfitrió encara espera que el seu ús estigui dintre d’uns límits determinats.

Comproveu que el vostre pla d’allotjament us permeti:

 • Instal·leu WordPress (és difícil trobar-ne un!)
 • Configureu comptes de correu electrònic enllaçats amb el vostre domini
 • Accediu als fitxers mitjançant el programari FTP (Com la transmissió de pànic)
 • Allunyeu-vos sense penalització o actualitzeu si supereu el pla d’allotjament

HostGator
és un bon exemple d’amfitrió barat que s’ha creat per executar WordPress. Ofereix totes les funcions que necessitaran: comptes de correu electrònic, reenviament, FTP i molt més per 3,40 dòlars / mes. No cal registrar-se per a un contracte a llarg termini i hi ha una gran quantitat d’ajuda de WordPress per a nous clients al Centre d’ajuda..

HostGator ofereix una gran quantitat d’ajuda de WordPress

L’elecció d’un gran domini

També haureu de comprar un nom de domini per al vostre lloc web. Aquest és l’URL que escriviu pels visitants per visitar el vostre lloc. (El nostre nom de domini és WhoIsHostingThis.com.)

Escollir el nom de domini adequat pot ser un repte, principalment perquè molts d’altres bons han desaparegut!

Et suggerim:

 • Feu una paraula breu i atractiva, o bé el vostre nom, si és un lloc personal. Supera la prova de ràdio?
 • Eviteu dominis amb moltes paraules clau i no utilitzeu guionets en el nom de domini.
 • Apunta a .com o a un domini localitzat, com .co.uk.
 • Comproveu que el vostre domini no sigui una marca registrada.
 • Utilitzeu KnowEm.com per comprovar la disponibilitat a serveis de xarxes socials com Twitter.

La bona notícia: HostGator
ofereixen un preu especial baix per a noms de domini per als visitants de WhoIsHostingThis.com.

Si voleu comprar més dominis, feu una ullada a GoDaddy
, el registre de dominis més popular del món Tanmateix, a molts administradors de webs (incloent-nos!), No els agrada la interfície i l’agressivitat que es molesta.

Utilitzem Uniregistry. La interfície és molt senzilla d’utilitzar i tenen molts dels nous dominis GTLDs (com .ninja o .rocks) més barats que ningú. El millor de tot: no hi ha constants canvis!

Si trobeu que el domini que voleu ja s’ha registrat, potser podreu comprar-lo. De fet, només vam fer això amb aquest domini, WhoIsHostingThis.com!

Els mercats de dominis venen dominis “postvenda” des de 50 dòlars fins a molts milions de dòlars. El mercat de dominis més popular és Sedo
, a qui hem comprat i venut moltes dotzenes de dominis al llarg dels anys.

Altres mercats principals dels dominis inclouen SnapNames i NameJet.

Pas 2. Instal·leu WordPress

Ara teniu el vostre compte d’allotjament compartit, podeu instal·lar WordPress. Hi ha dues maneres de fer-ho.

Qualsevol mètode que trieu, estareu en marxa en una hora.

Opció A: el mètode súper fàcil

Empreses d’allotjament com HostGator
ofereix WordPress com a instal·lació d’un sol clic. Al tauler de control del vostre allotjament web, només heu d’utilitzar un assistent per instal·lar l’aplicació al vostre compte. Amb el mètode One Click, el teu blog funcionarà al màxim en 10 minuts.

Suave

L’inconvenient de l’instal·lador d’un clic és que és lleugerament menys personalitzable que el segon mètode que us mostrarem. Si preferiu aprendre mentre aneu, continueu llegint.

Opció B: el mètode de 5 minuts (* Tos *)

La segona opció és una autoinstal·lació. WordPress afirma que triguen 5 minuts. No és difícil, però triguen una mica més de cinc minuts. (Per nosaltres, almenys!)

Haureu d’utilitzar aquest mètode si el vostre host no ofereix un instal·lador d’un clic. Però relaxa’t, encara és fàcil.

Per instal·lar WordPress en 5 minuts:

 1. Baixeu una aplicació de client amb un protocol de transferència de fitxers (FTP). FileZilla i Cyberduck són fantàstics.
 2. Al vostre navegador, inicieu la sessió al vostre tauler de control d’allotjament i creeu una nova base de dades MySQL. Anoteu el nom de la base de dades, el nom d’usuari i la contrasenya, inclòs qualsevol text abans del guió baix (que es pot afegir automàticament).
 3. Visiteu WordPress.org i descarregueu el fitxer zip de l’instal·lador.
 4. Descomprimeu el fitxer a l’ordinador local.
 5. Connecteu-vos al vostre compte d’allotjament web mitjançant l’inici de sessió FTP que us va proporcionar el vostre host.
 6. Carregueu tots els fitxers descomprimits a la carpeta public_html o a la carpeta www si no veieu public_html.
 7. Visiteu el vostre lloc web a l’URL del nom de domini.
 8. Seguiu les instruccions per completar la instal·lació!

Al final de la instal·lació, se us demanarà que inicieu la sessió a WordPress per configurar l’aplicació. Seguiu llegint per saber quins retocs heu de fer.

Pas 3. Configuració de WordPress

Ara el vostre bloc està en funcionament, és hora de personalitzar la configuració de manera que tot funcioni com vulgueu.

Però primer, una prudent prudència: canviar el nom de l’usuari predeterminat. Això fa que el vostre bloc sigui més segur. A la barra lateral, seleccioneu Usuaris -> El teu perfil i canvia els detalls per alguna cosa única.

 • Primer, engegueu els enllaços permanent. Aquesta configuració permet que els vostres URL puguin llegir que el vostre bloc pot augmentar en el vostre lloc web. Desplaceu-vos a Configuració -> Enllaços permanents, selecciona el Nom del correu opció i desa. Si voleu utilitzar una estructura personalitzada aquí, assegureu-vos d’evitar els números i la puntuació, com ara els guions baixos.
 • Els paràmetres de discussió són a continuació. Aquesta configuració controla la manera de gestionar els comentaris. Si no teniu cap bloc al vostre lloc, haureu de desactivar els comentaris completament. Si teniu un bloc, deixeu a Permet que la gent publiqui comentaris sobre nous articles. Personalitzeu la configuració com preferiu.
  Configuració-Discussió
 • Configuració de lectura indica a WordPress com s’ha de mostrar el teu bloc. Podeu triar una de les vostres pàgines com a pàgina principal estàtica o mostrar les vostres últimes publicacions de bloc a la pàgina principal.
  Arranjament-Lectura
 • A la configuració de lectura, també apareixerà una casella de selecció Visibilitat del motor de cerca. Mentre treballeu al vostre lloc, podeu marcar aquesta casella per ocultar el vostre bloc als motors de cerca. Configureu-vos un recordatori per desmarcar aquesta casella quan estiguis preparat per al llançament.
  Visibilitat del motor de cerca
 • Canvieu la carpeta d’emmagatzematge d’imatges predeterminada a WordPress. Això farà que el vostre bloc sigui més segur. Primer, utilitzeu el vostre programari FTP per crear una carpeta nova a wp_content anomenada imatges. A continuació, a la secció Configuració de WordPress, busqueu la pàgina Miscel·lània. A Carregues de botiga en aquesta carpeta, apunteu WordPress a les imatges, en lloc de les càrregues per defecte.

Pas 4. Trieu un tema de WordPress

WordPress és un sistema de plantilla. El contingut del lloc web, com ara les publicacions del bloc i les pàgines estàtiques, es guarden en una base de dades. La disposició del lloc i l’esquema de colors es guarden per separat en una plantilla.

Podeu triar qualsevol tema entre desenes de milers. A més, podeu canviar les plantilles quan vulgueu i fer que el vostre lloc sembli totalment diferent.

Temes Gratuïts i Temes Premium

Els desenvolupadors de WordPress solen distribuir temes gratuïts. També creen plantilles que paguen els usuaris: temes premium.

Per què algú podria comprar un tema quan hi hagi opcions gratuïtes?

Aquí hi ha alguns motius per obtenir la prima:

 • Podeu utilitzar temes gratuïts per desenes de llocs web. Els temes premium s’utilitzen menys, de manera que hi ha menys possibilitats que un competidor llanci un lloc que sembli exactament el mateix que el vostre.
 • Els desenvolupadors que distribueixen temes gratuïts no solen oferir assistència estesa. Amb un tema premium, normalment tindreu contacte directe per al desenvolupador.
 • Els temes premium poden incloure funcions més avançades i, de vegades, poden incloure plugins premium.

El nostre mercat preferit per als temes premium és ThemeForest
. En tenen milers a partir dels 10 dòlars, tot i que molts dels millors temes corren de 30 a 50 dòlars.

Altres temes premium populars que veuràs sovint en estat salvatge són:

 • StudioPress
 • Temes de bricolatge.

Es tracta de gust personal: el que et sembla bé. Si no voleu gastar diners addicionals, proveu primer un tema gratuït i, una vegada que el vostre lloc comporti trànsit, considereu una actualització a un tema premium..

Personalització del vostre tema

WordPress té un editor de temes integrat que és el que veieu-que-és-el-que-obteniu (WYSIWYG). A mesura que editeu el tema, els canvis es reflecteixen en una vista prèvia en temps real. És fàcil ajustar els temes per aconseguir-los com els desitgeu.

A l’àrea d’administració de WordPress, navegueu a Aparició, aleshores Personalitzar. Les llistes desplegables a la part esquerra mostraran les opcions de personalització disponibles.

Aparença-Personalitzar

L’editor de temes està dissenyat per a petits retocs en lloc de canvis de disseny importants. Si voleu personalitzar el vostre tema àmpliament, haureu de capbussar-vos al codi o contractar un professional.

Necessiteu ajuda per fer que WordPress faci alguna cosa més fantàstic? Utilitzem i recomanem Elto. És un mercat on els geeks aposten per petits projectes. Per exemple, “Actualitza el meu tema de WordPress.” O, “Corregiu el meu plugin WP trencat”. Els projectes comencen al voltant de 30 dòlars.

Pas 5. Afegir complements de WordPress

Amb els complements de WordPress, podeu ampliar les funcions del vostre blog fins que s’ajustin perfectament als vostres requisits. És fàcil instal·lar plugins des de l’àrea d’administració de WordPress (que es troba a http: // Yourite / wp-admin).

Us recomanem que abans instal·leu el complement central. Permet instal·lar ràpidament plugins a través del lloc oficial de complements de WordPress.

Plugin Central

Quins altres complements heu d’instal·lar? Aquí hi ha alguns dels nostres favorits:

 • Animeu els usuaris a subscriure’s al vostre butlletí de notícies amb Aweber i el seu formulari de subscripció. És molt fàcil. Només cal configurar un compte a aweber.com
  i agafeu el connector Aweber.
 • Akismet és un fantàstic captador de correu brossa que evitarà que el correu brossa emeti els comentaris del vostre bloc. Utilitza un mètode de detecció sofisticat per filtrar el correu brossa de comentaris per a la revisió manual. Necessiteu una clau per utilitzar-la, però esta disponible lliurement a Akismet.com.
 • Yoast SEO és un altre complement gratuït i una extensió essencial a WordPress. SEO de Yoast afegeix funcions i camps que proporcionen un impuls de SEO al vostre bloc. Fa que tota l’aplicació de WordPress sigui més intel·ligent i t’ajuda a comprendre com escriure contingut, títols més optimitzats. i descripcions. Cerqueu i instal·leu-lo des de la pàgina de complements.
 • Faciliteu que els visitants us envieu un correu electrònic afegint un formulari de contacte. El formulari de contacte 7 és un complement de formulari de contacte gratuït i fàcil d’utilitzar. Exploreu-lo a http://ContactForm7.com.
 • La memòria cau total W3 ajuda a accelerar WordPress mitjançant la memòria cau d’alguns dels continguts d’accés més freqüent. Es pot instal·lar en segons a través de la pàgina de complements.
 • El complement DiggDigg afegeix botons de compartició social a totes les publicacions de bloc que escriviu. Vegeu els botons de la dreta d’aquesta pàgina? Aquesta és la idea.

Esteu buscant un complement per fer alguna cosa més específic? Si el lloc oficial de WordPress.org no us pot ajudar, us recomanem un lloc anomenat CodeCanyon.

CodeCanyon compta amb centenars de complements especialitzats de WordPress d’uns 10 dòlars. Trobareu plugins per afegir tot allò que penseu, des de formes fantàstiques fins a eines de butlletins informatius.

De nou, Elto us pot ajudar a trobar geeks per emprendre petits projectes.

Pas 6. Creeu el contingut del vostre bloc

Ara és hora d’afegir contingut al nou lloc web de WordPress. Inicialment, hi ha dos tipus de contingut per escriure: Entrades i Pàgines.

Aquí teniu la manera de distingir-los:

 • Una pàgina és una pàgina estàtica. Entre els exemples inclouen la pàgina Sobre, informació sobre els vostres productes o serveis i la pàgina d’inici. Les pàgines estan dissenyades per ser sempre perennes: sempre existeixen de manera destacada al vostre lloc web com a “top shop”. Si teniu previst executar un lloc personal, potser només teniu una o dues pàgines estàtiques
 • A Post és una publicació al bloc. Les publicacions del bloc tenen un segell de temps i se sol convidar els lectors a comentar-les o a compartir-les a les xarxes socials

Primer cal treballar per escriure les vostres pàgines perquè l’estructura i la navegació del lloc estiguin al seu lloc. A continuació, podeu treballar a les vostres publicacions, creant una seqüència continuada d’actualitzacions que es publicaran amb el temps.

Com fer un bloc

No hi ha regles estrictes sobre com haurem de publicar blocs, ni què hem de publicar. La primera publicació pot tractar sobre qualsevol tema sobre el qual us sentiu còmode escriure. Tanmateix, tingueu en compte que als motors de cerca els agrada veure contingut de bona qualitat. Pretén publicar publicacions interessants i informatives que connectin els lectors i obtindreu més informació.

Utilitzeu els nostres consells de blogs per guiar la vostra primera publicació:

 • En estructurar el títol d’una publicació al bloc, assegureu-vos d’incloure paraules clau. Es transmetran a l’URL que WordPress genera per a la publicació i tots dos ajudaran el SEO.
 • Pengeu una imatge mitjançant el quadre Imatge destacada de la pantalla de composició de publicacions. Aquesta imatge apareixerà al costat de la publicació a WordPress i en alguns llocs web de xarxes socials. Les imatges fan que les publicacions del bloc siguin molt més atractives.
  Estableix la imatge destacada
 • Establiu almenys una categoria i, idealment, dues o tres. Utilitzeu etiquetes per descriure temes al vostre bloc.
 • Utilitzeu l’editor de WordPress per afegir encapçalaments a la publicació. Utilitzeu el títol 2 principalment; Els encapçalaments subseqüents haurien d’assignar-se el títol 3, el títol 4, etc..
 • No intenteu enganyar Google mitjançant paraules clau excessives al vostre contingut. Pot ser que hagi funcionat a finals dels 90, però Google ara és molt més intel·ligent en penalitzar els llocs per això.
 • Els blocs són apassionants, però si no sou un gran escriptor, pot ser difícil mantenir una programació de blocs estricta. Si teniu un pressupost reservat, contracteu un escriptor professional per complementar les vostres publicacions de bloc amb contingut addicional.

I ja està! Gaudeix dels blogs amb WordPress. No oblideu desactivar la casella de selecció “Visibilitat del motor de cerca” un cop el lloc estigui preparat per als seus primers visitants.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector