A saját podcast elindítása

Gondolt már arra, hogy elindítja a saját podcastját?


Ha igen, akkor üdvözlöm a véleményem szerint a legátfogóbb és legkönnyebben használható útmutatót saját podcast létrehozása.

Nagyon sok jó oka van a podcast elindításához. Kiváló módja annak, hogy növekszik vállalkozása, kapcsolatba léphet más, a térben lévő vezetőkkel, elmélyítheti kapcsolatait közönségével és még sok más.

A podcastingban az utóbbi években robbanás tapasztalható, de csak azért, mert a piac versenyképes, ez nem azt jelenti, hogy el kell kerülnie a podcast készítését. Valójában az átlagos hallgató hetente öt különféle podcastot hallgat, tehát nincs ok arra, hogy a tiéd nem lehetett része a mixnek.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan indítsunk el egy podcastot, a kezdetektől kezdve, ötlet nélkül, egészen az első epizódod elkészítéséig..

Miért kellene elindítania a podcastot?

Természetesen sok ellenállással járhat a podcast indításakor. A nyilvános beszédtől való félelem és az idegenekkel való kapcsolatfelvétel félelme óriási félelemmel bír, mint legtöbbünk. A belső küzdelmen kívül mindenféle technikai követelményt fel lehet tartani, például epizódok rögzítése és szerkesztése, hírcsatornák kezelése, podcast epizódok beágyazása a webhelyére és még sok más.

Most nem az ellenállás ezen általános pontjait emeljük ki, hogy megijesztsenek, hanem annak bemutatására szolgálunk, hogy nem vagy egyedül. Még a mai legfontosabb podcasternek is meg kellett küzdenie ezeknek a félelmeknek és a tudás hiányosságainak, amikor elindultak.

Ha még mindig a kerítésen tartózkodsz, akkor nézd meg az egyes foglalkozásokat, amelyek miatt indítsd el az alábbiakban egy podcastot.

Javított webhely-forgalom

A podcasting nagyszerű módja annak, hogy visszatérjen nagyobb forgalmat a webhelyére. A Convince and Convert szerint 67 millió amerikai havonta podcast-hallgató. Nagyon sok ember, valószínű, hogy azok, akik podcast segítségével fedeztek fel téged, szeretnének többet megtudni arról, amit csinálnak.

Pat Smartnn, az Intelligens Passzív Jövedelem, valójában azt találta, hogy az olvasók többsége a podcastjával találta meg a blogját. Ha keresett egy utat a forgalom javítására, akkor a podcasting nagyszerű eszköz lehet az eléréshez.

Mélyebb közönségkapcsolat

Nem valószínű, hogy mindenki, aki követ téged, nagy olvasó lesz. A közönség valószínűleg inkább különféle formátumú tartalmakat fogyaszt. Azok, akik inkább hallgatnak, magasan és szárazon maradnak, amíg el nem indítják a podcastot.

Amellett, hogy örömét nyújtja a közönségnek azzal, hogy hangos tartalmat bocsát ki nekik, hogy élvezhesse őket, mélyebb szinten is csatlakozhat a közönséghez. A hangod meghallgatása segít mélyebb kötelék kialakításában, mint az írás megolvasása.

A befolyásolókkal való hálózatépítés képessége

Ha próbáltál bejutni egy befolyásoló radarába, de nem volt szerencséje, akkor talán itt az ideje kipróbálni a podcastingot. Miután megtörtént a letöltések száma, és a podcast népszerűsége növekszik, észreveheti, hogy egyre könnyebb lesz magas színvonalú vendégeket szerezni a podcaston..

A podcast-ként vendégként történő megjelenés nem igényel egy csomó további erőfeszítést a vendégek tekintetében, az időbefektetésen túl. Megjelennek, válaszolnak kérdésekre, és beszélgetni kezdenek munkájukról egy új és sokszínű közönség előtt.

A kiváló minőségű podcast biztos hozzáadott értéket jelenthet, és segít bejutni az emberekkel, akikkel egyébként nehéz lenne kapcsolatba lépni..

Hozzon létre egy potenciális üzleti eszközt

Podcastja nem lesz hatalmas pénzügyi eszköz a vállalkozás számára a kapun kívül, ám önmagában is jövedelmező lehet az út mentén. Először is, ha elért egy bizonyos számú letöltést, akkor lehetősége van hirdetőket és szponzorációkat elfogadni a műsorodhoz. Ez segít ellensúlyozni a show meglévő költségeit, és értékes bevételi forrássá változtathatja.

Az egyes közzétett epizódok közvetlen profitjának lehetőségein túl rengeteg további kapcsolódó előnye is lesz, amelyek elősegítik vállalkozása növekedését. Például, amikor magas rangú vendégeket interjút készít, növeli a hitelességét és bizalmat teremt a közönséggel.

Ezenkívül a podcast hozzájárul az általános forgalom javításához és a közönség bővítéséhez, ami nagyon értékes lehet vállalkozása számára.

Fejlesztett kommunikációs készségek

A kommunikációs készségek fejlesztése elősegíti vállalkozásának minden szempontját. Akár webináriumot indít, hogy csúcskategóriás terméket vagy szolgáltatást értékesítsen. Vagy telefonon van egy potenciális ügyféllel, aki megpróbálja bezárni az eladást. A tiszta és hatékony kommunikáció lehetősége messze megy a beszélgetések fejlesztésében.

Ha értelmesen beszélgetni szeretne a piacodat körülvevő témákkal, az segít jobban megfogalmazni, hogy mit csinál, és azt az értéket, amelyet hozzáad az ügyfelek életéhez.

Mielőtt elkezdené a podcastot

Mielőtt belemerülnénk a podcast elindításához szükséges anyákba és csavarokba, fontos, hogy fedezzünk fel néhány gondolkodásmód-váltást, amelyet szívesen látunk, ha azt szeretnénk, hogy podcastja kitűnjön a csomagból. A podcasting aranykorában vagyunk, de ez azt is jelenti, hogy mindenkinek és nagymamájának podcastja van.

A zaj fölé emelkedés egyetlen módja az, ha jobb, mint a zaj, az alábbi tippek segítenek abban.

Menjen kívül a kényelmi zónán

Senki sem akarja meghallgatni a podcastot, ha csak barátaival és családjával interjút készít. Hacsak nem hihetetlenül jól kapcsolódsz egymáshoz és olyan barátok vagytok, mint Barack Obama. De ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor megpróbál kapcsolatba lépni olyan vendégekkel, akik megfélemlítik.

Készítsen álmai vendégek listáját podcastjára. Ne félj elérni azokat az embereket, akikre úgy gondolod, hogy elérhetetlenek vagy kívül esnek a bajnokságon. Persze, lehet, hogy nem tudja azonnal elkapni ezeket a vendégeket a show-jára, de idővel, ha elég nagy közönség van, talán csak igennel mondják.

Nézze meg, talál-e új és kreatív módszereket a vendégek eléréséhez. Ezenkívül ne félj bemutatóktól kérni azokat az embereket, akikkel éppen részt vettek a show-n. Az éppen megkérdezett személy bevezető bevezetése sokkal értékesebb, mint a hideg elérése.

Ne feledje, hogy a Nem nem a cél

Ha interjú alapú podcastot fog készíteni, akkor sok vendég felé fog felkeresni. Az egyik dolog, amellyel gyorsan hozzá kell szoknia, az, hogy az emberek mondanak nem.

De csak azért, mert egyszerre kapsz egyet, még nem azt jelenti, hogy abba kell hagynia a kérdést. A legtöbb ember előfordulhat, hogy első alkalommal sem válaszol a kérésére. Ne félj nyomon követni, vagy találjon új módszereket a személy elérésére.

Lehet, hogy küldött egy e-mailt, de rendelkezhet egy asszisztenssel, amely kiszűri az összes ismeretlen interjúkérést. A legfontosabb szempont, hogy megtaláljunk egy csatornát, amelyet valójában használunk. Végül, ne félj többször is elérni, még a nem után is. Lehet, hogy ütemezési konfliktusok, vagy néhány hónapig szünetet tarthatnak az interjúktól. A kitartás kulcs.

Csatlakozás a történethez

Nem számít, milyen podcastot készít, amikor csak lehetséges, a történetekbe szeretne csomagolni. Ha interjú alapú podcastot készít, akkor kérje meg a vendégeket, hogy osszanak meg történeteket az életükről. Mint emberek, kötődünk a történethez, és az információ történet-alapú formátumban történő továbbításával a vendégek számára sokkal könnyebb megemészteni.

Ha inkább információs alapú podcastot csinál, ahol csak te és a mikrofon állsz, akkor meg kell találnia azokat a módszereket, amelyek érdekesvé teszik az információkat. Vegyük a podcast Hardcore History-t, ahelyett, hogy csak a történelmi tényeket sorolnánk fel, a fogadó Dan Carlin képes létrehozni egy lenyűgöző narratívát, és ez viszont elősegítette, hogy podcastját hihetetlenül népszerűvé tegye.

Mindig figyelj

Nincs értelme tárolni a podcastot, ha nem a vendégeit hallgatja. A legtöbb rendezvényen részt vevő vendég korábban podcast-on volt. Az egyik dolog, amelyet el szeretne kerülni tőlük, egyszerűen ugyanazon történet megismétlése vagy ugyanazok a válaszok, amelyeket az utolsó interjú során adtak.

Lehet, hogy ez az interjú utoljára beszélgetni kezd ezzel a személlyel, szóval ne pazarold rá. Milyen heves kérdéseket vet fel a vendégei? Mondtak valami érdekes dolgot, amire csak átgondoltak? Kérdezd meg tőlük.

Vigyázzon arra, amit mondanak, és ne félj belemenni mindazokba, amelyek felkeltik az érdeklődését.

Fontolja meg miért

Ez a szakasz összekapcsolható azzal, hogy valóban elérje a vendégeket. Mielőtt elkezdené elérését, okos az, hogy oka legyen a vendégeknek, hogy mondják igennel. Ha csak egy másik podcastot futtatsz, nehéz lesz meggyőzni a vendégeket.

Lehet, hogy podcastja tökéletesen átfedésben van azzal a közönséggel, amelyet elérnek? Talán olyan egyedi perspektívát kínál, amelyet másutt nem tesznek? Bármi is legyen, talál egy maroknyi okot, miért érdemes a vendégeinek időt tölteni veled beszélgetni.

Vállaljon a hosszú távra

Mielőtt megkezdené a podcastingot, hosszú távon el kell köteleznie magát. A podcast sokkal több, mint pusztán beszélgető emberek felvétele. Néhány podcast van, de legalább nem a jó.

A podcasting hihetetlenül jótékony lehet, de ezeknek az előnyöknek sokáig eltartásuk beteljesülése. Nemcsak el kell köteleznie magát a podcasting technikai területének elsajátításában, a vendégekkel való folyamatos kapcsolatfelvétel mellett, hanem el kell köteleznie magát egy rendszeres kiadási ütemterv mellett is..

A hallgatóknak tudniuk kell, mikor számíthatnak új epizódot tőled. Készítsen ütemtervet, és tartsa be azt, még akkor is, ha az eredmények nem olyan gyorsan történnek, mint szeretné.

Vegyük figyelembe a fenti tippeket, és máris elkészítheted az olyan kiváló minőségű podcast előállítását, amelyet hallgatói imádni fognak, mindegyik ugyanakkor értékes a vendégek számára.

Hogyan indítsuk el a podcastot?

Ha eddig elérte, akkor meg van győződve arról, hogy a podcasting a megfelelő lépés az Ön és vállalkozása számára. Az alábbiakban végigvezetjük az egész folyamatot, a gondolattól kezdve az első epizódok felvételéig és feltöltéséhez.

1. Tervezze meg podcastját

Ha már van weboldala, és podcastot szeretne hozzáadni, akkor valószínűleg van már egy rése, amelyben működik. Csak vegye ugyanazt a rést, és alkalmazza azt a podcast helyre..

Ha még nem indult online, akkor egy kicsit több időt kell eltöltenie a réskiválasztási szakaszban. Alapvetően a fülke egy kisebb piac egy kis részét képezi, amelyre erőfeszítéseit összpontosítja. Tehát ahelyett, hogy általános egészségügyi és wellness podcastot hozna létre, létrehozna egy podcastot, amely segít a középkorú férfiaknak beépíteni a jógát a mindennapi életükbe.

Az alábbi kérdések segítik szűkíteni a rést, és felfedezhetnek egy olyan témát, amelyről szeretne podcastot készíteni:

• Miről beszélhetek a késő esti órákban?

• Miről szeretek beszélni, ha van rá esély?

• Milyen problémákat szeretnék megoldani hallgatóim számára?

• Milyen témáról beszélhetek évekig anélkül, hogy leégett vagy unatkozni?

• Milyen befolyásolóval lenne álom, akivel kapcsolatba lépne?

Név kiválasztása

A podcast neved hihetetlenül fontos, ám sok kezdő podcaster hajlandó figyelmen kívül hagyni annak értékét. A podcast neved hosszú távon veled lesz és alapvető szerepet játszik a márkájában.

A podcastját valami teljesen véletlenszerűnek nevezhetné, de ha új vagy, ez megnehezíti a tapadás megkezdését. Jobb megközelítés az, ha elnevezzük a podcastot, amely valóban megérti a hallgatókat arról, hogy mi a podcast.

Ha már létezik márkanév, akkor ezt a nevet mindig is felhasználhatja podcastjára, de nem ragaszkodsz hozzá. Érdemes lehet egy fülbemászó és okos nevet használni a show-nak, de feltétlenül adjon meg egy leírást, amely kulcsszavakat tartalmaz, hogy jelezze, hogy mi a show valójában.

Az egyik nagyszerű módja annak, hogy nagyszerű nevet hozzon létre, az, hogy megvizsgálja a helyét, és megnézheti, mi a legnépszerűbb és leggyakrabban elnevezett podcast. Valószínű, hogy kiválaszthat néhány témát, amelyeket az összes név megoszt.

Miután megérkezett egy névre, ellenőrizze, hogy regisztrálja-e a domain nevet, így ha podcastja népszerűvé válik, akkor később nem fog küzdeni egy domainért.

A podcast formátuma

A legtöbb podcast hasonló epizód formátumú lesz. A legnagyobb különbség az, ha interjú alapú show-t fog készíteni, vagy sem. Nem kell más formátumot másolnia, mint a többi podcastot, de hasznos lehet egy adott epizód formátum létrehozása. Ez segít megőrizni az összes epizódját, annak ellenére, hogy az egyes epizódok tartalma különbözik.

Az alábbiakban talál egy általános podcast formátumot, amelyet felhasználhat, ha szeretné:

1. Bevezetés a hanganyagba vagy a dalba

2. Minden bejelentés és ismétlődő szegmens

3. Vendég interjú

4. Záró gondolatok az epizódról

5. Outro

Az általad használt struktúra attól függ, hogy interjút készít-e a vendégekkel, vagy nem, vagy hogy az összes tartalmat maga készíti-e el. Útközben akár hirdetéseket is felvehet, amelyek általában a bevezetés során, az interjú közepén pedig máskor jelennek meg.

Általában a következő formátumok egyikét választja, amelyeket a show követi.

1 – társigazda: Ebben a stílusos show-ban több házigazda van. Beépíthet interjúkat, vagy akár csak bemutathatja, hogy ketten beszélnek egy adott témáról.

2 – Solo: Egy egyéni show-ban csak te és a mikrofon vagy. Ezt a stílusos show-t általában szórakoztató vagy oktatási célokra használják, ahol az adott témára vonatkozó ismereteket továbbadják.

3 – Interjú: Az interjú során megmutatja, hogy te vagy és a vendég. Általában kérdéseket tesz fel nekik a munkával kapcsolatban, és a közönség elmegy értékes betekintéssel az adott személyről és az ő egyedi képességeiről, vagy kézművességéről..

Epizód hossza

Az egyes epizódok hossza az Ön által készített tartalom típusától függ. Az utolsó dolog, amit meg szeretne csinálni, az egyes epizódok hosszát megnöveli töltőanyaggal kitöltéssel. Ez a leggyorsabb módja a közönség fárasztására és az új hallgatók bosszantására. A podcast-epizódok széles választékát választhatja, de a legtöbb podcast-epizód általában 20-45 percig tart..

A hossza nem olyan fontos, mint annak biztosítása, hogy tartalma továbbra is vonzó legyen. Például, ha gyilkos epizódja 45 perc hosszú, akkor nem kell ezt 20 percre csökkenteni. Az ellenkezője is igaz, ha 15 perc szilárd tartalommal rendelkezik, akkor ne tegye ki újabb 15 perc felesleges töltőanyaggal..

Engedélyezési ütemezés

Az, hogy milyen gyakran engedi el, nem olyan fontos, mint valójában egy állandó ütemterv betartása. Most, ha havonta egyszer ad ki egy új epizódot, nehéz lesz vonzódni. Minél gyakrabban bocsátja ki, annál több anyagot kell hirdetnie, és annál gyorsabban fog vonzódni a podcastjával.

Ne feledje azonban, hogy a minőségi podcast előállítása sok munkát igényel. Sokkal jobb, ha egy magasabb színvonalú podcastot készít ritkábban, ahelyett, hogy a podcast előállításával rohanna, csak hogy tartsa be a gyakori gyártási ütemtervet.

Legyél őszinte magaddal és az epizód elkészítéséhez, és ennek megfelelő időbeosztáshoz szükséges időbe telik.

2. Helyezze el a Podcast alapjait

Az alábbiakban megtudhatja, hogyan lehet szilárd alapot építeni a podcasthoz. Sokkal több megy a podcastingba, csak a beszélgetés rögzítésébe. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan hozhat létre lenyűgöző podcast-alkotásokat, hogyan hozhat létre podcast-webhelyet, és megtudhatja, milyen mikrofonokat és szerkesztő szoftvereket érdemes használni.

Podcast grafika

Podcast művei ugyanolyan fontosak, mint a címed. Gondolj a podcast műjére könyvborítóként. A podcastot kell reprezentálnia, miközben a látogató figyelmét felhívja. Amikor a hallgató új podcastokat keres, hogy meghallgassa, akkor az lesz az, amit elsőként látnak.

Az iTunes podcastlistáinak többsége végül a podcast-művészet kisebb verzióját használja, amely az alábbi képen fog kinézni. Tehát jónak kell lennie, még akkor is, ha lezsugorodik.

A podcast műalkotásának értékelésekor ne feledje a következőket:

• Kis mértékben felismerhetőnek és vonzónak kell lennie.

• A podcast nevének egyértelműen olvashatónak kell lennie. Kerülje a hosszú szavakkal való címet.

• A borítóképén használt képeknek jól reprezentálniuk kell a podcastot.

Ha nem Ön a tervező, akkor megbízhat a terveket olyan szabadúszó portálon keresztül, mint a 99Designs, vagy a Fiverr, ha nincs sok pénze befektetésre.

A Canva egy nagyszerű ingyenes eszköz a podcast-alkotások létrehozásához.

Mikrofon beszerzése

Szerencsére a szilárd mikrofonba történő befektetés nem kerül sorsra. Ha csak most kezd el, valószínűleg nem akarja, hogy egy csomó pénzt fektessen be podcast-berendezésébe.

Néhány olcsóbb opciót, amelyek továbbra is jó minőségű hangot biztosítanak Önnek, USB mikrofonoknak hívják. Ezek közvetlenül az USB-portba csatlakoznak, és a felvétel hihetetlenül egyszerűvé teszi. Nézze meg néhány alábbi javaslatunkat.

1.   Kék hógolyó Mic

2.    Audio Technica ART2100

3.   Samson Q2U

Ha jobb minőségű podcasting mikrofont keres, akkor az alábbiak közül választhat. Csak tisztában kell lennie azzal, hogy egy kicsit többet fog befektetni a mikrofon beállításához.

1.   A Rode Procaster

2.  Kék Yeti

Hozzon létre egy weboldalt a Podcast számára

Annak ellenére, hogy feltölti podcastját az iTunesba, a Soundcloudba és más forrásokba, mindig jó ötlet, ha otthoni alapot biztosít minden munkájához. Ha már létezik podcastja, akkor lehetősége van külön podcast oldal felvételére is, amely felsorolja az összes epizódot, vagy beillesztheti epizódjait a meglévő blogrollba.

Ha még nem állított be webhelyet, akkor vásárolnia kell egy olyan domain nevet, amely megegyezik a podcast nevével, és készít egy egyszerű webhelyet az egyes epizódok tárolására. Ahelyett, hogy végigvezetne az egyes lépéseken, itt található néhány hasznos forrás, amely segít a saját felépítésében.

 • Hogyan lehet weboldalt létrehozni
 • Legjobb tárhely a WordPress webhelyek számára
 • A legjobb web-készítők

Csak ne feledje, hogy azt akarja, hogy a podcast képe megegyezzen a meglévő webhely márkájával.

A felvétel kiválasztása & Szoftver szerkesztése

A Podcast tényleges felvételéhez néhány különféle lehetőség áll rendelkezésére. Csakúgy, mint a fenti mikrofonválasztás, ez az általános költségvetéstől és a műszaki folyékonyságtól is függ.

Ha a fent kiemelt USB-mikrofonokat használja, akkor csatlakoztathatja a mikrofont a számítógéphez, és minden készen áll. Csak olyan audio szoftverre van szüksége, amely lehetővé teszi a podcast rögzítését és szerkesztését.

Az egyik leggyakrabban használt audio szoftver Vakmerőség. Teljesen ingyenesen letöltheti, és biztosítja a szükséges eszközöket a podcast-epizódok rögzítéséhez, szerkesztéséhez és közzétételéhez..

Ha Mac felhasználó, akkor valószínűleg már telepítve van a GarageBand, amelyet néhány felhasználó választ. Ne feledje azonban, hogy a GarageBand nem nyújt ugyanolyan szintű mélyreható szerkesztési funkciókat, mint egy olyan eszköz, mint az Audacity.

Lehetőség van egy fizetett szoftver, például a Abode Audition használatára is, amely magas szintű hangszerkesztő eszköz. Mivel az Adobe egy fejlettebb eszköz, a tanulási görbe kissé meredekebb lesz, de olyan funkciókkal fog szolgálni, amelyek segítenek egy nagyon profi hangzású podcast előállításában..

Ha interjúkat készít és rögzít távoli interjúkat a Skype-on, akkor szüksége lesz egy olyan felvételi szoftverre, mint a Skype automatikus felvevő. Az interjú rögzítése után könnyen feltöltheti a fájlt közvetlenül egy olyan eszközbe, mint az Audacity, a szerkesztéshez.

3. A vendégek beszerzése

Ha csak nagy közönség nélkül indul, akkor a vendég interjúk készítése nagyszerű mód lehet a közönség növelésére. Először is jó ötlet, ha keveréke van mind a nagy, mind a kicsi vendégnek. A nagyobb vendégek hozzájárulnak a podcast hitelességének növeléséhez, annak ellenére, hogy nem mindig osztják meg az interjút a közönséggel.

A kisebb vendégek azonban sokkal nagyobb valószínűséggel osztják meg az interjút, amely a podcastot új közönség előtt állja.

Ne felejtsen el elindítani néhány podcast-epizódot, amelyek készen állnak a futtatásra. Ez segít időt adni az új podcast-epizódok beszerzéséhez és elkészítéséhez anélkül, hogy új vendégeket keresne, vagy hogy elhárítsa a podcast-epizódok határidejét.

Hasznos lehet egy e-mail sablon létrehozása, amelynek segítségével felkeresheti az új podcast-vendégeket. Hasznos lehet még az is, ha felmegy a személy radarján, mielőtt hideg e-mailt küldene. Még valami egyszerű, például a tweetelés és a tartalmak megosztása, a blogjaik kommentálása vagy akár a Facebookon keresztül történő elkötelezettség is segít szembeszállni egy névvel.

4. A podcast készítése

Az összes alapvető podcast-elem elvégzésével, ideje elkezdeni a podcast előállítását. Az alábbi lépések végigvezetik a podcast elérését, szerkesztését és feltöltését.

Scripting

Azt szeretné, ha a podcast beszélgető lenne, és nem úgy, mintha szót szóról olvasna egy forgatókönyvből. Ahelyett, hogy a forgatókönyvet úgy gondolná, mint egy filmes forgatókönyv, gondoljon rá, mint egy körvonalat. Nem írja ki minden egyes dolgot, amelyet mondani fog, hanem ehelyett elkészíti a beszélgetési pontok durva körvonalait.

Ha ideges a mikrofon előtt, amelynek elõtt van egy forgatókönyv, segíthet kevésbé idegesnek érezni magát, és megakadályozhatja, hogy elinduljon az érintõkön. Továbbá, ha interjú alapú podcastot futtat, akkor hasznos lehet egy alapvető kérdéskészlet, amelyet feltenni szeretne. Az interjú folyamán új kérdések merülnek fel, de a választható lista megteremtése segít biztosítani a beszélgetés hiányosságát.

Felvétel

A podcast rögzítése meglehetősen egyszerű. Különösen akkor, ha USB-mikrofont használ, és olyan felvevő szoftvert használ, mint az Audacity. Csak annyit kell tennie, hogy dugja be a mikrofont a számítógépbe, nyissa meg a szoftvert és nyomja meg a Record gombot.

Ha olyan képet importál, amelyet korábban rögzített, például egy Skype-interjút, akkor csak importálja a hangfájlt a választott szerkesztő szoftverbe.

Szerkesztés

A podcast felvételekor ideje elkezdeni a szerkesztést. A szerkesztés minősége elősegíti, vagy gátolja a podcast sikerét. A kiváló minőségű szerkesztés professzionálissá teszi a podcastot, míg az alacsony minőségű szerkesztés amatőrként hangolja fel.

A mai versenyképes podcasting környezettel sokkal nehezebb a sikert elérni egy alacsony minőségű podcast segítségével.

Az Ön által elvégzett lépések a használt szerkesztőszoftvertől függően különböznek. De általában az alábbi szerkesztéseket kell elvégeznie az audiofájl minőségének javítása érdekében.

 • Normalizálja a hangot, hogy nagy volumenű tüskeket vegyen ki.
 • Kapcsolja ki vagy módosítsa a meglévő háttérzajt.
 • Törölje a dadogást, a beszélgetés nagy réseit vagy más olyan elemeket, amelyek rontják a hang minőségét.

Zene kiválasztása

A podcast-nak nem kell zenét használnia, de ha sok podcastot hallgat, észre fogod venni, hogy egy csomó közülük tematikus zenét használnak az előadásaik során. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a podcast egy kicsit professzionálisabb legyen.

Zene beszerzéséhez stock zenét vagy jogdíjmentes zenét keres. Ez lehetővé teszi a saját hangszerkesztés szerkesztését és a zeneszám tetejére helyezését anélkül, hogy bármiféle törvényes gondot okozna. Ha van zeneileg tehetséges barátja, akkor kérheti őket, hogy hozzanak létre egy zeneszámot, de ha nem, akkor nézzen meg egy olyan webhelyet, mint a Music Bakery, ahol a zenét.

5. A podcast feltöltése

Amint elkészült a podcast, szüksége lesz egy helyre a médiafájlok tárolására. Számos különféle módszer létezik, amelyek segítségével podcastot tárolhat. A legnépszerűbbek közül néhányat az alábbiakban mutatunk be:

 • Soundcloudon
 • Libsyn
 • Podbean
 • Podomatic
 • Kandallósarok

A Soundcloud kiváló lehetőség, mivel tartalmaz egy nagyon jó minőségű médialejátszót, és nagyon versenyképes árakat kínál a kezdőknek. A podcastot nyilvánosan elérhetővé teheti a Soundcloud oldalon, amely új hallgatókhoz vezethet.

Plusz, ha podcast-epizódokat szeretne beágyazni a meglévő webhelyére, akkor ezt a Soundcloud segítségével egyszerűen megteheti..

Beleértve a Megjegyzés megjelenítése webhelyén

Ha van saját weboldala, amely kapcsolódik a podcastjához, akkor minden epizódot be kell ágyaznia a webhelyére, és be kell illesztenie a show-megjegyzéseket. Az epodekat beágyazhatja a fenti médiatárhely-beállítások bármelyikével. De a Soundcloud megkönnyíti a tartalmat. A Soundcloud használatával történő beágyazódáshoz kövesse az alábbi lépéseket:

1. Keresse meg a feltöltött Soundcloud podcast epizódot.

2. Kattintson a megosztási opcióra, és válassza a beágyazást, majd megjelenik a HTML-kód, amelyet másolhat és beilleszthet a webhelyére.

3. Készítsen új blogbejegyzést a webhelyén, és másolja a kódot a bejegyzésbe.

4. A hangfájl alatt külön blogbejegyzést hozhat létre, vagy csak az alábbiakban teheti meg podcastjának átiratát.

A show-jegyzetekhez csatolhatja az epizód szóról-szóra átiratát, vagy létrehozhat egy teljes blogbejegyzést a témáról, amely a lehető legtöbb információt vonja ki. Kísérletezhetsz mindkettővel, hogy megtudd, mi a közönség leginkább rezonál.

Feltöltés az ITunes-ba

Töltsön fel podcast-ot egy csomó különféle podcast-könyvtárba, amely javíthatja podcast-elérhetőségét. Mint a Stitcher és a Blubrry, de az egyetlen hely, amelyet tényleg feltöltened a podcastot, az iTunes.

Az alábbi lépések segítenek abban, hogy a podcast felkerüljön az iTunesba:

1. Ellenőrizze még egyszer, hogy a podcast összes információja helyes-e. Ide tartozik a cím, leírás, szerző neve és borítóképe. Ezeket a beállításokat ellenőriznie kell azon a médiatárhely-szolgáltatónál, amelyet a podcast hostolásához használ.

2. Másolja a podcast RSS-hírcsatornáját a választott podcast-állomásról. Az iTunes ezt fogja használni az új podcast epizódok feltöltésére az iTunes oldalára. Azt is ellenőriznie kell, hogy a podcast-hírcsatornája érvényes-e.

3. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza a Podcast lehetőséget.

4. Keresse meg a Podcast gyorshivatkozások részt, majd kattintson a „Podcast küldése” gombra. Másolja az RSS-hírcsatornát a mezőbe, majd kattintson a következő gombra.

5. A podcastot elküldtük az iTunes-hoz. Lehet, hogy várnia kell egy ideig, amíg a podcast megjelenik, mivel az egyes benyújtásokat manuálisan ellenőrzi. Fontos az is, hogy néhány epizódot feltöltünk, mielőtt podcastot benyújtanánk az iTunes-hoz. Ha új hallgatók botlik az Ön podcastjain, akkor sokkal valószínűbb, hogy meghallgatják, ha egynél több epizód ül a hírcsatornában.

Az epizódcímek és leírások optimalizálása

Az egyik epizód, amit meg szeretne csinálni, egy vonzó cím és leírás létrehozása. Ha népszerű vendége van, akkor feltétlenül ki szeretné emelni őket. De különben összpontosítson azokra az előnyökre, amelyeket hallgató kap, amikor meghallgatja az epizódot.

Amikor valaki az iTunes alkalmazásban használja a podcast-keresést, az egyes podcast-ok együtt megjelennek az epizódokkal együtt. Tehát feltétlenül tartalmazzon minden releváns kulcsszót a címben és a leírásban.

6. A podcast reklámozása

Ha azt szeretné, hogy a podcast sikeres legyen, akkor sok promóciót kell végrehajtania. Nem számíthat arra, hogy a podcast növekszik önmagában, bármiféle segítség nélkül, kivéve, ha más eszközökkel már felépített egy nagy és elkötelezett közönséget.

A podcast reklámozásának egyik szilárd módja az, hogy minden elkészített epizódból különféle médiaformákat hozzon létre. Például átállíthat egy epizódot blogbejegyzésként, vendég blogként, amelyet egy másik webhelyen tesz közzé, a közösségi média frissítéseinek sorozatává vagy akár hűvös megosztható képekké.

A tartalom több média formátumba történő konvertálásán túl más lehetőségek is vannak:

 • Meghívjuk a vendégeket és arra kérjük őket, hogy osszák meg a podcast epizódot a közönséggel.
 • Arra kérdezi a közönséget, hogy hajlandóak-e iTunes-áttekintést adni a podcast-ról.
 • Sorozat vendégblogot készít a podcast témájáról, egy linkkel a podcast webhelyére.
 • Vegye fel a kapcsolatot más podcastokkal arról, hogy vendégként válhat-e podcastjaikon.
 • Növelje közönségét a tartalommarketing, a reklám és a közösségi média révén, és ráhúzza a közönséget podcastjára.

Összességében egy csomó módszer áll rendelkezésre, amelyekkel elősegítheti és növeli a közönségét podcastja számára. Ahelyett, hogy mindent megtenne, fontos, hogy rendelkezzen egy sor promóciós tevékenységgel, amelyet minden egyes epizód után használ. Ez elősegíti, hogy a podcast idővel növekedjen.

7. Tartós és kitartó maradjon

Lehet, hogy álmodoz egy podcast létrehozásáról, amely milliónyi letöltést érhet el, és az egyik legkedveltebb podcast az űrben. Ezek szilárd dolgok, amelyekre le kell lőni, de csak tudd, hogy az ilyen számok nem fognak megtörténni egyik napról a másikra.

A nagy podcast-közönség létrehozása hosszú távú játék. Csak azért, mert néhány epizód után nem látta a keresett eredményeket, ez nem azt jelenti, hogy feladnia kellene. A podcasting használatával az eredmények mindaddig elérhetők lesznek, ha betartja a szokásos közzétételi ütemtervet, előmozdítja az egyes epizódokat, és folyamatosan javítja podcastjának minőségét jobb vendég, jobb anyag és jobb minőségű produkcióval.

A közönség időbe telik az építkezésen, de ez növekedni fog, csak meg kell tartania vele. Mint bármi, jobb lesz az idő múlásával, a show javul, és elkezdi vonzani az új hallgatókat.

Zárva

A podcasting hihetetlen módszer lehet a közönséggel való kapcsolatteremtéshez, a hálózat bővítéséhez és a meglévő vállalkozásának bővítéséhez. Nagyon értékes kiegészítő lehet az életében és vállalkozásában, még akkor is, ha nem akar közvetlenül profitálni belőle.

Sok ember megy keresztül a gondolkodás szakaszában, “Tényleg el kellene indítanom egy podcastot.” de a legtöbb nem akart meghúzni a ravaszt. Reméljük, hogy a fenti bemutató segít Önnek a saját podcastjának elindításában. Csak kövesse a fenti lépéseket, és készen áll a saját izgalmas és lenyűgöző podcastjának elkészítésére.

Mégis vannak kérdései a podcasting megkezdésével kapcsolatban? Kérjük, ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Kép a Pexels-en keresztül

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map