13 најбољих генерала имена блога

Проналажење савршеног новог имена домена за вашу веб локацију или блог може бити тежак задатак. Можда сте управо одлучили да започнете блог на блогерској платформи за ВордПресс, али како доврага зовете своју нову веб локацију?


Желите нешто што је за памћење, јединствено за вас и ваше пословање а такође и нешто што би се могло односити на ваше главне кључне речи за СЕО потребе. Постоји дословно хиљаде чланака о томе како одабрати сјајно име домена за блог или веб локацију. Најбољи начин за почетак је кориштење генератора назива блога како би се креативни сокови протицали.

Contents

Зашто бисте можда желели да користите генератор имена блога?

 1. Тражите да направите нови блог, али не знате које име блога да изаберете.
 2. Желите да поставите нову веб локацију, али не знате које име домена да изаберете.
 3. Једноставно вам је понестало идеја.
 4. Свако име домене које сте изгледали већ је заузето. :(
 5. Назив марке или имена предузећа је регистрован и тражите варијације.

Али, уместо да трошите сате на памет размишљајући о најбољим веб локацијама или блоговима за ваше предузеће, можете да испробате један од многих сјајних интернет алата који могу учинити за вас. Идеја генератора имена домена или генератора имена блога није нова и доступно је мноштво њих. Међутим, хтећете да користите онај који ће бити једноставан за коришћење и такође давати најбоље резултате.

Погледајмо неке од најбољих …

Проверите да ли је ваше идеално име домена доступно са БлуеХост – Бесплатни домен + е-пошта када купујете хостинг:

1. Домаин.цом

Домаин.цом је веома популаран регистратор домена, али такође има корисно средство за генерисање блогова. Овај алат такође сноси трошкове за сваки домен који се појави у резултатима.

Када унесете кључну реч, проверићете да ли је .цом доступан. Ако није, тада ће вам приказати друга проширења имена домена која су доступна, а ако ниједна од њих није доступна, понудиће вам друге предлоге.

Алат вам такође приказује премиум доменска имена. Много њих се креће до хиљаде долара. Али, ако имате велики буџет за свој нови блог, онда би то могло бити вриједно улагање.

Осим тога, будући да је регистратор имена домена, можете да региструјете домен чим пронађете онај који вам се свиђа и који је доступан и у оквиру вашег буџета.

Користите наш ексклузивни код купона БФСИТЕХУБ да бисте добили 30% попуста на ваше име домена на Домаин.цом

2. Схопифи Генератор Бусинесс Наме

Схопифи има тону корисних алата за власнике малих предузећа на мрежи, укључујући алат за генерисање назива предузећа.

Она функционише мало другачије од осталих алата на овој листи зато што тражи регистрована имена предузећа, а не имена домена.

Дакле, можда ћете морати да комбинујете резултате овог алата са другим генератором имена домена да бисте осигурали да можете да добијете домену која такође одговара имену вашег предузећа..

3. Леан Сеарцх Домаин

Стварање доступног имена домена за вашу веб локацију или блог не мора бити дуг, фрустрирајући процес због којег желите да вриштете. Фантастичну можете пронаћи у тренутку помоћу Леан Домаин Сеарцх-а.

Уобичајени метод за генерисање имена домена у Леан претраживању домена

Већина људи ствара своја имена домена комбинујући две или више речи заједно. Једна од речи обично се односи на њихов посао, веб локацију или сврху као што су СалесФорце, БусинессВеек, Ектреме Тецх и многи, многи други.

Леан Домаин Сеарцх је генератор домена који су креирали људи који стоје иза ВордПресс-а. Овај генератор имена блога специјализован је за генерисање имена домена за блогове. У намери да тестирам колико је једноставно користити Леан Сеарцх Домаин, ушао сам „ГамерАддицт“ у пољу за претрагу домена. Тада су ми понудили 4999 доступних домена који садрже гамераддицт. Од њих сам изабрао „ГамерАддицтХелп.цом; а будући да је име тог домена доступно, приказат ће се скочни оквир “Опције регистрације” укључујући:

Домаин.цом
Намецхеап
• БлуеХост (топло препоручујем) & БЕСПЛАТНО име домена када купујете хостинг – ПОСЛЕДЊА ТРГОВИНА – 2,65 УСД месечно + Бесплатан домен)
• Региструјте се и креирајте блог на ВордПресс.цом

Поред тога, страница ме је такође обавестила да је „ГамерАддицтХелп.цом“ доступан на Твиттеру.

Све у свему, сматрао сам да је цео поступак једноставан и комплетан је процес завршен у врло мало времена.

Други методи генерисања имена домена у Леан претраживању домена

Префикси и суфикси – Леан Сеарцх Домаин или ће додати префикс на предњем делу речи или суфикс на крају речи како би се генерисала имена домена.

.цом – Будући да већина нетехничких људи имена домена .цом повезује са Интернетом, Леан Сеарцх Домаин проверава само доступност .цом за ваше име домена. Будући да веб локација проверава само .цом, не приказује .цом у називу домене.

Не-не – Не можете да користите број, цртице или било који други посебан знак као део имена вашег домена. Леан претрага домена указаће на то да не може извршити претрагу.

Можете да претражите резултате претраживања на Леан претраживању домена

Сортирање и филтрирање резултата претраживања – Леан претрага домена омогућава једноставну популарност, дужину или абецедно сортирање резултата претраживања. Поред тога, можете да филтрирате резултате претраге тако да вам приказују само имена домена која започињу или завршавају вашим појмом за претрагу.

Потврдите доступност резултата претраживања – Када кликнете на име домене, појавиће се мали прозор који проверава да ли је име домене доступно. Такође ће проверити да ли је име доступно на Твиттеру.

Претходно регистровано име домена – Када кликнете на име домена које је претходно регистровао неко други, оквир за име ће постати ружичаст.

Можете да пратите своје фаворите – Можете означити резултат претраживања који вам се свиђа како бисте га пратили. Све што требате учинити је да кликнете на звездицу поред имена домена у прозору за потврду доступности.

4. Речник домена

Дицтионаридомаинс.ио редовно провјерава доступност имена једне ријечи домена у великом броју различитих ТЛД-ова (.цом, .ца, .орг, .ио и многи други). У тренутку објављивања овог чланка на располагању је још увек на хиљаде имена домена речника која могу бити регистрована, што би могла бити одлична прилика за инвеститора домена или покретање технологије..

5.Вордоид

Шта су вордоиди? Једноставно речено, то су речи које су састављене, лепо изгледају и одличне су за именовање ствари. Ове речи могу бити јединствена имена за вашу компанију, производ, блог или домен.

Вордоид је бесплатан и интелигентан алат за именовање и најкреативнији алат за генерисање допадљивог и препознатљивог имена за вас. Заправо измишља нове речи и ради то аутоматски. Придржавају се правила фонетике као и откотрљавање језика. Нећете наћи ове речи у речнику, али звуче као праве речи. Ове речи могу бити створене на енглеском, шпанском, француском, италијанском или немачком језику. Не само да је бесплатан, већ је и дефинитивно једноставан за употребу.

Овај алат ће генерисати речи које изгледају као да су то енглеске речи, али су у ствари потпуно састављене.

Ово је врло уобичајена конвенција о именовању за пуно нових стартупа и апликација.

Ево неколико примера резултата:

Постоји пет једноставних избора за избор код генерисања имена у Вордоиду:

Језици: Можете да изаберете један језик да бисте добили Вордоиде креиране у складу са правилима тог језика. Такође можете одабрати два или више језика како бисте уклопили укусе више језика.

Ниво квалитета: Виши одабрани ниво квалитета одређује колико сличне или природне речи звуче у односу на изабрани језик. Три избора укључују низак, средњи или високи.

Шаблон: Даје вам се избор да унесете кратак фрагмент или да не укључите кратки фрагмент остављајући то поље празно. Ако поље остане празно, омогућиће се да се Вордоиди креирају насумично. Ако унесете кратак фрагмент који ће бити укључен у генерисани Вордоид, можете изабрати да ли ће се појавити на крају, који садржи или почиње.

Вордоид Ленгтх: У могућности сте да поставите максималну дужину Вордоида. Овај избор је важан јер кратки изгледају боље него дуги. Можете одабрати да ли је дужина било ког броја слова између 5 и 15.

Имена домена: Имате могућност да прикажете или сакријете Вордоиде са расположивим именима .нет и .цом. Одабиром „прикажи“, веб локација ће показати да ли је Вордоид доступан и где. На пример, изабрао сам да креирам Вордоид на енглеском језику, у максималном броју од 15 слова и започните са словом. Један Вордоид предложио је “кидсторио” и веб локација је наговештавала да је на ГоДадди доступан као .цом и .нет.

6. Име месх

Када унесете циљане речи и кликнете претраживање на Наме Месх, нуди вам се избор сличних предлога имена домена, уобичајених кратких домена, СЕО фокусираних предлога, миксаних предлога и забавних предлога. Ови одабири ће вам омогућити да пронађете савршено име домена за покретање блога или прављење веб странице.

Карактеристике Наме Месх-а укључују следеће:

• Сваки домен је означен црвеном бојом која није доступна или зеленом за доступни. Ова веб локација вам омогућава да сакријете недоступне домене.

• Наме Месх вам омогућава да поставите максималну дужину знакова за свој блог или име домене.

• Кликом на опцију домена можете видети друштвену доступност имена домена и на Твиттеру и на Фацебооку.
• Додатна проширења као што су .цом, .цо, .нет и .ио проширења имена домена могу се укључити или искључити. То вам даје више или мање избора проширења.

• Можете проверити нове генеричке домене највишег нивоа (гтлдс) које су углавном доступне, као што су .линк, .емаил, .домаинс и многи други. Када се покрену, додају се нови гтлд-и.

7. Домаинс Бот

Домаинс Бот је један од најлакших за употребу генератора имена домена / блога због свог чистог интерфејса. Да бисте генерисали име домена, једноставно унесите кључне речи и кликните на дугме за претрагу. Затим можете детаљније прочистити своју листу одабиром дозволе или забране синонима за сваку кључну реч, одабиром проширења домене највишег нивоа (ТЛД) која ће се укључити, одабиром вашег ценовног распона и још много тога.

Поред тога, биће вам приказана листа већ регистрованих и доступних имена домена. За сваки представљени предлог, биће вам приказана његова друштвена доступност. Поред сваког предлога који вам се допада, кликните на дугме „купи“ и бићете преусмерени на листу предложених добављача за регистрацију домена и њихове цене.

8. Намегои

Намебои је један од најстаријих генератора имена домена, али континуиране иновације чине га једним од најбољих алата тамо.

Намебои вам омогућава да пронађете имена домена коришћењем претраживања имена домена и могућности да региструјете име домена. То је врло свестран УРЛ генератор, генератор имена компаније и генератор имена веб локација. Резултати које ћете добити зависи од тога колико информација ћете дати алату.

На пример, можете да унесете примарни опис, секундарни опис, а такође имате могућност да ваш домен направите риму или укључите цртице. Препоручујемо уклањање способности генерисања домена.

Генерирање имена домена је једноставно и брзо помоћу Намебои-а. Све што требате учинити је унијети примарну кључну ријеч. Ако желите, можете да унесете и другу кључну реч. Затим одредите да ли ћете прихватити име домена са цртицом. Будући да кеширану базу имена домена користи Намебои, то је брзо, али име домена које вам се највише свиђа можда је претходно регистровао неко други.

Додатне карактеристике Намебои-а укључују:

• Можете да се пријавите и сачувате расположива имена домена која вам се свиђају у колицима за каснију регистрацију имена домена. Притиснете „Пријава“ у горњем десном углу странице за претрагу НамеБои-а, а сва ваша омиљена, доступна имена домена се чувају у вашој корпи за претрагу имена домена..

• Ваша корпа за претрагу имена домена такође се може користити за праћење имена домена која тренутно поседујете како бисте могли да управљате њима са ове једне погодне локације. Једноставно се пријавите, кликните Корпа домена и кликните „Додај имена која поседујем“. Када кликнете на „Управљање“ поред сваког домена на вашој листи, требало би да одете на страницу за управљање оригиналним матичарем.

Алат ће генерисати огромну листу имена домена које можете изабрати. Можете чак и да региструјете домен директно са листе резултата имена.

Најбоља ствар о именима генерисаним у овом алату је то што су сва прилично јединствена и брендабилна. Постоје бројна имена из једноставне горње претраге која се могу користити за блог рецепата или хране.

9. Панабее

Ако тражите генератор домена или блога имена који је изнад свега једноставан за употребу, свидеће вам се овај. Панабее је дефинитивно један од најједноставнијих генератора имена на мрежи. То је зато што све што радите јесте да унесете кључну реч или две, а Панабее аутоматски спаја речи, додаје знакове или пише речи уназад. Додатна имена настају испуштањем последњег самогласника, испуштањем првог слова, удвостручењем последњег слова или додавањем кључне речи два пута.

Помоћу Панабее-а такође можете одабрати проширење домене јер подржава многа проширења као што су .цом, .нет, .орг, .ус, .ин, итд. Међутим, једноставно можете додати жељено проширење када додате кључну реч чак и ако није доступан, а Панабее ће се побринути за остало.

Друштвени медији
Панабее ће такође проверити доступност идеје вашег имена домена на друштвеним мрежама, тако да ћете добити доследност на свим каналима за назив свог бренда. Усклађивање имена вашег домена са вашим платформама друштвених медија је обавезно. Ново онлајн пословање једноставно не може да приушти да се не укључује у маркетинг на друштвеним медијима и прављење бренда на каналима друштвених медија. Због тога је Панабее толико користан за провјеру доступности вашег домена у мрежама друштвених медија, као што су Фацебоок, Твиттер, Тумблр, Пинтерест и Инстаграм.

Ваш блог или име домене можете да региструјете ако су доступни на ГоДадди, једноставним кликом на име.

Термини који се односе на вашу кључну реч приказани су вам испод предлога имена. Такође се испод тога приказују јавни линкови и постови од Гоогле-а и Фацебоок-а.

Апликације које су повезане са вашом кључном речом из Аппле Апп Сторе-а и Гоогле Плаи Сторе-а приказују се на десној страни.

Поред тога, приказани су и регистровани и доступни међународни домени.

Нећете бити разочарани атрактивним дизајном ове веб локације, једноставношћу коришћења и невероватном брзином.

10. НамеСтатион

Помоћу НамеСтатион-а, можете да генеришете и насумична имена наслова блога и имена блога. Будући да је интелигентни генератор имена домена, он генерише проширења речи која су релевантна за вашу кључну реч.

НамеСтатион вам нуди:

• Генерирана насумична имена или домене кључних речи

• Аутоматски предлози генератора имена блога који су добра имена блога и кључне речи које су релевантне

• И предлоге за претрагу и листе кључних речи

• Брзе промене домена

• Могућности конкурса за јавно именовање

• Предлоги цоол имена блогова других корисника који се дају ручно

На НамеСтатион-у је потребна котизација.

11. Сурадник домена

Домаин Феллов је можда један од најстаријих покретача за предлоге домена на Интернету, али и даље је један од најбољих генерирања имена домена. Помоћу Домаин Феллов-а можете да креирате имена домена која су значајна и кратка, а такође проверите њихову доступност. Такође вам омогућава да створите изванредне домене комбинујући кључне речи или користећи базу података категорисаних популарних речи. Домаин Феллов не само да је једноставан за употребу; такође је бесплатна.

Регистрацију вашег домена не врши Домаин Феллов. Међутим, упућује вас на акредитованог, висококвалитетног регистрара као што је Верисигн или Долстар. Не наплаћује се ниједна услуга коју обавља Домаин Феллов, а регистратор домена не наплаћује додатну маркуцију за кориснике коју је послао Домаин Феллов.

Ако желите да видите да ли је кључна реч популарна, погледајте је у Гоогле алатки за кључне речи.

Ако желите да проверите трендове за своју кључну реч, погледајте је на Гоогле трендовима.

12. ИсИтВп Генератор имена

ИсИтВП је првенствено веб локација о ВордПресс-у, али има одличан бесплатан алат који вам може помоћи да постигнете савршено име за свој нови блог.

Све што требате учинити је да унесете неколико кључних речи или потенцијални назив марке, а алат оставите све остало.

Добићете огроман списак различитих имена домена које можете изабрати, зависно од тога шта сте унели.

Ако пронађете неко име блога које вам се допада, једноставно кликните „Прикажи детаље“ и моћи ћете да купите домен преко Блуехост-а.

13. Точак за домену

Домаин Вхеел је висококвалитетни алат за сугестију домена. Све што требате да урадите је да унесете кључну реч или две и она ће вам дати огромну листу доступних имена домена.

Листа коју генерише садржи имена домена која су заправо доступна. Дакле, нећете бити узбуђени због потенцијалног домена, само да сазнате да заправо не можете да га купите.

Резултати су подељени у неколико различитих категорија. Прва категорија су домене које укључују циљане и сродне кључне речи и било .цом, .нет. Или .орг екстензију.

Затим ћете пронаћи листу потпуно насумичних имена домена која су генерисана помоћу алата.

У последњем одељку ћете пронаћи домене које звуче као кључна реч / веза које сте унели или кључне речи које су насумичне, али још увек повезане са вашим циљаним кључним речима. Само кликните на све што вас занима и добићете сасвим нови сет резултата.

14. Тренутна претрага домена

Инстант претрага домена је алатка која у ствари функционише одмах. Чим започнете са уносом кључних речи у траку за претрагу, почеће да генерише резултате домена.

Наћи ћете стотине различитих имена домена које можете изабрати и одмах ћете знати да ли су доступна или не. Можете чак да дате понуду и на доменама који су црвени.

Ови домени доћи ће са премијским ценама, али за нове блогере са великим буџетом цена би могла да буде вредна.

Како одабрати име блога

Покретање новог блога може бити узбудљиво време. Али, лако се заглавити у једном од првих корака – одабиру савршеног имена блога.

Назив вашег блога биће ваше име домена, ваше предузеће и оно што ће остати у глави ваших посетилаца.

Нема ништа горе него одабрати погрешно име блога и променити име вашег домена низ пут. То може довести до проблема са брендирањем, проблема са СЕО и много више главобоље.

Дакле, у основи је именовање вашег блога изазов.

Али, на неколико начина можете да поједноставите процес:

 • Схватите шта је добро име блога
 • Научите како стручњаци смисле упадљива и марљива имена
 • Користите генераторе имена блога да бисте смислили савршено јединствено име блога

Све ово и још више покривамо у посту испод. Овај водич ће вам помоћи без обзира у којој се ниши налази ваш блог и колико сте нови у свету блогања.

Шта је добро име блога?

Назив блога може изгледати једноставно, али заправо се пуно тога догађа испод површине. Можете ли замислити супер успешне блогове попут Хуффингтон Поста или Смарт Пассиве Инцоме ако би имали различито име блога? Можда их не би ухватили и стекли огромне нивое успеха са другачијим, мање упадљивим именом?

Назив вашег блога ће утицати на теме о којима пишете, колико је лако стећи привлачност и колико је ваш бренд запамћен.

Ако одаберете снажно, јединствено и незаборавно име блога, можете вам помоћи да изградите јачи бренд. Ако одаберете име блога које се не поклапа са темом ваше веб локације или збуњује посетиоце, учинићете да је толико теже успети.

Ево неких особина које добра имена блогова деле:

 • Они су незаборавни и лако их се дели
 • Они су описни или предлажу о чему се ради у блогу
 • Они су јединствени и могу се користити за изградњу бранда
 • Они прођу говорни тест, тј. Лако је рећи пријатељима име
 • Шта треба узети у обзир пре него што одаберете назив блога
 • Пре него што одаберете име блога, желећете да направите неки основни посао да бисте разумели о чему се односи ваш блог и публици којој се служите.

Пропустите овај корак и остаћете заглављени на блогу којим именују тренерку, заувек ће вам стићи нова имена, али никад нећете пронаћи име које заправо одговара вашем блогу.

Ево четири велика фактора који ће утицати на име вашег блога:

1. Тема и ниша

Дакле, о чему је ваш блог?

Требали бисте бити у могућности одговорити на то питање прије него што уопће покренете блог. На пример, да ли ће се ваш блог бавити практичним финансијским саветима за миленијале? Или, шта кажете на блог који се фокусира на здрав живот на буџету? Или можда започињете блог о маркетингу е-поште за нове компаније за е-трговину?

Требали бисте добро разумети врсте тема о којима ћете писати (можда чак и листу потенцијалних тема на блогу), о коме пишете и како ћете се истакнути у својој ниши.

Овај први корак је пресудан.

Замислите да проведете дане како бисте пронашли савршено име за ваш блог о фотографији, само да бисте схватили да желите да пишете у ниши за видео маркетинг. Можда сте посрећили и смислили назив блога који функционише. Али, постоји добра шанса да ћете морати да почнете испочетка.

2. Ваша публика

Публика коју циљате такође ће утицати на име вашег блога.

Поново погледајмо нишу личних финансија. Ваш језик ће се врло разликовати када будете разговарали са публиком на факултету, насупрот групи професионалаца који инвестирају.

Знајући да ваша ниша није довољна, морате да се упознате са тачном групом људи са којом разговарате у тој ниши.

Ако се борите да смислите нешто јединствено, могло би вам бити од помоћи ако идете са нечим једноставним. Ако посетиоци знају о вашем блогу о тренутку када упишу назив вашег домена, на добром сте путу.

3. Тон и глас

На ваш тон и глас неће утицати само ваша ниша и публика, већ и ваш писац. Замислите то како се односите према својој публици и језику који користите.

На пример, погледајмо блог назван Пројект средњих прстију. Из наслова можете рећи да ће то бити духовито, агресивно и забавно. То је блог који вам показује како да зарадите новац по сопственим условима, али истиче се од других веб локација у простору по томе што је веома јединствен.

Ваш језик можда није такав оштри, али показује да би требало да учините своју личност блиставом на блогу. Не плашите се да истакнете или појачате одређене делове вас и вашег дела.

Ово укључује употребу сленга, речника и образаца фраза, који говоре вашој публици.

Само уверите се да се назив вашег блога подудара са врстом писања које ћете радити.

У најгорем случају, могли бисте завршити с неусклађеним именом. На примјер, ако имате назив корпоративног звучног блога, али идете за смијешном и оштром вибрацијом, то ће збунити ваше посјетиоце.

4. Врста марке

Када размишљате о имену, пожељет ћете нешто означено. На пример, размислите о познатим робним маркама попут Аппле, Тесла, Амазон и Гоогле.

То не значи да вам треба једно име речи домена, али требало би да буде нешто што је памтљиво и забада у ваше посетиоце.

Назив вашег блога мора бити нешто око чега можете изградити бренд, нарочито ако планирате да будете дугорочно присутни.

Брендабле имена долазе у разним врстама. На пример, „истоцкпхото.цом“ је више домена богата кључним речима, али постала је један од највећих играча у простору за фотографије.

Назив блога Најбоље праксе

Ево неколико савета који ће вам помоћи да одаберете најбоље могуће име блога. Научићете уобичајене замке које треба избегавати, као и најбоље примене примене.

1. Краће је боље

Што је назив вашег блога краћи, то боље.

Погледајмо та два домена, „леарнховтогетхигхранкингс.цом“ насупрот „сеоранк.цом“. Први домен је дугачак, тешко га је запамтити, па ће бити готово немогуће изградити и око њега.

Иако је друго име домена кратко, лако се памти и може се користити за изградњу снажног бренда у СЕО простору.

Већина домена са једном речју већ је регистрована пре више деценија. Али, користећи алате за генерирање имена блога испод, можете комбиновати две речи у домену који се памти.

2. Узми своје време

Не желите журити са одабиром имена блога.

Пролаз кроз процес промене имена блога низ пут може бити права гњаважа. Можете збунити посетиоце и чак изгубити рангирање свог претраживача.

Све ово се може избећи узимањем времена за унапред проналажење имена блога које ћете желети да користите дугорочно.

3. Не постављајте се унутра

Када одаберете име блога, заправо је могуће заћи превише у нишу. На пример, рецимо да желите да покренете спортски блог о тенису, па га назовите „теннисинсидер.цом“.

Ово је сјајно име за ваш блог. Међутим, то вас може ограничити у будућности.

Неколико година касније, можда ће вам се уморити од писања о тенису и желите да се проширите и на друге спортове. Ево, боље име за ваш блог било би, „спортсинсидер.цом“.

Увек можете одабрати опћенитији назив блога, док и даље пишете више ниша оријентисан садржај. Само желите да дате себи простор за раст у будућност.

Једном када ваш блог расте у промету и ауторитетима, лакше је проширити се у нове сродне нише, уместо да почнете од нуле.

4. Нема бројева или посебних знакова

Назив вашег блога и повезано име домена треба да садрже само речи и слова. Укључивањем бројева, цртица и других посебних знакова отежавате памћење домена.

Поред тога, много је теже изградити бренд око свог блога. Изгледаће нежељено и мање професионално.

5. Читање УРЛ адреса

Крајња ствар је размотрити како ваш УРЛ изгледа. Када понекад комбинујете две речи, она ће у вашој УРЛ адреси унети ненамерну реч. Или на вашем језику или неком другом језику који посетиоци говоре.

Ово може бити мало срамотно, а можда чак и увредљиво, поготово ако вам читаоци то указују низ линију.

6. Пређи своје име

Многи блогери завршавају са својим именима. То је лако, једноставно и вероватно је да је домен већ доступан.

Ово би могло имати смисла ако је блог о вама или сте аутор који објављује књиге под својим именом.

Међутим, за многе блогере има смисла ићи даље од свог имена и смислити нешто заиста јединствено и оригинално. Поћи са својим именом можда је лакше унапред, али теже је изградити бренд око свог имена него нешто што је јединствено.

Поред тога, ако ваш блог икада прекорачи вас лично, можда ћете имати проблема са ширењем свог бренда.

Направите листу кључних речи са именом блога

До сада сте сазнали прегршт тајни о томе шта чини високо квалитетни блог. Имате дубоко разумевање блога, научили сте шта чини велико име и честе грешке које треба избегавати.

Сада је време да саставите почетну листу кључних речи. Ово је листа речи и фраза које ћете унети у алате за генерисање имена у следећем одељку да бисте открили назив вашег блога из снова.

1. Истражите своју конкуренцију

Ваша конкуренција је сјајно место за састављање листе могућих имена блогова. Истражујући блогове и веб локације који стварно добро функционишу, видећете шта воле и читати имена која су добро функционисала.

То не значи да треба да изађете и нагло копирате друго име блога, али савршено је у реду да црпете инспирацију за оно што делује.

Брза претрага Гооглеа ће урадити. Али, такође можете прегледати страницу попут АллТоп. Овај ресурс наводи све популарне блогове у одговарајућој ниши.

Када прегледавате имена конкурентских блогова, обавезно водите рачуна о трендовима именовања, уз кључне речи које бисте могли да користите у свом имену.

На пример, у простору за новине имамо имена као што су: Њујорк тајмс, Лос Анђелес тајмс, Ирисх тајмс, Сијетл тајмс, Дејли тајмс и многи други.

2. Прегледајте наслове књига

Гледање наслова најпродаванијих књига може бити још један сјајан начин да вам креативни сокови тече. Проведите неко време прегледавајући најпродаваније књиге које се налазе на вашем истом тржишту. Погледајте наслове који тренутно добро стоје, као и безвремене књиге које се добро деценијама продају.

Долазак до атрактивног наслова књиге који ће се такође добро продати захтева много посла. Искористите ово и погледајте да ли постоје формати или речи које можете да посудите за свој блог.

На пример, ево неколико најпродаванијих пословних књига у библиотеци Амазон:

3. Користите Тезаур

Гледање кроз тезаур може бити сјајан начин да пронађете јединствене речи које можете додати у назив свог блога. Замислите тезаур као дивну књигу инспирације. Можете га користити за проналажење сродних речи или чак насумично погледати кроз њега. Ваш циљ овде је да пронађете занимљиве комбинације речи и да ваша креативност тече.

Ако вам се деси да имате верзију тезауруса у облику корица, наставите и користите је. Али, за оне који су строго дигитални, једноставно пријеђите на Тхесаурус.цом и упишите основну кључну ријеч да бисте започели.

4. Размислите о скраћеници

Понекад ћете желети да користите скраћеницу уместо пуног назива предузећа. Обично се то дешава када се име тешко памти или је лако погрешно написано. Ако је назив вашег блога дугачак, можда бисте се одлучили за његово скраћење.

На пример, погледајмо веб локацију „ИФТТ.цом“. Они су изградили свој бренд на полеђини ове кратице која заправо значи „Ако је ово, онда то“.

Кратице могу послужити и у вашу корист. На пример, размислите о компанији ИБМ. Пуно име компаније је Интернатионал Бусинесс Мацхинес, али готово увек ћете чути компанију која се назива ИБМ. То је много памтљивије.

5. Идите потпуно случајно

Коначна ствар коју треба имати на уму је да име вашег блога не мора 100% да се односи на вашу нишу. Погледајте компанију Аппле. Они су буквално названи по воћу, али постали су једна од најуспешнијих технолошких компанија на свету.

Ако ћете бирати назив блога који је насумичан, тада је још важније да имате јасан и кохерентан бренд.

Чак и уз неповезано име, посетиоци би требало да буду у могућности да брзо открију о чему се односи ваш блог.

У закључку: именовање блога и регистрација вашег домена

Одабир правог имена за ваш нови блог много је посла. Име домена које одаберете зависиће од тога у којој се ниши налазите, вашег гласа писца, публике коју циљате и још много тога.

Али, важно је све ово време уложити унапред, тако да не морате да пролазите кроз борбу за преименовање и ре-брендирање блога низ линију.

Имајте на уму најбољи начин именовања блога док користите генераторе назива блога да бисте пронашли заиста јединствени домен. Можете употријебити комбинацију горе наведених алата или ћете можда имати среће и у првом покушају пронаћи савршено име.

Након што сте пронашли савршено име блога, обавезно прочитајте наш водич о постављању вашег првог блога на прави начин.

И то је то. Хвала за читање. Ако желите још информација о блогању, погледајте неке од следећих постова који ће вам помоћи!

Како зарадити блог блогом

Како зарадити новац на мрежи

Примјери блога који ће вам пружити инспирацију

Погледајте да ли је доступно ваше идеално име наслова блога:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map