Ръководство за това как да използвате Gravatar за вашия блог или уебсайт – 2020

За много хора Gravatars принадлежат към една далечна ера на интернет, когато само няколко късметлии тепърва започват да изследват какво може да предложи дигиталната сфера. Но Gravatars са останали изненадващо устойчиви, тъй като продължават да играят важна роля в онлайн комуникацията. Всъщност Gravatars се използват повече от осем милиарда пъти по целия свят всеки ден.


Граватарите за първи път са изобретени през 2004 г. от Том Престън-Вернер, разработчик на софтуер и дигитален пионер в Сан Франциско. Терминът „Gravatar“ е портманто от „аватар“ плюс GR за „глобално признат“ и беше един от първите опити да се даде постоянна идентичност на обикновените потребители в интернет. След три години поддръжка на базата данни Gravatar сам, Preston-Werner продаде компанията на Automattic, собствениците и администраторите на WordPress, най-популярната в света услуга за блогове.

Докато много хора погрешно смятат, че Gravatars се използват само за писане и коментиране на уебсайтове на WordPress, редица други видни сайтове също използват Gravatar, включително GitHub, най-популярното хранилище за програмиране на планетата. През 2018 г. GitHub беше продаден на Microsoft за 7,5 милиарда долара. Други уебсайтове, които използват Gravatar, включват Stack Overflow, Godville, Techdirt, Hootsuite, Disqus и Mesmira.

Какво е Gravatar?

Първоначално от индуистки религиозен термин, „аватар“ в съвременния смисъл на думата означава снимка или изображение, което стои или представлява компютърен потребител. Независимо дали става въпрос за действителна снимка или комично изображение или просто изображение на нещо друго, всеки основен уебсайт в света сега използва аватари на потребители.

Ако някога сте използвали Facebook, Instagram, Google Plus или други популярни сайтове за социални медии, вече сте запознати с концепцията за аватар. Всеки път, когато публикувате ново съдържание или оставяте коментар в социалните медии, до вашето име се показва малко изображение. Това е твоят аватар.

Това, което прави Gravatar различно, се обяснява с името му. Като аватар, разпознат на глобално ниво, Gravatar позволява на потребителите да гарантират, че един и същ аватар се показва в голям брой сайтове в интернет. В действителност, Gravatar и вашето потребителско име е как хората ви идентифицират и разпознават онлайн, важно значение в епоха, при която много хора общуват изключително един с друг отдалечено, за да разговарят, да разговарят, да си сътрудничат и да извършват бизнес.

По-просто казано, Gravatar ви позволява да създадете незабавно разпознаваема визуална идентичност.

Как да настроите свой собствен Gravatar акаунт

Първоначално Gravatar беше платена услуга. Но след придобиването на Gravatar от Automattic през 2007 г., Gravatar е достъпна безплатно за всички. И докато Automattic, собствениците на WordPress, все още оперират и управляват услугата Gravatar, всеки може да получи своя Gravatar, без да се налага да се регистрира за WordPress сайт. Трябва да се регистрирате в акаунт в WordPress.com, който е напълно безплатен. Ако стартирате блог или уебсайт, тогава една от първите задачи, които трябва да вършите, след като сайтът ви е на живо, е да си вземете акаунт в Gravatar.

За да получите своя Gravatar, просто посетете уебсайта Gravatar.com и се регистрирайте с предпочитания от вас имейл адрес. След като бъде завършен, вашият Gravatar ще се показва на всеки уебсайт, който използва Gravatars, въз основа на вашия имейл адрес.

Ако вече имате акаунт в WordPress.com, можете да пропуснете процеса на регистрация и просто да влезете в акаунта си.

Ето процеса.

Отидете на Gravatar.com
Най-отгоре кликнете върху бутона за вход в WordPress.com
Попълнете вашето потребителско име и парола
Кликнете върху бутона „Вход“
От тук ще можете да настроите изображението си Gravatar и да редактирате потребителския профил.

Регистрирайте се за безплатен акаунт в WordPress.com

Ако нямате акаунт в WordPress.com, тогава по този начин получавате такъв чрез Gravatar.com

Отидете на уебсайта на Gravatar
Кликнете върху синия бутон „Създайте свой собствен Gravatar“
Попълнете имейл адреса, потребителското име, което искате, заедно с паролата за акаунта.
Кликнете върху бутона „Регистрирайте се“

След като сте регистрирали предпочитания си имейл адрес, ще бъдете помолени да качите изображението, което ще ви служи като Gravatar. Можете да качите файл с изображения от вашия компютър, да свържете към изображение, хоствано на друг уебсайт, или да запишете едно на живо, като използвате уеб камерата на вашия компютър.

След като бъде качен, Gravatar ще попита дали искате да изрежете или промените изображението с помощта на обикновен онлайн редактор. На този етап ще сте готови да използвате Gravatars през интернет, без да е необходимо допълнително действие, но можете също така да изберете да добавите допълнителна информация към профила си в Gravatar, като например вашата информация за контакт и URL адресите на всеки уебсайт (и), който притежавате или управлявайте. Можете също така да добавите кратък текстов абзац за това кой сте да включите в своя профил в Gravatar.

За да извлечете максимума от Gravatar, силно се препоръчва да попълните тези полета за допълнителна информация, тъй като това ще ви помогне да изградите връзки и да насърчите онлайн връзките. И макар да можете да изберете всяко изображение, което да служи като ваш Gravatar, изборът на добре осветен, професионален образ на вашето (истинско) лице се препоръчва, тъй като ще ви помогне да се идентифицирате като автентичен, жив, дишащ човек.

Всички изображения на Gravatar се показват в перфектен квадрат (т.е. еднакво широк, колкото е висок). Без значение колко е качено вашето изображение, начинът, по който Gravatar ще се показва онлайн, ще бъде квадрат с размер 80 пиксела по 80 пиксела по подразбиране, освен ако администраторът на сайта не промени настройките.

След като завършите регистрацията си в Gravatar, можете да свържете идентификационния си номер на Gravatar с редица услуги на трети страни, включително най-големите имена в бизнеса с платформи за социални медии като Facebook, Twitter, Blogger (блог платформата на Google), Flickr, Goodreads , LinkedIn, Tumblr, Vimeo, Yahoo !, TripIt, YouTube и FourSquare.

В действителност, Gravatar ви позволява да създавате и управлявате единична визуална идентичност в широк кръг от дигиталната вселена.

Важна забележка: Когато настройвате профила си в Gravatar, ще бъдете помолени да изберете „максимална“ оценка.

Вашето изображение на Gravatar може да бъде оценено като G, PG, R или X въз основа на американските филмови стандарти, където „G“ е класиран за всички аудитории и „X“ е ограничен само за съдържание за възрастни. Ако изберете оценка „R” или „X” за вашето изображение на Gravatar, имайте предвид, че вашето изображение може да не се показва на много уебсайтове.

Защо да използвате Gravatar?

Има много отлични причини да използвате Gravatar, вариращи от удобство до бизнес случаи. Най-вече обаче Gravatars функционират като марков инструмент, за да повишат информираността за индивидуалната идентичност на потребителя или корпоративното лого.

Въпреки това, има и някои големи причини да използвате Gravatars:

 • Не всички уебсайтове позволяват аватари – За да може уебсайтът да показва аватар, той трябва да съхранява изображението на своите сървъри. Това добавя допълнителни изисквания за честотна лента за хост уебсайта, поради което много от тях деактивират аватари, специфични за сайта. Но файлът на изображението на Gravatar се обслужва директно от уебсайта на Gravatar и не струва на уебсайта на трета страна нищо по отношение на ресурси за данни.
 • Gravatar ви позволява лесно да правите промени – Независимо дали сте готови да „надстроите“ от комично изображение до действителна снимка на лицето си или просто искате да актуализирате снимката си, Gravatar ви позволява бързо и лесно да правите промени едно време, които след това ще незабавно да се актуализира през интернет. Вместо да се налага да управлявате и променяте множество самоличности, Gravatar ви позволява удобно да правите това за пет или по-малко минути.
 • Установете своята идентичност – Независимо дали сте я считали за професионална марка или просто за ваша персонализирана идентичност, Gravatar ви дава незабавно разпознаване. Оттук идва и „глобално признатата“ част от името Gravatar. Навсякъде, където посетите интернет (където Gravatars са разпознати), ще поддържате същата идентичност. Това означава, че когато публикувате в своя блог или оставяте коментар в социалните медии, винаги ще бъдете разпознат като „вие“.
 • Репутация и доверие – Може би най-доброто използване за Gravatars е начин за установяване на репутация и доверие. Независимо дали става въпрос за „яйца“ от Twitter или „мистериозен човек“ на WordPress, милиони анонимни акаунти се създават всеки ден. Други хора в интернет нямат начин да разберат дали това са истински хора или „ботове“ или престъпници. Когато имате Gravatar, вие установявате начин хората да ви идентифицират и да започнете да се доверявате на вашата истинност. Ако редовно пишете статии или оставяте коментари онлайн и тези дейности са обвързани с вашия акаунт в Gravatar, вие също ще започнете да се утвърждавате като доверен орган.
 • Подобрена надеждност – В подобен смисъл потребителите на интернет са по-склонни да обмислят, четат и вярват на съдържание, което създавате, когато е придружено от Gravatar. Това, че имате Gravatar, ви изглежда „истински“, а това означава, че сте действително човек, който е отделил време да си създаде и управлява акаунт в Gravatar. В тези времена на спамери, сенчести маркетолози и „ботове“ установяването на вашата идентичност като истински човек е важен инструмент за повишаване на доверието ви сред вашите връстници, колеги и (потенциални) клиенти.
 • Увеличете трафика към уебсайта си (ите) – Представете си, че оставяте коментар на нечий уебсайт и те се заинтригуват достатъчно, за да искат да научат повече за вас. Щраквайки върху Gravatar, те ще бъдат отведени до профила ви в Gravatar, който (надяваме се) сте свързали с вашите акаунти в социалните медии и уебсайта (ите), който притежавате. Този метод с едно кликване за намиране на уебсайта или съответно уебсайтовете ви чрез вашия Gravatar може да играе важна роля за привличане на повече посетители към вашите цифрови имоти.
 • Последователност на марката – Дори и да не използвате корпоративен акаунт, брандирането все още е важно. Нестопанските организации, неправителствените организации, благотворителните организации, блогърите, влиятелните агенти, авторите, музикантите, артистите и много други хора могат да се възползват от създаването на идентичност на марката чрез използването на Gravatar. Вашето изображение и / или лого, което използвате за своя Gravatar, е безплатен и изключително полезен начин да установите кои сте, важно значение в дигиталния Див Запад, който днес е модерен интернет.

Имайки предвид, че са необходими по-малко от 10 минути за регистриране и създаване на акаунт в Gravatar и че услугата е напълно безплатна, всеки, който желае да извършва законни дейности в Интернет, определено трябва да използва Gravatar!

Ограничения за Gravatar

Въпреки популярността и дълголетието на Gravatars в интернет, за съжаление има няколко ограничения. Например Google Plus, сайтът на социалните медии на Google, не използва Gravatar. Други по-малко популярни уебсайтове също може да не са проектирани да взаимодействат с Gravatar. Следователно, въпреки аспекта на „Глобалното признание“ на Gravatar, той все още не е напълно общоприет.

За тези случаи ще трябва да се справите без аватар или да отстъпите на изискванията на уебсайта и да създадете аватар за еднократна употреба, който не може да се използва другаде в интернет. Можете обаче да отправите петиция към собственика на уебсайта, за да разрешите Gravatars да бъде включен в техния сайт. В бъдеще, ако собственикът на уебсайта активира интеграцията на Gravatar, веднага ще можете да използвате профила си в Gravatar, за да проверите кои сте, да установите идентичността на марката си и да увеличите доверието и репутацията си.

Уебсайтът на Gravatar има много безплатни кодови проби и приставки, които улесняват собствениците на сайтове да интегрират Gravatar. Освен WordPress (която е собственост на същата компания, която притежава Gravatar), други популярни блог платформи като Drupal и Joomla могат да бъдат интегрирани с Gravatar с помощта на предварително написани приставки, които са много лесни за инсталиране.

Използване на Gravatars в WordPress

Досега най-популярната употреба на Gravatars е на уебсайтове на WordPress, независимо дали е под формата на публикуване на статии, оставяне на коментари или участие в дискусии в онлайн форум. За потребителите вашето изображение и профил на Gravatar автоматично ще се показват без допълнителни усилия от ваша страна. Но за администраторите има някои мощни предимства за разрешаване и управление на Gravatars.

Ако администрирате WordPress сайт, можете да изберете дали Gravatars да се показва или не, като преминете към „Настройки“ и след това „Дискусии“ и след това изберете секцията „Аватар“.

В същата област на вашето табло за управление на WordPress можете също да изберете максималната оценка, която искате да разрешите за Gravatars. По подразбиране тази настройка ще бъде „G“ или обща аудитория, но можете да изберете съответните бутони, за да разрешите на Gravatars с рейтинг до „X.“ Имайте предвид обаче, че Gravatars с оценка „R“ и „X“ вероятно ще съдържат силни изображения, които могат да обидят някои от вашите потребители. Освен това изображенията за възрастни може да са в нарушение на националните или местните закони, споразумения с доставчика на хост на вашия сайт и / или рекламни мрежи, които са активни на вашия уебсайт.

Също в същия раздел администраторите могат да изберат настройка за „Аватар по подразбиране“, за да определят какъв вид изображение ще се показва, когато потребителите без Gravatar оставят коментар.

Вашият избор по подразбиране е:

 • Мистериозен човек – Силует на човек, често наричан „Мистериозният човек“, въпреки че е образ, който е неутрален по пол.
 • Празна – изобщо няма аватар или изображение.
 • Лого на Gravatar – Това ще бъде синьото „обърнато G“ на фирмата на Gravatar.
 • Identicon – забавна картина, която автоматично ще се генерира от WordPress, а не от потребителя.
 • Wavatar – забавна картина, която автоматично ще се генерира от WordPress, а не от потребителя.
 • MonsterID – забавна картина на “чудовище” в анимационен стил, която автоматично ще се генерира от WordPress, а не от потребителя.
 • Ретро – забавна картина на “ретро” изображение с нисък пиксел, което автоматично ще се генерира от WordPress, а не от потребителя.

Има обаче една допълнителна опция за администраторите на WordPress сайт. Наличен е плъгин, наречен Добавяне на нов аватар по подразбиране, който може да бъде изтеглен и внедрен безплатно от уебсайта на WordPress.

Забележка: Това е достъпно само за администратори на уебсайтове, работещи с уеб сайт на WordPress, но не и за уебсайт за WordPress точки, който се предлага безплатно от корпорацията Automattic. За да разберете разликата между тези два типа WordPress, щракнете тук.

Ако имате възможност да инсталирате и стартирате приставката Добавяне на нов стандарт по подразбиране Avatar, това ще предложи нова опция за това какво да се показва, когато потребителят няма акаунт в Gravatar. В действителност той ви позволява да създадете свой собствен образ по подразбиране, който ще се показва на потребители без Gravatar.

За всеки индивид или бизнес, който иска да подобри своята марка, те могат да използват собственото си персонализирано лого, което да служи като аватар по подразбиране. Това означава, че всеки потребител без Gravatar ще показва вашето персонализирано изображение до коментара си на вашия уебсайт (а). В действителност, тя предлага безплатна реклама на вашия собствен сайт или съответно сайтове!

Въпреки че това може да работи много добре като метод за повишаване на информираността на вашата марка, имайте предвид, че коментари от потребители без Gravatar, които съдържат расистки, омразни, позорни или обидни езици, ще се показват заедно с вашия персонализиран образ. Ето защо е изключително важно да коригирате настройките за оставяне на коментари на уебсайта или съответно уебсайта си, за да предотвратите показването на нежелани коментари до вашето персонализирано изображение, когато използвате добавката Добавяне на нов стандарт по подразбиране Avatar.

Забележка: Ако сте умел програмист, можете да създадете персонализиран аватар по подразбиране, без да инсталирате приставката, като следвате тези инструкции.

Използване на множество граватари

Целта на използването на Gravatar е да се установи и изгради доверие за вашата идентичност, независимо дали това е вашата лична идентичност или тази на компания или организация. Следователно, Gravatar разрешава само едно изображение и профил на имейл адрес.

Като се казва, много хора намират за полезно да имат множество акаунти в Gravatar. Това лесно може да стане, като посетите уебсайта на Gravatar и регистрирате нови акаунти, всеки от които е обвързан с отделен имейл адрес.

След като регистрирате няколко акаунта в Gravatar, всеки със собствен уникален свързан имейл адрес, можете да ги разгърнете като отделни самоличности в интернет. Например може да ви се стори полезно да имате една сметка и идентичност на Gravatar за бизнес цели и друга сметка на Gravatar за личен бизнес. По същия начин, ако управлявате няколко предприятия, можете лесно да запазите тези онлайн идентичности разделени, като използвате множество акаунти в Gravatar.

Други случаи на използване за множество акаунти в Gravatar, включително поддържане на отделни лични самоличности, когато посещавате уебсайтове. Например, може да искате да използвате различен Gravatar за вашите акаунти на уебсайтове за възрастни или да запазите отделни дейности, когато влизате в уебсайтове, докато сте на работа.

Gravatar насърчава използването на множество акаунти. На уебсайта на Gravatar просто влезте с първия си имейл адрес Gravatar, за да получите достъп до вашия профил. Оттам просто кликнете върху „Управление на Gravatars“, като не забравяте да зададете различен имейл адрес за всеки нов Gravatar. Както при първата си регистрация в Gravatar, след това можете да продължите да включвате връзки към всеки уебсайт (и), който управлявате, акаунти в социалните медии, кратко размиване на профила и други акаунти на трети страни.

заключение

Интернет може да се използва само в широко разпространено приложение от 20 години или повече, но много малко уебсайтове, платформи и услуги от онези ранни пионерски дни успяха да оцелеят на днешния пренаселен дигитален пазар. Може би изненадващо за мнозина, Gravatar, услуга, създадена за първи път преди близо 15 години, продължава да играе жизненоважна роля в съвременния интернет. Функционирайки подобно на снимка за цифрова идентификация, Gravatars се използват широко на много от най-популярните уебсайтове в света, включително Twitter, GitHub, WordPress и Tumblr.

Според Gravatar, около 8,7 милиарда изображения на Gravatar се обслужват (показват) в интернет всеки ден. Gravatar продължава да бъде най-лесният, най-простият и най-достъпен начин за физически лица, организации и фирми да установят и поддържат своята идентичност, както и да помагат за привличане на трафик към уебсайта си, да печелят доверие, да създават идентичност на марката и установява власт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector