Introducció i recursos de SQLite: sistema de bases de dades incrustat

Divulgació: El vostre suport ajuda a mantenir el lloc en funcionament. Obtenim una quota de derivació per alguns dels serveis que recomanem en aquesta pàgina.


SQLite és un sistema de gestió de bases de dades relacional (RDBMS) incrustat a una biblioteca de programació i, a diferència d’altres sistemes de bases de dades populars, no és un motor de bases de dades client-servidor i no té un procés de servidor separat..

El codi font de SQLite es distribueix al domini públic, fent que el seu ús sigui gratuït tant per a fins comercials com privats.

Aquests fets converteixen SQLite en una opció molt popular com a solució de programari de bases de dades incrustada. SQLite és el motor de bases de dades desplegat més àmpliament en l’actualitat, utilitzat per infinitat d’aplicacions i plataformes.

Història breu

SQLite va ser dissenyat inicialment a la primavera del 2000 per D Richard Hipp durant el seu temps al gegant de la indústria de la defensa General Dynamics. En aquell moment, Hipp treballava en el disseny de programari per a destructors de míssils guiats per la Marina dels Estats Units.

L’objectiu principal del desenvolupament de SQLite era permetre a una aplicació executar sense instal·lar un sistema de gestió de bases de dades o requerir un administrador de bases de dades, és a dir, que incrustés la base de dades a l’aplicació que l’utilitza..

La versió 1.0 de SQLite es va publicar l’agost del 2000, amb emmagatzematge basat en el format del GNU Database Manager (gdbm). La versió 2.0 va introduir una implementació d’emmagatzematge personalitzada d’arbre B en lloc del gdbm i va afegir funcions de transacció. La versió 3.0 de SQLite va introduir funcions d’escriptura i internacionalització manifesta, juntament amb moltes altres millores.

Característiques i disseny de SQLite

Atès que la biblioteca SQLite és una part integral de l’aplicació que l’utilitza, l’aplicació utilitza trucades senzilles de funció per comunicar-se amb SQLite, reduint així la latència. Tota la base de dades s’emmagatzema com a fitxer multiplataforma a la màquina host.

Aquest enfocament de disseny requereix menys configuració que les bases de dades client-servidor, per la qual cosa SQLite també es descriu com a zero conf.

Diversos processos o fils poden accedir a la base de dades de manera simultània i es poden processar diverses sol·licituds de lectura en paral·lel. L’accés d’escriptura a la base de dades només es pot concedir si no s’ofereixen altres sol·licituds. Aquesta limitació prové del fet que SQLite utilitza permisos del sistema de fitxers i bloquejos per al control d’accés, de manera que bloqueja tota la base de dades durant l’escriptura. La versió 3.7 de SQLite introdueix el registre de registre d’escriptura (Wal) per permetre les lectures i escriptures simultànies. Aquests fets signifiquen que SQLite no és perfectament adequat per a desplegaments i tasques intensives en escriptura.

SQLite implementa la major part de l’estàndard SQL-92 i utilitza PostgreSQL com a plataforma de referència. SQLite admet consultes complexes, però té un suport limitat per a la funció ALTER TABLE, ja que no pot modificar ni suprimir columnes.

SQLite també utilitza un sistema de tipus diferent, inusual per a un sistema de bases de dades compatible amb SQL. En lloc de declarar un tipus a una columna, com en la majoria dels sistemes de bases de dades SQL, els tipus s’assignen a valors individuals. SQLite està escrivit dèbilment, per exemple, podeu inserir un valor de cadena en una columna entera. Aquesta característica fa que l’SQLite sigui més flexible, però també és una font de crítiques, perquè manca de les funcions d’integritat de dades proporcionades per les columnes que s’escrivien de manera estàtica en altres DBM SQL.

Les transaccions a SQLite són consistents i duradores, fins i tot després de falles del sistema o fallades de corrent. SQLite admet bases de dades de mida terabyte i cadenes i blobs de mida gigabyte, mantenint una petita empremta de codi inferior a 500 KB totalment configurada. SQLite té una API autònoma senzilla i fàcil d’utilitzar sense dependències externes.

SQLite és una solució multiplataforma, disponible per a nombroses plataformes i llenguatges de programació com: Android, BSD, iOS, Linux, Mac, Solaris, VxWorks, Windows i C, C #, C ++, Clipper, Curl, Elixir, F #, Haskell, Java, JavaScript, Objective-C, OCaml, Perl, PHP, Python, Ruby, Scheme, Smalltalk, Swift, etc. També és fàcil portar SQLite a altres sistemes ja que està escrit en ANSI-C relativament fàcil de compilar..

Utilitzant SQLite

SQLite és una opció popular per al motor de bases de dades en telèfons mòbils, tauletes, reproductors MP3, càlculs de configuració i altres dispositius incrustats a causa del seu ús eficient de la memòria i l’espai d’emmagatzematge..

Un altre ús popular de SQLite és el seu ús com a format d’arxiu d’aplicació. En lloc d’utilitzar un format de fitxer propi per emmagatzemar informació d’una aplicació, els desenvolupadors solen utilitzar una base de dades SQLite. Aquesta pràctica estalvia temps i esforç, ja que evita crear i solucionar un analitzador de fitxers personalitzat, i les dades són fàcilment accessibles a diferents plataformes.

Com que SQLite no requereix cap configuració i emmagatzema dades en fitxers de disc ordinaris, també s’utilitza sovint com a base de dades per a llocs web petits i mitjans.

Algunes de les aplicacions que utilitzen SQLite inclouen els navegadors Google Chrome, Opera, Safari i Android, Mozilla Firefox i Thunderbird, Skype, Adobe Lightroom i Adobe Reader, etc..

SQLite és fàcil d’obtenir i instal·lar-lo des del lloc web oficial de SQLite, així que podeu provar-ho. Si el vostre treball inclou el desenvolupament en alguns dels escenaris d’ús descrits, probablement necessitareu SQLite tard o d’hora, ja que roman molt popular i està disponible lliurement.

Què hi ha de Suport per a SQLite?

Hi ha assistència gratuïta per a SQLite a la llista de correu pública. Podeu consultar els arxius de la llista de correu o registrar-vos com a membre de la llista de correu.

Hi ha altres opcions d’assistència més avançades, com la subscripció anual de manteniment (AMS) o l’Acord de suport tècnic, però no són gratuïtes. Podeu consultar la secció d’Assistència professional del lloc web de SQLite per obtenir més detalls.

Recursos SQLite

Hi ha molts recursos disponibles per a SQLite disponibles en línia, ja que és força popular i té nombroses aplicacions. L’aprenentatge de SQLite no ha de ser un problema en utilitzar aquests recursos de qualitat:

 • La documentació oficial de SQLite és molt detallada i hi podeu trobar molts articles i continguts útils.
 • El lloc web de SQLiteTutorial.net és un gran tutorial que abasta tot el que necessiteu saber sobre SQLite mitjançant pràctiques pràctiques.
 • Tutorials El punt de tutorial de SQLite és molt detallat, que abasta tot, des de la instal·lació de SQLite fins a un ús avançat. Aquest tutorial us donarà un començament ràpid amb SQLite i us farà còmode amb la programació de SQLite.
 • Una introducció a SQLite a YouTube és un GoogleTechTalk de Richard Hipp. Aquesta xerrada proporciona una visió general de SQLite, la seva història, els seus punts forts i febles i descriu situacions en què és molt més útil que una base de dades tradicional de clients / servidors..

Llibres SQLite

També són populars els llibres sobre SQLite i teniu a la vostra disposició una bona selecció de títols. Us aconsellem que primer expliqueu els recursos en línia gratuïts, ja que són realment bons i potser no necessitareu cap llibre. Si preferiu la sensació d’un llibre, n’hem recollit alguns:

 • La Guia Definitiva de SQLite (2006) de Mike Owens: aquest és el primer llibre que dedica una cobertura completa a la popular base de dades de codi obert incrustat SQLite. El llibre actua com a guia ideal i guia de referència.
 • Utilitzant SQLite (2010) de Jay Kreibich: amb SQLite, descobrireu com desenvolupar una aplicació recolzada en base de dades que es pugui gestionar en mida i complexitat. Amb aquest llibre, obtindreu un curs d’accés en el modelat de dades, familiaritzeu-vos amb el dialecte de SQLite del llenguatge de base de dades SQL i molt més.

Conclusió

En conclusió, SQLite és àmpliament utilitzat, madur i, gràcies a l’abundància de recursos en línia gratuïts, es pot dominar amb relativa facilitat.

Té algunes limitacions evidents, derivades dels principis generals del disseny. Tanmateix, aquest és tot el punt de SQLite: té la finalitat de ser lleuger i gestionar les necessitats de la base de dades sense comprometre molts recursos.

Lectura i recursos addicionals

Disposem de més guies, tutorials i infografies relacionades amb la codificació i el desenvolupament:

 • Recursos SQL: el nostre recurs SQL general que és fonamental per a tots els desenvolupadors de bases de dades relacionals.
 • Introducció i recursos de MySQL: un altre sistema de bases de dades molt popular.
 • Introducció i recursos PostgreSQL: un popular sistema de bases de dades per si sol, SQLite es basa en part en ell.

Guia final d’allotjament web

Doneu un cop d’ull a la nostra Guia definitiva d’allotjament web. Us explicarà tot el que heu de saber per prendre una tria informada.

Guia final d’allotjament web
Guia final d’allotjament web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector