Hogyan kell eladni a domain nevet – lépésről lépésre

Mivel a domain nevek szó szerint ezrei naponta átadják a tulajdonosokat, a domain megfordulása jövedelmező vállalkozás lett. A domain név eladásának valójában több oka van. Lehet, hogy van egy fel nem használt domainjével, amellyel nem csinál semmit, vagy talán domain-befektetővé válik. Bármi is legyen az oka, a domain nevek eladása a képzelet egyik részén sem könnyű. Ez a cikk azonban ad néhány tippet.


Mi van a névben?

Mielőtt eladná a domain nevet, fontos tudni, hogy mi teszi értékesnek a domaint. Lehet, hogy hallottál már történeteket a domainnevekről, ahol akár néhány dollár, akár több millió dolláros összegű összegeket árusítanak. Tehát mi teszi néhány domainnevet értékesebbnek, mint mások? A kérdésre adott válasz nem olyan összetett, mint gondolnád. Valójában vannak néhány kulcsfontosságú tényező, amelyek értékesítik a domain nevet. Ezek a következők:

 • Hossz – A rövidebb domain nevet nehezebb megtalálni, mint a hosszabb domain nevet. Mindazonáltal mindenki egy rövid domain nevet akar annak nyilvánvaló okából, hogy a rövidebb domainneveket könnyebb beírni egy webböngészőbe. Minél inkább igény van egy árucikkre és annál szűkebb a kínálata, annál magasabb az ár, amelyet ezen áruért meg lehet kapni. Szó szerint ez az első dolog, ami lelkes fejünkbe merült, amikor elvégezzük a közgazdaságtan alapóráinkat.
 • Kulcsszavak – Ha olyan domain van, amelyben kulcsszavak vannak, akkor ez szintén növeli az adott domainre jutó árat, különösen, ha ez a kulcsszó különösen meleg a választott iparágban. Ez a következő ok. A kulcsszavakat SEO vagy Keresőoptimalizáláshoz használják, amely segít az ügyfeleknek megtalálni az Ön webhelyét olyan keresőmotorokban, mint a Google. Minél hatékonyabban használhatja a kulcsszavakat, annál magasabb lesz a rangsor. A kulcsszavak hatékony felhasználásának része az, hogy valamilyen módon leíró kulcsszót használjon a domain névben.
 • Brandability – Egy könnyen márkás domain egy magasabb eladási árat keres be. Használjon olyan nevet, amely könnyen megjegyezhető és könnyen beírható egy böngészőbe. Gondolj a Google-ra. Készítettek egy tömör és könnyen megjegyezhető domain nevet. Ideális esetben a domain névnek a következő hat tulajdonsággal kell rendelkeznie:
  1. Leíró
  2. Egyedi
  3. Felhasználóbarát
  4. Hihető
  5. Rövid
  6. Emlékezetes
 • Legfelső szintű domain – Úgy tűnik, hogy nem nagy ügy, de az Ön által használt legfelső szintű domain drámai módon befolyásolhatja a domain név eladási árát. A Colorado Springs-ben (Colorado) székhellyel rendelkező NURV cikk szerint az internetes webhelyek 46% -a .com felső szintű domént használ, még akkor is, ha csak átirányító vagy céloldalként szolgál. Gondolkozott már azon azon, hogy miért van ez? A .com domain fellendülése ugyanabban az időben kezdődött, amikor az e-kereskedelem elindult. A magas IPO eladások vagy az Initial Public Offers sorozat lehetővé tette az ember számára, hogy szinte nyereség nélkül növelje üzleti tevékenységét. (Az IPO általában a befektetőknek felajánlott részvények sorozata.) A növekedés csillagászati ​​volt, különös tekintettel arra a tényre, hogy vállalkozása abban az évben szinte semmilyen profitot nem jelentett. Ez az ember Jeff Bezos volt, az Amazon alapítója. Pierre Omidyar, az eBay alapítója, majdnem egy évvel később, 1998-ban ugyanolyan módon növekszik majd a társaságával. Miután látta, hogy ez a két társaság szinte nyereség nélkül ilyen erőművé válik, egy hatalmas spekulációs hullám kezdődött a befektetők körében. Mivel szó szerint minden tégla és habarcs üzlet .com domént használt, ez a spekuláció rendkívüli magasságokba helyezte értéküket. A .com domain valójában olyan jól megalapozott, hogy az emberek továbbra is millió dollárt fizetnek a jól megalapozott .com domainért, még ma! A példa bemutatása érdekében a GoDaddy, a domain név regisztráló, a 25 legjobban eladott domain listáját tartalmazza, amelyet valaha rögzítettek. Vegye figyelembe, hogy ezeknek a domaineknek a legalacsonyabb eladási ára továbbra is meglehetősen magas, 5,5 millió dollár. A legmagasabb valaha eladott domain: a CarInsurance.com egy óriási 49,7 millió dollárral! Ez egy jó tény: A .com fellendülése óta eltelt 22 évben Jeff Bezos nemcsak a világ leggazdagabb emberévé vált, hanem a világ leggazdagabb emberévé is. első centi milliárdos, egy gazdag Gorilla-cikk szerint.

Tehát hogyan lehet eladni egy domain nevet?

Most úgy döntött, hogy el akarja adni a domain nevét. Mielőtt azonban a domainjét azonnal piacra dobná, el kell tartania. A legtöbb eladó eladási folyamaton megy keresztül, amely megkönnyíti a dolgokat mind Ön, mind a vevő számára, és biztosítja, hogy megkapja pénzét, és a vevő megkapja a domainjét.

1. lépés: Értékelje meg domainjét

A folyamat első lépése a domain név értékének meghatározása. Ezt különféle csatornákon keresztül lehet megtenni. A domain nevet maga értékelheti, vagy a szakember értékelheti a domain nevet.

Az önértékelés egy kicsit nagyobb kihívást jelent, mint a kézzelfogható áruk esetében, mint például egy ház vagy autó, de ugyanaz a folyamat alkalmazható. Vannak, akik megnézik a hasonló domainek eladási árait, és onnan dolgoznak. A NameBio jó erőforrás arra, hogy megpróbálja megbecsülni a domain nevet. Van egy kulcsszó alapú keresőmotorjuk, amely megvizsgálja az egyes domain nevek eladási árait. Információkat találhat a legalacsonyabb árakról, a legmagasabb árakról, az átlagárakról, akik eladták a domaint, és egyéb releváns információkról.

De tegyük fel, hogy nem talál értéket az adott domain névre. Ebben az esetben segíthet egy profi értékelő szolgáltatás igénybevétele. Egy profi értékelő ismeri a piacot belülről és kívülről, és értékes betekintést nyújthat, amely elősegítheti a domain név valós piaci értékének elérését..

2. lépés: Állítsa be az Ön domainjének árát

Most, hogy elérte a domain név valós piaci értékét, a következő lépés az árképzési stratégia kidolgozása. Noha a legtöbb domain név, különösen az utólagos domain nevek három-négy számjegyből állnak, ha prémium domain nevet használsz, akkor gyakran érdemes árat adni a valós piaci érték alatt, annak érdekében, hogy az érdeklődést tompítsák. Az ilyen típusú domain névnél gyakran tanácsos egyenesen felfelé tenni a kért árat. A rögzített árú „Buy Now” vagy az „árakat eladni” árképzési stratégia további előnye, hogy olyan érzést teremtsen, amely arra készteti az embereket, hogy az emberek azt gondolják, hogy elveszíthetik a lehetőséget, hogy bármikor megragadhassanak egy nagyszerű domain nevet, mivel a vásárlási piac gyakran gyors és dühös, főleg, ha az ára alatta van, ahol kell lennie. Ez egy jó stratégia is, amelyet gyors értékesítésre keres.

Ha azonban prémium domain névvel rendelkezik – ez az olyan domain név, amelyről tudod, hogy hat vagy akár hét számjegyet is megadhat, akkor jó helyzetben van, hogy jóval a valós piaci érték alatt állítson be árat az érdeklődés csökkentése érdekében. Ha a domain nevére valóban nagy a kereslet, akkor létrehozhat olyan licitálási háborút, amely az eladási árat közelebb hozza a valós piaci értékhez, vagy akár annál is meghaladja azt, így hatalmas profitot lehet elérni.!

3. lépés: Készítsen egy céloldalt, amely jelzi, hogy domainje eladó

Amikor a vásárlók olyan domaint választanak, amelyet meg akarnak vásárolni, gyakran beírják a domaint böngészőjébe, hogy megnézhessék, elérhető-e ez a domain. A céloldal létrehozása a webhelyén gyakran hatalmas segítséget jelenthet az üzlet lezárásában.

Számos kreatív módszer van arra, hogy a vevőket ilyen céloldalra mutatják. A leggyakoribb módszer az átirányítások elhelyezése. Ügyeljen arra, hogy minden értékesített domainhez hozzon létre céloldalakat. Az, hogy például az lowinterestrates.com oldalon található egy másik domain kezdőlapja, megzavarja a vásárlókat. A legtöbb nyitóoldalnak van egy kérdőív, amelyet a végfelhasználók felhasználhatnak további információk és a kapcsolattartási adatok gyűjtésére.

Soha ne becsülje alá az interperszonális kommunikáció értékét egy üzlet megkötésekor! Néhány vásárló valóban az interperszonális kommunikációt részesíti előnyben, és nem akarja elhagyni ezeket a vásárlókat, különösen, ha gyors eladást keres.

4. lépés: Válasszon egy utat a domain eladásához

Domain név eladásakor bölcs dolog, ha elkerüli az összes tojását egy kosárba. Számos eladó domain névjegyzék-oldalakat és személyes értékesítéseket használ a domain nevek eladására. Itt található a jó hírű domain piacok listája. Az Afternic, a BrandBucket, a NameCheap és a Sedo szintén jó piaci helyek.

Egy másik helyszín, amelyet használhat, az aukciós oldalak. A GoDaddy Auctions az egyik legnépszerűbb domain aukciós webhely. Arra is ösztönözheti a vásárlókat, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot további információkért, és akkor kérje meg őket, hogy adja meg ajánlatát az aukciós oldalon, ha mérlegeli a domain megvásárlását. Számos aukciós oldal levonja a jutalékot az Ön eladási árából, de a nyugodtság mindig megéri a fizetett árat, mivel sok aukciós oldal saját tranzakciós biztonsági intézkedéseivel rendelkezik..

Mint minden más tranzakció esetében, szintén bölcs dolog, ha elvégzi az ügyfél átvilágítását. Néhány piactér rendelkezik áttekintési funkcióval. Olvassa el az eladó véleményét a vásárlóról. A vélemények jó képet adhatnak arról, hogy a potenciális vásárló megbízható-e. Ne üzleteljen senkivel, akiben nem vagy teljesen biztos. Nem érdemes kockáztatni.

5. lépés: Használjon letéti szolgáltatást a pénzátutalás megkönnyítéséhez

Ha az ügylet nagy összeget igényel, fontolja meg letéti szolgáltatás igénybevételét. Néhány piactéren és aukciós oldalon van saját letéti szolgáltatás. Kutatást végezzen azon a piacon vagy aukciós oldalon, amelyet használni kíván, és ha nem alkalmazzák saját letéti szolgáltatást, akkor érdemes egyedül bérelni. Letéti szolgáltatások sokkal biztonságosabbá teszik a nagy pénzügyleteket, mivel a vevő csak akkor kapja meg a domainjét, amíg a teljes befizetés meg nem történik.

Lényegében egy letéti szolgáltatás brókerként működik közted és a vevő között. Mindkét fél megállapodást köt az eladás feltételeiről, beleértve az eladási árat és az eladott domain nevét. A vevő befizetést fizet egy letéti számlára, amelyet a letéti szolgáltatás Önnek, mint eladónak nyújt. Ezután felveszi a kapcsolatot a domain regisztrátorral, és átadja a domaint a vevő nevére, és a vevő írásbeli visszaigazolást küld a letéti szolgáltatónak, megerősítve, hogy megkapta a domain névhez fűződő összes jogot..

Ha valamelyik fél elmulasztja teljesíteni a megállapodás részét, a letéti ügyfélszolgálat rendelkezik az ügylet minden részletével, amelyet bizonyítékként lehet bemutatni abban az esetben, ha az ügy peres eljárásba kerül..

Ebben a cikkben megvitattuk a domain név eladásának módját. Bár ez nem egy teljes útmutató, reméljük, hogy megismerheti az érintett folyamatot.

Többet szeretne megtudni?

A domainek vásárlása és eladása rendkívül jövedelmező lehet, mivel egyetlen domain több ezer dollárt kereshet.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy teljes munkaidős domain-átváltóvá válik, nézd meg a DomainFlippingGuide.org oldalt, és töltsd le tanfolyamot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector