A weboldal költsége: Mennyibe kerül egy webhely 2020-ban?

A weboldal tervezésének költsége vadul változhat, teljesen ingyen, akár több ezer dollárig. Az Ön által elköltött összeg nagyban függ a létrehozni kívánt webhely típusától és a használt platformtól.


A weboldal költségeinek ebben az útmutatójában a rendelkezésre álló számos webdizájn lehetőséget és eszközt, valamint az egyes szolgáltatások használatának árát fogjuk megvitatni. Fontosnak tartjuk a legnépszerűbb weboldal-készítők, például a Wix, a Weebly és a Squarespace használatát. Ezután mélyrehatóan megvizsgáljuk a WordPress sikeres webhelyének létrehozásához szükséges különféle kulcsfontosságú elemeket, és megbontjuk a költségeket.

Az olvasás végére jól megérti, hogy a különböző megoldások milyen funkciókat és funkciókat kínálnak, valamint az egyes weboldalak létrehozásának és működtetésének az árait..

Contents

Webes építők

Számos lenyűgöző többfunkciós web-készítő megoldás érhető el, amelyek lehetővé teszik egy teljesen működőképes weboldal létrehozását. Vessünk egy pillantást ezekre az ajánlatokra, és ami fontos, az egyes költségekre …

A weboldal költsége: Wix

Wix

A Wix egy népszerű all-in-one webhely-készítő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy webhelyeket egyszerűen hozzanak létre. A Wix rendkívül felhasználóbarát, és egy weboldal néhány perc alatt létrehozható a mesterséges tervezési intelligencia (ADI) eszköz, vagy a drag and drop Wix szerkesztő segítségével..

A Wix használatának megkezdéséhez egyszerűen válassza ki a sablont és kezdje el testreszabni. A sablonok széles választékot kínálnak a résekről, a blogolástól az e-kereskedelemig, biztosítva, hogy bármilyen iparágban is legyen egy sablon az Ön számára. Lehetőség van arra is, hogy saját sablonját egy üres sablon felhasználásával tervezze meg a semmiből, ezzel segítve a Wix-et a kezdők igényeinek kielégítésében a webdesign-tapasztalattal rendelkezőkig..

Az összes alapvető tulajdonság és funkcionalitás beépül a Wix csomagba. Ezek tartalmazzák…

 • SEO optimalizálás és elemzés
 • Mobilra reagáló
 • Ingyenes tárhely, tárolás és webhelykarbantartás
 • SSL tanúsítással
 • Közösségi eszközök
 • E-mail marketing

A Wix számos ingyenes és prémium alkalmazást is kínál, amelyek extra funkciókat kínálnak az Ön webhelyére.

Mint láthatja, a Wix egy szolgáltatásban gazdag megoldás. De mennyibe fog kerülni??

Wix árképzés

A Wix egyik legnagyobb értékesítési pontja sokak számára, hogy lehetővé teszi egy alapszintű weboldal ingyenes létrehozását és üzemeltetését. Számos olyan tervet kínál, amelyek árai a létrehozni kívánt webhely típusától, valamint a szükséges eszközöktől és funkcióktól függően változnak. Vessen egy pillantást az egyes fizetési tervekre alaposabban …

Terv: Ingyenes

A Wix ingyenes terv lehetővé teszi, hogy webhelyet hozzon létre a sok Wix sablon egyike (az összes Wix sablon ingyenes) és a Wix ADI eszköz vagy a Wix Editor segítségével. Minden otthoni, karbantartási és webhelybiztonság gondoskodik, és hozzáférhet a Wix támogatáshoz, az ingyenes alkalmazásokhoz és még sok máshoz.

Ennek ellenére van néhány nagyon komoly hátránya az ingyenes Wix-terv használatának, amelyet tisztában kell lennie. Ezek tartalmazzák…

 • Nem csatlakozhat vagy vásárolhat saját domainjét, csak akkor jogosult egy Wix aldomain használatára, amely úgy néz ki, mint ez a „mysitename” .wix.com.
 • A sávszélesség és a tárolás korlátozottak.
 • A Wix hirdetések megjelennek az Ön webhelyén.
 • Az e-kereskedelmi webhely létrehozása nem szabad a szabad terv egyik lehetősége.

Ezért a Wix ingyenes verziójának használata nem lehetséges komoly vállalkozások vagy vállalkozók számára. Ha azonban egy egyszerű blogot szeretne létrehozni, vagy kipróbálni szeretné a Wix-et azzal a gondolattal, hogy frissítse az egyik prémium csomagjára, akkor az ingyenes terv remek hely a kezdéshez..

Terv: Csatlakoztassa a domaint (havonta 5 dollár, évente számlázva)

Az első prémium terv, amelyet a Wix kínál, egyszerűen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a saját domainjükhöz. Egyéb előnyök a következők:

 • 1 GB sávszélesség
 • 500 MB tárhely

Webhelyén azonban továbbra is megjelennek a Wix-hirdetések. Érdemes megjegyezni, hogy ha havonta fizet, és nem évente, akkor az ár havi 7 dollárra fog emelkedni.

Terv: Combo (havonta 10 dollár, évente számlázva)

A Combo terv azoknak szól, akik személyes használatra szánt webhelyet akarnak létrehozni, de továbbra is szeretnének egy professzionális webhelyet, amely Wix-hirdetéstől mentes. Íme néhány főbb jellemzője …

 • 2 GB sávszélesség és 3 GB tárolás.
 • Egy év ingyenes domain.
 • Testreszabható Favicon.
 • 75 dolláros hirdetési utalvány.

Ez a terv havi 10 dollárba kerül, ha évente számlázásra kerül, vagy havonta 14 dollárra.

Terv: Korlátlan (havonta 14 USD, évente számlázva)

A korlátlan terv vállalkozók és szabadúszók számára szól, és a prémium csomagok között a legnépszerűbb. A Combo tervben szereplő funkciók mellett a Unlimited büszkélkedhet még…

 • Korlátlan sávszélesség.
 • 10 GB-os tárolás.
 • Form Builder App és Site Booster App – közös érték 100 USD+.

Mint minden tervhez, a Unlimited a legolcsóbb, ha éves tervként vásárolják meg. Havonta fizet, az ár 16 dollárra emelkedik.

Terv: e-kereskedelem (havonta 17 dollár, évente számlázva)

Ez a terv a legmegfelelőbb minden olyan kisvállalkozás számára, amely e-kereskedelem üzlet üzemeltetését kívánja elvégezni. Az Korlátlan csomagban szereplő összes funkció mellett az e-kereskedelem terv lehetővé teszi egy e-kereskedelem áruház létrehozását és kezelését, biztosítva az e-kereskedelem által igényelt összes szükséges funkciót. Ez a terv havi 20 dollárba fog kerülni, ha úgy dönt, hogy havi előfizetést fizet.

Terv: VIP (havonta 25 dollár, évente számlázva)

A VIP tervet az „Mindent és még sok más” címke segítségével reklámozzuk. A 20 GB tárterület mellett a tervbe beépített havonta akár tíz e-mail kampány és egy professzionális webhelyértékelés a Wix szakértő által.

Ez a terv nagyvállalatokra vonatkozik, és havi 30 dollárba kerül, ha úgy dönt, hogy havonta fizet.

További költségek

Van néhány extra költség a Wix webhely üzemeltetéséért, amely önálló a havi előfizetésből. Lássuk…

 • Domain név – Az összes Wix-terv (az ingyenes és a Csatlakozási tartomány opciók kivételével) egy éves ingyenes domain nevet biztosít. Ezt követően azonban éves díjat kell fizetnie a domain névért, amely legalább 14,95 dollárba kerül. Ha webhelyét több mint két éve szándékozik üzemeltetni, akkor olcsóbb lehet domainjét harmadik féltől megvásárolni (ezeket a költségeket később a cikkben fedezzük).
 • Fizetési átjáró tranzakciós díjai – Ha e-kereskedelemmel foglalkozó üzletet működtet, akkor fizetnie kell a tranzakciós díjakat a fizetési átjáró szolgáltatójának (a díjak az alkalmazott szolgáltatótól és az eladott országokatól és pénznemektől függően változhatnak)..
 • Alkalmazások és eszközök – A Wix számos prémium alkalmazást és eszközt kínál, amelyek nem szerepelnek egyetlen havi tervben. Ezek áron változnak, némelyiknek csupán 2,99 dollárból kell fizetnie (egyszeri fizetés), mások havi előfizetési díjat számítanak fel..

Mint láthatja, a Wix számos árképzési lehetőséget kínál. Az Ön igényeitől függően egy Wix webhely évente 0 és 360 dollár között kerülhet. Ha azonban a webhelyét határozatlan ideig kívánja futtatni, ezek a magasabb prémium havi fizetési tervek gyorsan összeadódnak.

A Wix-ot használó webhelyek teljes költsége: 0 és 360 dollár + között lehet.

A weboldal költsége: Weebly

Weebly

A Weebly egy újabb all-in-one weboldal készítő. Ez a platform lehetővé teszi egy lenyűgöző weboldal tervezését, függetlenül attól, hogy blogot indít, üzleti vagy portfólió-helyet kíván létrehozni, vagy rendezvényeket vagy e-kereskedelmi webhelyet kíván futtatni..

A Weebly hosztolt megoldás, így a weboldal üzemeltetésének minden technikai oldala gondoskodik az Ön számára. Ide tartozik a biztonság, a tárhely, a karbantartás és egyebek. A Weebly webhelyeket a Weebly stílusos és rendkívül optimalizált témáinak felhasználásával hozzák létre, amelyeket ezután konfigurálhat a drag-and-drop weboldalkészítő segítségével. Ez a weboldal létrehozását gyors és szórakoztató folyamattá teszi, így kiváló eszköz a kezdőknek és a több tapasztalattal rendelkezőknek.

A Weebly legfontosabb szolgáltatásai közé tartozik:

 • A drag-and-drop weboldal készítő biztosítja, hogy ne kell megérintenie egy sor kódot.
 • Komplett e-kereskedelmi megoldás, beleértve a termékleltár-kezelést, a rendeléskövetést, a valós idejű szállítást és még sok minden mást.
 • Beépített marketing eszközök, beleértve a SEO és az e-mail marketing funkciókat.
 • Válasszon több mint 200 alkalmazás közül, és fejlett funkciókat adhat a webhelyéhez.
 • Kiterjedt Weebly támogatás.

Nyilvánvaló, hogy Weebly és Wix hasonló felépítést mutat be. De hogyan hasonlítja össze az árát – mekkora a Weeblyt használó weboldal költsége?

Weebly árképzés

A Weebly alapvető weboldala ingyenes, így ez egy újabb nagyszerű lehetőség azok számára, akik nem akarják kinyitni a pénztárcájukat. A Weebly ezután prémium tervek sorozatát kínálja azok számára, akik fejlett weboldalt vagy e-kereskedelem üzlet létrehozását szeretnék létrehozni. Lássuk…

Terv: Ingyenes

Ha úgy dönt, hogy a Weebly ingyenes verzióját használja, akkor továbbra is hozzáférést biztosít annak lenyűgöző drag-and-drop-készítőjéhez, számos témájához, a Weebly tudásbázisához, valamint a csevegéshez és az e-mail támogatáshoz. Az Ön webhelyét a keresőmotorok számára is optimalizálják, és rendelkezik SSL tanúsítvánnyal a webhely biztonságának megőrzése érdekében.

A hátrányai azonban magukban foglalják:

 • Webhelyed csak aldomainre jogosult (‘yourwebsitename’.Weebly.com).
 • A Weebly hirdetéseit megjeleníti az Ön webhelyén.
 • 500 MB tárhely korlátozott.

Bár ez nagy jelentőségű a kis blogok és projektek esetében, ha jó hírű vállalkozást szeretne létrehozni, akkor prémium tervre kell frissítenie, hogy a webhely hitelessége nagyobb legyen..

Terv: Csatlakozás (havonta 5 USD, számlázva évente)

A Csatlakozási terv lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját domainjukat összekapcsolják Weebly webhelyükkel. Ez a terv azt is előírja, hogy…

 • Egyéves ingyenes domain név (ha regisztrálja domainjét a Weebly-n keresztül).
 • Ólomfogó eszközök

Sajnos a Weebly hirdetések továbbra is megjelennek az Ön webhelyén ezzel a tervvel. A Weebly fizetések csak éves előfizetéssel érhetők el, de a Csatlakozási terv havi 5 dolláron működik.

Terv: Kezdő (havonta 8 dollár, évente számlázva)

Az indulási terv azoknak az egyéneknek szól, akik megpróbálnak kis blogot vagy vállalkozást létrehozni. A Starter csomag feliratkozásának egyik fő előnye, hogy lehetőséget ad e-kereskedelmi áruház létrehozására. Az e-kereskedelem funkciói közé tartozik:

 • Legfeljebb 10 termék eladása
 • 3% tranzakciós díj
 • Pénztár a Weebly.com oldalon
 • Speciális webhelystatisztikák
 • 100 dolláros Google Ads Credit

Ez a prémium terv évi 96 dollárba kerül, amely havi 8 dollárba kerül.

Terv: Pro (havonta 12 dollár, számlázva évente)

Ez a Pro-terv csoportoknak és szervezeteknek való vendéglátás érdekében számos fejlett funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek professzionális és felhasználóbarát webhely létrehozásában. Íme néhány a legjobb közül…

 • Video hátterek
 • HD videó és hang
 • Honlap-keresés
 • e-kereskedelem: Akár 25 termék
 • Telefonos támogatás

Ez a terv jó lehetőség azoknak a kis cégeknek, amelyek üzleti növekedést terveznek, évente 144 dollárba kerülve.

Terv: Üzleti (havonta 25 dollár, számlázva évente)

A nagyvállalatok számára készült üzleti terv rengeteg funkcióval rendelkezik, különös tekintettel a nagyobb e-kereskedelem számára. Jellemzők:

 • Tagsági regisztráció és korlátlan tagok
 • Korlátlan Termékek
 • 0% Weebly tranzakciós díj
 • Pénztár a domainjén
 • Készlet, szállítás és adókezelés
 • Digitális termékek

Ez egy nagyszerű lehetőség, ha fő üzleti tevékenysége az e-kereskedelem, és számos terméket szeretne eladni a webhelyén.

Terv: Teljesítmény (havonta 38 USD, évente számlázva)

Ez a terv biztosítja az extrákat, amelyekre szükség lehet üzleti vagy e-kereskedelmi áruházának bővítéséhez. Az e-mail marketing kampányoktól az elhagyott bevásárlókosár-e-mailekig, a teljesítményterv kiválasztásával az eszközöket kapsz, hogy újra csatlakozzanak a közönséghez, miután elhagyták a webhelyet.

További költségek

A Weebly használata természetesen felmerül bizonyos költségekkel. Lássuk…

 • Domain név – Noha az első éve ingyenes, ezt követően a Weebly évi 19,95 dollárt számít fel a domain újraregisztrálására. Ez az ár csökken, ha egynél több egymást követő évben fizet (például 14,95 dollár évente öt évre). Ha azonban tényleg pénzt szeretne megtakarítani egy domainben, akkor vásárolja meg egy harmadik fél szolgáltatón keresztül.
 • Témák – Noha a Weebly témák ingyenesek, harmadik féltől származó témákat megvásárolhat a szórakoztató üzletektől és a magánfejlesztőktől. A Weebly harmadik féltől származó témái általában meglehetősen olcsók, általában 20–40 dollárba kerülnek.
 • Weebly népszerűsítése – Ez egy választható e-mail marketing szolgáltatás, amelynek költsége bárhol évente 8 és 75 dollár között lehet, attól függően, hogy hány e-mail kampányt szeretne küldeni.
 • Weebly Apps – A Weebly számos ingyenes és prémium alkalmazást kínál. Ezek havonta akár 4,99 dollárba is kerülhetnek.

A Weebly legfelső szintű tervei kissé drágábbak, mint a Wix tervek. Az alacsonyabb kategóriájú tervek, amelyek összehasonlíthatók a Wix alacsonyabb kategóriájú terveivel, jobb üzletként működnek. Végül, ha egy webhelyet egy sokoldalú weboldal készítővel kíván megtervezni, akkor alaposan meg kell vizsgálnia mind a Wix, mind a Weebly terveket, és ki kell választania azt, amelyik legjobban megfelel az Ön igényeinek.

A Weebly-t használó webhely teljes költsége: 0 és 450 dollár + évente.

Mielőtt továbblépnénk a nyílt forráskódú szoftverekhez, megnézzük még egy webhely-készítőt – a Squarespace….

A weboldal költsége: Négyzet

Squarespace

A Squarespace, a személyes kedvencem az all-in-one weboldalak készítésének területén, kissé fejlettebb és fejlettebb szolgáltatásokat kínál, mint a Wix vagy a Weebly. Árcímkéje azonban ezt tükrözi.

A Squarespace egy teljesen üzemeltetett megoldás, amely mindent megad, amelyre szükség van a saját vállalkozásához. Ennek a nagy teljesítményű platformnak számos díjnyertes sablonja van, amelyek segítenek webhelyének kiemelésében bármely iparágban. És az összes sablon gyorsan testreszabható a Squarespace drag-and-drop eszköz segítségével.

A Squarespace számos marketing és elemzési eszközt is kínál, amelyek lehetővé teszik a sikeres online jelenlét növekedését. Vessen egy pillantást a többi sok más funkcióra …

 • Korlátlan tárhely (Nincs korlátozás a sávszélességre vagy a tárolásra, függetlenül a Squarespace csomagjától).
 • 24/7 támogatás
 • Gyors tartalomszállítás és megbízható Uptime (globális CDN és DNS partnerekkel).
 • Beépített integrációk a Google Drive, az Adobe Creative Suite és még sok más számára.
 • Harmadik fél integrációi (ideértve a Google Ad Sense, az Etsy, az Eventbrite és egyebeket).

Nyilvánvaló, hogy a Squarespace egy szolgáltatásban gazdag termék. Tehát mennyibe kerül egy weboldal ennek a megoldásnak a költségei?

Négyzet alakú árképzés

A Wix-től és a Weebly-től eltérően a Squarespace nem kínál ingyenes verziót – ez csak prémium termék. Van azonban egy 14 napos ingyenes próbaverzió, amelybe beléphet, amely lehetővé teszi, hogy megnézze a platformot, és megnézze, hogy az Ön számára van-e..

Tehát nézzük meg most az árazási terveket, és megtudhatja, mennyibe kerül egy webhely felállítása és üzemeltetése a Squarespace-rel …

Terv: Webhelyek – Személyes (havonta 12 dollár, számlázva évente)

A Squarespace Personal terv ideális azok számára, akik szép, ám mégis egyszerű weboldalt szeretnének létrehozni, például személyes blogot, portfólióval vagy fényképezéssel kapcsolatos webhelyet. A tervbe beépített szolgáltatások közé tartozik:

 • Minden sablon, hozzáférés a drag-and-drop szerkesztőhöz, korlátlan tárhely és sávszélesség, valamint egy SSL tanúsítvány.
 • Korlátlan számú oldal, galéria és blog.
 • Legfeljebb két közreműködő.
 • Webhely-mutatók követése.
 • Ingyenes egyedi domain (az első évben).

A Wix-hez hasonló stílusban a Squarespace olcsóbb havi díjtételt biztosít, ha évente fizet (havonta 12 dollár, évente számlázva). Ha úgy dönt, hogy havi előfizetést választ, ez a Személyes csomag havi 16 dollárt fog fizetni.

Terv: Webhelyek – Üzlet (havonta 18 dollár, éves számlázással)

A Squarespace üzleti terve tökéletes minden vállalkozás számára, méretétől függetlenül. Számos üzlet-specifikus funkciót tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az Ön üzleti igényeinek megfelelő webhely megtervezését. Íme néhány főbb jellemzője …

 • Teljesen integrált e-kereskedelem (3% tranzakciós díj).
 • Promóciós előugró ablakok.
 • Bejelentési bár.
 • Professzionális e-mail cím a Google-tól (az első évben ingyenes).
 • Teljes testreszabás CSS és JavaScript segítségével.

Ez a terv havi 18 dollárba kerül, évente számlázva, vagy 26 dollárba, ha úgy dönt, hogy havonta fizet.

Terv: Online áruház – Basic (havonta 26 USD, számlázva évente)

Ha fő üzleti tevékenysége az e-kereskedelem üzlet létrehozása, akkor a Squarespace által kínált két e-kereskedelmi terv egyikét kell választania. Az e-kereskedelem alapterve ideális azok számára, akik csak az e-kereskedelem világában kezdik el. Itt van néhány, amit kínálhat …

 • Korlátlan termékértékesítés
 • Nincs tranzakciós díj
 • Nézze meg a domainjét
 • Készlet, megrendelések, adó és kupon, kezelés
 • Ügyfélszámlák

Ez a terv havi 26 dollár, számlázva évente, vagy 30 dollár havi előfizetés esetén.

Terv: Online áruház – Haladó (havonta 40 dollár, számlázva évente)

Az Advanced eCommerce terv nagyszerű választás nagy online áruházak számára, mivel a felajánlott speciális eszközök és szolgáltatások segítenek az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésben, az értékesítésben és a vállalkozás növekedésében. A valós idejű szállítástól az ajándékkártyáig és a rugalmas árengedményekig ez a terv tartalmazza az összes szükséges e-kereskedelem extrát. (Az ár 40 – 46 dollár között változik, a fizetéstől függően).

További költségek

Tehát most tudjuk, hogy a Squarespace havi költségekkel jár. De mi lesz azokkal az extrákkal, amelyekért Önnek esetleg fizetnie kell?

 • Tranzakciós díjak – Ha az üzleti tervet választja, akkor 3% díjat számít fel a tranzakciók után. Ha integrálja áruházát egy harmadik fél fizetési átjárójával, mint például a PayPal vagy a Stripe, akkor a saját tranzakciós díjaikat kell fizetni..
 • Domain név – A Squarespace az első évben ingyenes domaint kínál. Ezt követően a Squarespace domain egy évente 20–70 dollárba kerül, a domain TLD-jétől függően.
 • Integráció – A legtöbb integrációt a csomag tartalmazza. Néhány szolgáltatás, például a Xero, a Google Suite a Google által, egyes MailChimp tervek és még sok más, fizetett előfizetés.

Bár sok más weboldal-készítő megoldás is elérhető, a Wix, a Weebly és a Squarespace három legnépszerűbb. És ami még fontos, hogy jó ötlettel szolgálnak Önnek arról, hogy mit kínál és mennyit fog fizetni, ha úgy dönt, hogy lejár egy sokoldalú weboldal-készítő szolgáltatás útvonalán..

Egy weboldal teljes költsége a négyzet használatával: 144 és 550 USD + között lehet.

Ezután megvizsgáljuk a WordPress.org nyílt forráskódú szoftvert, hogy megértsük, mennyibe kerül egy WordPress webhely.

A webhely költsége: WordPress.org

WordPress.org

A WordPress.org (nem szabad összetéveszteni a WordPress.com-tal) egy teljesen ingyenes tartalomkezelő rendszer, amely lehetővé teszi egy weboldal létrehozását a pontos előírásoknak megfelelően.

A Make a Website Hub szolgáltatásban szinte mindig a WordPress-t ajánljuk az összes többi CMS és weboldal-készítő számára. Itt csak néhány a sok okból…

 • testreszabás – A WordPress teljes ellenőrzést nyújt a webhely testreszabása felett. Akár kódolni szeretné weboldalát, egy élő testreszabót használni, hozzáigazítani a Témapanelt, vagy telepíteni egy oldalkészítőt, a WordPress segítségével egyedi webhelyeket készíthet.
 • A webhely tulajdonjoga – A WordPress önkiszolgáló, azaz azt jelenti, hogy Ön a webhely tulajdonosa, és senki sem veheti el tőled.
 • WordPress termékek és szolgáltatások ezrei – A témáktól és a beépülő moduloktól kezdve a többi szolgáltatásig és eszközökig számos ezer ingyenes és prémium termék közül választhat, amelyeket webhelyén használhat, ha szükséges kiegészítő funkciókat szeretne hozzáadni..
 • WordPress közösség – Ha bármilyen problémája vagy kérdése van, a világ minden tájáról elterjedő virágzó WordPress közösség mindig kéznél van, hogy segítsen..

Mint láthatja, a WordPress lenyűgöző megoldás, és nem meglepő, hogy a világ minden webhelyének több mint 31% -a működteti ezt. De a kérdés természetesen az, hogy mennyit jelent a WordPress-szel rendelkező webhely költsége?

WordPress árképzés

Bár a WordPress szoftver teljesen ingyenes, van néhány elem, amelyekért Önnek fizetnie kell, ha WordPress webhelyet szeretne futtatni. Ezek tartalmazzák…

 • Domain név
 • Tárhely

Mint már említettük, a WordPress termékek és szolgáltatások ezrei – mind ingyenesek, mind prémiumok – egyaránt telepíthetők webhelyére extra funkciók hozzáadása érdekében. Ezek általában ingyenes és prémium verzióban is elérhetők, és ha ezen eszközök vagy szolgáltatások megvásárlását választja, akkor az Ön webhelyének ára felszámíthat. Vannak olyan WordPress szakértők is, akiket alkalmazhatnak webhelyének megtervezéséhez, tartalmához és karbantartásához.

A potenciális költségpontok közé tartozik…

 • Témák
 • Dugó
 • Webdesign ügynökség díjai
 • Szabadúszó írói díjak
 • Folyamatos karbantartás
 • képek
 • SEO
 • Közösségi média

Most részletesen megvizsgáljuk a fenti pontok mindegyikét, hogy részletezze a WordPress webhelyének költségeit.

Domain név

A domain név ára a regisztrátortól és a TLD-től függően nagyban különbözhet. A legalapvetőbb domain nevek esetében évente körülbelül 12 dollár ára ésszerű összeg, amelyet fizetni kell. Ugyanakkor ingyenesen is kaphat domain nevet, ha bizonyos hosting csomagokkal vásárolja meg.

A domain nevek drámai módon emelkedhetnek az árban. Ha meg szeretne vásárolni egy népszerű domaint, az első befizetés költségeibe kerülhetnek. Például a 360.com-ot 2015-ben adták el 17 millió dollárért. És ez olcsó néhányhoz képest!

Vásároljon domainnevet a NameCheap segítségével

A NameCheap a regisztrátor, ha önálló domain nevet kíván vásárolni. A cikk közzétételekor a .net domain nevek olcsók voltak, évi 0,88 dollárba kerültek. A .com, .net vagy .org domain név esetében azonban körülbelül 10–12 dollárt kell fizetnie évente..

További domain névregisztrátorok megtekintéséhez olvassa el a A legjobb domain név regisztrálókról szóló cikket.

Szerezzen be egy ingyenes domént a tárhely-csomaggal

Számos olyan web hosting szolgáltatót kínál, amely ingyenes domain-t kínál, mint a webhely velük való tárhelyének megkönnyítése. Ezek tartalmazzák…

 • Bluehost – Ingyenes domain, SSL-tanúsítvány és 24/7-es támogatás a tárhelyhez mellékelve, havi 2,95 dollárért.
 • InMotionHosting – Ingyenes domain, korlátlan sávszélesség és lemezterület, valamint ingyenes SSL, havi 3,99 USD-tól.
 • Hostgator – Egy weboldal, ingyenes domain, ingyenes webépítő, ingyenes e-mailek havi 3 dollárért.

Domain név költsége: 0 dollár (prémium tárhely-tervvel) és milliók között. De a legalapvetőbb domainek havi díja körülbelül 10–12 dollár lesz.

WordPress tárhely

A domain nevekhez hasonlóan a tárhely ára is nagyon eltérő lehet. A fogadással azonban megkapja azt, amit fizet. Ezért gyakran érdemes valamivel drágább tervet választani, mint a rendelkezésre álló sok költségvetési tárhely-ajánlat egyikét.

Számos különféle csomagtípus közül választhat, és a webhely méretétől és igényeitől függően az árak változhatnak. A webhelytárhely főbb típusai a következők:

 • Közös tárhely – Ha több helyet üzemeltetnek együtt ugyanazon a szerveren. Ez az alacsonyabb szintű tárhely, amely új vagy kis webhelyeket képes kiszolgálni. Ha nem kell erőteljes tárhely-lehetőségekre, és nem akarja költeni vagyont webhelyének tárolására, akkor a megosztott tárhely az Ön számára.
 • Virtuális magánszerver (VPS) – A következő lépés az ár és a hosting szolgáltatás szempontjából. A VPS utánozza az egyes kiszolgálókat, de egy megosztott szerveren alapul. Ez nagyobb ellenőrzést biztosít a tárhely erőforrásai felett, de a költségeket továbbra is ésszerűen alacsonynak tartja.
 • Dedikált tárhely – Ha kizárólag a teljes szervert bérelte, amely nagy teljesítményt, gyorsaságot és rendelkezésre állást biztosít webhelye számára. Ez magas szintű tárhely, és költségekbe fog kerülni.
 • Menedzselt WordPress tárhely – Sok WordPress webhelytulajdonos úgy dönt, hogy a WordPress speciális tárhelyét választja. Ez extra WordPress támogatást nyújt, és biztosítja, hogy tárhelyed megfeleljen a WordPress webhelyének.

A legtöbb tárhelyszolgáltató társaság számos tárhely-tervet és csomagot fog készíteni, amely különféle igények kielégítésére szolgál. Most nézzük meg néhány legnépszerűbb és legmegbízhatóbb tárhely szolgáltatót, hogy megértsük, mit kínálnak és mennyibe kerülnek…

Bluehost

A Bluehost olcsó, de rendkívül életképes hosting cég. Világszerte több mint kétmillió webhelyet üzemeltet, 30 napos pénz-visszafizetési garanciát és 24 órás támogatást kínál. Fontos szempont, hogy egy kattintással telepíti a WordPress szoftvert is, így a webhely gyors és könnyű.

Tegyünk fel képet az árról …

 • Közös tárhely – 2,95-től 5,95-ig havonta.
 • VPS tárhely – 19,99 és 59,99 USD között havonta.
 • Dedikált tárhely – 79,99 USD-tól 119,99 USD-ig havonta.
 • WordPress tárhely – 2,95 és 49,99 dollár között havonta.

Más Bluehost csomagok között szerepel a Cloud hosting és a dedikált WordPress eCommerce hosting.

SiteGround

A SiteGround valamivel drágább tárhely-csomagokat kínál, de ezt az áremelkedést tükrözik a nagy teljesítményű szerverek és a webhely rendelkezésre állási ideje 99,9% -kal. Lenyűgöző, hogy a SiteGround rendelkezik 24/7 WordPress specifikus támogatással, egy kattintással elérhető WordPress telepítéssel és automatikus WordPress frissítésekkel.

Nézzük meg az árazást …

 • Közös tárhely – 3,95-től 11,95-ig havonta.
 • WordPress tárhely – 3,95-től 11,95-ig havonta.
 • Dedikált tárhely – Havonta 269-től 729-ig.

A SiteGround a WooCommerce, a Cloud és az Enterprise tárhelyet is nyújtja.

WPEngine

Ha több WordPress-specifikus tárhelyet keres, akkor a WPEngine az Ön számára lehet. Ez a hosting cég a WordPress tárhelyet nyújtja az egész weboldalon, a kisvállalkozásoktól a vállalati óriásokig egész világon. Szóval, mennyibe fog kerülni?

 • Közös tárhely – 35 és 290 dollár között havonta.
 • Dedikált tárhely – Az árak kérésre rendelkezésre állnak.

Mint láthatja, a WPEngine, bár drágább, mint a Bluehost vagy a SiteGround, nem fogja megtörni a bankot. Tehát, ha WordPress tárhely szolgáltatóra van szüksége, akkor a WPEngine nagyszerű, jó árú lehetőség.

Pagely

Az Pagely csúcskategóriás WordPress-tárhelyet kínál. Az Amazon Web Servicesre építve, a WordPress szakértői kezelik és üzemeltetik, akik majdnem zökkenőmentes szolgáltatást nyújtanak. Az árak tükrözik ezt …

 • WordPress VPS tárhely – 299-től 2249-ig havonta.
 • Vállalati terv – Havonta 2500 dollártól kezdve egy előre beállított csomagnál, vagy 5000 dollárt + havonta egyéni csomagnál.

Nyilvánvaló, hogy a Pagely nagyvállalatokra irányul. Célja, hogy biztosítsa a globális vállalatok számára szükséges összes extra teljesítmény- és biztonsági funkciót, tehát az árat.

Csak a hostolási szolgáltatásokkal foglalkoztunk, tehát ha további információra van szüksége a WordPress webhelyekhez elérhető csomagokról és tervekről, akkor olvassa el a Legjobb WordPress Hosting 2018 című cikkünket..

A WordPress webhely tárhelyének költségei: Bárhol, havonta 2,95 és 5000 dollár között.

WordPress témák

WordPress témák

Eddig a WordPress webhely működtetésének alapvető költségeit fedeztük le – a domain nevet és a tárhelyet. Ez havi 2,95 dollárba kerülhet (ha olyan Bluehost hostolási tervet választ, amely ingyenes domént tartalmaz). A WordPress webhely létrehozásánál nincs más kötelező kiadás.

Ennek ellenére, ha speciális funkciókat és funkcionalitást szeretne hozzáadni a webhelyéhez, akkor van néhány további vásárlás, amelyeket érdemes megtennie, ezek közül egy prémium WordPress téma. Vessen egy pillantást a WordPress téma árára …

Ingyenes WordPress témák

A WordPress lerakat több ezer témát kínál, amelyeket ingyenesen telepíthet és felhasználhat a WordPress webhelyén. Akár fitnesz webhelyet, ételblogot, címtárszolgáltatást, e-kereskedelem áruházat vagy akármi oldalt szeretne létrehozni, itt egy ingyenes témát talál, amely megfelel az Ön igényeinek.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a WordPress ingyenes témák kiváló minőségűek. Az összes témának szigorú teszteket kellett teljesítenie a teljesítmény, a biztonság és így tovább, mielőtt felveszi őket a tárolóba. Tehát, bár a téma ingyenes, mégis magas színvonalú.

Miért vásároljon prémium témát??

Számos oka van annak, hogy miért érdemes pénzt küldeni egy téma vásárlásával, ahelyett, hogy egy freebie-t használna. Ezek tartalmazzák…

 • Támogatás és frissítések – A prémium témák gyakran kiterjedt támogatást, ügyfélszolgálatot és rendszeres frissítéseket nyújtanak, amelyeket nem kapsz meg ingyenes témával.
 • Jellemzők és testreszabási lehetőségek – A prémium témák többségéhez sokkal több szolgáltatás és testreszabási lehetőség tartozik, amelyek lehetővé teszik a márkáját tükröző webhely létrehozását.
 • Prémium bővítmények – A prémium témák gyakran szállítanak prémium bővítményeket, az árban. Ezért a prémium téma megvásárlása gyakran olcsóbb lehet, mint egy ingyenes téma telepítése, majd külön-külön kiegészítő pluginek vásárlása.

Prémium WordPress téma kiválasztásakor mindig olvassa el a téma specifikációit és áttekintéseit, hogy megtudja, mire készül. Nem minden prémium téma ugyanolyan magas színvonalú, így a kutatás is.

Hol vásárolhat prémium WordPress témát

Rengeteg szórakoztató üzlet és témafejlesztő foglalkozik prémium WordPress témákkal. Íme néhány a legnépszerűbbek közül …

 • A ThemeForest a WordPress témákhoz tartozó go-theme üzlet, amely lenyűgöző témák széles skáláját kínálja minden iparág számára. A témák általában 20–100 dollárba kerülnek, átlagosan körülbelül 60 dollárba kerülnek. Az Avada a legkedveltebb WordPress téma a ThemeForestnél, és egyszeri 60 dolláros összeget fog fizetni, amely ingyenes életkori frissítéseket tartalmaz..
 • Az Elegant Themes egy elismert témabolt, amely saját gyönyörű témáit tervezi és értékesíti. Kiemelkedő témája a Divi, egy többcélú téma, amely felhasználható bármilyen stílusú webhely létrehozására. Az elegáns témákhoz tartozó „témaklub” éves hozzáférése 89 dollárba kerül, és korlátlan hozzáférést biztosít minden témájához, beépülő moduljához és támogatásához..
 • A Studio Press egy másik témabolt, amely saját mintáinak és harmadik fél témáinak keverékét árusítja. Minden téma rögzített összegű, 129,99 USD összegű volt.

Fizethet egy webfejlesztőnek egy egyedi WordPress-téma létrehozásáról is. Ennek árát a cikkben részletesebben ismertetjük.

A WordPress téma költsége: 0 és 100 USD között+.

WordPress plugins

A WordPress webhely további funkcióinak hozzáadásához szükség lehet számos plugin telepítésére. Van néhány rendkívül hatékony ingyenes WordPress plugin, amelyek mindegyike megtalálható és letölthető a WordPress tárolóból.

Ha azonban fejlett funkcióval rendelkező webhelyet szeretne létrehozni, akkor fontolóra kell vennie prémium pluginek vásárlását. A prémium pluginek nagyban különböznek az árban, tehát a végső kiadások összege kizárólag a vásárolt pluginok számától és típusától függ.

Vessen egy pillantást néhány legnépszerűbb prémium pluginre és a hozzájuk tartozó árcédulákra …

 • Elementor Page Builder (49 USD egyszeri kifizetés) – Az Elementor drag and drop vizuális készítő lehetővé teszi webhelyének testreszabását anélkül, hogy meg kellene érintenie a kódsorot.
 • OptinMonster (havonta 14–69 dollár között) – leadok generálása, forgalom konvertálása és webhelyének bevételszerzése ezzel a felbukkanó létrehozás-bővítménnyel.
 • Slider Revolution (26 USD-os egyszeri fizetés) – Az első számú csúszkás plugin a CodeCanyonon, a Slider Revolution lehetővé teszi, hogy gyönyörű képeket vagy videókat dia- vagy körhinta formátumban jelenítsen meg webhelyén.
 • VaultPress (39 és 299 USD között évente) – A VaultPress egy csúcsminőségű biztonsági mentési és biztonsági bővítmény, amely lehetővé teszi webhelyének biztonságát..

A WordPress bővítmények költsége: Bármi 0 dollár és annál magasabb érték között, a megvásárolni kívánt bővítményektől függően.

A WordPress webhely egyéb lehetséges költségei

Természetesen a WordPress webhely létrehozásának számos egyéb költsége is felmerülhet. Ezeknek a többletköltségeknek nagy része releváns lesz a nagyvállalatokra vagy az üzleti vállalkozást növelni próbáló vállalkozókra. Azonban azoknak a személyeknek, akik éppen indulnak, vagy azoknak, akik költségvetéssel rendelkeznek, nem javasolnám, hogy fizessen ki az alább említett szolgáltatások egyikét sem.

Tehát nézzük meg néhány ilyen többletköltséget, amelyek webhely üzemeltetésével és online üzleti vállalkozás növekedésével járhatnak…

Web Design Ügynökség

Egy webes ügynökség tervezhet egy egyedi kódolt weboldalt, testreszabhatja és továbbfejlesztheti a választott előre elkészített témát, dolgozhat a logón és a márkanéven, és még sok minden mást. Ez időt takarít meg, és webhelye professzionális, felhasználóbarát, a keresőmotorokra optimalizált és így tovább. Ez azonban költségekbe kerül, a díjak mintegy 1000 dollártól kezdődnek (a munkahelytől függően), és több tízezerre fussanak.

Szabadúszó író

Bonyolult és időigényes lehet a weboldal tartalmának írása, és különösen a webhely rendszeres blogbejegyzéseinek közzététele. Ha szabadúszó írót bérel fel a tartalom írására, felszabadíthatja idejét vállalkozásának más területein való munkához, miközben biztosíthatja, hogy tartalma kapcsolatba lépjen a közönséggel. A tartalom árai nagyon változatosak, 100 dollártól (1000 szóig) felfelé.

Karbantartás

Ha nem igazán ragaszkodik a WordPress hátteréhez, és nem akarja a folyamatban lévő karbantartási problémák fejfájását, fizethet valakinek, aki ezt megteszi Önért. Az árak ismét változnak, de a havi karbantartási csomag körülbelül 50 dollárba kerül+.

képek

A lenyűgöző képek drasztikusan javíthatják webhelye megjelenését, és felhívhatják a felhasználók figyelmét. Habár rengeteg ingyenes stock kép található az interneten, amelyet felhasználhat webhelyén, ha azt akarja, hogy webhelyének képei kiemelkedjenek a tömegből, fontolóra kell vennie egy prémium szolgáltatás, például a Shutterstock feliratkozását. Ez havi 29 dollárba kerül.

SEO

Ha nehezen akar rangsorolni a keresőmotorokban, érdemes felvenni egy SEO szakértőt. Segítik a webhely és az internetes tartalom optimalizálásában. Az árak körülbelül 100 dollárral kezdődnek egy óránként.

Közösségi média

Az online jelenlét kiépítése egy másik feladat, amely időigényes lehet. Tehát szabadúszó bérbeadása a közösségi média marketingjének gondozására lehet az út. Az olyan webhelyek, mint a PeoplePerHour és az Upwork, remek helyek lehetnek az Ön számára megfelelő szabadúszó számára történő kapcsolattartáshoz. A tapasztalatoktól függően a díjak óránként 10 dollártól kezdődhetnek.

Ugyanígy érdemes lehet egy közösségi média automatizálási eszközt használni, hogy segítse a közösségi média követését. A hatékony közösségi média eszközökkel és azok árazásával kapcsolatos további információkért lásd a 2018 legjobb közösségi médiakezelő eszközök című cikkünket.

Mint láthatja, sok „extra” költség merül fel a WordPress webhely üzemeltetésével kapcsolatban, amelyek nagyon gyorsan összeadhatók. Ne feledje azonban, hogy ezen extrák egyike sem nélkülözhetetlen!

A WordPress webhely összes költségének összefoglalása

Gyakorlatilag lehetetlen teljes költséget feltenni a WordPress webhely létrehozására és futtatására. A felmerülő költségek nagymértékben függenek a létrehozni kívánt webhely típusától, az általuk használni kívánt eszközöktől és a választott kiegészítő szolgáltatásokért.

Az alapvető webhelyek durva árlebontása azonban így néz ki:

 • Domain név – 12 USD évente
 • Tárhely – havonta 6 USD

A domain név és a tárhely szolgáltatás elengedhetetlen elemei. Ha meg akarja vásárolni prémium témát és néhány prémium plugint, add hozzá a…

 • Prémium téma – 60 USD
 • Prémium bővítmények – 100 USD+

Az esetleges kiegészítő szolgáltatások, mint például a tervezési vagy a copywrite díjak, természetesen extra költségekkel járnak.

Mint láthatja, a WordPress alapszintű webhelyének költségei rendkívül olcsók. És ha szeretné méretezni webhelyét a vállalkozás növekedésével, az eszközök és szolgáltatások mind megvásárolhatók, amikor csak szüksége van.

Végső gondolatok a weboldal költségéről

A weboldal költsége nagyban változik, attól függően, hogy milyen megoldást használ a webhely létrehozásához, a létrehozott webhely típusától, valamint a szükséges funkcióktól és eszközöktől. A cikkben említett összes megoldás remek választás egy weboldal megtervezésére és üzemeltetésére. És végül az Ön választása az lesz, amelyik a legjobban megfelel a projektnek.

Segítségre van szüksége az új projekt webhelyének költségeinek kiszámításában? Nyugodtan kérdezze meg az alábbi megjegyzéseket …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map