Цлоудваис Вс Хостагор – Водич за упоређивање 2020

Ако желите да уложите у прилагођени план хостинга за веб локацију ВордПресс, имате неколико могућности за бирање. Иако традиционална дељена, ВПС или наменска хостинг решења сигурно могу да ураде посао, можете да имате опћенито боље искуство са планом који је оптимизован за ВордПресс платформу.


Управљани ВордПресс хостинг јединствена је алтернатива стандардним хостинг пакетима. Ови планови не само да су изграђени с побољшаним перформансама ВордПресс-а, већ их надгледају и професионалци. Прошли су дани покушаја да схватимо збуњујуће техничке поставке које вас не занимају. Уз ВордПресс план хостинга, све на шта се морате фокусирати јесте креирање и управљање најбољим веб локацијама које можете.

Цлоудваис и ХостГатор су два велика имена провајдера који нуде управљана ВордПресс рјешења за хостинг. Обе су основане компаније које могу много да понуде у погледу перформанси и поузданости.

Желите да знате који је хостинг провајдер бољи? Погледајте наш водич за упоређивање да бисте сазнали више. Радићемо дубље у ономе што ове компаније могу да понуде како бисте схватили која је опција права за ваше ВордПресс хостинг хостинге.

Contents

О Цлоудваис-у и ХостГатор-у

И ХостГатор и Цлоудваис имају солидну репутацију у индустрији хостинга. Двије компаније су имале скромне почетке и непрестано се усавршавале како би постале нека од највећих имена на хостингу.

Првобитно основан 2002. године, ХостГатор је некада био једна од најбрже растућих компанија у Сједињеним Државама. Посао је започео у Боца Ратону, студент са Универзитета Флорида Атлантиц. На крају је компанија преселила своје седиште у Хјустон у Тексасу, где и данас борави.

ХостГатор је у потпуном власништву Ендуранце Интернатионал групе. Ако нисте упознати са ЕИГ-ом, то је мега корпорација која поседује многе од највећих хостинг брендова. У 2015. години ХостГатор је почео да нуди управљане ВордПресс хостинг пакете.

Цлоудваис је мало каснио у послу. Компанија је основана 2009. године. Тренутно је са седиштем на Малти. За разлику од ХостГатор-а, Цлоудваис никада није улазио у дељени, ВПС или наменски послужитељ послужитеља. Пружалац услуга нуди само управљани план ВордПресс-а, фокусирајући све своје ресурсе на пружање најбоље могуће услуге.

Основе управљаног ВордПресс хостинга

Дакле, како тачно функционише ВордПресс хостинг? Постоји неколико различитих начина на који добављачи могу да се баве овом врстом услуга. За Цлоудваис и ХостГатор користи се технологија облака.

Управљано гостовање у облаку је далеки пут у последњој деценији. То је много брже од традиционалних дељених или ВПС решења. Осим тога, поузданија је. Уместо да се за веб локацију чувају подаци ваше веб локације на једном серверу, садржај се шири по многим системима у истој регионалној мрежи. Као резултат тога, људи који посећују вашу веб локацију доживеће побољшане перформансе без обзира на њихову локацију. Поред тога, ресурси сервера су у изобиљу и скалабилни.

Овај “хостинг” аспект дизајниран је да олакша ствари што је могуће вебмастерима, блогерима, малим предузећима и свима другима који желе да направе веб локацију. Веб хостинг се може брзо сложити. Управљање техничком страном ствари може бити самостално посао.

С управљаним ВордПресс хостингом су осигурани сви ситни детаљи. Ово укључује редовне безбедносне закрпе, ажурирања за ВордПресс и још много тога. Можда је најкориснија ствар у вези са ВордПресс хостингом подршка. Будући да ови планови раде само са ВордПрессом, лакше је добити детаљну помоћ од тима стручњака.

ХостГатор вс Цлоудваис: Инфраструктура сервера – Цлоудваис побјеђује

А сад, уђимо у поређења! Прво на шта треба да се позабавите када упоређујете ВордПресс хостинг провајдере јесу њихови центри података. Раније смо поменули да Цлоудваис и ХостГатор користе мреже облачних сервера да би испоручили садржај вашој публици. Међутим, специфичности податковне инфраструктуре су у великој мјери различите.

Центри података ХостГатор-а налазе се у Сједињеним Државама. Компанија сарађује са Аце дата центрима у Провоју, Утаху и ЦирусОне у Хоустону, Тексас. Нажалост, провајдер нема међународне центре података. Такође не дозвољавају клијентима да бирају који ће центар података користити.

Цлоудваис нема своје центре података као што је традиционални хостинг провајдер. Уместо тога, компанија је партнер са неколико великих имена пружатеља услуга облака. Ту спадају Вултр, Амазон Веб Сервицес (АВС), Линоде, Гоогле Цомпуте Енгине (ГЦЕ), Гоогле Цлоуд Платформ и Дигитал Оцеан. Када се пријавите за план, добићете потпуну контролу над начином на који се чувају подаци ваше веб локације. Не само да можете да одаберете коју облак хостинг платформу желите да користите, већ ћете морати да одаберете и регион.

Више информација о Цлоудваис-у прочитајте на нашој страници Цлоудваис Ревиев.

Цлоудваис вс ХостГатор: Поузданост и време рада – Цлоудваис побеђује

У индустрији хостинга, термин „продужење рада“ је нешто што ћете видети да бисте користили за поређење добављача. Односи се на време које систем компаније ради и ради. Иако већина о томе не размишља, висока оцена продуженог продужетка је пресудна када је у питању успех ваше веб локације.

Велики кварови могу да преузму вашу мрежу ван мреже. То може наштетити вашој основи и оштетити вашу репутацију. Све компаније за хостинг пружају на уму да стопу омогуће што је могуће ближе 100 посто.

ХостГатор има 99,9 одсто гаранције за продужено време. На страници Услови услуге провајдер наводи да купци могу добити кредитни рачун ако вредност поузданости падне испод тог прага. Ненавремене гаранције су прилично честе у индустрији. На сву срећу, ХостГатор обично испуњава то обећање и напорно ради како би ствари текле несметано. Два дата центра су у потпуности осигурана и повезана за резервне системе за сваки случај.

Цлоудваис узима додатну гаранцију за корак даље. Постављена је на 99,999 одсто. Супер ствар у Цлоудваис-у је што се не ослањате на ефикасност компаније која се брине о серверима. Запамтите, сви планови користе успостављену облачну инфраструктуру. Те мреже улажу у њих милијарде долара, тако да знате да се стално одржавају и брину о њима.

Користите ову везу да бисте добили 25% попуста током 3 месеца на Цлоудваис-у

ХостГатор вс Цлоудваис: Перформансе – Цлоудваис побјеђује

Неколико фактора се игра да би вам пружило добре перформансе. Пре него што се обавежете на провајдера, важно је да видите како ти фактори доприносе укупној брзини везе и времену учитавања странице. Ево неких уобичајених функција које пружају Цлоудваис и ХостГатор.

Квалитет сервера

Могућности хардвера могу побољшати перформансе. Срећом, Цлоудваис и ХостГатор имају прилично добре сервере. ХостГатор користи опрему ниске густине да спречи закашњење ресурса сервера. Сервери су такође спремни за ПХП.

Уз Цлоудваис, сервери су такође у могућности да обрађују ПХП 7. Сервери такође имају ХТТП / 2 омогућен за повећање брзине везе.

Мреже за испоруку садржаја

Мрежа за испоруку садржаја је неопходна ако имате глобалну публику. Посетиоци који приступају вашој веб локацији са локације која је далеко од примарних сервера имаће теже време да приступе вашој веб локацији. То важи чак и за управљани хостинг у облаку. Мреже за испоруку садржаја или ЦДН-ови помажу у ублажавању овог проблема чувањем кешираних верзија ваше веб локације у глобалној мрежи. Уместо да се повежу са главним сервером, посетиоци ће једноставно успоставити везу са најближим чвором.

ХостГатор вам даје могућност коришћења Цлоудфларе ЦДН-а. Цлоудфларе је поуздана мрежа за испоруку садржаја коју често користе хостинг провајдери. Цлоудваис помало надограђује ХостГатор нудећи сопствени изворни ЦДН. Названа ЦлоудваисЦДН, мрежа је прилично робусна.

Кеши

Системи за кеширање могу побољшати перформансе брзим учитавањем сажете датотеке. Они смањују оптерећење на серверима уз истовремено смањење учитавања. И ХостГатор и Цлоудваис користе више слојева кеширања. Цлоудваис има оптимизовани низ са Мемцацхед, Варнисх, Нгинк и Редис.

Опције складиштења

Како се чувају подаци ваше веб локације такође може утицати на перформансе. Потребно је време да се подаци преусмере са сервера на уређај посетиоца, тако да је најважније имати најбржи могући хардвер. Цлоудваис користи само ССД уређаје. ССД меморија користи флеш меморију, а не окреће механичке погоне. Стога је поузданија и има знатно брже брзине преноса. Нажалост, ХостГатор и даље користи механичке погоне за већину својих планова.

Цлоудваис вс ХостГатор: Сигурност – Цлоудваис побјеђује

Стварање сигурних и сигурних веб локација није увек једноставно. Ворлд Виде Веб је до врха испуњен злонамјерним софтвером. Поред тога, увек се морате бринути за нове приватности. Улагање у неке солидне сигурносне карактеристике може пружити душевни мир и за вас и за ваше посетиоце.

Шифровање

Прва линија одбране биће шифрирање од краја до краја. Шифровање везе између сервера и уређаја посетилаца може зауставити ствари попут напада човека у средини. Такође може да одржи везу безбедном да избегне злонамјерни софтвер и хаковање.

Да би постигли ову шифрирање, провајдери користе ССЛ цертификате. Планови компаније Цлоудваис и ХостГатор долазе са бесплатним ССЛ сертификатом. Тачније, долазе са бесплатним шифрирањем СС-а Лет’с Енцрипт. Сертификат омогућава шифровање, а истовремено публици даје до знања да озбиљно схватате њихову сигурност.

Бацкуп Системс

У случају катастрофалног квара, прављење резервних копија може значити разлику између потребе за покретањем испочетка и враћања веб локације у неколико минута. Упркос свим мерама предострожности које пружаоци пружају како би избегли озбиљне проблеме, несреће се дешавају стално.

Цлоудваис има флексибилан резервни систем. Можете створити сигурносне копије на захтев само једним кликом. Алтернативно, можете заказати редовно стварање резервних копија. Обнављање веб локације у случају нужде је једнако једноставно.

ХостГатор долази са ЦодеГуардом. ЦодеГуард је систем сигурносних копија треће стране који вам омогућава да креирате аутоматске резервне копије сваког дана.

Заштита зидова и скенирање злонамјерног софтвера

Доступне су и друге безбедносне функције. На пример, Цлоудваис поседује наменски фиревалл који штити сервере нон-стоп. Може да филтрира лош саобраћај и спречи нежељене нападе.

ХостГатор ВордПресс планови долазе са СитеЛоцк-ом. Функција треће стране скенира злонамјерни софтвер свакодневно и блокира аутоматске бот напада.

ХостГатор вс Цлоудваис: Карактеристике – Цлоудваис побеђује

Поред рејтинга и поузданости, провајдер веб хостинга је добар колико и могућности које нуди. Управљани ВордПресс планови имају тенденцију да испоручују више прилагођене функције од осталих опција. Ове услуге су осмишљене тако да поједноставе процес хостинга, тако да компаније обично укључују низ додатака које можете да искористите.

Миграција веб локација

Ако већ имате успостављену ВордПресс страницу, услуге миграције су обавезне. Премјештање података и база података може бити тежак процес. Много ствари може поћи по злу, па је лепо пустити професионалце да раде на послу.

Цлоудваис и ХостГатор нуде функције миграције веб локација. Најбоље од свега, бесплатно је за једну страницу! То је огромна погодност која вам може уштедети тоне новца унапред. Остали пружаоци услуга веб хостинга, попут Блуехоста, наплаћују велике накнаде за трансфере веб страница. Сјајно је што вам ХостГатор и Цлоудваис дају бесплатне миграције на кући.

Имена домена

Ако покрећете потпуно нову веб локацију, требаће вам име домена. Многи провајдери са великим именима обављају двоструку дужност као регистрари домена. ХостГатор је један од њих. Провајдер нуди бесплатан домен за прву годину. Иако ћете у будућности морати водити рачуна о накнадама обнављања, бесплатни домен је одличан начин за уштеду на трошковима покретања. Приватност домена је такође укључена, без додатних трошкова. Обично је ово додатак који морате да платите. Са ХостГатор је укључен у све управљане ВордПресс планове.

Нажалост, Цлоудваис не нуди бесплатан домен. У ствари, компанија уопште не пружа услуге регистрације.

Сите Стагинг

Постављање странице је јединствена карактеристика која вам омогућава да доживите своју веб страницу пре него што почне са радом. Замислите то као приказ у стварном времену. Можете да погледате дизајн веб локације и проверите да ли раде све скрипте. Цлоудваис нуди неограничено постављање сајтова. ХостГатор нема ниједну функцију постављања.

Алати за колаборацију

Да ли имате тим људи који раде на вашој веб локацији? Ако је то случај, можете имати велику корист од алата за тимску сарадњу. Могућност даљинског рада заједно може значајно повећати продуктивност. Цлоудваис има сјајне особине за сарадњу. Можете одобрити приступ појединцима, креирати нове пројекте, додавати чланове тима и још много тога. Тренутно ХостГатор нема ниједну од ових врста функција.

Контролна табла

Када је у питању корисничко искуство, ВордПресс хостинг је мало другачији од традиционалних планова. Већина провајдера користи цПанел. То је популарно сучеље управљачке плоче које вам омогућава да управљате свим аспектима веб локације са једног места.

Будући да се многи технички детаљи воде рачуна о ВордПресс плановима за хостинг, нема потребе за дубинском контролном таблом. Као такви, ХостГатор и Цлоудваис користе оба власничку контролну таблу. Оба провајдера имају једноставне контролне табле са свим основним стварима. То је релативно минимално у односу на цПанел, што га чини лакшим за употребу.

Свестраност

Лепота ВордПресс-а је што је он већ прилично флексибилан. Ради са широким спектром прилагођених скрипти, додатака и апликација. Без обзира да ли желите да направите једноставан блог или веб локацију за е-трговину која је богата ресурсима, ВордПресс то може поднијети све. И ХостГатор и Цлоудваис омогућавају вам да искористите све те додатке који се могу прилагодити. Они вам чак омогућавају да извршите инсталације једним кликом ради једноставности.

Цлоудваис води ствари мало даље не ограничавајући вас само на ВордПресс. Такође можете да преузмете Јоомла, Друпал, Магенто и друге оквире управљања.

Цлоудваис вс ХостГатор: Корисничка подршка – Нерешено

Једна велика предност рада са управљаним услугама ВордПресс хостинга је та што је корисничка подршка главни приоритет. И Цлоудваис и ХостГатор уложили су много ресурса у свој тим за техничку подршку. Доступне су свакодневно и до њих се може доћи на више начина. Можете контактирати стручњака 24 сата дневно путем ливе цхат или е-маила. Оба пружаоца услуга такође имају системе карата, телефонске бројеве и детаљне базе знања за практичност.

Прочитајте више о Хостгатору на нашој страници за преглед хостгатора.

ХостГатор вс Цлоудваис: Планови и цене

Ниједан преглед хостинга није завршен без спомињања трошкова. Услуге управљања ВордПресс хостингом обично су скупље од једноставних заједничких планова. Уз то речено, добивате више новца за свој долар. ВордПресс хостинг долази са низом додатака и већом квалитетом подршке, тако да је виша цена цена оправдана.

Цлоудваис и ХостГатор прате два различита модела цена. ХостГатор наплаћује месечну накнаду, што више подсећа на оно што би урадио традиционални хостинг провајдер. У међувремену, Цлоудваис користи структуру одређивања цена.

Цене ХостГатор-а

ХостГатор има неколико опција за цене. Можете одлучити да плаћате месечно или дугорочно плаћате унапред. Последња опција долази са смањеном накнадом за претплату, што вам омогућава да уштедите новац током времена.

Стартер план

Помоћу Стартер плана можете да креирате једну веб локацију ВордПресс. Добијате довољно пропусног опсега за отприлике 100.000 посетилаца. Као и сви ВордПресс планови за хостинг, добијате неограничен простор за складиштење и бесплатни ССЛ сертификат.

Цена:
Почевши од 5,95 УСД месечно са промоцијом

Стандардни план

Стандардни план има довољно опсега за око 200.000 посетилаца сваког месеца. Такође добијате већу количину простора за дневно копирање базе података

Цена:
Почевши од 7,95 УСД месечно са промоцијом

Бизнис план

У пословном плану, како се извештава, постоји пет пута за рачунарску снагу од традиционалних опција заједничког хостинга. Пакет долази са довољно пропусног опсега за 500.000 посетилаца месечно.

Цена:
Почевши од 9,95 УСД месечно са промоцијом

Цене Цлоудваис-а

Као што смо раније поменули, Цлоудваис ради другачије од пружатеља услуга попут ГоДадди, СитеГроунд или Инмотион. Цене са исплатом новца омогућавају вам да плаћате само ресурсе које користите. На цене утиче провајдер облака којег одаберете.

Линоде

Садржи 1 виртуално ЦПУ језгро, 1 ГБ РАМ-а, 1 ТБ пропусног опсега и 25 ГБ простора за похрану.

Цене:
Почевши од 12 УСД месечно или 0,167 УСД на сат

Дигитал Оцеан

Садржи 1 ТБ опсега, 25 ГБ простора за меморију и 1 ГБ РАМ-а.

Цене:
Почевши од 10 УСД месечно или 0,139 УСД на сат

АВС

Укључује 1 вЦПУ 1,75 ГБ РАМ-а, 20 ГБ простора за похрану и 2 ГБ пропусне ширине.

Цене:
Већ од 36,51 УСД месечно или 0,0507 УСД на сат

Вултр

Укључује 1 вЦПУ, 25 ГБ ССД меморије, 1 ТБ пропусног опсега и 1 ГБ РАМ-а

Цене:
Почевши од 11,00 УСД месечно или 0,0153 УСД на сат

Гоогле Цлоуд

Укључује 1,7 ГБ РАМ-а, 20 ГБ простора за складиштење, 2 ГБ пропусне ширине и 1 вЦПУ

Цене:
Почевши од 33,30 долара месечно или 0,0463 долара на сат

Користите купон код СИТЕХУБ да бисте добили 3% попуста током 3 месеца.

Коначна пресуда

Цлоудваис је јасан победник овог кола. Пружалац услуга једноставно има више од ХостГатор-а и бољи је од осталих. Не само да је доступно више функција, већ је и инфраструктура сервера боља. Са облачним платформама Гоогле-а и Амазон-а имате прилику да добијете ВордПресс веб локацију високих перформанси која остатак пуше из воде.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector