Cloudways VS WPEngine – Οδηγός σύγκρισης 2020

Είναι μια τολμηρή δήλωση, αλλά η έναρξη ενός ιστότοπου δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.


Με υπέροχες πλατφόρμες δημιουργίας ιστότοπων (web builders) όπως το WordPress και μια τεράστια ποικιλία παρόχων και υπηρεσιών φιλοξενίας για κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή από αυτήν τη στιγμή για να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, να δημοσιεύσετε ένα blog ή, τέλος, να φτιάξετε το τούβλο σας και λειτουργία κονιάματος στον 21ο αιώνα.

Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα – πώς ξέρετε ποια εταιρεία φιλοξενίας ή υπηρεσίες φιλοξενίας να χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότεροι από εμάς είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις τυπικές επιλογές όπως κοινόχρηστο, VPS και αποκλειστική φιλοξενία ιστοσελίδων. Ωστόσο, σήμερα θα βρούμε τη διαχείριση φιλοξενίας cloud στο WordPress και θα συγκρίνουμε σήμερα δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του παιχνιδιού:

Cloudways και WPEngine.

Και οι δύο αυτοί καινοτόμοι οικοδεσπότες Ιστού κατάφεραν να διαχωριστούν από το πακέτο ξεχωρίζοντας με διάφορους τρόπους. Και οι δύο προσφέρουν σταθερές υπηρεσίες cloud hosting για ιστότοπους WordPress και διάφορα προγράμματα φιλοξενίας για να διαλέξετε.

Παρέχουν επίσης πρόσβαση σε τεχνολογία φιλοξενίας αιχμής, υποστήριξη από ειδικούς και ένα διαχειριζόμενο περιβάλλον φιλοξενίας ειδικά προσαρμοσμένο για να καλύψει τις δυναμικές ανάγκες των σημερινών κατόχων ιστότοπων WordPress. Ως αποτέλεσμα, το καθένα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και χρησιμοποιείται ευρέως από επωνυμίες και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Ωστόσο, δεν θέλετε να πηδήξετε το όπλο. Η επιτυχία του ιστότοπού σας εξαρτάται από την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την απόδοση της εταιρείας που τον φιλοξενεί, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλα όσα έχει να προσφέρει το Cloudways και το WPEngine προτού δεσμευτείτε σε ένα ή το άλλο. Ενώ το Cloudways και το WPEngine είναι και τα δύο μεγάλα ονόματα στη βιομηχανία φιλοξενίας, οι υπηρεσίες που προσφέρουν δεν είναι οι ίδιες.

Λοιπόν, ποιο θα πρέπει να επιλέξετε; Σε αυτόν τον οδηγό, θα συγκρίνουμε το Cloudways και το WPEngine head-to-head. Και οι δύο είναι πολύ δημοφιλείς για διαφορετικούς λόγους και φιλοξενούν εκατομμύρια ιστότοπους, έτσι γνωρίζουμε ήδη ότι είναι μερικές από τις καλύτερες εταιρείες φιλοξενίας στο παιχνίδι.
Ωστόσο, θα σκάψουμε βαθιά και θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαντήσετε στην απόλυτη ερώτηση:

Cloudways εναντίον WPEngine – Ποιος διαχειριζόμενος κεντρικός υπολογιστής ιστού WordPress είναι ο καλύτερος?

Contents

Σχετικά με το Cloudways και το WPEngine

Παρόλο που είναι παρόμοιοι με πολλούς τρόπους, το Cloudways και το WPEngine είναι δύο πολύ διαφορετικοί οικοδεσπότες Ιστού με τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. Δεδομένου ότι είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα να γνωρίζετε λίγα πράγματα για την εταιρεία με την οποία θα εμπιστευτείτε τον ιστότοπό σας, ας ρίξουμε μια ματιά στο ιστορικό και το υπόβαθρο αυτών των καινοτόμων διαχειριζόμενων παρόχων φιλοξενίας WordPress.

Cloudways:

Η αποστολή της Cloudways είναι να παρέχει στους πελάτες διαχειριζόμενες λύσεις φιλοξενίας cloud, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους και να μην αντιμετωπίσουν πονοκεφάλους φιλοξενίας. Ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στο νησί της Μάλτας στη Μεσόγειο, έχουν επίσης γραφεία στο Ντουμπάι και την Ισπανία. Με μια ομπρέλα δικτύων διακομιστών υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, είναι σε θέση να παρέχουν γρήγορη και λειτουργική φιλοξενία βάσει cloud για ιστότοπους WordPress σε προσιτή τιμή.

WPEngine:

Με έδρα το Ώστιν, το WPEngine είναι μια πολύτιμη αμερικανική εταιρεία φιλοξενίας που ειδικεύεται σε λύσεις φιλοξενίας και WordPress.

Ο οικοδεσπότης Ιστού ιδρύθηκε από τους Jason Cohen, Cullen Wilson και Ben Metcalfe το 2010, και από τότε, η ιδιωτική εταιρεία έχει αναπτύξει υποδομή παγκόσμιας κλάσης με κέντρα δεδομένων στο Τόκιο, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ Midwest.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το WPEngine επικεντρώνεται αποκλειστικά στο WordPress και η λίστα πελατών τους είναι τόσο ισχυρή όσο οι δυνατότητες της πλατφόρμας φιλοξενίας και οι πλήρως διαχειριζόμενες υπηρεσίες WordPress.
Θεωρούν τον εαυτό τους μια «κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακής εμπειρίας WordPress» και αυτό τους συνοψίζει αρκετά καλά.

Ποιοι τύποι λύσεων φιλοξενίας προσφέρουν οι Cloudways και WPEngine?

Τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine προσφέρουν μερικά διαφορετικά σχέδια φιλοξενίας για να διαλέξετε. Ωστόσο, σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλοξενία, βασίζονται στο cloud, διαχειρίζονται και έχουν σχεδιαστεί για WordPress. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα για εσάς να κάνετε όσο και να διατηρείτε τον ιστότοπό σας WordPress στο διαδίκτυο.

Με τη φιλοξενία cloud, τα δεδομένα του ιστότοπού σας δεν αποθηκεύονται μόνο σε έναν διακομιστή. αποθηκεύεται σε πολλούς διακομιστές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είναι ένα δίκτυο διακομιστών, αλλιώς γνωστό ως “Το σύννεφο”.

Το cloud hosting είναι τόσο γρήγορο όσο και απεριόριστα επεκτάσιμο, γι ‘αυτό όλο και περισσότερες εταιρείες και προγραμματιστές το επιλέγουν.

Στον κόσμο της φιλοξενίας cloud, θα βρείτε δύο όρους: διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress και πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress. Το Cloudways διαχειρίζεται, αλλά το WPEngine διαχειρίζεται πλήρως, πράγμα που σημαίνει ότι φροντίζουν σχεδόν τα πάντα.

Ενώ η Cloudways διαχειρίζεται μόνο τον διακομιστή σας και παρέχει έναν τόνο εξαιρετικών λειτουργιών στη διαδικασία, το WPEngine διαχειρίζεται τους διακομιστές σας και τον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτό περιλαμβάνει ενημερώσεις, αντίγραφα ασφαλείας και άλλα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τον ιστότοπο.

Ωστόσο, οι πλήρως διαχειριζόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας κοστίζουν περισσότερο από τις βασικές υπηρεσίες διαχείρισης όπως το Cloudways. Αν προτιμάτε να ξοδεύετε λιγότερα και να διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας WordPress μόνοι σας, τον οποίο προτιμούν πολλοί άνθρωποι, η Cloudways είναι η καλύτερη επιλογή.

Ανεξάρτητα από το ποιος πηγαίνετε, και οι δύο διαχειριζόμενοι πάροχοι cloud του WordPress προσφέρουν μερικές διαφορετικές βαθμίδες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, οπότε η κλιμάκωση είναι ένα αεράκι.

Στην πραγματικότητα, η Cloudways προσφέρει πέντε διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης και υποδομές cloud για να διαλέξετε, όπως:

• Ψηφιακός Ωκεανός
• Vultr
• Linode
• Google Cloud
• Υπηρεσίες Web Amazon

Αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, το πιο προσιτό πακέτο είναι το Βασικό Πρόγραμμα της Digital Ocean με 10 $ το μήνα. Με αυτό, έχετε 1 GB μνήμης RAM, 25 GB αποθηκευτικού χώρου και 1 TB εύρους ζώνης. Το πιο ακριβό πακέτο είναι η πλατφόρμα Google Cloud $ 80 το μήνα, η οποία διαθέτει 8 GB μνήμης RAM, 160 GB αποθηκευτικού χώρου και 5 TB εύρους ζώνης.

Το WPEngine προσφέρει τέσσερα πακέτα υψηλής ισχύος για μια ποικιλία χρηστών. Το πρόγραμμα εκκίνησης ξεκινά από 28 $ το μήνα, επιτρέπει έως και 25 χιλιάδες επισκέπτες του ιστότοπου το μήνα και προσφέρει έως και 10 GB αποθηκευτικού χώρου και 50 GB εύρους ζώνης. Το πρόγραμμα κλίμακας είναι το πιο ακριβό με 238 $ το μήνα. Είναι καλό για 25 ιστότοπους, επιτρέπει εκατομμύρια επισκέπτες και προσφέρει χώρο αποθήκευσης έως 1 TB και εύρος ζώνης άνω των 400 GB.

Cloudways vs WPEngine: Ταχύτητα και απόδοση

Η ταχύτητα και η απόδοση είναι πιθανώς ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων. Τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine χρησιμοποιούν κάποιο ισχυρό υλικό και τεχνολογία για να προσφέρουν μερικές από τις ταχύτερες ταχύτητες σύνδεσης στον κλάδο.
Ποιότητα διακομιστή

Όσον αφορά το υλικό, και οι δύο πάροχοι δεν εξοικονομούν έξοδα και χρησιμοποιούν κορυφαία εργαλεία. Η Cloudways μπαίνει στους διακομιστές πέντε από τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας cloud σήμερα. Παίρνετε την ίδια ταχύτητα και απόδοση που προσφέρονται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παιχνιδιού, αλλά τα χαρακτηριστικά και η ευχρηστία της πλατφόρμας Cloudways.

Καθένας από τους παρόχους Cloudways συνεργάζεται με νέους διακομιστές NGINX SSD. Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 60 κέντρα δεδομένων για να διαλέξετε με τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσετε τη μέγιστη ταχύτητα επίσης.

Η WPEngine, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί διακομιστές Amazon Web Services και Google Cloud Platform. Και οι δύο είναι δύο από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας σήμερα και οι υπηρεσίες cloud είναι γνωστές για την ταχύτητα, την απόδοση και την επεκτασιμότητα.

Προηγμένη προσωρινή αποθήκευση

Τα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης ενισχύουν τους χρόνους φόρτωσης σελίδων. Παρόλο που αυτά τα συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν σε όλες τις σελίδες σας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την επιτάχυνση των εφαρμογών.

Όπως αναφέρθηκε, τόσο το Cloudways hosting όσο και το WPEngine χρησιμοποιούν τον προηγμένο μηχανισμό προσωρινής αποθήκευσης NGINX. Ωστόσο, χρησιμοποιούν επίσης βερνίκι, και το WpEngine χρησιμοποιεί επίσης το Memcached, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα.

Το βερνίκι και οι δυνατότητες αντίστροφης μεσολάβησης του είναι εξαιρετικοί στο να δώσουν σε ιστότοπους με μεγάλο περιεχόμενο μια απαραίτητη ώθηση. Λειτουργεί επίσης υπέροχα με πολύπλοκα σενάρια και δυναμικά API, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικούς ιστότοπους χωρίς να θυσιάζετε την ταχύτητα και την απόδοση.

Το Redis χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση ερωτημάτων βάσης δεδομένων. Αυτό το τρίπτυχο μηχανισμών προσωρινής αποθήκευσης επιτρέπει και στους δύο παρόχους να παρέχουν κλιμακωτές, υψηλής απόδοσης υπηρεσίες φιλοξενίας.

Για να τα ολοκληρώσουμε όλα, τόσο τα Cloudways όσο και τα συστήματα προσωρινής αποθήκευσης του WPengine υποστηρίζουν το MySQL και το καθένα εκτελεί εφαρμογές χρησιμοποιώντας την τελευταία ενημερωμένη έκδοση των PHP, Ruby ή Python – η επιλογή σας.

Άλλες δυνατότητες ενίσχυσης ταχύτητας

Εκτός από τους γρήγορους διακομιστές και την προηγμένη προσωρινή αποθήκευση, και οι δύο διαχειριζόμενοι υπολογιστές cloud του WordPress χρησιμοποιούν HTTP / 2. Οι διακομιστές τους έχουν επίσης δυνατότητα PHP7 για να διατηρούν τις εφαρμογές φορτωμένες χωρίς εμπόδια.

Και οι δύο εκμεταλλεύονται επίσης το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου Cloudflare ή το CDN, το οποίο πολλοί θεωρούν το καλύτερο. Το CDN είναι βασικά ένα παγκόσμιο δίκτυο όπου αποθηκεύονται ιστότοποι και το περιεχόμενό τους για εύκολη πρόσβαση, κάτι που είναι ιδανικό για επισκέπτες που βρίσκονται πιο μακριά από τα κέντρα δεδομένων διακομιστή. Αντί να περιμένουμε να συνδεθούμε σε διακομιστές πολύ μακριά, το περιεχόμενο μπορεί απλά να φορτωθεί και να προβληθεί από έναν κόμβο CDN που βρίσκεται πιο κοντά στην τοποθεσία ενός χρήστη ή επισκέπτη.

Κάθε πάροχος προσφέρει ταχύτατες ταχύτητες φόρτωσης, αλλά το Cloudways μόλις βγήκε από το WPEngine στις δοκιμές ταχύτητας. Ενώ και οι δύο ξεχώρισαν μπροστά από το πακέτο, το WPEngine είχε το ελαφρύ πλεονέκτημα, ειδικά κατά τη δοκιμή της ταχύτητας μεγαλύτερων ιστότοπων με πιο δυναμικό περιεχόμενο.

Κατά μέσο όρο, το WpEngine συνδέθηκε στα 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάτι που είναι εξαιρετικά γρήγορο. Το Cloudways, από την άλλη πλευρά, συνδέθηκε μόλις πάνω από 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάτι που είναι πολύ γρήγορο από μόνο του.

Cloudways vs WPEngine: Συνολική αξιοπιστία – WPEngine κερδίζει

Η αξιοπιστία και ο χρόνος λειτουργίας μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Κάθε δευτερόλεπτο ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας, χάνετε πιθανούς επισκέπτες και πωλήσεις. Όχι μόνο θα υποφέρει η κατώτατη γραμμή σας, αλλά η φήμη και οι κατατάξεις σας στις μηχανές αναζήτησης μπορούν επίσης να χτυπήσουν.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι cloud είναι σε θέση να παρέχουν εξαιρετική αξιοπιστία και χρόνο λειτουργίας, και αυτές οι δύο εταιρείες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η Cloudways συνεργάστηκε με πολλούς από τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας cloud του σήμερα, επιτρέποντάς τους να υπερηφανεύονται για ένα αξιοθαύμαστο 99% χρόνο λειτουργίας κατά τη φιλοξενία ιστότοπων στους διαχειριζόμενους διακομιστές cloud του WordPress.

Στις δοκιμές μας, η Cloudways σημείωσε μέσο χρόνο λειτουργίας 99,6%. Αν και αυτό δεν είναι τίποτα, το WPEngine σημείωσε ακόμη καλύτερα. Στην πραγματικότητα, είναι σε θέση να προσφέρουν έναν καταπληκτικό χρόνο λειτουργίας 99,99 τοις εκατό. Μόνο το Vultr και ίσως μερικοί άλλοι υπολογιστές cloud μπορούν να ισχυριστούν ότι θα το ξεπεράσουν με 100% χρόνο λειτουργίας και αξιοπιστία.

Κέντρα δεδομένων

Τα κέντρα δεδομένων αποτελούν τη ζωή κάθε υπηρεσίας φιλοξενίας. Εκεί αποθηκεύονται οι διακομιστές σας και λειτουργούν ως πύλες που συνδέουν τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας.

Το Cloudways σάς δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 60 κέντρα δεδομένων που διαχειρίζονται οι πέντε συνεργάτες φιλοξενίας cloud. Τα κέντρα βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και καλύπτουν κάθε μεγάλη περιοχή και πόλη για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη κάλυψη σε παγκόσμια κλίμακα.

Το WPEngine διαθέτει πολλά κέντρα δεδομένων με τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, λειτουργούν επί του παρόντος 18 κέντρα δεδομένων.

Δεδομένου ότι η WPEngine χρησιμοποιεί διακομιστές Google Cloud και Amazon Web Services, στην πραγματικότητα μοιράζονται ορισμένους διακομιστές και κέντρα δεδομένων με την Cloudways που προσφέρει επίσης σχέδια με αυτούς τους γίγαντες φιλοξενίας. Ωστόσο, με το Cloudways, έχετε στη διάθεσή σας δεκάδες άλλες επιλογές.

Τεχνολογία αποθήκευσης

Ο τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων του ιστότοπού σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην απόδοσή του. Όλοι οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας σήμερα χρησιμοποιούν δίσκους στερεάς κατάστασης (SSD) σε σχέση με παλιομοδίτικους μηχανικούς σκληρούς δίσκους.

Οι μονάδες στερεάς κατάστασης βασίζονται στην τεχνολογία φλας για να προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine παρέχουν αποθήκευση SSD σε κάθε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας τους.

Cloudways vs WPEngine: Λειτουργίες ασφαλείας

Η ασφάλεια είναι ένα διαρκές θέμα στον κυβερνοχώρο. Εγκαταστάσεις κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεις DDoS συμβαίνουν καθημερινά, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε το ρόλο σας για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας παραμένει ασφαλής. Εκτός από την προστασία των επισκεπτών σας, τα δικά σας δεδομένα πρέπει επίσης να προστατεύονται.

Το Cloudways και το WPEngine προσφέρουν πολλές δυνατότητες ασφαλείας, πολλές από τις οποίες διατίθενται στάνταρ με κάθε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας τους.

Πιστοποιητικά SSL – Κλήρωση

Σήμερα, ένας ιστότοπος χωρίς πιστοποιητικό SSL είναι ένας ιστότοπος που απλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι χρήστες ιστού απλώς παραλείπουν τους ιστοτόπους του παρελθόντος χωρίς έναν, και τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης τους ενημερώνουν εάν οι ιστότοποι έχουν ή όχι προτού ακόμη έχουν την ευκαιρία να φορτώσουν.

Τα καλά νέα είναι ότι το Cloudways και το WPEngine προσφέρουν δωρεάν SSL με όλα τα σχέδιά τους. Και οι δύο χρησιμοποιούν το δημοφιλές πιστοποιητικό Let’s Encrypt SSL, επιτρέποντάς σας να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεση μεταξύ των συσκευών των επισκεπτών σας και του κεντρικού υπολογιστή σας.

Προστασία κακόβουλου λογισμικού – Draw

Η προστασία από κακόβουλα προγράμματα σάς επιτρέπει να διατηρείτε τα δεδομένα και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας ασφαλή και ασφαλή από ιούς, λογισμικό υποκλοπής spyware και άλλα. Ευτυχώς, τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine είναι εξαιρετικά ασφαλή.

Όλα τα σχέδια του Cloudways διαθέτουν τείχη προστασίας σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος για την αποφυγή εισβολέων και κακόβουλου λογισμικού. Εάν θέλετε να μεταφέρετε την προστασία από κακόβουλα προγράμματα στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πρόσθετο Sucuri Application Antivirus και Firewall ξεκινώντας από 149,99 $ το χρόνο. Αν και έχει κόστος, θα σας παρέχει προστασία ανώτερου επιπέδου από κακόβουλα προγράμματα και επιθέσεις DDoS.

Εν τω μεταξύ, το WPEngine χρησιμοποιεί ένα ενεργό σύστημα προστασίας που περιλαμβάνει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, προληπτικές ενημερώσεις επιδιόρθωσης, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και μετριασμένη διαχείριση απειλών. Αυτό θα μπορούσε να τους δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα όσον αφορά τη συνολική προστασία από κακόβουλα προγράμματα, αλλά είναι πολύ κοντά στην κλήση, οπότε θα πούμε ότι είναι ισοπαλία.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση – WPEngine

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι απαραίτητα για οποιονδήποτε ιστότοπο του WordPress και τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine το φροντίζουν για εσάς με καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και σημεία ανάκτησης.

Και με τους δύο παρόχους, θα μπορείτε να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων και να επαναφέρετε εύκολα τον ιστότοπό σας σε περίπτωση καταστροφής. Ωστόσο, το WPEngine διαθέτει επίσης ένα σύστημα αυτόματης αποκατάστασης καταστροφών, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε αμέσως με αυτόματο πιλότο.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress – WPEngine

Το Cloudways και το WPEngine είναι και οι δύο διαχειριζόμενοι πάροχοι φιλοξενίας cloud στο WordPress. Είναι αυτό που κάνουν 24/7/365.

Σε αντίθεση με άλλους παρόχους φιλοξενίας, οι υπηρεσίες τους έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργούν με τις μοναδικές απαιτήσεις απόδοσης του WordPress. Έτσι, και με τις δύο πλατφόρμες, μπορείτε να περιμένετε ισχυρή αξιοπιστία και γρήγορες ταχύτητες.

Και οι δύο κεντρικοί υπολογιστές cloud φροντίζουν όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνετε προστατευμένοι χωρίς να ξεπεράσετε τα τεχνικά ζιζάνια. Επιπλέον, το καθένα προσφέρει επίσης εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ. Η WPEngine ισχυρίζεται ακόμη ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί και λειτουργεί σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ωστόσο, το WPengine είναι σίγουρα πολύ πιο «διαχειριζόμενο» από το Cloudways. Στην πραγματικότητα, φροντίζουν σχεδόν όλα όσα φιλοξενούν και που σχετίζονται με το WordPress, εάν θέλετε πραγματικά να ακολουθήσετε μια πρακτική προσέγγιση.

Cloudways vs WPEngine: Σημαντικά χαρακτηριστικά

Με τα βασικά στοιχεία που καλύπτονται, ας προχωρήσουμε σε ορισμένες άλλες κοινές λειτουργίες φιλοξενίας.

Δωρεάν τομέας – κερδίζει το Cloudways

Η Cloudways κερδίζει αυτήν τη μάχη. Παρέχουν ένα δωρεάν όνομα τομέα με καθένα από τα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας WordPress. Το WPengine, από την άλλη πλευρά, δεν το κάνει.

Μετεγκατάσταση ιστότοπου – Δεσμός

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο και θέλετε να τον μεταφέρετε σε έναν νέο πάροχο φιλοξενίας, θα χαρείτε να μάθετε ότι τόσο το Cloudways όσο και το WPEngine διευκολύνουν τη μετεγκατάσταση ιστότοπων.
Το Cloudways προσφέρει μια προσθήκη μετεγκατάστασης WordPress για δωρεάν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων σε διακομιστή Cloudways. Είναι απλό, εύχρηστο και δωρεάν.

Το WPEngine χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο ενσωματωμένο εργαλείο για να προσφέρει αυτόματες και χωρίς άγχος μετεγκαταστάσεις ιστότοπων. Επιπλέον, έχουν μια ολόκληρη ενότητα με βίντεο βήμα προς βήμα που σας καθοδηγούν σε όλη τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Στάδιο – Νίκες Cloudways

Με τη σταδιοποίηση, μπορείτε να εργαστείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και να κάνετε αλλαγές σε δοκιμαστικά θέματα, προσθήκες, προσαρμοσμένο κώδικα κ.λπ., επιτρέποντάς σας να κάνετε προεπισκόπηση του ιστότοπού σας χωρίς να κάνετε τις αλλαγές ζωντανές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διορθώσετε τυχόν λάθη και να κάνετε τον ιστότοπό σας να φαίνεται και να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα προτού το δείτε από επισκέπτες του ιστότοπου και πιθανούς πελάτες.

Το Cloudways παρέχει μια πλήρη λειτουργία σταδιοποίησης, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε άνετα στον ιστότοπό σας χωρίς την ανάγκη κλωνοποίησης. Σας επιτρέπει να προωθήσετε και να τραβήξετε κώδικα ενώ διατηρείτε τον ζωντανό ιστότοπό σας ανεπηρέαστο από τις αλλαγές.

Εκτός από αυτό, το Cloudways παρέχει επίσης μια διεύθυνση URL σταδιοποίησης. Ενώ προτιμούμε την πρώτη λειτουργία σταδιοποίησης, είναι ωραίο να έχουμε επιλογές.

Το WPengine, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί την κλωνοποίηση για να σας επιτρέψει να εργαστείτε στον ιστότοπό σας και να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες. Είναι μια διαφορετική διαδικασία, αλλά βασικά σας επιτρέπει να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Cloudways vs WPEngine: Φιλικότητα προς το χρήστη – WPEngine Wins

Το Cloudways και το WPengine προσφέρουν το cPanel, το οποίο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες της βιομηχανίας φιλοξενίας. Είναι απλό στη χρήση και σας επιτρέπει να ελέγχετε σχεδόν τα πάντα σχετικά με τον ιστότοπό σας από ένα μόνο μέρος. Εκεί θα διαχειρίζεστε τους τομείς, τις βάσεις δεδομένων, τα αρχεία και πολλά άλλα. Είναι επίσης το σημείο όπου θα εγκαταστήσετε τις προσθήκες WordPress ή Joomla.

Το Cloudways προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για να κάνει τη διαχείριση του ιστότοπού σας WordPress όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Η υποστήριξή τους είναι επίσης πολύ καλή.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το WPengine είναι ένας πλήρως διαχειριζόμενος κεντρικός υπολογιστής WordPress, ουσιαστικά φροντίζει τα πάντα για εσάς.

Cloudways vs WPengine: Υποστήριξη πελατών – WPengine Wins

Ακόμη και με τις πιο διαχειριζόμενες εταιρείες φιλοξενίας WordPress, θα έχετε μια ερώτηση ή θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα και πρέπει να επικοινωνήσετε για βοήθεια κάποια στιγμή.

Το Cloudways προσφέρει 24ωρη υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας. Για μη κρίσιμα ζητήματα, μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα εισιτήριο υποστήριξης ή να αποκτήσετε πρόσβαση και στην εκτεταμένη βάση γνώσεων.

Η υποστήριξη πελατών της WPengine είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Έχουν εμπειρογνώμονες διακομιστών και WordPress για να βοηθήσουν στην επίλυση τυχόν προβλημάτων φιλοξενίας ή WordPress που ενδέχεται να προκύψουν. Στην πραγματικότητα, έχουν τέσσερις εσωτερικούς βασικούς συνεργάτες WordPress και προγραμματιστές προσθηκών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της WPengine χωρίς χρέωση μέσω τηλεφώνου κατά τις εργάσιμες ώρες και μέσω email 24 ώρες την ημέρα. Μια δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας θα ήταν επίσης ωραία, αλλά η τηλεφωνική υποστήριξη τους είναι ιδανική για όσους προτιμούν λίγο περισσότερο ανθρώπινο άγγιγμα.

Cloudways εναντίον WPengine: Σχέδια και τιμές – Το Cloudways κερδίζει

Εντάξει, τώρα ήρθε η ώρα να υπολογίσουμε τον φόρο ορείχαλκου. Λοιπόν, τι χρεώνουν αυτοί οι δύο κορυφαίοι στον κλάδο διαχειριζόμενοι πάροχοι cloud WordPress για την απόδοση, την ταχύτητα και τις συνολικά εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας?

Cloudways Managed WordPress Cloud Hosting Plans (από Hosting Partner):

Ψηφιακός Ωκεανός

Η Cloudways προσφέρει τέσσερα σχέδια για κάθε πάροχο cloud με το οποίο συνεργάζεται. Όλα τα σχέδια του Digital Ocean έρχονται με δωρεάν SSL, ενσωματωμένο CDN, υποστήριξη 24/7/365, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, περιβάλλοντα στάσης και πολλά άλλα. Οι μόνες πραγματικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων είναι οι δυνατότητες του διακομιστή τους. Τα σχέδια ξεκινούν από $ 10- $ 80 το μήνα και διαθέτουν:

• RAM – 1-8 GB
• Επεξεργαστής – 1-4 πυρήνες
• Αποθήκευση – 25-160 GB
• Εύρος ζώνης – 1-5 TB

Linode

Τα σχέδια Linode από το Cloudways έρχονται με όλα τα ίδια εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά τα σχέδιά τους κυμαίνονται από 12 έως 90 $ το μήνα. Για αυτό παίρνετε:

• RAM – 1-8 GB
• Επεξεργαστής – 1-4 πυρήνες
• Αποθήκευση – 25-160 GB
• Εύρος ζώνης – 1-5 TB

Vultr

Τα πακέτα Vultr κυμαίνονται από 11 έως 84 $ το μήνα και συνοδεύονται από όλες τις εξαιρετικές δυνατότητες του Cloudways καθώς και:

• RAM – 1-8 GB
• Επεξεργαστής – 1-4 πυρήνες
• Αποθήκευση – 25-160 GB
• Εύρος ζώνης – 1-4 TB

AWS

Εδώ το συνδυάζει το Cloudways. Φυσικά, λαμβάνετε δωρεάν SSL, μετεγκατάσταση ιστότοπων, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και άλλες εξαιρετικές δυνατότητες του Cloudways. Ωστόσο, για καθένα από τα προγράμματα AWS που κυμαίνονται σε τιμή από 36,51 $ – 274,33 $ το μήνα, λαμβάνετε:

• RAM – 1,75-16 GB
• Επεξεργαστής – 1-4 vCPU
• Αποθήκευση – 20 GB
• Εύρος ζώνης – 2 GB

Google Cloud

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας Google Cloud της Cloudways ταιριάζουν σχεδόν ομοιόμορφα με τα πακέτα AWS – εκτός από την τιμή. Τα σχέδια του Google Cloud ξεκινούν από 33,30 $ – 226,05 $ το μήνα και συνοδεύονται από:

• RAM – 1,70-15 GB
• Επεξεργαστής – 1-4 vCPU
• Αποθήκευση – 20 GB
• Εύρος ζώνης – 2 GB

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού SITEHUB για έκπτωση 25% για 3 μήνες.

WPengine Managed WordPress Cloud Hosting Σχέδια:

Πρόγραμμα εκκίνησης – 25 $ το μήνα

• Περιλαμβάνεται 1 ιστότοπος
• 25.000 επισκέπτες το μήνα
• 10 GB αποθηκευτικού χώρου
• 50 GB εύρους ζώνης

Σχέδιο ανάπτυξης – 95 $ το μήνα

• Περιλαμβάνονται 10 ιστότοποι
• 100.000 επισκέπτες το μήνα
• 20 GB αποθηκευτικού χώρου
• 200 GB εύρους ζώνης

Σχέδιο κλίμακας – 241 $ το μήνα

• Περιλαμβάνονται 30 ιστότοποι
• 400.000 επισκέπτες το μήνα
• 50 GB αποθηκευτικού χώρου
• 500 GB εύρους ζώνης

Η Τελική Ετυμηγορία

Το Cloudways και το WPengine είναι δύο κορυφαίοι πάροχοι φιλοξενίας cloud στο WordPress. Με όλη την ταχύτητα, την απόδοση και τις δυνατότητες που προσφέρουν, είναι ειλικρινά μια στενή κλήση για το ποια είναι καλύτερη από την άλλη. Ωστόσο, πρέπει να γίνει.

Το WPengine είναι εξαιρετικό εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια εντελώς πρακτική προσέγγιση στη διαχείριση του ιστότοπού σας. Δεν σας δίνουν μόνο τα εργαλεία, αλλά βασικά χειρίζονται τα πάντα για εσάς με κόστος.

Με όλα όσα προσφέρει η Cloudways σε τέτοιες φιλικές προς τον προϋπολογισμό τιμές, μόλις προωθούν το WPengine στο βιβλίο μας. Σας δίνουν τα εργαλεία για να έχετε έναν εκπληκτικό γρήγορο ιστότοπο WordPress σε ένα κλάσμα του κόστους, κερδίζοντας τους μια νίκη σε αυτόν τον γύρο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector