Domenii gratuite – Unde și cum să-ți dai mâna pe ele

Indiferent dacă sunteți un start-shoestring sau un blogger wannabe, un nume de domeniu eficient este ceea ce aduce oamenii pe site-ul dvs. web. Este ca o adresă de stradă. Alegeți-l pe cel potrivit și traficul ar putea să vă bată pe ușă. Alege-l pe cel greșit și vei fi aproape invizibil.


Deci, fără un depozit plin de echipamente și o echipă de experți IT în retainer, cum să începeți? Vestea bună este că puteți obține un nume de domeniu gratuit în mai puțin de un minut dacă știți unde să căutați. Vestea proastă este că, ca orice altceva, primești ceea ce plătești.

Există câteva pagini de site-uri care oferă nume de domeniu fără costuri, dar toate nu vin fără șiruri. Majoritatea sunt companii legitime de găzduire web care oferă un nume de domeniu gratuit dacă cumpărați serviciile lor. Alții vă dau cu adevărat doar un nume de subdomeniu, care este mai mult ca să cumpărați o franciză decât să vă deschideți propria afacere.

Înainte de a vă înregistra numele de domeniu, plătiți să știți exact ce primiți și ce ar trebui să faceți compromis pentru a obține gratuit. Să ne uităm la elementele de bază ale numelui de domeniu și la opțiunile principale pentru a obține cele mai bune oferte la noul dvs. nume de domeniu.

Noțiuni de bază ale domeniului

Noul dvs. nume de domeniu este identitatea dvs. online. Un nume de domeniu cum ar fi yournicewebsite.com este un nume unic pentru o adresă IP (un număr), care este o locație digitală reală pe Internet. Numele de domeniu înlocuiesc adresele IP pentru ceva mai memorabil și mai ușor de reținut.

Este ca și cum ar fi înregistrarea unei mărci, așa că nimeni altcineva nu o poate folosi. Un nume snappy este cheia pentru generarea de trafic către blogul sau afacerea dvs. și, în timp ce puteți obține unul gratuit, există întotdeauna capturi.

Cine îți înregistrează numele tău unic, cunoscut și ca registrator, trebuie să plătească pentru acel privilegiu. În acest sens, nu există într-adevăr un nume de domeniu gratuit, dar puteți obține unul fără costuri printr-o varietate de canale.

Înainte de a începe, luați în considerare ce aveți nevoie pentru înregistrarea numelor de domeniu. Dacă inițiați o afacere nouă și doriți să construiți o marcă unică sau doriți ca blogul dvs. să fie următoarea senzație online, veți dori un nume de domeniu personalizat, pe care să îl dețineți proprietatea și controlul complet. Numele ar trebui să fie profesional și ușor de găsit printr-un motor de căutare precum Google.

Nu este surprinzător, opțiunile complet gratuite sunt rare la acest nivel, dar există alternative de nume de domeniu ieftine, care vă oferă multă bătaie de cap. Dacă sunteți serioși cu privire la prezența permanentă online, numele de domenii ieftine nu pot reprezenta o valoare mai bună pe termen lung decât cele care sunt complet gratuite.

Dacă nu aveți deloc buget și aveți nevoie de un nume de domeniu pentru utilizare temporară, numele de domeniu gratuite sunt o opțiune excelentă dacă nu aveți nevoie de clopote și fluiere. Iată cinci modalități prin care poți obține un nume de domeniu gratuit și cum se acumulează cele mai bune oferte.

Pentru mai multe informații despre registrele de domeniu, atunci citiți cel mai bun ghid al nostru pentru registrele de domenii. De asemenea, avem un ghid detaliat de înregistrare a numelor de domeniu.

Servicii de gazduire web

Dacă inițiați o afacere online sau începeți un blog, cel mai simplu și mai eficient mod de a obține un nume de domeniu gratuit este să cumpărați un pachet de servicii de găzduire web. Cu excepția cazului în care aveți un server privat suficient de mare pentru a gestiona volume mari de trafic, precum și expertiza pentru a-l utiliza, va trebui să vă înscrieți cu o gazdă web, astfel încât este un mod unic de a începe.

Companiile de găzduire web oferă spațiu de stocare a datelor, instrumente analitice și asistență tehnică atunci când site-ul dvs. se reduce. Unii oferă, de asemenea, software pentru construirea site-urilor web. Mai important, acestea oferă lățimea de bandă a site-ului dvs. web și aceasta joacă un rol important în modul în care traficul este direcționat către pagina dvs..

Unele gazde web, cum ar fi Bluehost, oferă un nume de domeniu gratuit fără nicio șiruri atașate, dar serviciile cu care este livrat sunt atât de limitate încât nu este suficient pentru majoritatea întreprinderilor. Dezavantajul este că este complet gratuit și deții numele de domeniu în mod direct. Alte gazde web înregistrează gratuit numele de domeniu, dar îl veți pierde dacă doriți să schimbați gazdele sau dacă nu reușiți să vă reînnoiți contractul la timp.

Un nume de domeniu gratuit este morcovul pe care majoritatea gazdelor web îl folosesc pentru a vă interesa de serviciile lor. Câștigă un client și recuperează costul numelui de domeniu prin taxe mici de pachet, în timp ce obțineți un nume de domeniu solid și o șansă de a vedea cum funcționează site-ul dvs. fără a comite mulți bani. Este un câștig-câștig dacă știi exact la ce să te aștepți.

Constructori de site-uri web

Dacă nu sunteți gata să vă angajați în servicii de găzduire web, constructorii de site-uri oferă o altă opțiune pentru securizarea unui nume de domeniu gratuit, dar poate fi un subdomeniu sub numele furnizorului, mai degrabă decât un nume de domeniu personalizat care vă aparține exclusiv. De exemplu, dacă vă conectați cu Weebly, numele dvs. va fi www.yourname.weebly.com în loc de doar www.yourname.com.

Utilizarea unui subdomeniu este o modalitate ușoară de a începe o pagină de bază, dar nu dețineți numele. Este ca o închiriere atât timp cât ai un anumit nivel de serviciu cu compania. Un dezavantaj semnificativ în utilizarea subdomeniilor este că acestea nu par la fel de profesioniste ca domeniile personalizate.

Atunci când clienții cumpără produse de la dvs., le place să își imagineze cumpărarea provine dintr-un depozit plin de viață cu o echipă de servicii pentru clienți care supraveghează bunăstarea achiziției lor. Când numele companiei dvs. este atașat la numele furnizorului dvs. de nume de domeniu, vă amesteca grijile legate de operațiunile de zbor de noapte, de la care nu pot obține niciodată ceea ce au comandat.

Domenii gratuite de nivel superior pentru codul țării

Pentru un nume de domeniu complet gratuit, puteți utiliza servicii precum Dot.tk și Biz.nf. Aceste companii vă permit să înregistrați un TLD (nume de domeniu de nivel superior) complet gratuit atâta timp cât utilizați codul de țară al nivelului de nivel superior (ccTLD). Dot.tk necesită să aveți un site web; Biz.nf vă poate ajuta, de asemenea, să construiți și să găzduiți unul.

Domeniile de nivel superior, cunoscute și sub numele de sufixe sau extensii de domeniu, sunt ultima parte a numelui de domeniu – literele care vin imediat după punct, cum ar fi .com, .net și .edu. ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, de obicei atribuie aceste sufixe în funcție de tipul de instituție asociată site-ului. De exemplu, .com este pentru site-urile de comerț, .gov este pentru agenții guvernamentale și .org este pentru organizații non-comerciale, cum ar fi organizațiile de caritate.

Țările pot avea, de asemenea, extensii de domeniu la cel mai înalt nivel Dot.tk și site-uri precum intră. Vă permit să înregistrați un nume de domeniu complet gratuit în țara sau provincia în care se află. Pentru Dot.tk, este mica țară Tokelau din Pacificul de Sud. Site-ul este condus de guvernul Tokelau și două dintre companiile lor de comunicare cu capital privat în scopul de a aduce atât conștientizare cât și venituri în țară. Iată că gratuit, uneori, nu înseamnă cu adevărat gratuit.

Captura

Dot.tk oferă o serie de extensii de domeniu potențiale (sufixul), inclusiv .tk, .ml, .ga și multe altele. Problema este că sufixul necunoscut face mai dificil pentru site-ul dvs. web să obțină un clasament bun pe motoarele de căutare. Când clienții potențiali caută site-uri care vând „rochii roșii” și ale tale se termină cu .tk în loc de .com, poate fi îngropat sute de pagini în rezultatele căutării, iar ceea ce ai de oferit este posibil să nu fie văzut niciodată.

În timp ce Dot.tk este unul dintre puținele site-uri unde puteți obține în mod legitim un nume de domeniu complet gratuit, acesta vine totuși cu șiruri atașate. În primul rând, aveți nevoie de un site web care să funcționeze deja, ceea ce înseamnă că probabil plătiți deja pentru serviciile de găzduire web la o companie care vă poate înregistra și numele de domeniu. Veți constata, de asemenea, că opțiunile de nume de domeniu obscure sunt gratuite, dar cele mai eficiente nume vin cu un preț ridicat. Regulile lor prevăd, de asemenea, că vă puteți pierde numele dacă site-ul dvs. nu primește suficient trafic.

În cazul în care numele de domeniu de nivel superior al codului de țară pot fi utile este dacă doriți să înregistrați un nume suplimentar care redirecționează traficul către site-ul dvs. principal. Este ca și cum ai construi un sistem de autostrăzi – cu cât mai mulți drumuri pot lua călătorii către locația ta, cu atât este mai probabil să te găsească. Ca o primă alegere pentru un site web principal, este puțin probabil să îți conduci mult trafic prin intermediul unui motor de căutare, dar îl poți folosi pentru a rula un blog privat dacă ai suficienți adepți dispuși să te caute introducând în mod specific domeniul Dot.tk. Nume.

Plătește pentru domeniul tău cu publicitate

Este posibil să obțineți un nume de domeniu gratuit, permițând companiilor să plaseze publicitate pe site-ul dvs. web. Acest lucru este de obicei sub formă de reclame banner care servesc ca clickbait. Veniturile generate de utilizatorii care urmăresc link-uri către site-ul dvs. de publicitate generează venitul necesar pentru a compensa prețul înregistrării numelui dvs. de domeniu.

Problema cu aceasta este de trei ori. În primul rând, nu ai prea mult control asupra a ceea ce este publicitat pe site-ul tău. Dacă rulați www.modestwear.com, probabil cumpărătorii nu vor fi impresionați de reclame banner pentru lenjerie racy. În continuare, anunțurile clickbait tind să încetinească site-urile, spectatorii enervanți care s-ar putea să nu se întoarcă niciodată pe site-ul dvs. și, în cele din urmă, atunci când vizitatorii fac clic pe anunțuri, le scoate din conținutul dvs. și nu veți primi niciun ban pentru sesizare..

Plătește pentru domeniul dvs., făcând referire la clientelă

Unii registratori precum HostGator oferă nume de domeniu gratuite în schimbul trimiterilor. Acest lucru înseamnă, de obicei, că își vor plasa un anunț pe site-ul dvs. Este un pas de la o pagină plină de clickbait, dar este în continuare publicitate pe care nu o puteți controla. Majoritatea gazdelor, însă, sunt sporturi bune și își păstrează anunțurile discrete și plasate convenabil.

Oferte de nume de domeniu gratuite

Înregistrarea domeniilor este un proces foarte ușor. Să parcurgem toate cele mai bune opțiuni pentru obținerea unui domeniu gratuit. Următoarele oferte de domeniu gratuit de mai jos vin cu captura. Veți avea nevoie fie să cumpărați hosting pentru a obține numele de domeniu gratuit, fie aveți un site web existent pentru a accesa acel domeniu gratuit.

Bluehost

Bluehost este un serviciu complet de găzduire web care oferă nume de domeniu cu fiecare sufix, cum ar fi .com .org .space .tech și multe altele. Deși numele domeniului este gratuit, necesită achiziționarea unuia dintre planurile de găzduire ale Bluehost. Pentru 2,95 USD lunar, veți obține 50 GB de stocare, lățime de bandă neschimbată și o nume de domeniu personalizat gratuit care îți aparține exclusiv. Primul an de înregistrare a numelor de domeniu este gratuit. Sunt incluse, de asemenea, subdomenii opționale, conturi de e-mail și chiar domenii parcate care funcționează ca deținători pentru numele viitoare pe care poate doriți să le utilizați. Toate pot fi gestionate din propriul panou de control Bluehost.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții integrală, totuși, este posibil ca Bluehost să nu fie. Nu au un constructor web pe care să-l folosești, dar dacă folosești platforma WordPress pentru a-ți construi site-ul, atunci este la fel de bun ca să folosești un constructor web, dacă nu mai bine.

Serviciile de găzduire și asistența clienților Bluehost sunt cele mai bune pe care le puteți cumpăra în spațiul de găzduire partajat. Dacă vă gândiți mare, merită să aruncați o privire chiar dacă nu este complet gratuită.

HostGator

HostGator oferă planuri complete de găzduire web plus un constructor de site-uri solid, cu mii de șabloane și o serie de aplicații care se potrivesc celor mai multe nevoi. Au o echipă de consultanți care vă pot ajuta pe parcurs sau vă vor proiecta un site web. Înregistrarea domeniului este simplă și ușor de făcut.

Ca și Bluehost, Hostgator vă solicită să achiziționați unul dintre planurile lor de găzduire, în special „Pachetul de găzduire web final”.

Prețurile pachetelor, inclusiv cel puțin un nume de domeniu gratuit, sunt în prezent mai puțin de trei dolari lunar dacă plătiți pentru un an în avans. Primul an de înregistrare a domeniului este gratuit. Pentru aceasta, veți primi și o adresă de e-mail profesională, un certificat SSL gratuit și promit lățimea de bandă neschimbată.

Pentru întreprinderile care au nevoie de mai mult, acestea oferă nume de domeniu nelimitate și instrumente complete de afaceri cum ar fi analitice și suport SEO. Este o valoare excelentă pentru cel puțin 3 USD pe lună, dar va trebui să plătiți cu doi-trei ani înainte. HostGator oferă o garanție de restituire limitată de 45 de zile și puteți plăti cu cardul de credit și cu cardul de debit. Puteți plăti, de asemenea, pentru găzduire cu paypal.

Acesta este un pachet minunat pentru un nou blogger sau un nou proprietar de afaceri, deoarece nu numai că vă stabilește cu un site web, dar vă oferă conturi de e-mail pentru a vă ajuta să promovați blogul dvs. și să construiți linii de comunicare cu lumea întreagă. Aveți acces la toate aceste funcții prin intermediul panoului de control ușor de utilizat. Hostgator sunt cunoscuți pentru excelența lor asistență pentru clienți, așa că dacă aveți probleme, sunt la îndemână pentru a vă ajuta.

Pentru mai multe informații despre Hostgator, citiți recenzia mea actualizată de Hostgator.

Dot.tk

Dot.tk este singurul site care oferă un nume de domeniu complet gratuit și este alimentat de Freenom. Dezavantajul este că extensia sau sufixul dvs. de domeniu nu vor fi de prim rang, iar site-ul dvs. ar putea fi închis în ordine scurtă, dacă nu va avea trafic. Este un catch-22, dar gratuit este gratuit. Este ușor de utilizat și o opțiune bună pentru un site web temporar sau pentru prima dată blogger.

Wix

Wix este un constructor de site-uri premium, gazdă web și platformă de e-commerce premium, care oferă un nume de domeniu personalizat gratuit – nu un subdomeniu – ca beneficiu pentru utilizarea celorlalte servicii ale acestora, dar este bun doar pentru un an și taxe suplimentare. se pot aplica.

Planul lor cel mai scump costă 5 USD pe lună și include 1 GB lățime de bandă și 500 MB de stocare, dar niciun nume de domeniu gratuit și va trebui să afișați anunțurile lor pe site-ul dvs. Pentru un domeniu gratuit, va trebui să partajați cu 12 dolari lunar, dar veți primi, de asemenea, servicii de găzduire care includ 2 GB lățime de bandă, 3 GB spațiu de stocare și puteți rula anunțuri gratuite.

Cum să construiți un blog cu Wix

Ceea ce iese în evidență despre Wix sunt instrumentele lor avansate de construire a site-urilor web. Opțiunile lor sunt ușor de utilizat, personalizabile și se potrivesc cu cea mai largă gamă de aplicații. Într-o lume în care afacerea dvs. este site-ul dvs., acestea sunt lucruri puternice. Dezavantajul este că dacă vreți vreodată să treceți la o altă gazdă web pentru a administra un site pe care l-ați construit pe Wix, este un coșmar tehnologic..

Înscrieți-vă pentru o probă gratuită 

Weebly

Weebly este similar cu Wix în cele mai multe aspecte și oferă o gamă largă de servicii. Pachetul gratuit vă oferă un subdomeniu gratuit, un certificat SSL gratuit și 500 MB de stocare, dar va trebui să afișați reclame Weebly. Următorul pas este de 8 USD pe lună și trebuie plătit anual, dar veți primi spațiu de stocare nelimitat și un nume de subdomeniu gratuit.

În general, reprezintă o valoare în dolari mai bună decât unii concurenți, dar funcțiile de construire a site-ului web nu sunt la fel de solide și dacă schimbați gazdele, numele subdomeniului Weebly nu va merge cu dvs..

Înscrieți-vă într-un cont gratuit pe Weebly

Biz.nf

Biz.nf este un alt constructor și gazdă de site-uri unice, dar numele de domeniu gratuite sunt toate domeniile de nivel de cod de țară. În acest caz, este națiunea Insulei Norfolk. Site-ul lor web nu este la fel de clar precum concurența și instrumentele de construire a site-urilor sunt limitate, dar funcționale.

Numele dvs. de domeniu va avea un sufix greu de găsit de co.nf, dar pachetele sunt complet gratuite și pachetele de actualizare reprezintă o fracțiune din costul altor gazde web. Pentru mai puțin de o ceașcă de cafea premium, obțineți toate cele mai bune caracteristici fără reclame.

Sună într-adevăr foarte mult, dar dacă încercați să construiți o marcă, ar putea fi mai bine să creezi un sufix .com extrem de recunoscut. Pentru blogger și unități de testare a produselor, este perfect.

Câteva avertismente

Fiecare companie reprezintă oferta sa în cea mai bună lumină posibilă, iar șirurile și capturile nu sunt întotdeauna evidente. Iată câteva lucruri suplimentare pe care să le cauți în varianta fină.

Restricții de lățime de bandă

Lățimea de bandă determină cât de mult trafic poate gestiona site-ul dvs. și dacă depășiți limitările pachetelor dvs., clienții dvs. nu vor putea să vă încarce pagina. Majoritatea gazdelor web sunt clare cu privire la lățimea de bandă pe care o oferă, dar numai în varianta fină.

Unele site-uri precum Biz.nf oferă lățime de bandă neschimbată. Aceasta înseamnă că nu veți plăti niciodată taxe suplimentare pentru utilizarea ridicată, dar utilizarea dvs. poate fi limitată. Ferește-te de companiile care regrupează lățimea de bandă către clienți mai mari atunci când traficul este puternic.

Perioadele de grație reînnoire

Majoritatea ofertelor pentru nume de domeniu gratuite sunt bune doar pentru o perioadă limitată de timp și trebuie reînnoite la anumite intervale de timp. Registrele de reputație nu vor lăsa pur și simplu numele dvs. de domeniu să expire fără să vă contacteze, dar fără o perioadă de grație, puteți fi taxat mai mult pentru reînnoirea sau puteți pierde numele complet dacă plătiți factura cu o întârziere..

Condiții de plată și garanții

Plata timp de luni în avans este adesea necesară pentru a obține un nume de domeniu gratuit și cel mai mic preț pe lună pe pachetele de servicii. Dacă nu vă place serviciul, vă puteți recupera banii, dar numai dacă există o garanție și este, de regulă, limitată în timp.

Linia de jos

Când evaluați alegerile, priviți în față și săriți mai adânc pentru răspunsuri. Ați muncit mult timp pentru a ajunge la acest punct și ar trebui să fiți complet clar ce veți obține când vă înregistrați numele de domeniu. Lecția de aici este că un nume de domeniu gratuit este un mod prin care oricine poate începe fără să investească vreun ban, dar este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru toată lumea.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector