Domenii ieftine – un ghid 2020 pentru unde să cumpărați cele mai ieftine nume de domeniu

Crearea și publicarea unui site web nu este întotdeauna un efort ieftin. Majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de multe lucruri trebuie să plătească pentru a pune în funcțiune un site. Nu numai că trebuie să plătiți pentru dezvoltare, dar există, de asemenea, găzduire web și înregistrare de domenii de care să vă faceți griji. În funcție de dimensiunea și capacitățile site-ului dvs., costurile site-ului dvs. web pot începe să se adauge destul de repede.


O modalitate prin care puteți economisi costurile generale este cumpărarea unui domeniu ieftin. Domeniile sunt una dintre cele mai importante părți ale site-ului dvs. Este modul în care oamenii îți vor vizita spațiul digital și reflectă brandul tău general. Pentru majoritatea lucrurilor, un preț mai mic indică o calitate slabă. Cu domenii, nu este cazul.

Top 3 cele mai ieftine înregistratori de nume de domeniu

# 1 – Domain.com – Utilizați codul cupon Sitehub pentru a obține 25% reducere din domenii și găzduire

# 2 – Namecheap.com – obțineți un com. Cu prețul de până la 8,88 USD

# 3 – Bluehost.com – Domeniu gratuit atunci când cumpărați gazduire.

Aflați mai multe și săriți direct la lista mea cu cele mai ieftine registratoare de domeniu.

Mai multe dintre cei mai buni registratori de domenii oferă domenii accesibile. Există, de asemenea, furnizori de găzduire web care vor avea grijă de procesul de înregistrare pentru dvs. și vă oferă un an gratuit de înregistrare a domeniului. Aceste opțiuni vă pot ajuta să vă stabiliți site-ul, fără a rupe banca. În acest ghid, vom trece peste unele dintre cele mai ieftine nume de domeniu din jur. Înainte de a face acest lucru, este important să înțelegem elementele de bază ale domeniului și ce poate face un registrator pentru tine.

Ce este un domeniu

Pentru a spune simplu, un domeniu este un nume identificabil pe care îl utilizați pentru a accesa un site. În spatele scenei, Internetul operează pe o serie de numere. Fiecare computer, dispozitiv mobil și site web are o adresă IP unică. Adresa IP, cunoscută și sub numele de adresă Protocol Internet, este ceea ce dispozitivele folosesc pentru a accesa serverul unui site și pentru a descărca date, astfel încât să apară pe ecran.

Adresele IP sunt foarte lungi și greu de reținut. Astfel, domeniile au fost dezvoltate pentru a facilita lucrurile utilizatorului de internet. Numele de domeniu este înregistrat pe adresa IP. Ori de câte ori un vizitator introduce tipul dvs. de domeniu în bara de adrese a browserului său, computerul face o scanare rapidă a serverului Domain Name System, care este ca o carte de telefon masivă pe Internet. Serverul spune computerului la ce adresă IP este atașat domeniul și aduce browserul în spațiul digital. Toate acestea se întâmplă în câteva secunde.

Deși sună complicat, procesul este relativ simplu. La sfârșitul zilei, numele de domenii fac ca Internetul să fie mult mai accesibil. În loc să vă amintiți un șir de numere aleatoriu, puteți utiliza un domeniu memorabil pentru a accesa site-ul dvs. preferat.

Ce zici de o extensie de domeniu?

Extensiile de domeniu sunt scrisorile care merg după domeniul dvs. în adresa URL. Ele sunt, de asemenea, numite domenii de nivel superior, sau TLD. Unele exemple ar include „.com” sau „.gov”. Extensiile de domeniu servesc mai multor scopuri diferite. În primul rând, acestea sunt folosite pentru a identifica misiunea sau locația geografică a site-ului. De exemplu, „.com” este destinat site-urilor comerciale, în timp ce „.gov” este rezervat site-urilor legate de guvern.

Extensiile sunt coordonate și reglementate de către corporația internațională pentru nume și numere atribuite, care este denumită în mod obișnuit ICANN. Această organizație este responsabilă de furnizarea de noi domenii de nivel superior. Cu toate că toată lumea este familiarizată cu extensiile de domeniu „.org” și „.net”, există de fapt peste 1.000 pentru a alege. Noul program de domeniu generic de nivel superior al ICANN a adăugat o mulțime de extensii unice care vă pot ajuta site-ul să iasă în evidență.

Extensiile sunt o parte importantă a domeniului dvs., deoarece este ceea ce plătiți. Puteți înregistra aproape orice nume de domeniu pe care îl doriți, atât timp cât acesta nu încalcă drepturile altcuiva sau este deja luat. Cu toate acestea, există doar atât de multe extensii de domeniu pe care le puteți utiliza. În cele mai multe cazuri, popularitatea extinderii este cea care determină costurile de înregistrare și reînnoire.

Domeniul este același ca gazduire?

Noii proprietari de site-uri web confundă frecvent domeniile cu găzduirea. Deși ambele joacă un rol important în vizionarea site-ului dvs. de către masă, acestea sunt două lucruri total diferite cu propriile costuri separate. Domeniul este cel folosit pentru a direcționa vizitatorii pe site-ul dvs. Gazduirea este locul în care site-ul dvs. este de fapt stocat. Vizitatorii accesează serverul de găzduire, unde se află tot conținutul și datele site-ului dvs., prin intermediul domeniului.

Mulți furnizori de găzduire web oferă și servicii de înregistrare, care este de obicei sursa de confuzie. Cu toate acestea, nu trebuie să vă înregistrați domeniul la furnizorul dvs. de găzduire. Puteți utiliza mai multe companii și servicii. Deși, înregistrarea domeniului la furnizorul de hosting oferă unele avantaje. Pentru una, nu sunteți facturat de o singură companie. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți organizat și să faceți mai ușor evidența cheltuielilor. În al doilea rând, mulți furnizori oferă un domeniu gratuit pentru primul an dacă sunteți membru nou.

Ce este un registrator de nume de domeniu?

Registratorul este compania care gestionează toate atribuțiile pentru atribuirea noului dvs. domeniu. Vă vor înregistra numele de domeniu și îl vor atribui la adresa IP a site-ului dvs. Taxele de înregistrare și reînnoire acoperă aceste servicii. Aceste companii trebuie să fie acreditate de ICANN pentru a se califica oficial ca registrator.

Este important să rețineți că plătiți pentru servicii de înregistrare atunci când cumpărați un domeniu. După ce ați plătit aceste taxe, domeniul este al vostru. Registratorii nu dețin domeniul sau extensia de domeniu. Dacă nu sunteți nemulțumit de serviciul pe care îl primiți, puteți transfera mereu domeniul dvs. către o altă companie. Atâta timp cât vă mențineți taxele de reînnoire, nu trebuie să alegeți un domeniu nou atunci când schimbați companiile. Domeniul pe care îl alegeți este al vostru de păstrat atât timp cât doriți.

Cât costă în mod obișnuit domeniile?

Prețul unui domeniu este influențat de mulți factori diferiți. Cea mai mare este popularitatea extinderii domeniului și disponibilitatea generală. Pentru un domeniu ieftin, vă puteți aștepta să plătiți în jur de 15,00 USD pe an. În primul an, prețurile pot ajunge la 0,99 USD. Multe înregistrări și companii de găzduire oferă taxe introductive atractive pentru a primi noi clienți în ușă.

După primul an, va trebui să reînnoiți domeniul dvs. anual pentru a-l menține activ. În acest moment, veți plăti prețul normal, care este de obicei între 10,00 și 20,00 USD pentru domenii ieftine. Unii înregistratori vă permit, de asemenea, să înregistrați domeniul timp de mai mulți ani simultan, ceea ce este o opțiune excelentă dacă nu doriți să vă faceți griji pentru a uita să plătiți taxe de reînnoire..

Acum, aceste prețuri reflectă costul mediu al numelor de domeniu ieftine. Dacă doriți să investiți într-un domeniu popular, poate fi necesar să cheltuiți un ban destul de mare. Extensiile populare pot costa sute de dolari pe an. Dacă doriți să cumpărați un domeniu existent, prețul este chiar mai mare. Unele domenii .com s-au vândut pentru câteva milioane de dolari. În lumea noastră digitală, domeniile sunt o marfă fierbinte, astfel că unele dintre cele mai bune și mai recunoscute au o marcă de preț semnificativă.

Ce include prețul domeniului?

Prețul pe care îl plătiți pentru un domeniu ar trebui să includă toate serviciile de bază pe care registratorul trebuie să le facă. Aceasta include înregistrarea noului dvs. domeniu și atribuirea acestuia la adresa IP. Prețul de înregistrare și reînnoire ar trebui să includă și taxa ICANN. ICANN percepe o taxă anuală foarte mică pentru fiecare domeniu de pe web. De asemenea, este taxat pentru transferuri. În prezent, taxa ICANN este de doar 0,18 USD.

Unii registratori oferă și servicii suplimentare. Cea mai populară este confidențialitatea domeniului, care vă ajută să păstrați o parte din informațiile dvs. personale în baza de date WHOIS. Aceasta vine cu un cost suplimentar. De asemenea, puteți întâmpina taxe ascunse. Asigurați-vă că citiți amprenta fină pentru a vă asigura că registratorul pe care îl alegeți nu are taxe inutile.

Cum să alegeți un nume de domeniu solid

Domeniul dvs. este foarte important atunci când vine vorba de identitatea de brand a site-ului dvs. și prezența pe Internet. Este primul lucru pe care îl vor întâlni vizitatorii atunci când vă vizitează site-ul. Înainte de a cumpăra servicii de nume de domeniu, ia-ți ceva timp pentru a-ți face o idee bună cu care poți rămâne. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru momentul în care configurați un site sau începeți un blog.

Reprezentați site-ul dvs.

Un nume de domeniu ar trebui să reprezinte întotdeauna site-ul. Ar trebui să ofere vizitatorilor o idee bună despre ce trebuie să se aștepte înainte de a face clic. Cea mai populară metodă pentru alegerea unui nume de domeniu este de a folosi numele personal sau numele companiei. De asemenea, ați putea include locația, nișa de piață sau orice alt identificator.

Faceți ușor de reținut

Numele de domenii sunt menite să fie memorabile. Evitați cifrele sau numerele aleatorii. Cu cât sunt mai puține personaje, cu atât mai bine. Nu doriți să vă confundați vizitatorii sau să-i faceți să viziteze accidental un site care nu este al vostru. Încercați să spuneți numele de domeniu cu voce tare. Dacă este ușor de pronunțat, este mai ușor de reținut.

Asigurați-vă că este legal și disponibil

Înainte de a încerca să cumpărați un domeniu, trebuie să vă asigurați că acesta este disponibil. Efectuați o căutare rapidă pe Google și aruncați o privire la baza de date WHOIS. Baza de date include fiecare domeniu înregistrat. Dacă aflați că numele pe care îl doriți este deja luat, puteți utiliza, de asemenea, baza de date pentru a găsi unele informații de contact pentru proprietar.

Un alt lucru de luat în considerare este legalitatea numelui. Ultimul lucru cu care vrei să te ocupi după ce ai plătit un domeniu este un proces. Asigurați-vă că numele nu include mărci comerciale.

Utilizați un generator de nume de domeniu

Dacă toate celelalte nu reușesc, puteți utiliza un generator de nume de domeniu. Generatoare avansate vă pot ajuta să veniți cu un nume de domeniu excelent în doar câteva minute. Utilizează informații de bază despre site-ul dvs. pentru a crea opțiuni relevante și memorabile.

Luați în considerare hacking-ul de domenii

Hackingul de domeniu este o modalitate distractivă de a face ca domeniul dvs. să iasă în evidență. Ea presupune utilizarea domeniului și extensiei pentru a crea cuvinte sau expresii memorabile. Unele exemple includ „burri.to” sau „fun.zone”. Folosește-ți imaginația și devine creativ. Domeniile hacked sunt ușor de reținut și pot fi utilizate pentru marketing.

Ce trebuie să căutați în registrele de domeniu

Dincolo de prețurile mici, există multe aspecte de căutat atunci când căutați serviciul de domeniu potrivit. Nu toți registratorii operează la fel. Pentru a vă salva anumite dureri de cap în viitor, țineți cont de următorii factori.

Acreditare corectă și o reputație solidă

Am menționat anterior că registratorii trebuie să fie acreditați de ICANN. Este important să căutăm această acreditare. Există o mulțime de entități lipsite de scrupule, care se prefac că sunt registratori de renume în încercarea de a vă lua banii. Pentru a obține acel sigiliu de aprobare de la ICANN, companiile trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. Acest lucru ajută la menținerea industriei reglementată și onestă.

ICANN păstrează o listă de înregistratori acreditați pentru comoditate. Poate fi folosit pentru a identifica rapid cu ce companii să lucreze. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de reputație, va trebui să faceți un pic mai multe cercetări pe cont propriu. Este o idee bună să vă consultați cu Better Business Bureau și să vedeți cât timp a lucrat compania. O evidență bună a serviciului este întotdeauna un semn bun.

Bună asistență pentru clienți

Compania de înregistrare a numelor de domeniu cu care mergeți ar trebui să aibă o echipă bună de asistență pe care o puteți contacta atunci când apar probleme. Aruncați o privire pe site-ul lor și vedeți dacă există o bază de date de cunoștințe sau o secțiune de întrebări frecvente. De asemenea, vezi ce metode de contact sunt disponibile. Dacă aveți o caracteristică de chat în direct, un număr de telefon și un sistem de ticketing, vă va face mult mai ușor să obțineți ajutor atunci când aveți nevoie.

Caracteristici opționale

În cele din urmă, căutați funcții suplimentare în care doriți să investiți. Funcțiile de domeniu privat, cum ar fi funcția WHOIS Guard de NameCheap, sunt foarte bune pentru a menține informațiile de contact în jos. Acestea costă suplimentar, dar vă pot păstra inbox-ul de e-mailuri fără junk și pentru a împiedica persoanele necunoscute să vă contacteze.

Scamuri și capcane de înregistrare a domeniului

Din păcate, în timpul căutării pentru cel mai mic preț pentru domenii, veți întâlni companii care le pasă mai mult de bani decât să ofere servicii de calitate. Există mai multe escrocherii și capcanele experimentate de proprietarii de site-uri novice. Aceste probleme pot ajunge să vă coste mai mulți bani pe termen lung, așa că trebuie să fiți atenți. De parcă nu ar fi fost suficient, unele dintre aceste capcane sunt perfect legale datorită tipăririi fine.

Unele dintre cele mai frecvente probleme provin din baza de date WHOIS. După finalizarea procesului de înregistrare, unele companii vă vor percepe modificări ale informațiilor dvs. personale din baza de date. Chiar dacă eroarea nu se datorează unei defecțiuni proprii, va trebui să plătiți în plus. Unii registratori fac, de asemenea, unele lucruri umbroase dacă cumpărați un domeniu privat. În loc să vă înregistrați informațiile private, acestea vor atașa domeniul companiei. Așadar, dacă încercați să transferați domeniul într-un alt serviciu sau să vă implicați cu probleme legale, traseul de hârtie spune că dețin propriul dvs. domeniu.

Încuietorile de registru pot duce și la unele probleme. Locații au fost dezvoltate pentru a reduce riscurile dvs. de lovire a domeniului, ceea ce reprezintă o încercare frauduloasă de a vă determina să vă transferați accidental domeniul într-un registrator mai scump. Din păcate, blocarea respectivă vă poate împiedica să transferați în mod legitim domeniul dvs. către un alt registrator fără să plătiți o taxă grea.

În general, înregistrătorii au interesele dvs. cele mai bune. Totuși, tot ce este nevoie este un ou rău pentru a distruge întreaga experiență. Pentru a evita aceste capcane, asigurați-vă că citiți amprenta fină a contractului. Dacă există ceva discutabil, treceți la o altă companie.

De unde să obțineți domenii ieftine

Indiferent dacă mergeți cu un registrator de domenii dedicat sau o companie care oferă și servicii de găzduire, nu este greu să găsiți domenii accesibile. Aceste companii de înregistrare oferă o multitudine de opțiuni care nu vor rupe banca.

Domain.com

Domain.com

Domains.com este o companie care se concentrează în principal pe a fi registrator. Ei oferă unele pachete de găzduire și un constructor de site-uri, dar serviciile de domeniu sunt cele pentru care sunt cunoscute. Compania activează din anul 2000 și are o echipă de asistență destul de fiabilă, care este disponibilă în permanență.

Când vine vorba de prețuri, Domain.com are multe opțiuni. Colecția lor de TLD-uri disponibile este destul de mare, oferindu-vă o mulțime de opțiuni pentru a economisi costurile de înregistrare.

Prețuri ieftine de domeniu
.biz – 5,99 USD pentru primul an, 12,99 dolari pe an pentru reînnoiri
.com – 9,99 USD pentru primul an, 13,99 dolari pe an pentru reînnoiri
.flux – 2,99 dolari pentru primul an, 2,99 USD pe an pentru reînnoiri
.ofertă – 2,99 USD pentru primul an, 2,99 USD pe an pentru reînnoiri

Vizitați astăzi Domain.com și obțineți un 25% reducere cu cod promoțional SiteHub.

NameCheap.com

NameCheap

NameCheap este un produs puternic în industria domeniilor. Compania are o reputație destul de solidă și oferă o serie de extensii diferite de domeniu. Domeniile premium sunt disponibile, dar nu lipsesc TLD-uri generice mai ieftine.

NameCheap oferă și o caracteristică gratuită de confidențialitate, numită WHOIS Guard. De asemenea, sunt disponibile servicii web suplimentare. Acestea includ hostingul WordPress, certificate SSL și multe altele.

Prețuri ieftine de domeniu
.com – 8,88 USD pentru primul an, 12,98 USD pe an pentru reînnoirile
.net – 12,98 USD pentru primul an, 14,98 USD pe an pentru reînnoirile
.co.uk – 7,58 USD pentru primul an, 9,58 USD pentru reînnoiri
.unul – 8,88 USD pentru primul an, 10,88 USD pentru reînnoiri

Accesați NameCheap.com

Bluehost.com

Fiind unul dintre cei mai mari furnizori de găzduire din jur, este firesc ca Bluehost să ofere servicii de înregistrare a domeniilor. Multe opțiuni de domeniu ieftine sunt disponibile.

Lucrul care ne place la Bluehost este că acestea oferă un domeniu gratuit pentru primul dvs. an dacă cumpărați unul dintre planurile lor de găzduire. Cu costurile reduse ale pachetelor lor de găzduire partajate, vă puteți pune în funcțiune site-ul fără a cheltui o avere.

Prețuri ieftine de domeniu
.xyz – 14,99 dolari pentru primul an, 19,99 USD pe an pentru reînnoiri
.texh – 4,99 USD pentru primul an, 19,99 dolari pe an pentru reînnoiri
.site – 2,99 USD pentru primul an, 12,99 USD pentru reînnoiri
.noi – 8,99 USD pentru primul an, 15,99 USD pentru reînnoiri

Puteți utiliza, de asemenea, acest mic instrument util pentru a vedea dacă ideea dvs. de nume de domeniu este disponibilă pentru a cumpăra.

HostGator.com

HostGator

HostGator oferă planuri de găzduire flexibile pentru a răspunde nevoilor oricui. Noii membri pot profita de prețurile introductive și pot primi un domeniu gratuit pentru primul an.

Chiar dacă accesați HostGator doar pentru înregistrarea domeniului, puteți economisi mulți bani cu opțiunile lor mai ieftine. De asemenea, compania poate transfera domenii, reînnoi automat domeniul dvs. și vă poate oferi protecția vieții private.

Prețuri ieftine de domeniu
.club – 9,95 USD pentru primul an, 15,00 USD pe an pentru reînnoiri
.site – 0,99 dolari pentru primul an, 15,00 USD pe an pentru reînnoiri
.online – 9,95 USD pentru primul an, 15,00 USD pentru reînnoiri
.com – 7,95 USD pentru primul an, 17,99 USD pentru reînnoiri

GoDaddy.com

GoDaddy este, poate, unul dintre cei mai populari înregistratori din industrie. Compania gestionează în prezent peste 78 de milioane de domenii. În timp ce încearcă să vă sprijine pe servicii suplimentare, domeniile de bază sunt destul de ieftine. În plus, acestea sunt reduse pentru primul an. Puteți configura reînnoirile domeniului și puteți efectua, de asemenea, transferuri de domenii.

Prețuri ieftine de domeniu
.cloud – 4,99 USD pentru primul an, 14,99 dolari pe an pentru reînnoiri
.munca – 4,99 dolari pentru primul an, 9,99 dolari pe an pentru reînnoiri
.com – 0,99 USD pentru primul an, 17,99 USD pentru reînnoiri
.club – 0,99 USD pentru primul an, 17,99 USD pentru reînnoiri

Hover.com

Cu sute de domenii disponibile, nu veți avea nicio problemă pentru a găsi o opțiune accesibilă la Hover. Website-ul de înregistrare este conceput pentru a spori experiența utilizatorului. Puteți căuta cu ușurință prețuri de domeniu individuale și în vrac. Compania nu oferă o mulțime de funcții suplimentare, precum unii dintre concurenții săi. Dar dacă căutați domenii ieftine și nimic altceva, Hover este un registrator excelent.

Prețuri ieftine de domeniu
.net – 15,49 USD pentru primul an, 17,49 USD pe an pentru reînnoiri
.com – 12,99 dolari pentru primul an, 14,99 USD pe an pentru reînnoiri
.acesta – 14,99 USD pentru primul an, 14,99 USD pentru reînnoiri
.org – 13,99 USD pentru primul an, 15,99 USD pentru reînnoiri

Cele mai ieftine extensii de domeniu

Dacă doriți să economisiți cât mai mulți bani, puteți merge cu o extensie de domeniu ieftină. Următoarele extensii sunt în prezent unele dintre cele mai accesibile. Utilizați această listă pentru a vă oferi idei despre cum vă puteți denumi site-ul.

 • .agenție: 4,99 USD / an la Domain.com
 • .xyz: 1,00 USD / an la NameCheap
 • .ofertă: 2,90 USD / an pe Domain.com
 • .online: 4,99 USD / an la Bluehost
 • .tech: 3,95 USD / an la HostGator
 • .data: 2,99 USD / an pe Domain.com
 • .club: 1,37 USD / an la NameCheap
 • .descărcați: 2,99 USD / an laDomain.com
 • .site: 0,95 USD / an la HostGator
 • .împrumut: 2,99 USD / an la Domain.com
 • .magazin: 2,99 USD / an la GoDaddy
 • .bărbați: 2,99 USD / an la Domain.com
 • .org: 8,99 USD / an la Bluehost
 • .info: 2,99 USD / an la GoDaddy

Concluzie

Nu trebuie să plecați la pauză pornind un site web. Indiferent dacă dețineți o afacere online sau un blog personal, un domeniu ieftin vă poate ajuta să economisiți costurile de operare în timp ce obțineți un nume care iese în evidență de mulțime. Multe înregistrări oferă rate reduse profund, oferte introductive sau un nume de domeniu gratuit pentru a vă începe. Nu uitați, domeniul dvs. este doar un lucru pe care trebuie să îl plătiți în timp ce rulați un site web. Dacă mergi ieftin când vine vorba de domenii, îți poți pune banii către servicii de hosting sau dezvoltare mai bune.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector