Ce este: Meta?

Metadate (metadate, meta element, [meta tag]) sunt informații despre informații, de exemplu, clasificarea pe subiect, format, autor, etc..


Înregistrările de metadate sunt fie adăugate la pagini web individuale, fie trimise la un depozit terță parte. De exemplu, agențiile guvernamentale din Noua Zeelandă prezintă înregistrări care descriu informațiile și serviciile pe care le furnizează portalului www.govt.nz folosind un instrument numit metalog. Un utilizator poate apoi localiza o agenție sau un serviciu căutând aceste înregistrări (mai degrabă decât în ​​conținutul site-urilor web ale agenției individuale).

Un element de confuzie
Elementele de metadate ale paginii web sunt adesea denumite (incorect) ca „meta tag-uri”.

Metadate la nivel de pagină web

Metadatele pot fi adăugate pe o pagină web folosind elemente meta.

Elementele meta includ o pereche de valori (sau atribute): un nume (substantiv) și un calificativ de conținut (adjectiv), de exemplu:

Meta-informațiile comune la nivel de pagină web includ:

tip fișier

Descriere

Cuvinte cheie

Motoare de căutare și metadate

Motoarele de căutare pot utiliza metadate la nivel de pagină web la generarea și listarea rezultatelor căutării.

Conținutul meta elementelor poate fi tratat ca text al paginii web atunci când un motor de căutare generează rezultate. Se va face o potrivire atunci când cuvântul cheie sau fraza căutată se găsește într-un element meta. Elementele meta permit autorului să adauge cuvinte cheie și expresii pe o pagină web, fără a complica conținutul. Alternativa este să adăugați sinonime și termeni înrudiți la copie, ceea ce poate duce la conținut care se citeste ca o intrare în tezaur.

Motoarele de căutare, inclusiv Google, utilizează conținutul meta elementului de descriere (dacă este furnizat) ca tulburări despre pagina web (afișat sub linkul din paginile cu rezultatele căutării).

Pluralii și căutarea

Vorbitorii de limbă engleză folosesc în mod obișnuit forma plurală a unui cuvânt atunci când descriu acțiunea de a căuta un „lucru”. Ca răspuns la o întrebare cum ar fi: „Ce cauți?”, Răspunsul va avea tendința de a fi: „Caut cărți, mașini, case,…”. Promptul oferit de un formular de căutare; „Căutați…?” Obține un răspuns similar. Din acest motiv, utilizați forma plurală a unui cuvânt cheie atunci când creați metadate.

Cum să vizualizați metadatele paginii web

 1. faceți clic dreapta pe mouse (WIN) sau [control] + faceți clic pe (MAC) pe pagina web
 2. alege "Vezi sursa paginii" (sau similar) din meniul contextual pop-up

Elementele meta sunt cuprinse în elementul din partea de sus a codului HTML.

Titlul paginii „meta”

Deși tehnic nu este un element meta, conținutul

Pagina (meta) titlul textului

 • Textul titlului este afișat în partea de sus a ferestrei browserului (pentru această pagină web se citește: definiție: meta elemente, [tag]], metadate …).
 • Textul titlului este afișat atunci când o pagină web este marcată / adăugată la preferatele utilizatorului
 • Textul titlului este adesea afișat în antet sau subsol atunci când este imprimată o pagină web
 • Motoarele de căutare, cum ar fi Google, folosesc textul de titlu ca text de legătură pe pagina de rezultate a motorului de căutare (SERP)
 • Cititorii de ecran pot citi textul titlului la prima deschidere (linking-to) a unei pagini web

Metadate de agregator de bloguri (etichete)

Agregatoarele electronice de jurnal (blog) se referă adesea la metadate ca etichete. Serviciile precum Technorati și Flickr descriu etichetele ca fiind un subiect sau o categorie. Participanții sunt încurajați să își eticheteze conținutul pentru a construi un index.

Probabil că utilizarea tag-ului pentru a însemna clasificare, combină termenul colocvial pentru metadate (meta tag) și unul dintre cele patru elemente ale hip hop-ului: graffiti sau „tagging”.

În timp ce metadatele create de autor respectă, de regulă, distincțiile taxonomice și ierarhice consacrate (desen pe domeniul științei bibliotecilor), etichetarea poate fi privită ca un sistem de clasificare mai personalizat sau subiectiv. De exemplu, etichetele Technorati includ: rant, ramblings și gânduri aleatorii.

Microdate, microformate și fragmente bogate

Metadatele pot fi adăugate la conținutul dintr-o pagină web adăugând un atribut descriptiv de clasificare la un element HTML. Valoarea atributului este selectată dintr-un sistem de adnotare standardizat care este relevant pentru tipul de conținut și care este recunoscut de agregatorul sau serviciul de căutare vizat.

De exemplu, o recenzie (a unui produs sau serviciu) poate fi marcată folosind formatul de marcare hReview. Acest format este recunoscut de Google și este utilizat pentru a afișa o clasificare în linie sub o listă a unei pagini web a unui produs sau serviciu pe pagina rezultatelor căutării Google..

Google folosește anumite microformate pentru a genera „fragmente bogate”: extrase de conținut al paginii web care sunt afișate sub lista de pagini din pagina de rezultate a motorului de căutare..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector