Ce este un Favicon?

favicon.ico, pictograma favorită, pictograma scurtătură

Dacă nu este furnizat un fișier favicon.ico, un browser va afișa pur și simplu o pictogramă implicită a paginii web.


Un fișier favicon.ico este o imagine de 16 × 16 pixeli, afișată în stânga adresei paginii web (URL) în câmpul de adrese al browserului. Poate fi, de asemenea, afișat alături de titlul meta în lista de preferințe / marcaje ale utilizatorului (dacă pagina web a fost marcată) sau în lista de istoric.

Adăugarea unei pictograme favorite la o pagină web

Crearea imaginii pictogramei (fișier)

 1. Porniți un program de editare a imaginilor bazat pe pixeli (de exemplu, Photoshop, Fireworks).
 2. Creați un nou fișier cu dimensiunea pânzei (lățime și înălțime) de 16 × 16 pixeli și rezoluție de 72 DPI. Dacă utilizați Photoshop, verificați dacă modul Color este setat pe RGB și 8 biți.
 3. Deschideți o imagine pe care doriți să o faceți ca un favicon, de exemplu o fotografie sau un logo.
 4. Scalați imaginea pentru a se încadra în panza de 16 × 16 pixeli.
 5. Modificați pixeli după cum este necesar (ca o verificare, arătați altcuiva imaginea redimensionată și întrebați-i ce vede).
 6. Odată ce imaginea este prezentabilă, schimbați spațiul color pe 8 biți:
  • Fireworks: Setați formatul de fișiere Export la BMP 8 de la Optimizepalette / inspector
  • Photoshop: Selectați: Image > Mod și asigurați-vă că RGB Color și 8 Bits / Channelare selectate (bifate)
  • Grafic Converter: Selectați: Picture > colorate > Schimbare la 256 de culori (8 biți).
 7. Salvați / exportați imaginea ca fișier bitmap (.bmp).
 8. Redenumirea fișierului: favicon.ico.
 9. Încărcați în directorul rădăcină al site-ului dvs. web.

„FAVICON NU-A FĂCUT”

Dacă nu există un fișier favicon.ico la nivelul rădăcină al unui site web, atunci când o pagină web este marcată o eroare 404 (fișier nu a fost găsit) poate fi generată (în funcție de browserul utilizat). Această eroare nu va fi vizibilă pentru utilizator, dar va fi afișată în jurnalul serverului site-ului (raport de trafic).

Legarea fișierului favico.ico la o pagină web

Dacă aveți spațiu dedicat serverului și un nume de domeniu de nivel superior, un browser va căuta automat fișierul favico.ico din directorul rădăcină și următoarele nu se vor aplica.

Dacă site-ul dvs. web este găzduit de un ISP ca parte a unui pachet de conexiuni (de exemplu, aveți o „pagină personală personală” Xtra sau Paradise.net), atunci este puțin probabil să aveți spațiu dedicat serverului.

Pentru paginile web găzduite sub un domeniu partajat, adăugați codul cu caractere aldine la fiecare pagină web. (Dacă site-ul dvs. web folosește cadre, apoi adăugați codul la setul-cadru părinte).


href ="http://www.yoursite.co.nz/path-to/favicon.ico"
tip ="image / ICO" />

Modificați valoarea href (http://www.yoursite.co.nz/path-to/favicon.ico) pentru a se potrivi cu locația fișierului dvs. favico.ico.

Depanarea pictogramelor favorite

Pictograme preferate și nume de domeniu redirecționate

Dacă aveți un nume de domeniu de nivel superior care se redirecționează către o pagină web pe un server partajat, pictograma favorite nu poate fi afișată. Aceasta va depinde de modul în care gazda redirecționează numele de domeniu; fie folosind un set de cadre, fie o actualizare JavaScript.

1. REDIRECȚIE FRAMESET

EDITAREA UNUI CADR DE REDIRECȚIE

Unele gazde permit editarea codului de redirecționare; căutați o opțiune Mod avansat (sau similar) la setarea redirecției.

Gazda creează un singur set de cadre la domeniul de nivel superior care conține pagina web a paginii de pornire. Dacă se utilizează această metodă, numele de domeniu de nivel superior va fi afișat în câmpul de adresă al browserului, chiar și atunci când se face legătura departe de pagina principală.

Întrucât pagina web a domeniului de nivel superior este cadrul format al gazdei, browserul va căuta pictograma pe serverul gazdă (la care este puțin probabil să ai acces direct) – astfel încât pictograma ta nu va fi afișată.

Dacă legăturile de pe pagina principală vizează întreaga fereastră, pictograma preferată va fi afișată pentru paginile web ulterioare. Pentru a face acest lucru, adăugați un atribut țintă la toate linkurile de pe pagina principală;

= țintă"_top">Despre mine

Atributul TARGET

Pentru standardele web înclinate, atributul țintă este depreciat în specificația XHTML. Dacă validarea (în raport cu DTD-ul XHTML-strict) este importantă, folosirea unei funcții JavaScript pentru a șterge setul de cadre apare singura opțiune.

Atributul țintă recomandă browserului să înlocuiască cadrul de redirecționare al gazdei cu pagina web de destinație.

2. REFRASH JAVASCRIPT

Gazda creează o singură pagină web (goală) în domeniul de nivel superior cu un JavaScript care se reîmprospătează pentru a afișa pagina web pe serverul partajat.

Dacă se utilizează această metodă, poate exista un scurt bliț pe măsură ce pagina web se actualizează. Adresa paginii de pornire va fi afișată în câmpul adresei browserului (nu numele de domeniu de nivel superior).

Presupunând că fișierul favicon.ico a fost încărcat și codul de legătură a fost adăugat la fiecare pagină web, favicon ar trebui să fie afișat.

Pictograme preferate sub Apache

Dacă site-ul web este găzduit pe un server care rulează Apache, poate fi necesar să adăugați următoarea directivă la fișierul .htaccess.

Imagine / pictograma x. AddType

Această directivă permite serverului să răspundă corect la cererile de fișiere cu extensia .ico.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector