12 от най-добрите безплатни PDF редактори – Ръководство 2020

PDF файловете са един от най-популярните видове документи, използвани днес онлайн. Това е предпочитаният документ, използван в бизнеса, от онлайн брошури до фактури. PDF редакторите бързо се превръщат в задължителния инструмент. Ако работите в офис или управлявате бизнес, може дори да се окажете, че се справяте с PDF файлове няколко пъти на ден!


Независимо дали четете електронна книга в PDF формат, барабанирате символен лист за плот или сглобявате проект за работа, трябва да можете да променяте PDF файлове в движение и за предпочитане с възможно най-малко караница. За тази цел съставих списък на най-добрите 12 безплатни PDF редактори!

Ето моят списък с най-добрите безплатни PDF редактори

1. ApowerPDF
2. AbleWord
3. PDFcandy
4. PDF-XChange Editor
5. Седжа
6. PDFsam Basic
7. PDFescape
8. InkScape
9. SmallPDF
10. PDFelement Pro
11. PDFbuddy
12. FormSwift

Почетно споменаване:

Ако имате студентски достъп – или сте просто покровител – Microsoft Word има превъзходни възможности за редактиране на PDF. Трябва само да заредите PDF файла и да му дадете няколко минути за конвертиране, и вие сте готови да превъртите ролка! Но ако нямате Word или търсите нещо малко по-ниша, разширете останалата част от нашия списък! По-специално, няколко от тези програми са полезни само ако се окажете в много специфичен сценарий.

Имайте предвид също, че – тъй като PDF документите някога са били патентен формат, притежаван изключително от Adobe – няма абсолютен потоп от наистина безплатни програми за редактиране на PDF файлове на пазара. Мнозина ще покрият вашия PDF във водни знаци или имат силно ограничена функционалност. Някои от програмите в този списък имат своите ограничения за използване, но всяка от тях ще ви позволи свободата да редактирате напълно множество PDF файлове обратно към гърба.

Така че, без допълнително обожание …

1. ApowerPDF

Функционалността на ApowerPDF е почти причудливо отворена. Сериозно – няма да намерите много истински безплатни програми, които ви осигуряват толкова въже, колкото ви дава ApowerPDF. Като за начало имате два пътя, които трябва да поемете тук: уеб-базиран PDF редактор или специално изтегляне за самата програма. Така че, може би бързате и просто се опитвате да извадите бърза редакция на PDF, който някой друг е събрал – няма нужда да изтегляте и инсталирате цяла програма, нали? Едва ли дори редактирате PDF файлове на първо място ! Въпреки че това ни кара да се чудим защо дори четете този списък, това е напълно валиден житейски сценарий. С онлайн инструмента на ApowerPDF просто трябва да инсталирате бързо приложение за стартиране и сте готови. ApowerPDF има функция и за създаване на PDF формуляр. Сякаш има Adobe Acrobat Pro, но без да плаща за това.

Какво харесваме: 

Без шега, уеб-базираното приложение на ApowerPDF ви позволява да редактирате / форматирате текст, да добавяте изображения, да криптирате документи, да преобразувате вашия PDF файл във файл с изображения и дори да добавяте коментари. Вземете това – дори можете да съставите свой собствен PDF от нулата с ApowerPDF! Много, много малко безплатни програми ви позволяват да създавате PDF файлове от цял ​​плат, така че ако това е това, от което се нуждаете, ApowerPDF е една от единствените ви възможности.

Стартира се бързо, интуитивно се използва и е напълно безплатно. Какво друго може да пожелае малкото ви сърце?

Какво не ни харесва: 

Добре, така че два пътища аналогия? Е, не бяхме напълно истински. Настолната програма на ApowerPDF предлага същата функционалност … но това е просто безплатна пробна версия на техния премиум продукт. Което означава, че трябва да платите, за да играете. Каква изненада, нали? Но ей, няма нужда да се притеснявате – просто използвайте приставката на браузъра си и ще имате всичко необходимо в уеб приложението!

Заключение: 

ApowerPDF е в горната част на този списък по причина: Това е един от най-добрите безплатни онлайн PDF редактори на разположение. Това е не-разумен, хора – проверете!

2. AbleWord

Това, което имаме тук, е сделка две в едно! AbleWord не е само PDF редактор – той е и текстов процесор! Наистина AbleWord не е най-чистият PDF редактор наоколо, но той го компенсира, като е една от най-универсалните програми в този списък. Той може лесно да чете, конвертира и редактира PDF файлове в движение, което ви позволява да използвате стандартни функции на текстовия процесор като намиране и замяна, подравняване, отстъпи, списъци с куршуми, таблици, рамки, добавяне и оразмеряване на снимки, да не говорим за стандарт вградена проверка на правопис.

Можете дори да конвертирате PDF в текстов документ, ако това е, което трябва да направите! В противен случай извършването на бързи и прости редакции на PDF файл с AbleWord е лесно. Ако не искате да се свързвате с интернет, за да работите безплатно, какъвто е случаят с ApowerPDF, тогава ще харесате AbleWord!

Какво харесваме: 

Ние абсолютно обожаваме опростения и познат потребителски интерфейс на AbleWord, както и неговия набор от основни функции за редактиране. Наистина убива две птици с един камък, намалявайки броя на програмите, които трябва да инсталирате на вашата машина, за да свършите работата си! И, разбира се, може да бъде изтеглен на вашия работен плот и да се използва, без да плащате нито един цент.

AbleWord също така ви дава право да запишете файл в множество формати, включително doc, docx, txt, rtf, html и pdf! Не се шегувахме за гъвкавостта на тази програма! Какъвто и формат да работите, AbleWord ви покрива.

Какво не ни харесва: 

За съжаление, на AbleWord липсват няколко изпълнения на функциите на мелницата, като изпълнение на заглавието / долния колонтитул и ревизия на документа за проследяване. Според нас, това не е разбиване на сделки, но е разбираемо дали са за вас!

Заключение: 

Неуспехът на AbleWord е, че той не е нито най-добрият текстов процесор на пазара, нито е най-добрият PDF редактор на разположение. Въпреки това, много малко програми ви дават свобода да правите и двете, така че ако търсите пресечната точка на простотата и функцията, вие сте го намерили.

3. PDF Candy

Въпреки че пакетът от инструменти за редактиране не е толкова изчерпателен, колкото някои от другите записи в този списък, PDF Candy е интуитивен, лек и все още разумно функционален, като се има предвид цената на нула долара. Можете да конвертирате, разделяте и обединявате PDF файлове, както и да извличате и променяте изображения във файла.

Можете дори да редактирате метаданните на вашия PDF файл и да променяте неговите разрешения, така че, ако споделяте PDF с десетки други хора, никой не може да промени съдържанието му, освен вас! Редактирането на метаданни също е безценно, ако трябва да редактирате сегменти на PDF за правни цели.

Какво харесваме: 

Най-големият професионалист на PDF Candy е неговата простота на използване. Няма да се спънете в тъмнината, отчаяно да разберете как работи програмата – всичко е много ясно и опростено. Ако изгаряте през десетки PDF файлове през работния ден и трябва само да направите основни редакции, PDF Candy определено е инструментът за вас!

Какво не ни харесва: 

Няма нищо особено възхитително в PDF Candy, но ако търсите програма с разширена функционалност за редактиране, това просто не е начинът да вървите. Със сигурност има други записи в този лифт, които ви дават повече възможности, когато става въпрос за редактиране на файлове.

Заключение: 

PDF Candy е малко хладък в сравнение с някои от другите записи в този списък, но е идеално добър инструмент за хора, които обработват много PDF документи на работното място. Ако трябва да запишете през куп документи, без да правите много сложни промени в тях, PDF Candy ще свърши работата!

4. PDF-XChange Editor

Ако търсите програма, която може конкретно да редактира текста в PDF файл, PDF-XChange Editor е подходящата програма за вас. Можете да променяте и изтривате вече съществуващ текст без проблеми, като използвате PDF-XChange Editor, и той дори може да се адаптира към шрифтове, които не са инсталирани на твърдия ви диск в движение.!

Какво харесваме: 

Най-големият професионалист на PDF-XChange Editor е неговият списък с функции, включително добавяне на коментари, разделяне на PDF файлове, извличане на страници и – това е голямото, хора – с помощта на оптично разпознаване на символи (OCR) за идентифициране на текст в сканираните документи. Това е вярно! Дори ако вашият PDF файл е сканиран разпечатка, PDF-XChange Editor ще вземе текст и ще ви позволи да го редактирате по желание.

Какво не ни харесва: 

За съжаление не можете да получите достъп до всяка една функция, която PDF-XChange Editor може да предложи, без да плащате за премия. В програмата има няколко функции, като многоъгълни форми или нови текстови полета, които са повече или по-малко заключени зад платена стена – което ще рече, все още можете да използвате тези функции, но това ще забие воден знак на вашия документ , За щастие, когато използвате някой от тези инструменти, се появява предупредително съобщение, така че ще знаете да не запазвате документа си, ако не искате той да бъде поставен с воден знак.

Заключение:

PDF-XChange Editor е, паунд за лира, една от най-добрите програми в този списък. Някои от функциите му изискват да платите, но те също са нещо извънредно, така че е малко вероятно те да направят функциите „make-or break“ за вас. Що се отнася до стандартните функции за редактиране, всичко, от което се нуждаете, е напълно безплатно.

5. Седжа

Подобно на APowerPDF, Sedja е базиран на браузър PDF редактор, но без компонента, платен за десктоп. О, добре! Той все още е безплатен и предоставя на ваше разположение множество инструменти: добавяне на текст, изображения и връзки; подписване на документи; добавяне на коментари и – достатъчно удобно – ви позволява да добавяте правоъгълници и елипси!

Какво харесваме: 

Най-големият плюс на Sedja е изчерпателният му списък от функции, включително функционалността за съхранение в облак. Можете дори да изпратите записания си документ директно до Dropbox или Google Drive или да вземете споделена връзка, която да изпратите на вашите приятели или колеги! Тази връзка обаче изтича след седмица, така че не разчитайте, че ще остане завинаги.

Какво не ни харесва: 

Ето огромно предупреждение за Sedja: Има тричасово прекъсване, след което изтрива документа ви! Така че ако трябва да свършите много работа с вашия PDF файл или се разсеете отчасти, ще искате да сте сигурни, че сте запазили PDF файла си на твърдия диск. Три часа е много щедър срок, но бъдете наясно, все едно.

Заключение: 

Sedja е страхотен онлайн-само инструмент за редактиране на PDF! Ако предпочитате да прескочите излишъка от изтегляне и инсталиране на пълна програма – и такава, която, например, PDF-XChange Editor или настолния клиент на ApowerPDF, може да има заключени премиум функции – Sedja е отличен избор.

6. PDFsam Basic

Докато някои от другите записи в този списък са чудесни за цялостно редактиране на PDF, PDFsam Basic е много ситуационен: Това е добре разработена програма, но нейната не-премиум версия е полезна преди всичко за хора, които трябва да отсекат неудобния PDF файл документ до най-важните му страници. Въпреки че това може да не е от полза за много потребители, може да е точно това, което търсите, ако изрязването на ненужни страници от документ е част от ежедневната ви работа!

Какво харесваме:

Ако имате предвид една конкретна цел, PDFsam Basic наистина се справя добре! Можете да извлечете избрани страници в целия си документ и дори да завъртите страници, ако са сканирани неправилно – което, както много от вас знаят, се случва по-често, отколкото не.

Какво не ни харесва:

Ако трябва да направите каквато и да е действителна модификация на съдържанието, PDFsam Basic просто няма да го отреже. Всичките му функции за редактиране на текст и изображения са скрити зад първокласна платена стена – но можете да се възползвате от безплатна пробна версия, за да използвате инструментите на премиум версията, ако е абсолютно необходимо! Но след като свърши, свърши и ще останете с ограничената функционалност на PDFsam Basic.

Заключение:

Това определено е за нишовите редактори. Ако сте просто Frankensteining PDF документ до размер, това е злато. В противен случай ще искате да изпробвате някое от другите записи в нашия списък.

7. PDFescape

Подобно на ApowerPDF, PDFescape предлага безплатен онлайн само редактор, като същевременно предлага и премиум настолен клиент. Разбира се, идва с безплатна пробна версия, но това продължава само толкова дълго!

Какво харесваме:

PDFescape ви позволява да създавате нови текстови полета, да създавате прости геометрични фигури – да редактирате информация, например чрез „whiteout“ – и дори да създавате прости формуляри за текстови полета, което не е най-често срещаното нещо в безплатните PDF редактори.

Какво не ни харесва:

Безплатният уеб базиран компонент на PDFescape всъщност не ви позволява да редактирате предварително написан текст, така че ако това е задължително, не е за вас. Освен това, имайте предвид, че използването на функцията „избелване“ за изтриване на текст всъщност няма да премахне твърди данни, така че някой, който има необходимите умения за това, може да пресъздаде редактирана чувствителна информация, ако желае.

Заключение:

Ако вашите нужди за редактиране са прости, PDFescape има достатъчно mojo, за да направи необходимите промени! Ако трябва абсолютно да промените текст, който вече е добавен в PDF файла, не можете – но за щастие, други програми могат да запълнят тази празнота, ако е необходимо.

8. Inkscape

Основната функция на Inkscape е да преглежда и редактира изображения безплатно, но не се притеснявайте! Тя включва и функции за редактиране на PDF – някои от които много безплатни специализирани PDF редактори дори нямат! Колко особен е това?

Какво харесваме:

Имайки предвид основния си дизайн, Inkscape определено е най-добрият безплатен софтуер за редактиране на PDF файл с тежки изображения. Ако трябва да преоразмерите, изтриете или добавите нови изображения към PDF файл, никоя друга програма не може да се справи с него като Inkscape!

Какво не ни харесва:

Ако не сте голям в софтуера за графичен дизайн, може да намерите пакета от инструменти за редактиране на изображения на Inkscape малко повече. Освен това неговият инструмент за редактиране на текст не е толкова интуитивен като някои от другите записи в този списък.

Заключение:

За онези от вас, които работят с PDF файлове, които са по-големи от изображението, отколкото текстовете, Inkscape е сбъдната мечта. Ако работите с много думи обаче, може да искате да потърсите другаде!

9. Smallpdf

Smallpdf е много подобен на няколко други записа в този списък: Той е безплатен и само онлайн и ви позволява да импортирате форми и да добавяте нов текст в PDF в движение. Като се има предвид ограничената му функционалност, потребителският му интерфейс е супер лесен за използване и като цяло е много интуитивен софтуер.

Какво харесваме:

Основното сред функциите на Smallpdf е, че той функционира правилно независимо от операционната система, която използвате! Независимо дали сте на компютър с Mac, Windows или Linux, можете да използвате Smallpdf.

Какво не ни харесва:

За съжаление Smallpdf не ви позволява да редактирате вече съществуващ текст в PDF документи. Нещо повече – има твърд лимит от два PDF файла на час, така че ако имате множество документи, през които трябва да работите, нямате късмет.

Заключение:

Ако не е необходимо да редактирате съществуващ текст и не искате да си направите сметка или да изтеглите какъвто и да е софтуер, Smallpdf е чудесна опция. Ако имате нужда от по-разширена функционалност или искате да редактирате доста PDF документи отзад, ще искате да потърсите другаде.

10. PDFelement Pro

PDFelement Pro има най-голямо количество функции от всеки запис в този списък! Това е изумително мощна, интуитивна програма с един основен недостатък.

Какво харесваме:

Добре, сериозно, тук вървим: директно редактиране на текст, добавяне на изображения и връзки, персонализирани водни знаци, редактиране на фона, заглавки и колонтитули, обединяване на PDF документи, изрязване на страници, OCR, вграждане на PDF формуляри, защита с парола и това е достъпно в Windows, macOS, Android и iOS.

PDFelement Pro е шампионът в тежка категория в този списък. Това каза …

Какво не ни харесва:

След този дълъг, дълъг списък от невероятни функции, трябва да има голямо предупреждение, нали? Е, има: безплатната версия на PDFelement Pro добавя воден знак към всяка страница от вашия PDF документ.

Това каза, че това не е най-инвазивният воден знак и ако не работите над документ в професионално качество, можете лесно да живеете с този воден знак, за да използвате останалите инструменти, които програмата може да предложи.

Заключение:

PDFelement Pro е страхотна програма, ако можете да преодолеете функцията й на воден знак. Безплатната му версия никога не изтича и списъкът с нейните функции може да е достатъчно приобщаващ, че ще забравите всичко за този воден знак, след като започнете да ровите в PDF.

11. PDF Buddy

PDF приятел

Още един онлайн редактор само! PDF Buddy изисква да се регистрирате за акаунт на техния уебсайт, за да качвате и редактирате документи, но той е напълно безплатен и сравнително интуитивен – най-вече поради ограничената му функционалност.

Какво харесваме:

Настройването на акаунт и редактирането на вашия документ е бързо и лесно и, разбира се, не струва пари. Не можеш да победиш безплатно, нали?

Какво не ни харесва:

Списъкът с функции на PDF Buddy е малко по-лек и от гледна точка на сигурността на документите, качени на уебсайта им, може да бъде по-загрижена за сигурността на документите.

Също така на забележка: Можете да редактирате само три PDF файла на месец безплатно в PDF Buddy, така че ако имате навик да редактирате PDF документи, това няма да се получи за вас.

Заключение:

PDF Buddy е бърз и интуитивен и ще ви позволи да правите промени в документите си без много караница. За съжаление, ще изчерпите часовника доста бързо с твърда капачка от три PDF файла на месец, така че това със сигурност не е първият редактор, който препоръчваме!

12. Formswift

Подобно на някои от другите записи в този списък, Formswift е донякъде нишов, само за редактор на PDF файлове, който ще бъде най-полезен за хората, които редактират PDF специално за попълване на съдържанието му – например, ако сте получили NDA или договор за подписване за работодател.

Какво харесваме: 

Ако искате да попълните PDF документ, Formswift има много невероятно полезни функции: Можете да добавите текст и изображения, без да споменавате отметки и подписи, след което изпратете редактирания документ на електронната си поща или директно да го изтеглите.

Какво не ни харесва: 

Липсата на други функции на Formswift го прави много ситуационно полезен, така че ако трябва действително да промените съдържанието на PDF файл, ще искате да потърсите другаде.

Заключение: 

За тези от вас, които търсят PDF редактор за попълване на формуляр, не търсете повече! Но ако имате по-сложни изисквания от това, ще искате да се възползвате от една от другите програми в нашия списък.

Имате го! Дузина от най-добрите безплатни PDF редактори, които интернет може да предложи! Някои от тези програми определено са по-полезни от други, а някои са полезни само за тези от вас в много конкретни ситуации – но се надяваме, че сме предоставили хубав, заоблен списък, който може да ви доведе до нужния ви продукт, без значение вашата ситуация!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector