Колекция от най-добрата инфографика

Можем да мислим, че в днешния свят на лесен достъп до знания, че нещо толкова визуално и тежко от данни като инфографиката може да е само на няколко десетилетия. Инфографиката обаче съществува от векове, дори ако първоначално не е била призната за такава. Първо, ще обсъдим какво точно представлява инфографиката и каква цел служи и след това ще копаем в богатата и изненадващо дълга история, която обхваща съществуването на инфографиката, преди накрая да представим 100 от най-добрите инфографика, които са били създадени, и какво ги прави Най-доброто от най-доброто.


Contents

Какво е инфографика?

В основата му инфографиката е визуално показване на данни. Традиционно маркетолозите го използват като средство за популяризиране / реклама. Това е бърз и лесен визуален инструмент, който дава на читателя много компактна информация, без да изисква много четене.

Освен това прави по-лесни за разбиране данните, които се показват. Тъй като 90% от информацията, която се предава на мозъка, е визуална, инфографиката е мощен метод за възпитаване на някой в ​​ефективно време. Тъй като добре създадената инфографика е с 30 пъти по-голяма вероятност да бъде прочетена от всеки текст, те имат ясна цел.

Инфографиката се използва предимно за обучение. Независимо дали образованието е част от историята, демографските тенденции, тенденциите в гласовете в определени държави или сравнение между два магазина, инфографиката е средство за пресичане на информация. Тъй като е визуално завладяваща – поне ефективна е инфографиката – целевата аудитория ще се отдалечи, като разбере нещо повече за темата с бърз поглед. Това е инструмент, използван от векове.

Изненадващо дългата история на инфографиката

Сред най-ранните примери за инфографика, един е създаден през 11 век, който изобразява механизма за движение на планети през небето. Именно около 18 век инфографиката започва да се използва напълно. Това се дължи на факта, че преди това не беше събрано голямо количество данни. Няма данни означава, че няма какво да се информира. Пример, използван в този период от време, е график за исторически фигури, създаден от Джоузеф Притли. Броят на биографиите беше близо 2000.

Когато пристигна 19-ти век, инфографиката се използва изцяло. Страните събираха и анализираха нова информация за времето, икономиката и населението. Уилям Playfair е кредитиран за изобретяването на известната диаграма на пай и използва информация за цената на пшеницата и увеличението на заплатите, за да образува инфография, която показва, че заплатите се увеличават, въпреки популярното вярване, че цената на пшеницата се увеличава. Той ще продължи да използва инфографиката, за да информира широката общественост, предимно за икономическите тенденции.

Андре-Мишел Гери през 1830-те години е приписан като един от първите, които използват сенки за демонстриране на данни. Тези фактически изложения не винаги са били приети, тъй като са противоречали на онова, което се е смятало за вярно по онова време. Инфографика също помогна, когато стана дума за епидемии.

Андре-Мишел Гери създаде тази сравнителна карта на престъпността и инструкциите.

Джон Сноу очертал усещанията за холера в Лондон през 1854 г. и успял да види, че по-голямата част от болните е била в района около известна водна помпа на Бройт Стрийт. Тази инфография информира градския съвет, който премахна помпата и сложи край на епидемията.

В часовете по история на Гражданската война може би сте научили за генералите и битките, но вероятно не сте научили как инфографиката е помогнала на Севера да спечели войната.

Създадена е карта на Вирджиния, която изобразява къде са разположени най-високите концентрации на роби – и къде не са били. За да може да го види визуално, президентът Линкълн разработи план за изкореняване на Източна Вирджиния – с висока концентрация на роби – срещу Западна Вирджиния. Вярваше, че западната част на Вирджиния може би не желае да се старае толкова силно за нещо, което не използват. Това мислене се оказа плодотворно и Западна Вирджиния в крайна сметка се откъсна от основната държава, за да се превърне в своя държава. Президентът Линкълн ще продължи да използва инфографика относно концентрациите на роби, за да подсказва на своите генерали къде биха могли да се възползват от най-много организиране на техните битки.

По-долу има подобна инфографика, създадена през 1860 г., като част от осмото преброяване на САЩ. Тя е възложена от Министерството на вътрешните работи да покаже разпределението на роби.

Друга важна фигура в историята също използва инфографика, за да промени санитарните условия. Флорънс Найтингейл забеляза тенденция в хигиената – или липсата на – и увеличаването на смъртните случаи при войниците по време на Кримската война. Тя си партнира с Уилям Фар, статистик и откри, че инстинктът й е бил прав.

Смъртта значително нараства поради лоша хигиена, дори повече от смъртта в битка. Найтингейл показа тази информация на кралица Виктория – чрез кратка, лесна за разбиране инфография – и кралицата и Парламентът бързо поставиха санитарни протоколи. В този случай силата на инфографиката успя да промени не само прилива на войната, но и създаде санитарна комисия, която ще продължи вечно.

Очевидно, със създаването на компютъра и широкото използване на Интернет, инфографиката се превърна в основен живот. При наличните повече данни са необходими повече визуални изображения на тези дисплеи, за да информират широката общественост. Следва списък на 100-те най-важни инфографика.

Какво прави страхотна инфография?

За да може инфографиката да се счита за страхотна, тя не само трябва да комуникира ефективно, но и да бъде визуално привлекателна. Въпросната графика трябва да привлече вниманието на читателя, да ги информира и да ги подсили да споделят, за да може съобщението за предаването му да бъде пренесено по-нататък..

Ако инфографиката не може да поеме сложна тема и двете я опростяват и улесняват разбирането, тогава това е слаба графика. Те също бяха избрани въз основа на експертно мнение и опит. Изброените по-долу отговарят на тези критерии.

Serif VS Sans

Защото това, което би могло да бъде невероятно тъп предмет, разбиването на информацията и запазването й разделено прави четенето й не само по-лесно, но и далеч по-приятно за гледане. Двете колони работят перфектно като сравнителна фигура и запазването на цветовете, съответстващи на всяка страна, насърчава яснота.

Проучване на времевото проучване

Когато има много информация, която трябва да се преодолее, от решаващо значение е използването на колкото се може повече изображения, за да се ограничи количеството текст. Използването на едни и същи цветови теми също създава сплотеност и е приятно за окото. Простото изкуство помага за усвояването на фактите.

50 години, 50 играчки

Играта на носталгия почти винаги е успешна. Въпреки че тази инфографика е насочена към определена аудитория, почти гарантирано е да ги привлече. Простотата и използването на добре познати продукти в графиката създава емоционална връзка между четец и графика. Цветовете са заглушени, оставяйки изображенията да разказват историята.

Вие VS Джон Полсън

Това вероятно е Дядото на интерактивната инфографика. Един от първите наистина вирусни инфографики, които се появиха в мрежата, You Vs Джон Полсън създаде голямо раздвижване през 2011 г. и до ден днешен продължава да събира връзки за своя собственик, MahiFX.

Много просто в дизайна, но изключително ангажиращо с потребителя и парче, за което много марки биха убили.

Въглеродният бюджет

Въпреки, че графиката се изпълнява малко дълго, това парче за въглеродния бюджет се събира в тона информация по начин, който прави информацията лесна за разбиране, така че читателят няма чувството, че те са претоварени с информация. Изкуството е привлекателно, а цветовете се успокояват.

Всемогъщият долар

Интересният арт стил на информацията за тази графика налага да се добави към списъка. Използвайки традиционното засенчване, за да посочи по-голяма плътност, графиката представя информацията в стил, освежаващ за разглеждане и бърз за разбиране. Множество факти, обединени в обикновен полукръг.

30 снимки

С ням фон цветовете на избраните коктейли се открояват пред читателя, като по този начин привличат погледа си към изброените по-долу съставки. В този случай няма нужда от голям текст или стрелки, тъй като цветът върши цялата работа. Прост, минимален и ефективен в инструкциите как да си направите коктейл.

Инфографика по Фън Шуй

Дизайнът на тази инфографика е изтънчено дърпане на погледа на читателя надолу, като нежно подсказва, че следват пътя на стрелката и четат нататък. Това е ефективен и деликатен механизъм, който поддържа читателя ангажиран с представената информация и ги насърчава да следват фактите.

3D земеделие

Не най-секси от ниши в мрежата, но този земеделски холдинг произведе нещо доста прилично и това привлече много връзки. Представя сложни данни за бизнеса с ярки изображения, които бързо предават информация за компанията, която е супер лесна за консумация.

Северноамерикански пеперуди

Добавянето на анимация към инфографиката може да я направи още по-забавна и привлекателна за читателя. Крилата на пеперудите треперят, когато читателят научава за това какви са и откъде са в света. Фонът е заглушен, което позволява на самите пеперуди да рисуват в четеца.

Снимки на социалните медии Размери Cheat Sheet

Сложих тук един свой, не защото смятам, че това е невероятно произведение, а заради простотата на него и колко добре се справя по отношение на атрактивните сто връзки към моя домейн.

Инфографика не е необходимо да бъде светкавична или интерактивна, за да бъде успешен магнит за връзка.

Типография Инфографика

Красиво проектирана инфографика за 100-те най-добри шрифтове. Той обяснява много добре основите на типографията и показва „най-добрите“ и най-популярните използвани шрифтове.

Птици от Северна Америка

Отличен визуален ресурс на птиците от Северна Америка. Добре проектиран и илюстриран, както и невероятно изчерпателен. Такова разнообразие от цветове и форми в инфографиката го прави наистина красив.

В тази графика се случва много, но тъй като не запушва голямо количество текст заедно с изображенията, не изглежда зашеметяващо. Читателите могат да хвърлят бърз поглед, да забележат няколко птици, които разпознават или се интересуват сами по изображение и да открият имената им.

Блумбърг милиардери

Обичам тази интерактивна инфографика. Още веднъж комбинацията бяло-черно насочва погледа на читателя към лицата на онези, които те могат или не могат да разпознаят. Умно, имената им са поставени точно под лицето, в случай че читателят не е запознат с образа им, а парите им са изписани с привлекателно червено точно над това.

Bloomberg успява да направи съдържанието наистина добре и това парче не е по-различно. Той е генериран множество връзки и споделяния, което е графиката, която е насочена да прави. Наистина не е толкова оптимизиран за SEO, но не мисля, че това е било смисълът на интерактивната инфографика.

Зад интернет завесата

Тази инфографика прави списъка за показване колко мощен бял текст може да бъде върху нечерен, тъмен фон. Черно-бялото понякога може да се чете като твърде сурово за очите или дори може да се счита за скучно. Използването на тъмен нюанс с бял текст гарантира, че текстът може да се чете лесно.

Кофеин в популярни продукти

Обичам как инфографиката може да насърчи промяната в поведението на хората, като ги обучава. Този прави точно това.
Обърнете дълго твърд поглед върху това парче. Ако имате някоя от тези напитки ежедневно или седмично, тогава трябва да направите равносметка и да промените начините си! Наистина добре проектиран. Данните са на място и се предават добре на зрителя.

Сангрия

Инфографика понякога може да бъде мечтаното предизвикателство на художника. Като добавя забавно изкуство, художникът не само разказва историята на информацията, която трябва да бъде предадена заедно, но позволява на читателя да се наслади на процеса на усвояването му. Забавното изкуство може да бъде също толкова впечатляващо като лентовите графики.

две

Гепард: Природната машина за скорост

Дизайнът с три колони е лакомство за окото. Използваните символи помагат за задействане на паметта и въздействието върху читателя, особено по отношение на спортните автомобили, колко бързо може наистина да се движи един гепард. Използването на скоростомера отдясно подсилва темата.

Творчески рутини на успешни хора

Използването на два клавиша за бързо обяснение на следните графики дава на читателя всичко, което трябва да знае от пръв поглед. Използването на часовника като дизайн, за да се покаже как всяка творческа фигура използва времето си, е едновременно практичен и творчески избор. Изображенията на фигурите помагат за спечелване на интерес.

История на живота

Този уникален дизайн за показване на данни използва цветни пръски, за да подчертае определени части от информацията, която дават. Те добавят и хумор, за да поддържат читателя интерес и ангажиран. Намаляването на изкуството и запазването на много сиво пространство в този пример прави графиката чиста и професионално изглеждаща.

Най-добрите кариери за вашия тип личност

Можем да видим, че цветната психология влиза в игра и с тази инфография. Този път те са избрали да използват цветовете, за които смятат, че са основни за типовете личности. Използването на цвета, който корелира с личността в презентацията, е подъл и интелигентен начин за добавяне на повече информация.

Какво е дълбоката мрежа?

Използването на темата за графиката като метафора за създаване на изкуството е направено умело тук. Не само го прави забавно парче за четене, но и визуалните изображения изглежда почти разказват история, колкото по-нататък погледът на читателя се движи надолу. Майсторски създаден за забавление и образование.

Ежедневни рутини на известни творчески хора

Подобно на предишната инфографика, тези данни се отнасят за рутината на определени личности вместо творческия процес. Освен това избра да използва графична лента с посочени цветове, а не дизайн на часовник. Изборът на шрифт е достатъчно четлив и достатъчно ярък, за да привлече вниманието на читателя.

Еволюция на контролера за видеоигри

Що се отнася до мен, това вероятно е любимата ми инфография винаги. Той се харесва на хора като мен (геймъри, отрепки и родени в края на 70-те, началото на 80-те), тъй като това е просто произведение на изкуството и осигурява носталгично пътешествие в детските ни години.

„Еволюцията на контролерите за видеоигри“ е удобната работа на Pop Chart Lab, която създаде „цялостното родословно дърво на схемите за контрол на видеоигри. Това включва джойстици, джобни ръкохватки, гребла, геймпади и игрална ръкавица. “

Всеки активен спътник обикаля около Земята

Друго интерактивно парче, тази инфографика може да се похвали, показвайки всеки спътник в орбита на Земята. Въпреки че кръговете могат да изглеждат малко поразителни на брой, графиката внимателно използва меки цветове, за да не напрегне окото и да го очертае върху номерирана графика, за да помогне за разбирането на разстоянието до Земята.

Графичните контролери за видеоигри

Ако това беше само текстова информация, списъкът на контролерите щеше да стане досаден и незабележим. Инфографиката обаче предоставя картина на всеки описан контролер, като комплиментира името и изображението, подпомага запаметяването. Графиката също детайлира дизайн на класически контролер, използвайки цветовете му в цялото парче сплотено.

Продължително заседание & Стоящ

Някои от най-трудните информации за опростяване и обяснение са медицински теми. Тази графика внимателно използва изкуството и моделите, за да помогне за нарушаването на тези медицински термини. Внимателното поставяне на изкуството прави четената надолу информация подобна на формата на гръбначния стълб – привлекателна, проста и информативна.

Познайте вашите чакри

Използването на десния фон, както в случая, може да помогне за подсилването на съобщението, което инфографиката се опитва да изпрати. Както в случая, той показва местоположението на специфични чакри. Тъмният фон с цветни изображения хваща окото и го привлича към информацията, която е най-необходима за разбиране.

Какъв код трябва да науча?

Внимателното блокиране и разделяне на информация може да помогне, когато има само прекалено много информация, за да бъде гладко поставена на една инфографика. Това не само позволява на читателя да прекъсне четенето и сканирането на изображението, но и разстоянието улеснява връщането обратно към.

Какво е ГМО?

Подходящият и привличащ вниманието фон на тази инфографика позволява да се направи списъкът. Използвайки темата за популяризиране на фона, тъмният цвят дава възможност за ярък текст и хладни цветове, предназначени да закрепят, а не да напрягат окото. Внимателното поставяне на стрелки насочва внимателно читателя към информацията.

Психологията на почерка ти си това, което пишеш

Тази инфографика прави списъка заради умелото използване на темата на темата като основен привличащ вниманието. Използвайки готини и атрактивни цветове, химикалката не само подчертава темата на графиката, но е ориентирана по начин, който насочва погледа на читателя надолу към дъното.

Как работи Google

Приказка за две крави

Понякога хуморът е най-добрият начин за представяне на нова информация. Тъй като хората не обичат да грешат в убежденията си, начин за борба с този щит е чрез сатиричен хумор. Тази графика показва това по ефективен начин, който забавлява, информира и просто се забавлява със себе си.

Фуния Inc фабрика

Тази забавна графична хартия на Къде е Уолдо? книги, на които толкова много им хареса. Играта с носталгия може да се хареса на читателите, а тази графика, по-специално, позволява на читателя да проправя своя път през историята на информацията, като следва внимателно поставените червени стрелки. Това е следа от знания!

Хип-хоп план

Почти произведения на изкуството сами по себе си, тази инфографика показва разклоняването на музиката в жанра на Хип Хоп. Тя позволява на читателя лесно да следи влиянията и разклоняването на определени жанрове в рамките на всеобхватния музикален стил. Големите мехурчета позволяват на читателя да се възвърне от визуалното пътуване.

Азбуката на дизайна

Наистина добре проектирана инфографика, която изброява а до z на дизайнерските елементи.

The Beatles – кой е написал повечето от песните

За тези, които са склонни към най-доброто от музиката, инфографиката може лесно да покаже нещо подобно на показаното тук. Анализирайки кой е написал най-много песни в Бийтълс, тази графика удвоява информацията, като включва през коя година са написали и песента. Цветовете го поддържат привлекателен и лесен за следване на стрелките.

Таксономия на рап имена

Още веднъж показвайки как взаимоотношенията могат лесно да се следват чрез визуална графика, тази инфографика посвещава своя анализ на разбиването на това, което влиза в имената на рап. Забавна и лесна за следване, графиката използва цветове в клоните си, за да е сигурен, че читателят не се губи сред цялата информация.

Често срещани митове

Простите символи хващат окото на читателя, докато използва кратък и прост текст, за да получи информацията, се използва в тази инфографика. Тийзърът, използван с заглавката преди всяко замъгляване на данните, също предизвиква интереса и любопитството на читателя. Заглавките са достатъчно ефективни, че следващият текст може да бъде произволен.

Навици на сън на известни писатели

Друго изследване на навиците на известни фигури в историята, тази графика поставя своя ключ точно в горната част, за да може читателят да разгледа. След това информацията е изложена в четим дизайн на графична лента с лични портрети, направени от художник, за да привлече погледа на читателя към всяка фигура.

Фантастични измислени бири

Информацията и забавлението не винаги са изключителни. Това парче показва как творчеството може да информира и да позволи на читателя да се забавлява добре. Неутралният фон позволява на всяка бутилка да се откроява, цветните етикети на всяка привличат вниманието на читателя право на шегата, представена на всяка бутилка.

Най-бързият кораб във Вселената

Това интересно парче смесва факта с фантастиката. Започвайки с фактическа скорост, той използва науката и математиката, за да изчисли предложената скорост след следващите измислени космически кораби. Чрез изображения на всеки въпросен кораб читателите могат да разпознаят корабите, които познават, и може би ще бъдат подканени да разследват други, които не продължават.

Деконструирани полетни видеоклипове

Анимацията на тази инфографика е почти хипнотизираща. Самото движение очарова читателя да открие внимателно поставената информация точно до всяко изображение. Използването на цвят лилаво е приятно за окото, а контрастните щипки и портокали за демонстриране на полет правят движението на крилата ясно.

Полети в небето

Може би една от най-добрите интерактивни инфографики, правени някога, тази селекция не само дава информация за пътуванията на авиацията, но и това става на живо. Информацията е свежа, точна и достъпна по всяко време. Ако това не беше достатъчно, тази графика също показва трафика на авиация за последните 100 години. Това са много данни.

Двойки за храна и вино

За тези, които се наслаждават на по-фините неща в живота или за онези, които планират добре спечелена нощ, тази диаграма помага да се идентифицират перфектните двойки вино за каквото и да се консумира. Стилът на диаграмата прави четенето на графиката лесно, а цветът я прави едновременно привлекателна и добавя функционалност.

Гей права в САЩ – държава по държава

Радиалният дизайн на тази инфографика прави навигацията по нейната информация проста. Използването на цветове на дъгата се вписва в темата на графиката. Визуалното изследване на това колко незащитени са определени хора в Съединените щати, може да създаде съпричастност у читателя. Това е вид графика, която вдъхновява митингите.

География на омразата

Инфографика също може да бъде спорна. Това интерактивно парче обхваща омразна реч чрез туитове. След това тези туитове се намират и поставят на картата за удоволствие от гледането на читателя. Ако удоволствие може да се получи дори от шокиращата информация, която тази графика предоставя. Тези данни със сигурност могат да предизвикат разговор.

Как работи двигателят на автомобила

За тези, които не са израснали с татко, нетърпелив да научи как да оправят кола, тази графика красиво описва как работи двигателят на автомобила. Движещите се парчета привличат вниманието и използването на цвят помага за разграждането на всяка секция. Дизайнът на плана е подходящ и елегантен.

Как работи пистолет

Подобно на автомобилния двигател, това парче обяснява как работи пистолет при изстрелване на рулетка. Отново, планът на дизайна придава привлекателна граница на графиката. Използването на цветове за подчертаване на описания раздел позволява на читателя лесно да следва и разбира концепциите.

Модел на Парот

За любителите на думите там това е завладяваща инфографика за емоцията и думите, които ги описват. Или по-скоро посочва емоциите, които нямат думи, които да ги опишат. Използването на мехурчета и клони лесно показва корелации, а графиката като цяло е невероятно в дълбочина.

Колко често е вашият рожден ден?

Един от начините за установяване на връзка с друг човек е споделянето на същия рожден ден. Тази графика влиза в невероятни подробности за това колко популярен е денят за раждането. Използвайки традиционния метод на засенчване за посочване на големи количества, графиката предоставя и допълнителни подробности за деня, включително датата на зачеване.

Колко е далеч до Марс?

Този наистина умен сайт е направен от изключително креативния Дейвид Палиода. Той показва на потребителя точно колко е Марс от Земята. Това го прави, като представя разстоянието в метрика, която повечето потребители на Интернет могат да разберат…. пиксела. Така че, ако Земята беше широка 100 пиксела, колко далеч щеше да е Марс?

История на 100м

Колко бързо е LAFD

На място, където понякога бушуват пожари, изключително важно е да знаете колко време ще отнеме пожарната служба, за да достигне определено място. Тази карта е в изключително подробности за показване на времето за отговор и дори предполага, че местоположението е доста важно. Със сигурност оставя нещо, което да се желае.

Колко хора убиват дронове?

Разчитайки на фактора емоция и шок, тази графика превежда читателя чрез историята за това колко хора са убити от дронове в дадена година. Разбивайки смъртта от насочени лица към цивилни и деца, тази графика е създадена, за да се позове на реакция от нейната публика и се справя толкова добре.

Колко печелят музикални изпълнители онлайн?

Колко често целувате френските?

Това забавно парче подготвя пътниците за вероятността да бъдат целунати като поздрав във Франция. С внимателно подбрани цветови нюанси тази карта навлиза в големи детайли, след като читателят увеличава малко повече. Как са събрани тези данни е графика изцяло.

Как започна Стив Джобс

Този уникален преход от радиален дисплей към блок-схема е забавен път, който води читателите през живота на Стив Джобс. Цифрите на литъл стик дават почивка от текста и задържат читателя да премине към следващия раздел. Графиката не се отклонява от грозните факти.

Как да бъдем продуктивни

Гигантската дума продуктивен е непосредственият жребий в тази инфографика. Цветните линии лесно издърпват четеца надолу по усукващите ги пътища към всяка секция. Цветовете разграничават различните методи, които четецът може да бъде продуктивен, а използването на символи за въвеждане в текста правят тази графика бързо четене.

Как да изградим куче

Друга графична опаковка, пълна с информация, тази се отнася до това как се правят определени породи кучета. Барните графики показват колко от определена порода кучета съществува в друга. Докато използването на колони дава на читателя малко информация за определени породи кучета.

Как да изградим човек

Със спираловидното движение, с което тази графика може да се похвали, читателят е почти моментално хипнотизиран и издърпан към центъра. Окото следва пътя на обикновена яйцеклетка и сперматозоид към напълно пораснало бебе в тази графика, изобразяваща етапите на растежа на човека в утробата. Очарователно и уместно.

Кухненски мамян лист

Понякога инфографиката е толкова полезна, че трябва да бъде направена в плакат и окачена, за да могат всички да я видят. За всеки, който току-що започва да готви у дома или просто не може да си направи труда да запомни всички конверсии, необходими за някои от инструкциите за готвене, тази графика е идеална за използване.

Как-много наръчник за преобразувания в кухнята

Друга красива диаграма за преобразуване, тази графика е елегантна и направо на мястото. Никой ненужен текст не пречи на информацията. Само бърз поглед, пътека по пунктираната линия и читателят има отговора, който търси. Това е друга графика, която би била перфектна в кухнята.

Гладни техни гиганти: 15 години придобивания

мак

Изкуството на тази инфографика е абсолютно зашеметяващо и свързано с темата, която показва. Всъщност изкуството е вдъхновено от стихотворение. Използването на поезия или литература за въздействие върху графичното изкуство може не само да направи ученето приятно, но и да бъде визуално благоприятно преживяване.

В кофеина се доверяваме

Добър ли е животът?

Тази инфографика е толкова проста, че е в един клас. Шест форми и осем думи са всичко, което е необходимо, за да направим дълбоко изявление и да променим нечий живот. Полезно за всеки път, когато се чувствате неуверени или несигурни за мястото си в живота. Мотивационна и вдъхновяваща, тази графика го прави.

Вашата идея за стартиране вече е взета

Използвайки прости съществителни имена и предприятия, с които читателят вероятно вече е запознат, тази графика ги информира за предприятия, които вече съществуват с тази идея в ума. Бърз и лесен начин да се определи дали читателят просто ще губи парите си, създавайки бизнес, който вече съществува.

Facebook Психология

Ако данните се отнасят за нещо, което има цветова тема, като сайта в този пример, тогава проектирането на инфографиката да имитира съответствието на цветната тема е ефективен начин за връщане обратно към темата. Множество различни шрифтове също могат да задържат читателя ангажиран с текстовата част.

Най-високо платеният служител на държавата ви е треньор?

Въпросът в съобщението е целта на тази инфография. Разглеждайки състоянията, читателят може да определи кой получава по-голямата част от парите. Информацията преминава във въпрос или може би в няколко въпроса, които читателят може да генерира. Защо плащаме толкова много тази професия?

Кетчуп + 17 чисти съставки – всяка подправка, която ще ви е необходима

Кога са плодовете през сезон?

Кухня 101: Паста

Късни Bloomers – Късен в живота успех

Код на милиона реда

Сутрешни ритуали на вдъхновяващи предприемачи

Една част мотивираща, втора част закаляване на любопитството, тази графика подчертава някои от сутрешните ритуали на няколко избрани успешни предприемачи. Снимките не само помагат за запаметяване и привличане, но и личните цитати добавят при установяване на връзка с въпросния предприемач. Може би това може да вдъхнови нови сутрешни ритуали за всички.

Най-често използване на времето

Със способността да преглеждате данни въз основа на пол, възраст и избиране на времевата рамка, тази интерактивна графика предоставя много информация, която може да бъде много показателна за нашето общество. Когато обществото е склонно да прекарва по-голямата част от времето си, може да се счита за здравословно или притеснително и може да вдъхнови промяна.

Какво има най-голямо значение за хората по света

Ключът към тази графика е, че са избрали да поставят ключа към цветната карта в цялата графика. Твърде много превъртания могат да накарат читателя да реши да се превърта в миналото, така че им дава напомняния какво означава какво може да гарантира, че те остават на целта с информацията.

Омнибус на суперсилите

Има много суперсили навън и тази графика помага за разграничаване не само на различните налични сили, но и на организирането им по цвят в седемте категории, които те изброяват. Цветовете също са в съответствие с темата, популярна в комиксите за супергерои, като се използват същите селекции от цветове.

Панел за управление на планетата Земя

За глупаците на научната фантастика тази графика е за тях. Значителен обем информация за пространството, поставено вътре в контролната рамка на космическия кораб. Изключително готино и забавно е и информира читателя за някои аспекти на пространството. Подвижните изображения помагат да се постави читателят в историята.

Добавки от змийско масло

С манията за определени добавки, които може да са добри или да не помогнат изобщо, тази инфографика поема водеща роля в предоставянето на читателя на възможността да разбере какви добавки и какво правят с бързо щракване. Балончетата са организирани от силата на доказателствата, информационна стратегия.

Рецепти за супи

Красивият аспект на тази графика е използването на изображения като не само инструмент за обучение, но и за привличане. Въпреки че би било разумно да прочетат графиката изцяло, читателите могат да разгледат бързо изображението на съставките за супата и да готвят далеч.

Грамата на милиарда долара

Чартърното сирене

Всеки има нужда от сирена карта. Тази инфографика буквално казва на всички читатели, които някога биха искали да знаят откъде идва тяхното сирене, как изглежда, текстурата и официалното име. Радиалният дизайн позволява четене, а изображенията могат да помогнат на читателя да намери сиренето, което търси само чрез визуално.

Използвани уникални думи на хип-хоп изпълнителите 

Тази невероятно интересна инфографика документира броя уникални думи, използвани от рапъра в рамките на първите им 35 000 текста. Кой има най-добра употреба и дикция на английския език? Графиката ще информира за това, както и как те сравняват с известния автор Шекспир и книгата Моби Дик.

Декодерът на светлинното шоу Empire Empire Building

Етеричната билка & Ръководство за сдвояване на храни

Подобно на винени двойки, билките имат своите двойки и за храна. Тази графика показва с лекота най-добрите двойки за определени храни и билки. Умелото използване на символи за използване като отметки добавя към атракцията, а удвояването на клавиша в горната и долната част прави бърза справка.

Еволюцията на логото на Батман

Независимо дали става дума за историческа еволюция, за автомобилна еволюция или в случая за еволюция на логото на Батман, инфографиката на времевата линия винаги е класика. Сивият фон позволява на тъмния, скандален символ да поеме водещата роля. Шрифтът, свързан с Batman, се използва за даване на годината и произхода на логото, което го прави да изглежда още по-носталгичен.

Еволюцията на мрежата

История на цвета

Тази графика е изцяло художествен стил, разчитайки на забавни карикатури, които да забавляват и информират читателя. Всичко, което някога би могло да иска да знае за цвета, е представено тук. Въпреки че има допълнителен текст в долната част, самата графика върши отлична работа за информиране на читателя за произхода на цвета.

Времева линия на историята

Ставаме добри в отиването на Марс

Какво казват цветовете на марката за вашия бизнес?

Какво е топ-кучето с данни?

Какво е затоплянето на света

ВИЖТЕ ТУК
От Bloomberg

Кога е най-доброто време за закупуване на всичко

Кои Marvel герои убиват най-много?

Защо седенето те убива

Защо вашият мозък жадува за инфографика

Страхотен пример за интерактивна графика, изградена с HTML5 и CSS3. Има много интерактивни инфографика, които изглеждат страхотно, но липсват в действително интересно и завладяващо съдържание. Този е едновременно страхотен и има завладяващ предмет.

Карта на вятъра

Въпреки че оригиналът е интерактивен, това изображение на вятърна карта е нов трик върху стар визуален. Изборът на бяло върху черно за вятъра позволява на читателя наистина да проучи моделите на времето. Добавянето в няколко лесно разпознаваеми града гарантира, че читателят не се губи в картата.

Най-смъртоносните животни

Готови сте да предприемете следващата стъпка?

Ако сте се вдъхновили да създадете своя собствена инфографика от моя списък с най-добрите инфографики, правени някога, тогава има толкова много инструменти, които да ви помогнат да постигнете страхотни резултати.

Публикуването на вашата собствена инфографика може драстично да увеличи уеб трафика към вашия уебсайт, както и да подобри класирането ви чрез привличане на естествени връзки.

Но ако се чувствате малко затрупани от перспективата да създадете своя собствена инфографика и предпочитате професионалист да се заеме с работата, моля, свържете се с мен и моя екип за инфографики.

През последните 3 години сме създали над 300 висококачествени инфографика, които са привлекли повече от 25 000 свързващи коренни домейни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map