Hogyan lehet átméretezni a képeket, és hogyan lehet nagyobb képet készíteni a minőség elvesztése nélkül

Időnként tökéletes képet készít, de ez túl kicsi ahhoz, hogy megmutassa a rögzíteni kívánt téma összes részletét. Számos olyan helyzet van, amikor át kell méreteznie a fényképet. Több mint valószínű, hogy nem az a tény, hogy elmosódott eredményeket lenyűgözött. Ha nagyobb képet szeretne készíteni a minőség elvesztése nélkül, van néhány dolog, amit meg kell értenie.


A képek átméretezésével kapcsolatos alapvető útmutatónk segíthet elkerülni a homályos képeket, mivel információt nyújt arról, hogy mi történik, amikor átméretezi a fényképeket, megadjuk a lehetséges megoldásokat, és 3 tippet adunk a jobb minőségű nagyításhoz is. A cikk második része a képek átméretezéséhez rendelkezésre álló különféle szoftvermegoldásokat tárgyalja a minőség feláldozása nélkül.

Alapvető útmutató a képek átméretezéséhez

Szinte minden rendelkezésre álló fotószerkesztő szoftverhez tartozik az átméretezési lehetőség, és azért van, mert a képek átméretezése nagyon gyakori feladat. A fájlterület megtakarításához gyakran szükség van átméretezésre, professzionális bemutatók, például hírlevelek vagy PowerPoint bemutatók létrehozásakor, fényképek beillesztésekor a dokumentumokba, a közösségi média háttérképeibe és a lista folytatódik. Az átméretezés, különösen a nagyítás torzíthatja vagy elmoshatja a képet. Ezt a problémát el lehet kerülni, és megmutatjuk, hogyan.

Miért veszítik el a képek minőségét, ha nagyítják őket??

A torzítás elkerülésének első lépése, amikor nagyobb képet készít, annak megértése, mi történik egy tipikus fénykép nagyításakor. Ahhoz, hogy megértsük, mi történik, meg kell értenünk a pixelek fogalmát.

Képpont és Bitmap

A bitmap a fényképeken leggyakrabban használt képformátum. Valójában, amikor digitális fényképezőgépet vagy kamerás telefont vásárol, a megadott specifikációk egy száma, például 3MP, 5MP vagy 8MP. Az MP megapixel, ez 1 millió pixelből áll. Ezeket a pixeleket egyesítik, hogy bitképképet kapjanak. Ha egy fotót nagyon szorosan nagyít, akkor ezeket az entitásokat négyzetek formájában fogja látni. A négyzetek mindegyikét a képen egy rögzített helyre leképezik, tehát a bitmap kifejezést.

pixelation

A kép átméretezésekor a képen belüli képpontok nagyíthatók vagy zsugorodnak. A pixelek összecsukásakor a kép minõsége nem csökken, mert a pixelek még kevésbé lesznek láthatóak. Ha azonban nagyít egy képet, akkor a képpontok láthatóbbá válnak, és leképezésük kifejezettebbé válik. A homályosság vagy torzítás, amelyet egy nagyított fényképnél lát, „pixeles” lett.

A pixelezés jó példáját szemléltetheti a hegy lejtőjét távolról. Távolságra a fák nagy foltokat hoznak létre, különböző színű és típusú fákkal. Ahogy közelebb lépsz a lejtőhöz, észreveszed az egyes fák részleteit és textúráit, nem pedig a színes foltokat..

Mi a megoldás?

Most, hogy megértette, hogy mi történik, és milyen különféle problémákkal szembesül a digitális kép nagyításakor, elkezdheti keresni a megoldást. Az egyik ilyen megoldás az, hogy minden nagyított pixelt kompenzáljon annak érdekében, hogy tulajdonságai megfeleljenek a legközelebbi pixelnek. Ezt nevezik fraktál-interpolációnak vagy fraktáloknak, és ez az, ami magasabb színvonalú nagyításokat eredményez. A legtöbb szoftveres program fraktálokat használ nagyított képek létrehozására.

interpoláció

Kiváló példa arra, hogy mi történik, amikor nagyít digitális képet, hogy megértse, mit tesz a számítógépéhez. Amikor egy számítógépet kéri egy kép nagyításához, akkor arra kéri, hogy hozzon létre egy új képet a fényképről nagyobb méretben. Alapvetően azt kéri a számítógéptől, hogy találja ki, hogy néz ki ez a kép és annak minden képpontja, ha nagyobb lenne. Bár egyes szoftveralkalmazások jobban tudnak kitalálni és újra létrehozni a képet, még mindig kitalálniuk kell. A kitalálás vagy előrejelzés nagyobb változása határozza meg, hogy a kép mennyire romlik. Az interpoláció a predikciós módszer a minőségi nagyítás eléréséhez.

Vektor grafika

A veszteség nélküli kifejezés a képek nagyításához, a minőség elvesztése nélkül használható. A Lossless egy tömörítési algoritmus, amely megőrzi a grafikus kép integritását, és vektorgrafikában felhasználható. A bittérképes kép nagyításához a minőség elvesztése nélkül el kell generálnia azt vektor formájában, nagyítani kell a vektorokat, majd vissza kell exportálnia egy bittérképes képbe. A képek nagyításához használt szoftveralkalmazások nagy részét a vektorkép vagy a vektorgrafika használja a képek nagyobb méretűvé tétele érdekében, a minőség elvesztése nélkül.

Három tipp a jobb minőségű bővítésekhez

Gyakran a kibővítendő kép vektorkép helyett bitkép, tehát sok problémát okoz a nagyításkor. Annak ellenére, hogy nem lehet pontosan elkészíteni az eredeti kép pontos másolatát a nagyításban, vannak olyan technikák, amelyek alkalmazhatók, amelyek a kibővített kép torzulásait és műtermékeit gyakorlatilag észrevétlenné tehetik az emberi szem számára. Íme három a technikák közül:

Tegyen kisebb lépéseket akár 300% -os bővítésig

A nagyítani kívánt képméret megadása helyett a jobb módszer az interpoláció sikeresebb végrehajtására a kibővített kép eredményének előrejelzésében az, ha százalékos arányban nagyít, amíg el nem éri a torzítási pontot. Általában a közepes és nagy méretű fényképeket észrevehető változás nélkül 200% -kal lehet nagyítani. 300% egy kicsit meghosszabbítja a dolgokat, de gyakran elérhető. A 300% -ot meghaladó bővítés azonban valószínűleg torzulást fog eredményezni.

Kisebb lépések megtételével, akár 300% -os nagyítással, megőrizheti a kép minőségét, de ugyanakkor elég nagy méretűvé is teheti annak hangsúlyozására, amit éppen a képben szeretne kiemelni. A tökéletesítés egyensúlyának minimális torzulással történő elérése gyakran nagyon vékony vonalon nyugszik.

Minél nagyobb az eredeti kép, annál jobb

Nagyobb képről kezdve, amelyet magasabb megapixeles kamerákkal és magasabb dpi beállításokkal érnek el, ami egy magasabb minőségű nagyítást eredményez, amelyet sokkal könnyebb elérni. A kisebb kép torzulásokat és leleteket mutat majd a legkisebb nagyítás mellett, de a nagyobb kép sokkal nagyobb kibírást képes ellenállni a minőség észrevehető vesztesége nélkül.

A már tárgyalt tippnél a kisebb kép 200% -ra való növelése még rosszabbnak tűnhet, mint a nagyobb kép 300% -ra való növelése..

A kép élesítése

A bővítés torzulásának leküzdésének egyik módja az élezés. Alapvetően a nagyítást egészen a torzítás széléig tolhatja, majd a képszerkesztő eszközt felhasználhatja a fotószerkesztőben a torzítás megszüntetésére. A képélesítés nem csodaeszköz, de kicsit nagyobb mozgásteret biztosíthat a nagyítási százalék szempontjából..

Ne feledje, hogy azt mondtuk, hogy a fejlesztés és a torzítás egyensúlyának elérése vékony vonalon nyugszik. Gondolj az élező eszközre, mint eszközre, hogy ezt a vékony vonalot egy kicsit szélesebbé tegye az egyensúly elérése érdekében.

A fentiekben ismertetett ismeretekkel, valamint a három tippel, amelyeket éppen adott nekünk, kicsit közelebbről áttekintheti a képek nagyításához rendelkezésre álló különféle szoftvermegoldásokat a minőség elvesztése nélkül..

PREMIUM / PAID szoftvermegoldások a képek nagyításához, minőségromlás nélkül

Azok, akik professzionálisan manipulálnak a képméretekkel, vagy minden bizonnyal nagyobb gyakorisággal szerkesztik a fényképeket, komolyan fogják fontolni a megvásárolt szoftvermegoldásokat. Ezekben az alkalmazásokban általában professzionális minőségű szerkesztés és pontosabb eszközök találhatók. Noha nagyobb a befektetés a programok megtanulásához és a nagyobb monetáris befektetés, gyakran nagyobb megtérülést eredményeznek a jobb minőségű eredmény elérése érdekében.

Tökéletes átméretezés a PhotoShop segítségével

Inkább hajlandó elérni a Perfect Resize legjobb, közel veszteségmentes minőségű nagyításait, mint a legtöbb más szoftver esetében. A Perfect Resize eredeti fraktálokkal működő algoritmusokat használ a fényképek eredeti méretének tízszeresére történő növelésére, még mielőtt bármilyen észrevehető torzítás megjelenne. Ez a program önállóként vagy PhotoShop bővítményként működhet.

A Tökéletes átméretezés és a PhotoShop együttes használata biztosítja az összes szerkesztési eszközt, amelyre szüksége lehet a tökéletesen tiszta, nagyított fényképek készítéséhez. Ami a legfontosabb, a Mac és a Windows operációs rendszerekkel egyaránt működik, fejlesztői folyamatosan kutatnak és új funkciókat és frissítéseket tesznek fel, és a szakemberek szinte minden más szerkesztőszoftvert használnak..

Néhány hátrány van a magasabb kezdeti beruházás, a kiterjedt tanulási görbe és az a tény, hogy legalább 4 GB merevlemez-helyet igényel.

Ez a csúcsminőségű képszerkesztő és nagyítási lehetőség, és alkalmasabb a várt minőség biztosítására.

Fotophire Maximizer

Az elveszített képminőség kezelése és minimalizálása a nagyítási folyamat révén a Fotophire Maximizer szoftver használatával érhető el. A képek nagyításához testreszabható képletek vannak beépítve ebbe a szoftverbe, így szerkeszthetőek, mint egy profi.

Az InPixio Maximizer lehetővé teszi a fénykép gyors és egyszerű importálását, egy előre beállított méret és felbontás minőségének kiválasztását, majd az eredeti és a nagyítás összehasonlítását..

Ezzel a szoftverrel az eredeti méret akár 1000% -át is nagyíthatja pixelezés nélkül, és nyomtatható nagy felbontású közeli képeket érhet el. A vásárlás megkezdése előtt dolgozhat egy próbaverzióval, és szinte az összes program-szerkesztő funkciót kihasználhatja, mielőtt teljes havi előfizetési díjat fizet a szoftver használatához. A hátránya, hogy ez a szoftver nem működik a Mac-kel, és a próbaprogram funkciói a próbaidőszak letelte után rendkívül korlátozottak lesznek..

Vektor varázslat

A Vector Magic úgy működik, hogy a bittérképes képeket, például JPEG, GIF és PNG képeket vektorképekké konvertálja, annak érdekében, hogy kiegyenlítsék e képpontok éles széleit. A szoftver böngésző és a flashplayer legújabb verziójának felhasználásával a felhasználói felület nem lehetett egyszerűbb, csak 6 gombból és egy nagyító sávból állhat..

Ez a szoftver nagyszerűen működik logókkal, clipart-okkal és más műalkotásokkal, és asztali és online alkalmazásként is elérhető. A program be- és hátrányai megtanulhatók egy próbaverzióval, de a képek nem menthetők meg a szoftver megvásárlása nélkül.

Nagyobb pontosság, tisztább output és felhasználóbarát felület a Vector Magic legjobb tulajdonságai. A korlátozott veszteséggel rendelkező kibővített képek minősége szintén pozitív előnyei között szerepel. Ez a szoftver Windows és Mac operációs rendszerekkel is működik. Hátrányai között szerepel a magasabb kezdeti beruházás és az a tény, hogy nem úgy tervezték, hogy fényképeivel dolgozzon, mint a grafikus művészetekkel való együttműködésre..

A grafikusok, akiknek szilárd szoftverprogramra van szükségük a digitális szerkesztéshez és nagyításhoz, örömmel használják a Vector Magic alkalmazást.

PhotoZoom Pro 7

Függetlenül attól, hogy milyen tapasztalattal rendelkezik a képszerkesztő szoftverrel, még a PhotoZoom Pro 7 segítségével minőségi nagyításokat is elérhet torzítás nélkül. Ez egy asztali alkalmazás, amelyben minden nagyítási és szerkesztési eszköz megtalálható, amelyre egy kiváló minőségű nagyításhoz szüksége van..

Rengeteg előre meghatározott beállítás közül választhat, amelyek sokkal gyorsabbá és könnyebbé teszik a feladatot. Pluginként is használható a PhotoShop használatával.

A felülről nézve ez a könnyen használható program akár Mac-rel, akár Windows-nal működik, többféle típusú processzor támogatással, sok csalással és előkészítéssel rendelkezik, hogy a kezdők számára könnyebb legyen a helyzet.

A hátránya, hogy nem sokkal jobb a kötegelt fényképek feldolgozásakor, és csak ezzel a szoftverrel lehet nagyítani a fényképeket, és nem szükséges továbbfejleszteni.

STOIK Smart Resizer

A STOIK Smart Resizer egy fotó nagyító program, amely lehetővé teszi a fényképek szerkesztését és javítását a teljes szerkesztési funkcióval. Ez egy nagyon felhasználóbarát alkalmazás, amely számosféle típusú és stílusú képpel képes együttműködni, így jó mindenre kiterjedő szerkesztő programként egyetlen fájl vagy a képek kötegelt szerkesztésére..

Pozitív tulajdonságai között szerepel a fényképek akár 1000% -os nagyításának lehetővé tétele, a képek nagyításának és csökkentésének támogatása, fényképek nyomtatása az interfészről, valamint Windows vagy Mac operációs rendszerrel működik. Amit nem olyan jó tenni, hogy kötegelt átméretezést vagy gyors feldolgozást hajt végre. A szerkesztési eszközökben ez is meglehetősen korlátozott, összehasonlítva más képszerkesztő alkalmazásokkal.

A STOIK Smart Resizerbe való előzetes beruházása sok versenytársához képest minimális, ám ez sem felel meg a magasabb szintű alkalmazások elvárásainak sem.

Ingyenes szoftvermegoldások a képek átméretezéséhez

Azok számára, akik ritkán használnak fotószerkesztő és átméretező szoftvert, nehéz lehet, hogy igazolják a fejlettebb opciók megtanulására fordított időt, valamint a teljes fizetős program költségeit. Ha a ritka felhasználók közé tartozik, vannak olyan ingyenes, felhasználóbarát lehetőségek, rövidebb tanulási görbével, amelyek elég jó munkát végeznek az átméretezés során.

Zsinór

A PhotoShop-hoz leginkább összehasonlítható ingyenes alternatíva megtalálható a Gimp-ben. A Gimp kibővített képeket is készít, minimális minőségvesztéssel, de ez a minőség továbbra sem fog romlani, összehasonlítva azzal, amit a Perfect Resize programmal kap a PhotoShop segítségével. A méretezés folyamata a Gimp segítségével körülbelül olyan egyszerű, amennyire csak lehetséges, csak mindenképpen válassza a Sinc (Lanczos3) mint interpolációs módszert, amikor a fotó méretezhető.

Amellett, hogy a nyílt forráskódú ingyenes szoftver, a Gimp néhány fejléce magában foglalja annak kompatibilitását a Windows, Mac, Linux és más különféle platformokkal, forráskód-biztosítást azok számára, akik tudják, hogyan lehet a programot optimalizálni, támogatják az összes népszerű képforrás formátumot, és különféle kiegészítő szerkesztési funkciók érhetők el a kibővítésen túl. A hátránya, hogy a Gimp tanulási görbéje sokkal meredekebb, mint sok más képszerkesztő alkalmazás, és valójában csak az alapvető szerkesztést használja a PhotoShophoz képest..

Ingyenes, nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatban a Gimp a kupac teteje felé néz, és remek lehetőség azok számára, akik egy kicsit tech hozzáértésűek.

Irfanview

A kompakt szerkesztési program, az Irfanview intelligens módon biztosítja a képek átméretezését és nagyítását. A nagyítás magában foglalja az új képméret kiválasztását, egy minta példányának megtekintését, valamint az élesítés kiválasztását a fotóra az átméretezés után. Az Irfanview a Lanczos3 interpolációt is felhasználja a lehető legjobb veszteségmentes eredmény elérésére a szabad szoftverek között.

A legpozitívabb előnyei között szerepel, hogy kompatibilis a Windows 10-rel, egy ingyenes szoftver, mind a 32 bites, mind a 64 bites verziót egyaránt használja, és ezzel a szoftverrel konvertálhat képeket különféle formátumokba. A hátránya, hogy ez a szoftver nem kompatibilis a Mac operációs rendszerekkel, csak 600 x 600 képpontos képeket képes nagyítani, és a kimeneti minőség egy kicsit kívánatos marad..

A ritka felhasználók valószínűleg nem felelnek meg ennek a nagyítónak a korlátozott igényeihez, de azok, akik sokkal többet végeznek a képszerkesztéssel, ezt a programot nagyon soknak fogják találni.

Kép nagyító újratervezése

A Reshade Image Enlarger egy teljesen funkcionális nagyító és képszerkesztő szoftver, amely szintén tisztességes minőségű nagyításokat eredményez. Az alkalmazás nagyítási funkciója nagyon felhasználóbarát, rengeteg testreszabott vagy előre beállított opcióval rendelkezik. Noha a kiegészítő szerkesztési funkciókkal nem túl messzire jár, elegendő mennyiség áll rendelkezésre a nagyítások javításához és tisztításához a világosabb bemutatás érdekében.

A fényképhiba és a képzaj csökkentése a Reshade Image Enlarger egyik legfontosabb eleme, amely a kötegelt kép nagyítását is lehetővé teszi, és lehetővé teszi, hogy fókuszt adjon a kissé elmosódott nagyításokhoz. Amit nem nyújt fejlett képszerkesztő eszközök, valóban kiváló minőségű eredmények, és nincs Mac kompatibilitása.

A Reshade Image Enlarger nagyíthatja és kicsit tisztíthatja azokat, és erről szól.

Élesebb méretezés

Egy másik Windows alapú alkalmazás, amely jobb képméretezési minőséget biztosít, az A Sharper Scaling. Ez a szoftver egy olyan algoritmust használ, amelyet kifejezetten a méretezés révén előállított kép minőségének javítására terveztek. Ez a szoftver bicubic vagy bilinear interpolációt használ a legjobb minőségű nagyítások előállításához a nyílt forráskódú, ingyenes szoftverek és képszerkesztő programok között..

Ezt a szoftvert korszerűsítik a lehető legegyszerűbb és leginkább felhasználóbarát bővítések biztosításához, ami minden bizonnyal bátorítja a kezdő felhasználókat, ugyanakkor lehetővé teszi a tájékozottabb felhasználók számára is, hogy négy különböző interpolációs algoritmus közül választhassanak a pontosság érdekében. Ez a szoftver azonban nem kínál semmiféle preferenciát vagy beállítást, nem engedélyezi a tömeges feldolgozást, és a Windows operációs rendszereken kívül sem kompatibilis..

Kicsit több módosítást és finomhangolást végezhet a nagyításokon, ha szerkesztést és nagyításokat Windows alapú számítógépen hajt végre, de nagyon korlátozott vagy annál, ha A Sharper Scaling szoftvert használsz..

PIXresizer

A rendelkezésre álló legegyszerűbb ingyenes nyílt forráskódú bővítőszoftver a PIXresizer. Ez a szoftver annyira büdös, hogy szinte nem igazságos. Lényegében tölti be a képet vagy megnyit egy fájlt több kép kötegelt feldolgozására, kiválasztja az előre beállított képméreteket, beállíthatja a százalékos arányt, vagy beállíthat egyéni méretet (oldalarány fenntartásával vagy anélkül), kiválasztja a kimeneti formátumot és átméretezi a képet. Az új képet elmenti a választott fájlba, és továbbléphet más feladatokra.

Ez a szoftver szinte ostobán egyszerűen használható, ami nagyszerű kezdőknek, lehetővé teszi egyetlen fénykép készítését vagy kötegelt feldolgozást, lehetővé teszi a képméret kiválasztását vagy testreszabását, valamint a kimeneti formátum (pdf-t is beleértve) kiválasztását, és változtasson formátumokat, ha úgy tetszik. Van néhány hátránya, köztük: ha nem engedélyezik a kép más formátumú szerkesztését, a nagyítási aránytól függően a kép kissé torzulhat, megjelenése szigorúan utilitárius és régimódi.

A PIXresizer az elérhető legmegbízhatóbb és egyszerűbben használható képnagyító programok, és magában foglalja azokat is, amelyekért fizet.

Online megoldások a képek átméretezésére

Van néhány online megoldás az egyszeri nagyítások elvégzéséhez, de általában a gyorsszerkesztésre tervezték őket, és nem hajlamosak a legjobb munkát elvégezni a minőségi bővítéseknél. Alacsonyabb minőségük miatt nem fogunk részletesebben bemélyedni ezeket a lehetőségeket. Az alábbiakban bemutatjuk az elérhető online alkalmazások és programok néhány kipróbálását:

  • Waifu2x. Ez az alkalmazás nagyon jó eredményeket mutat, ha anime képeket használ.
  • Befunky. A kép nagyítása mellett az alkalmazáshoz tartozik néhány tisztességes szerkesztőeszköz is a digitális zaj és a torzítás megszüntetésére.
  • Pixlr. Ezt az online alkalmazást gyakran hasonlítják a PhotoShop Express-hez, és hasonló szerkesztési funkciókkal rendelkezik, valamint a bővítésekkel együtt.
  • Online Photo Editor. A digitális képek nagyítása és szerkesztése szempontjából nem sok alkalmazás egyszerűbb és egyértelműbb, mint ez.
  • Egyszerű Image Resizer. A kép átméretezése a minőség feláldozása nélkül az alkalmazás fő nyomása, amely csak az átméretezésre és más szerkesztési szempontokra összpontosít.

Minden bizonnyal kipróbálhatja ezeket az online webhelyeket, ők pedig gyorsan megszerezhetik, amire szüksége van. A jobb minőségű nagyításokhoz valóban le kell töltenie a képalkotó szoftverek egyikét, amelyet fent felülvizsgáltunk.

Következtetés

A képek átméretezése és nagyítása nagyon gyakori azok között a személyek között, akik a digitális képeket különféle célokra használják. A képszerkesztés elvárása, hogy mindegyikünk képes legyen nagyítani a képminőség feláldozása nélkül. Annak érdekében, hogy a képszerkesztéssel kapcsolatos legmagasabb elvárásainak tudása és készségei, valamint a költségvetés kezelése szempontjából a legjobbakat elérje, ki kell választania az igényeinek leginkább megfelelő nagyítási szoftver megoldást, és ki kell használnia néhány, a bővítés javítására szolgáló tippünket is. minőség.

Köszönet Josh Rose-nak a bemutatott képért.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector