Një udhëzues se si të krijoni një adresë profesionale të domenit të postës elektronike me porosi

Sa herë ju keni kërkuar emailin e biznesit tuaj?


Karta e biznesit tuaj do të falet pa një. Për më tepër, klientët për postë elektronike të biznesit për të kontaktuar shërbimin e klientit, të bëjnë pyetje ose të caktojnë takime. Në fakt, 75% e klientëve thonë se adresat e postave elektronike të biznesit janë thelbësore për ndërtimin e besnikërisë me një biznes të vogël.

A jeni turpëruar ndonjëherë kur i jepni email-it tuaj një klienti të mundshëm sepse lexon [email i mbrojtur] ?

Të kesh një adresë emaili si kjo do të japë përshtypjen e gabuar në biznes dhe nuk do të bësh ndonjë favor kur përpiqesh të ulësh klientë të rinj ose të ndërtosh një kompani të suksesshme.

Në këtë udhëzues do t’ju tregoj se si ta gjeni

Përfitimet e marrjes së një adrese emaili profesional të biznesit.

Disa nga përfitimet për krijimin e një llogarie adrese emaili janë të dukshme. Nëse dëshironi që klientët t’ju komunikojnë përmes faqes tuaj të internetit, departamenti juaj i TI-së mund të ketë krijuar tashmë një adresë profesionale elektronike për të trajtuar këto pyetje.

Por ka arsye të tjera për të cilat ju duhet një email biznesi. Le të ekzekutojmë përfitimet më të rëndësishme …

Emri i markës

Emri juaj i markës reflektohet në komunikimet që ju dërgoni klientëve. Nëse planifikoni të dërgoni ndonjë lloj promovimi, atëherë dëshironi të shmangni filtrin e spamit dhe të krijoni një adresë profesionale të emailit të biznesit, ku marka juaj do të njihet. Ju do të duhet një adresë e-mail për klientët për të përdorur ofruesit e shërbimeve të postës elektronike si MailChimp ose Kontakti i Përhershëm në mënyrë që të dërgoni pjesë të marketingut dhe komunikime të klientit.

Shërbimi ndaj klientit

Adresa e emailit tuaj për shërbimin e klientit do të bëhet më e popullarizuara sapo të filloni faqen tuaj të internetit. Njerëzit natyrisht kanë pyetje, probleme ose thjesht duan ndihmë. Ju mund ta bëni atë kaq të thjeshtë duke patur një [email të mbrojtur] ose [email të mbrojtur] për të siguruar që këta klientë të shërbehen shpejt dhe të kuptojnë se po flasin me dikë në kompaninë tuaj me fushën e duhur të adresës së emailit.

Përgjigja profesionale

Kur u përgjigjeni pyetjeve të klientëve dhe klientëve, duhet të keni një domen të personalizuar që tregon se jeni pjesë e një biznesi të vërtetë dhe ofroni shërbime të ligjshme. Njerëzit mund të përdorin adresën e postës elektronike për të shkuar në faqen tuaj të internetit, por në përgjithësi, ajo ju jep përshtypjen e duhur kur të jeni në gjendje të përgjigjeni me një email profesional të biznesit.

Sales

Nuk ka asgjë më të keqe se marrja e një emaili nga [email i mbrojtur] i cili dëshiron të bëjë biznes me ty. Nuk thotë asgjë në lidhje me produktin ose markën, përveç James ka shumë kohë në duar dhe është i ftohtë duke i dërguar mesazhe të gjithëve që ai mundet sot. Pasi të keni një domen të personalizuar, mund të vendosni adresa emaili të shitjeve që do të ndihmojnë ekipin tuaj të shitjeve të punojë ato drejtime dhe të dërgoni pyetje për të ndihmuar në rritjen e biznesit tuaj.

siguri

Llogaritë e postës elektronike të biznesit vijnë me mundësi shtesë sigurie që mund të vendosni duke përdorur cPanel. Për shembull, HostGator ofron SpamAssassin për të filtruar dhe bllokuar përpjekjet e rrezikshme të hakerimit dhe të phishing të emailit tuaj. Kjo është e rëndësishme për bizneset pasi një shkelje e të dhënave mund të shkatërrojë trafikun tuaj në internet në çast.

Cilësia e spamit

Pasi të filloni të dërgoni komunikime nga posta elektronike e biznesit tuaj, do të filloni të flamuroheni për spam, veçanërisht nëse keni një adresë të dyshimtë të postës elektronike që nuk lidhet me një emër të verifikuar të domenit. Konsumatorët mund të bëjnë flamurin e emailit tuaj për spam edhe nëse është një komunikim i ligjshëm vetëm sepse nuk e njohin emrin e markës. Për të shmangur këtë, thjesht përdorni një emër të personalizuar domain që përputhet me faqen tuaj të internetit, profile sociale, produkte dhe dyqan.

Para se të vendosni një adresë emaili, duhet të mbani në mend disa gjëra, në mënyrë që të lini përshtypjen më të mirë te klientët dhe klientët tuaj.

Bazat e adresave të postave elektronike të biznesit

Krijimi i një adrese emaili biznesi është pak a shumë si krijimi i një faqe në internet. Nëse nuk keni bërë asnjëherë, do të duhet të krijoni një llogari pritjeje me një ofrues pritës si Bluehost ose HostGator.

Nëse nuk jeni të sigurt se si të blini pritjen dhe dëshironi ndihmë, atëherë hidheni në udhëzimet e mia Bluehost dhe Hostgator më poshtë në këtë faqe. Këto dy ofrues të pritjes janë shumë miqësorë për fillestarët. Ndërsa ka pasur shumë konfigurime të personalizuara, shumica e konfigurimit janë goxha standarde dhe mund të bëhen në pak minuta nga çdo kompjuter me qasje në Internet.

Shumica e ofruesve të pritjes përfshijnë llogari të postës elektronike si pjesë e një pakete gjithëpërfshirëse të pritjes. Edhe në këtë nivel, hosti e kupton që si biznes, ju dëshironi një adresë profesionale emaili që është plotësisht e markës.

Si duket një adresë elektronike e biznesit profesional?

Ndërsa një emër tipik domaini për një email biznesi duket si ky:

[Email mbrojtur]

Për të filluar vendosjen e një adrese të postës elektronike të biznesit, do t’ju duhet një fushë me porosi. Emri i domain, në këtë shembull është, amazing-scooters.com

Hapi i parë do të jetë regjistrimi i një emri domain për markën ose biznesin tuaj. Nëse tashmë keni një adresë në internet, atëherë duhet ta përdorni këtë për emailin e biznesit tuaj, përveç nëse dëshironi të vendosni bllokimin specifik të spamit dhe sigurisë për një host të veçantë të postës elektronike ose planifikoni të dërgoni miliona trafik në një domain të ndryshëm shtesë..

Si të gjeni një emër domain për adresën tuaj elektronike profesionale

Mjeti më poshtë do t’ju ndihmojë të gjeni emrin e përsosur të domain-it për markën / faqen tuaj të internetit dhe adresën profesionale të postës elektronike. Thjesht shkruani emrin e domain tuaj të dëshiruar dhe do t’ju tregojë nëse është në dispozicion për të blerë. Nëse jo, do të sugjerojë ndeshjet më të afërta me atë emër domain.

Mund të Vendos Adresa Emaile të Biznesit falas?

Aktualisht, nuk ka mundësi të vërteta “falas” për një email biznesi me porosi me një domain web. Të paktën do të duhet të blini një domen në internet, i cili kushton rreth 10 dollarë përmes shumicës së regjistruesve të domeneve atje në treg sot.

Ndërsa Microsoft kishte një promovim në vitin 2014 për email-et e biznesit me porosi, ai që prej asaj kohe ka mbyllur programin. Tani duhet të krijoni një domen në internet përpara se të krijoni një adresë profesionale, me porosi të postës elektronike.

Bluehost dhe Hostgator ofrojnë domene falas kur blini web hosting përmes tyre. Do ta përshkoj këtë më vonë në këtë udhëzues.

Këshillë për Email biznesi # 1: Gjithmonë përdorni Domainin tuaj në Uebfaqe

Në qoftë se nuk jetoni në 1999, adresa e vjetër e postës elektronike [e-mail e mbrojtur] nuk do të funksionojë. Në vend të kësaj, ju dëshironi diçka të tillë [Email mbrojtur] Ky email i biznesit mund të funksionojë për shërbimin e klientit, pyetjet ose ndonjë gjë tjetër që lidhet me kompaninë tuaj. Njerëzit do ta dinë që është biznesi juaj për shkak të adresës së postës elektronike, dhe ata gjithashtu kanë fushën e uebfaqes ku mund të gjejnë më shumë produkte ose rishikojnë nëse po dërgoni promovime në një listë emaili.

Domenet e personalizuara janë një shenjë profesionalizmi. Kjo tregon që ju keni një biznes të vërtetë në internet, të cilit njerëzit mund t’i besojnë dhe lidhin, nëse dëshirojnë të ndajnë produkte. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kesh një domain personal për adresën e emailit të biznesit gjithashtu.

Për më tepër, adresa juaj e emailit është më e pastër me një domain biznesi. Konsumatorët do të kujtojnë domenin tuaj dhe do të shkojnë në link për të zbuluar më shumë informacion, ose ata mund të ndajnë fushën me të tjerët në median sociale.

Këshillë për Email biznesi # 2: Mos përdorni adresa email ISP

Ju mund të jeni duke menduar që një verizon.net ose @ comcast.net është një fushë e pranueshme biznesi, por çfarë ndodh nëse nuk përdorni më atë ofrues të shërbimit të internetit në të ardhmen? Ju duhet të zëvendësoni çdo email ISP me domainin tuaj personal sa më shpejt të jetë e mundur.

Kjo është konfuze për të parë klientët dhe klientët. A punoni për Verizon apo keni biznesin tuaj? Cili është biznesi juaj? Të gjitha këto mund të përgjigjen duke përdorur domenin tuaj personal.

Këshillë emaili i biznesit # 3: Provoni formate standarde të postës elektronike

Marka juaj mund të jetë e çuditshme, por asgjë nuk është më zhgënjyese sesa të përpiqeni të arrini [e mbrojtur me email] por duke kuptuar që në të vërtetë është [e mbrojtur me email]

Rregulli këtu është t’i mbash gjërat të thjeshta. Ju mund të qëndroni në markë dhe të krijoni adresa emaili të çuditshëm për funksione të ndryshme dhe shërbime përgjigjjeje brenda biznesit tuaj. Këtu janë disa shembuj të formateve standarde të postës elektronike të biznesit, duke përdorur shembullin tonë të mahnitshëm të softuerëve:

[Email mbrojtur]:
Kapni të gjithë adresën e postës elektronike për të vendosur në rrjetet e mediave sociale, faqet e kontaktit dhe faqet e pyetjeve të shtypit.

[Email mbrojtur]:
Email-i i përdorur posaçërisht për marrëdhëniet me publikun, shtypin dhe hetimet në media.

[Email mbrojtur]:
Ky është një email thelbësor i funksionit të biznesit, ku klientët mund të kërkojnë informacion shtesë, rimbursime, anulime dhe politika.

[Email mbrojtur]:
A ka ndonjë çështje ligjore? Ju mund t’i dërgoni këto në këtë adresë emaili.

[Email mbrojtur] ose [Email mbrojtur]:
Për shitje individuale ose adresat e punonjësve, ju mund të krijoni një mekanizëm emërtimi që do t’i përshtatet madhësisë dhe gjerësisë së kompanisë tuaj.

[Email mbrojtur]:
A keni një departament të shitjeve që mund të merret me drejtime? Dërgoni trafikun në këtë adresë të rëndësishme të postës elektronike.

Ekzistojnë një numër mënyrash për të vendosur konventat për emërtimin e adresës tuaj të postës elektronike. Mënyra më e mirë për të gjetur këto postë elektronike është të kontrolloni konkurrentët ose të shikoni në faqen e internetit të një marke të preferuar. Namesfarë emrash përdorin në adresat e tyre të postës elektronike?

Përveç kësaj, nuk duhet të përdorni kurrë numra në një emër të adresës email. Këto janë joprofesionale dhe të rëndë për tu mbajtur mend.

Këshillë emaili i biznesit # 4: Vendosni emrin dhe foton e profilit tuaj

Nëse jeni duke përdorur një klient tipik të postës elektronike me emailin e biznesit tuaj, siç është Gmail, atëherë mund të ndryshoni disa cilësime brenda adresës tuaj të emailit për të siguruar që njerëzit të mund të identifikojnë se kush jeni. Kjo përfshin vendosjen e emrit tuaj të plotë, fotografisë së profilit dhe nënshkrimit (opsionale).

Kjo i shton besueshmëri emrit tuaj në mënyrë që kur klientët ose klientët me email adresën tuaj, ata janë në gjendje të shohin emrin tuaj dhe të dinë që ata po arrijnë tek personi i duhur.

Këshillë emaili i biznesit # 5: Siguroni adresat tuaja të postës elektronike

Emailet e biznesit kanë nevojë për fjalëkalime më të sigurta dhe filtra spam sesa adresa juaj tipike. Aktivitete të paskrupullta të hakmarrjes, phishing dhe spam mund të shkatërrojnë emailin e biznesit tuaj dhe madje të çojnë në shkelje më të rrezikshme të të dhënave brenda organizatës tuaj.

Disa ofrues të pritjes do të ofrojnë ndihmë për spam. Për shembull, mund të përdorni SpamAssassin me Bluehost për të mbrojtur llogaritë e postës elektronike të biznesit tuaj. Ky filtër spam krijon filtra të caktuar që automatikisht do të bllokojnë aktivitete me qëllim të keq të spamit, por gjithashtu mund të vendosni filtra shtesë për të kapur aktivitete të tjera të veçanta për biznesin dhe industrinë tuaj.

Si të Vendosni Email të Biznesit duke përdorur ose Bluehost ose Hostgator

Nëse keni një emër domain porosi, është mjaft e thjeshtë të krijoni një llogari me email të biznesit përmes ofruesve të shërbimeve si Bluehost dhe HostGator. Këta ofrues të pritjes do t’ju lejojnë të krijoni një domen të personalizuar ose bashkëngjitni një email biznesi në një domain që tashmë keni në pronësi.

Për qëllimet e këtij udhëzuesi hap pas hapi, ne shikojmë se si të krijojmë email të biznesit nga e para.

Udhëzues hap pas hapi Email-i i Biznesit Bluehost

Për të marrë konfigurimin me email duke përdorur Bluehost, regjistrohuni dhe konfiguroni një llogari pritëse të Bluehost. Si parazgjedhje, këto plane fillojnë me 2,95 $ / muaj dhe përfshijnë deri në pesë llogari të postës elektronike + ju merrni një emër domain falas !. Pasi të keni një llogari pritjeje, mund të përdorni këtë udhëzues për të filluar përdorimin e llogarive tuaja të postës elektronike.

Përdorni këtë lidhje për të marrë një EMER FALAS DOMAIN.

Pasi të regjistroheni, do të duhet të bëni më poshtë për të krijuar adresën tuaj të re profesionale të postës elektronike.

1. Hyni në Panelin tuaj të Kontrollit Bluehost.

2. Shikoni lidhjen “Mail” dhe hapni mjetin e Llogarive Email në cPanel. Pasi të jeni regjistruar, do të shihni një formë me disa fusha, përfshirë Email, Fjalëkalim, Fjalëkalim (Përsëri) dhe Kuotën e Kutisë së Postës.

3. Filloni të shtypni emrin në adresën e postës elektronike në kutinë e postës elektronike. Nëse ky është emaili juaj i parë, thjesht mund të krijoni një për vete duke përdorur emrin tuaj si [Email mbrojtur] ose mund të krijoni një përdorim biznesi si një [me email të mbrojtur]

4. Shkruajeni fjalëkalimin për këtë përdorues dhe shënoni fuqinë e fjalëkalimit. Ju dëshironi një fjalëkalim vërtet të fortë për adresat e postës elektronike të biznesit tuaj, që përfshin karaktere dhe numra të shumtë.

5. Shkruajni një Kuotë Mailbox nëse doni të vendosni një kufi specifik në sasinë e ruajtjes që ky përdorues mund të trajtojë. Parazgjedhja me Bluehost është 250 MB. Ju mund ta rritni këtë nëse mendoni se do të jetë një adresë publike e-mail që merr shumë trafik.

6. Klikoni në “Krijoni llogari” për të paraqitur dhe krijuar adresën tuaj të parë të biznesit.

Udhëzues hap pas hapi Email Email të Biznesit HostGator

HostGator është një ofrues pritës që ofron pako mahnitëse të pritjes që përfshijnë email të biznesit. Ju mund të vendosni një llogari të pakufizuar të postës elektronike me paketën fillestare në HostGator për 3 dollarë në muaj. Kjo gjithashtu përfshin një domen të lirë dhe bandwidth të papërcaktuar.

Ju duhet të vendosni së pari llogarinë tuaj të hostimit të HostGator. Mund të blini një emër domaini ose të transferoni një emër domaini në HostGator për të filluar konfigurimin e emailit të biznesit tuaj.

Përdorni këtë lidhje për të marrë zbritjen.

Pasi të jeni një anëtar i paguar, do të duhet të bëni sa më poshtë …

1. Hyni tek HostGatori juaj llogarisni dhe klikoni në seksionin “Mail” në cPanel.

2. Klikoni në “Llogaritë e postës elektronike” për të hapur pultin tuaj të postës elektronike. Duhet të shihni fushat e kuotave të postës elektronike, fjalëkalimit dhe kutisë postare.

3. Në fushën e postës elektronike, shkruani emailin e biznesit tuaj që dëshironi të krijoni. Ashtu si me Bluehost, kjo mund të jetë çdo lloj adresë emaili që dëshironi të filloni. Ju gjithmonë mund të hiqni llogaritë më vonë.

4. Vendosni një fjalëkalim të sigurt dhe shtypni përsëri për të siguruar që është i sigurt. Kontrolloni fuqinë e fjalëkalimit nëse shqetësoheni për problemet e sigurisë ose spamit. Mund ta vendosni filtrin tuaj të spamit më vonë në cPanel.

5. Vendosni një kuotë në kuotën e kutisë postare nëse keni një limit të preferuar. Parazgjedhja është 250 MB për HostGator si dhe Bluehost.

6. Klikoni në “Krijoni llogari” për të përfunduar krijimin e llogarisë tuaj të parë me email.

Si të përdorni llogarinë tuaj të biznesit në email

Me siguri jeni mësuar të përdorni klientë me postë elektronike falas, si Gmail, Yahoo dhe Hotmail. Sidoqoftë, Hostgator dhe Bluehost do të kenë seksionin e tyre të postës elektronike për ju që të regjistroheni dhe të kontrolloni adresën tuaj të emailit.

BlueHost Webmail
Bluehost dhe HostGator të dy kanë aplikacione të ngjashme të postës elektronike që ju lejojnë të regjistroheni në emailin tuaj kudo që shkoni nga shfletuesi juaj.

Me Bluehost, ju mund të hyni në klientin tuaj të postës elektronike duke shtypur në bluehost.com/webmail.

Ju gjithashtu mund të përdorni klientë të postës elektronike si Roundcube, Gorde dhe SquirrelMail. Këto ofrojnë ndërfaqe, dosje IMAP dhe kalendarët që nuk do t’i gjeni me disa nga klientët e tjerë të postës.

HostGator Webmail
Ekzistojnë dy mënyra për të hyrë në llogarinë tuaj të emailit të biznesit pasi të keni përfunduar konfigurimin në cPanel.

1. Qasja përmes pultit tuaj cPanel.

2. Qasja përmes lidhjes direkte.

Për të hyrë në webmail përmes cPanel, do të futeni në Hostgator dhe do të shkoni në llogarinë tuaj të pritjes, pastaj klikoni në Webmail.

Shtë shumë më e lehtë të regjistroheni dhe të shfletoni emailin tuaj duke përdorur lidhjen e drejtpërdrejtë. Shtë gjithashtu një lidhje profesionale që mund t’u siguroni punonjësve. Hostgator vendos webmail me lidhje të drejtpërdrejtë si më poshtë:

Shkruajeni në domenin tuaj të internetit dhe në fund, shtoni / webmail ose: 2095.

shembull: www.amazing-scooters.com/webmail ose www.amazing-scooters.com:2095

Shtypni adresën tuaj të postës elektronike dhe fjalëkalimin për të hapur webmail dhe për të filluar shfletimin e komunikimeve të fundit.

Shouldfarë duhet të bëni tjetër?

Në fund të fundit nëse keni një biznes sot ose gati të filloni një biznes, duhet të keni një adresë dixhitale në internet dhe një adresë elektronike profesionale që përputhet me markën tuaj. Kjo është një mënyrë për të ndarë veten nga amatorët dhe mashtrimet e rrezikshme phish në sytë e klientit tuaj.

Meqenëse fushat janë shumë më të lira dhe procesi për të krijuar një llogari me email është shumë më i lehtë, shumë biznese po vendosin llogaritë e tyre të postës elektronike si hapi i parë për krijimin e identitetit të tyre të biznesit. Ata janë duke përdorur këto postë elektronike për të dërguar njoftime, promovime, kërkime për B2B, dhe shumë më tepër.

Shtë koha për të ngritur emailin e biznesit tuaj dhe përhapjen e mesazhit të kompanisë tuaj në botë! Me adresat e postës elektronike të biznesit, me të vërtetë mund të hapni dyert për markën tuaj. Ju mund të komunikoni hapur me klientët dhe klientët, të fuqizoni ekipin tuaj të shitjeve dhe t’i bëni ekipet e shërbimit të klientit me të vërtetë të përgjegjshëm për çdo pyetje.

Nëse nuk jeni të sigurt se si të filloni pasi të keni lexuar këtë udhëzues, mund të na kontaktoni për më shumë informacion ose të bisedoni me një udhëzues teknik të ndihmës në Bluehost ose HostGator. Të dy këta ofrues të pritjes janë të aftë në vendosjen e llogarive të postës elektronike dhe mund të jenë në gjendje të kujdesen për konfigurimin për ju, duke ju siguruar një lidhje të drejtpërdrejtë se ku të hyni në emailin tuaj duke shkuar përpara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map