Најбољи повезани додаци за ВордПресс

Можда имате најбољи садржај на својој веб локацији, али, ако не дође до читалаца, онда морате озбиљно размислити о начинима на које ће људи навести да читају садржај ваше веб локације.


А, не говоримо о маркетингу вашег садржаја или веб локације људима који га још нису посетили. Такође морате да искористите максимум од оних који посећују вашу веб страницу да прочитају чланак.

Ако читалац воли чланак, до ваше веб локације треба да буде изузетно лако за навигацију, олакшава им дељење вашег садржаја на друштвеним мрежама и треба да их усмери у сличне чланке на вашој веб локацији. На овај начин можете повећати лојалност читатеља за свој блог или веб локацију.

А, уз платформу као што је ВордПресс, могуће је да на дну чланка имате везе до повезаних постова. За веб локације у ВордПресс-у доступно је пуно додатака с горњим постовима. На тај начин читатељи олакшавају проналазак повезаних чланака на вашој веб локацији и на тај начин повећавају трајање времена које проводе на вашој веб локацији.

Сродна стратегија садржаја такође вам помаже да повећате приказивање страница на веб локацији и смањује стопу напуштања почетне странице. Сви ови фактори се комбинују да би побољшали укупни СЕО ваше веб локације, што ће вам донети предност јер ће ваша веб локација добити виши ранг у резултатима претраживача.

Ово је такође дефинитивно веома паметан начин да привучете посетиоце да прочитају неке од ваших врло старих чланака или постова.

Дакле, идентификовали смо неке од најбољих додатака за ВордПресс објављене везе. У овом чланку наводимо детаљне карактеристике ових популарних додатака за ВордПресс како бисте могли да одаберете онај који испуњава ваше захтеве.

Топ бесплатни додаци за ВордПресс

Још један додатак за сродне постове (ИАРПП)

Иарпп

Након што је преузет више од 3,4 милиона пута, ИАРПП је лако један од најпопуларнијих додатака у вези са постовима који је доступан на ВордПресс платформи. Прилично је флексибилан и читаоцима вашег сајта уводи други релевантни садржај на вашој веб страници у облику страница, постова или различитих прилагођених типова поста.

ИАРПП вам такође омогућава да прикажете повезане везе на објави у бочној траци или при дну поста или чланка. Такође можете имати „приказ листе“ (текст) или „приказ сличица“ повезаних постова.

Овај бесплатни ВордПресс додатак поседује невероватан систем шаблона и пружа подршку за приказ РСС фееда. Има могућност идентификације повезаних (или релевантних) постова помоћу уграђеног јединственог алгоритма који узима у обзир садржај тела, наслове, тагове, категорије и слично дотичном посту.

Тренутна компатибилност

Компатибилан је са верзијом ВордПресса 4.4.2 (са верзијом ИАРПП 4.3.1).

Недостаци

ИАРПП веома троши ресурсе, посебно за велике веб странице што доводи до неефикасних упита за вашу базу података, повећавајући напрезање на њој. Интегрисано кеширање такође није добро и компликује питања за вашу веб локацију.

Овај проблем је резултирао тиме што су неки веома популарни пружаоци услуга ВордПресс хостинг хостинга, попут ВП Енгине и Медиа Темпле, на црној листи ИАРПП.

Контекстуалне везе (ЦРП)

контекстуално повезани постови

Овај додатак омогућава приказивање листе сродних постова на вашем блогу, веб локацији или фееду. Прилично је флексибилан у погледу подручја у којима вам омогућава да прикажете везе до тих сродних постова.

На пример, не само да вам омогућава да приказујете повезане везе на дну чланка или на бочној траци помоћу виџета, већ вам омогућава да их прикажете на одређеним деловима вашег поста уз помоћ кратког кода [црп ].

И, нема потребе за изменама датотека са шаблонама, јер се приказ аутоматски дешава када активирате додатак.

ЦРП алгоритам помаже да се направи списак сродних постова на основу садржаја наслова и садржаја поста. Помоћу овог додатка добијате већу контролу над повезаним постовима који су приказани. Дакле, можете одлучити колико ће се приказивати, колико би требало да буду недавни повезани пост и које категорије или постови су искључени из приказивања у одељку „повезани постови“.

Ако то није довољно, чак можете да прикажете кратак одломак доле одлучивши колико знакова мора бити видљиво читаоцу.

Састоји се од уграђене предмеморије која вам омогућава да имате ове повезане постове, без икаквог додатног оптерећења на серверу.

Баш као и ИАРПП, и овај додатак нуди подршку за прилагођене типове постова и странице, као и постове. Штавише, ЦРП подржава видгете, кратке кодове, ЦСС стилове и сличице. ЦСС стилови вам омогућавају да поново промените односне постове, у складу са вашим захтевима.

Поред тога, овај бесплатни ВордПресс додатак користи слике присутне унутар сличице поста, посебно када не може пронаћи релевантну истакнуту слику или сличицу поста. И, да, овај додатак такође вам омогућава да прелазите између приказа сличица и приказа текста за сродне постове.

Тренутна компатибилност

Компатибилан са до ВордПресс верзије 4.4.2 (са ЦРП верзијом 2.2.3).

Недостаци

  • Његов алгоритам не узима у обзир категорије или тагове приликом одређивања листе повезаних постова.
  • Приказују се умањене слике на листићу, због недостатка образаца. А коришћење ЦСС-а може бити тешко за апсолутне почетнике са ВордПресс-ом.
  • Ово је такође невероватно много ресурса и успорава велике веб странице. Због тога га је неколико управљаних ВордПресс хостинг провајдера, попут ВП Енгине-а, ставило на црну листу.

Јетпацк (Сродни модул поруке)

јетпацк-плугин

Ако користите ВордПресс већ дуже време, вероватно сте користили Јетпацк додатак или сте у најмању руку чули за њега. То је један од најтраженијих ВордПресс додатака и нуди више од 35 различитих функционалности, укључујући аналитику, систем коментара и сличне постове.

Ове функционалности нуде се као део различитих модула компаније Јетпацк. Један такав модул је и Јетпацк-ов модул постова, о којем је говора у мом Јетпацк водичу.

Слично као ИАРПП, алгоритам Јетпацк врши анализу садржаја, ознака и категорија дотичног чланка како би утврдио релевантне постове до којих се могу приказати везе за тај чланак. Упркос овој опсежној анализи, нема утицаја на брзину ваше веб странице.

То је зато што аналитичку функцију такође обавља Јетпацк, што спречава евентуално успоравање великих веб локација, што је био озбиљан недостатак за ИАРПП и ЦРП додатке. Ово објашњава зашто управљане ВордПресс хостинг компаније, као што је ВП Енгине, подстичу употребу Јетпацк додатка.

Штавише, можете добити сопствене прилагођене изборе у односу на алгоритам Јетпацк у односу на објављене постове. То је зато што вам овај бесплатни додатак даје слободу да у великој мери прилагодите функционалност повезаних посту.

Баш као и ЦРП, можете да поправите број повезаних чланака које желите да прикажете и искључите одређене постове или категорије из овог одељка.

Такође можете да прикажете везане везе са објавама на врху поста, при дну или унутар поста користећи кратки код..

Тренутна компатибилност

Компатибилан са до ВордПресс верзије 4.4.2 (са Јетпацк верзијом 3.9.4).

Недостаци

Једина мана овог додатка је чињеница да морате преузети читав Јетпацк додатак, чак и ако желите да користите одговарајући модул постова. Међутим, додатак нуди толико много функционалности да ћете вероватно користити овај додатак за више од само повезаних модула постова.

Иузо – Повезани постови

иузо

Иузо је бесплатан ВордПресс додатак за сродне постове на страницама чланка веб локације. Ово се може подесити брзо и апсолутно је једноставно за употребу. Има уграђен предмеморију која користи СКЛ и слике за повећање брзине ваше веб странице. Стога није ни чудо што доноси нешто боље перформансе у односу на остале популарне додатака за постове, као што су ЦРП и ИАРПП.

Позната је по својој способности да одабере најрелевантније постове који ће се појављивати у одељку „повезани постови“. И за то има алгоритам који може да се превазиђе ако ручно изаберете повезане постове са садржајем.

Такође нуди свеобухватан скуп опција за прилагођавање које вам омогућавају да дизајнирате и структурирате одјељак с повезаним постовима, по вашој жељи. Било да се ради о прилагођеном тексту, димензијама сличица или бојама позадине, можете добити оно што желите. Можете чак и да одаберете жељени стил (хоризонтални или вертикални) једноставним кликом на њега. Ово вам омогућава да вертикално или хоризонтално прикажете своју листу.

Штавише, омогућава вам да прикажете бројач посета, тачније број посета вашим постовима, што вам даје представу о повећању броја прегледа страница или постова. Можете чак да употребите и Иузоов супер видгет за приказивање повезаних постова уз употребу различитих опција прилагођавања.

Овај додатак је веома популаран, јер је један од најбржих додатака који иду около. Као и ЦРП и ИАРПП, она пружа подршку за све типове садржаја, укључујући странице, постове и прилагођене типове постова.

Тренутна компатибилност

Компатибилан са до ВордПресс верзије 4.4.2 (са Иузо верзијом 5.12.31).

Недостаци

Многи корисници овог додатка жале се да има превише ажурирања Иузо-а. То је можда једина главна мана коју су доживели Иузо додаци.

Најплаћенији додаци за ВордПресс

Повезани постови Про за ВордПресс

релатед-постс-про

Овај додатак који се лако прилагођава корисницима и који је веома прилагодљив, нуди подршку за широк спектар врста садржаја. Ове врсте садржаја укључују мултиситес, прилагођене типове постова, странице, постове, категорије, појмове, мешовити садржај и прилагођени садржај.

Долазе са следећа три лепа, елегантна и јединствена изгледа:

  • Слицк анд Слиде – повезани чланци (вртиљак)
  • Исотопиц – велики одељак за сродне постове (до 20 предмета)
  • Транзиција – приказ са једним постом у исто време (након чега следи прелазак на следећи пост)

Сваки од ових изгледа даје вам 65 различитих унапред дефинисаних шаблона (нео, цурви, магазин и тако даље), са разним дугметима, бојама, типографијом, дизајном и још много тога у понуди. Такође нуди квалитетну свг графику спремну за мрежницу.

Алгоритам упоређује кључне речи из вашег садржаја како би одредио најрелевантније постове. Потпора је изузетно једноставна за коришћење са више од 200 опција за прилагођавање за које није потребно да се технички укључите.

Дакле, овај додатак је лагано за вебмастере који желе да га користе за своје ВордПресс блогове или веб локације.

Најбољи део овог додатка је то што је опсежна опција филтра видљива и доступна за посетиоце ваше веб локације. Ваши читаоци постова могу на тај начин сортирати и филтрирати повезани одјељак на основу врсте постова, релевантности, таксономије, наслова и тако даље. На овај начин је већа вероватноћа да ће пронаћи постове који ће их занимати.

Цене

Редовна лиценца кошта 15,00 УСД (уз подршку шест месеци од впдреам-ова), а продужење подршке на 12 месеци кошта 4,50 УСД.

Тренутна компатибилност

Компатибилан са до ВордПресс верзије 4.3.

Недостаци

У основи ради све што вам може бити потребно од повезаног додатка за објављене постове, али неки ће га можда сматрати скупљим за такав додатак.

Приручник сродних постова

Приручник с повезаним порукама Додатак

Овај додатак за ВордПресс је алтернатива за сродне функције поста, ако желите да ваш додатак добро функционише са дељеним ВордПресс хостингом. То је изузетно једноставан додатак за повезане постове, без много опција за његово прилагођавање, попут неких других бесплатних ВордПресс додатака о којима смо разговарали раније.

Не ослања се ни на један алгоритам да би одредио релевантност постова који ће бити приказани у одељку „повезани постови“.

Једноставност употребе овог додатка је такође погодна за апсолутне почетнике. Једном када се додатак активира, мета оквир ће се додати на екран „Додај или уреди пост“ где је могуће да одаберете сродне постове.

Све што требате учинити је да кликнете на „Додај сродне постове“, пронађете жељени пост и кликните „Додај“. То је то! Не постоји аутоматска или случајна расподјела веза за пошту на одјељак с повезаним постовима. То радите ручно.

Кључна ствар која се мора напоменути је да овај додатак не поставља никаква ограничења или ограничења у броју повезаних садржаја у вези са садржајем за један чланак.

Штавише, када повежете ранији пост који ће се појавити у одељку „повезани постови“ новог чланка, нови чланак се аутоматски приказује у делу „повезани постови“ претходног поста..

Проширује подршку за кратке кодове и омогућава приказ страница, постова, прилагођених врста поста и још много тога. Биће вам такође драго да сазнате да овај премиум додатак делује на више језика, укључујући ФР, ГБ, УС, ДЕ, НЛ, ЕС и РУ.

Поред тога, пружа могућност филтрирања вашим повезаним гледаоцима постова што је посебно корисно када бирате занимљиве постове са велике листе релевантних постова.

Можете чак и лако уклонити пост из одељка „сродни постови“ тако што ћете уклонити одабир повезаног поста и ажурирати стварни пост. Овај додатак можете преузети са ЦодеЦанион-а.

Цене

Редовна лиценца кошта 8,00 УСД (уз шестмесечну подршку Сеанделанеи-а), а продужење подршке на 12 месеци кошта 2,40 УСД.

Тренутна компатибилност

Компатибилан је са верзијом ВордПресса 3.9.11 (са ручно повезаним порукама верзија 1.8.8).

Недостаци

Ако желите да уштедите време аутоматским одабиром сродних постова, овај додатак није за вас. Такође, ако више волите да имате више могућности прилагођавања, овај додатак може вас разочарати у одређеној мери.

Пресуда за те најбоље сродне постове за ВордПресс

Није могуће истакнути ниједан одређени додатак као најидеалнији за додавање повезане садржајне функционалности на вашу ВордПресс локацију.

Сви горе наведени додаци су врло ефикасни и можете одабрати било који од њих, по вашој жељи. Ваш циљ мора бити да посетиоци ваше странице прођу кроз више садржаја, што на крају даје вашој веб страници бољу шансу да створи утисак на своје читаоце или посетиоце.

Наравно, то је добитна ситуација с обзиром на стопу напуштања почетне странице, претплате на билтен, приказе страница, дијељење друштвених медија и још много тога. Више од свега чини да се ваши читаоци осећају траженима, јер схватају напоре које ваша веб страница улаже да препоруче објаве за њих у којима ће их заиста занимати.

Надамо се да ће вам горњи преглед неких најбољих додатака за ВордПресс објавити као корисне. Обавезно погледајте наше најбоље ВордПресс додатке за посао.

Ако сте користили било који од ових додатака, слободно поделите своја искуства у одељку коментара испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector