Ръководство за най-доброто VPN за ОАЕ – 2020

Независимо дали живеете в Обединените арабски емирства или планирате да посетите в близко бъдеще, можете да помислите да инвестирате в солидна VPN услуга. ОАЕ е известен със строгите си закони за цензура. Много популярни уебсайтове и стрийминг услуги са строго забранени и активно блокирани от доставчиците на услуги в страната. Въпреки силната туристическа индустрия в Дубай и международните бизнес начинания, политиките за цензура на страната затрудняват свободното търсене в интернет..


VPN мрежи или виртуални частни мрежи са изключително често срещани в ОАЕ. Много от жителите и посетителите на страната използват VPN услуги, за да заобиколят интернет ограниченията частно. Имайки предвид това, имаше известно объркване относно ефективността и законността на VPN услугите в страната. Използването на VPN пребивава в малко законна сива зона, което доведе до някои слухове и дезинформация. За да стане още по-лошо, законите и разпоредбите постоянно се променят. За да ви помогнем да получите достъп до Интернет отворен, ето списък на някои удобни за ОАЕ VPN услуги и важна информация, която трябва да знаете.

Разкриване на филиал: Тази страница съдържа партньорски връзки. Това означава, че ако кликнете върху някоя от връзките ми и направите покупка, може да получа комисионна. Това ми помага да направя makeawebsitehub.com свободен за използване за милиони хора по целия свят.

Обединените арабски емирства и блокиране на съдържание

Преди да навлезем в информацията за VPN, нека разгледаме вида на съдържанието, което ОАЕ блокира и защо. Това е изключително важна информация, тъй като това, което правите в Интернет, в крайна сметка може да повлияе на законността на използването на VPN. Важно е да запомните, че ОАЕ е много религиозна страна. Телекомуникационният регулаторен орган или TRA блокира съдържание въз основа на два основни фактора. Те включват религия и бизнес.

Що се отнася до религията, много от правилата и разпоредбите около интернет съдържанието се основават на закона на шериата. Дори и да не сте практикуващ мюсюлманин, законът се прилага за вас, когато сте в страната. Според TRA съдържанието е блокирано, ако пряко противоречи на етиката и морала на ОАЕ. Така уебсайтовете, които се занимават с порнография, антирелигиозно съдържание, незаконни наркотици, хазарт и други, се блокират активно от TRA. По принцип всичко, което противоречи на религиозните вярвания на сунитското население на страната. Освен това ще откриете, че всички израелски уебсайтове и голяма колекция от статии в Уикипедия са блокирани.

Друго важно нещо, което засяга цензурата в Интернет, е бизнесът. Основните доставчици на далекосъобщителни услуги в страната, Etisalat и du, се възползват изключително много от тези закони. Виждате, че освен цензурата, базирана на религията, се блокират и VoIP услугите. ОАЕ забранява на посетителите и жителите да използват приложения като Skype, Whatsapp и дори FaceTime на Apple. Блокирането на тези платформи помага да се защитят собствените телекомуникационни компании в страната, като се предотврати използването на безплатни алтернативи на никого.

Какво ще кажете за стрийминга?

Противно на общоприетото мнение, цифровото поточно съдържание не е незаконно в ОАЕ. Всъщност Netflix стартира своята платформа за ОАЕ през 2016 г. Въпреки това, поради законите за цензурата на страната, библиотеката на Netflix, достъпна за потребителите на ОАЕ, е доста малка. Той е само около 30 процента от размера като американската библиотека Netflix. В резултат на това много хора използват VPN за достъп до сървъри в различни страни. Освен това е популярен избор за гледане на съдържание в Hulu, Netflix, Amazon Video и BBC iPlayer.

Прочетете повече за VPN за деблокиране на Netflix.

Законни ли са VPN-ите?

Въпреки че много хора по света смятат, че използването на VPN е незаконно в ОАЕ, това не е така. Използването на VPN услуга е технически законно, но има някои разпоредби. ОАЕ направиха някои изменения в законите си за киберпрестъпления през 2016 г. Те заявяват, че използването на VPN за извършване на всякакви незаконни действия се наказва с затвор време и много тежък глоба. Това означава, че не можете да използвате VPN, за да нарушите някой от законите за цензура, посочени по-горе. Въпреки че това може да ви се струва достатъчно лесно, много е важно да бъдете внимателни, докато разглеждате. Пропускането и регистрирането на вашата онлайн активност може да доведе до сериозни правни последици.

Въпреки че използването на VPN е толкова широко разпространено, това не е спряло ОАЕ да бъде доста агресивно да се опита да го спре. През последните няколко години IP адресите на популярни доставчици на VPN бяха блокирани направо от TRA в опит да попречат на потребителите да получат достъп до забранени уебсайтове.

Най-добрият VPN за ОАЕ – функции, които да търсите

Преодоляването на цензурата в ОАЕ е свързано със силата на VPN услугата и анонимността, която тя предоставя. Не всички VPN мрежи ще работят в ОАЕ. За да сте сигурни, че сте сигурни и сигурни, докато разглеждате, ето някои неща, които трябва да търсите.

Силни протоколи за сигурност и криптиране

VPN мрежите работят чрез маршрутизиране на вашия интернет трафик и данни през защитен тунел. Шифровано е няколко пъти, като се гарантира, че дори ако някой получи достъп до вашите данни, той няма да може да го осмисли. Доставчиците на VPN услуги могат да използват няколко различни типа протоколи за защита, за да пазят вашата активност и лични данни далеч от любопитни очи в ОАЕ.

Някои от най-сигурните протоколи включват OpenVPN, L2TP / IPsec и SSTP. OpenVPN е най-сигурният и универсален. Той се намира на повечето машини и използва силен ключ за криптиране в двата края на връзката ви. Това означава, че само вашето устройство и уебсайтът, който преглеждате, са в състояние да декриптират данните ви. Всеки, който приема вашите данни между тях, не може. L2TP / IPsec и SSTP са добри резервни копия, ако не можете да използвате OpenVPN. Като цяло е добре да имате на разположение повече от един протокол. Избягвайте VPN, които предлагат само един, особено ако неговият PPTP. PPTP се счита за един от най-малко сигурните методи.

Важна е и конкретната техника за криптиране, която VPN използва. Това може да ви помогне да не попаднете в грешни ръце всички лични данни, които предоставяте на банкови уебсайтове или платформи за социални медии. Някои от най-добрите доставчици на VPN за ОАЕ използват 256-битово криптиране AES, което е същата технология, използвана от военни агенции и банки.

Техники на запушване

Замразяване се отнася до технология, която крие трафика ви. Както споменахме по-рано, TRA блокира трафика, който идва от VPN. Някои уебсайтове и стрийминг платформи правят същото. Твърдите техники на обфуксация могат да заобиколят VPN блокове, като прикрият данните си като стандартен интернет трафик. Това е задължително условие в ОАЕ. Някои доставчици на VPN имат свои собствени функции на обфуксация, докато други просто променят протокола за защита. Например, OpenVPN може да използва различен TCP порт, за да направи вашите данни да изглеждат като нормален SSL трафик.

Няколко сървърни местоположения

Наличието на богат избор от международни сървъри, с които да се свържете, може да промени начина, по който сърфирате. Много доставчици на услуги имат местоположение на сървъри по целия свят, което ви позволява да преглеждате уебсайтове, без да се налага да се справяте с ограничения. Това е особено полезно, ако искате да гледате филми и телевизионни предавания, които иначе не са налични в ОАЕ. Наличието на множество сървъри ще ви позволи да заобиколите гео ограниченията без никакви проблеми.

Политика без регистрация

Въпреки че целта на VPN е да предоставя на потребителите на личния живот и сигурност потребителите, често има някои предупреждения, които трябва да знаете. VPN мрежите всъщност могат да събират някои данни за вашето време в тяхната мрежа. Те могат да съхраняват регистрационни файлове, които подробно описват, когато сте се свързали с VPN и от какъв IP адрес, или дневници на активността, които показват колко данни сте използвали и какви уебсайтове сте посетили. Излишно е да казвам, че това не е нещо, което искате. Това е особено вярно, ако сте в ОАЕ.

Преди да се ангажирате с доставчик на VPN, прочетете финия шрифт в техните условия за споразумение за услуги и политика за поверителност. Много VPN компании ще рекламират, че не водят регистрационни файлове. Единственият начин да знаете със сигурност е да проучите внимателно дребния шрифт.

Друго нещо, което бихте искали да помислите, е къде е седалището на VPN. Някои страни са по-очевидни за нуждите на поверителност на потребителите в мрежата от други. VPN е в състояние да защити вашата самоличност само ако се намирате в държава, която им позволява да го направят. Територии като Швейцария или Британските Вирджински острови са страхотни, защото нямат закони за запазване на данни, които да изискват от тях да регистрират вашите данни. От друга страна, страни като САЩ, ОАЕ или Китай трябва да се избягват.

Защита от течове

Функциите за защита от теч могат да ви осигурят спокойствие, докато разглеждате VPN. Дори при всичките им страхотни функции за сигурност и поверителност, течовете могат да възникнат по много различни начини. Наличието на допълнителен слой защита ще гарантира, че оригиналният ви IP адрес и идентичност не са регистрирани. Двете най-често срещани форми на защита от теч са специализирана система за разрешаване на DNS и превключвател за убийство.

Превключвателят за убийство е задължителна функция за VPN от ОАЕ. Анонимността, която предоставя VPN, е полезна само ако сървърът работи и работи безпроблемно. И така, какво се случва, когато сървърът внезапно изпадне? Изведнъж вашият IP адрес е на открито, готов да бъде записан от всеки уебсайт или платформа, която посещавате. Превключвателят за убийства помага да се избегне това, като автоматично прекъсне вашата интернет връзка, ако VPN сървърът изпадне.

DNS течове също са често срещани. Всеки път, когато въвеждате уеб адрес, компютърът ви се свързва към DNS сървър, за да разбере къде да ви отведе. По подразбиране компютърът ви ще се свърже с DNS сървъра на вашия доставчик на интернет услуги. За съжаление интернет доставчиците записват онези DNS заявки, които в крайна сметка биха могли да бъдат проследени до вас. Това може да се случи дори ако сте свързани с VPN. С специален DNS сървър, който е на VPN сървъра, можете да избегнете евентуални течове.

Гаранции за връщане на пари

Правилата и разпоредбите за VPN постоянно се променят в ОАЕ. Докато някои VPN доставчици работят добре един ден, те може да не са следващия. В резултат на това се препоръчва да се свържете с доставчик на VPN, който предлага гаранция за връщане на пари или безплатна пробна версия. Това ви помага да изпробвате водите и да видите дали VPN работи за вас без ангажименти. Последното нещо, което искате да се справите е да се опитате да получите възстановяване на многогодишен абонаментен план, само за да разберете, че вашата VPN е активно блокирана в ОАЕ.

Най-добрият VPN за ОАЕ

В мрежата има много VPN услуги. Въпреки това, не всички от тях ще ви предпазят и анонимни, докато сърфирате в ОАЕ. Имайки предвид горните функции, съставихме списък на някои от най-добрите VPN, които могат да ви служат добре в ОАЕ.

ExpressVPN

ExpressVPN е чудесна опция за потребителите на ОАЕ. Те имат своя собствена технология на обфуксация. Първоначално е разработена, за да помогне на хората в Китай, които искат да заобиколят строга цензура. Въпреки това, той работи добре на други територии, като ОАЕ. Компанията е базирана на Британските Вирджински острови. По този начин те не пазят никаква идентифицираща информация за вашето време в VPN. Те запазват някаква информация, като например кои сървъри използвате и колко данни прехвърляте, но нито един от тях не може да бъде проследен до вас..

Доставчикът на VPN има много защитни мерки, за да ви защити. VPN използва много различни протоколи за сигурност, както и 256-битово криптиране. Има и специален ключ за убийство и защита от течове на DNS, за да се предотвратят неуспехи в идентичността. С мрежа от над 3000 сървъра по целия свят няма да имате проблеми с достъпа до любимото ви съдържание.

Професионалисти:
160 локации на сървъри в 94 страни
Не съхранява идентификационни регистрационни файлове
Базиран на Британски Вирджински острови
Kill превключвател
DNS защита от теч
256-битово криптиране
Множество протоколи за сигурност
30-дневна гаранция за връщане на парите
Приложения за Windows, Mac, Android, Linux, iOS и други

Недостатъци:
Малко по-скъпи от другите опции

VyprVPN

Независимо дали сте свързани с домашната си мрежа в ОАЕ или обществена точка за достъп до Wi-Fi, VyprVPN може да ви защити. Този доставчик има специални приложения за широк спектър от устройства, включително както компютри, така и мобилни джаджи. Те ви позволяват да се свържете със защитени мрежи в над 70 места по целия свят. VyprVPN използва много различни протоколи за защита, има собствена система за разделителна способност DNS и използва вграден превключвател за убийство за допълнителна защита.

Друга голяма характеристика на VyprVPN е протоколът Хамелеон. Това е функция на объркване, която помага да се заобикалят правителствените ограничения в ОАЕ. Той може да деблокира много различни уебсайтове, включително стрийминг услуги като Netflix или Hulu. Не само това, но може да прикрие дейността ви като стандартен интернет трафик, по същество криейки факта, че използвате споделен IP адрес в VPN.

Професионалисти:
Притежава и управлява цялата мрежа
Хамелеонов протокол
Политика за нулиране
Одитиран от трета страна
Kill превключвател и VyprDNS
NAT защитна стена
Множество протоколи за сигурност
3-дневна безплатна пробна версия
Поддръжка за повечето операционни системи и устройства

Недостатъци:
Малко по-скъпи
Някои сървъри може да са бавни
Объркваща политика за възстановяване

NordVPN

nord vpnБазирайки се на Панама, NordVPN предлага наистина частно изживяване в интернет. Компанията не държи дневници за вашето време на техните сървъри. Говорейки за това, NordVPN има над 5200 сървъри по целия свят. Много от тях са оптимизирани за конкретни цели, като стрийминг или изтегляне на големи файлове. Те имат и селекция от затъмнени сървъри, които са чудесни за заобикаляне на VPN блокове в ОАЕ. Въпреки че доставчикът няма собствена затъмняваща функция, която може да се използва на всички сървъри, той е съвместим с Obfsproxy.

Освен това можете да използвате VPN заедно с Tor за допълнителен слой защита, докато разглеждате. NordVPN поддържа повечето основни устройства. Има специализирани клиенти за Windows, Mac, Android и iOS устройства. Има и отделни разширения за браузър за FireFox и Chrome.

Професионалисти:
Над 5 200 сървъра по целия свят
Специализирани обсебени сървъри
Съвместим с Obfsproxy
Политика без регистрация
Работи със Skype и други VoIP доставчици
Работи с Tor
Солидни протоколи за сигурност и криптиране
Многостранни абонаментни планове
30-дневна гаранция за връщане на парите

Недостатъци:
Няма специална функция на обфускация

Или прочетете нашия преглед NordVPN

PrivateVPN

PrivateVPN е сравнително нов претендент в VPN индустрията. В момента те имат малка мрежа от сървъри в 60 държави. Въпреки това доставчикът на VPN върши отлична работа за запазване на сигурността и сигурността на вашата активност. Компанията има строга политика за нулева регистрация. Те са базирани в Швеция и се ангажират да предоставят на потребителите бързи и надеждни VPN връзки. Най-хубавото е, че PrivateVPN приема BitCoin за плащане. Това ви позволява да останете напълно анонимни, дори докато създавате своя акаунт.

Когато става въпрос за протоколи за сигурност, PrivateVPN използва всички основни опции. Те също имат силни техники за криптиране, превключвател за убийство и функции за защита от изтичане на IP. Вградените сървъри са доста бързи и се справят добре с поточно цифрово съдържание по целия свят. Всъщност доставчикът е в състояние да деблокира множество платформи, дори в ОАЕ.

Професионалисти:
Политика за нулиране
Използва OpenVPN, PPTP, L2TP / IPsec и IKEv2 протоколи
Kill превключвател и IP защита срещу теч
Препращане на порт
До 6 едновременни връзки
Добре работи при деблокиране на поточни платформи
достъпни
30-дневна гаранция за връщане на парите

Недостатъци:
Не толкова сървъри, колкото конкуренти
Няма специална функция на обфускация

AstrillVPN

AstrillVPN е много популярна опция в Азия заради способността си да заобикаля блокираните уебсайтове и цензурата. В резултат на това се оказа полезен за уеб потребители в ОАЕ. Уникалното при този доставчик е, че те използват множество протоколи за обфуксация. Първата, наречена OpenWeb, е разработена от AstrillVPN през 2009 г. Тя прикрива данните като редовен трафик, което прави трудно откриването на използване на VPN при проверки на дълбоки пакети.

Вторият протокол се нарича StealthVPN. Той взема най-доброто за OpenWeb и го добавя. Той може да помогне за заобикаляне на автоматизирани системи за защитна стена. Подобно на OpenWeb, този протокол използва 256-битово криптиране. Въпреки това, за разлика от OpenWeb, StealthVPN може да се използва на Wi-Fi рутер, за да се гарантира, че целият ви интернет трафик е защитен.

Професионалисти:
Използва 2 протокола за обфускация
Не съхранява регистрационни файлове
Приема BitCoin
Kill превключвател
Много протоколи за сигурност
Поддържа Windows, Mac, Linux, рутери и др
24-часова поддръжка на чат на живо
7-дневен безплатен пробен период

Недостатъци:
По-малка мрежа
Някои надстройки изискват допълнителни разходи
Кратка и ограничителна 7-дневна гаранция за връщане на парите

SurfShark

surfshark vpnSurfShark е удобен за потребителите VPN, който работи доста добре в ОАЕ. Доставчикът не само използва множество протоколи за сигурност, но има и много допълнителни функции, за да ви защити. Има превключвател за убийство, за да се предотвратят течове, както и вграден блокер за реклами. Рекламният блокер може да ви помогне да избегнете опити за фишинг, злонамерен софтуер, тракери и много други Интернет заплахи.

Подобно на предишните опции в този списък, SurfShark не води никакви дневници за вашето време в мрежата. За да се уверят клиентите си в този факт, компанията се проверява независимо всяка година. Резултатите от тези одити са достъпни за всеки, който може да ги види. SurfShark предлага собствени двойни VPN сървъри за допълнителна защита. Те също използват StealthVPN, който е солиден протокол на обфуксация, който може да скрие вашия трафик, докато разглеждате.

Професионалисти:
Двойни VPN сървъри
Политика за нулиране
Може да свържете толкова устройства, колкото искате
Използва StealthVPN
Независим одит
Kill превключвател
Вграден блокер за реклами и скенер за злонамерен софтуер
30-дневна гаранция за връщане на парите

Недостатъци:
По-малка мрежа

Или прочетете нашия преглед на Surfshark

Безплатни VPN мрежи ще работят в ОАЕ?

Въпреки че в ОАЕ могат да работят безплатни VPN доставчици, не се препоръчва да ги използвате. Това е така, защото безплатните услуги са по-малко сигурни от платените алтернативи. Въпреки че услугата може да изглежда безплатна, вероятно я плащате по други начини. Не са рядкост тези компании да водят вашите дневници и да продават данни на трети рекламодатели. Те също така използват по-ниски протоколи за сигурност, нямат подходящи техники на обфуксация и имат бавни сървъри. Тъй като използването на VPN е толкова актуална тема в ОАЕ, се препоръчва да се освободите от безплатните доставчици. Защо да поемате риск, когато можете да плащате няколко долара на месец, за да получите услуга, на която можете да се доверите?

заключение

Използването на VPN в ОАЕ може да ви помогне да заобиколите строгите закони за цензура в страната. Важно е обаче да бъдете внимателни. Въпреки че не е незаконно използването на VPN, някои дейности в частната мрежа са. Ако изберете VPN, което компрометира вашата безопасност и анонимност, може да се наложи да платите последствията. Важно е да отделите време при избора на своя VPN. Не забравяйте да изтеглите и инсталирате свързаните VPN приложения, преди да пътувате до ОАЕ, така че вашата интернет активност да е частна в момента на пристигането ви.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector