A Google Domains Review 2020

Magas rangú domain regisztrátor

Google Domains

Az Internettel kapcsolatos minden szempontból a Google mindenki számára ismert név. A társaság kezébe tartozik minden, a reklámtól a streamingig. Ez egy ipari erőmű, amely csak tovább növekszik.


A Google Domains a szervezet egyik legújabb termékkínálata. A szolgáltatás célja a domain regisztráció gyors, egyszerű és költséghatékony megvalósítása. De hogyan rakja fel a versenytársakat??

Google domain profik

Webhely-készítő integráció
Ingyenes WHOIS adatvédelem
G Suite kompatibilitás
Hozzáférés a Google DNS-hez
Karcsú felhasználói felület

A domain regisztrátorok manapság egy tucat dollár dollár. Míg a Google Domains elindítása minden bizonnyal felkeltette a webmesterek és a tech-szerelmesek figyelmét, sokan megkérdőjelezték a Google szükségességét, hogy belépjen a domain regisztráció területére. Biztosít-e a szolgáltatás olyasmit, amit nem találtak olyan megalapozott cégek, mint a Namecheap, GoDaddy vagy a Domain.com? Ebben a Google Domains áttekintésben megtudjuk.

Legújabb domain ajánlat!

Szerezzen 25% -ot az összes domainről + tárhely a Domain.com webhelyről, exkluzív kuponunkkal „Sitehub”

Nyilvánosság: Amikor weboldalot vagy domainneveket vásárol a Google Domains, a Domain.com vagy a Namecheap.com oldalról az ezen az oldalon található linkek révén, keresetünk némi jutalékot. Ez segít nekünk ezen weboldal működésében. A linkeink használatával egyáltalán nincsenek felárak. 

A Google Domainekről

google domainek

A Google Domains lényege nem különbözik más domain-regisztrációs cégektől. Ez egy szolgáltatás, amely lehetővé teszi új domain megvásárlását webhelyek, e-mailek és egyebek számára. A társaság gondoskodik a komplex regisztrációs feladatokról. Csak annyit kell tennie, hogy megvásárolja a domain-t, és ne felejtse el megújítani minden évben.

A Google Domains nem webhely-készítő vagy webtárhely-szolgáltató. Szigorúan domain regisztrátor.

A szolgáltatást eredetileg 2015-ben indították el. 2020-tól még mindig béta fázisban van. Alapvetően ez azt jelenti, hogy a Google továbbra is teszteli a szolgáltatás életképességét. Még nem érhető el világszerte. Ezt azonban már az ICANN akkreditálta, amely a domain névrendszert kezeli.

A Google Domainek előnyei

Először vessünk át néhányat, amit szeretünk a Google Domains oldalán. Bár az összes regisztrátor ugyanazt az alapszolgáltatást nyújtja, a finomabb dolog különbözteti meg ezeket a vállalatokat. Íme néhány dolog, amelyet a Google Domains jól teljesít.

1. A Webhely-készítő integrációja

Miután megvásárolta az új domain nevet, elkezdi majd létrehozni webhelyét! A Google megkönnyíti ezt a feladatot azáltal, hogy gyors hozzáférést biztosít az internet legnépszerűbb építési szolgáltatásaihoz.

A Google partnerei más vállalatokkal, amelyek az Ön webhelyének tervezésére és felépítésére koncentrálnak. Az elérhető eszközök közé tartozik a Squarespace, a Wix, a Weebly és a Shopify. A domain szolgáltatás természetesen integrálódik a Google saját webhelyteremtő eszközeivel is, mint például a Blogger, a Google App Engine és a Google Webhelyek.

Ez az egyszerű integráció megkönnyíti a webhely felállítását és működtetését. Ez különösen igaz azokra, akik még nem rendelkeznek nagy tapasztalattal webhelyek készítésében. Általában ezeknek az eszközöknek a segítségével szolgáltatásokat hoz létre a webhely létrehozásához, majd összekapcsolva a domainjével. A Google Domains segítségével mindent megtehetsz egy helyről. Ráadásul a beépített integráció lehetővé teszi az építőipari eszközök gyors összehasonlítását és összehasonlítását, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt.

Ha inkább a WordPress-t használja, akkor a Google Domains integrálódik a Bluehost-hoz. Jelenleg a Bluehost az egyetlen hivatalos WordPress opció, amelyet a Google biztosít. Szerencsére a regisztrátor nem határoz meg szigorú korlátozásokat az új domain nevének használatára vonatkozóan. Szabadon használhatja a kívánt webhely-készítőket. Az integráció teljesen választható.

2. Ingyenes WHOIS adatvédelem

Az egyik legjobb szolgáltatás, amelyet a Google Domains kínál, az ingyenes WHOIS adatvédelem. A WHOIS egy hatalmas adatbázis, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolattartási információkat keressen minden domain névtulajdonosról. Az adatbázist általában arra használják, hogy megkönnyítsék a domainek vételét és eladását két fél között.

Amikor új domaint regisztrál, az alapvető elérhetőségi adatait automatikusan bekerül a WHOIS adatbázisba. Ez akkor van, hacsak nem fektet be a magánélet védelmébe.

A legtöbb domain regisztrátor éves díjat számít fel Önnek erről a szolgáltatásról. A pontos költség teljes mértékben a regisztrátortól függ. Általában ez körülbelül 12 dollár évente.

A Google Domains szolgáltatással ingyenes. A legtöbb regisztrált domainben elérhető. Van néhány kivétel bizonyos országkódtartományok esetében.

3. A G Suite kompatibilitás

Ha már ismeri a Google ökoszisztémáját, akkor már tudja, milyen nagyszerű, ha az összes szolgáltatás zökkenőmentesen szinkronizálódik. Ugyanezt megteheti a Google Domains szolgáltatással. Kompatibilis a G Suite-val, korábban Google Apps néven.

A szolgáltatás nem kötelező, és további díjat számít fel. Érdemes lehet befektetni sok vállalat és weboldaltulajdonos számára. A G Suite integrációjával csapata hozzáférést biztosít az olyan alkalmazásokhoz, mint a Docs, a Naptár, a Gmail és akár a Drive.

Még ha nem is használja a G Suite alkalmazást, akkor is kihasználhatja a Google ökoszisztéma előnyeit. Google Domains-fiókját automatikusan ellenőrizzük a Google többi termékével, ami jelentősen javíthatja munkafolyamatait. Plusz, a fiók biztonságos marad a kétlépcsős hitelesítéssel.

4. Rugalmasság az e-mailben

Nem csak a nagyszerű Google e-mail szolgáltatásokkal használhatja domainjét, hanem rengeteg rugalmasságot is elérhet ezen a módon. Minden domainhez legfeljebb 100 e-mail álnév tartozik az e-mail továbbításhoz. Ez különösen akkor hasznos, ha a kisvállalkozások több e-mail címet szeretnének továbbítani egy beérkező postaládába.

Időnként ez a szolgáltatás extra költségeket jelent más területeken. Tehát örömmel látjuk, hogy a Google ingyen tartalmazza.

5. 100 aldomain

A Google Domains regisztrált domainjeinek 100 aldomainje van. Az aldomainek nagyszerűen képesek megőrizni a digitális teret. Sok webmester aldomaineket használ a különféle tartalmak elkülönítésére, miközben mindent egyetlen domain alatt tart.

100 aldomain sok. Nem minden regisztrátor biztosítja ezt az ingyenes vásárlást. Lehet, hogy nem is fogja használni őket. De jó tudni, hogy ezek az aldomainek elérhetőek lesznek, ha a helyzet valaha felmerül.

6. Hozzáférés a Google DNS-hez

A jó DNS-kiszolgáló-hozzáférés elengedhetetlen eleme az internet zökkenőmentes működésének. A DNS-kiszolgálók alapvetően óriási címjegyzékek. Amikor beír egy webcímet a számítógépére vagy mobilkészülékére, a rendszer csatlakozik egy DNS-névkiszolgálóhoz, hogy megtudja, melyik IP-cím van csatlakoztatva az adott domainhez, amellyel kapcsolatba lép. Mindez nagyon gyorsan történik, hogy a böngészés élménye zökkenőmentes legyen.

Sajnos nem minden DNS-kiszolgáló kínál ugyanolyan villámsebességű teljesítményt, mint amire szüksége van.

A Google DNS-kiszolgálókat az egyik leggyorsabb és legmegbízhatóbb szervernek tekintik. Amikor regisztrálja domainjét a Google Domains szolgáltatásban, akkor domainje ezeket a kiszolgálókat fogja használni. Ez biztosítja, hogy látogatói a lehető legjobb élményt kapják.

7. Karcsú felhasználói felület

A legtöbb ember nem fog rengeteg időt tölteni a domain-regisztrátor webhelyén. Ennek ellenére még mindig jó, ha jól megtervezett felülettel rendelkezik, amelyben könnyű navigálni. A Google Domains webhely ikonikus minimalista kialakítású, amelyről a Google termékei ismertek. Így probléma nélkül könnyen megtalálhatja a legtöbb menüt és opciót.

Ez nem egy hatalmas tényező vagy üzletkötő, de ez egy szép vétel, amelyet érdemes megjegyezni.

8. Átlátszó árképzési modell

Az árképzésről a Google Domains meglehetősen átlátható. A webhelytulajdonosok legnagyobb problémája a regisztrátoroknál a meredek megújítási díjak. A hivatalvezetők hihetetlenül alacsony árakat kínálnak az első évre. Néha csak egy dollárért kaphat domaineket. Noha ez nagyszerű az indulási költségek alacsony szinten tartásában, a megtakarítások gyakran megszakadnak a megújítás során.

A Google Domains ugyanolyan árat számít fel a regisztrációért és a megújításért. Nincs váratlan áremelkedés vagy rejtett díj. Mindegyik világosan el van írva. Ez nagyszerű, ha szűk költségvetéssel rendelkezik, és időben meg akarja tervezni a domain díjait.

A Google Domainek hátrányai

Most, hogy énekeltük a Google Domains dicséretét, engedje át a szolgáltatás néhány negatív aspektusát.

1. Nem olyan funkciókban gazdag, mint más lehetőségek

A nap végén a Google Domains egy domain név regisztráló, semmi több. Úgy tervezték, hogy a lehető legegyszerűbb és stresszmentes, így nem fog extrákat találni.

Ezt általában előnyökként krétával állítottuk fel. Ez azonban káros lehet azok számára, akiknek kiegészítő termékekre van szükségük. Extrák, például a többéves regisztráció vagy az integrált tárhelyszolgáltatások nem érhetők el. Külön befektethet ezekbe a szolgáltatásokba, de ez az egész folyamatot némelyek számára zavarossá teheti.

A legtöbb regisztrátor tárhely-terveket, SSL-tanúsítványokat és mindent megtesz, amelyekre szükség lehet a webhely felállításához és futtatásához. Az emberek gyakran kihasználják ezeket a kiegészítőket, mert egy társaságnál könnyebb számlázni, mint többnél. Sajnos a Google Domains jelenleg egy egyszerű szolgáltatás, amely nem kínál extra szolgáltatást.

2. Drágább

Az átlátható árképzési modell ellenére a Google Domains nem a legolcsóbb lehetőség. Ne feledje, hogy a Google megalakult vállalat. Nem kizárólag a domain regisztrációs szolgáltatások nyújtására összpontosít. Így a szolgáltatás nem igazán próbál versenyképessé válni az árképzés szempontjából.

A Google Domains domainnevei általában valamivel többet fizetnek, mint amit a Domain.com vagy a Namecheap talál. A különbség nem jelentős, de érdemes megfontolni, hogy a költségek prioritást jelentenek-e Önnek.

3. Korlátozott elérhetőség

Jelenleg a Google Domains csak bizonyos országokban érhető el. Egy ideig csak az Egyesült Államok ügyfeleire korlátozódott. Azóta kibővítette az Egyesült Királyság, Franciaország, Ausztrália stb. 2020-tól csak 14 országban érhető el.

Ez nem csak a szolgáltatáshoz való hozzáférést érinti, hanem korlátozhatja az országkód felső szintű domainjeit is, amelyeket használhat.

4. Béta állapot

Mint korábban már említettük, a Google Domains továbbra is béta állapotban van. Már a bevezetés óta. Miért számíthat neked? Nos, nézd meg a Google eddigi eredményeit. A cég hírhedt, hogy megszünteti a termékeket és szolgáltatásokat, még akkor is, ha viszonylag nagy felhasználói bázissal vagy tisztességes közérdekkel bírnak.

A Google megölte a Google Olvasót, a Google Glass-ot és még a sokat ápolt Google + -ot is. Mi akadályozza meg a társaságot a Google Domains megszüntetésében?

Ezt mondhatnánk bármilyen kimenő termékről, ám sokan aggasztják azt a tényt, hogy ez a szolgáltatás még mindig bétaverzióban van. Ha a Google Domains elhagyná az üzleti tevékenységet, sok domain név sorsa ismeretlen lesz.

5. Ügyfélszolgálat

Ez a legtöbb embert nem érinti. Érdemes megemlíteni, hogy a Google Domains támogatási rendszere nem a legjobb. Még a jól megtervezett felhasználói felülettel is könnyebb megmondani a támogatási vonalak elérését, mint megtenni. Ezen információk nagy részét eltemetik, ami megnehezíti a valódi e-mail vagy telefonos támogatás megszerzését, amikor leginkább szüksége van rá.

Általában a webhelytulajdonosoknak nem kell kapcsolatba lépniük a regisztrátorral. A folyamat egyszerű és általában egyértelmű. De a regisztrátorok minden esetre támogatást nyújtanak.

A Google támogatásával az a kérdés, hogy a vállalat meglehetősen nagy. Nemcsak arra kell számítania, hogy valódi emberrel való beszélgetésre van szüksége, hanem arról is, hogy ügyeljen a megfelelő osztályra. Ez az, ami bosszantóvá teszi a kapcsolattartási információk megtalálásának nehézségeit.

A jó hír az, hogy amint megtalálja ezeket a kapcsolattartási információkat, több ügyfél-támogatási lehetőség áll rendelkezésére. A Google Domains dedikált telefonos, e-mail és élő csevegési támogatást nyújt.

Milyen TLD érhető el a Google Domainek segítségével?

Nagyon sok TLD-lehetőség van a Google Domains-ben. A TLD vagy a felső szintű domain a webcím utolsó részére utal. Ez a kis kiterjesztés fontos, mivel közvetítheti a professzionalizmus érzetét, vagy ötletet adhat a böngészőknek arról, hogy mi az Ön weboldala, mielőtt meglátogatnák.

A Google Domains az összes TLD-t felkínálja, amire számíthat. Egyszerű .net, .org, .co.uk és .com domain elérhető. A .com domainek meglehetősen megfizethetőek, évente 12 dollárral.

Drágább általános felső szintű domain szintén elérhető. Mindent megtalálhat, a .ninja-tól a .graphics-ig. Az árképzés a TLD iránti kereslet és annak általános elérhetősége alapján változik.

Más bejegyzett regisztrátorokkal összehasonlítva a domain kiterjesztések gyűjteménye, amelyet a Google Domains-tól szerezhet be, nem a legnagyobb. A Namecheap és a Domain.com számos olyan lehetőséget kínál, amelyekkel a Google nem rendelkezik.

Google Domains Pricing – Google vs Domain.com vs Namecheap

Így hasonlíthatja össze a Google Domainek a domain.com és a Namecheap webhelyet a legnépszerűbb TLD-k árazása szempontjából.

TLD Google Domains Domain.com Namecheap
.com $ 12 9,99 USD (7,49 USD) $ 7.88
.org $ 12 14,99 USD (11,24 USD) $ 9.98
.háló $ 12 12,99 USD (9,74 USD) $ 9.98
.co $ 30 6,99 USD (5,24 USD) $ 3.98
.io $ 60 58,99 USD (44,24 USD) $ 28.88
.ai N / A N / A $ 52.88
.co.uk $ 12 29,99 USD (22,49 USD) $ 5.88
.tér $ 20 2,99 USD (2,24 USD) $ 1.28
.webhely $ 20 4,99 USD (3,74 USD) $ 1.28

A zárójelben szereplő árak a kuponkóddal jelzik az árakat Sitehub alkalmazva a pénztárnál.

Hogyan kell használni a Google domaineket

A domains.google.com webhelyen elérheti a Google domain név regisztrációs szolgáltatását. Mint korábban mondtuk, a Google Domains átveszi azt az egyszerű tervezési sémát, amelyről a márka ismert. Tehát bármilyen probléma merülne fel a webhely navigálásával kapcsolatban.

Miután létrehozta a fiókját vagy bejelentkezett a meglévő hitelesítő adataival, megkezdheti az elérhető domainnevek keresését. Mindez egy minimalista oldalon, egy egyszerű keresősávval történik. Egyszerűen írja be a kulcsszavakat. A Google Domains megjeleníti az elérhető bővítményeket.

Ha egy domain mellett egy áthúzott szimbólum van, ez azt jelenti, hogy azt átvették. A tulajdonos WHOIS-adatainak megtekintéséhez azonban rákattinthat a „Nem elérhető” címke melletti ikonra. A Google Domains ezt az oldalt közvetlenül megjeleníti a webhelyen, így nem kell megnyitnia egy másik böngésző lapot.

Amikor megjelenik egy elérhető domain, amely tetszik, csak kattintson a bevásárló kosár ikonra. A domain árát az ikon mellett kell megjeleníteni. Innentől kezdve meg kell adnia néhány személyes információt. Ez magában foglalja a számlázási információkat és az ICANN által megkövetelt adatokat. Be- és kikapcsolhatja az adatvédelmi funkciót. Ne feledje, hogy a legtöbb domainben ez ingyenes.

Önnek lehetősége lesz arra is, hogy automatikusan megújítsa. A regisztráció fizetése után meg kell erősítenie az e-mail címét az ICANN segítségével. Ez minden új regisztrációhoz szükséges. Ezután megkezdheti webhelyének felépítését!

A Google Domains megéri??

Összességében a Google Domains egy tisztességes szolgáltatás, néhány kedvező áron. A WHOIS ingyenes privát regisztrációja remek. A webhelyre való belépés meglehetősen egyszerű, és az új domain regisztrálása egyszerű folyamat. Az átlátható árképzésnek köszönhetően nincs meglepetés.

A Google Domains játékának minden jótékony hatására játékváltó? Nem ez nem. A Google Domains rendben van, de ez nem a legjobb megoldás, amelyet a piacon találhat.

Az igazság az, hogy a regisztrátorokkal sok hasonló dolgot megtehetsz, például a Namecheap és a Domain.com. Valójában ez a két alternatíva még többet kínál, mint amit a Google Domains tesz. Mindkettő integrált hosting szolgáltatással, domain adatvédelmi kiegészítőkkel és még sok másnal rendelkezik. Mindkét szolgáltatás szintén a helyes irányba vezetheti Önt, hogy a webhely gyorsan és gyorsan működjön.

Legfőbb erőfeszítései ellenére a Google Domains egyszerűen nem kínál semmi különlegeset, amit a Namecheap és a Domain.com nem kínál. Valójában a Google ehelyett több korlátozást róhat Önre. Például az integrált WordPress támogatás hiánya és a magasabb regisztrációs költségek hátrányos helyzetbe hozzák a szolgáltatást.

A Google Domains szilárd domain regisztrációs szolgáltatást kínál. De nincs ok arra, hogy ezzel a társasággal más bejegyzett regisztrátoroknál vegyen részt.

Több domain névvel kapcsolatos tartalom

Ha többet szeretne tudni a domain nevekről, akkor olvassa el a következő útmutatásokat:

 1. Hogyan adhat el egy domain nevet
 2. .ORG Vs .COM – melyik a jobb?
 3. Hány domain van?
 4. Hogyan lehet a domain név valódi értékelését?
 5. A legjobb domain regisztrátorok
 6. A legfelső szintű domain név kiterjesztések listája
 7. Hol lehet vásárolni a legolcsóbb domain nevet
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector