Mi az a Favicon?

favicon.ico, kedvencek ikonra, parancsikonra

Ha a favicon.ico fájlt nem biztosítja, a böngésző egyszerűen csak egy alapértelmezett weboldal ikont jelenít meg.


A favicon.ico fájl egy 16 × 16 pixel méretű kép, amely a böngésző címe mezőben a weboldal címétől (URL) balra jelenik meg. Megjeleníthető a metacím mellett a felhasználó kedvenc / könyvjelzőlistájában (ha a weblap könyvjelzővel van feltüntetve), vagy az előzmények listájában.

Kedvencek ikon hozzáadása egy weboldalhoz

Ikonkép (fájl) létrehozása

 1. Indítson el egy pixel alapú képszerkesztő programot (például Photoshop, Fireworks).
 2. Hozzon létre egy új fájlt, amelynek vászonméret (szélessége és magassága) 16 × 16 pixel és felbontása 72 DPI. A Photoshop használata esetén ellenőrizze, hogy a Színmód RGB és 8 bites értékre van-e állítva.
 3. Nyisson meg egy képet, amelyet favicként szeretne, például egy fényképet vagy logót.
 4. A képet méretezze úgy, hogy beleférjen a 16 × 16 pixel méretű vászonba.
 5. Pixel-módosítsa a képet szükség szerint (ellenőrzésként mutassa meg valaki másnak az átméretezett képet, és kérdezze meg tőle, mit lát).
 6. Miután a kép reprezentálható, módosítsa a színteret 8 bitesre:
  • Tűzijáték: Állítsa be az Exportálás formátumát BMP 8 értékre az Optimizepalette / inspector alkalmazásból
  • Photoshop: Válassza ki: Kép > Üzemmód és győződjön meg arról, hogy az RGB szín és a 8 bit / csatorna kiválasztva van (ellenőrizve)
  • Grafikus átalakító: Válassza ki: Kép > Színek > Váltson 256 színre (8 bit).
 7. Mentse el / exportálja a képet bitmap (.bmp) fájlként.
 8. Nevezze át a fájlt: favicon.ico.
 9. Töltse fel a webhely gyökérkönyvtárába.

„A FAVICON nem található meg”

Ha a webhely gyökérszintjén nincs favicon.ico fájl, akkor a weblap könyvjelzővel történő feltüntetésekor 404 (fájl nem található) hiba keletkezhet (a használt böngészőtől függően). Ez a hiba nem lesz látható a felhasználó számára, de megjelenik a webhely szervernaplójában (forgalmi jelentés).

A favico.ico fájl összekapcsolása egy weboldallal

Ha rendelkezik dedikált szerverterülettel és felső szintű domain névvel, akkor a böngésző automatikusan megkeresi a favico.ico fájlt a gyökérkönyvtárban, és az alábbiak nem vonatkoznak.

Ha webhelyét egy kapcsolattartó csomag részeként egy internetszolgáltató üzemelteti (például van egy Xtra vagy a Paradise.net „személyes honlapja”), akkor nem valószínű, hogy dedikált szerverterülettel rendelkezik.

A megosztott domain alatt tárolt weboldalaknál írja be a vastag betűvel a kódot minden egyes weboldalhoz. (Ha webhelye kereteket használ, akkor adja hozzá a kódot a szülő keretekhez).


href ="http://www.yoursite.co.nz/path-to/favicon.ico"
type ="image / ico" />

Módosítsa a href értéket (http://www.yoursite.co.nz/path-to/favicon.ico), hogy illeszkedjen a favico.ico fájl helyéhez.

A kedvenc ikonok hibaelhárítása

Kedvencek ikonjai és átirányított domain nevek

Ha van egy felső szintű domain név, amely egy megosztott kiszolgáló weboldalára átirányítja, akkor a Kedvencek ikon nem jelenik meg. Ez attól függ, hogy a gazdagép hogyan irányítja át a domain nevet; akár keretkészlettel, akár JavaScript frissítéssel.

1. „KERETKERET”

KÖVETKEZTETÉSI KERET SZERKESZTÉSE

Egyes állomások lehetővé teszik az átirányítási keretkészlet kódjának szerkesztését; keressen egy Speciális mód opciót (vagy hasonlót) az átirányítás beállításakor.

A gazdagép egyetlen keretkeretet hoz létre a legfelső szintű domainben, amely a kezdőlap weboldalát tartalmazza. Ha ezt a módszert használják, akkor a legfelső szintű domain név megjelenik a böngésző címe mezőben, még akkor is, ha a weboldalt elcsatolja..

Mivel a legfelső szintű domain weboldal a gazdakeretkészlet, a böngésző megkeresi az ikont a gazdaszerveren (amelyhez valószínűleg nincs közvetlen hozzáférése) – így az ikonja nem jelenik meg.

Ha a kezdőlap linkjei a teljes ablakot célozzák meg, akkor a Kedvencek ikon jelenik meg a következő weboldalakon. Ehhez adjon hozzá egy célattribútumot a honlap összes linkjéhez;

target ="_top">Rólam

A cél attribútum

A ferde webes szabványok esetében a célattribútum elavult az XHTML specifikációban. Ha az érvényesítés (az XHTML-szigorú DTD-vel szemben) fontos, akkor csak a JavaScript funkció használata a keretkészlet törléséhez jelenik meg az egyetlen lehetőség.

A célattribútum utasítja a böngészőt, hogy cserélje ki a gazdagép átirányítási kereteit a céloldalra.

2. A JAVASCRIPT FRISSÍTÉSE

A gazdagép létrehoz egy (üres) weboldalt a felső szintű domainben egy JavaScript-lel, amely frissíti a weboldal megjelenítéséhez a megosztott szerveren.

Ha ezt a módszert használják, akkor előfordulhat, hogy a weboldal frissítése közben rövid villanás lép fel. A kezdőlap címe megjelenik a böngésző címe mezőben (nem a felső szintű domain név).

Feltéve, hogy a favicon.ico fájlt feltöltöttük és minden weboldalhoz hozzáadtuk a hivatkozási kódot, akkor a favicon megjelenik.

Kedvenc ikonok az Apache alatt

Ha a webhely az Apache-t futtató kiszolgálón található, akkor a következő irányelvet kell hozzáadnia a .htaccess fájlhoz.

AddType kép / x-icon .ico

Ez az irányelv lehetővé teszi a kiszolgálóra, hogy helyesen válaszoljon a .ico kiterjesztésű fájlok iránti kérelmekre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector