17 τρόποι για να μάθετε πόσα κυκλοφορία λαμβάνει ένας ιστότοπος ή ένα ιστολόγιο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μάθετε πόση κυκλοφορία λαμβάνει ένας ιστότοπος ή ένα ιστολόγιο. Ίσως σας ενδιαφέρει να ερευνήσετε ιστότοπους που ανταγωνίζονται στην ίδια θέση με έναν ιστότοπο που σας ανήκει.


Ίσως σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα νέο ιστολόγιο και θέλετε να ερευνήσετε τη θέση για να δείτε εάν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το θέμα για να είναι βιώσιμος ο νέος σας ιστότοπος. Ίσως θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε ένα blog που σας ανήκει αντιγράφοντας και βελτιώνοντας το περιεχόμενο που έχουν οι ανταγωνιστές σας. Ίσως να είστε περίεργοι για το πόση κυκλοφορία λαμβάνουν ορισμένοι από τους ιστότοπους των μεγάλων εκδοτών πολυμέσων. Ή ίσως σχεδιάζετε μια στρατηγική για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας μέσω μεθόδων μάρκετινγκ περιεχομένου και πρέπει να δείτε ποια είναι η κατάταξη των ανταγωνιστών σας.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να μάθετε δεδομένα κίνησης, υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία και πόροι που μπορούν να σας δώσουν μια γενική ιδέα για τις μετρήσεις ενός ιστότοπου. Εάν δεν είστε κάτοχος ή διαχείριση του πραγματικού ιστότοπου, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να εντοπίσετε με βεβαιότητα τον αριθμό των επισκεπτών ή τις προβολές σελίδας.

Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε μια εκτιμώμενη ιδέα για τη δημοτικότητα του ιστότοπου συνολικά.

Το αγαπημένο μου εργαλείο για να ανακαλύψω δεδομένα κίνησης ιστότοπων ιστότοπων και ιστολογίων είναι το SEMrush και το ahrefs. Θα αναφερθώ σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτά τα δύο αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Κατάταξη των καλύτερων εργαλείων ελέγχου επισκεψιμότητας ιστότοπων

1. Κατάταξη Alexa.com

Το Alexa.com παρακολουθεί την κατάταξη επισκεψιμότητας των επισκεπτών του ιστότοπου για πολλούς ιστότοπους στο Διαδίκτυο. Τα δεδομένα τους δεν είναι απολύτως ακριβή, επειδή περιλαμβάνει ελαττωματική μεθοδολογία. Η Alexa κατατάσσει ιστότοπους με βάση την επισκεψιμότητα που λαμβάνουν από χρήστες που έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν τη γραμμή εργαλείων Alexa. Οι χρήστες της γραμμής εργαλείων Alexa είναι μια μικρή μειοψηφία χρηστών ιστότοπων, γεγονός που καθιστά τα δεδομένα κάπως ασαφή. Ωστόσο, τα βασικά δεδομένα Alexa είναι δωρεάν στο κοινό και εύκολα στη λήψη τους, και σας δίνει πληροφορίες που δεν θα είχατε διαφορετικά.

Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ ποτέ την Alexa για να ελέγξω την κίνηση του ιστότοπου. Πίσω στην ημέρα, ήταν ένα καλό εργαλείο, επειδή δεν είχατε πόρους όπως το SEMrush ή το Ahrefs.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα σας δώσει μια πολύ τραχιά ιδέα σχετικά με την επισκεψιμότητα ενός ιστότοπου.

2. Ahrefs.com

Για μένα, το ahrefs είναι ζωτικής σημασίας για τις καθημερινές μου εργασίες στο blogging και στο μάρκετινγκ συνεργατών. Είναι μακράν το καλύτερο ανταγωνιστικό εργαλείο ανάλυσης και παρακολούθησης στην αγορά.

Με αυτό το λογισμικό μπορείτε να λάβετε τεράστιο αριθμό πληροφοριών κίνησης ιστότοπων όπως:

 • Νέοι, χαμένοι και σπασμένοι σύνδεσμοι.
 • Λεπτομερείς γνώσεις στις καλύτερες σελίδες ενός ιστότοπου
 • Τομείς που στέλνουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο.
 • Κατάταξη μηχανών αναζήτησης.
 • Πόση κίνηση μια κατάταξη μηχανών αναζήτησης παίρνει έναν ιστότοπο.
 • Σελίδες από έναν ιστότοπο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
 • Μπορείτε να συγκρίνετε τις κατατάξεις ιστότοπων έναντι των ανταγωνιστών.

Και έτσι, πολύ περισσότερα…

3. Αναφορές Comscore

Η Comscore δημοσιεύει έναν αριθμό διαφορετικών αναφορών κίνησης. Οι αναφορές τους τείνουν να καλύπτουν μόνο τους μεγαλύτερους εκδότες και περιλαμβάνουν μετρήσεις ανά χώρα για ιστότοπους με τον υψηλότερο αριθμό επισκεψιμότητας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε σχετικά με την κίνηση που δημιουργούν οι πιο σημαντικοί ιστότοποι στο Διαδίκτυο.

4. Η Αγορά BuySellAds

Εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα BuySellAds για τη δημιουργία διαφημιστικών εσόδων, οι εμφανίσεις διαφημίσεων του ιστότοπου αποκαλύπτονται στην αγορά BuySellAds.

5. Πατήστε Κιτ, Κιτ μέσων και Σελίδες «Διαφημίστε εδώ»

Πολλοί ιστότοποι κάνουν τις μετρήσεις τους διαθέσιμες σε πιθανούς διαφημιζόμενους μέσω κιτ τύπου, κιτ μέσων ή σελίδες “διαφημίστε εδώ”. Αυτές οι σελίδες συνήθως περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών, τους επανειλημμένους επισκέπτες, τις μηνιαίες προβολές σελίδων, τις καθημερινές προβολές σελίδας, τον αριθμό συνδρομητών ενημερωτικών δελτίων, τους συνδρομητές ροής rss και τους ακόλουθους κοινωνικών μέσων που λαμβάνει ο ιστότοπος.

6. Εκτιμητής επισκεψιμότητας στο Trafficestimate.com

Αυτός ο δωρεάν πόρος σάς παρέχει μια δέσμη δεδομένων σε ένα μέρος, αν και μερικά από αυτά είναι ανακριβή. Θα μπορείτε να μάθετε μερικές βασικές κατατάξεις Alexa, φράσεις λέξεων-κλειδιών που στοχεύει ο ιστότοπος, άλλους ιστότοπους που στοχεύουν παρόμοιες φράσεις λέξεων-κλειδιών και ιστότοπους με στενές σχέσεις. Εάν ερευνάτε μικρότερους ή νεότερους ιστότοπους, ενδέχεται να μην έχετε αποτελέσματα από αυτό το εργαλείο. Η στενά συνδεδεμένη αναφορά ιστότοπων είναι λανθασμένη. σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκει στενά συνδεδεμένους ιστότοπους, αλλά σε άλλες περιπτώσεις οι ιστότοποι που δείχνει είναι άσχετοι.

7. Ανάλυση ιστότοπου Compete.com

Αυτή είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε έναν αριθμό διαφορετικών μετρήσεων ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της επισκεψιμότητας σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους με έδρα τις ΗΠΑ.

8. Ανταγωνιστικά δεδομένα SEMrush.com

Το SEMrush.com προσφέρει μια άλλη υπηρεσία επί πληρωμή που είναι χρήσιμη για την έρευνα των επιπέδων επισκεψιμότητας σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες των ανταγωνιστών σας και άλλες λεπτομέρειες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του SEMRush για την εύρεση δεδομένων κίνησης.

9. Similarweb Pro

Το Similarweb.com παρέχει πολλές υπηρεσίες διαθέσιμες. Προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση και μια επαγγελματική έκδοση. Η επαγγελματική τους υπηρεσία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα στατιστικά στοιχεία κίνησης ιστότοπων ανταγωνιστών. Μπορείτε επίσης να λάβετε δεδομένα σχετικά με τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο Similarweb.com.

10. Quantcast Analytics

Το Quantcast σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να ανακαλύψετε τα μέτρα κίνησης ενός ιστότοπου. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε μετρήσεις για τον δικό σας ιστότοπο, μπορείτε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες τους για να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες.

Η Quantcast προσφέρει επίσης στους κατόχους ιστότοπων την επιλογή να δημοσιοποιήσουν επιλεγμένα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων. Πολλοί κάτοχοι ιστότοπων το εκμεταλλεύονται επειδή πιστεύουν ότι τους ωφελεί να δείξουν τις μετρήσεις του ιστότοπού τους σε πιθανούς διαφημιζόμενους, όπως επαληθεύονται από μια αμερόληπτη, αξιόπιστη πηγή τρίτου μέρους. Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε αν ο ιστότοπος που σας ενδιαφέρει να ερευνήσει διαθέτει διαθέσιμο δημόσιο προφίλ Quantcast.

11. Αναζήτηση

Παρόμοια με το SEMRush, το Searchmetrics θα σας δείξει την οργανική ορατότητα αναζήτησης και την επισκεψιμότητα αναζήτησης για έναν ιστότοπο, καθώς και τους κορυφαίους όρους λέξεων-κλειδιών για τους οποίους κατατάσσονται.

12. Αναφορές εισοδήματος και κυκλοφορίας

Μερικοί bloggers όπως ο Pat Flynn και ο Matthew Woodward μοιράζονται συχνά τις αναφορές επισκεψιμότητας / εισοδήματος με το κοινό τους. Επομένως, έχετε ένα σκάψιμο στα αρχεία τους για να δείτε τα στατιστικά τους.

Φυσικά, μερικά από αυτά τα εργαλεία τρίτων δεν έχουν την πλήρη εικόνα, αλλά μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να δώσετε μια γεύση του τι συμβαίνει, αυτή η μελέτη του Moz έχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτά τα εργαλεία συλλέγουν δεδομένα και την ακρίβειά τους.

Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δικό σας ιστολόγιο

Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο να κατανοήσετε την κυκλοφορία των ιστολογίων σας λίγο καλύτερα από αυτά τα εργαλεία θα είναι πολύ χρήσιμα.

1. Google Analytics

Εάν σας ενδιαφέρει να παρακολουθείτε επισκέψεις επισκεψιμότητας ιστού στον δικό σας ιστότοπο, το Google Analytics είναι ένας πιθανός πόρος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για αυτόν τον σκοπό. Το Google Analytics αξίζει να εξεταστεί αν θέλετε μια δωρεάν λύση και δεν σας πειράζει να μοιράζεστε όλα τα δεδομένα σας με το μονολιθικό μονοπώλιο που βασίζεται σε διαφημίσεις στο Διαδίκτυο. Εάν θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα σας και στο απόρρητο του ιστότοπού σας, υπάρχουν επίσης ορισμένες εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσατε να εξετάσετε. Με το GA μπορείτε να δείτε από πού προέρχεται η κίνηση. Η γνώση των δικών σας πηγών επισκεψιμότητας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό-στόχο σας.

2. Clicky Web Analytics

Αν σας ενδιαφέρει να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα στον δικό σας ιστότοπο, το Clicky προσφέρει δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν να κάνετε check out. Το Clicky ενσωματώνεται σε ορισμένα από τα δεδομένα του Google Analytics και αυτή η πλατφόρμα σας παρέχει επίσης πολλές επιλογές που δεν είναι διαθέσιμες μέσω του Google analytics. Για παράδειγμα, το Clicky σας προσφέρει μερικές λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας και την επισκεψιμότητα αναζήτησης. Θα μάθετε τα ονόματα χρήστη, τις τοποθεσίες τους, τις εταιρείες φιλοξενίας ιστού, τα προγράμματα περιήγησης ιστού, τις επισκέψεις επιστροφής και άλλα.

3. Αναλυτική ανάλυση Piwik

Το Piwik είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανάλυσης ανοιχτού κώδικα για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας ιστού στον δικό σας ιστότοπο.

Το Piwik έχει ορισμένα ξεχωριστά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Google Analytics και άλλες πλατφόρμες αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τρίτους. Η φύση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα σάς επιτρέπει να διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας χωρίς να επιτρέπετε σε τρίτους να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα WordPress διαθέσιμα για χρήση με το Piwik και υπάρχουν επίσης επιλογές για προσαρμοσμένη ανάπτυξη.

4. Statpress WordPress Plugin

Εάν το ιστολόγιο ή ο ιστότοπός σας τροφοδοτείται από την πλατφόρμα ιστολογίου WordPress, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη Statpress για να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα και τις πηγές επισκεψιμότητας. Το Statpress σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις επισκέψεις στον ιστότοπό σας τόσο από ανθρώπινους επισκέπτες όσο και από «bots». Τα γραφήματα περιλαμβάνονται για να σας βοηθήσουν να οπτικοποιήσετε τα μοτίβα επισκεψιμότητας. Θα μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις σας για μοναδικούς επισκέπτες, προβολές σελίδας, “επισκέψεις bot και πολλά άλλα.

Το Statpress παρέχει επίσης δεδομένα σχετικά με τις τελευταίες επιτυχίες στον ιστότοπό σας και από πού προέρχονται. Θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα με τις τελευταίες 500 φράσεις λέξεων-κλειδιών που ερωτήθηκαν οι ερευνητές ιστού για να βρουν τον ιστότοπό σας.

Το Statpress είναι ένα δωρεάν, αυτο-φιλοξενούμενο πρόσθετο. Δεν χρειάζεστε κλειδί ασφαλείας για να το χρησιμοποιήσετε. Διατηρείτε τον έλεγχο των δεδομένων σας όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την προσθήκη.

Υπήρξαν πολλές εκδόσεις του Statpress που κυκλοφόρησαν και συντηρήθηκαν από διαφορετικούς προγραμματιστές plugin WordPress. Ο παραπάνω σύνδεσμος σάς μεταφέρει στην έκδοση που έχει ενημερωθεί πιο πρόσφατα από τη στιγμή αυτής της γραφής.

5. Woopra

Το Woopra είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή που προσφέρει προσαρμόσιμα αναλυτικά στοιχεία για να ανακαλύψετε πόση επισκεψιμότητα ιστού πηγαίνει στον δικό σας ιστότοπο και κατανοεί την πελατειακή βάση του ιστότοπού σας. Το Woopra μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μεμονωμένα προφίλ για κάθε χρήστη που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής, αυτοί οι πόροι ήταν οι πιο χρήσιμοι για τον προσδιορισμό της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό αυτών των πόρων για να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με δεδομένα κίνησης ιστού και μετρήσεις για πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους ή ιστολόγια στο Διαδίκτυο.

Έχετε χρησιμοποιήσει επιπλέον πόρους για να μάθετε πόση επισκεψιμότητα έχει ένας ιστότοπος; Εάν ναι, μοιραστείτε τα στα σχόλια. Χαιρετίζω προτάσεις για άλλες πηγές που θα ήταν καλές προσθήκες σε αυτήν τη λίστα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector