Οι καλύτερες δωρεάν λύσεις αποθήκευσης αντιγράφων ασφαλείας Cloud – 2020

Ενώ η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, τα ψηφιακά αρχεία δεν είναι απαλλαγμένα από ζητήματα. Τα δεδομένα μπορούν να χαθούν, να καταστραφούν και να διαγραφούν, αφήνοντάς σας με πολύ λίγες επιλογές για ανάκτηση. Ακόμη και ο πιο προηγμένος σκληρός δίσκος στερεάς κατάστασης μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που καθιστούν τα αρχεία σας άχρηστα. Είτε διευθύνετε μια επιχείρηση είτε έχετε σημαντικά προσωπικά αρχεία που πρέπει να διατηρήσετε ασφαλή, οι εφεδρικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες.


Οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούν το cloud storage. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μεμονωμένα αρχεία στο cloud ή να δημιουργήσετε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του συστήματος του υπολογιστή σας. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών πραγματοποιούν ακόμη και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας τακτικά, καθιστώντας τη διαδικασία σχεδόν ανόητη.

Όλα τα αρχεία σας διατηρούνται εκτός ιστότοπου σε μια ασφαλή εγκατάσταση. Εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας για να αποτρέψετε προβλήματα διακοπής και διαρκή δεδομένα.

Δεν υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βάσει cloud. Σε αυτόν τον οδηγό, θα αναλύσουμε μερικές από τις καλύτερες δωρεάν επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα.

Τα βασικά των αντιγράφων ασφαλείας βάσει cloud

Πρώτα πράγματα πρώτα, πώς λειτουργεί ακόμη και η αποθήκευση στο cloud; Η έννοια των συστημάτων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο είναι σχετικά απλή. Οι πιθανότητες είναι ότι χρησιμοποιείτε ήδη μια μορφή για προσωπική χρήση. Το cloud storage έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία. Πολλά δημοφιλή smartphone και tablet το χρησιμοποιούν για να παρέχουν απρόσκοπτα πληροφορίες, φωτογραφίες και πολλά άλλα σε κοινόχρηστες συσκευές. Οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Ουσιαστικά, η αποθήκευση “cloud” δεν είναι τίποτα περισσότερο από απομακρυσμένη αποθήκευση. Οι πάροχοι υπηρεσιών διαθέτουν μεγάλα κέντρα δεδομένων με συνδεδεμένους διακομιστές και υλικό αποθήκευσης. Αυτά τα κέντρα δεδομένων παρακολουθούνται σε μεγάλο βαθμό. Τα περισσότερα έχουν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για να διατηρούν τα πράγματα ομαλά. Επιπλέον, οι πάροχοι υπηρεσιών χρησιμοποιούν συχνά φυσικές και ψηφιακές τακτικές ασφάλειας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζεται σε σύννεφο, επενδύετε σε ορισμένους από τους πόρους του κέντρου δεδομένων. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης από οπουδήποτε στον κόσμο. Ενώ οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι είναι ιδανικοί για τοπική αποθήκευση, είναι ευαίσθητοι σε οτιδήποτε, από κλοπή έως φυσική ζημιά. Αποθηκεύοντας τα αντίγραφα ασφαλείας σας στο cloud, μπορείτε να είστε ξεκούραστοι γνωρίζοντας ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή και πάντα διαθέσιμα για πρόσβαση.

Είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλού κινδύνου για τις συσκευές φυσικής αποθήκευσης που έχετε επί τόπου. Ανάλογα με τον συγκεκριμένο πάροχο υπηρεσιών και το πρόγραμμα που επιλέγετε, ενδέχεται επίσης να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες. Σε αυτά περιλαμβάνονται χρονικά αντίγραφα ασφαλείας, ροή πολυμέσων, συνεργατικό λογισμικό και άλλα. Οι εφεδρικές υπηρεσίες είναι πραγματικά ευέλικτες, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το σχέδιό σας για να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Τα οφέλη του Cloud Backups

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι υπηρεσίες αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ ιδιοκτητών επιχειρήσεων και ατόμων. Εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες.

Αποκτήστε πρόσβαση στα αρχεία σας από οπουδήποτε

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια σχετικά με την αποθήκευση cloud είναι ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και διαπιστευτήρια σύνδεσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως ή εάν χρειάζεστε κάποια αρχεία εν κινήσει. Επιτέλους μπορείτε να απορρίψετε αυτό το USB stick και να λάβετε τα αρχεία σας όποτε τα χρειάζεστε.

Οι περισσότεροι εφεδρικοί πάροχοι παρέχουν επίσης ευελιξία ως προς τον τρόπο πρόσβασης στα δεδομένα σας. Μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία σας σε φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone. Επιπλέον, μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε πολλά άτομα στην οικογένειά σας ή στην ομάδα σας.

Σχεδόν χωρίς συντήρηση

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε έναν φυσικό διακομιστή που διαχειρίζεται πλήρως ο πάροχος cloud. Επομένως, δεν χρειάζεται να συντηρείτε υλικό για τον εαυτό σας. Αυτό όχι μόνο μειώνει την πιθανότητα απώλειας ή βλάβης των αρχείων σας, αλλά μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει το κόστος σας. Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός για να εξοικονομήσουν χρήματα και να βελτιώσουν την κατώτατη γραμμή.

Επεκτάσιμη λύση αποθήκευσης

Σκεφτείτε τους περιορισμούς του χώρου αποθήκευσης. Μπορείτε να εξαντλήσετε εύκολα τον χώρο και να αναγκαστείτε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας. Αυτό είναι πολύ κοινό σε μικρές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται. Με αντίγραφα ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας για να συμπεριλάβετε περισσότερους πόρους με λίγα μόνο κλικ.

Απλή αποκατάσταση καταστροφών

Για τις επιχειρήσεις, οι εφεδρικές υπηρεσίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της προετοιμασίας της εταιρείας σας. Σε περίπτωση καταστροφικής αποτυχίας που σταματά όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα συστήματα και τα αρχεία σας. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί με τη φυσική αποθήκευση. Μια εφεδρική υπηρεσία θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να διατηρηθεί ο οργανισμός σας προστατευμένος.

Μακροχρόνια αποθήκευση

Ενώ το υλικό αποθήκευσης εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό, η τεχνολογία που λειτουργεί τον εξοπλισμό εξελίσσεται αρκετά γρήγορα. Στο παρελθόν, η μηχανική αποθήκευση ήταν η μόνη επιλογή. Στη συνέχεια, η αποθήκευση στερεάς κατάστασης εισήχθη. Ακόμα και σήμερα, οι δυνατότητες αποθήκευσης που βασίζονται σε σύννεφο ωθούνται στα όριά της.

Εάν επρόκειτο να επενδύσετε σε συσκευές φυσικής αποθήκευσης, αυτός ο εξοπλισμός θα είναι παρωχημένος σε λίγα μόνο χρόνια. Οι πάροχοι cloud εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν την τεχνολογία τους. Όταν πραγματοποιούνται αυτές οι εξελίξεις, μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε. Δεν χρειάζεται καν να πραγματοποιήσετε μεταφορές ή μεγάλες μετακινήσεις. Όλα γίνονται αυτόματα, κάνοντας απαρχαιωμένο πράγμα του παρελθόντος.

Οικονομικά αποδοτική αποθήκευση

Τέλος, οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο είναι πολύ πιο οικονομικές από τις εναλλακτικές. Μια συσκευή αποθήκευσης μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια για την αγορά. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να πληρώσετε για τη συντήρηση και τη συντήρηση. Οι εφεδρικές υπηρεσίες έχουν εκ των προτέρων μηνιαίες χρεώσεις και λειτουργούν σε ένα μοντέλο τιμολόγησης βάσει συνδρομής. Είναι φθηνότερο, πιο εύκολο να προγραμματιστεί και δεν γίνεται ξεπερασμένο. Έτσι, μπορείτε να επενδύσετε σε αντίγραφα ασφαλείας νωρίτερα και να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Τα μειονεκτήματα των υπηρεσιών Cloud Backup

Όπως με οποιοδήποτε κομμάτι της τεχνολογίας, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να προσέξετε. Αυτά τα ζητήματα δεν θα επηρεάσουν όλους, αλλά αξίζει να εξεταστούν.

Βασίζεται σε σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου

Επειδή τα δεδομένα αποθηκεύονται εξ αποστάσεως, οι εφεδρικές υπηρεσίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματική, η σύνδεσή σας πρέπει να είναι γρήγορη και αξιόπιστη. Εάν τρέχετε με χαμηλότερες ταχύτητες, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για να ολοκληρωθεί.

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την προσπάθεια εκτέλεσης αντιγράφων ασφαλείας κατά τις ώρες αιχμής. Αυτά τα κανάλια δεδομένων είναι γεμάτα, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει καθυστερήσεις.

Μπορεί να μην πληροί τα πρότυπα συμμόρφωσης

Εάν εργάζεστε σε έναν κλάδο που έχει αυστηρές οδηγίες δεδομένων, το cloud storage ενδέχεται να μην πληροί τις απαιτήσεις συμμόρφωσης. Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες απαιτούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα δεδομένων για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών. Υπάρχει πάντα κίνδυνος με το cloud storage, στον οποίο θα αναλάβουμε λίγο.

Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να ακολουθείτε τα πρότυπα συμμόρφωσης, αξίζει να λάβετε υπόψη τις ευπάθειες του cloud storage. Εάν έχετε προσωπικά δεδομένα σχετικά με τους πελάτες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών με υπερσύγχρονα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Περιορισμοί εύρους ζώνης

Οι πάροχοι αποθήκευσης cloud έχουν συχνά περιορισμούς εύρους ζώνης για να αποτρέψουν τυχόν προβλήματα συνδεσιμότητας. Συχνά θα συναντήσετε αυτούς τους περιορισμούς στα δωρεάν προγράμματα. Εάν έχετε πολλά δεδομένα για μεταφορά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περιορισμούς ή πρόσθετες χρεώσεις εάν υπερβείτε την κατανομή των δεδομένων σας.

Ευπάθειες ασφαλείας

Παρά όλα τα εξαιρετικά συστήματα ασφαλείας εκεί έξω, κάθε κομμάτι δεδομένων που περνά μέσω του Διαδικτύου εξακολουθεί να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις υψηλού προφίλ εναντίον παρόχων cloud. Αυτές οι επιθέσεις περιλάμβαναν κλεμμένες πληροφορίες και δεδομένα.

Κάθε επιχείρηση και άτομο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Επομένως, δεν είναι ένα μοναδικό ζήτημα στα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση και δείτε τι είδους πρωτόκολλα ασφαλείας υπάρχουν πριν αποφασίσετε να πάτε με ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Καλύτερες δωρεάν εφεδρικές υπηρεσίες

Google Drive

Το Google Drive είναι, ίσως, ένας από τους πιο δημοφιλείς παρόχους υπηρεσιών cloud εκεί έξω. Αυτή η υπηρεσία σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τα αρχεία σας στο cloud και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για smartphone και tablet. Επιπλέον, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να κατεβάσετε αρχεία όπως θέλετε.

Η υπηρεσία λειτουργεί επίσης καλά με τα άλλα προϊόντα της Google. Το Google G-Suite, το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές όπως τα Έγγραφα, το Gmail, το Meet, το Ημερολόγιο και πολλά άλλα, έχει να κάνει με τη συνεργασία στο cloud. Λειτουργεί λοιπόν απρόσκοπτα με το Drive.

Το δωρεάν πακέτο περιλαμβάνει 15 GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από αρχεία εγγράφων έως φωτογραφίες. Το Google Drive χρησιμοποιεί Transport Layer Security, το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα κατά τη μεταφορά του προς και από τη συσκευή σας.

pCloud

pCloud Premium

Το pCloud είναι ένας μοναδικός πάροχος υπηρεσιών με ευέλικτες δυνατότητες. Είναι υπέροχο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ιδιώτες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί αρχείων για να ανησυχείτε. Επιπλέον, η υπηρεσία υποστηρίζει ροή. Έτσι, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία μουσικής ή βίντεο και να τα απολαύσετε εν κινήσει.

Το δωρεάν πακέτο συνοδεύεται από 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχουν και ορισμένες προσφορές για αύξηση αυτού του ποσού. Τα βασικά πρωτόκολλα ασφαλείας χρησιμοποιούνται για την προστασία των δεδομένων σας. Ωστόσο, το pCloud διαθέτει επίσης το δικό του ιδιόκτητο σύστημα που ονομάζεται pCloud Crypto. Αυτό το «άθραυστο» σύστημα έρχεται με μηνιαία χρέωση, αλλά ίσως αξίζει να εξεταστεί αν χειρίζεστε ευαίσθητα αρχεία.

Dropbox

Το Dropbox σας επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία και ολόκληρους φακέλους σε όλες τις συσκευές. Όπως το Google Drive, είναι υπέροχο για συνεργασία. Αν και δεν διαθέτει όλες τις δυνατότητες του Drive, μπορείτε να επεξεργαστείτε αρχεία Microsoft Word απευθείας στο διαδίκτυο. Είναι μια ωραία πινελιά που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο εν κινήσει.

Η κατανομή αποθήκευσης με το Dropbox βρίσκεται στη μικρότερη πλευρά. Τα δωρεάν πακέτα έχουν μόνο 2 GB αποθηκευτικού χώρου. Ωστόσο, ο πάροχος σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερα. Μπορείτε να αποκτήσετε έως και 18 GB αποθηκευτικού χώρου εάν ολοκληρώσετε μερικές απλές εργασίες. Το Dropbox προσφέρει επίσης προγράμματα επί πληρωμή για επιχειρήσεις εάν χρειαστεί να αναβαθμίσετε τους πόρους σας.

Το Dropbox δεν είναι για όλους, οπότε για να σας βοηθήσω έχω δημιουργήσει αυτόν τον οδηγό για τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox.

iCloud

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το οικοσύστημα της Apple, το iCloud μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Λειτουργεί σε όλες τις συσκευές της Apple, επιτρέποντάς σας να μεταβαίνετε απρόσκοπτα από το ένα gadget στο άλλο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα ευρύ φάσμα αρχείων στη μονάδα iCloud και να επωφεληθείτε από τις εφαρμογές παραγωγικότητας της Apple. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές διαθέτουν ακόμη και ένα ηλεκτρονικό αντίστοιχο στο οποίο μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Το iCloud έχει μερικές μοναδικές αυτοματοποιημένες δυνατότητες. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή σας να στέλνει αυτόματα φωτογραφίες στο cloud για ασφάλεια και κοινή χρήση. Είναι επίσης εξαιρετικό για το συγχρονισμό ημερολογίων, σημειώσεων και επαφών. Όσον αφορά την ασφάλεια, το iCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και πολλά συστήματα ελέγχου ταυτότητας. Τα δωρεάν πακέτα περιλαμβάνουν 5 GB αποθηκευτικού χώρου.

MediaFire

Το MediaFire είναι ιδανικό για μεγαλύτερα αρχεία. Σε αντίθεση με άλλους παρόχους cloud, αυτή η υπηρεσία δεν έχει αυστηρούς περιορισμούς εύρους ζώνης. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το γκάζι. Το δωρεάν πακέτο συνοδεύεται από 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε προσφορές ή να παραπέμψετε φίλους για να κερδίσετε έως και 50 GB. Διατίθενται επίσης προγράμματα επί πληρωμή.

Διατίθενται ειδικές εφαρμογές για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά. Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε άτομα για προβολή, συνεργασία και λήψη αρχείων. Ο πάροχος υπηρεσιών χρησιμοποιεί μια σύνδεση TLS για να διατηρεί τα δεδομένα κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά. Οι μεμονωμένες συνεδρίες χρηστών διατηρούνται επίσης ασφαλείς.

ΜΕΓΑ

Η MEGA είναι ένας εφεδρικός πάροχος υπηρεσιών που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία. Αυτή η εταιρεία παρέχει εντυπωσιακό 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο για ό, τι θέλετε. Όχι μόνο μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία, αλλά και οι δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων είναι επίσης διαθέσιμες για την προώθηση της συνεργασίας. Περιλαμβάνεται ενσωματωμένο σύστημα βίντεο και άμεσων μηνυμάτων. Είναι ασφαλές να διατηρείτε τις συνεργασίες σας ιδιωτικές.

Από άποψη ασφάλειας, η MEGA κάνει αξιοπρεπή δουλειά. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Υπάρχει επίσης έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Ούτε καν η MEGA έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας, παρέχοντας ηρεμία.

FlipDrive

Το FlipDrive προσφέρει 10 GB αποθηκευτικού χώρου μόνο για εγγραφή. Όπως και άλλοι πάροχοι, υπάρχουν τρόποι για να κερδίσετε περισσότερα χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα. Το FlipDrive προσφέρει πολλές δυνατότητες ασφαλείας για να σας προστατεύει. Περιλαμβάνεται η κοινή χρήση αρχείων. Οι φίλοι σας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία σε μέγεθος έως 25 MB χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν λογαριασμό. Με έναν λογαριασμό, μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση σε ολόκληρους φακέλους και να επιτρέψετε την επεξεργασία δεδομένων.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης απευθείας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών του FlipDrive. Ο πάροχος υπηρεσιών έχει κάποιες δυνατότητες ροής. Υπάρχει επίσης μια ειδική δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίζεται ότι είστε πάντα προστατευμένοι.

Κουτί

Το Box είναι ένας πάροχος υπηρεσιών που εστιάζει στις επιχειρήσεις και καθιστά τη συνεργασία με τους άλλους μια επιτυχία. Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία και φακέλους με άλλους μέσω ενός απλού συνδέσμου. Δεν χρειάζεται άλλοι να δημιουργήσουν λογαριασμό. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω προγράμματος περιήγησης ή σε αυτόνομη εφαρμογή.

Ένα πράγμα που ξεχωρίζει το Box από τους ανταγωνιστές του είναι η αφοσίωσή του στη συμμόρφωση. Ο πάροχος υπηρεσιών έχει λύσεις για τους περισσότερους κλάδους και μπορεί να σας παρέχει ένα σχέδιο συμμόρφωσης με τα HIPPA, PCI, GDPR και άλλα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις. Το δωρεάν πακέτο είναι διαθέσιμο σε όλους και διαθέτει 10 GB αποθηκευτικού χώρου.

Δίσκος Yandex

Το Yandex Desk είναι πάροχος εφεδρικών υπηρεσιών που εδρεύει στη Ρωσία. Το δωρεάν πακέτο έρχεται με 10 GB αποθήκευσης στο cloud και πολλές εξαιρετικές δυνατότητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε δημόσιους και ιδιωτικούς φακέλους για εύκολη κοινή χρήση. Ορισμένα αρχεία, μερικά όπως αυτά που έχουν δημιουργηθεί με το Microsoft Word, μπορούν να επεξεργαστούν στο διαδίκτυο με άλλα.

Αυτή η εφεδρική υπηρεσία έρχεται επίσης με μια επιλογή από εξαιρετικά εργαλεία παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία από το διακομιστή μαζικά ή να αποθηκεύσετε αυτόματα μεμονωμένα αρχεία στο cloud. Το Yandex Desk κρυπτογραφεί αρχεία κατά τη μεταφορά τους. Εάν ανεβάσετε αρχεία μεγέθους μεγαλύτερου από 1 GB, σαρώνονται αυτόματα και με λογισμικό προστασίας από ιούς.

Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός προσφέρει έναν μικρό χώρο αποθήκευσης 5 GB για δωρεάν λογαριασμούς. Αν και αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο όσο οι άλλοι πάροχοι, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δυνατότητες για να επωφεληθούν. Αρχικά, μπορείτε να συνεργαστείτε με πολλά άτομα στο ίδιο αρχείο. Ως κάτοχος του αρχείου, μπορείτε να εφαρμόσετε χρονικά όρια, να προσθέσετε προστασία με κωδικό πρόσβασης και να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις.

Ειδικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες για τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, κινητά ή με άλλο τρόπο. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία σε όλες τις συσκευές σας. Εάν έχετε κάποια αρχεία στα οποία θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση σε ακόμη περισσότερο, ο Συγχρονισμός έχει μια μοναδική δυνατότητα που ονομάζεται Vault. Αποθηκεύει αρχειοθετημένα αρχεία που χρειάζονται ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector