Best Resume Fonts 2020 – Γράφοντας ένα βιογραφικό: Ποιες γραμματοσειρές είναι καλύτερες;

Το βιογραφικό σας έχει ως στόχο να τραβήξει την προσοχή των στρατολόγων και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε μια θάλασσα αιτούντων. Είναι η πρώτη σας εντύπωση με τους υποψήφιους εργοδότες, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να διαθέσετε στον εαυτό σας το καλύτερο που μπορείτε! Αν και δεν φαίνεται ότι θα έκανε τεράστια διαφορά, θα εκπλαγείτε με το πόσο αντίκτυπο έχει η σωστή γραμματοσειρά βιογραφικού.


Οι καλύτερες γραμματοσειρές βιογραφικού μπορούν να μετατρέψουν ένα drab έγγραφο σε ένα έργο τέχνης που δεν μπορείτε να το χάσετε. Η τυπογραφία έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταφέρει ορισμένα συναισθήματα επηρεάζοντας παράλληλα τη συνολική αναγνωσιμότητα ενός εγγράφου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας στο βιογραφικό σας για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι ορατή.

Όλα αυτά, η εύρεση της καλύτερης γραμματοσειράς για ένα βιογραφικό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μεμονωμένες γραμματοσειρές στον κόσμο. Λοιπόν, ποιο είναι κατάλληλο για το βιογραφικό σας; Ακολουθούν μερικές καλές επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Contents

Καλιμπρί

Αυτή η γραμματοσειρά sans-serif είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αυτή η γραμματοσειρά ανατέθηκε από τη Microsoft ως αντικατάσταση του New Times Roman.

Είναι μια μοντέρνα γραμματοσειρά που δεν είναι στην κορυφή. Καταργεί τους παλιούς serifs, που είναι αυτές οι μικρές πινελιές σε μεμονωμένα γράμματα που βρίσκετε σε πιο παραδοσιακές γραμματοσειρές. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται αυτόματα πιο κομψό και πιο εκλεπτυσμένο. Ωστόσο, δεν έχει ξεχωριστό στυλ όπως άλλες επιλογές sans-serif.

Το καλό για το Calibri είναι ότι είναι μια προεπιλεγμένη γραμματοσειρά. Επομένως, το βιογραφικό σας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απόδοσης στον υπολογιστή του προσλήπτη. Το μειονέκτημα είναι ότι επειδή είναι τόσο συνηθισμένο, υπάρχουν αρκετοί άλλοι αιτούντες που το χρησιμοποιούν στα βιογραφικά τους.

Λήψη στο MyFonts

Άνοιγμα Sans

Το Open Sans κυκλοφόρησε για πρώτη φορά γύρω στο 2011. Είναι μια γραμματοσειρά που ανήκει στην Google και χρησιμοποιείται συνήθως σε ιστοσελίδες. Χρησιμοποιείται ακόμη και ως προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για ορισμένα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως το Mozilla. Το Open Sans βασίζεται σε μια παλαιότερη γραμματοσειρά που ονομάζεται Droid Sans, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε συσκευές Android.

Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που είναι πολύ ευανάγνωστη. Οι χαρακτήρες είναι μεγάλοι και μεγάλοι, αξιοποιώντας πλήρως τον ανοιχτό χώρο για τη βελτίωση της αναγνωσιμότητας. Συνολικά, η γραμματοσειρά είναι ευχάριστη στα μάτια και εκπέμπει ένα μοντέρνο συναίσθημα.

Όπως το Calibri, το Open Sans είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη γραμματοσειρά. Έτσι, δεν ξεχωρίζει όπως κάποιες άλλες επιλογές γραμματοσειράς.

Λήψη δωρεάν

Helvetica

Το καλό παλιό Helvetica είναι μια δημοφιλής λύση για διαφημιστές. Έχει αναπτύξει τη φήμη ότι είναι η καθοριστική γραμματοσειρά για καλλιτέχνες και γευσιγνώστες. Μπορείτε να δείτε ότι χρησιμοποιείται σε υλικά μάρκετινγκ σε όλο τον κόσμο. Πολλές μεγάλες επωνυμίες το χρησιμοποιούν ακόμη και για τα λογότυπα και την επωνυμία τους.

Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950, το Helvetica είναι απλό και ευχάριστο στο βλέμμα. Είναι αρκετά όμορφο χωρίς να σας χτυπάτε στο μυαλό με μοντέρνα αισθητική. Αυτή η γραμματοσειρά είναι προεγκατεστημένη σε υπολογιστές Mac και είναι συγκρίσιμη με δημοφιλείς γραμματοσειρές όπως η Arial. Ωστόσο, δεν θα το βρείτε σε συστήματα Windows, εκτός εάν το αγοράσετε. Εάν ο υπεύθυνος πρόσληψης εργασίας που βλέπει το βιογραφικό σας δεν το έχει, η γραμματοσειρά θα μετατραπεί σε άλλη επιλογή στο σύστημά τους. Αυτό θα μπορούσε τελικά να καταστρέψει την εμφάνιση του βιογραφικού σας.

Κατέβασε εδώ

Neue Helvetica

Το Neue Helvetica μοιάζει πολύ με την τυπική γραμματοσειρά Helvetica. Είναι βασικά μια επανεπεξεργασία του Helvetica που κυκλοφόρησε το 1983. Με την πρώτη ματιά, ίσως να μην παρατηρήσετε τις διαφορές μεταξύ των δύο γραμματοσειρών. Ωστόσο, η στενότερη επιθεώρηση θα φέρει στο φως αυτές τις αλλαγές.

Με το Neue Helvetica, έγιναν μικρές αλλαγές για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από τους τεχνικούς περιορισμούς της αρχικής γραμματοσειράς. Έτσι, ορισμένοι χαρακτήρες διευρύνθηκαν, στρογγυλεμένες επιστολές δόθηκαν πιο μαλακές καμπύλες και ενισχύθηκαν τα σημεία στίξης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια γραμματοσειρά που επιστρέφει στο αγαπημένο πρωτότυπο παρέχοντας λίγο περισσότερη αισθητική αρμονία στη γραμματοσειρά. Όπως η Helvetica, αυτή η γραμματοσειρά διατίθεται στάνταρ σε υπολογιστές Mac αλλά όχι σε υπολογιστές με Windows.

Κατέβασε εδώ

Avenir

Η Avenir δημιουργήθηκε το 1988 ως προμήθεια από τον Linotype. Η λέξη “Avenir” σημαίνει “Μέλλον” στη γαλλική γλώσσα. Η γραμματοσειρά σχεδιάστηκε για να το αντικατοπτρίζει αυτό. Είναι μια συναρπαστική γραμματοσειρά που προσφέρει ακόμα αυτό το επαγγελματικό άγγιγμα.

Αυτή η γραμματοσειρά είναι αγαπημένη στους γραφίστες και συνεχίζει την κατασκευή, γιατί είναι αρκετά μοναδική για να ξεχωρίζει. Θεωρείται μια καλή επιλογή εάν υποβάλλετε αίτηση σε μια εταιρεία που εστιάζει στην τεχνολογία. Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό για εκείνους που προσλαμβάνουν τις συνήθεις γραμματοσειρές serif.

Λήψη στο MYFONTS.com

Βερντάνα

Το Verdana θεωρείται συχνά ως μια από τις καλύτερες γραμματοσειρές βιογραφικού για επαγγελματίες. Πρόκειται για μια γραμματοσειρά sans-serif που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1996. Είναι βασικό στο Microsoft Word και είναι συγκρίσιμο με τη γραμματοσειρά Tahoma.

Η γραμματοσειρά είναι καθαρή και πολύ ευανάγνωστη. Ο σχεδιαστής, Matthew Carter, προσπάθησε να δημιουργήσει μια γραμματοσειρά που ήταν ευανάγνωστη σε μικρές οθόνες υπολογιστών. Φαίνεται ωραία σε μικρότερα μεγέθη γραμματοσειράς, αν και δεν συνιστούμε να το δοκιμάσετε στο βιογραφικό σας!

Συνολικά, το Verdana είναι μια εξαιρετική γραμματοσειρά για όσους έχουν πολλά να πουν στο βιογραφικό τους. Όμως, δεν προσφέρει αυτόν τον τεράστιο παράγοντα wow αν θέλετε να ξεχωρίσετε.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

TT Norms Pro

Το TT Norms Pro είναι μια γραμματοσειρά που δημιουργήθηκε αρχικά για να είναι ουδέτερη και οπτικά ευχάριστη. Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που εστιάζει στη γεωμετρία και τη συνέχεια. Το κείμενο φαίνεται ανάλογο ανεξάρτητα από το εάν είναι εκτυπωμένο ή σε ψηφιακή οθόνη.

Είναι μια γεωμετρική γραμματοσειρά Grotesk. Βασικά, αυτό σημαίνει ότι είναι μια γραμματοσειρά που προέρχεται από απλά γεωμετρικά σχήματα. Όλα είναι ομοιόμορφα, απλά και καθαρά. Ως αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά αναγνώσιμο και φαίνεται υπέροχο στα βιογραφικά.

Λήψη από το MyFonts.com

Γεωργία

Δημιουργήθηκε από τον ίδιο σχεδιαστή που βρήκε τη Verdana, η Γεωργία είναι μια γραμματοσειρά που πιθανότατα έχετε δει πολλά. Χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες όπως το Amazon και είναι η γραμματοσειρά επιλογής για εκδόσεις όπως οι New York Times. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1993, η γραμματοσειρά έχει αποκτήσει μια σταθερή φήμη ως μια από τις καλύτερες διαθέσιμες γραμματοσειρές serif.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δημοφιλές είναι ότι είναι ευανάγνωστο σε ένα ευρύ φάσμα οθονών. Σχεδιάστηκε κυρίως για ανάγνωση στην οθόνη. Έτσι, φαίνεται υπέροχο σε όλα, από κινητά τηλέφωνα έως tablet. Το μόνο μειονέκτημα της Γεωργίας είναι ότι η δημοτικότητά της μπορεί να μην κάνει το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει όσο θα ελπίζατε.

Λήψη από το MyFonts.com

Ρομπότο

Κυκλοφόρησε το 2011, το Roboto είναι μια άλλη γραμματοσειρά που πιθανότατα έχετε δει εκατοντάδες φορές. Είναι η κύρια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται για τους Χάρτες Google! Η Google δημιούργησε συγκεκριμένα αυτήν τη γραμματοσειρά για να φαίνεται καλή σε εφαρμογές ιστού. Έτσι, είναι ευανάγνωστο σε σχεδόν οποιαδήποτε οθόνη.

Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που προσφέρει μια χαλαρή και μοντέρνα αισθητική. Παρόλο που έχει μια σύγχρονη έκκληση που εξυπηρετεί εφαρμογές που εστιάζουν στον Ιστό, ενδέχεται να μην είναι το καλύτερο για τα βιογραφικά που αποστέλλονται σε πιο παραδοσιακές εταιρείες.

Λήψη από τις Γραμματοσειρές Google

Καμπρία

Ακολουθεί μια άλλη δημοφιλής γραμματοσειρά που ανέθεσε η Microsoft. Το Cambria κυκλοφόρησε το 2004 και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο Microsoft Word. Αυτή είναι μια γραμματοσειρά serif. Ωστόσο, το serif είναι πολύ πιο λεπτό από αυτό που θα δείτε σε κάτι όπως το Times New Roman.

Σχεδιάστηκε για ανάγνωση στην οθόνη. Ωστόσο, φαίνεται υπέροχο και σε έντυπο υλικό. Χάρη στο λεπτό serif, η γραμματοσειρά είναι πιο ευανάγνωστη όταν χρησιμοποιείται σε μικρότερο κείμενο. Προσφέρει μια παραδοσιακή εμφάνιση, η οποία μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα.

Λήψη από το MyFonts.com

Αβάντε Γκάρντε

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Avante Garde είναι μια μοναδική γραμματοσειρά με μεγάλη προσωπικότητα. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920 και χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Εξαιτίας αυτού, συνδέεται συχνά με αυτήν την εποχή. Ωστόσο, πρόσφατα γνώρισε μια αναβίωση χάρη στην ιδιόμορφη αισθητική του.

Η γραμματοσειρά χρησιμοποιεί λεπτές γραμμές, μεγάλους χαρακτήρες και μερικές ξεχωρίζει ακμάζει. Φαίνεται υπέροχο στις οθόνες του υπολογιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει την προσωπικότητά σας. Ωστόσο, η μοναδικότητά του είναι ένα δίκοπο σπαθί. Μπορεί να μην φαίνεται επαγγελματικό με πιο παραδοσιακές εταιρείες ή βιογραφικά για θέσεις C-suite.

Λήψη από το MyFonts.com

Trebuchet MS

Το Trebuchet MS δημιουργήθηκε από τον Vincent Carne, τον ίδιο άνθρωπο που ανέπτυξε την περίφημη γραμματοσειρά Comic Sans. Σε αντίθεση με το Comic Sans, αυτή η γραμματοσειρά προσφέρει μια σχετικά ουδέτερη εμφάνιση με ένα άγγιγμα επαγγελματισμού. Χρησιμοποιείται συνήθως στον ιστό και μπορεί να προβληθεί σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως τα Έγγραφα Google.

Η γραμματοσειρά sans-serif είναι καθαρή και ευανάγνωστη στις οθόνες. Το κύριο μειονέκτημα του Trebuchet MS είναι ότι ορισμένοι χαρακτήρες δεν είναι διαθέσιμοι. Για να χρησιμοποιήσετε πράγματα όπως μικρά κεφαλαία ή αριθμούς κειμένου, θα πρέπει να πληρώσετε για την επαγγελματική έκδοση της γραμματοσειράς.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

Γκαράμοντ

Θεωρείται ότι είναι μια διαχρονική γραμματοσειρά, ο Garamond έχει μια πολύ μακρά ιστορία. Είναι εμπνευσμένο από σχέδια γραμματοσειράς που χρησιμοποιήθηκαν τον 16ο αιώνα! Ακόμα και σήμερα, είναι ένα από τα αγαπημένα των σχεδιαστών, γιατί έχει αυτό το vintage στυλ.

Αυτή είναι μια γραμματοσειρά serif με πολύ καθορισμένες γραμμές. Αυτό καθιστά εύκολη την ανάγνωση ενώ δίνει στο κείμενο μια αριστοκρατική εμφάνιση. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους κατασκευαστές βιογραφικών. Ωστόσο, μπορεί να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στις σύγχρονες εταιρείες που κλίνουν προς τη σύγχρονη αισθητική.

Λήψη στο MyFonts

Ντέτοτ

Το Didot είναι μια άλλη παλιά γραμματοσειρά. Αυτό κατασκευάστηκε κάποια στιγμή μεταξύ 1784 και 1811. Χρησιμοποιήθηκε συνήθως στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Marie Antoinette. Σήμερα, μπορείτε να δείτε ότι χρησιμοποιείται από τις ετικέτες μόδας που θέλουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση κομψότητας.

Το serif στο Didot ορίζεται αλλά καθαρό. Είναι πιο λεπτό από άλλα serifs, καθιστώντας το πιο φανταχτερό. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη γραμματοσειρά με φειδώ. Ενώ φαίνεται κομψό, η χρήση πάρα πολλών μπορεί να γίνει κολλώδης αρκετά γρήγορα.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

Φρούτιγκερ

Το Frutiger είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που προσφέρει μια σύγχρονη πινελιά στο βιογραφικό σας. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1968 ως προμήθεια για το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Επειδή επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το μοντέρνο περιβάλλον για σήμανση, η γραμματοσειρά σχεδιάστηκε για να είναι ευανάγνωστη σε μεγάλες αποστάσεις.

Η γραμματοσειρά ξεχωρίζει λόγω της χρήσης κλίσεων και γωνιακών γραμμών. Αυτό είχε σκοπό να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα καθώς περπατάτε ή οδηγείτε πέρα ​​από τη σήμανση. Φαίνεται υπέροχο στα βιογραφικά και επιτυγχάνει μια καλή ισορροπία μεταξύ του σύγχρονου σχεδιασμού και της εκλεπτυσμένης αισθητικής.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

Μούσο

Το Museo είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές αυτής της λίστας. Είναι μια γραμματοσειρά serif. Ωστόσο, δεν μεταδίδει μια αίσθηση παράδοσης όπως άλλες γραμματοσειρές serif. Οι serif είναι επίπεδες καμπύλες, κάνοντας τη γραμματοσειρά να αισθάνεται ζεστή και φιλόξενη.

Η γραμματοσειρά βιογραφικού είναι μια καλή επιλογή για εργασίες εξυπηρέτησης πελατών όπου η καλή προσωπικότητα είναι το κλειδί. Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι αρνητικό για την πρόσληψη διευθυντών παραδοσιακών εταιρειών που αναμένουν μια επαγγελματική συμπεριφορά.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

Κάντε κράτηση Antiqua

Αυτή η επιλογή γραμματοσειράς είναι μια από τις καλύτερες για βιογραφικά, επειδή προσφέρει κλασική απήχηση. Όπως ίσως μαντέψατε, αυτή η γραμματοσειρά έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει την κλασική τυπογραφία. Πιο συγκεκριμένα, προορίζεται να μιμηθεί κείμενο που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Αναγέννησης.

Το βιβλίο Antiqua είναι ουσιαστικά ένας κλώνος μιας άλλης δημοφιλούς γραμματοσειράς που ονομάζεται Palatino. Ανατέθηκε από τη Microsoft. Σήμερα, είναι άμεσα διαθέσιμο στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και επεξεργαστές κειμένου. Έχει μια κάπως χρονολογημένη εμφάνιση, οπότε μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αν υποβάλλετε αίτηση για μια σύγχρονη εταιρεία.

Κατέβασε εδώ

Λάτο

Το Lato είναι μια γραμματοσειρά ανοιχτού κώδικα που μπορεί να κατεβάσει δωρεάν από οποιονδήποτε. Πρόκειται για μια σχετικά νέα γραμματοσειρά που κυκλοφόρησε το 2010. Ο σχεδιαστής δημιούργησε τη γραμματοσειρά για να προκαλέσει συναισθήματα του καλοκαιριού. Η γραμματοσειρά sans-serif είναι μοντέρνα και χαρούμενη. Συχνά συγκρίνεται με τη χαλαρή φύση του Gill Sans. Ωστόσο, είναι αρκετά απλό να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Παρά την ανοιχτή διαθεσιμότητα, δεν έχουν προφορτωθεί όλοι οι υπολογιστές αυτή η γραμματοσειρά. Επομένως, ενδέχεται να μην εμφανίζεται στον υπολογιστή ενός προσλήπτη κατά τη φόρτωση του βιογραφικού σας.

Κατέβασε εδώ

Sofia Pro

Το Sofia Pro είναι μια δημοφιλής γραμματοσειρά στον κόσμο του μάρκετινγκ. Είναι μια γραμματοσειρά sans-serif που μπορεί να αναγνωριστεί από κάποιες μοναδικές ακμές. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνδεση χαρακτήρων και διακριτά γεωμετρικά σχήματα.

Το ωραίο για το Sofia Pro είναι ότι υποστηρίζει μια σειρά διαφορετικών γλωσσών. Συνολικά, υπάρχουν περισσότεροι από 500 χαρακτήρες. Είναι υπέροχο για επωνυμία και φαίνεται πολύ ωραίο όταν χρησιμοποιείται για επικεφαλίδες σε ένα βιογραφικό. Ωστόσο, δεν συνιστούμε τη χρήση του για μεγαλύτερα σώματα κειμένου.

Κατεβάστε στο MyFonts.com

Γιατί είναι τόσο σημαντική η γραμματοσειρά σε ένα βιογραφικό?

Ίσως σκέφτεστε ότι η επιλογή γραμματοσειράς σας δεν θα διαδραματίσει ρόλο στην απόφαση πρόσληψης προσλήψεων. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε από το ρόλο που παίζουν οι γραμματοσειρές είναι το βιογραφικό σας και το συνοδευτικό γράμμα. Στο τέλος της ημέρας, το βιογραφικό σας είναι μια μορφή μάρκετινγκ. Το πράγμα που διαφημίζετε είναι εσείς!

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι τεράστιες και πρέπει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Τι καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό παρά με μια καλή γραμματοσειρά?

Η τυπογραφία κάνει πολλά για να μεταφέρει συγκεκριμένα συναισθήματα στους αναγνώστες. Γι ‘αυτό η επιλογή γραμματοσειρών είναι τόσο μεγάλο μέρος της διαφήμισης. Αυτές οι λεπτές διαφορές μεταξύ των γραμματοσειρών κάνουν πολλά για να δημιουργήσουν μια συγκεκριμένη διάθεση. Ο εγκέφαλός μας ψάχνει συνεχώς συνδέσεις στα πράγματα που βλέπουμε και διαβάζουμε. Δεν έχουν σημασία μόνο τα λόγια του βιογραφικού σας.

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που εξετάσατε το μάρκετινγκ για μια ταινία. Οι πιθανότητες είναι ότι οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες τρόμου ήταν λιπαρές, κλειστοφοβικές και ελαφρώς ανησυχητικές. Είναι μια έντονη αντίθεση με τις φιλικές προς την οικογένεια ταινίες, οι οποίες τείνουν να χρησιμοποιούν ανοιχτές και ευάερες γραμματοσειρές που μεταφέρουν μια αίσθηση διασκέδασης.

Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε στο βιογραφικό σας μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα για τους προσλήψεις. Είναι σαν ένα υποσυνείδητο μήνυμα που καθορίζει τη διάθεση. Κάθε γραμματοσειρά έχει μια προσωπικότητα που μεταφράζεται σε μια στιγμή στον αναγνώστη.

Μια καλή γραμματοσειρά θα λειτουργήσει για εσάς. Θα μπορούσε να κάνει την αίτηση εργασίας σας πιο ελκυστική για τους προσλήψεις και να δημιουργήσει μια σύνδεση με ένα συγκεκριμένο συναίσθημα. Είτε προσπαθείτε να μεταφέρετε μια αίσθηση επαγγελματισμού, τιμιότητας ή ιδιοτροπίας, μια γραμματοσειρά μπορεί να κάνει όλα αυτά για εσάς χωρίς να αναφέρετε καμία από αυτές τις λέξεις στο ίδιο το κείμενο.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη γραμματοσειρά για το βιογραφικό σας

Βιογραφικό συγγραφείς ξοδεύουν πολύ χρόνο επιλέγοντας τη σωστή γραμματοσειρά. Είναι κάπως διαφορετικό να παίρνουμε αποφάσεις για ένα βιογραφικό από ότι για μια διαφήμιση που βλέπουν οι μάζες. Θέλετε να ικανοποιήσετε τον χώρο εργασίας σας δημιουργώντας ταυτόχρονα αυτήν την αίσθηση επαγγελματισμού. Επιπλέον, πρέπει να το κάνετε αναγνώσιμο!

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης αναζητούν καθημερινά σωρούς βιογραφικών. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κάνετε τα πράγματα πιο δύσκολα για αυτά. Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος απόρριψης! Όσον αφορά την αναγνωσιμότητα, πρέπει να επιλέξετε μια γραμματοσειρά που είναι εύκολη στα μάτια και ευανάγνωστη σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε τις αστείες γραμματοσειρές με υπερβολική προσωπικότητα. Θα πρέπει να αποφεύγετε τις παρωχημένες γραμματοσειρές και αυτές που δημιουργούνται για τη λέξη art.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι να επιλέξετε μια γραμματοσειρά που αισθάνεται επαγγελματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε τις παραδοσιακές γραμματοσειρές serif. Αντ ‘αυτού, η καλύτερη γραμματοσειρά για το βιογραφικό σας θα εξαρτάται από την εταιρεία και την προσωπικότητά σας στο χώρο εργασίας.

Εάν η δουλειά που ζητάτε είναι σε μια σύγχρονη εταιρεία που εστιάζει στην τεχνολογία, μια κλασική γραμματοσειρά ενδέχεται να λειτουργήσει ενάντια σε σας. Το ίδιο ισχύει για τη χρήση μιας υπερσύγχρονης γραμματοσειράς για έναν πιο παραδοσιακό χώρο εργασίας.

Πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο του χώρου εργασίας σας ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει την προσωπικότητά σας. Επωφεληθείτε από την ευκαιρία να δημιουργήσετε αυτά τα σιωπηλά οπτικά στοιχεία για να μεταφέρετε την αίσθηση που αναζητάτε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων για το τι σας ενδιαφέρει.

Ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς βιογραφικού?

Η επιλογή του σωστού μεγέθους είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή της καλύτερης γραμματοσειράς. Κατά κανόνα, το καλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς βιογραφικού είναι 12pt. Αν μπορείτε να το χτυπήσετε έως και 13 pt, αυτό λειτουργεί επίσης. Αυτό ισχύει για το κύριο μέρος του κειμένου σας.

Οτιδήποτε μικρότερο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί. Μικρά μεγέθη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη κειμένου, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ και ποτέ να μην ξεπερνάτε τα 10 pt.

Οι κεφαλίδες και οι υπότιτλοι πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτεροι από 12 pt. Γενικά, πρέπει να είναι μεταξύ 4 και 6 σημείων μεγαλύτερα από το κύριο κείμενο.

Χρησιμοποιώντας πλάγια γράμματα και έντονα γράμματα στο βιογραφικό σας

Το έντονο και πλάγιο κείμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επισημάνετε ορισμένα μέρη του βιογραφικού σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν την προσοχή σε βασικά σημεία. Ωστόσο, όπως το μικρό μέγεθος κειμένου, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ.

Για πολλά δημοφιλή σχέδια βιογραφικών, θα δείτε έντονο κείμενο να χρησιμοποιείται σε υπότιτλους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε την εργασιακή εμπειρία ή να προσδιορίσετε ορισμένες εποχές του επαγγελματικού σας ιστορικού. Είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για την αύξηση του μεγέθους του κειμένου.

Τα πλάγια χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρά κομμάτια υποστηρικτικού κειμένου. Οι πλάγιοι ξεχωρίζουν πολύ και μπορούν να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται πολύ γεμάτα, οπότε μην το παρακάνετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ονόματα πόλεων και πολιτειών για την εκπαίδευση ή τις προηγούμενες εργασίες σας.

Όταν δημιουργείτε το βιογραφικό σας, το έντονο και πλάγιο κείμενο πρέπει να είναι οι μόνες παραλλαγές που χρησιμοποιείτε. Αποφύγετε την υπογράμμιση ή την επισήμανση λέξεων. Αυτό κάνει το βιογραφικό να φαίνεται ασαφές και μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα σημαντικά προβλήματα μορφοποίησης.

Η διαφορά μεταξύ των «Οικογενειών γραμματοσειρών»

Όταν οι σχεδιαστές μιλούν για γραμματοσειρές, αναφέρονται συχνά σε συγκεκριμένες οικογένειες γραμματοσειρών. Κάθε γραμματοσειρά εκεί έξω ανήκει σε μια οικογένεια, η οποία είναι απλώς μια ομάδα σχεδίων με παρόμοια χαρακτηριστικά. Συχνά αφήνουν παρόμοιες εντυπώσεις, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Αυτές οι οικογένειες είναι ευρείες και συχνά περιλαμβάνουν πολλές γραμματοσειρές. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές οικογένειες γραμματοσειρών με τις οποίες πρέπει να εξοικειωθείτε.

Ελαφρή γραμμή

Οι γραμματοσειρές Serif είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστούν. Είναι τα σχέδια που έχουν διακοσμητικές ουρές στους περισσότερους χαρακτήρες. Ένα καλό παράδειγμα γραμματοσειρών serif περιλαμβάνει τους Times New Roman, Georgia και Garamond. Συνήθως έχουν μια πιο κλασική απήχηση.

Σανς σέριφ

Οι γραμματοσειρές Sans-Serif δεν έχουν το διακοσμητικό serif στους χαρακτήρες. Είναι καθαρότερα και δημιουργούν μια πιο σύγχρονη εμφάνιση. Αυτές οι γραμματοσειρές είναι πολύ δημοφιλείς σε ψηφιακές εφαρμογές και σύγχρονες διαφημίσεις.

Monospace

Οι γραμματοσειρές Monospace αφορούν τη δημιουργία καθαρών οθονών. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε έντυπες εκδόσεις επειδή κάθε χαρακτήρας καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο. Κάθε γράμμα έχει σταθερό πλάτος, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη εμφάνιση για το μπλοκ κειμένου.

Ρέων

Συχνά χρησιμοποιούνται στη γραφιστική και τις διαφημίσεις, οι καμπυλωτές γραμματοσειρές προορίζονται να φαίνονται χειρόγραφες. Η ίδια η γραμματοσειρά δεν χρειάζεται να είναι νόμιμη. Όσο μιμείται το χειρόγραφο, οι γραμματοσειρές μπορούν να εμπίπτουν στην οικογένεια των γραμματοσειρών. Αυτές οι γραμματοσειρές συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για βιογραφικά.

Φαντασία

Τέλος, υπάρχει η οικογένεια γραμματοσειρών φαντασίας. Αυτές οι γραμματοσειρές είναι πολύ διακοσμητικές. Προορίζονται για σύντομο κείμενο, όπως πινακίδες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη λέξη art. Δεν είναι καλά για βιογραφικά, επειδή δεν φαίνονται πολύ επαγγελματικά. Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν.

Πώς να αξιοποιήσετε τη μορφοποίηση για να κάνετε το βιογραφικό σας αναδυόμενο

Η μοναδική και ευανάγνωστη μορφοποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τις επιλογές γραμματοσειρών σας να ξεχωρίζουν. Τα βιογραφικά δεν πρέπει να γεμίζουν με πάρα πολλά μεγάλα τμήματα κειμένου. Δεν είστε ο μόνος στην αναζήτηση εργασίας. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης θα εξετάσουν διάφορα βιογραφικά για να βρουν έναν υποψήφιο που ταιριάζει στη θέση. Μεγάλα τμήματα κειμένου μπορούν να απενεργοποιήσουν τους υπαλλήλους και να μετακινήσουν το βιογραφικό σας στο κάτω μέρος του σωρού.

Οι καθαρές μορφές βιογραφικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το βιογραφικό σας πιο ευανάγνωστο. Χωρίστε το κείμενο σε μικρότερα μπλοκ και εκμεταλλευτείτε διαφορετικά εργαλεία μορφοποίησης. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το έντονο και πλάγιο κείμενο είναι ιδανικό για την επισήμανση σημαντικών πληροφοριών. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι ξεχωρίζουν οι σχετικές δεξιότητες που αναφέρονται στην περιγραφή της εργασίας.

Ο στόχος είναι να κάνετε το βιογραφικό σας σαρώσιμο. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι αναζητούντες εργασία είναι να προσπαθήσουν να τοποθετήσουν πάρα πολλές πληροφορίες σε μία σελίδα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πράγματα όπως κουκκίδες, πολλαπλές επικεφαλίδες και υπότιτλους για να διασπάσετε αυτό το κείμενο. Να είστε περιεκτικοί και να παρέχετε όσες πληροφορίες με λίγα λόγια.

Αυτό βοηθά στη δημιουργία περισσότερου ανοιχτού χώρου στη σελίδα. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο εύκολο στα μάτια. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι επιλογές γραμματοσειράς σας μπορούν πραγματικά να ξεχωρίζουν.

συμπέρασμα

Το βιογραφικό είναι μια τέχνη. Πρόκειται για την επίτευξη αυτής της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματισμού και προσωπικότητας. Θέλετε να ενημερώσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων ποιος είστε, ενώ μεταφέρετε όλα τα σωστά αισθήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με μια καλή επιλογή γραμματοσειράς! Πειραματιστείτε με διαφορετικές γραμματοσειρές και πρότυπα συνέχισης. Ο δυνητικός εργοδότης σας δεν έχει παρά ένα έγγραφο για να σας γνωρίσει. Λοιπόν, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή γραμματοσειρά και να μετρήσετε κάθε λέξη.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector