Cheap Domains – Ένας οδηγός του 2020 για το πού να αγοράσετε τα φθηνότερα ονόματα τομέα

Η δημιουργία και η δημοσίευση ενός ιστότοπου δεν είναι πάντα μια φθηνή προσπάθεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα πράγματα πρέπει να πληρώσουν για να λειτουργήσουν οι ιστότοποι. Όχι μόνο πρέπει να πληρώσετε για ανάπτυξη, αλλά υπάρχει επίσης φιλοξενία ιστού και εγγραφή τομέα για να ανησυχείτε. Ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητες του ιστότοπού σας, το κόστος του ιστότοπού σας μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται αρκετά γρήγορα.


Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε το γενικό κόστος είναι να αγοράσετε έναν φτηνό τομέα. Οι τομείς είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ιστότοπού σας. Είναι πώς οι άνθρωποι θα επισκεφθούν τον ψηφιακό σας χώρο και αντικατοπτρίζει τη συνολική επωνυμία σας. Για τα περισσότερα πράγματα, μια χαμηλότερη τιμή δείχνει κακή ποιότητα. Με τομείς, αυτό δεν ισχύει.

Κορυφαίοι 3 φτηνότεροι καταχωρητές ονόματος τομέα

# 1 – Domain.com – Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού Sitehub για να λάβετε έκπτωση 25% σε τομείς και φιλοξενία

# 2 – Namecheap.com – λάβετε .com για μόλις 8,88 $

# 3 – Bluehost.com – Δωρεάν τομέας όταν αγοράζετε φιλοξενία.

Μάθετε περισσότερα και μεταβείτε κατευθείαν στη λίστα με τους φτηνότερους καταχωρητές τομέα.

Αρκετοί από τους καλύτερους καταχωρητές τομέα προσφέρουν προσιτούς τομείς. Υπάρχουν επίσης πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα φροντίσουν για τη διαδικασία εγγραφής για εσάς και θα σας προσφέρουν ένα δωρεάν έτος εγγραφής τομέα. Αυτές οι επιλογές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε μερικά από τα φθηνότερα ονόματα τομέα. Πριν το κάνουμε αυτό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα βασικά του τι είναι ένας τομέας και τι μπορεί να κάνει ένας καταχωρητής για εσάς.

Τι είναι ένας τομέας

Με απλά λόγια, ένας τομέας είναι ένα αναγνωρίσιμο όνομα που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση σε έναν ιστότοπο. Πίσω από τα παρασκήνια, το Διαδίκτυο λειτουργεί σε μια σειρά αριθμών. Κάθε υπολογιστής, κινητή συσκευή και ιστότοπος έχει μια μοναδική διεύθυνση IP. Η διεύθυνση IP, επίσης γνωστή ως διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου, είναι αυτή που χρησιμοποιούν οι συσκευές για πρόσβαση στον διακομιστή ενός ιστότοπου και λήψη δεδομένων, ώστε να εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Οι διευθύνσεις IP είναι πολύ μεγάλες και δύσκολο να θυμηθούν. Έτσι, οι τομείς αναπτύχθηκαν για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα για τον μέσο χρήστη του Διαδικτύου. Το όνομα τομέα είναι καταχωρημένο στη διεύθυνση IP. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης πληκτρολογεί τον τομέα σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής του, ο υπολογιστής πραγματοποιεί μια γρήγορη σάρωση του διακομιστή συστήματος ονομάτων τομέα, ο οποίος μοιάζει με έναν τεράστιο τηλεφωνικό κατάλογο Διαδικτύου. Ο διακομιστής ενημερώνει τον υπολογιστή σε ποια διεύθυνση IP είναι συνδεδεμένος ο τομέας και φέρνει το πρόγραμμα περιήγησης σε αυτόν τον ψηφιακό χώρο. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αν και ακούγεται περίπλοκο, η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Στο τέλος της ημέρας, τα ονόματα τομέα κάνουν το Διαδίκτυο πολύ πιο προσβάσιμο. Αντί να θυμάστε μια τυχαία σειρά αριθμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιομνημόνευτο τομέα για να αποκτήσετε πρόσβαση στον αγαπημένο σας ιστότοπο.

Τι γίνεται με μια επέκταση τομέα?

Οι επεκτάσεις τομέα είναι τα γράμματα που ακολουθούν τον τομέα σας στη διεύθυνση URL. Ονομάζονται επίσης τομείς ανώτατου επιπέδου ή TLD. Μερικά παραδείγματα θα περιλαμβάνουν “.com” ή “.gov”. Οι επεκτάσεις τομέα εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της αποστολής ή της γεωγραφικής τοποθεσίας του ιστότοπου. Για παράδειγμα, το “.com” προορίζεται για εμπορικούς ιστότοπους ενώ το “.gov” προορίζεται για ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση.

Οι επεκτάσεις συντονίζονται και ρυθμίζονται από τη Διεθνή Εταιρεία για Εκχωρημένα Ονόματα και Αριθμούς, η οποία συνήθως αναφέρεται ως ICANN. Αυτός ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση νέων τομέων ανώτερου επιπέδου. Ενώ όλοι είναι εξοικειωμένοι με τις επεκτάσεις τομέα “.org” και “.net”, στην πραγματικότητα υπάρχουν πάνω από 1.000 για να διαλέξετε. Το νέο γενικό πρόγραμμα τομέα ανώτατου επιπέδου του ICANN πρόσθεσε έναν τόνο μοναδικών επεκτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν τον ιστότοπό σας να ξεχωρίσει.

Οι επεκτάσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του τομέα σας, επειδή πληρώνετε. Μπορείτε να εγγράψετε σχεδόν οποιοδήποτε όνομα τομέα που θέλετε, εφόσον δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κάποιου άλλου ή έχει ήδη ληφθεί. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο τόσες πολλές επεκτάσεις τομέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δημοτικότητα της επέκτασης καθορίζει το κόστος εγγραφής και ανανέωσης.

Είναι ο τομέας ίδιος με τη φιλοξενία?

Οι νέοι κάτοχοι ιστότοπων συγχέουν συχνά τους τομείς με τη φιλοξενία. Ενώ και οι δύο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προβολή του ιστότοπού σας από τις μάζες, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα με το δικό τους ξεχωριστό κόστος. Ο τομέας είναι αυτός που χρησιμοποιείται για να κατευθύνει επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Η φιλοξενία είναι εκεί όπου πραγματικά αποθηκεύεται ο ιστότοπός σας. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στον διακομιστή φιλοξενίας, όπου βρίσκεται όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα του ιστότοπού σας, μέσω του τομέα.

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν επίσης υπηρεσίες καταχωρητή, κάτι που συνήθως προκαλεί σύγχυση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε τον τομέα σας στον πάροχο φιλοξενίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές εταιρείες και υπηρεσίες. Ωστόσο, η εγγραφή του τομέα στον πάροχο φιλοξενίας προσφέρει ορισμένα οφέλη. Για ένα, χρεώνεστε μόνο από μία εταιρεία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να διευκολύνετε την παρακολούθηση των εξόδων. Δεύτερον, πολλοί πάροχοι προσφέρουν δωρεάν τομέα για το πρώτο έτος, εάν είστε νέο μέλος.

Τι είναι ο καταχωρητής ονόματος τομέα?

Ο καταχωρητής είναι η εταιρεία που χειρίζεται όλα τα καθήκοντα εκχώρησης για τον νέο σας τομέα. Θα καταχωρίσουν το όνομα τομέα σας και θα το εκχωρήσουν στη διεύθυνση IP του ιστότοπού σας. Τα τέλη εγγραφής και ανανέωσης καλύπτουν αυτές τις υπηρεσίες. Αυτές οι εταιρείες πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί από το ICANN για να χαρακτηριστούν επίσημα ως καταχωρητές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πληρώνετε για υπηρεσίες εγγραφής όταν αγοράζετε έναν τομέα. Μόλις πληρώσετε αυτά τα τέλη, ο τομέας είναι δικός σας. Οι καταχωρητές δεν κατέχουν τον τομέα ή την επέκταση τομέα. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία που λαμβάνετε, μπορείτε πάντα να μεταφέρετε τον τομέα σας σε άλλη εταιρεία. Εφόσον συμβαδίζετε με τα τέλη ανανέωσης, δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν νέο τομέα όταν αλλάζετε εταιρείες. Ο τομέας που επιλέγετε είναι δικός σας για να διατηρείτε όσο θέλετε.

Πόσο κοστίζουν συνήθως οι τομείς?

Η τιμή ενός τομέα επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Το μεγαλύτερο είναι η δημοτικότητα της επέκτασης τομέα και η συνολική διαθεσιμότητα. Για έναν φτηνό τομέα, μπορείτε να περιμένετε να πληρώνετε περίπου 15,00 $ ετησίως. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, οι τιμές μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο 0,99 $. Πολλοί καταχωρητές και εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν ελκυστικές εισαγωγικές χρεώσεις για να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Μετά το πρώτο έτος, θα πρέπει να ανανεώνετε τον τομέα σας σε ετήσια βάση για να τον διατηρείτε ενεργό. Σε αυτό το σημείο, θα πληρώνετε την κανονική τιμή, η οποία συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 10,00 και 20,00 $ για φτηνούς τομείς. Ορισμένοι καταχωρητές σάς επιτρέπουν επίσης να εγγράψετε τον τομέα ταυτόχρονα για πολλά χρόνια, κάτι που είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για το ξεχάσετε να πληρώσετε τέλη ανανέωσης.

Τώρα, αυτές οι τιμές αντικατοπτρίζουν το μέσο κόστος των φτηνών ονομάτων τομέα. Αν θέλετε να επενδύσετε σε έναν δημοφιλή τομέα, ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε μια όμορφη δεκάρα. Οι δημοφιλείς επεκτάσεις μπορεί να κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια το χρόνο. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υπάρχοντα τομέα, η τιμή πηγαίνει ακόμη υψηλότερη. Ορισμένοι τομείς .com έχουν πουλήσει για αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Στον ψηφιακό μας κόσμο, οι τομείς είναι ένα καυτό προϊόν, επομένως ορισμένοι από τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους έχουν σημαντική τιμή.

Τι περιλαμβάνει η τιμή τομέα?

Η τιμή που πληρώνετε για έναν τομέα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις βασικές υπηρεσίες που πρέπει να κάνει ο καταχωρητής. Αυτό περιλαμβάνει την εγγραφή του νέου σας τομέα και την εκχώρηση του στη διεύθυνση IP. Η τιμή εγγραφής και ανανέωσης θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει το τέλος ICANN. Το ICANN χρεώνει ένα πολύ μικρό ετήσιο τέλος για κάθε τομέα στον Ιστό. Χρεώνεται επίσης για μεταφορές. Επί του παρόντος, το τέλος ICANN είναι μόνο 0,18 $.

Ορισμένοι καταχωρητές προσφέρουν επίσης πρόσθετες υπηρεσίες. Το πιο δημοφιλές είναι το απόρρητο τομέα, το οποίο σας βοηθά να διατηρήσετε ιδιωτικά ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία στη βάση δεδομένων WHOIS. Διατίθεται με επιπλέον κόστος. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε κρυφές χρεώσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση για να βεβαιωθείτε ότι ο καταχωρητής που επιλέγετε δεν έχει περιττές χρεώσεις.

Πώς να επιλέξετε ένα σταθερό όνομα τομέα

Ο τομέας σας είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά την ταυτότητα της επωνυμίας του ιστότοπού σας και την παρουσία στο Διαδίκτυο. Είναι το πρώτο πράγμα που θα συναντήσουν οι επισκέπτες όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Προτού αγοράσετε υπηρεσίες ονόματος τομέα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε μια καλή ιδέα με την οποία μπορείτε να διατηρήσετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο όνομα τομέα κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου ή την έναρξη ενός ιστολογίου.

Αντιπροσωπεύστε τον ιστότοπό σας

Ένα όνομα τομέα πρέπει πάντα να αντιπροσωπεύει τον ιστότοπο. Πρέπει να δώσει στους επισκέπτες μια καλή ιδέα για το τι να περιμένουν πριν κάνουν κλικ. Η πιο δημοφιλής μέθοδος για την επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας όνομα ή το όνομα της εταιρείας σας. Θα μπορούσατε επίσης να συμπεριλάβετε την τοποθεσία σας, τη θέση της αγοράς ή οποιοδήποτε άλλο αναγνωριστικό.

Κάντε το εύκολο να θυμάστε

Τα ονόματα τομέα πρέπει να είναι αξέχαστα. Αποφύγετε ενωτικά ή τυχαίους αριθμούς. Όσο λιγότεροι είναι οι χαρακτήρες, τόσο το καλύτερο. Δεν θέλετε να συγχέετε τους επισκέπτες σας ή να τους κάνετε να επισκέπτονται κατά λάθος έναν ιστότοπο που δεν είναι δικός σας. Δοκιμάστε να πείτε δυνατά το όνομα του τομέα σας. Εάν είναι εύκολο να προφέρετε, είναι πιο εύκολο να το θυμάστε.

Βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμο και διαθέσιμο

Προτού δοκιμάσετε να αγοράσετε έναν τομέα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμος. Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google και ρίξτε μια ματιά στη βάση δεδομένων WHOIS. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει κάθε καταχωρημένο τομέα. Εάν διαπιστώσετε ότι το όνομα που θέλετε έχει ήδη ληφθεί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων για να βρείτε ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας για τον κάτοχο.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η νομιμότητα του ονόματος. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε μετά την πληρωμή για έναν τομέα είναι μια αγωγή. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα δεν περιλαμβάνει εμπορικά σήματα.

Χρησιμοποιήστε μια Δημιουργία Ονόματος Χώρου

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια ονόματος τομέα. Οι προηγμένες γεννήτριες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ένα υπέροχο όνομα τομέα σε λίγα μόνο λεπτά. Χρησιμοποιούν βασικές πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσουν επιλογές σχετικές και αξέχαστες.

Εξετάστε το Domain Hacking

Το hacking domain είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε τον τομέα σας να ξεχωρίζει. Περιλαμβάνει τη χρήση του τομέα και της επέκτασης για τη δημιουργία αξέχαστων λέξεων ή φράσεων. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν “burri.to” ή “fun.zone”. Απλώς χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και γίνετε δημιουργικοί. Οι παραβιασμένοι τομείς είναι εύκολο να θυμηθούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μάρκετινγκ.

Τι να ψάξετε στους καταχωρητές τομέα

Πέρα από τις χαμηλές τιμές, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε όταν αναζητάτε τη σωστή υπηρεσία τομέα. Δεν λειτουργούν τα ίδια όλοι οι καταχωρητές. Για να εξοικονομήσετε πονοκεφάλους στο μέλλον, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Σωστή διαπίστευση και σταθερή φήμη

Αναφέραμε νωρίτερα ότι οι καταχωρητές πρέπει να είναι διαπιστευμένοι από το ICANN. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε αυτήν τη διαπίστευση. Υπάρχουν πολλές αδίστακτες οντότητες εκεί έξω που προσποιούνται ότι είναι αξιόπιστοι καταχωρητές σε μια προσπάθεια να πάρουν τα χρήματά σας. Για να αποκτήσουν αυτή τη σφραγίδα έγκρισης από το ICANN, οι εταιρείες πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί η βιομηχανία ρυθμιζόμενη και ειλικρινή.

Το ICANN διατηρεί μια λίστα διαπιστευμένων καταχωρητών για ευκολία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει γρήγορα με ποιες εταιρείες θα συνεργαστεί. Ωστόσο, όσον αφορά τη φήμη, θα πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη έρευνα μόνοι σας. Είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με το Better Business Bureau και να δείτε πόσο καιρό η εταιρεία δραστηριοποιείται. Ένα καλό ιστορικό εξυπηρέτησης είναι πάντα ένα καλό σημάδι.

Καλή υποστήριξη πελατών

Η εταιρεία εγγραφής ονόματος τομέα με την οποία πηγαίνετε θα πρέπει να έχει μια καλή ομάδα υποστήριξης με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε όταν προκύψουν προβλήματα. Ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπό τους και δείτε αν υπάρχει μια βάση δεδομένων γνώσεων ή ενότητα FAQ. Επίσης, δείτε ποιες μεθόδους επικοινωνίας είναι διαθέσιμες. Με τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας, τον αριθμό τηλεφώνου και το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων θα διευκολύνετε τη λήψη βοήθειας όταν τη χρειάζεστε.

Προαιρετικά χαρακτηριστικά

Τέλος, αναζητήστε πρόσθετες λειτουργίες στις οποίες θέλετε να επενδύσετε. Οι λειτουργίες ιδιωτικού τομέα, όπως το WHOIS Guard του NameCheap, είναι ιδανικές για τη διατήρηση των στοιχείων επικοινωνίας σας σε χαμηλά επίπεδα. Το κόστος τους είναι επιπλέον, αλλά μπορούν επίσης να διατηρήσουν τα εισερχόμενα email σας χωρίς σκουπίδια και να αποτρέψουν τους τυχαίους ξένους να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Απάτες και παγίδες καταχώρησης τομέα

Δυστυχώς, κατά την αναζήτησή σας για τη χαμηλότερη τιμή για τομείς, θα συναντήσετε εταιρείες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα χρήματα παρά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Υπάρχουν πολλές απάτες και παγίδες που βιώνουν οι αρχάριοι κάτοχοι ιστότοπων. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να σας κοστίσουν μακροπρόθεσμα περισσότερα χρήματα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Σαν να μην ήταν αρκετό, μερικές από αυτές τις παγίδες είναι απολύτως νόμιμες λόγω της λεπτής εκτύπωσης.

Μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα προέρχονται από τη βάση δεδομένων WHOIS. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, ορισμένες εταιρείες θα σας χρεώσουν για να κάνετε αλλαγές στα προσωπικά σας στοιχεία στη βάση δεδομένων. Ακόμα κι αν το σφάλμα δεν οφείλεται σε δικό σας σφάλμα, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον. Ορισμένοι καταχωρητές κάνουν επίσης σκιερά πράγματα εάν αγοράσετε έναν ιδιωτικό τομέα. Αντί να καταχωρίσουν τα προσωπικά σας στοιχεία, θα επισυνάψουν τον τομέα στην εταιρεία. Επομένως, εάν προσπαθήσετε να μεταφέρετε τον τομέα σε άλλη υπηρεσία ή να εμπλακείτε σε νομικά ζητήματα, το έντυπο χαρτιού λέει ότι κατέχουν τον τομέα σας.

Οι κλειδαριές καταχωρητών μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ορισμένα προβλήματα. Οι κλειδαριές αναπτύχθηκαν για να μειώσουν τους κινδύνους χτυπήματος τομέα, κάτι που αποτελεί δόλια προσπάθεια να σας οδηγήσει να μεταφέρετε κατά λάθος τον τομέα σας σε έναν πιο ακριβό καταχωρητή. Δυστυχώς, αυτό το κλείδωμα μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να μεταφέρετε νόμιμα τον τομέα σας σε άλλον καταχωρητή χωρίς να πληρώσετε βαρύ τέλος.

Γενικά, οι καταχωρητές έχουν κατά νου τα συμφέροντά σας. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κακό αυγό για να καταστρέψει ολόκληρη την εμπειρία. Για να αποφύγετε αυτές τις παγίδες, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση του συμβολαίου σας. Εάν υπάρχει κάτι αμφισβητήσιμο, προχωρήστε σε άλλη εταιρεία.

Πού να αποκτήσετε φθηνά domain

Είτε επισκέπτεστε έναν ειδικό καταχωρητή τομέα είτε μια εταιρεία που προσφέρει επίσης υπηρεσίες φιλοξενίας, δεν είναι δύσκολο να βρείτε προσιτούς τομείς. Αυτές οι εταιρείες εγγραφής προσφέρουν πληθώρα επιλογών που δεν θα σπάσουν την τράπεζα.

Domain.com

Domain.com

Το Domains.com είναι μια εταιρεία που επικεντρώνεται κυρίως στο να είναι καταχωρητής. Προσφέρουν ορισμένα πακέτα φιλοξενίας και ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, αλλά οι υπηρεσίες τομέα είναι αυτές που είναι πιο γνωστές. Η εταιρεία λειτουργεί από το 2000 και διαθέτει μια αρκετά αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης που είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.

Όσον αφορά τις τιμές, το Domain.com έχει πολλές επιλογές. Η συλλογή των διαθέσιμων TLDs είναι αρκετά μεγάλη, παρέχοντας σας πολλές επιλογές για εξοικονόμηση κόστους εγγραφής.

Φτηνές τιμές τομέα
.biz – 5,99 $ για το πρώτο έτος, 12,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.com – 9,99 $ για το πρώτο έτος, 13,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.stream – 2,99 $ για το πρώτο έτος, 2,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.προσφορά – 2,99 $ για το πρώτο έτος, 2,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις

Επισκεφτείτε το Domain.com σήμερα και πάρτε ένα 25% έκπτωση με κωδικό κουπονιού SiteHub.

NameCheap.com

Όνομα

Το NameCheap είναι μια μεγάλη επιτυχία στον κλάδο του τομέα. Η εταιρεία έχει μια αρκετά σταθερή φήμη και προσφέρει πολλές διαφορετικές επεκτάσεις τομέα. Οι premium τομείς είναι διαθέσιμοι, αλλά δεν υπάρχει έλλειψη φθηνότερων γενικών TLD.

Το NameCheap προσφέρει επίσης μια δωρεάν λειτουργία απορρήτου, που ονομάζεται WHOIS Guard. Πρόσθετες υπηρεσίες ιστότοπου είναι επίσης διαθέσιμες. Αυτές περιλαμβάνουν φιλοξενία WordPress, πιστοποιητικά SSL και άλλα.

Φτηνές τιμές τομέα
.com – 8,88 $ για το πρώτο έτος, 12,98 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.καθαρό – 12,98 $ για το πρώτο έτος, 14,98 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.co.uk – 7,58 $ για το πρώτο έτος, 9,58 $ για ανανεώσεις
.ένα – 8,88 $ για το πρώτο έτος, 10,88 $ για ανανεώσεις

Μεταβείτε στο NameCheap.com

Bluehost.com

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους φιλοξενίας, είναι φυσικό το Bluehost να προσφέρει υπηρεσίες εγγραφής τομέα. Υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές τομέα.

Αυτό που μας αρέσει στο Bluehost είναι ότι προσφέρουν δωρεάν τομέα για το πρώτο έτος εάν αγοράσετε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας τους. Με το χαμηλό κόστος των κοινόχρηστων πακέτων φιλοξενίας τους, μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία τον ιστότοπό σας χωρίς να ξοδέψετε περιουσία.

Φτηνές τιμές τομέα
.xyz – 14,99 $ για το πρώτο έτος, 19,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.texh – 4,99 $ για το πρώτο έτος, 19,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.ιστότοπος – 2,99 $ για το πρώτο έτος, 12,99 $ για ανανεώσεις
.εμάς – 8,99 $ για το πρώτο έτος, 15,99 $ για ανανεώσεις

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εύχρηστο μικρό εργαλείο για να δείτε εάν η ιδέα του ονόματος τομέα σας είναι διαθέσιμη για αγορά.

HostGator.com

HostGator

Το HostGator προσφέρει ευέλικτα προγράμματα φιλοξενίας που ταιριάζουν στις ανάγκες όλων. Τα νέα μέλη μπορούν να επωφεληθούν από τις εισαγωγικές τιμές και να αποκτήσουν έναν δωρεάν τομέα για τον πρώτο χρόνο.

Ακόμα κι αν πάτε στο HostGator μόνο για εγγραφή τομέα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα με τις φθηνότερες επιλογές τους. Η εταιρεία μπορεί επίσης να μεταφέρει τομείς, να ανανεώνει αυτόματα τον τομέα σας και να παρέχει προστασία απορρήτου.

Φτηνές τιμές τομέα
.club – 9,95 $ για το πρώτο έτος, 15,00 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.ιστότοπος – 0,99 $ για το πρώτο έτος, 15,00 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.online – 9,95 $ για το πρώτο έτος, 15,00 $ για ανανεώσεις
.com – 7,95 $ για το πρώτο έτος, 17,99 $ για ανανεώσεις

GoDaddy.com

Το GoDaddy είναι, ίσως, ένας από τους πιο δημοφιλείς καταχωρητές στον κλάδο. Η εταιρεία διαχειρίζεται πάνω από 78 εκατομμύρια τομείς. Ενώ προσπαθούν να σας πωλήσουν σε πρόσθετες υπηρεσίες, οι βασικοί τομείς είναι αρκετά φθηνοί. Επιπλέον, έχουν έκπτωση για το πρώτο έτος. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ανανεώσεις τομέα και να πραγματοποιήσετε μεταφορές τομέα.

Φτηνές τιμές τομέα
.cloud – 4,99 $ για το πρώτο έτος, 14,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.εργασία – 4,99 $ για το πρώτο έτος, 9,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.com – 0,99 $ για το πρώτο έτος, 17,99 $ για ανανεώσεις
.club – 0,99 $ για το πρώτο έτος, 17,99 $ για ανανεώσεις

Hover.com

Με εκατοντάδες διαθέσιμους τομείς, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε μια προσιτή επιλογή στο Hover. Ο ιστότοπος εγγραφής έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε ατομικές και μαζικές τιμές τομέα. Η εταιρεία δεν προσφέρει έναν τόνο επιπλέον δυνατοτήτων όπως ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της. Αλλά αν ψάχνετε για φτηνά domain και τίποτα άλλο, το Hover είναι ένας υπέροχος καταχωρητής.

Φτηνές τιμές τομέα
.καθαρό – 15,49 $ για το πρώτο έτος, 17,49 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.com – 12,99 $ για το πρώτο έτος, 14,99 $ το χρόνο για ανανεώσεις
.αυτό – 14,99 $ για το πρώτο έτος, 14,99 $ για ανανεώσεις
.org – 13,99 $ για το πρώτο έτος, 15,99 $ για ανανεώσεις

Οι φτηνότερες επεκτάσεις τομέα

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα, μπορείτε να πάτε με μια φτηνή επέκταση τομέα. Οι παρακάτω επεκτάσεις είναι μερικές από τις πιο προσιτές. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα για να βρείτε ιδέες για το πώς μπορείτε να ονομάσετε τον ιστότοπό σας.

 • .πρακτορείο: 4,99 $ / έτος στο Domain.com
 • .xyz: 1,00 $ / έτος στο NameCheap
 • .προσφορά: 2,90 $ / έτος στο Domain.com
 • .online: 4,99 $ / έτος στο Bluehost
 • .tech: 3,95 $ / έτος στο HostGator
 • .ημερομηνία: 2,99 $ / έτος στο Domain.com
 • .κλαμπ: 1,37 $ / έτος στο NameCheap
 • .λήψη: 2,99 $ / έτος στοDomain.com
 • .ιστότοπος: 0,95 $ / έτος στο HostGator
 • .δάνειο: 2,99 $ / έτος στο Domain.com
 • .κατάστημα: 2,99 $ / έτος στο GoDaddy
 • .άνδρες: 2,99 $ / έτος στο Domain.com
 • .org: 8,99 $ / έτος στο Bluehost
 • .πληροφορίες: 2,99 $ / έτος στο GoDaddy

συμπέρασμα

Δεν χρειάζεται να χαλάσετε ξεκινώντας έναν ιστότοπο. Είτε είστε κάτοχος μιας διαδικτυακής επιχείρησης είτε ενός προσωπικού ιστολογίου, ένας φτηνός τομέας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε λειτουργικά έξοδα, ενώ θα έχετε ένα όνομα που ξεχωρίζει από το πλήθος. Πολλοί καταχωρητές προσφέρουν πολύ μειωμένες τιμές, εισαγωγικές προσφορές ή δωρεάν όνομα τομέα για να ξεκινήσετε. Θυμηθείτε, ο τομέας σας είναι μόνο ένα πράγμα που πρέπει να πληρώσετε κατά τη διαχείριση ενός ιστότοπου. Πηγαίνοντας φτηνά σε τομείς, μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματά σας για καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ή ανάπτυξης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector