Как да продавате снимки онлайн – изчерпателно ръководство за 2020 г.

Вашите приятели и семейство се възхищават за вашите фотографски умения и смятате ли, че трябва да се опитате да продадете снимките си онлайн? Помислете, че са прави, но не сте сигурни как или къде да започнете?


Днес можете лесно да продавате снимки и да спечелите малко допълнителни пари. Ако сте добър и знаете как и къде да продавате снимки онлайн, дори можете да ги превърнете в доходи на пълен работен ден и нова кариера. В крайна сметка може да се превърне в пасивен доход, ако вашите снимки се използват отново и отново.

Истината е, че никога не е било по-добро време да си фотограф. Фотографите от всички нива на умения са с високо търсене, а тези с подходящите умения, ресурси и ноу-хау го влагат в.

В това ръководство ще разделим продажбата на снимки онлайн за начинаещи и професионални фотографи под формата на стъпка по стъпка.

Не само ще покрием кой купува стокова фотография и вида на фотографията, които хората купуват в момента, но и ще се потопим дълбоко в най-добрите места за продажба на снимки онлайн, как да продавате снимки онлайн за пари, какво трябва да направите увеличете печалбите си и много, много повече.

Така че, ако най-накрая сте готови да печелите пари, правейки това, което обичате, обърнете внимание.

Разкриване: Когато закупите продукт или услуга чрез някои от връзките на тази страница, печелим комисионна. Това ни помага да поддържаме този сайт да работи. Няма никакви допълнителни разходи за вас, като използвате нашите връзки. Продуктите, към които свързвам, са тези, които лично съм използвал и тествал.

Contents

Как да продавате снимки онлайн – стъпка по стъпка

Първа стъпка: Познайте купувача си

Ако искате да продавате снимки онлайн, трябва да знаете своята клиентска база. Днес най-големите купувачи на акции са блогъри и собственици на малки и средни уебсайтове.

По-големите компании и корпорации купуват и много стокови фотографии, но често имат собствени фотографи, така че трябва да се съсредоточите върху обслужването на други купувачи.

Стъпка втора: Знайте какво се продава

Освен че знаете на кого ще продавате снимките си, ако се чудите как да продавам снимките си онлайн, трябва да знаете и типовете снимки, които хората купуват.

Като цяло видовете снимки, които продават най-добрите включват:

• Хора (у дома, игра и работа)
• Природа
• Храна
• Пътуване
• Градове
• Инструменти

Бакшиш – Разгледайте различните категории на някои пазарни фондови снимки, за които ще говорим по-долу. Това ще ви даде солидна представа за някои от най-популярните, търсени видове изображения, които се продават днес.

Трета стъпка: Намерете своята ниша

Никога не е било по-лесно или по-трудно да продавате снимки онлайн за пари. От една страна, има неограничени възможности за безплатна експозиция. От друга страна, има много фотографи, точно както вие се опитвате да печелите пари и за продажба на снимки онлайн. За да се откроите, трябва да намерите своята ниша.

Всеки успешен фотограф има своя собствена ниша, стил или тема, която последователно протича в работата им. За да продавате снимки онлайн, трябва да намерите собствена ниша на пазара и да развиете свой собствен стил.

Независимо дали вашето нещо е храна, пътувания, природа, мода или нещо друго, трябва да намерите собствения си парче на пазара, за да останете в крак и да останете верни и последователни на него.

Звучи лесно, нали? Ако обаче тук се чудите как да продавам снимките си онлайн за пари, вероятно нямате идея откъде да започнете.

Не се притеснявайте, всички сме били там. Обикновено да продавате снимки онлайн, намирането на вашата ниша е нещо, в което просто усещате пътя си. Просто експериментирате с типовете снимки и стилове, които резонират както с вас, така и с вашата публика.

Въпреки това можете да вземете и по-аналитичен подход и да оцените търсенето на определени жанрове на фотографията, като направите малко проучване на ключови думи. Колкото по-голям е обемът на търсене за „снимки на кучета“, „снимки с храни“ и така нататък, толкова по-голям е потенциалът за печалба.

Всяка ниша с повече от 1000 месечни търсения е нещо, което си струва да се преследва.

Четвърта стъпка: Разширете аудиторията си

Ако търсите начини да „продавате снимките ми онлайн за пари“, ще трябва да се свържете с мрежата и да намерите хора, които търсят снимките, които трябва да продадете.

Подобно на YouTubers, блогъри и изобщо артисти, фотографите трябва да инвестират в увеличаване на своята аудитория. В края на краищата те са градивните елементи на бизнеса и в крайна сметка тези, които решават дали ще можете успешно да продавате снимки онлайн.

Независимо дали продавате отпечатъци онлайн или сватби, дипломи и други подобни, трябва да се свържете, да разширите обхвата си и да увеличите доверието си, за да продавате снимки офлайн, онлайн или където и да е другаде и да печелите пари.

Визуално тежки сайтове за социални медии като Instagram с вградена аудитория са чудесни места за стартиране. Въпреки това, когато се научите как да продавате снимки онлайн и да печелите пари, също си струва да разгледате един от многото сайтове за споделяне на снимки, където можете да се свържете с колеги фотографи, да започнете да отглеждате следващи и дори да продавате лицензи, позволяващи на другите да използват вашите снимки срещу такса.

Свързването на всички ваши различни акаунти за споделяне на снимки може да улесни и управлението им. Освен това е чудесен начин да подобрите видимостта си. Свързвайки вашите акаунти, можете да публикувате вашите снимки в Instagram, Tumblr, Facebook и други с едно щракване и една публикация.

Например, за да направите това в Instagram, просто ще отидете на Опции->Настройки->Свързани акаунти. Това е толкова лесно като това.

В Instagram може да помислите да използвате инструмента Hashtagify, за да улесните още повече видимостта си. С него можете да откриете куп активни, подходящи хештегове, за да получите повече гледни точки, харесвания, коментари и цялостна ангажираност.

По този начин увеличавате аудиторията си – като създавате добра работа и постоянно я публикувате чрез социални медии и други търговски обекти. С увеличаването на аудиторията си и създаването на име за себе си, не само ще намерите по-лесно да продавате работата си на някой от пазарите по-долу, но и ще можете да таксувате повече. Това е печеливша печалба.

Стъпка пета: Прегърнете електронната търговия

Ако кацнете тук, като напишете „продавам снимките ми онлайн за пари“ в Google, шансове не е ли да искате да се научите да продавате снимки онлайн безплатно. Тъй като искате да спечелите пари за вашите снимки, трябва да увеличите максимално потенциала си за печалба, като включите електронната търговия и да я интегрирате във вашето портфолио.

Повечето фотографи имат уебсайт, за да покажат своите портфейли и клиенти на земята. Много от тях обаче не успяват да интегрират електронната търговия в своите портфолио. Това е голяма грешка.

Като добавите електронна търговия в основния си сайт за портфолио, ще можете безпроблемно да приемате плащания и да добавяте други форми на осигуряване на приходи, като например продажба на курсове, услуги и физически продукти.

Например, освен да показвате снимките си в дивата природа, можете също така да продавате отпечатъци, календари и други права от вашия собствен фотографски магазин.

Може би току-що ви е било интересно да научите как да продавате снимки онлайн, но защо да спрете дотам? Можете лесно да създадете магазин за портфолио с помощта на Shopify и да започнете да продавате фотографията си директно през един основен портал.

Има дори няколко теми за „Изкуство и фотография“, от които да избирате, и множество приложения, за да направите сайта си изключително функционален, зашеметяващ дисплей на вашата работа.

Създаването на уебсайт или магазин Shopify всъщност е доста лесно, но има и много други места за продажба на снимки онлайн.

Къде мога да продавам снимките си онлайн?

1. Продайте снимки на собствения си сайт

Много хора, които търсят най-доброто място за продажба на снимки онлайн, за да спечелят пари, се обръщат към сайтове за снимки със снимки, като Shutterstock и няколко други, с които ще стигнем след малко.

Въпреки това, продължавайки това, за което току-що говорихме, най-добрият сайт за продажба на снимки онлайн всъщност е вашият собствен уебсайт.

Защо? Е, ето няколко причини:

• Можете да зададете цените
• Не е нужно да се отказвате от процент от печалбата си от изплащане
• Имате пълен контрол над всичко!

Все още нямате собствен уебсайт? Не се притеснявайте; създаването на уебсайт не е толкова трудно, колкото изглежда. От WordPress до Shopify създадох десетки уебсайтове на всяка платформа и написах ръководства за използването на всеки.

Въпреки това повечето уеб сайтове за професионална фотография са направени с WordPress. WordPress е не само лесен за използване, но има и множество плъгини, за да може сайтът ви за фотография да изглежда страхотно и да работи още по-добре.

Препоръчвам да използвате Bluehost

Ставането и работата с вашия уебсайт за фотография е много проста при Bluehost.
Получавате БЕЗПЛАТЕН домейн, висококачествен хостинг и имейл само за $ 2,95 ч (това е само 0,09 ¢ на ден!) Използвайте тази връзка за да получите безплатния си домейн.

Имам супер лесно ръководство за създаване на уебсайт, което ще ви помогне да станете онлайн, да изглеждате страхотно и да печелите пари от продажбата на вашата фотография.

Следващ плъгинът за галерията …

Използвам Plugin Envira за сайтовете си с изображения.

Плъгинът на Envira Gallery е особено полезен за създаване на зашеметяващи галерии с изображения. С този плъгин можете също да създавате албуми със снимки с прекрасни, адаптивни лайтбокси, за да покажете по-добре вашите снимки, да ги категоризирате и да ги накарате да изпъкнат.

На всичкото отгоре плъгинът разполага и с добавка за WooCommerce, която прави продажбата на вашите снимки лек.

2. Adobe Stock

Преди Fotolia, Adobe Stock е пазар за продажба на стокови изображения, създадени от производителите на Photoshop, Lightroom и няколко други от най-добрите днес решения за редактиране на снимки.

Тази популярна платформа за продажба на снимки съществува от повече от десетилетие и всъщност има уникалното отличие да бъде първият пазар за продажба на цифрови снимки онлайн.

Adobe Stock също има по-висок дял на роялти в сравнение с други онлайн пазарни фондови снимки, а качването на снимки в платформата е супер лесно. Освен това, след като ги качите, те стават достъпни в други приложения на Adobe, така че можете да разширите обхвата си до милиони потребители на Adobe.

С Adobe Stock сътрудниците могат да печелят от 20-60 процента. Те не само вземат малко под средното, но и не принуждават сътрудниците да им предоставят изключителни права за продажба. Това означава, че можете да продавате снимките си и на Adobe Stock и други платформи.

Най-доброто от всичко, като се има предвид размерът на Adobe и позицията му на водещ софтуерен гигант, Adobe Stock не отива никъде в скоро време. Той ще продължи да бъде популярна дестинация за купувачи и продавачи на стокови фотографии от доста време.

3. Shutterstock

Подобно на Adobe Stock, Shutterstock съществува цял живот и е невероятно популярен както за купувачите, така и за продавачите на акции. Всъщност платформата е дом за над 200 милиона изображения и видеоклипове, достъпни за закупуване без лиценз.

Това обаче не означава, че не получават отрязването си. Като сътрудник на Shutterstock, можете да спечелите 20-30 процента от продажната цена на вашите изображения, което е малко по-ниско от Adobe Stock, но приблизително наравно с други фондови пазари.

Като сайт за микросток, снимките на Shutterstock обикновено са с по-ниски цени от подобни на други пазари. Въпреки това, с обема на ежедневните купувачи, които получават, всичко зависи от количеството. Това е игра с числа.

Подобно на Adobe Stock, Shutterstock също е неизключителен, така че можете да продавате същите снимки другаде. Плюс това вашите авторски права са защитени и получавате кредит за вашите изображения, за да помогнете на пазара на вашата марка.

Повече информация за продажбата на вашите снимки с Shutterstock

4. Гети изображения

Ако искате да научите как да продавате снимки онлайн и да печелите пари, Getty изображения си струва да проверите. Този сайт с изображения на по-висок клас ви позволява да продавате снимки на основни марки и издатели в търсене на висококачествени изображения за лицензиране.

Лицензните ставки за сътрудници на Getty започват от 20 процента, но като се имат предвид по-високите такси, изображенията им се получават, ставайки сътрудник и получаването на добре да продават снимки на сайта си си струва усилията.

5. Алами

Много професионални фотографи смятат Алами за най-добрия уебсайт за продажба на снимки онлайн. Въпреки че не привлича толкова купувачи, колкото Adobe Stock или Shutterstock, те позволяват на продавачите да печелят до 50 процента.

Алами също има по-малко правила. Те позволяват на фотографите да продават снимки онлайн без проблеми с авторското право или лицензирането. Към днешна дата Алами е изплатил над 180 милиона долара на фотографите и тази цифра просто продължава да расте.

6. Жилетка

Stocksy е друго доста добре познато място за продажба на снимки онлайн на склад. Този сайт за снимки от среден клас е популярен при издателите, но те изискват изключителни изображения.

Като такъв, Stocksy има по-високи стандарти за това, кого приемат като участници. След като бъдете приети обаче, можете да очаквате щедри изплащания от 50-75 процента.

7. Etsy

Etsy вероятно не е първото място, което идва на ум, когато мислим как да продавам снимки онлайн. В крайна сметка е по-известен с продажбата на уникални ръчно изработени стоки. Като се има предвид, Etsy има над 30 милиона потребители и предоставя няколко различни начина за продажба на снимки, така че тяхната платформа определено си струва да се обмисли.

Освен че предлагат по-широка аудитория от много други сайтове за акции със снимки, те също така ви позволяват да поддържате по-голям парче от всяка продажба. Плюс това можете да продавате както цифрови, така и физически разпечатки и имате пълен контрол върху това как показвате снимките си и колко те продават за.

По принцип е перфектно, ако искате по-голям контрол над вашия фотографски бизнес, но не искате да създадете свой собствен сайт, поне още.

8. iStock

Притежаван от Getty Images, iStock е стокова фотография на по-професионалния сайт за продажба и покупка на снимки. Тук можете да продавате както изключителни, така и неизключителни снимки и да печелите 25-45 процента от всяка продажба.

9. Фотомото

Досега, когато обсъждахме най-добрия начин за продажба на снимки онлайн, говорихме за най-различни пазари за снимки на акции, но с Fotomoto се връщаме към квадратна – вашия уебсайт.

Вместо пазар, Fotomoto е джаджа, предназначена да се интегрира с вашия уебсайт, за да повиши способността му да продава снимки онлайн. Всъщност той управлява целия процес на продажба на снимки за вас.

Подобно на Etsy, джаджата ви позволява да продавате цифрови снимки, разпечатки, платна и други. Ако продавате физически снимки, Fotomoto го прави супер лесно, като боравите и с всички опаковки.

Fotomoto също е напълно персонализирано. Можете да коригирате настройките, така че да включват вашето лого, информация за марката и други. Най-хубавото е, че той е създаден да работи безпроблемно с WordPress и не е нужно да плащате на никого от намаляване на печалбата. Въпреки че трябва да платите такса, за да я използвате, така че няма да ви позволи да продавате снимки онлайн безплатно, ще ви бъде платена общата сума за продажба, а не само процент.

10. Can Stock Photo

Над 70 000 фотографи любители и професионалисти използват Can Stock Photo за продажба на снимки онлайн. Те предлагат разнообразни структури на изплащане от фиксирани суми до проценти, и ако насочите друг фотограф към Can Stock Photo, ще получите 10 долара за всеки 100 снимки, които продават.

Когато качите стокова снимка на Can Stock Photo, вашите снимки също ще бъдат изброени на Fotosearch, което е агенция за фотографска фотография, използвана от тези, които знаят. Така че получавате удвоена експозиция и шанс за потенциални продажби.

11. Кресток

Crestock е по-структуриран от много пазари за стокови фотографии, но ви позволява да печелите пари за вашите снимки по по-пасивен начин. Когато настроите безплатния си акаунт и започнете да качвате изображения, редакторите на Crestock ще оценят снимките, ще ги добавят във вашето портфолио на Crestock и ще ги направят достъпни за покупка.

Въпреки че това е наистина всичко, което трябва да направите, за да започнете да продавате снимки и да печелите пари с Crestock, платформата ви позволява да добавяте описания и ключови думи за всяко изображение, за да ги улесните в откриването и изпъкването от тълпата.

Когато направите продажба, Crestock ще ви плати 20-40 процента. Колкото повече се изтегля изображение, толкова по-висока е комисионната, която ще получите за всяко от тях.

12. 500 px

500px не е просто друг онлайн пазар, на който можете да изградите портфолиото си, да продавате снимки и да печелите пари.

Подобно на много от изброените в този пазар пазари за това как да продавате снимки онлайн ръководство, сайтът е безплатен за използване и лесен за стартиране. Трябва само да настроите безплатния си акаунт, да започнете да зареждате изображения и ще е добре.

Въпреки това, за разлика от другите пазарни фондови снимки, той изисква подход на общността. В допълнение към създаването на портфолио и изброяване на вашите снимки на пазара, можете да следите други начинаещи и утвърдени фотографи, да печелите награди в състезания по Photo Quest и други.

Друга чиста функция от 500px е алгоритъмът „Pulse“, който засилва експозицията ви, като включва новите ви качвания на снимки на страницата „Discovery“. Платформата също така осигурява проследяване и аналитичност, така че можете да видите колко кликвания получава всяка снимка, как се подреждате спрямо връстниците си и други полезни неща, които трябва да знаете.

Когато снимките ви се продават, вие ще печелите съответно 30 и 60 процента за неизключителни и изключителни снимки.

13. PhotoDune

Част от пазара Envato, PhotoDune е друг страхотен сайт за продажба на снимки онлайн. Те имат няколко различни структури на изплащане, но като подобни сайтове за продажба на снимки, вие ще получавате 30 процента за всяка продажба. Те също имат реферална програма, където можете да спечелите 30 процента и за всеки първи паричен депозит.

14. Snapped4u

Ако вашата ниша прави снимки на събития, Snapped4u може да бъде за вас. Създаден специално за фотографи, които искат да продават снимки на събитията онлайн, това е идеалното дигитално място за показване и продажба на снимки на сватби, годежи, бар мицва, партита и други събития.

В Snapped4u можете да създадете галерия от ваши изображения, подобни на портфолио, да зададете цена за всяка снимка и да продадете. Всички снимки се продават като jpeg файлове и те незабавно изпращат файловете директно на купувачите от ваше име. Изплащанията се издават чрез PayPal веднъж месечно на първия.

Най-добрата част за Snapped4u е способността му да ви помогне да създадете бизнес с фотографски събития, а не само да продавате снимка тук и там. Тъй като всеки продавач има своя собствена страница в галерията, клиентите могат лесно да ви намерят и резервират за едно или няколко събития.

Ще имате и персонализиран URL адрес, на който можете да рекламирате и изпращате потенциални клиенти, вместо да създавате свой собствен уебсайт. Плюс това, те имат някои от най-добрите цени на комисионната.

15. PhotoShelter

PhotoShelter също е малко по-различен. Вместо да продава цифрови снимки, това помага да се продават снимки под формата на печат и да се доставят на клиенти.

За съжаление, ако искате да знаете как да продавате безплатно моите снимки онлайн, PhotoShelter вероятно не е за вас. За да качите снимки, които купувачите могат да видят, трябва да наемете място на тяхната платформа. Има няколко различни месечни и годишни планове с различни функции, които можете да избирате, в зависимост от бюджета си и от това колко „място” имате нужда.

16. Двадесет20

Twenty20 започна като специализиран инструмент за подпомагане на фотографите в Instagram да продават снимките си на марки. Днес това е динамичен уебсайт за фотография, където можете да покажете вашите изображения, да се свържете с потенциални клиенти и да продавате снимки онлайн.

В Twenty20 можете да спечелите пари по три начина:

• Печелете $ 2 за всяка лицензирана снимка
• 100 процента комисионни за планирани издънки
• Парични награди от фото предизвикателства

17. FreeDigitalPhotos.net

FreeDigitalPhotos.net предоставя безплатни изтегляния на снимки, които потребителите могат да закупят. Когато професионалистите купуват вашите изображения за бизнес употреба, ще получите щедра 70-процентова комисионна.

По-малка версия на всяко изображение също може да бъде изтеглена безплатно, но те изискват атрибуции, което е плюс. Така че, докато няма да получите цент за тях, ще получите кредит.

18. Dreamstime

Ако сте си казали, че най-накрая е време да продавате снимките ми онлайн срещу пари и сте се ангажирали с каузата, Dreamtime си струва да проверите.

Този уебсайт със стокови снимки предлага щедра структура на изплащане от 25-50 процента за неизключителни снимки и до 55 процента за ексклузивни. Има и редица начини да спечелите пари от реферали както за участници, така и за купувачи.

Печеленето на пари от Dreamstime обаче се ангажира. Всъщност по-голямата част от вашето портфолио трябва да бъде качена на сайта им и да остане там поне шест месеца. Ако можете да направите това, ще отворите още повече възможности за продажба.

19. Depositphotos

Тя няма примамливо име, но тази платформа за продажба на снимки предлага комисионни, вариращи от 34-42 процента за правата за продажба и лицензиране на вашите снимки.

Подобно на Dreamstime, колкото по-дълго и по-ангажирани сте, толкова повече можете да печелите като комисионни въз основа на състоянието и опита на сътрудника в платформата.

20. EyeEm

EyeEm е едно от най-добрите места за продажба на вашите снимки онлайн, особено ако искате да проникнете в комерсиална фотография.

За разлика от много други сайтове за фотография в този списък, те се фокусират предимно върху стоковата фотография за рекламното пространство. Като такива, снимките, които се продават на EyeEm, често водят до по-високи цени и те рекламират 50 процента комисионни за всяка продажба.

21. GL Stock Images

GL Stock Images е друг сайт, където можете да продавате вашите снимки и да задавате свои собствени цени. Независимо дали продавате изображение за 10 или 100 долара, ще спечелите 40 процента комисионна при всяка продажба.

22. 123RF

Това е друга платформа за стокова фотография, предлагаща 30-60 процента комисионни за всички покупки на снимки. Като сътрудник, точната сума, която ще спечелите, се основава на общия ви брой изтегляния и продажби на снимки. С други думи, колкото по-популярни сте вие ​​и вашите снимки, толкова повече ще направите.

23. TourP Photos

Както подсказва името му, TourPhotos е специализиран в фотографията на пътуванията, което го прави популярен център за пътуващи фотографи по целия свят. Редица туристически компании и туристически агенции също използват платформата, за да качват снимки на приключенията на своите клиенти, за да ги разгледат и закупят други.

Като цяло, това е чудесна платформа за продажба на снимки от пътувания и приключения онлайн. Ако това е вашата ниша, трябва да спрете.

24. SmugMug

SmugMug е платен сайт за хостинг на снимки и видео хостинг и споделяне, където потребителите могат да качват снимки и видеоклипове за малка месечна такса. Платформата също така помага на любители и професионални фотографи да продават своите цифрови или печатни медии на широката си потребителска база.

Закупуването на Flickr от компанията в Силициевата долина през 2018 г. е чудесен показател за нарастващата й популярност, което го прави чудесно място за фотографиране, изграждане на следи и продажба на техните изображения.

SmugMug предоставя четири различни нива на акаунт за избор, и всяко от тях има свои уникални функции. Те имат и услуга за професионални фотографи, в която улесняват продажбата на своите цифрови и печатни снимки.

Фотографите също могат да добавят цифрови водни знаци към своите изображения, но не ги препоръчваме. Въпреки това, ние препоръчваме да зададете собствено персонализирано ценообразуване, което SmugHug позволява.

25. Фоап

Не на последно място имаме Фоап. Готино име, нали?

Foap предоставя на сътрудниците пет начина да печелят пари от продажбата на своите снимки онлайн:

• 5 долара за всяка продадена снимка
• 0,25 долара за всяка продадена снимка за албума
• До 2500 долара за мисии
• Разнообразни изплащания за заявки на Getty Mission
• Продажби чрез Adobe, Alamy и други партньорски платформи

Как да създадете фотография по заявка, която хората искат

Не е достатъчно да знаете къде да продавате снимките си. Трябва също да знаете как да създавате типовете снимки, които хората действително искат да купят. Това изисква разбиране кои стокови снимки продават най-добре. След това зависи от вас да имате правилното умение и ноу-хау, за да създавате и заснемате изображенията с професионално докосване.

На първо място – да се обучавате

Има много уроци / курсове / класове за фотография, които можете да посещавате или гледате онлайн. YouTube има богато познание за това как да правите страхотни снимки, но в идеалния случай искате да се запишете на курс, който ще ви отведе от „Начинаещ до професионален“ и разполагате с цялата точна информация на едно място!

Майсторски клас по фотография е един от тези ресурси.

Създаден от Pro Photographer Evan Sharboneau, той е помогнал на над 9,2 милиона души с фотографските си умения. Независимо къде сте с фотографията – току-що стартирайте, хобист или искате да получите 100% удобство в режим на пълен ръчен, Evan ще ви покаже как да създавате невероятно продаваема стокова фотография.

Какви стокови снимки продават най-добрите?

Когато продавате снимки онлайн, помага да знаете кои снимки продават най-добре. Не само, че ще можете да продадете повече, но и може да можете да таксувате повече за търсените теми.

Ето един вид на снимките, които струват големите долари:

• Автентични хора и настройки

Висококачествените фотографии на търсенето се чувстват естествено, а не поетапно. Така че, започнете да наблюдавате хората в истински, реални условия. Независимо дали става въпрос за непознатите, които работят в местното кафене или ваши приятели, които си взаимодействат на парти, създайте усещане за това как хората естествено взаимодействат с другите и тяхната среда.

• Тенденции

Горещи модни теми като криптовалута или електрически автомобили предлагат много по-малко възможности за продажба на стокови фотографии, отколкото други тествани във времето теми като есента, любовта и други подобни.

Все още обаче има възможности с нововъзникващите технологии. Ключът е в това да можете да разгледате последиците от технологията или по-голямата картина, така да се каже, и да разкажете история с вашите стокови снимки.

За да направите това, помислете за разказите, които можете да създадете с настройки, обекти или теми и как те могат да бъдат използвани за създаване на концепция, като ефекта на социалните медии, легализирана марихуана или всяка друга тема в тенденция.

За да ви помогнат, някои сайтове за фотография като Shutterstock ще ви информират за горещи теми и нововъзникващи тенденции, така че ще знаете кои видове снимки в момента са с високо търсене.

• Трудни за намиране теми

Когато продавате снимки на акции, най-популярните ключови думи често имат най-голяма конкуренция. Така че, за да имате по-малко конкуренти и уникално да се позиционирате като фотограф, помислете за по-неясни тематични компании, може да им е по-трудно да намерят стокови изображения за.

Това може да бъде неизвестен локален път или специфично медицинско състояние; ключът е да се постави известно време да се проучат сайтовете за стокова фотография и да се добие представа за това, което липсва. След това направете няколко снимки и създайте малко съдържание, за да попълните празнотата.

• Събития

От фойерверките на четвърти юли до коледните паради събитията са чудесни възможности за улавяне на енергията във въздуха и автентичните моменти, които всеки обича. Когато е възможно, опитайте да отидете зад кулисите за по-интимен кадър и перспектива. Хората в пламнало облекло или ярко оцветени тоалети също са добри теми, защото изпъкват.

• сезонни

Може да има тон от това, но сезонната фотография винаги е в огромно търсене. За да създадете своето собствено място в тази конкурентна ниша, опитайте да уловите страхотни снимки на местни сезонни събития като джамборе на Деня на Св. Пати или дълготраен есенен фестивал. Имате идея.

Фотография Съвети

Сега, когато научихте всичко за това как и къде да продавате снимки онлайн, ето няколко полезни съвета, за да направите снимките си наистина блестящи и най-важното – да продавате!

Съвет №1 – Имайте концепция

Що се отнася до стоковата фотография, много по-лесно е да планирате напред, отколкото да опитате и да попълните интервалите след това. Така че, разберете защо снимате това, което снимате, и емоцията, чувството или идеята, които се опитвате да уловите. В същото време помислете за настроението, което искате да предадете, което ще определи вашето осветление.

Съвет №2 – Имайте страхотен миниатюра

Когато дизайнерите превъртат сайтовете със стокови снимки, изображенията се появяват като миниатюри и те гледат само на всеки от тях за една секунда. В резултат на това снимките ви трябва да са ясни и много лесни, за да видите какво става. Когато е възможно, опитайте се да оставите малко допълнително пространство за текст и малко дизайн. Купувачите често търсят снимки, които могат да адаптират, за да отговарят на техните специфични нужди.

Съвет №3 – Вземете камерата си навсякъде

Планирането е важно, но понякога най-добрите, най-автентичните снимки просто се случват спонтанно във всеки даден момент. Така че, ако се отнасяте сериозно към фотографията си, носете фотоапарата си със себе си, където и да отидете. Никога не знаеш кога ще се появи страхотна възможност за снимки.

Съвет №4 – Не добавяйте лога

Повечето снимки, продадени онлайн, се продават за стокова фотография. Тъй като стоковата фотография е по същество комерсиална фотография, снимките ви трябва да са без лого. Въпреки че може да има изключение или две, например някой, който използва лаптоп на Apple във фонов режим на един от вашите снимки, трябва да се опитате да направите снимките си възможно най-общи и без марка..

Съвет №5 – Помислете какво качвате

Всяка снимка не е страхотна, затова никога не качвайте снимка само защото. Макар че е важно да стреляте колкото е възможно повече, дори и в не вдъхновяващи моменти, не искате да качвате всеки кадър, който направите. Качеството с високо качество ще се продава като горещи торти, но некачественият кадър ще има отрицателен ефект върху репутацията ви и тялото на работа.

Как да продавате снимки онлайн – финални мисли

Ако обичате да гледате света през обектив и искате да започнете да продавате работата си онлайн, наистина се надявам това ръководство да е помогнало.

Ако сте го направили досега, трябва да знаете всичко за света на стоковата фотография и как да продавате снимки онлайн. Сега е ваш ред да превърнете това, което сте научили да използвате добре и да превърнете хобито си в доход днес!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map