Guia definitiva de blogs

Divulgació: El vostre suport ajuda a mantenir el lloc en funcionament. Obtenim una quota de derivació per alguns dels serveis que recomanem en aquesta pàgina.


Pensant en començar un bloc per promocionar el vostre negoci, guanyar diners, o potser només per diversió?

Introducció

Des dels seus humils inicis com a afició obscura pels frikis d’Internet, els blocs han explotat en popularitat.

Avui sembla que tots els que coneixeu tenen un bloc, des del vostre empresari i companys de feina, fins als vostres veïns i amics. Els seus blocs són sobre tots els temes que es poden imaginar, des del general fins al increïblement fosc.

Els blocs no només poden ser una afició que compleix, sinó que també us poden ajudar a assolir objectius com comercialitzar el vostre negoci a nous clients, augmentar vendes i conversions per a la vostra botiga de comerç electrònic o crear noves connexions amb persones que comparteixen els vostres interessos..

Independentment de quin tipus de bloc vulgueu iniciar o quins són els vostres objectius, aquesta guia és per a vosaltres.

Començar el vostre primer bloc pot ser aclaparador. Hi ha tants detalls per decidir i preguntes per respondre.

Com heu d’anomenar el vostre bloc? Com es pot crear un lloc web d’aspecte fantàstic? Què en parlem de blog i amb quina freqüència? Què passa si obteniu el bloc d’escriptors? I com promocioneu el vostre bloc a un públic més ampli que només els vostres amics i familiars de la vida real?

Primer moment … Relaxa’t. Respira profundament. No heu d’aprendre tots els detalls alhora.

És per això que hem creat aquesta guia només per a vosaltres. Us guiarem a través del procés d’iniciar el vostre primer bloc, pas a pas: no es requereix experiència prèvia ni coneixements tècnics, més enllà de les habilitats bàsiques en informàtica i internet.

Des d’anomenar el vostre bloc, fins a configurar el vostre lloc web, fins a fer créixer el vostre públic de lectors, aquesta guia us explicarà exactament com crear el vostre primer bloc d’èxit des de zero..

Preparat per començar els blogs? Comencem.

Aquesta és una guia molt llarga i detallada per a aquells que els agradi saber-ho tot sobre un tema abans de començar. Si voleu començar, avui també us oferim una senzilla guia il·lustrada de sis passos per començar el vostre blog en poques hores.

Pas 1: Planifiqueu el vostre bloc

Imatge d’un blogger. Quin tipus d’imatge em ve al cap?

Potser estàs imaginant un friki elegant que s’asseu a Starbucks escrivint el seu MacBook Pro o algú que noti notes al portàtil en una conferència.

Sigui com sigui la persona que imagineu, és probable que facin una cosa: escriure.

La veritat és que, en realitat, escriure publicacions en un bloc requereix una part relativament petita del temps del blogger. Si pregunteu a un blogger de molt de temps què cal tenir en començar un bloc, pot ser que “escriure” sigui l’última cosa de la llista. Hi ha moltes altres tasques per sortir del camí abans de posar el bolígraf al paper (o els dits al teclat, més probable).

I abans de començar a crear un lloc web, el primer que hauríeu de fer és una mica de planificació.

Si sou un tipus de persona que sempre porta una llista a la botiga de queviures, probablement hi aneu amb el cap, potser fins i tot us emociona la possibilitat de crear plans i llistes abans de començar a escriure la vostra primera publicació..

Però si sou més que un tipus de volant per seient del vostre pantaló, podríeu pensar que la planificació del vostre bloc sembla una pèrdua de temps avorrida. Per què no s’aconsegueix només amb això?

Doncs bé, si no feu blog per algun motiu concret, no hi ha cap raó per planejar.

“Gat: cap a on vas??

Alice: Quin camí he de seguir?

Gat: Això depèn d’on vas.

Alícia: no ho sé.

Gat: llavors no importa el camí que aneu. “

Però si feu un bloc amb un propòsit (si teniu algun tipus d’objectiu que vulgueu assolir), haureu de planificar una mica, o bé acabareu vagant com Alícia al país de les meravelles.

Encara que comenceu un bloc per divertir-vos, encara podeu establir objectius. Millorar les vostres habilitats d’escriptura, treballar els vostres pensaments o emocions sobre un tema o registrar esdeveniments a la vostra vida per a la vostra família són objectius tan dignes com crear consciència de marca o captar vendes..

Però, independentment de quines siguin les raons per iniciar un bloc, només fareu allò que us proposàveu si feu els vostres objectius al principi.

No et preocupis; no heu de crear un pla de negocis de diverses pàgines ni aprofundir en els detalls de la vostra demografia d’audiència (tret que vulgueu fer-ho!).

En aquesta guia, només us explicarem els fonaments bàsics de la planificació del bloc. Després d’haver llegit aquest capítol i d’haver elaborat uns quants objectius, tindreu una direcció sòlida per incloure el vostre bloc, de manera que el vostre camí serà molt més fàcil a llarg termini.

Decidiu el vostre tema

Primer hauràs de decidir un tema general del teu bloc.

Si feu blog per la vostra empresa, probablement ja teniu una idea de quins temes tractareu.

Però si inicieu un bloc més personal, potser tindreu unes quantes idees diferents.

Diguem que està interessat en teixir, Star Trek i cultivar orquídies. Per què no començar un bloc sobre els tres?

Com que aquests són els vostres principals interessos i aficions, probablement conegueu també algunes persones que hi estiguin interessades. Potser tingueu amics de Trekkie i uns quants amics que treballin en jardineria i també un grup de teixit que es reuneix els dimecres.

Però, teniu amics que facin els tres? Probablement no.

Penseu en els amics que llegeixen el vostre bloc. Els vostres membres del grup s’avorreixen tontos quan publiqueu sobre l’assistència a una convenció de Star Trek i probablement els vostres amics de Trekkie facin clic fora quan compartiu els vostres consells per a rebotar orquídies.

Com que només ⅓ de les vostres publicacions del bloc són interessants per a ells, és probable que renunciïn a la frustració i es donin de baixa del tot.

Si intenteu escriure sobre temes tan dispars en un bloc, en cap moment podreu alienar o molestar els lectors. Per això, quan feu un bloc, és important centrar-vos en un tema: de manera que us pugueu connectar de manera constant amb el vostre públic principal.

Determineu el vostre públic

Un cop sabeu el tema general del qual tractareu els blogs, com sabeu específicament quins temes de la publicació del bloc els mantindran interessats i implicats?

Una forma eficaç de fer-ho és creant persones de lectura. Quan utilitzeu persones, sempre que escriviu una publicació en un bloc, esteu escrivint amb una persona específica en ment com a lector. Aquesta persona específica hauria d’exemplificar el vostre públic típic o objectiu.

Com crea persones? Tu pots:

 • Recolliu dades sobre el vostre públic existent. Si sou una empresa i teniu dades demogràfiques als vostres clients, podeu utilitzar-la per crear persones de lector precises per al vostre bloc.
 • Configura les teves persones des de zero. Això funciona bé per a nous blocs que encara no han de crear audiència. Sempre podeu ajustar-lo mentre aneu fent-ho.

Si inicieu un bloc per a la vostra empresa, recopileu totes les dades que podeu fer sobre els vostres clients i clients actuals. Fins i tot podeu fer entrevistes amb els vostres millors clients i utilitzar-los com a persones.

Tornant a l’exemple de Knitting / Trekkie / gardener, podeu decidir centrar-vos en els blocs sobre teixir punt.

Per tal de centrar la vostra redacció i assegurar-vos que esteu escrivint publicacions que es connectaran amb els lectors adequats, decidiu crear una persona típica del vostre lector típic. El vostre lector podria semblar una cosa així:

Sara és una teixidora principiant amb una experiència de menys de 2 anys. Li agrada llegir blocs de teixit per inspiració i idees per als seus propis projectes, per aprendre noves habilitats i millorar el teixit. També llegeix ressenyes per decidir en quins fils i eines de teixit per invertir.

Si teniu un públic divers, no us heu de limitar a una sola persona; proveu d’utilitzar 2 o 3. És millor que tinguin interessos que es superposin i pugueu escriure publicacions que agradin a totes les vostres persones.

Si la vostra persona és molt diferent, derrota la finalitat d’ajudar-vos a centrar els temes del vostre bloc.

Tenir en compte les teves lectores en ment durant la pluja d’idees i escriure publicacions és una forma potent de connectar-se amb el públic. En comptes d’escriure només per tu mateix, t’ajudarà a imaginar exactament el que el teu públic objectiu trobarà interessant.

Estableix objectius SMART

A continuació, creem uns objectius efectius per al vostre bloc.

Per tal de ser realment efectius, els objectius haurien de ser S.M.A.R.T. Això significa:

 • En lloc de desitjar molt trànsit de llocs web, fixeu un objectiu per arribar a 500 visitants diaris o 5.000 visitants mensuals.
 • Si establiu objectius mesurables, podreu fer un seguiment dels vostres avenços. En lloc de dir que voleu “crear consciència de marca”, establiu un objectiu per augmentar les visualitzacions de pàgines o realitzar enquestes prèviament per mesurar el reconeixement de la marca i establir objectius específics i mesurables per augmentar-lo.
 • Els seus objectius han de ser estrets, però no tan alts del cel que no teniu cap esperança d’assolir-los. Teniu en compte els vostres recursos i manteniu els objectius realistes.
 • No té cap sentit establir un objectiu per aconseguir milions de lectors de blocs si a la llarga no serveix de res. El vostre objectiu augmentarà els vostres ingressos empresarials, millorarà la vostra vida o us ajudarà a millorar-vos? Si els vostres objectius són nombres només per nombres, no té cap sentit invertir el vostre temps i energia per aconseguir-ho.
 • Assegureu-vos de definir una data per als vostres objectius. Si el vostre objectiu és aconseguir 500 visitants diaris, però no establiu un límit de temps, podríeu estar treballant per aconseguir-lo per sempre. Si no limiteu el temps, podeu aturar i analitzar el que no funciona i ajustar els objectius per adaptar-vos millor a les vostres necessitats i recursos..

T’estàsiu preguntant quins objectius us heu de fixar per al vostre bloc?

Només sabeu per què esteu iniciant realment un bloc, així que una llista d’exemples no us ajudarà.

En lloc d’això, prova de fer idees sobre els motius per començar un bloc. Creeu una llista, un núvol de paraules o un croquis. Anoteu algunes idees sobre què voleu sortir del vostre bloc i per què voleu iniciar-ne un. Aleshores, agafa aquestes idees i intenta expandir-les a S.M.A.R.T. metes.

Per exemple, podeu trobar:

“Vull començar un bloc per comercialitzar la meva novel·la autoeditada a nous lectors.”

Aquesta és una gran ambició, però com a objectiu, no és gaire específica ni mesurable. Pot ser que sigui possible, però com que no hi ha manera de mesurar-ho, no ho sabrem mai. És rellevant per al que voleu, però no és oportú. En definitiva, aquest objectiu no és de gran ajuda.

Per tant, convertim-ho en un S.M.A.R.T. objectiu:

“Vull utilitzar el meu bloc per vendre 100 còpies de la meva novel·la autoeditada el primer mes.”

Això és específic, mesurable, assolible, rellevant i oportú. Ara sabreu si el vostre bloc té èxit en el seu propòsit, i si no, podeu treballar per millorar-lo.

Reviseu els recursos

Sí, pots començar un bloc gratuïtament.

Però, per algunes coses, el vell adagi “obteniu el que pagueu” és malauradament cert … i per a la resta, invertiu el vostre temps en lloc dels vostres diners. La qual cosa és més valuosa a llarg termini?

Les vostres possibles despeses dependran del vostre bloc, per descomptat, però algunes poden incloure:

 • Un domini (“www.yourblogname.com”)
 • web Hosting
 • Un tema web excel·lent o contractar un dissenyador de llocs web
 • Un disseny de logotip
 • Registre el vostre nom del bloc com a marca comercial
 • Contractar escriptors, editors o gestors de xarxes socials
 • Imatges d’imatges de publicacions del vostre bloc
 • Serveis de tercers com els proveïdors de llistes de correu electrònic
 • Plugins premium per a una funcionalitat avançada del lloc web
 • Contractar desenvolupadors per a funcions d’un lloc web personalitzat o de resolució de problemes.

Podríeu fer-ho tot pel vostre compte, però per a moltes persones, això no és factible. El temps és un recurs preciós.

Potser decidiu que voleu estalviar el vostre temps i utilitzar-lo en el que més us agrada (bloc), alhora que estalvieu temps contractant altres persones per fer coses que no us agradin, no us agradi o us portin molt més llarg (potser disseny o desenvolupament).

I quan es tracta d’allotjament web, realment obteniu el que pagueu. Els constructors de llocs web gratuïts i els plans d’allotjament tenen molts inconvenients, com ara un control limitat sobre el contingut i el disseny, l’aparença poc professional i la disponibilitat de recursos molt baixa (com l’emmagatzematge i l’ample de banda) que limita el creixement del vostre lloc web..

És possible que no tingueu un pressupost gran per començar, però, si podeu pressupostar només 10 o 20 dòlars al mes per començar, podeu comprar un domini i allotjament.

Si podreu pressupostar més que això, potser podreu oferir dissenys premium o personalitzats i altres inversions que puguin contribuir a fer salts endavant per crear un bloc amb èxit.

Crea la teva marca

A continuació, voldreu treballar en algunes marques bàsiques per al vostre bloc. La marca del vostre bloc inclou el vostre títol i etiqueta, però també voleu decidir els conceptes bàsics sobre l’estil de marca perquè el vostre bloc tingui un aspecte, estil i to coherents..

Decidir aquestes coses amb antelació ajudarà al vostre bloc a ser únic i memorable per als vostres lectors des del principi.

Sense un estil coherent i coherent, el vostre bloc corre el risc de ser insensible i oblidable, i pot arribar a ser tan inestable i poc fiable per a la vostra audiència.

Les grans marques poden tenir equips enormes treballant en la creació de la seva imatge de marca, però també podeu crear una marca bàsica per al vostre bloc sense invertir gaire temps ni diners.

Si esteu iniciant un bloc per a la vostra empresa que ja té marca, és fantàstic. Només heu d’assegurar-vos que utilitzeu la mateixa marca per al vostre bloc.

Si no, podeu crear la vostra pròpia marca senzilla amb facilitat. Comencem.

Tria un nom per al teu bloc

Primer, heu de triar el títol del bloc.

Potser ja teniu un nom en ment, però si us enganxeu a com cridar el vostre bloc, proveu alguns exercicis de pluja d’idees.

Comença per fer una pluja d’idees per a les paraules que podeu utilitzar al títol. Encara no jutgeu ni editeu-vos; només escriviu les paraules que us vénen al cap. Podeu utilitzar una llista, núvol de paraules, tauler d’imatges o una altra tècnica de pluja d’idees.

També podeu cercar més paraules en un tesaurus si us sentiu enganxats (però assegureu-vos que enteneu completament tots els significats, usos i matisos de paraules poc conegudes, de manera que no feu una idea equivocada als vostres lectors).

A continuació, restringiu la llista. Proveu de combinar paraules, com ara un adjectiu i un substantiu, o fins i tot creant un portmanteau (els exemples de portmanteaus inclouen “lliger”, de lleó i tigre, o “mockumentary”, de mofa i documental)..

Un cop tingueu una llista de possibles noms, feu una cerca a través de la xarxa per assegurar-vos que ja no s’ha agafat el vostre nom, o molt similar a qualsevol dels noms existents.

Tot i que no es tracti d’una còpia exacta, encara podríeu posar-vos en problemes legals si les persones es podrien confondre fàcilment entre tots dos. Voleu un nom únic per tal de destacar pel vostre compte.

També voldreu comprovar i assegurar-vos que el vostre nom de domini estigui disponible (és a dir, “www.yourblogname.com”). L’ideal seria que desitgeu que el vostre domini estigui disponible sense haver de recórrer a l’ús de guions o altres extensions de domini a més de .com.

Creació d’un marcador

Una etiqueta explica clarament i succintament de què tracta el vostre bloc i per què els ha de preocupar els visitants. És una manera senzilla de comunicar el vostre valor d’un cop d’ull i assegureu-vos que us connecteu amb el públic adequat.

No us preocupeu de tractar de ser massa intel·ligent ni cortesia, ja que això pot provocar línies vagues que confonguin la vostra audiència.

Podeu començar fent servir el mateix exercici de pluja d’idees que heu fet anteriorment per cercar paraules que voldríeu fer servir a la vostra fitxa i, a continuació, començar a agrupar-les en una frase o una frase..

Alternativament, proveu de respondre a les següents preguntes:

 1. De què tracta el meu bloc?
 2. Per a qui escric?
 3. Què fa que el meu bloc sigui únic?

Combina les teves respostes amb una frase o frase, i tens un enllaç.

Si esteu enganxats, també podeu:

 • Cerqueu en línia els generadors de llinatges per començar (tot i que aquests seran molt genèrics.).
 • Examineu les vostres etiquetes preferides del bloc per obtenir inspiració.
 • Contracteu un redactor per escriure la lletra perfecta per a vosaltres.

Decidir el seu to i estil

A continuació, decidim algunes directrius bàsiques sobre el to i l’estil del vostre bloc, de manera que el vostre aspecte i estil cohereixen.

Per a aquest pas, mirar primer els vostres blocs preferits és una manera fantàstica d’inspirar-vos.

Per crear un estil de marca, podeu decidir sobre el vostre bloc:

 • Colors: Trieu un o dos colors que voleu utilitzar al vostre bloc.
 • Valors: Quins valors voleu encarnar el vostre bloc? Podrien ser valors empresarials i / o valors personals. Alguns exemples poden ser empatia, fiabilitat, honestedat, transparència, diversitat, etc..
 • Ton: Quin to de veu utilitzaràs quan escrius publicacions del bloc? Això hauria de coincidir amb els valors escollits (per exemple, probablement no voldríeu utilitzar un to sarcàstic si els vostres valors inclouen honestedat i fiabilitat). Alguns exemples de to poden incloure “amable i casual”, “coneixedor i professional”, o “capritxós i juganer”. Trieu de dues a tres paraules (més podria confondre o fins i tot convertir-se en contradictori).
 • Estil visual i imatges: Quin tipus d’imatges fareu servir al vostre bloc? Això també hauria de mallarse amb els seus valors i el to, però hauria de ser una mica més específic. Fareu servir fotografies d’estoces netes i professionals, o dibuixos animats lúdics? Potser us adjuntareu amb patrons i paraules geomètriques de colors i evitareu fotos. Si utilitzeu imatges d’un estil similar, ajudareu a que les publicacions del vostre blog semblin que formen part del mateix bloc.
 • Tipus de lletra: Quins tipus de lletra utilitzeu? És possible que decidiu adherir-vos als tipus de lletra predeterminats del vostre tema (més informació sobre l’elecció d’un tema més endavant), però podeu notar quins són els tipus de lletra per utilitzar-los en qualsevol altre material que creeu (com ara llibres electrònics, imatges de xarxes socials , kits de comunicació, targetes de visita, etc.).

No heu de determinar tots aquests, però, quan més detallats tingueu ara, més serà cohesionada i coherent la vostra marca.

L’elecció de coses com els valors i el to també pot ajudar-vos a oferir temes sobre els quals parlar (més sobre això més endavant) i ajudar a determinar quin angle o punt de vista es pot afrontar..

Deseu la informació de la vostra marca en un document per obtenir-ne una referència fàcil.

Ja esteu preparats per començar a blocar amb estil.

Al capítol següent, passarem a alguns dels detalls tècnics de la configuració del vostre bloc.

Pas 2: configureu el vostre bloc

Trieu la vostra plataforma

Primer haureu de decidir el programari que fareu servir per gestionar el vostre bloc.

Per què necessiteu programari?

En els primers dies de la web, els llocs web estaven codificats a mà des de zero i, si voleu canviar res, ho havíeu de fer manualment a cada pàgina.

Avui en dia, els blocs són molt més fàcils d’utilitzar programari.

Les aplicacions de programari que s’utilitzen per crear llocs web porten nombrosos noms, però parlarem de plataformes de blocs, específicament per a la creació de blocs.

Les plataformes de blocs faciliten:

 • Configura el teu propi bloc, fins i tot amb coneixements tècnics o amb experiència de codificació limitats o sense.
 • Actualitzeu tot el vostre lloc web amb un clic.
 • Organitza i gestiona un enorme bloc amb moltes publicacions i pàgines.
 • Afegir i editar imatges i altres suports multimèdia.
 • Canvieu l’aspecte del vostre bloc amb plantilles i temes.
 • Optimitzeu els motors de cerca perquè els lectors potencials us puguin trobar fàcilment.
 • Treballar conjuntament amb diversos usuaris en un bloc.
 • … I molts més avantatges.

Les plataformes de blocs es poden dividir en dos tipus principals: allotjat i allotjament propi.

“Allotjat” significa que el vostre bloc està allotjat als vostres servidors de la plataforma i no heu de comprar el vostre allotjament en un altre lloc. Hi ha moltes plataformes de bloc d’allotjament gratuïtes disponibles amb funcions limitades, que normalment podeu actualitzar per un preu.

“Allotjament independent” significa que adquireix el vostre propi pla d’allotjament i instal·leu el programari de blogs al vostre servidor. Tot i que hi ha moltes aplicacions de programari de blogs disponibles de forma gratuïta, haureu de pagar pel vostre pla d’allotjament.

Cada mètode té els seus pros i els seus contres.

En general, un lloc web allotjat és fàcil i ràpid de configurar, però no ofereix el mateix nivell de control ni professionalitat que un lloc web que s’allotgi.

Els llocs web allotjats solen mostrar anuncis al vostre lloc web, del qual no teniu cap control i dels quals no obtindreu ingressos. També poden tenir límits estrictes a l’espai d’emmagatzematge i l’amplada de banda i limitar l’accés a funcions més avançades (com ara les analítiques) a les quals es pot desitjar l’accés a la carretera..

En canvi, amb un lloc web que s’allotja, el cel és el límit. Tens el control i la propietat del teu bloc i de tots els continguts (inclosa la possibilitat de mostrar la teva pròpia publicitat i obtenir els beneficis).

Tot i això, un lloc web que s’allotgi a si mateix pot requerir una mica més de temps i d’experiència tècnica per configurar i mantenir.

Algunes plataformes de blocs allotjats inclouen:

 • WordPress.com: una de les plataformes de blocs més populars del món. Els plans bàsics estan disponibles gratuïtament, però hauràs de pagar per accedir a qualsevol funció avançada.
 • Blogger: una plataforma de blocs de Google amb un aspecte distint. Un cop més, hi ha plans gratuïts limitats, que podeu actualitzar per una tarifa.
 • Tumblr: una xarxa de xarxes socials i una plataforma de blocs única que és més popular entre una gent jove.
 • Squarespace: un creador de llocs web combinat, una plataforma d’allotjament i una plataforma de blocs que també està dissenyat per a llocs de comerç electrònic.

Aquí, a WhoIsHostingThis, la nostra solució favorita és WordPress-hosting (també conegut com WordPress.org).

WordPress.org és el mateix programari que WordPress.com, però en lloc de tenir el vostre lloc web allotjat per a vosaltres, compreu el vostre propi pla d’allotjament i instal·leu el programari al vostre propi servidor..

Això té molts avantatges sobre les plataformes de blocs allotjats (inclòs WordPress.com). Amb WordPress.org, podeu:

 • Utilitzeu plugins per ampliar la funcionalitat principal de WordPress.
 • Trieu entre milers de temes premium de qualsevol font o dissenyeu el vostre propi tema personalitzat.
 • Editeu el codi font per personalitzar l’aspecte i les funcions del vostre lloc web.
 • Mostra els vostres propis anuncis i guanya diners amb el vostre lloc web.
 • Utilitzeu serveis avançats de tercers com Google Analytics.
 • Compra qualsevol tipus d’allotjament que desitgi per a les necessitats d’emmagatzematge i amplada de banda.
 • Obriu un lloc de comerç electrònic amb qualsevol programari compatible que trieu.

WordPress.org té un altre avantatge respecte a altres opcions: té una gran comunitat d’experts, desenvolupadors i dissenyadors experts arreu del món, de manera que és fàcil trobar només el tema, el complement o l’assistència que necessiteu (o contractar algú per crear-lo o proporcionar-lo).

L’ús de WordPress.org necessita una configuració i un manteniment una mica més que les opcions allotjades, però creiem que aprendre WordPress val la pena dels grans beneficis quan us preocupa ser seriós per començar un bloc.

Tenint això en compte, la resta d’aquesta guia se centrarà a iniciar el vostre bloc mitjançant WordPress.org que s’allotgi.

Compra un pla d’allotjament

El primer pas per configurar el vostre blog de WordPress que s’allotgi en si mateix és comprar un pla d’allotjament.

Hi ha tres tipus principals de hosting:

 1. Allotjament compartit: Compartiu tots els recursos del servidor amb comptes i llocs web d’allotjament d’altres clients.
 2. Servei d’allotjament VPS: Encara compartiu un servidor, però les dades de cada client es troben en un servidor privat virtual o VPS independent, oferint-vos una millor seguretat i accés a més recursos..
 3. Servidor dedicat d’allotjament: Teniu el vostre propi servidor, juntament amb l’accés i el control de tots els recursos.

Com heu imaginat, cada tipus té més recursos que el tipus anterior i costa més diners.

Per a la gran majoria dels blocs principiants, és segur començar amb un compte d’allotjament compartit. Estalviareu diners d’aquesta manera i sempre podreu actualitzar el vostre pla d’allotjament si ho necessiteu a mesura que el vostre lloc web creixi.

Moltes empreses d’allotjament web ofereixen dos o tres nivells de plans d’allotjament compartit. Si no esteu segurs de quin pla heu de comprar, podeu començar amb el pla més baix i actualitzar-lo més endavant.

Un cop heu decidit sobre un tipus d’allotjament, haureu de triar una empresa d’allotjament web. Voleu assegurar-vos que compleixin els vostres requisits i, a continuació, reviseu les revisions en línia per assegurar-vos que siguin fiables.

És important dedicar-vos a escollir un amfitrió web, perquè pot ser un procés que requereix molt de temps i complicat per canviar els host més endavant..

Algunes de les funcions que heu de buscar inclouen:

 • Nombre de llocs web permesos: Algunes empreses d’allotjament limiten el nombre de llocs web o de dominis que podeu allotjar al vostre pla, així que assegureu-vos que si voleu executar diversos llocs web.
 • Espai d’emmagatzematge: Inclou tots els fitxers que allotgeu al vostre compte. Si teniu previst fer un bloc amb molts fitxers grans o multimèdia, com ara un bloc de fotografia, voldreu assegurar-vos que teniu molt d’espai per a tot.
 • Ample de banda: L’ample de banda fa referència a la quantitat de dades que es poden transmetre en un cert temps. Amb una amplada de banda limitada, el vostre lloc web es carregarà lentament per als vostres visitants i, fins i tot, es pot tancar si obteniu massa trànsit.
 • Comptes de correu electrònic: Assegureu-vos que ofereixen suficients comptes de correu electrònic per a les vostres necessitats. Molts hostes ofereixen comptes de correu electrònic il·limitats, però alguns els limiten per a plans d’entrada.
 • Base de dades MySQL: Haureu de tenir almenys una base de dades MySQL per a cada instal·lació de WordPress. La gran majoria dels plans d’allotjament inclouen almenys un.
 • Instal·lació de WordPress: Molts plans d’allotjament inclouen instal·lacions fàcils d’un clic, de manera que no haureu d’instal·lar WordPress manualment. Alguns ofereixen fins i tot la preinstal·lació de WordPress quan compres el teu pla, o fins i tot s’especialitzen en allotjament de WordPress.

Barra lateral: Si busqueu una amplada i un ample de banda il·limitats?

Tot i que els plans d’allotjament que anuncien emmagatzematge i amplada de banda il·limitats poden semblar ideals per a la publicació d’un bloc, mireu atentament els termes del servei de l’amfitrió..

És possible que no posin un límit exacte en l’amplada i l’amplada de banda, però no són exactament “il·limitats”. Amb l’allotjament compartit, compartiu l’amplada i l’amplada de banda al vostre servidor i el vostre host web esperarà que respecteu les necessitats dels vostres “companys d’habitació” i no cerqueu tots els recursos del vostre propi bloc..

Normalment, els termes del servei especificaran que l’ús de l’amplada de banda i l’amplada de banda s’ajusta amb l’ús normal del lloc web mitjà o personal de la petita empresa..

La gran majoria dels llocs web no tindran cap problema amb aquestes polítiques, però els llocs web amb gran trànsit o amb recursos alts haurien d’actualitzar el seu allotjament per evitar problemes, com ara la retirada del vostre lloc..

Podeu cercar altres funcions:

 • Atenció al client: Com ofereixen suport? Moltes empreses d’allotjament web només ofereixen suport mitjançant entrades en línia o xats en viu. Si preferiu assistència telefònica, heu d’assegurar-vos que l’amfitrió escollit l’ofereixi.
 • Còpies de seguretat del lloc: Tot i que és important mantenir sempre les vostres còpies de seguretat (més endavant), és convenient si la vostra empresa d’allotjament web també realitzi còpies de seguretat automàtiques periòdiques. Alguns hostes cobren un suplement per a la comoditat.
 • Funcions de seguretat: Com mantindrà la vostra informació segura el vostre host web? Alguns hostes web detallen les seves polítiques i pràctiques de seguretat, mentre que d’altres en deixen un misteri.
 • Allotjament web verd: Les empreses d’allotjament web funcionen centres de dades que utilitzen molta energia i poden tenir un gran impacte en el medi ambient. Podeu reduir la vostra petjada de carboni i fomentar que la indústria sigui més respectuosa amb el medi ambient escollint un servidor web verd.

Quan hàgiu trobat plans d’allotjament que s’ajustin als vostres requisits, assegureu-vos de consultar les opinions reals dels clients a WhoIsHostingThis.com per ajudar-vos a prendre la vostra decisió final..

Compra el teu domini

Aquest pas sol anar de la mà de la compra d’allotjament web, però si voleu podeu optar per comprar el vostre domini i allotjament d’empreses separades. El vostre amfitrió web pot allotjar el teu bloc fins i tot si has comprat el teu domini en un altre registre.

Tot i això, la manera més fàcil de configurar el vostre domini és comprar-lo al vostre host web al mateix temps que compreu el vostre compte d’allotjament. Molts amfitrions fins i tot ofereixen un registre gratuït de dominis com a característica dels seus plans d’allotjament, de vegades només per al primer any i, de vegades, de per vida.

Una altra característica addicional a tenir en compte a l’hora de comprar el vostre domini i l’allotjament és també comprar o no la privadesa del domini WHOIS.

Sempre que algú registri un domini nou, el seu nom i informació s’afegeixen a un registre públic anomenat base de dades WHOIS. Inclou el vostre nom complet, adreça, número de telèfon i adreça de correu electrònic.

Si la informació es mostra públicament, posa en risc no només les trucades de correu brossa i de vendes, sinó també el robatori d’identitat, el frau i l’assetjament..

Per protegir la vostra informació privada, recomanem comprar privadesa del domini. La majoria dels amfitrions web ofereixen privadesa de domini per un suplement anual, generalment aproximadament al mateix preu que el registre de domini en si, però hi ha hostes web que ho ofereixen de forma gratuïta.

Ara que heu decidit per la vostra empresa, planificació i domini d’allotjament web, podeu continuar endavant i comprar el vostre allotjament. Ja esteu preparat per configurar el vostre lloc web per fer blocs.

Configura el teu lloc

Gairebé estem preparats per començar a fer blocs, però primer haurem de configurar el vostre lloc web de manera que tingueu algun lloc per blocar-lo.

Si heu triat un amfitrió web que oferia la preinstal·lació de WordPress, ja hauríeu de tenir funcionat.

Si heu triat un amfitrió web que ofereix una instal·lació d’un sol clic de WordPress, podeu fer-ho accedint al tauler d’allotjament web i instal·lant WordPress des d’allà. El procés exacte variarà en funció de la vostra empresa d’allotjament web, així que comproveu els documents d’assistència del lloc web o poseu-vos en contacte amb ells per obtenir-ne detalls.

Quan instal·leu WordPress, configurareu el vostre nom d’usuari i contrasenya d’inici de sessió o us seran enviats per correu electrònic. Podeu gestionar el vostre nou lloc web de WordPress accedint al vostre tauler a www.example.com/wp-admin.

Abans de començar a fer blogs, haureu de configurar algunes coses al vostre lloc web.

Introduïu el vostre nom i la vostra etiqueta del bloc

Des del tauler de control de WordPress, podeu accedir a la vostra configuració principal fent clic a l’element principal del menú Configuració > Configuració general. Aquí, podeu introduir el títol i l’etiqueta del bloc que vau crear anteriorment, així com canviar la configuració general, com ara el format de data i l’idioma.

Trieu un tema

WordPress inclou un bon tema genèric preinstal·lat que us convé fer servir, però si voleu que el vostre lloc web destaqui, necessitareu un tema més únic, que s’ajusti a la marca que vau crear al capítol anterior..

Hi ha molts temes gratuïts disponibles al directori de WordPress.org i també podeu comprar temes premium a llocs web de tercers. Assegureu-vos de llegir les ressenyes dels clients abans d’invertir en un tema premium.

Podeu instal·lar el tema navegant a Aspecte > Temes del menú principal de WordPress.

Configura els seus ginys de la barra lateral

WordPress utilitza un sistema de “widgets” que us permet personalitzar els blocs de contingut que apareixen a la barra lateral i, de vegades, al peu de pàgina, a la capçalera o a altres ubicacions del vostre lloc web, segons el vostre tema..

Des del tauler de WordPress, podeu fer clic a Aspecte > Ginys per personalitzar la barra lateral mitjançant un sistema d’edició arrossegar i deixar anar. Assegureu-vos d’utilitzar ginys que seran útils per als visitants del vostre lloc web, però no els ataqueu amb massa problemes.

Alguns widgets a considerar poden ser una llista de categories de publicacions del bloc, un widget de text que expliqui el propòsit del vostre bloc o un quadre de cerca per permetre als vostres visitants trobar fàcilment publicacions específiques..

Configuració de connectors

Els complements són una part important de WordPress que permet afegir diverses funcions i funcions al vostre lloc web.

Hi ha milers de plugins disponibles tant de llocs web de WordPress.org com de tercers, tant gratuïts com premium.

Us recomanem començar amb uns quants complements bàsics gratuïts per al vostre nou bloc:

 1. Jetpack: Aquest complement ja està instal·lat amb WordPress, de manera que només cal que l’activis. Enllaça el vostre lloc web amb el vostre compte de WordPress.com (podeu crear-ne un de forma gratuïta) i afegeix moltes funcions al vostre bloc, incloses les analítiques bàsiques i un formulari de contacte..
 2. Akismet: Akismet és el connector anti-spam més popular. Protegirà el vostre blog contra comentaris de correu brossa, que poden ser nombrosos en centenars o milers al dia. Akismet també està preinstal·lat amb WordPress, de manera que només haureu d’activar-lo i, a continuació, registreu-vos per una llicència d’Akismet, que podeu fer gratuïtament.
 3. SEO de Yoast: Yoast SEO és un complement gratuït que optimitza el teu bloc per als motors de cerca. Us ajudarà els lectors a trobar-vos quan cerqueu temes del vostre bloc mitjançant Google, Bing i altres motors de cerca.
 4. BackWPup: El millor és estar preparat per si passa alguna cosa al vostre lloc web i la millor manera de fer-ho amb WordPress és amb un complement de còpia de seguretat automàtica. Hi ha multitud de complements de còpia de seguretat, però un bon gratuït és BackWPup. Podeu connectar-lo amb un compte de Google Drive o Dropbox per guardar-hi automàticament els fitxers de còpia de seguretat o bé enviar-los per correu electrònic.
 5. Adder simple de botons compartits o DiggDigg: Voleu que sigui més fàcil que els vostres lectors puguin compartir les publicacions del vostre blog amb els seus amics, i una manera fantàstica de fer-ho és amb un complement de compartició social. Amb aquests complements, podeu triar i personalitzar les icones socials i on apareixen al vostre bloc, entre altres opcions.

Podeu instal·lar aquests complements si aneu a Connectors > Afegiu Nou i cerqueu-ne el nom. Des del menú de complements, també podeu consultar tots els altres complements disponibles al directori de WordPress.

Escriviu una pàgina Sobre

Una pàgina Sobre és una de les pàgines més importants de qualsevol lloc web. Ofereix respostes curioses als visitants de qui es troba darrere del bloc i us permet construir una connexió amb ells. Assegureu-vos que la vostra pàgina sobre se centri en els vostres lectors i que respongui a les seves preguntes.

Per configurar la pàgina Sobre, feu clic a Pàgines > Afegir Nova al menú principal. Poseu un nom a “Sobre” i escriviu uns paràgrafs sobre vosaltres mateixos i sobre el vostre nou bloc. Feu clic a “Publicar” quan hagueu finalitzat.

Crea una pàgina de contacte

Una altra pàgina necessària per a qualsevol bloc és la vostra pàgina de contacte, perquè els vostres fans puguin contactar amb vosaltres. Creeu una altra pàgina fent clic a Pàgines > Afegeix Nou i posa el nom a “Contacte”. Digues als teus lectors com poden contactar-te, ja sigui per correu electrònic o per a xarxes socials. També podeu afegir un formulari de contacte mitjançant el botó “Afegir formulari de contacte”.

El vostre bloc ja està configurat i preparat per començar! Continua llegint per saber com començar a escriure el teu primer missatge.

Pas 3: Comenceu els blogs!

Ara que el vostre bloc està ben configurat i està a punt per començar, és hora de començar a escriure la vostra primera publicació.

Les mans que sobrevolen el teclat, mires la pantalla en blanc i …

… no saps què escriure.

“Escriure és fàcil: l’únic que fas és seure fixat en un full de paper en blanc fins que es formin gotes de sang al front”. Gene Fowler

Quins temes heu de publicar? Com manté els lectors interessats? I què passa si tots els temes que pugueu pensar ja han estat publicats per altres persones?

Els blocs no són fàcils, és cert. Però hi ha maneres de fer-ho més fàcil, inclosos mètodes i eines que us ajudaran a crear publicacions interessants al bloc que us agradarà.

Què blocar??

Si us penseu fixant a la pantalla en blanc cada vegada que intenteu escriure una publicació al bloc, us mostrem com aconseguir que derroteu el bloc del vostre blogger i comenceu a escriure.

Considereu el vostre públic

Gràcies a tota la preparació que heu fet al primer capítol, no haureu de treure les idees des de l’aire prim. Ja heu obtingut la primera creació creant persones lectors.

Penseu en el lector ideal que heu imaginat o investigat i què els agradaria llegir.

Pregunteu-vos:

 • Amb quins reptes o frustracions s’enfronten??
 • Quines preguntes habituals tenen?
 • Què busquen en línia?

Temes de la pluja d’idees

A més d’utilitzar les teves persones per provocar idees, intenta capturar qualsevol idea extravagant per a temes del bloc que et vagin a la ment a mesura que passis el dia. Podeu mantenir una llista en curs mitjançant una Google Doc, una targeta Trello, una eina com Evernote o anotar les vostres idees en un quadern que porteu amb vosaltres..

També podeu deixar de temps per utilitzar tècniques de pluja d’idees com:

 • Mapes mentals: Comença per escriure una idea al centre d’un full de paper en blanc, i després intenta pensar en idees relacionades. Escriviu els temes relacionats que es ramifiquen de la vostra idea central i sigueu per separat. Intenta fer servir una eina com nosaltres.
 • Escriptura gratuïta: Establiu un temporitzador de 5 o 10 minuts i comenceu a escriure les idees relacionades amb el bloc. No jutgeu ni editeu les vostres paraules encara; només segueix escrivint.
 • Recerca: Consulteu en línia per veure quins tipus de publicacions del bloc ja existeixen al vostre nínxol. Què et falta? Podríeu escriure sobre el contrari o sobre un tema relacionat?
 • Entrada aleatòria: Proveu de navegar per una revista, obrir un diccionari o veure un programa de televisió i anotar les paraules que us semblin. Creeu idees basades en aquestes.
 • Pluja d’idees en grup: Uniu-vos amb un amic o dos, o el vostre equip o personal, per rebotar idees.

Un cop tingueu una llista gran d’idees, podreu començar a perfeccionar-les en temes de publicacions del bloc.

Barra lateral: La vostra primera publicació al bloc

Què hauríeu d’escriure per a la vostra primera publicació al bloc? Tot i que simplement podríeu utilitzar un dels temes que heu intentat començar per iniciar el vostre bloc, una altra opció és escriure una publicació introductòria..

Una publicació introductòria hauria de presentar-vos, explicar per què heu iniciat un bloc i quins són els vostres plans per al futur del vostre bloc. Fins i tot podeu enumerar els dos o tres temes següents sobre els quals voleu publicar.

Amb una publicació introductòria, els visitants nous que es trobin al vostre bloc entendran que és la primera publicació en lloc de caçar al vostre lloc web i es preguntaran per què no hi ha més contingut. Després de llegir els vostres plans de futur per al bloc, també poden resultar intrigats i volen mantenir-se al voltant de publicacions futures.

Converteix les teves idees en un calendari editorial

Planificar les publicacions del vostre blog amb antelació mitjançant un calendari editorial us ajudarà a:

 • Mantingueu-vos publicats a la programació. Si no teniu previst és fàcil d’oblidar-lo, però un calendari us ajudarà a recordar-vos de mantenir els blocos a la programació.
 • Mantenir-se coherent. En lloc de tenir temes per tot arreu, podeu ser estratègic en allò que publiqueu i mantenir-vos fidel als vostres objectius.
 • Aprofiteu els esdeveniments de temporada. Quan teniu previst fer un calendari, és fàcil planificar contingut rellevant per als lectors durant les vacances i altres esdeveniments de temporada.
 • Coordinar-se amb un equip. Si feu blog amb un equip o amb personal o empleats, és molt més fàcil coordinar-vos si teniu previst un calendari.
 • Estalvieu temps, perquè no esteu escrivint a l’últim minut per publicar alguna cosa.

És fàcil utilitzar un calendari editorial per al vostre propi bloc, especialment amb WordPress. Proveu d’utilitzar un complement de WordPress com el Calendari editorial de WordPress o Editar el flux per planificar les publicacions futures.

Amb quina freqüència hauria de publicar?

Quan comenceu a omplir el vostre calendari editorial amb temes de la publicació, probablement us preguntareu: amb quina freqüència hauria de publicar?

La saviesa convencional solia ser que havies de publicar cada dia. Però la resposta real és: depèn.

És cert que publicar amb més freqüència sol augmentar els rànquings dels motors de cerca i aconseguir més lectors, però no sempre és així. Hi ha tants factors per cercar els rànquings dels motors de cerca i d’altres maneres d’optimitzar i augmentar els vostres rànquings.

No tothom té el luxe de poder publicar cada dia, ni tan sols cada setmana. Si només no teniu temps ni recursos per poder publicar-ho amb freqüència, no va bé. Encara podeu tenir un bloc amb èxit.

Generalment, la freqüència més baixa que heu de publicar al vostre bloc és una vegada al mes. Menys freqüentment que mensualment, i els vostres lectors es poden preguntar si heu abandonat el vostre bloc i no podreu obtenir cap avantatge del motor de cerca.

A més de mensualment, també podeu considerar la publicació:

 • Bi-setmanal
 • Setmanalment
 • Tres cops per setmana
 • Dos cops a la setmana
 • Diàriament.

La freqüència exacta que us serveix dependrà del vostre bloc, però l’important és ser coherent en el vostre calendari de publicacions.

Si publiqueu diàriament durant unes setmanes i després desaparegueu durant un mes o dos, els vostres lectors poden pensar que heu abandonat el vostre bloc i que seguiu el mateix. D’altra banda, si publiqueu de forma coherent, els vostres lectors voldran anticipar-ho.

Com escriure publicacions èpiques i atractives

Per mantenir els lectors compromesos, no cal que siguis un escriptor especialment experimentat, expert o eloqüent.

Les regles del bloc són diferents que altres formes d’escriure. La regla més important a recordar és mantenir escanejables les publicacions del vostre bloc.

Què significa escaneable i per què és important??

Penseu en com llegiu en línia. Quan mireu el vostre feed de Facebook per veure quins són els vostres amics, comproveu els darrers tuits a Twitter o llegiu les notícies, llegiu totes les paraules de la pantalla?

Si us agrada la gran majoria de lectors en línia, realment no llegiu; està escanejant.

A causa de la gran quantitat d’informació que competeix per la nostra atenció en línia, no podem llegir cap paraula. En lloc d’això, determinem ràpidament el contingut que val la pena el nostre temps i energia mitjançant l’escaneig.

Un mur de text espantarà els lectors en línia, però el mateix text desglossat en peces escanejables atraurà més lectors.

Com fer que el teu bloc sigui escaneable

Per fer que les publicacions del vostre blog siguin escanejables, utilitzeu:

 • Paràgrafs breus. Els lectors en línia odien veure un mur de text, de manera que els vostres paràgrafs s’escurcen. Proveu d’iniciar la publicació del vostre blog amb un paràgraf molt breu per cridar l’atenció i enganxar-los a llegir la resta.
 • Oracions més breus. En comptes d’escriure frases entrevoltes, mireu si podeu desglossar aquestes frases en uns quants trossos més fàcils de llegir ràpidament.
 • Subtítols. El desglossament de les publicacions en seccions més petites amb els encapçalaments facilita als lectors escanejar-lo per esbrinar exactament de què tracta la publicació i passar a les seccions que volen llegir..
 • Llistes. són molt escanejables i una forma fantàstica d’organitzar la informació.
 • Atrevits. Subratlleu els vostres punts importants amb un text en negreta perquè els lectors els vegin d’un cop d’ull.

Escriure títols de captació d’atenció

Segons Copyblogger, només el 20% de les persones que llegeixen un títol de la publicació del bloc continuaran llegint la resta.

Sens dubte, el títol és la part més important de la teva publicació al bloc, ja que sense un títol prou atractiu ningú continuarà llegint la teva publicació.

Els formadors de redacció a American Writers & Els artistes recomanen que un títol hagi de seguir les quatre “U”:

 • Útil
 • Urgent
 • Únic
 • Ultraespecífica.

Un títol perfecte de publicacions en un bloc us dirà al vostre lector que la vostra publicació serà útil per a ells, crearà una sensació d’urgència, sigui únic d’altres títols i descrivi amb molta precisió i precisió de què tracta la publicació..

Escriure titulars magnètics és una forma d’art en si mateixa i pot trigar molt temps a dominar-se. Quan aparegueu amb els títols de la publicació al vostre bloc, pregunteu-vos si segueixen les quatre “O”, i si no, com podeu afegir-la.

També podeu utilitzar una eina generadora de títols en línia per iniciar-vos, com ara eines de HubSpot o InBoundNow.

Utilitzant imatges a les publicacions del vostre bloc

Per què utilitzar imatges?

Al web, es llegeixen articles amb imatges i es comparteixen més que un text senzill.

Per això, és important incloure almenys una imatge amb cada publicació del bloc. WordPress té una funció només per això: per a cada publicació que creeu, podeu definir una imatge destacada.

L’ús d’una imatge destacada per a cada publicació del bloc té molts avantatges. Ells poden:

 • Capteu l’atenció d’un visitant i transmeti un significat instantani d’una manera escaneable (“una imatge val més que mil paraules” és certa als blocs).
 • Faciliteu que els vostres lectors puguin compartir les vostres publicacions en xarxes de mitjans socials orientades visualment, com Pinterest o Instagram.
 • Obteniu a cada publicació del bloc més clics, preferits i retweets a Twitter i més clics, accions i likes a Facebook.

On trobar imatges per utilitzar

La llei sobre copyright sobre imatges i fotografies creades per altres és molt estricta a la majoria de països, fins i tot en línia.

El fet que trobeu una imatge sense atribuir en línia no vol dir que pugueu utilitzar-la legalment al vostre propi bloc. És millor equivocar-se per precaució que no córrer el risc de patir una demanda per utilitzar una imatge amb drets d’autor.

Per sort, hi ha molts llocs on podeu trobar imatges de forma gratuïta en línia que són legals per utilitzar:

 • Creative Commons de Flickr: totes les imatges penjades a Flickr sota una llicència de Creative Commons. Assegureu-vos de comprovar la llicència i de seguir qualsevol requisit, com ara l’atribució del creador.
 • Pixabay: una base de dades escollida a mà de fotografies i il·lustracions gratuïtes de gran qualitat que no necessiten atribució.
 • MorgueFile: Tot i el nom morbós, aquest és un bon lloc per buscar fotografies completament gratuïtes que no requereixin cap atribució.
 • Canva: creador d’imatges i editor gratuït amb moltes plantilles per crear gràfics propis.

Blogging amb altres multimèdia

Les imatges no són l’única manera de cridar l’atenció del lector. Intenta impulsar el teu bloc i fer créixer el teu públic experimentant amb altres opcions multimèdia.

Algunes altres opcions multimèdia que podríeu considerar:

 • Podeu crear-ne la vostra utilitzant una eina com Canva o Piktochart.
 • Podeu crear-ne la vostra utilitzant una eina com Podbean, i publicitar-la mitjançant SoundCloud.
 • Amplieu el públic publicant vídeos a YouTube o compartiu vídeos rellevants amb el vostre públic incrustant-los a les publicacions del vostre bloc.
 • Proveu de combinar una presentació de Slideshare com a una publicació de bloc o incloure una galeria d’imatges de WordPress.

Pas 4: Fer créixer el vostre públic

Sense el públic del vostre bloc, també podríeu estar escrivint en un diari privat.

Els blocs existeixen per compartir-los i llegir-los, però com podeu posar-vos en contacte amb els vostres lectors ideals i ajudar-los a trobar el vostre bloc?

Hi ha infinites estratègies i tàctiques per arribar a nous lectors i fer créixer el vostre públic. Es mostren diverses tàctiques populars en aquesta secció, però no se sent com si ho hagueu de fer totes.

Si bé molts gurus autoproclamats us diuen què heu de fer per augmentar la lectura del vostre bloc, el cert és que no totes les tàctiques funcionen per a cada bloc. El vostre públic és únic i és possible que les tàctiques que funcionin millor en altres indústries o nínxols no funcionin per a vosaltres.

Un altre factor que heu de tenir en compte a l’hora de triar estratègies de màrqueting per al vostre bloc és el que podeu fer.

Hauríeu de gaudir, o almenys no us importa, dur a terme les estratègies que trieu. Per exemple, si inicieu una pàgina de Facebook per al vostre bloc, però odieu fer servir Facebook, podeu trobar que eviteu actualitzar la vostra pàgina o l’abandoneu totalment..

També heu de tenir en compte els vostres recursos. És possible que vulgueu estar a totes les plataformes de xarxes socials i fins i tot gaudir-ne de totes, però teniu el temps per mantenir-les actualitzades de manera coherent?

A mesura que considereu les estratègies a continuació, recordeu que voleu provar aquelles que …

 • … et permetrà arribar al teu públic ideal. No serveix de res promocionar el vostre bloc a Twitter si no hi ha cap lector potencial.
 • … t’agrada, o almenys no t’importa fer-ho No us oblideu a fer tàctiques que odiareu, perquè us divertiran els blocs i us passareu molt de temps, sobretot si tendiu a retardar les tasques que no us agraden..
 • … teniu els recursos necessaris per mantenir-los de forma coherent, tant si significa el temps per fer-ho vosaltres mateixos, com els diners per contractar algú perquè ho faci per vosaltres..

Proveu només una o dues estratègies al principi. Si ajuden a fer créixer el públic del vostre bloc, sigueu amb ells. Si no, abandoneu-la i proveu una altra tàctica. Si ho intenteu tot alhora, no només us vestireu prim, sinó que serà difícil saber quines tàctiques funcionen i quines no.

Tenint en compte això, aquí teniu algunes estratègies de màrqueting perquè pugueu augmentar la lectura del vostre bloc.

Mitjans de comunicació social

Les xarxes socials i els blocs van de la mà. Molts dels vostres visitants esperaran que sigueu a les xarxes socials, cosa que els facilita estar al dia de totes les vostres últimes publicacions i actualitzacions, i podreu arribar fàcilment a nous lectors també.

Facebook

Facebook continua sent la plataforma de xarxes socials més popular. Segons Pew Research, el 71% dels adults que utilitzen internet utilitzen Facebook, de manera que tenir una pàgina per al vostre bloc us facilitarà mantenir el contacte amb el vostre públic i connectar-vos amb nous lectors..

Consells per promocionar el teu bloc a Facebook:

 • Configura una pàgina de Facebook per al teu bloc: no utilitzis el perfil personal. Les pàgines de Facebook ofereixen molts avantatges, incloses les analítiques útils per al vostre públic.
 • La majoria d’experts en xarxes socials coincideixen que la publicació de 2-3 vegades al dia és ideal.
 • Les imatges i els vídeos aconsegueixen més compromís de mitjana que les actualitzacions només de text.

Twitter

Twitter és la segona plataforma de mitjans de comunicació social més popular i és una forma ideal de mantenir-se en contacte amb els vostres lectors i d’arribar-ne de nous.

Consells per promocionar el teu bloc a Twitter:

 • Cerqueu i seguiu usuaris rellevants que coincideixin amb la descripció del vostre públic ideal.
 • Participa sovint responent, retuitejant i interactuant.
 • Promocioni altres continguts relacionats amb valor, no només els propis.
 • No tinguis por de tuitejar la mateixa publicació del blog diverses vegades ni de tuitejar els teus arxius per arribar a nous lectors.
 • Les imatges aconsegueixen més compromís que els tuits només de text.
 • Penseu en unir-vos o començar un xat de Twitter al vostre lloc.
 • Utilitzeu hashtags adequats als tuits.

LinkedIn

LinkedIn pot ser una excel·lent eina per promoure blocs empresarials o blocs orientats a un públic professional.

Consells per promocionar el teu bloc a LinkedIn:

 • Compartiu les publicacions del vostre blog com a actualitzacions de LinkedIn o experimenteu amb la plataforma de publicació de LinkedIn per compartir contingut.
 • Promoure les publicacions del bloc d’empresa a la pàgina de l’empresa.
 • Penseu a afegir una posició de “Blog Manager” o a “Blog Editor” al vostre perfil i mostrar les millors publicacions com a fitxers adjunts de comunicació o afegir publicacions a la secció de publicacions del vostre perfil..

Pinterest

Pinterest és una manera excel·lent de compartir les publicacions del vostre bloc. Assegureu-vos que teniu una imatge interessant i atractiva amb cada publicació i que esteu preparat per anar-hi.

Consells per promocionar el teu bloc a Pinterest:

 • Utilitzeu una eina com Canva o PicMonkey per crear imatges o afegir text a fotografies, com ara el títol de la publicació, el nom del vostre bloc i fins i tot una escurçaURL.
 • Interactuar amb altres persones i crear la teva xarxa Pinterest seguint taulers i agradant i comentant pins.
 • Penseu en començar un tauler compartit per col·laborar amb altres blocaires.

Google+

Google+ és una popular i útil plataforma de xarxes socials, especialment per als blocs relacionats amb la tecnologia. Si les actualitzacions aconsegueixen molts +1, pot donar-vos un impuls al rànquing del vostre motor de cerca, ajudant encara més lectors a trobar-vos.

Consells per promocionar el teu bloc a Google+:

 • Envolta i relaciona-te amb persones amb interessos relacionats.
 • Les imatges i els multimèdia acostumen a implicar-se més que les publicacions només de text.
 • Aprofiteu les opcions de format. Utilitzeu * asteriscs * per a negreta i _underlines_ per cursiva.
 • No oblideu afegir hashtags a les vostres actualitzacions.

Treball en xarxa

Una bona xarxa antiga és una manera més de fer créixer el vostre públic públic.

Algunes persones podrien considerar que la “xarxa en xarxa” és una paraula bruta, però no ha de significar ser fals o utilitzar persones en benefici propi. Fer xarxes significa només conèixer gent nova i desenvolupar relacions genuïnes i beneficioses mútuament.

Seguiu aquests passos per desenvolupar sistemàticament una xarxa per fer créixer el vostre bloc:

 1. Identifiqueu els influencers al vostre nínxol. Podeu fer-ho tot cercant blogs relacionats o cercant gent a les xarxes socials.
 2. Obteniu informació sobre ells. Subscriviu-vos al seu bloc i seguiu-los a les xarxes socials.
 3. Pujar al seu radar. Deixa comentaris reflexius i útils al seu bloc i comença a interactuar amb ells a les xarxes socials. Només cal que sigui un autèntic jo, no cal cap afalagament o falsedat.
 4. Desenvolupar la relació. Llançar-los un correu electrònic o demanar que els entrevistem per al teu bloc. Coneix-los i ajuda’t.

Blocs de convidats

Una altra manera popular de promoure qualsevol cosa en línia és mitjançant els blogs de convidats.

El bloc de convidats solia ser una de les estratègies més populars per obtenir més trànsit al vostre bloc o lloc web.

Però, des que els venedors esquinçats van començar a aprofitar la tàctica i a publicar contingut de mala qualitat per augmentar els seus rànquings, els propietaris de blocs es van mostrar molt més prudents en acceptar contingut..

És molt més fàcil aconseguir que una publicació del bloc s’accepti si ja teniu una relació amb el propietari del bloc, per tant, aquesta és una bona estratègia a utilitzar en combinació amb les xarxes.

Consells per publicar correctament els convidats:

 • Feu la vostra recerca. Conegueu quins temes i estil d’escriptura atrauran al públic.
 • Llegiu les directrius de publicació del convidat i no deixeu de seguir-les.
 • Tingueu un interessant autor bio que atregui els lectors a visitar el vostre bloc.
 • Penseu a crear una pàgina de destinació especial per atraure aquells visitants a subscriure-us al vostre bloc.

SEO

SEO significa optimització de motors de cerca. Vol dir que utilitzeu tècniques que ajudaran el vostre bloc a situar-se més alt en els resultats del motor de cerca, que ajudaran els lectors que busquen el vostre contingut a Google, Bing, etc., a trobar-vos amb més facilitat.

SEO avançat es pot complicar, però no ho ha de ser. Podeu obtenir resultats sòlids només aprenent els fonaments bàsics i incorporant-los a cada publicació del bloc.

Proveu aquests consells bàsics de SEO:

 • Utilitzeu un complement de WordPress com Yoast SEO per ajudar-vos a optimitzar el vostre bloc.
 • Trieu una paraula clau per a cada publicació del bloc mitjançant una eina com io. Utilitzeu la paraula clau al vostre títol i a la vostra adreça postal.
 • Canvieu el nom de les imatges amb paraules clau, en lloc de noms genèrics com “IMG_3298”.
 • Utilitzeu paraules clau per a les vostres categories i etiquetes de publicacions de bloc.
 • Assegureu-vos que el vostre disseny de blocs respongui als mòbils i que funcioni bé en dispositius mòbils.
 • Els temps de càrrega lenta poden afectar els vostres rànquings, així que assegureu-vos que el vostre bloc es carregui ràpidament.

Generalment, si proporcioneu contingut útil i de qualitat que la gent enllaça i en parla a les xarxes socials, us ajudarà a augmentar els vostres llocs de cerca. Publicar contingut nou sovint i ser actiu a les xarxes socials també us ajudarà a obtenir un nivell superior.

Benvingut a la Blogosfera!

És possible que els blocs comencin a ser revistes en línia, però avui en dia, crear un blog amb èxit requereix molt més esforç i esforç que no pas escriure en un diari.

La nostra esperança és que aquesta guia us faciliti l’inici del vostre viatge i us ajudarà a l’èxit cap a l’èxit dels blogs.

És possible que els blocs siguin molt difícils, però també són molt gratificants. Tant si els vostres objectius són compartir les vostres passions amb un públic similar, com si creixeu la vostra base de clients per al vostre negoci, us desitgem el millor!

Glossari

 • còpies de seguretat: Una còpia de seguretat és una còpia separada del lloc web, emmagatzemada en un lloc diferent. Les còpies de seguretat es solen crear a intervals regulars, com ara diàriament o setmanalment. En cas que passi alguna cosa al vostre lloc web, podeu restaurar-lo mitjançant els vostres fitxers de seguretat.
 • ample de banda: Dins web Hosting, l’amplada de banda és una mesura de la capacitat del vostre lloc web per transferir dades, generalment es proporciona com a tarifa per segon. Com més gran sigui la seva amplada de banda, més ràpid serà el vostre lloc web.
 • bloc: Un lloc web que s’actualitza regularment amb contingut nou, anomenat bloc publicacions. Una contracció de “registre web”, els blocs van començar originalment com una mena de diari en línia.
 • categories: WordPress et permet organitzar tot el teu blocpublicacions en una o més categories, un tipus d’etiqueta de temes, que podeu crear personalitzadament.
 • CMS: Sistema de gestió de continguts. Una aplicació de programari dissenyada per executar un lloc web o bloc.
 • CSS: Fulls d’estil en cascada L’idioma que s’utilitza per dissenyar l’aspecte i el format HTML contingut.
 • base de dades: Aplicacions de programari per blocs com WordPress utilitzar MySQL bases de dades per emmagatzemar totes les dades del vostre bloc, incloses totes les vostres dades blocpublicacions, configuració, bios de l ‘autor, etc.
 • servidor d’allotjament dedicat: Un tipus de web Hosting on el vostre lloc web és l’únic allotjat en un únic servidor, i no heu de compartir els recursos del servidor amb els llocs web d’altres clients.
 • domini: Un domini és l’adreça principal d’un lloc web, com ara www.example.com o www.example.org.
 • registrador de dominis: Empresa o organització que ven domini registres (per exemple, www.example.com), normalment per una quota anual.
 • peu de pàgina: Al final d’una pàgina d’un lloc web, després del contingut principal. Dins WordPress, El contingut del peu de pàgina es pot personalitzar sovint mitjançant ginys, depenent de què tema la seva bloc usos.
 • bloc allotjat: Blocs es pot dividir en dos tipus: allotjat o allotjament independent. Els serveis de bloc allotjats proporcionen web Hosting per tu. Les plataformes de blogs allotjats poden ser més fàcils per als principiants, ja que es necessiten menys coneixements tècnics, però poden limitar la vostra flexibilitat i opcions.
 • allotjament: veure web Hosting
 • HTML: Idioma de marcatge de text hiper. L’idioma estàndard que s’utilitza per crear pàgines web.
 • MySQL: Un tipus de base de dades sistema de gestió. WordPress i molts altres CMS utilitzeu bases de dades MySQL per emmagatzemar totes les vostres dades bloc dades.
 • PHP: PHP: Hipertext Preprocessor (un backronym recursiu; solia servir per a la “pàgina d’inici personal”). Un llenguatge de programació que s’utilitza per crear pàgines web dinàmiques que es generen personalment al vol cada vegada que les visiteu. WordPress i molts altres CMS estan escrits en PHP.
 • connectar: El comportament i les funcions de WordPress programari en un allotjament independentbloc es pot canviar o afegir de moltes maneres diferents mitjançant la instal·lació de plugins.
 • meta meta: Informació sobre a blocpublicar, inclòs l’autor, la data en què es va publicar i qualsevol cosa aplicable categories i etiquetes.
 • publicar: un article individual o un contingut sobre un contingut bloc publicar.
 • registre: veure registrador de dominis
 • bloc propi: Blocs es poden dividir en dos tipus: allotjat o allotjament independent. Amb un bloc que s’allotja, es compra el teu propi web Hosting i instal·leu el vostre CMS programari d’elecció. Tot i que l’inici d’un bloc que s’allotja a casa teva requereix més coneixements tècnics, et proporciona control sobre tots els aspectes del teu lloc web.
 • SEO: Optimització del Motor de Cerca. Pràctiques que ajuden els llocs web a obtenir un nivell més alt en resultats del motor de cerca.
 • servidor: Un servidor web és un tipus d’ordinador que emmagatzema i lliura llocs web a altres dispositius (com ara el telèfon o l’ordinador domèstic).
 • allotjament compartit: Un tipus de web Hosting on el vostre lloc web està allotjat al mateix servidor com a llocs web d’altres clients. Compartiu ample de banda i emmagatzematge amb altres llocs web al mateix servidor.
 • barra lateral: La majoria dels dissenys de llocs web inclouen una columna a la part esquerra o dreta del contingut principal. Les barres laterals solen incloure contingut com ara menús, caixes de cerca, autor o bloc informació, categories i etiquetes, Pots utilitzar ginys a WordPress per personalitzar el contingut de la barra lateral.
 • emmagatzematge: A l’allotjament web, necessiteu espai d’emmagatzematge per a tots els fitxers del vostre lloc web. Igual que a l’ordinador de casa, els fitxers més grans, com imatges o vídeos ocupen més espai que els fitxers de text.
 • etiquetes: WordPress et permet etiquetar el teu blocpublicacions amb qualsevol nombre d’etiquetes. Les etiquetes ajuden els lectors a navegar fàcilment al vostre bloc i a trobar publicacions relacionades del bloc fent clic a l’enllaç de l’etiqueta per veure totes les altres publicacions amb la mateixa etiqueta.
 • tema: En molts CMS, inclòs WordPress, podeu personalitzar l’aspecte del vostre lloc web mitjançant la instal·lació de diferents temes o, fins i tot, creant-ne el vostre.
 • TLD: Domini de primer nivell. L’extensió, o final, de a domini. El TLD més comú és .com, però n’hi ha molts, inclosos .org, .gov, .info, .biz, etc. També hi ha nombrosos TLD específics del país, inclosos .us per als Estats Units, .uk per al Regne Unit. , .jp per al Japó o .ly per a Líbia.
 • URL: Localitzador Uniforme de Recursos. L’adreça d’una pàgina web, com ara www.example.com/category/page123.
 • Allotjament VPS: Allotjament de servidor privat virtual. Un tipus de web Hosting on un servidor està dividit en diversos servidors virtuals i us permetrà accedir a més ample de banda i emmagatzematge. Un pas endavant allotjament compartit.
 • web Hosting: Tots els llocs web, inclosos els blocs, han d’estar allotjats a l’a servidor per tal d’estar disponible per accedir al World Wide Web. Les empreses d’allotjament web proporcionen espai als seus servidors, generalment amb una quota mensual. Hi ha molts tipus diferents d’allotjament web, inclosos allotjament compartit, Allotjament VPS, i servidor d’allotjament dedicat.
 • Privacitat del domini Whois: Tots els registrats domini i la informació sobre qui el va registrar s’inclou en una base de dades en línia accessible públicament. La privadesa de Whois és un servei proporcionat per la majoria registradors de domini que amaga la vostra informació personal (inclòs el vostre nom, adreça de correu electrònic, número de telèfon i adreça de correu electrònic) de la base de dades pública, substituint-la per la web Hosting en lloc d’informació de l’empresa.
 • widget: WordPress utilitza un sistema de widgets arrossegables i autònoms per permetre-vos personalitzar fàcilment l’aspecte i el contingut del vostre bloc sense requerir cap coneixement de codificació.
 • WordPress: A CMS que és una de les plataformes més populars per executar un bloc.
 • WYSIWYG: El que veus és el que obteniu (l’acrònim es pronuncia “wizzy-perruca”). Un tipus d’eina d’edició de text per escriure i editar text, imatges i altres continguts del vostre lloc web des d’una interfície fàcil sense haver d’aprendre a codificar.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector