Més informació sobre Lorem Ipsum: què és aquest text de mostra misteriós?

Divulgació: El vostre suport ajuda a mantenir el lloc en funcionament. Obtenim una quota de derivació per alguns dels serveis que recomanem en aquesta pàgina.


Lorem Ipsum és un text de marcador de posició que s’ha utilitzat en la indústria d’impressió i mecanografia en lloc del text real. La idea que hi havia al darrere era eliminar les distraccions mentre es treballava en els dissenys de pàgines i encara es tenia algun tipus de text disponible per distribuir les pàgines correctament..

Tot i que es va utilitzar principalment en disseny gràfic, des del naixement de la web, Lorem Ipsum ha trobat una casa també en disseny web, on els dissenyadors sovint la fan servir mentre es burlen de llocs web de clients en lloc de contingut real..

Història breu

Durant anys, moltes impressores van afirmar que Lorem Ipsum és només un text aleatori. Tanmateix, la investigació explica una història diferent. Lorem Ipsum prové d’una obra antiga de la literatura llatina clàssica escrita per Ciceró. L’obra en qüestió es titula de Finibus Bonorum et Malorum (Els extrems del bé i del mal). Un parell de paràgrafs d’ella van ser presos en els anys 1500 per una impressora desconeguda que els va remenar afegint i traient paraules per fer un exemplar de llibre..

Aquest text revoltós va sobreviure durant més de 500 anys i es va popularitzar a la dècada de 1960 amb la publicació de fulls de Letraset que contenien passatges de Lorem Ipsum. Avui en dia també s’utilitza en programaris populars com Apple Pages, Microsoft Word i diversos programes de disseny i publicació d’escriptori com Scribus i Photoshop.

Generadors d’Ipsum Lorem

Hi ha una gran varietat de generadors de Lorem Ipsum disponibles. Van des d’uns de molt bàsics sense capacitat per afinar els detalls del text generat fins a aquells que permeten especificar el nombre de paràgrafs o paraules i fins i tot decidir si voleu incloure llistes, paraules en negreta i molt més. També hi ha generadors divertits que combinen el text estàndard de Lorem Ipsum amb paraules en anglès com cupcakes i bacon.

 • DummyText: es tracta d’un programa gratuït de JavaScript al qual s’enllaça el document. Aleshores, teniu un control total sobre l’aportació de text fictici a tots els aspectes de la vostra pàgina web: capçaleres, paràgrafs, llista, etc. Fins i tot us permeten aleatoritzar el contingut de manera que, per exemple, els paràgrafs i les frases varien de longitud..
 • Lorem Ipsum: l’estàndard i el primer veritable generador. Podeu triar el nombre de paràgrafs, paraules, llistes i fins i tot la mida del byte del text generador. Opcionalment, podeu generar la còpia a partir de “Lorem Ipsum dolor sit amet …”
 • Generador professional de Lorem Ipsum per tipògrafs: aquest generador té més opcions, permetent generar el text de farciment en diferents idiomes i descarregar-lo en HTML o en text senzill..
 • Generador de text cec: mitjançant aquest generador, podeu triar entre diferents versions de text de farciment i les opcions avançades us permeten especificar estils utilitzats amb la còpia com ara la família de tipus de lletra, la mida de la lletra, l’espai entre lletres, l’alçada de la línia i molt més..
 • Loripsum.net: es descriu a si mateix com “El generador de” lorem ipsum “que no xucla”, aquest us permet incloure llistes, taquilles de blocs, números, mostres de codi i molt més per obtenir temes de còpia..
 • Cupcake Ipsum: un generador molt popular que crea una còpia de farciment que no consisteix en res més que en les llaminadures.
 • Bacon Ipsum: els amants de la cansalada segur que apreciaran aquesta versió més crua de text maniquí.
 • Picksum Ipsum: conté algunes de les millors línies de llegendes de Hollywood com Clint Eastwood, Michael Caine, Jim Carrey i Morgan Freeman.
 • Fillerati: qualsevol persona que apreciï la literatura clàssica estarà contenta amb aquest generador que crea text de posició que conté paràgrafs d’autors com Herman Melville, Lewis Carroll, Jack London, HG Wells i altres..
 • Filerama: text maniquí basat en programes de televisió populars com Futurama, Doctor Who i Desenvolupament arrestat. Té opcions per generar llistes, capçaleres i estils en línia sense formatar, ni formatar-se com a marca o HTML.
 • Hairy Ipsum: generador bàsic i sense embuts que segur que farà que el vostre text maniquí sigui més hàbil i robust.
 • Pirate Ipsum: no heu d’esperar a Talk Like a Pirate Day amb aquest generador.
 • Els aficionats a Riker Ipsum: els Star Star Trek gaudiran d’aquest generador particular que utilitza les citacions de The Next Generation per crear un text maniquí per al vostre projecte.
 • Samuel L Ipsum: si us sentiu especialment atrevits, consulteu aquest lloc que conté les cites de Samuel L Jackson de Pulp Fiction. També podeu afegir etiquetes de paràgraf i títols.
 • Cat Ipsum: podeu triar entre una versió de Lorem Ipsum, només races o scoop estàndard, així com generar un encapçalament i una còpia secundària. També podeu enviar la vostra pròpia versió de Cat Ipsum.
 • Coffee Ipsum: generalment considerat com el combustible de molts dissenyadors i programadors, aquest generador maniquí segurament us continuarà. Podeu triar el número i la mida dels paràgrafs.
 • Office Ipsum: us permet triar entre el text fictici que conté el Lorem Ipsum estàndard, les frases habituals que s’escolten en totes les reunions d’oficina o els comentaris del client. És possible que vulgueu evitar la versió del client quan treballeu amb els clients.
 • Corporate Ipsum: tria el nombre de paràgrafs i aquest generador produirà la còpia desitjada amb les paraules utilitzades en un entorn corporatiu.
 • Meet the Ipsums: una col·lecció bastant gran de diferents generadors de Lorem Ipsum amb text de mostra per a cadascun d’ells.

Recursos

Els recursos següents inclouen història i orígens de Lorem Ipsum, així com una petita col·lecció de extensions i extensions:

 • La història de Lorem Ipsum: article detallant la història i els orígens de Lorem Ipsum.
 • Lorem Ipsum per a Google Chrome: genera un nombre definit de paràgrafs. Simplement copieu-lo al camp de text.
 • Dummy Lipsum: una extensió per a Firefox.
 • Node Lipsum: permet generar Lorem Ipsum per utilitzar-lo amb Node.js.
 • Pypsum: programa escrit en el llenguatge de programació Python que interfereix amb lipsum.com per generar text Lorem Ipsum.
 • Rails Lipsum: ajudant de rails que genera Lorem Ipsum per utilitzar-lo amb el llenguatge de programació Ruby.

Fer un text divertit del fill des de Ciceró

Lorem Ipsum fa temps que és l’estàndard de la indústria del disseny, però això no vol dir que hagi de ser avorrit. Els generadors i les eines esmentades anteriorment us ajudaran a crear qualsevol tipus de còpia de marcador de posició adequada per als vostres projectes de disseny.

Lectura i recursos addicionals

Disposem de més guies, tutorials i infografies relacionades amb la creació i manteniment d’un lloc web:

 • Rànquings de Google: entendre, diagnosticar i solucionar: què serveix un lloc web si ningú no en sap? Obteniu més informació sobre com obtenir el rànquing de Google que us mereixeu.
 • Com triar el CMS adequat: un sistema de gestió de contingut (CMS) sol ser la millor eina que es pot utilitzar per crear un lloc web. Esbrineu per què i per a què us convindria el CMS.

Secrets d’una publicació al bloc d’assassins

Voleu saber crear una publicació al bloc? Fes una ullada al nostre vídeo, Secrets of a Killer Blog Post.

Secrets d’una publicació al bloc d’assassins
Secrets d’una publicació al bloc d’assassins

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector