SSH: Aquí teniu el que necessiteu per accedir al vostre lloc web des de qualsevol lloc.

Divulgació: El vostre suport ajuda a mantenir el lloc en funcionament. Obtenim una quota de derivació per alguns dels serveis que recomanem en aquesta pàgina.
Shell segur


Secure Shell (SSH) és un protocol de comunicació de xarxa usat per crear una connexió xifrada entre una aplicació de client local i un servidor remot. SSH fa possible que el client i el servidor es puguin comunicar de forma segura a través d’una xarxa pública i sense seguretat, com ara Internet.

De vegades s’utilitza el terme SSH per referir-se a les aplicacions que es fan servir per comunicar-se amb un servidor remot. Tanmateix, SSH es refereix en realitat al protocol de comunicació en si, no a l’aplicació que s’utilitza per habilitar la comunicació entre el client i el servidor.

Aplicacions SSH

SSH és utilitzat tot el temps pels administradors de webs i desenvolupadors. Hi ha dues formes principals en què els professionals del lloc web utilitzen SSH tant si se n’adonen com si no.

 1. RSH, o accés remot a la closca, amb una aplicació com PuTTY, proporciona accés a la línia de comandes d’un servidor remot.
 2. El protocol de transferència de fitxers segura o SFTP és compatible amb molts clients FTP populars, inclòs Filezilla, i permet transferir fitxers cap a un servidor remot mitjançant una connexió assegurada per SSH.

A més de RSH i SFTP, SSH s’utilitza per assegurar diversos altres tipus d’accés al servidor, incloent transferència i sincronització de fitxers rsync, FTP sobre SSH (FISH), còpia segura (SCP) i accés privat a xarxa privada virtual (VPN) a el servidor amb OpenSSH.

Historial de SSH

SSH va ser desenvolupat per primera vegada el 1995 per Tatu Ylönen en resposta directa a un atac de contrasenya dirigit a la Universitat de Tecnologia d’Hèlsinki en la qual Ylönen era membre de la facultat. Abans del llançament de SSH, era possible la comunicació entre una aplicació client i un servidor remot mitjançant una xarxa sense seguretat gràcies a protocols com rlogin, RSH, Telnet i rexec. Tot i això, tots aquests protocols van transmetre informació en format complet, incloses les credencials d’inici de sessió. Això significava que algú amb la habilitat tècnica adequada i l’accés a la xarxa podria interceptar missatges i accedir a les credencials d’inici de sessió del servidor al text complet..

SSH va ser un èxit immediat. La primera versió, SSH-1, va ser llançada com a programari lliure el juliol de 1995 i va ser utilitzada per 20.000 usuaris repartits en 50 països en menys de sis mesos. Cap a l’any 2000, el nombre d’usuaris de SSH actius havia explotat fins a 2 milions.

Ylönen va fundar SSH Communications Security el desembre de 1995 per comercialitzar i desenvolupar encara més el protocol. Si bé la versió original de SSH es va crear amb una varietat de components gratuïts i es va publicar com a programari de codi obert, amb el pas del temps SSH va créixer cada cop més propietari. El 1999, un grup de desenvolupadors van utilitzar l’última versió de codi obert de SSH per crear una versió lliure i lliure de SSH. Aquesta versió gratuïta va evolucionar cap al que avui es coneix com OpenSSH i s’incorpora als sistemes operatius Unix, Linux i Windows.

Com funciona SSH?

La comunicació per una xarxa connectada protegida per SSH requereix que tres capes diferents funcionin a l’uníson:

 • Capa de transport: Aquesta capa gestiona l’intercanvi de claus de xifratge entre l’aplicació client i el servidor remot i gestiona la connexió SSH durant tota la sessió..
 • Capa d’autenticació d’usuari: Aquesta capa permet a l’usuari autenticar-se al servidor mitjançant diversos mètodes d’autenticació. El mètode més comú és la contrasenya d’usuari, però també es poden utilitzar sistemes d’autenticació de contrasenyes sense contrasenya i una sola funció depenent de l’aplicació del client que s’utilitzi..
 • Capa de connexió: Aquesta és la capa sobre la qual opera la interfície de client SSH i inclou aplicacions d’accés a shell com PuTTY, clients FTP segurs com Filezilla i tots els altres clients SSH..

L’arquitectura de tres parts de SSH és part del que fa que el protocol sigui tan popular. Gràcies al disseny desacoblat, es pot utilitzar per a propòsits diferents dissenyant aplicacions de clients per realitzar tasques específiques mitjançant una connexió assegurada amb SSH.

Recursos

Els recursos SSH abunden. Si voleu saber com podeu utilitzar SSH per gestionar millor un servidor remot, aquí teniu uns quants recursos excel·lents per consultar.

SSH: The Secure Shell, The Definitive Guide (2001), de Barrett i Silverman, és un excel·lent llibre d’Orreilly, si és una mica datat. Tanmateix, està disponible en línia de forma lliure i el primer capítol proporciona una molt bona introducció tècnica de SSH. Si ets nou a SSH i vols comprendre millor la base tècnica d’aquest protocol de comunicació, triga uns minuts a revisar el primer capítol d’aquest text..

SSH: Què i Com és un tutorial de Jonathan Cutrell disponible lliurement a Envato Tuts +. Aquest tutorial recorre el procés de configuració de SSH en un sistema local i un servidor remot, configura la sessió d’inici de sessió sense contrasenya al servidor i demostra com enviar codi a un dipòsit de git del servidor remot. Aquest és un recurs especialment bo si sou un desenvolupador que vol allotjar repositoris git en un servidor remot privat.

El curs complet de Secure Shell de Muhammed Torkey és un curs en línia disponible a Udemy. El curs introdueix shell shell, explica el seu funcionament, cobreix la instal·lació i configuració de SSH i introdueix diverses aplicacions SSH. Després de completar aquest curs, podreu utilitzar SSH per a accés d’accés remot a terminal, transferència de fitxers com a VPN i, a més, saber com SSH és el més segur possible.

Tutorial SSH: administració bàsica del servidor amb SSH mitjançant LearnCode.academy és una visió general breu i ràpida de la gestió d’un servidor remot amb SSH. En menys de 10 minuts, aquest vídeo de YouTube demostra com utilitzar SSH per accedir a shell, transferència de fitxers amb rsync i inici de sessió sense contrasenya.

SSH Tutorial per a Linux és un tutorial detallat que data del 1999, però que s’ha actualitzat diverses vegades des de llavors. Cobreix l’inici de sessió sense contrasenya i una varietat d’aplicacions SSH. És aplicable a sistemes basats en Linux i Unix, inclòs Mac OS X. Tanmateix, si utilitzeu una màquina Windows, mireu el tutorial SSH per a Windows.

Clients SSH

Com ja hem comentat, SSH no és un programa sinó un protocol. Però se sol parlar com si fos. En última instància, és un tipus de programa que permet als usuaris iniciar sessió en altres sistemes i fer totes les coses normals que podrien fer si estiguessin asseguts a la consola de l’altre ordinador..

Eleccions, eleccions

De manera que la veritable pregunta és quina aplicació de client SSH faràs servir.

A les màquines Unix, normalment trobareu un programa anomenat ssh. La majoria de les vegades, això és en realitat OpenSSH. A continuació comentarem els principals clients.

Però en aquest document, ens centrarem en PuTTY. Això es deu al fet que té una sèrie d’avantatges per a altres sistemes. A més, està disponible a la majoria de sistemes operatius.

Usos SSH

Com ja hem comentat, SSH s’utilitza principalment per permetre que les persones utilitzin shells d’ordres en màquines remotes de manera segura. D’aquesta manera, òbviament és un reemplaçament de Telnet i rlogin.

De fet, en la majoria dels sistemes Unix, tant les ordres de telnet com de rlogin són simplement enllaços al programa ssh. Per a la informàtica normal, ja no s’utilitza Telnet i rlogin.

Hi ha moltes altres maneres avançades d’utilitzar SSH. Per exemple, es pot utilitzar per crear una xarxa privada virtual (VPN), que permet als usuaris configurar una xarxa privada a sobre d’una xarxa pública com Internet creant un túnel xifrat entre diferents màquines..

Però la manera principal que s’utilitza el SSH a part del seu ús com a terminal és el seu ús per a transferir fitxers. FTP segur (SFTP) utilitza SSH per mantenir la informació transferida.

PUTTY

PuTTY va ser una de les primeres aplicacions a implementar SSH. És una aplicació completa per comunicar-se amb altres sistemes i transferir fitxers, tot això amb seguretat. El programa bàsic es distribueix com a fitxer únic. Podeu simplement descarregar PuTTY i executar-lo des de la línia d’ordres. Però, en la seva forma completa, consta de diverses parts:

 • Client SSH amb gestor de connexions (PuTTY);
 • FTP segur (PSFTP);
 • Còpia segura o SCP (PSCP);
 • Agent d’autentificació per emmagatzemar claus privades a les altres parts de PuTTY (Pageant);
 • Generador de claus RSA i DSA, similar a ssh-add a OpenSSH (PuTTYgen).

PuTTY es va desenvolupar per a Microsoft Windows. Amb els anys, ha estat portat a molts sistemes Unix, així com a Mac OS X. El desenvolupament continua en sistemes més antics com el clàssic Mac OS. Com a resultat, és bo conèixer-lo, ja que està disponible a qualsevol sistema que pugueu fer servir.

Com començar amb PuTTY

PuTTY és prou fàcil d’utilitzar que probablement només podeu descarregar-lo i començar a utilitzar-lo. Feu una ullada a la pàgina de descàrrega del PODIMENT. Però hi ha diversos recursos disponibles per ajudar-vos a sortir:

 • Preguntes freqüents: la llista de preguntes freqüents del projecte és extensa i respondrà a la majoria de les vostres preguntes
 • Tutorial de Putty: el senzill tutorial de SiteGround que us permetrà funcionar en un equip Windows.
 • Utilitzar SSH a PuTTY (Windows): una introducció bàsica que us mostra com descarregar i instal·lar PuTTY, i començar.
 • Baixada i configuració de Putty: un vídeo molt útil de Michael Holtz Jr que permetrà instal·lar i configurar PuTTY al vostre equip. També ofereix uns bons consells per utilitzar el programa.

Alternatives PuTTY

Hi ha moltes alternatives a PuTTY. En particular, OpenSSH és el sistema estàndard SSH en màquines Unix. Hem dividit les alternatives en les versions gratuïtes i de pagament. En general, les versions de pagament estan dissenyades per a usuaris empresarials, però no sempre.

Clients gratuïts

 • ConnectBot: un client SSH per a Android.
 • Dropbear: un client i servidor SSH per a sistemes operatius basats en Unix.
 • lsh: el client i servidor SSH del projecte GNU.
 • OpenSSH: l’OpenBSD Secure Shell: l’estàndard dels sistemes operatius Unix.
 • PACManager: una eina de gestió de sessions SSH / FTP / Telnet per a Linux.
 • Tera Term: un emulador de terminal basat en Windows.

Clients comercials

Tot i que tots aquests programes costen diners, molts d’ells tenen versions de prova de 30 dies que podeu descarregar.

 • AbsoluteTelnet: una aplicació de Windows que combina clients SSH i SFTP amb diversos emuladors de terminal.
 • Bitvise: un servidor i client SSH Windows combinat .
 • Private Shell: un client complet de Windows SSH que inclou SFTP i molt més.
 • PenguiNet: un client SSH amb pestanya basat en Windows per mantenir moltes connexions alhora.
 • Reflexió: un emulador terminal basat en SSH.
 • SecureCRT: un client SSH disponible per a Windows, Mac i Linux.
 • Tectia SSH: el sistema SSH empresarial de l’empresa que va inventar SSH.
 • TN3270 Plus: un emulador de telnet de Windows que inclou seguretat SSH.
 • Token2Shell: un client SSH basat en Windows amb funcions addicionals com la còpia remota sense problemes.
 • Xshell: un emulador de terminal SSH basat en Unix.
 • Terminal ZOC: un terminal SSH per a Windows i Mac.

Aplicacions SSH no terminals

SSH s’utilitza en moltes altres aplicacions. S’associa sobretot amb FTP i altres funcions de transferència de fitxers. Però també s’utilitza per a funcions més avançades com ordinadors d’escriptori remots i protecció de sistemes Windows X.

 • CRAX Commander: un gestor de fitxers Mac propietari que inclou SSH i SFTP.
 • Cryptzone MindTerm: una biblioteca basada en Java per incloure SSH a les vostres pròpies aplicacions. També ofereixen un programa autònom. És gratuït per a ús personal i comercial limitat.
 • FileZilla: una aplicació FTP gratuïta (client i servidor) que admet SFTP i FTPS. Si feu molta informàtica en núvol, potser voldreu consultar FileZilla Pro perquè proporciona accés a Amazon S3, Google Drive, Microsoft OneDrive i molts altres recursos..
 • MobaTerm: una aplicació Xterm millorada amb SSH integrada. MobaTek ofereix una versió domèstica gratuïta i una edició professional a un preu raonable.
 • ProxyCap: una aplicació comercial per controlar l’ús de servidors proxy amb suport SSH natiu en equips Windows i Mac.
 • SFTPPlus: un sistema de transferència de fitxers empresarial comercial que inclou SFTP i SCP a través de la versió 2 de SSH.
 • SmartFTP: un programa comercial basat en Windows centrat principalment en la transferència de fitxers, però que inclou també l’emulació de terminals amb SSH.
 • Terminals CodePlex: un client d’escriptori remot comercial, amb una mica més.
 • WinSCP: un FTP gratuït basat en SSH per a Windows, basat en PuTTY.

Resum del client

PuTTY és una elecció fantàstica, ja que està disponible a qualsevol ordinador que estiguis treballant. Però si teniu necessitats especials, hi ha moltes opcions disponibles. Independentment, sabràs que pots treballar en privadesa.

Resum

SSH és un protocol de comunicació flexible que es pot utilitzar per crear un túnel de comunicació segur entre una aplicació de client local i un servidor remot. Un cop conegut el SSH, haureu d’utilitzar una varietat d’aplicacions client SSH per treballar de forma segura en un servidor remot amb el mateix nivell de control que tindríeu si tinguéssiu accés físic al servidor..

Lectura i recursos addicionals

Disposem de més guies, tutorials i infografies relacionades amb Internet i desenvolupament web:

 • Introducció als estàndards web: aquest article us permetrà començar a crear pàgines i aplicacions que funcionin a tot arreu.
 • Llista final d’eines per a administradors web A-Z: trobeu totes les eines que necessiteu per facilitar la gestió del vostre lloc.

Guia final d’allotjament web

Si voleu transferir fitxers a Internet, és probable que utilitzeu un o diversos servidors web. Doneu un cop d’ull a la nostra Guia definitiva d’allotjament web. Us explicarà tot el que heu de saber per prendre una tria informada.

Guia final d’allotjament web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector