Списък на марките EIG – 2020

EIG, кратко за Endurance International Group, един от най-големите играчи в уеб хостинг пространството, е конгломерат, който пое много други хостинг компании през последните няколко години. В интерес на истината EIG има север от 70 уеб хостинг марки в портфолиото си, обслужващо около пет милиона клиенти.


Как се появи EIG?

EIG е създадена през 1997 г. под името BizLand, а седалището й се намира в Бърлингтън, Масачузетс. Почти 15 години по-късно, през 2011 г., EIG, която беше собственост на частната акционерна компания Accel KKR по това време, беше закупена от съвместно дружество, състоящо се от Goldman Sachs Capital Partners и Warburg Pincus за цената от 975 милиона долара.

Две години по-късно конгломератът обяви намеренията си да събере 400 милиона долара чрез IPO и да бъде включен в списъка на NASDAQ; Въпреки това, когато компанията наистина стана публична, тя успя да набере само 252 милиона долара, което не отговаря на първоначалните й стремежи.

Къде е днес EIG?

В момента компанията е оценена на 1,32 милиарда долара, като все още остава в първоначалното си седалище в Масачузетс. През второто тримесечие на 2018 г. тя отчете приходи от около 287,8 милиона долара, но обща нетна загуба от 2 милиона долара.

Що се отнася до абонатите, през юни 2017 г. те бяха около 5,2 милиона. Това число обаче намалява и до март 2018 г. има около 5,011 милиона абонати. Продължавайки това слизане, общият брой на абонатите достигна 4,92 милиона до юни 2018 г..

Как EIG стана толкова голям?

Стратегията на EIG е достатъчно проста: използвайте безплатен паричен поток, за да придобиете нови активи, както на национално, така и на международно ниво, и ги добавете към своето портфолио. И благодарение на големия брой компании, които успя да натрупа под чадъра си, EIG успява да използва икономии от мащаба до степен, която може да се окаже трудна за няколко други уеб хостинг компании. В действителност веднъж е цитиран ръководител на EIG, който заяви, че основната стратегия на компанията е да се съсредоточи върху растежа чрез инвестиране в сливания и придобивания..

Има много примери, които подчертават стратегията на компанията в действие. Като начало през 2014 г. той направи четири покупки, най-голямата от които беше за бизнеса с директно присъствие на Directi за около 110 милиона долара.

През март 2015 г. EIG придоби 40 процента от AppMachine, нидерландски технологичен стартъп. Списъкът с придобиванията продължава, било то от сайта 5 и уеб хостинг на Verio през август 2015 г. или този на постоянен контакт през ноември 2015 г..

Как всички тези придобивания влияят на услугите на EIG?

Естествено, някои от вас може би се питат дали услугите, предлагани от EIG, са полезни, като се имат предвид всички придобивания, които са направили през годините. Е, зависи от кого питаш.

От една страна, BBB, Better Business Bureau, му дава оценка на A + въз основа на няколко фактора, включително колко дълго EIG работи, колко жалби са подадени срещу него, колко добре компанията обработва тези оплаквания. и друга основна информация. От друга страна, някои могат да твърдят, че EIG съсипва хостовете, които придобива благодарение на усилията на конгломерата да намали разходите, когато е възможно.

Една добра среда в подхода на пътя, който може би искате да възприемете, е да разберете, че всяка марка EIG е различна. Докато някои придобивания на EIG могат да се представят лошо, което кара конгломерата да ги остави за мъртви, други придобивания могат да процъфтяват, примамвайки конгломерата да налее повече инвестиции в него. В резултат на това някои придобивания всъщност могат да се разрушат, но други ще се подобрят при новото управление.

Кои са някои от най-известните марки на EIG?

След като разбрахме малко за EIG и неговата история, можем да разгледаме някои от най-големите имена под колана му:

BlueHost:

Когато бе създаден през 2003 г., Bluehost излезе на сцената с цел да направи по-добра хостинг компания от това, което вече беше там. Имайки това предвид, те се превърнаха в идеални домакини за тези от вас, които тепърва започват своите онлайн пътувания. По-късно е придобита от EIG през ноември 2010 г..

Той е изграден върху технологията с отворен код и в момента е фокусиран върху подпомагане на малкия и средния бизнес да установят успешно присъствие в мрежата. Имайки това предвид, компанията е успяла да захрани милиони уебсайтове по целия свят, което я прави един от най-големите доставчици на онлайн решения в облака.

• Hostgator:

Това е друго известно име в този списък, което вероятно може би сте виждали или чували преди. Основана през 2002 г., Hostgator винаги се е стремял да помага на предприемачите, хакерите за растеж и онлайн маркетолозите да установят присъствието си онлайн. Впоследствие компанията е придобита през юни 2012 г. от EIG.

Това, което отличава Hostgator е, че платформата му е насочена към растеж, което го прави идеален за повечето фирми навън, независимо от размера. Освен това компанията предлага отлична поддръжка, която позволява на клиентите си да се съсредоточат върху бизнеса си, а не да се притесняват от техническите подробности за наличието на сайт.

• Постоянен контакт:

Предлагайки опростен маркетинг по имейл, Константа Контакт е идеален за малки фирми, които планират да мащабират. Имайки това предвид, EIG купи компанията през 2015 г..

Всъщност Константа Контакт не предоставя само имейл маркетинг, но също така маркира и други онлайн маркетингови инструменти и ресурси, както и коучинг, който е съобразен с клиентите му. Нещо повече, Констант Контакт има голяма мрежа от преподаватели, консултанти, франчайзи и доставчици на технологии, всички те са там, за да подкрепят клиентите на компанията и да им помогнат да успеят, което прави постоянен контакт идеален за малки организации, нестопански организации и всяка асоциация, която може да да липсват средства.

• Ipage:

Притежаван от EIG от 2007 г., iPage е идеален за малки фирми, които искат да се ориентират в интернет и да намерят онлайн успех. Това е така, защото iPage прави изграждането на онлайн присъствие бърз и лесен процес както с техните създатели на плъзгащи и пускащи сайтове, така и с широкия им избор от хостинг планове. Освен това iPage се опитва да гарантира, че клиентите му ще увеличат максимално своето онлайн въздействие, като им предоставят екип от уеб съветници, които предлагат най-високо ниво на обслужване.

• SiteBuilder:

Както може да подсказва името, Sitebuilder е специализиран в това да помага на своите клиенти да изградят идеалния си сайт. Следователно, компанията предлага всички най-нови и най-лесни за използване инструменти за постигане на тази цел, включително възможността за изтегляне и пускане на съдържание, както и широк спектър от шаблони, от които да избирате. Благодарение на полезността на Sitebuilder, EIG реши да го добави към своето портфолио през второто тримесечие на 2015 г..

Днес всеки човек, който иска да започне нещо онлайн, било то блог или сайт за електронна търговия, който продава обувки, може да намери всички функции, които може да се нуждаят и повече в Sitebuilder, за да създаде сайт, който има цялата функционалност, от която се нуждае докато все още има уникален вид, който говори за собственика му.

• BigRock:

Придобит от EIG през януари 2014 г., BigRock е универсален магазин за всеки, който иска да установи присъствието си в мрежата, предлагайки инструменти за изграждане на сайтове, домейни и така нататък, всички от които са насочени към постигане на онлайн успех с една стъпка по-близо.

• Domain.com:

Основана през 2000 г., Domain.com стартира като ефективен регистратор, който улеснява регистрацията на имена на домейни. Днес компанията предлага най-доброто от двата свята: От една страна, разполага с отлични услуги за уеб хостинг и регистрация на домейни, като и двете са с най-високо качество. От друга страна, тя също предлага тези услуги на изключително достъпни цени в сравнение с останалата част от индустрията. В резултат EIG реши да придобие компанията някъде около 2011 г..

Domain.com предлага широка гама от решения, насочени към създаване и маркетинг на уебсайтове, като уеб хостинг, имейл маркетинг, SSL сертификати, VPS хостинг и други.

• BuyDomains:

Създадена през 1999 г., BuyDomains разполага с един от най-големите асортименти от първокласни имена на домейни, всички от които се продават. Всъщност BuyDomains има повече от милион домейни от висок клас за продажба, което предлага на собствениците на фирми и предприемачите възможност да намерят името на домейна, което е идеално за тях и тяхното онлайн присъствие. В крайна сметка всеки успешен онлайн бизнес трябва да започне с правилното име на домейн. Именно поради тази причина EIG купува BuyDomains през 2014 г..

• Singleplatform:

За много малки фирми винаги, когато има нова информация, която си струва да споделите, може би е досадно да се притеснявате за актуализиране на споменатата информация за всички съответни издатели, като например търсачки, сайтове за преглед и мобилни приложения. За щастие, тук идва SinglePlatform.

Просто казано, SinglePlatform позволява на своите клиенти да актуализират информацията си в множество подходящи обекти, включително Google, TripAdvisor и Yelp. Тази способност за лесно добавяне на съдържание и споделянето му на място помага на малките фирми да се открояват и засилва тяхното онлайн присъствие.

• Пазар на Mojo:

С предоставянето на повече от 7000 теми, услуги, лога и приложения, Mojo Marketplace дава възможност на своите клиенти да създават, маркуват и мащабират своите уебсайтове. Освен това, Mojo Marketplace е толкова фокусиран върху успеха на своите клиенти, че предлага богат избор от продукти на WordPress, заедно с експерти и обучение. Не бива да се споменава достъпът на дизайнерите и разработчиците и дизайна на персонализирано лого, който се предлага, всичко това е в полза на клиента. Всъщност, фокусът на компанията е да овластява клиентите, които принудиха EIG да я закупи през март 2013 г..

• ResellerClub:

ResellerClub предлага широка гама от услуги за уеб дизайнери, разработчици и професионалисти, за да им помогне да установят онлайн присъствието на малкия бизнес. Тези услуги включват хостинг, домейни, приложения, сигурност, скриптове и шаблони. Благодарение на полезността си за уеб професионалисти, ResellerClub е придобит през януари 2014 г. от EIG.

• Buydomains:

За тези от вас, които търсят перфектното име на домейн за своя бизнес, Buydomains може да бъде идеалното решение за вас. Позволява ви да търсите първоначални имена на домейни, имена, които вече са регистрирани, но са за продажба. Очевидно е, че колкото по-запомнящо се е и името, толкова по-скъпо ще бъде. Buydomains беше закупен от EIG през 2014 г..

Други марки под чадъра на EIG?

Виждайки, че EIG се занимава с него известно време, той успя да набере голям брой компании под колана си. Ето списък на някои от марките, които притежава, някои от тези хостинг марки, които разгледах по-задълбочено:

• 2slick.com
• AccountSupport
• Малък портокал
• ApolloHosting
• Apthost
• Arvixe
• Информационни системи на Бери L.L.C.
• BlueDomino
• Dollar2Host
• DomainHost
• Dot5Hosting
• Dotster
• easyCGI
• eHost
• EntryHost
• Ескалирайте Интернет
• FastDomain
• Дебела крава
• FreeYellow
• [имейл защитено]
• Домакинство
• HostCentric
• HostClear
• Хостинин
• HostMonster
• Домакин с мен сега
• HostYourSite.com
• HyperMart
• IMOutdoors
• Интуитни уебсайтове
• IPOWER / iPowerWeb
• IX уеб хостинг
• JustHost
• LogicBoxes
• MojoMarketplace
• MyDomain
• MyResellerHome
• NetFirms
• Уеб хостинг на мрежи
• Nexx
• PowWeb
• PureHost
• ReadyHosting.com
• Saba-Pro
• SEO хостинг
• Sitelio
• Югоизточна мрежа
• Spry
• StartLogic
• Супергрейн хостинг
• Typepad
• USANetHosting
• VirtualAvenue
• VPSLink
• WebHost4Life
• webhosting.info
• Уебсайт строител
• Webstrike решения
• Webzai
• Xeran
• YourWebHosting

Заслужава да се отбележи, че EIG притежава значително повече марки от тези в този списък.

Какво означава всичко това за вас, потребителя?

Фактът, че EIG е прекарал толкова много време в изграждането на портфолиото си, раздели интернет: Някои казват, че тази консолидация е довела до влошаване на обслужването, докато други твърдят, че това всъщност няма значение. Независимо, ако решите да пазарувате онлайн, трябва да направите собствено проучване и да решите сами. В идеалния случай трябва да имате списък с критерии, неща, които искате и неща, които са нарушители на сделки, и да видите кои опции отговарят на тях.

Например, ако решите да пазарувате за регистратор на домейн, критериите ви може да изглеждат така:

  • Възможността за прехвърляне на домейни.
  • Ценообразуването.
  • Силата и наличието на поддръжка на клиенти.
  • Всички предлагани допълнителни услуги.
  • Услугата за улавяне на капки, която е услуга, която някои регистратори предлагат, която е удобна, когато забравите да подновите името на домейна и може да загубите

Очевидно има и други неща, които може да искате да добавите към този списък, като например да се уверите, че регистраторът е акредитиран от ICANN или че регистраторът предлага име на домейн от най-високо ниво, което искате. Освен това, ако сте нов в онлайн играта, може да искате да помислите за услуга, която ви предлага както име на домейн, така и хостинг услуги.

Обратно, има няколко неща, за които може да внимавате: Например, трябва да внимавате за лошото потребителско изживяване, нещо онлайн ревютата лесно могат да посочат.

Можете също така да искате да бъдете внимателни за всички допълнителни цени или скрити такси, особено ако регистраторът продължава да се опитва да ви продава.

Изводът е, че всяка ситуация е различна и вашият подходящ опит заедно с целите ви ще играят голям фактор при решаването на коя услуга да отидете. Ерго, независимо дали дадена компания е част от семейството на EIG или не, не би трябвало да взема предвид вашето решение толкова, колкото и други по-подходящи фактори.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector