17 Mënyrat për të Mësuar Sa Trafik Merrni Një Uebfaqe ose Blog-u

Ka shumë arsye që ju mund të dëshironi të zbuloni se sa trafik merr një faqe në internet ose një blog. Ndoshta ju jeni të interesuar të hulumtoni faqet e internetit që konkurrojnë në të njëjtën ngrohtë si një faqe në internet që posedoni.


Ndoshta po mendoni të filloni një blog të ri, dhe dëshironi të hulumtoni ngrohtë për të parë nëse ka interes të mjaftueshëm për temën që faqja juaj e re të jetë e zbatueshme. Ndoshta ju dëshironi të rritni trafikun në një blog që zotëroni duke përsëritur dhe përmirësuar përmbajtjen që kanë konkurrentët tuaj. Ndoshta ju jeni kurioz se sa trafik marrin disa nga faqet e internetit të botuesve të mëdhenj të mediave. Ose mbase po ndërtoni një strategji për të ngritur trafikun në faqen tuaj përmes metodave të marketingut të përmbajtjes dhe duhet të shihni se për çfarë po konkurrojnë konkurrentët tuaj.

Cilado qoftë arsyet tuaja për të dashur të zbuloni të dhëna për trafikun, ekzistojnë mjete dhe burime që mund t’ju japin një ide të përgjithshme për matjet e një faqe në internet. Në qoftë se nuk zotëroni ose menaxhoni uebsajtin aktual, ju me siguri nuk do të jeni në gjendje të përcaktoni numrin e vizitorëve ose shikimet e faqeve me siguri.

Sidoqoftë, mund të merrni një ide të vlerësuar për popullaritetin e faqes në përgjithësi.

Mjeti im i preferuar për të gjetur të dhënat e trafikut në internet të faqeve të internetit dhe blogeve është SEMrush dhe ahrefs. Do të shkoj në një detaj pak më shumë në lidhje me këto dy më vonë në këtë artikull.

Mbledhja e mjeteve më të mira të kontrollit të trafikut në faqen e internetit

1. Renditja Alexa.com

Alexa.com gjurmon renditjen e trafikut të vizitorëve në faqen e internetit për shumë faqe në internet. Të dhënat e tyre nuk janë plotësisht të sakta, sepse ato përfshijnë një metodologji të gabuar. Alexa rendit faqet e internetit në bazë të sasisë së trafikut nga përdoruesit që kanë zgjedhur të instalojnë shiritin e veglave Alexa. Përdoruesit e shiritave të veglave Alexa janë një pakicë e vogël e përdoruesve të faqes në internet, gjë që i bën të dhënat disi të rralluara. Sidoqoftë, të dhënat themelore Alexa janë të lira për publikun dhe janë të lehta për tu marrë, dhe ju japin njohuri që nuk do të keni pasur ndryshe.

Personalisht nuk e përdor Alexa kurrë për të kontrolluar trafikun në internet. Në mbrëmje, ishte një mjet i mirë sepse nuk keni burime si SEMrush ose Ahrefs.

Në rastin më të mirë do t’ju japë një ide shumë të ashpër se sa trafik merr një faqe në internet.

2. Ahrefs.com

Për mua, ahrefs është thelbësore për detyrat e mia të përditshme brenda blogjeve dhe marketingut të anëtarëve. Byshtë deri tani mjetet më të mira konkurruese për analiza dhe përcjellje në treg.

Me këtë softuer ju mund të merrni një sasi të madhe të informacionit në lidhje me trafikun në internet si:

 • Linqe të reja, të humbura dhe të thyera.
 • Njohuri të hollësishme në faqet më të mira të një faqe në internet
 • Domenet që dërgojnë më shumë trafikun në një sit.
 • Renditjet e motorëve të kërkimit.
 • Sa trafik një renditje e motorit të kërkimit po merr një sit.
 • Faqet nga një sit që marrin më shumë trafik.
 • Ju mund të krahasoni renditjen e faqeve në internet kundrejt konkurrentëve.

Dhe kështu, shumë më tepër…

3. Raportet Comscore

Comscore publikon një numër raportesh të ndryshme trafiku. Raportet e tyre kanë tendencë të mbulojnë vetëm botuesit më të mëdhenj, dhe ato përfshijnë metrikë sipas vendit për faqet e internetit me numrat më të lartë të trafikut. Kjo mund të jetë e dobishme nëse jeni të interesuar të mësoni se sa trafik gjenerojnë faqet e internetit më të spikatura në Internet.

4. Tregu BuySellAds

Nëse një faqe në internet po përdor platformën BuySellAds për gjenerimin e të ardhurave nga reklamat, përshtypjet e reklamës së faqes shpalosen në tregun e BuySellAds.

5. Shtypni komplet, Paketat e mediave dhe faqet “Reklamoni këtu”

Shumë uebfaqe i vë në dispozicion metrics e tyre për reklamuesit e mundshëm përmes kutive të shtypit, kutive të mediave ose faqeve të “reklamuar këtu”. Këto faqe zakonisht mund të përfshijnë të dhëna për numrin e vizitorëve unikë, vizitorë të përsëritur, shikime mujore të faqeve, shikime ditore të faqeve, numërime të pajtimtarëve në gazeta, abonentë të rss të ushqimit dhe ndjekësve të mediave sociale që merr faqja në internet..

6. Vlerësuesi i Trafikut në Trafficestimate.com

Ky burim falas ju jep një grumbull të të dhënave në një vend, megjithëse disa prej tyre janë të pasakta. Do të keni mundësi të zbuloni disa renditje themelore Alexa, fraza fjalen që faqja e internetit po synon, uebfaqe të tjera që synojnë fraza të ngjashme fjalen dhe faqet e internetit me marrëdhënie të ngushta. Nëse jeni duke hulumtuar faqet e internetit më të vogla ose të reja, mund të mos merrni ndonjë rezultat nga ky mjet. Raporti i afërsisht i lidhur i faqeve të internetit është i metë; në disa raste ajo gjen faqe të lidhura ngushtë, por në raste të tjera faqet që ai tregon janë të gjitha të palidhura.

7. Analitika e faqes Compete.com

Ky është një shërbim i paguar që ju lejon të monitoroni një numër të metrikeve të ndryshme të faqes në internet, përfshirë trafikun me qendër në SHBA tek faqet e internetit konkurruese.

8. Të dhëna Konkurruese SEMrush.com

SEMrush.com ofron një shërbim tjetër të paguar që është i dobishëm për hulumtimin e niveleve të trafikut në faqet e internetit konkurruese. Ju gjithashtu mund të përdorni këtë shërbim për të gjetur informacione rreth fushatave të reklamave të paguara të konkurentëve tuaj dhe detaje të tjera. Ju mund të lexoni më shumë se si unë përdor SEMRush për gjetjen e të dhënave të trafikut.

9. Sameweb Pro

Sameweb.com vë në dispozicion shumë shërbime. Ata ofrojnë një version falas dhe një version pro. Shërbimi i tyre profesional ju lejon të monitoroni statistikat e trafikut në faqen e internetit të konkurrentëve. Ju gjithashtu mund të merrni të dhëna në lidhje me aplikacionet duke përdorur faqen e ngjashmeweb.com.

10. Analizat Quantcast

Quantcast ju ofron një mundësi të shumëfishtë për të zbuluar masat e trafikut të një faqe në internet. Nëse jeni të interesuar të gjeni metrikë për faqen tuaj të internetit, mund të regjistroheni në shërbimet e tyre për të marrë njohuri të hollësishme.

Quantcast gjithashtu u ofron pronarëve të uebfaqes zgjedhjen që të dhënat e zgjedhura të analitikës të jenë në dispozicion të publikut. Shumë pronarë të uebsajtit e shfrytëzojnë këtë sepse mendojnë se u sjell dobi atyre të tregojnë reklamuesit potencialë metrics e faqes së tyre siç verifikohet nga një burim i paanshëm, i besuar i palëve të treta. Kështu që ju mund të kontrolloni për të parë nëse faqja në internet që ju interesoni të hulumtoni ka një profil publik Quantcast në dispozicion.

11.Mjetet e kërkimit

Ngjashëm me SEMRush, Searchmetrics do t’ju tregojë dukshmërinë organike të kërkimit dhe trafikun e kërkimit për një uebfaqe dhe gjithashtu termat e tyre kryesorë të fjalëve që renditen për.

12. Raportet e të ardhurave dhe trafikut

Disa blogerë si Pat Flynn dhe Matthew Woodward shpesh ndajnë raportet e trafikut / të ardhurave të tyre me audiencën e tyre. Kështu që kanë një gërmim në arkivat e tyre për të parë statistikat e tyre të trafikut.

Sigurisht që disa nga këto mjete të palëve të treta nuk kanë imazhin e plotë, por ato me të vërtetë mund t’ju ndihmojnë t’ju japin një aromë të asaj që po ndodh, ky studim i Moz ka disa njohuri të dobishme se si këto mjete mbledhin të dhëna dhe saktësinë e tyre.

Mjetet që mund të përdorni në blogun tuaj

Sidoqoftë, nëse jeni më të interesuar të kuptoni trafikun e blogeve tuaja pak më mirë sesa këto mjete do të jenë shumë të dobishme.

1. Google Analytics

Nëse jeni të interesuar të vëzhgoni hitet e trafikut në ueb në faqen tuaj të internetit, Google Analytics është një burim i mundshëm që mund të përdorni për këtë qëllim. Google Analytics ia vlen të merret në konsideratë nëse dëshironi një zgjidhje falas dhe nuk keni mend t’i ndani të gjitha të dhënat tuaja me monopolin e drejtuar nga reklamat në Internet. Nëse doni më shumë kontroll mbi të dhënat tuaja dhe privatësinë e faqes tuaj, ekzistojnë gjithashtu disa mundësi alternative që mund t’i konsideroni. Me GA ju mund të shihni se nga po vjen trafiku. Njohja me burimet tuaja të trafikut do t’ju ndihmojë të kuptoni audiencën tuaj të synuar shumë më mirë.

2. Analiza e Internetit me ikje

Nëse jeni të interesuar të vëzhgoni trafikun në faqen tuaj të internetit, Clicky ofron versione falas dhe me pagesë që mund të jeni të interesuar të kontrolloni. Clicky integrohet me disa nga të dhënat nga Google Analytics, dhe kjo platformë gjithashtu ju jep grupe opsionesh që nuk janë të disponueshme përmes Google Analytics. Për shembull, Clicky ju ofron disa informacione të hollësishme në lidhje me vizitorët në faqen tuaj të internetit dhe trafikun e kërkimit. Do të mësoni emrin e përdoruesve të tyre, vendndodhjet, ndërmarrjet e pritjes së uebit, shfletuesit në internet, vizitat e kthimit dhe më shumë.

3. Analizë Piwik

Piwik është një platformë falas, me burim të hapur analitik për monitorimin e trafikut në internet në faqen tuaj të internetit.

Piwik ka disa avantazhe të dallueshme në krahasim me Google Analytics dhe platformat e tjera të treta të ofruara nga analitika. Natyra me burim të hapur të softuerit ju lejon të mbani kontrollin e plotë mbi të dhënat tuaja pa lejuar që një palë e tretë e motivuar nga fitimi të ketë akses në të.

Ekzistojnë disa plugins WordPress të disponueshme për t’u përdorur me Piwik, dhe ka edhe mundësi për zhvillim me porosi.

4. Shtypni shtojcën e WordPress-it

Nëse blogu ose faqja juaj e internetit mundësohet nga platforma e blog-ut të WordPress, mund të përdorni shtojcën Statpress për të monitoruar burimet tuaja të trafikut dhe trafikut. Statpress ju jep detaje në lidhje me vizitat në uebfaqen tuaj si nga vizitorët njerëzorë ashtu edhe nga bots. Grafikët janë përfshirë për t’ju ndihmuar të vizualizoni modelet tuaja të trafikut. Do të keni mundësi të shihni matjet tuaja për vizitorë unikë, shikime të faqeve, visits vizita bot, dhe më shumë.

Statpress gjithashtu siguron të dhëna në lidhje me hitet e fundit në faqen tuaj të internetit dhe nga kanë ardhur. Do të keni mundësinë të përdorni një listë të 500 frazave më të fundit të fjalëve që kërkuesit e uebit kërkuan për të gjetur faqen tuaj të internetit.

Statpress është një plugin falas, i vetë-pritur. Ju nuk keni nevojë për një çelës të sigurisë për ta përdorur atë. Ju mbani kontrollin mbi të dhënat tuaja kur përdorni këtë shtojcë.

Ka pasur versione të shumta të Statpress të lëshuara dhe mirëmbajtura nga zhvillues të ndryshëm të shtojcave të WordPress. Lidhja më lart ju çon në versionin që është azhurnuar më së fundmi në kohën e këtij shkrimi.

5. Woopra

Woopra është një shërbim i paguar që ofron analiza të personalizueshme për qëllimet e zbulimit se sa trafiku në internet shkon në faqen tuaj të internetit dhe për të kuptuar bazën e klientit të faqes suaj të internetit. Woopra mund t’ju ndihmojë të krijoni profile individuale për çdo përdorues që viziton faqen tuaj. Ata ofrojnë një provë falas nëse doni të mësoni më shumë.

Në përvojën time të deritanishme, këto burime kanë qenë më të dobishmet për përcaktimin e trafikut në një faqe në internet. Ju mund të përdorni një kombinim të këtyre burimeve për të zbuluar njohuri interesante në lidhje me të dhënat e trafikut në internet dhe metrics për shumë faqe interneti ose blogje të ndryshme në Internet.

A keni përdorur ndonjë burim shtesë për të zbuluar se sa trafik merr një faqe në internet? Nëse po, ju lutemi ndani ato në komente. Unë mirëpres sugjerime për burime të tjera që do të ishin shtesa të mira në këtë listë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map