Alternativa më e mirë Godaddy për Emrat e Domainëve ose Web Hosting

Ka shumë arsye që ju mund të përdorni hostet alternative të internetit dhe regjistruesit e domain.


GoDaddy është një dyqan me një ndalesë për mbajtjen në internet dhe regjistrimet e domain. Sidoqoftë, kjo nuk e bën domosdoshmërisht qëllimin tuaj më të mirë. GoDaddy është një emër shtëpiak i identifikuar me shumë njerëz. Ajo ka krijuar një fortesë në treg me kalimin e kohës. Shërben dhjetëra miliona përdorues dhe gëzon një vetëdije të madhe për markën. Sidoqoftë, prania e tyre e vendosur në treg nuk do të thotë aspak se ata janë më të mirët.

GoDaddy mund të jetë më i njohuri me vetëdije të fortë për markën, por ka edhe alternativa të tjera që kushtojnë më pak se GoDaddy dhe ofrojnë mbështetje dhe karakteristika shumë më të mira të klientit.

3 Regjistruesit e Domainëve Alternativë ndaj GoDaddy

Ju lutemi vini re se nuk do të merrni shumë nga këto karakteristika falas në të gjitha planet e pritjes. Ju duhet të filtroni dhe synoni atë që është e nevojshme për nevojat e faqes tuaj. GoDaddy dyfishohet si një host web dhe një regjistrues domain. Nuk ka asnjë mohim se është ndër regjistruesit më të mëdhenj dhe më të njohur të domenit. Ajo ofron mjete të pranueshme për ndërtimin e faqeve, dhe madje është e shkëlqyeshme për regjistrime për herë të parë.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se është alternativa më e mirë. Ka regjistrues të ndryshëm të fushave alternative që mund të përdorni në vend të GoDaddy. Tregu po bëhet i larmishëm me më shumë mundësi që ofrojnë më shumë vlerë për paratë tuaja.

Cila është qëllimi i regjistrimit të një emri domain nëse nuk mund ta rinovoni përsëri? GoDaddy ka normat më të shtrenjta të rinovimit në treg. Përveç kësaj, ajo gjithashtu përmban një shumë të shitjeve që ju me të vërtetë nuk mund t’i shpëtoni. Këtu janë tre alternativa për të eksploruar:

1. Domain.com

Domain.com dhe GoDaddy janë të dy më të njohurit për shërbimet e tyre të regjistrimit të emrit të domain, por ata të dy gjithashtu ofrojnë opsione pritjeje për klientët e tyre. GoDaddy ofron një zgjidhje të ndershme të pritjes për pronarët e faqeve të reja të internetit megjithatë hostimi i Domain.com me të vërtetë lë shumë për të dëshiruar.

Për lexuesit e makeawebsitehub.com kam një zbritje 20% ekskluzive për gjithçka në Domain.com – thjesht përdorni kupon “SiteHub“Në arka e cila e bën atë një alternativë shumë kosto-efektive për GoDaddy.

Kostoja e domainit për regjistrimin e një domain (.com) – 9,99 $ – me zbritje 7,99 $ – Kodi: Sitehub

2. EmriCheap

NameCheap ka tarifa të lira për regjistrim. NameCheap ngarkon 10.69 dollarë çdo vit për të regjistruar një emër domain dhe 8.88 dollarë për t’u regjistruar për një kohë të kufizuar. GoDaddy, nga ana tjetër, ngarkon regjistrimet në 14,99 dollarë në vit.

GoDaddy është më e mira kur ata kanë nevojë që ju të regjistroheni dhe të blini emrat e domain. Në fakt, çmimet e blerësve për herë të parë janë aq fitimprurës sa që me siguri nuk do ta ndihmoni, por regjistroheni me ta në 0,99 përqind. Tarifat e rinovimit të emrit të domain-it në GoDaddy janë aq të kushtueshme saqë ju bën të ngjeshni kur të merrni njoftime duke ju kujtuar të rinovoni.

Mbrojtje falas e Whois

Mbrojtja Whois është një shërbim opsional që regjistruesit e domenit shpesh ngarkojnë. NameCheap siguron mbrojtje Whois pa pagese për vitin e parë të regjistrimit. Isshtë miqësor për përdoruesit sepse ofron një panel të lehtë për t’u përdorur për administrimin e llogarisë tuaj. NameCheap është i lehtë për t’u përdorur me një sistem mbështetës të gatishmërisë në formën e videove mësimore dhe një sallë bisede mirë.

Përveç që ka çmime miqësore për përdoruesit, NameCheap nuk ju shqetëson duke ju spamming me shumë email email marketing.

rekuizitë

• Ofron transferime të domain falas – Namecheap do t’ju ndihmojë të lëvizni faqen tuaj të internetit në platformën e tyre falas.

• Garancia e parave – Ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave për vlerësimin nëse doni të qëndroni në shërbimin e tyre. Nëse ndryshoni mendim, të paktën ju keni një muaj për të marrë një rimbursim.

• Jep vlerë për para – Regjistrimi me Namecheap ju lejon të keni qasje në disa veçori kryesore pa kosto. Për shembull, ju keni një hyrje një vjeçare në një certifikatë falas SSL që paguhet vetëm pas një viti.

Cons

• Kohëzgjatja e Namecheap ka tendencë të jetë pak e paqëndrueshme në kohë.

• ngarkesa me shpejtësi të ngadaltë.

3. rri pezull

Hover është një bashkim i tre regjistruesve të tjerë të domain. Shtë e lehtë për t’u përdorur sepse regjistrimi i domenit është gjithçka që Hover specializuar në treg. GoDaddy mund të jetë një dyqan me një ndalesë që regjistron emrat e domain dhe faqet e internetit të hosteve, por lloji i shitjeve që ata u imponojnë përdoruesve në një përpjekje për të promovuar produktet e tyre të tjera është i bezdisshëm.

Përqendrimi në regjistrimin e domenit e bën Hover-in të qëndrojë sepse kjo do të thotë se të gjitha energjitë e tyre janë në sigurimin e regjistrimit të domain dhe mbështetja është e përsosur. Si rezultat, ata kanë shërbim shembullor të klientëve me njerëz të përkushtuar që përpiqen t’i bëjnë përdoruesit përmbajtje.

rekuizitë

• Nuk ka asnjë shitje në Hover.

• mimet janë transparente.

• isshtë i lehtë për t’u përdorur.

• Ofron mbështetjen më të mirë të shërbimit ndaj klientit.

• Hover integrohet mirë me aplikacionet e tjera.

• Hover përparëson mbrojtjen e të dhënave.

Cons

• Planet e lëvizjeve janë pak të kushtueshme në krahasim me regjistruesit e tjerë.

Zgjedhja e Regjistrit të Domainëve më të Mirë

Tregu është i përmbytur me kaq shumë regjistrues domenesh sa që mund të jetë dërrmuese të njohësh atë të duhurin. Pas identifikimit të emrit të duhur të domain-it për uebfaqen tuaj, këtu janë disa faktorë që duhet të merrni parasysh kur zgjidhni regjistruesin e domenit tuaj:

• Kontrata dhe çmimi

Regjistruesit e ndryshëm të domenit kanë çmime të ndryshme. Identifikoni regjistruesit që plotësojnë ose afrohen për të përmbushur buxhetin tuaj. Ju gjithashtu dëshironi të pyesni për të gjitha shpenzimet e përfshira, shmangni pritë me akuzat për të cilat nuk keni qenë në dijeni gjatë procesit të regjistrimit.

• Transferet e Domainit

Bëni disa hulumtime në lidhje me politikën e transferimit të domainit të një regjistruesi për të shmangur bezdi nëse duhet të ndërroni dyqanet. Disa regjistrues domenesh nuk lejojnë transferime, dhe disa ngarkojnë për të kryer transferime. Ju duhet t’i dini këto detaje kur vlerësoni opsionet tuaja.

• Shërbimi ndaj klientit

Leximi i rishikimeve është një fillim i mirë për të mësuar se çfarë thonë përdoruesit e mëparshëm në lidhje me përvojat e tyre të kujdesit ndaj klientit. Përndryshe, mund të provoni sistemet e kujdesit ndaj klientit të një hosti për të parë përgjegjësinë dhe funksionalitetin e tyre.

Ofruesit Alternativë të Web Hosting për GoDaddy

Nëse keni ndërmend të kërkoni një pritës alternative në internet, duhet të dini llojet e web hosting në dispozicion:

1) Web Sharing i Ndarë – Ofruesi i mbajtjes së faqeve në internet pret faqe të shumta në serverin e tij. Ky aspekt i ndarjes bën që pritja e përbashkët në internet të jetë më pak e kushtueshme sepse kostot e serverit janë të përbashkëta. Një pengesë e përbashkët e pritjes në internet është se një faqe në internet mund të heq pjesën tjetër nëse përplaset vërtet keq.

2) VPS Web Hosting – Server Virtual Privat (VPS) është më shumë si një host i përbashkët në internet. Sidoqoftë, disa faqe në internet janë pritur në të njëjtin server.

3) Web Hosting i Dedikuar – Ky lloj përqendrohet në faqet e internetit që kërkojnë shumë hapësirë ​​të serverit. Faqet që kërkojnë këtë lloj hostimi, zënë një server të tërë. Ky host i vetëm e bën të kushtueshëm të kushtueshëm, por shumë të fuqishëm.

4) WordPress Web Hosting – Specializohet në mbajtjen e faqeve në internet të krijuara me populloren CMS WordPress.

Më poshtë janë një listë e konkurrentëve të GoDaddy që ju rekomandoj për të pritur:

1. BlueHost

BlueHost ofron lloje të përbashkëta, WordPress, Rishites, të dedikuar dhe VPS të mbajtjes në internet. Shërbimi ndaj klientit është një aspekt i rëndësishëm i çdo biznesi. Si klient, duhet të jeni në gjendje të arrini tek ofruesi i shërbimit tuaj në çdo moment të nevojës. BlueHost ofron mbështetje shumë më të mirë të shërbimeve të klientit sesa do të merrni ndonjëherë nga GoDaddy.

Ju mund t’i arrini ata përmes telefonit në çdo kohë të ditës për të marrë ndihmë ose për të pyetur për shërbimet e tyre. Kjo mënyrë e komunikimit u jep përdoruesve të menjëhershëm një qasje të menjëhershme në shërbimet që kërkojnë. GoDaddy, nga ana tjetër, mbështet përdoruesit përmes një dhome bisede, e cila nuk është e koordinuar mirë dhe ka një normë të ngadaltë të përgjigjes.

GoDaddy është themeluar mirë dhe ka për detyrë të servisojë shumicën e saj të madhe të përdoruesve. Shumicën e herëve, serverat në host janë të mbingarkuar. Kjo vetëm bën që shërbimet e saj të ngadalësohen dhe rezultatet gjithnjë paraprijnë nga ngadalësimi i dhimbshëm i faqeve. Ju me siguri dëshironi të zgjidhni një platformë të besueshme dhe gjithëpërfshirëse të performancës së lartë si BlueHost.

Një faqe në internet ju kushton shumë dollarë për vetëm pak offline për disa sekonda. Mikpritësit kompetentë provojnë nivelin e tyre më të mirë për të shmangur ndërprerjet e faqes në internet për klientin e tyre, dhe BlueHost ka një sistem rezervë të quajtur CloudSite. Në rast të ndonjë joproduktive, CloudSite automatikisht merr përsipër.

BlueHost ofron mësime trajnimi dhe video për përdoruesit që kanë nevojë për ndihmë. Këto mësime dhe video vijnë në ndihmë kur ju duhet të bëni zgjidhje personale. BlueHost i kushton shumë vëmendje mësimeve. Ata krijojnë përmbajtjen e tyre dhe e azhurnojnë atë rregullisht. GoDaddy u jep burime njerëzve të krijojnë përmbajtjen e tyre: një sabotazh ndaj cilësisë së përmbajtjes.

rekuizitë

• Ka shpejtësi të shkëlqyeshme të ngarkimit të faqeve.

• Ofron strehim në re që parandalon kohën e prishjes.

• Ofron shërbime të shkëlqyera për klientët.

• Lejon transferime të pakufizuara të të dhënave.

• pricesmimet e tyre janë të përballueshme.

• Ata kanë një cPanel më të shpejtë që ndihmon përdoruesit migrues të instalojnë WordPress dhe Joomla.

Cons

• Politikat e përdorimit të tij kufizojnë pritjen e tyre të pakufizuar.

• imponon rritjen e çmimit gjatë rinovimeve.

• Pagesa për transferimet në sit.

• I mungon një ofertë e planit mujor.

• Ai u jep përdoruesve kontrollin minimal mbi kopjimin e të dhënave automatike.

Shko tek www.BlueHost.com dhe klikoni në “Fillo tani”.  përdorim kjo lidhje për të marrë një Emri i domainit FALAS.

2. HostGator

Opsionet e hostimit të HostGator sillen nga servera në internet, cloud, shitës, VPS, të dedikuar, WordPress, përkushtim dhe Windows. Ky është një nga ushtruesit më të besueshëm me 100 për qind kohë dhe aftësi të shkëlqyeshme të menaxhimit.

HostGator administron në mënyrë efikase hapësirat e serverëve të tyre, duke minimizuar rastet e mbingarkesës dhe përdorimin e dominimit nga burime të vetme. Mimet e tyre janë fleksibël sepse konsiderojnë gjithashtu përdorues që duan të presin vetëm një sit. Ata ofrojnë më shumë shërbime për ato që paguani duke mposhtur GoDaddy deri tani.

rekuizitë

• Ka një shumëllojshmëri të planeve të pritjes me shërbime të mëdha të përbashkëta pritëse.

• goodshtë e mirë për fillestarët dhe bizneset e vogla.

• Paraqet me kohë të madhe.

• Ofron shërbime të transferimit falas.

• Ka personalizuar firewall-et kundër sulmeve DDoS.

• Hapësirë ​​e pakufizuar në disk dhe gjerësia e bandës.

• Planet Linus dhe Windows janë në dispozicion në serverat e përbashkëta dhe të dedikuar.

Cons

• Përgjigje e ngadaltë e shërbimit ndaj klientit.

• Akordon tarifa shtesë për tu rikthyer nga kopjet rezervë.

• Nuk ofron ndonjë regjistrim falas të domenit.

3. SiteGround.

GoDaddy definitivisht mund të marrë disa mësime se si të menaxhoni dhomat e bisedave nga SiteGround. SiteGround ofron shërbim të shkëlqyeshëm për klientët përmes dhomave të bisedave. Biletat janë shumë të shpejta dhe zgjidhja e problemeve të tyre i lë përdoruesit të kënaqur. Konsumatorët duan të ndjehen të rëndësishëm dhe të trajtohen drejt. SiteGround e kupton luftën dhe kapitalizon në dhënien e shërbimeve më të mira të klientit.

SiteGround është një platformë e besueshme sepse shkon një milje ekstra në monitorimin e serverëve të tyre në kohë reale vetëm për të siguruar që gjithçka rrjedh në të njëjtën kohë. Mjeti i monitorimit të serverit që ata përdorin është aq i efektshëm sa që në shumë raste, automatikisht bën zgjidhje të problemeve pa ndërhyrje njerëzore.

Aq sa GoDaddy kapitalizon regjistrimin e më shumë numrave, ata janë të dobët në mbajtjen e përdoruesve të lumtur dhe ruajtjen e kënaqësisë së klientit. Në krahasim me SiteGround, i cili vazhdimisht po bën emër për vete, GoDaddy duhet të rimarrë besimin e humbur. SiteGround po përmirëson vazhdimisht produktet dhe shërbimet e tij për të mirën e klientëve të saj.

rekuizitë

• Përmirësimi i performancës dhe sigurisë duke asimiluar me CloudFlare.

• U jep përdoruesve lirinë për të zgjedhur vendet e serverit.

• Ka serverë të aktivizuar http / 2.

• Sistemi i shkëlqyeshëm i mbështetjes së klientit.

• Ofron përdorime falas të përdoruesve.

• Ata kanë një ekip aktiv të sigurisë së klientit.

• Ofron llogari të pakufizuara të postës elektronike.

Cons

• Ruajtja është minimale.

• Mungon një alternative e serverit Windows.

• Nuk ka një paketë të përbashkët pritëse prej një muaji në muaj.

• Të dhëna të rrepta mbi politikën e përdorimit.

Në përfundim

Të gjitha këto alternativa nuk janë aspak një garanci se ekziston një alternativë perfekte për mbajtjen në internet. Theështja është që të ju jap opsione që funksionojnë shumë më mirë sesa ato që mund të mashtroheni duke besuar janë ofruesit më të mirë të pritjes në internet ose regjistruesit e domain. Nga alternativat e lartpërmendura, është e qartë se GoDaddy mund të bëjë më mirë. Ndërkohë, ka shumë konkurrentë të tjerë të gatshëm që mund t’ju shërbejnë mirë. Nëse nuk jeni duke eksploruar opsione të tjera, ju lutemi bëni. Nëse nuk funksionon, gjithmonë mund të kërkoni përmes politikës së tyre të garantimit të kthimit të parave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector