Zgjidhjet më të mira për ruajtjen e kopjes falas në cloud – 2020

Ndërsa teknologjia ka kaluar shumë gjatë dekadave të fundit, skedarët dixhitalë nuk janë imun ndaj çështjeve. Të dhënat mund të humbasin, korruptohen dhe fshihen, duke ju lënë shumë pak mundësi për shërim. Edhe disku më i avancuar i gjendjes së ngurtë mund të ketë probleme që i bëjnë skedarët tuaj të padobishëm. Pavarësisht nëse drejtoni një biznes ose keni skedarë të rëndësishëm personal që ju nevojiten për të mbajtur të sigurt, shërbimet rezervë janë të domosdoshme.


Shërbimet më të mira rezervë falas shfrytëzojnë ruajtjen e cloud. Mund të ruani skedarë individualë në cloud ose të bëni kopje rezervë të plotë të të gjithë sistemit tuaj kompjuterik. Disa ofrues të shërbimeve madje kryejnë rregullisht kopje rezervë automatike, duke e bërë procesin praktikisht të pamend.

Të gjithë skedarët tuaj mbahen jashtë faqes në një strukturë të siguruar. Nëse ndonjë gjë shkon keq, ju lehtë mund të përdorni ato skedarë të mbështetur për të parandaluar problemet e ndërprerjes dhe të qëndrueshme të të dhënave.

Nuk ka asnjë mungesë të shërbimeve rezervë me bazë cloud. Në këtë udhëzues, ne do të shpërndajmë disa nga opsionet më të mira falas që mund të provoni sot.

Bazat e rezervave të bazuara në re

Së pari gjërat, si funksionon ruajtja e cloud? Koncepti i sistemeve rezervë me bazë cloud është relativisht i thjeshtë. Shanset janë, ju tashmë po përdorni një formë të tij për përdorim personal. Ruajtja e reve ka bërë përparime të mëdha në dekadën e fundit. Shumë smartphone dhe tableta të njohura i përdorin ato për të shpërndarë informacione, foto dhe më shumë në pajisjet e përbashkëta. Shërbimet e rezervimit në cloud punojnë në të njëjtën mënyrë.

Në thelb, ruajtja e “cloud” nuk është asgjë tjetër përveç ruajtje në distancë. Ofruesit e shërbimeve kanë qendra të mëdha të të mbushura me serverë të lidhur dhe pajisje të ruajtjes. Këto qendra të të dhënave monitorohen shumë. Shumica kanë protokolle të rrepta sigurie për t’i mbajtur gjërat pa probleme. Plus, ofruesit e shërbimeve shpesh përdorin taktika të sigurisë fizike dhe dixhitale për të parandaluar qasjen e paautorizuar.

Kur blini një plan rezervë me bazë cloud, po investoni në disa nga burimet e qendrës së të dhënave. Atëherë mund të qaseni në ruajtjen tuaj të caktuar nga kudo në botë. Ndërsa disqet tradicionale janë të shkëlqyera për ruajtjen lokale, ato janë të ndjeshme ndaj gjithçkaje nga vjedhja deri në dëmtimet fizike. Duke i ruajtur kopjet rezervë në re, mund të jeni të lehtë duke e ditur që skedarët tuaj janë të sigurt dhe gjithmonë të disponueshëm për qasje.

Sshtë një alternative me rrezik të ulët për pajisjet e ruajtjes fizike që keni në vend. Në varësi të ofruesit të shërbimit të veçantë dhe planit që ju zgjidhni, ju gjithashtu mund të keni qasje në karakteristika shtesë. Këto përfshijnë kopje rezervë në kohë, transmetim në media, softuer bashkëpunues dhe më shumë. Shërbimet rezervë janë vërtet fleksibël, duke ju lejuar të përshtatni planin tuaj për të përmbushur nevojat tuaja.

Përfitimet e kopjeve rezervë të reve

Ekzistojnë disa arsye pse shërbimet e ruajtjes së cloud dhe rezervës po bëhen gjithnjë e më të njohura në mesin e pronarëve të biznesit dhe individëve. Këtu janë disa nga përfitimet më domethënëse që këto shërbime duhet të ofrojnë.

Qasja në skedarët tuaj nga kudo

Një nga gjallërimet më të mëdha për ruajtjen e cloud është që ju të mund të përdorni skedarët tuaj nga shumë kudo në botë. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti dhe kredencialet e hyrjes. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse punoni në distancë ose e gjeni veten që ju nevojitet disa skedarë në lëvizje. Më në fund mund të zhyteni atë shkop USB dhe të merrni skedarët tuaj kur të keni nevojë për to.

Shumica e ofruesve të rezervave gjithashtu ju japin fleksibilitet me mënyrën e hyrjes së të dhënave tuaja. Ju mund të hapni skedarët tuaj në një laptop, tabletë ose smartphone. Plus, ju mund t’i jepni qasje shumë njerëzve në familjen tuaj ose në ekipin tuaj.

Virtualisht pa mirëmbajtje

Siç e përmendëm edhe më parë, të dhënat tuaja ruhen në një server fizik që menaxhohet plotësisht nga ofruesi i cloud. Pra, nuk është e nevojshme të mirëmbani pajisjet tuaja. Kjo jo vetëm që zvogëlon mundësinë e humbjes ose dëmtimit të skedarëve tuaj, por gjithashtu mund të minimizojë kostot tuaja. Bizneset e vogla mund të përfitojnë nga ky fakt për të kursyer para dhe për të përmirësuar nivelin e fundit.

Zgjidhje e shkallëzuar e ruajtjes

Mendoni për kufizimet e ruajtjes në vend. Ju lehtë mund të mbaroni hapësirën dhe të detyroheni të azhurnoni pajisjet tuaja. Kjo është mjaft e zakonshme në mesin e bizneseve të vogla që janë në rritje. Me kopje rezervë të mbështetur në re, kjo nuk është çështje. Ju lehtë mund të azhurnoni planin tuaj për të përfshirë më shumë burime me vetëm disa klikime.

Rimëkëmbja e thjeshtë e katastrofës

Për bizneset, shërbimet rezervë luajnë një rol të rëndësishëm në mbajtjen e kompanisë tuaj të sigurt dhe të përgatitur. Në rast të një dështimi katastrofik që ndalon të gjitha operacionet e biznesit, ju lehtë mund të rivendosni sistemet dhe skedarët tuaj. E njëjta gjë nuk mund të thuhet me ruajtje fizike. Një shërbim rezervë duhet të jetë një pjesë integrale e planit tuaj të urgjencës për të mbajtur të mbrojtur organizatën tuaj.

Ruajtja afatgjatë

Ndërsa pajisjet e ruajtjes shërbejnë të gjithë për të njëjtin qëllim, teknologjia që drejton pajisjet evoluon mjaft shpejt. Në të kaluarën, ruajtja mekanike ishte e vetmja mundësi. Pastaj, u fut ruajtja në gjendje të ngurtë. Edhe sot, aftësitë e ruajtjes me bazë cloud po shtyhen në kufijtë e saj.

Nëse do të investonit në pajisjet e ruajtjes fizike, ajo pajisje do të vjetrohet vetëm në disa vite. Ofruesit e cloud po punojnë vazhdimisht për të përmirësuar teknologjinë e tyre. Kur ato përparime janë bërë, ju duhet të përfitoni prej tyre. Ju nuk do të duhet as të bëni ndonjë transferim ose migracion të gjatë. Do gjë bëhet automatikisht, duke e vjetëruar një gjë të së kaluarës.

Ruajtja me kosto efektive

Më në fund, shërbimet rezervë me bazë cloud janë shumë më kosto-efektive sesa alternativat. Një pajisje ruajtëse mund të kushtojë qindra ose mijëra dollarë për të blerë. Jo vetëm kaq, por duhet të paguani për mirëmbajtjen dhe mirëmbajtjen. Shërbimet rezervë kanë pagesa mujore përpara dhe punojnë në një model çmimesh të bazuar në pajtim. Shtë më e lirë, më e lehtë për t’u planifikuar dhe nuk bëhet e vjetëruar. Kështu, ju mund të investoni në backup më herët dhe të kurseni para në planin afatgjatë.

Disavantazhet e shërbimeve të kopjimit në cloud

Si me çdo pjesë të teknologjisë, ka disa disavantazhe për t’u kujdesur. Këto çështje nuk do të prekin të gjithë, por ato ia vlen të merren parasysh.

Mbështet në Speed ​​Solid Internet

Për shkak se të dhënat ruhen nga distanca, shërbimet rezervë mbështeten shumë në një lidhje të mirë në internet. Për të qenë me të vërtetë efektiv, lidhja juaj duhet të jetë e shpejtë dhe e besueshme. Nëse jeni duke vrapuar me shpejtësi më të ngadaltë, rezervimet mund të kërkojnë një kohë për të përfunduar.

Ju gjithashtu mund të hasni probleme duke provuar të kryeni kopje rezervë gjatë orarit të pikut të punës. Ato kanale të të dhënave janë të paketuara, të cilat mund të krijojnë disa vonesa.

Mund të mos plotësojë standardet e pajtueshmërisë

Nëse punoni në një industri që ka udhëzime të rrepta të të dhënave, ruajtja e cloud mund të mos plotësojë kërkesat e pajtueshmërisë. Objektet shëndetësore dhe shërbimet financiare kërkojnë protokol shumë të rreptë të të dhënave për të mbajtur informacionin e ndjeshëm. Gjithmonë ekziston rreziku i ruajtjes së cloud, të cilin do ta pranojmë pak.

Edhe nëse nuk duhet të ndiqni standardet e pajtueshmërisë, dobësitë e ruajtjes së cloud vlen të merren parasysh. Nëse keni ndonjë të dhënë personale në lidhje me klientët, do të duhet të shkoni me një ofrues të shërbimit të besueshëm me protokollet më të larta të sigurisë.

Kufizimet e brezit

Ofruesit e ruajtjes në cloud shpesh kanë kufizime në gjerësi të brezit për të parandaluar ndonjë problem të lidhjes. Shpesh do t’i hasni këto kufizime në planet falas. Nëse keni shumë të dhëna për të transferuar, kjo mund të jetë një problem. Ju mund të hasni tarifa marrëse ose shtesë nëse tejkaloni ndarjen e të dhënave tuaja.

Dobësitë e sigurisë

Përkundër të gjitha sistemeve të shkëlqyera të sigurisë atje, çdo pjesë e të dhënave që kalojnë nëpër internet është akoma e ndjeshme ndaj sulmeve. Ka pasur disa sulme të profilit të lartë kundër ofruesve të cloud. Këto sulme përfshinin informacione dhe të dhëna të vjedhura.

Do biznes dhe individ është i ndjeshëm ndaj sulmeve. Pra, nuk është një çështje që është unike për sistemet rezervë cloud. Vetëm sigurohuni që të lexoni shtypjen e mirë dhe të shihni se cilat lloje të protokolleve të sigurisë janë në vend para se të vendosni të shkoni me një plan shërbimi falas rezervë.

Shërbimet më të mira falas rezervë

Google Drive

Google Drive është, ndoshta, një nga ofruesit më të njohur të shërbimit cloud atje. Ky shërbim ju lejon të ruani skedarët tuaj në cloud dhe t’u qaseni atyre pothuajse çdo pajisje. Ka aplikacione të dedikuara për smartphone dhe tablet. Plus, thjesht mund të përdorni shfletuesin tuaj për të hyrë në llogarinë tuaj dhe për të shkarkuar skedarë sipas dëshirës tuaj.

Shërbimi gjithashtu funksionon mirë me produktet e tjera të Google. Google G-Suite, i cili përfshin aplikacione si Docs, Gmail, Takohen, Kalendari dhe më shumë, ka të bëjë me bashkëpunimin në re. Pra, funksionon pa probleme me Drive.

Plani falas përfshin 15 GB depozitë. Mund të përdoret për gjithçka, nga skedarët e dokumenteve deri te fotot. Google Drive përdor Sigurinë e Shtresave të Transportit, i cili kodon të dhënat ndërsa është duke u transferuar në dhe nga pajisja juaj.

pCloud

Premium pCloud

pCloud është një ofrues unik shërbimi me karakteristika fleksibël. Shtë e shkëlqyeshme si për bizneset ashtu edhe për individët. Nuk ka kufizime skedarësh për tu shqetësuar. Plus, shërbimi mbështet streaming. Kështu që, ju mund të ngarkoni muzikë ose skedarë video dhe t’i shijoni ato në lëvizje.

Plani falas vjen me 10 GB depo. Ekzistojnë disa oferta për të rritur atë shumë. Protokollet themelore të sigurisë përdoren për të mbajtur të dhënat tuaja të mbrojtura. Sidoqoftë, pCloud gjithashtu ka sistemin e vet të pronarit të quajtur pCloud Crypto. Ky sistem “i pathyeshëm” vjen me një tarifë mujore, por mund të jetë me vlerë të merret në konsideratë nëse po merren me skedarë të ndjeshëm.

Dropbox

Dropbox ju lejon të ndani skedarë dhe dosje të tërë nëpër pajisje. Ashtu si Google Drive, është mirë për bashkëpunim. Ndërsa nuk ka të gjitha tiparet e Drive, ju mund të redaktoni skedarët e Microsoft Word direkt në internet. Ashtë një prekje e bukur që mund t’ju ​​kursejë kohën në lëvizje.

Ndarja e ruajtjes me Dropbox është në anën më të vogël. Planet falas kanë vetëm 2 GB hapësirë ​​rezervë. Sidoqoftë, ofruesi ju jep mundësinë të fitoni më shumë. Ju mund të merrni deri në 18 GB depo nëse përfundoni disa detyra të thjeshta. Dropbox gjithashtu ofron plane të paguara për bizneset nëse keni nevojë për të azhurnuar burimet tuaja.

Dropbox nuk është për të gjithë, kështu që për t’ju ndihmuar Unë kam krijuar këtë udhëzues në alternativat më të mira të Dropbox.

iCloud

Nëse jeni njohur me ekosistemin e Apple, iCloud mund të jetë për ju. Ajo funksionon në të gjitha pajisjet e Apple, duke ju lejuar të kaloni pa probleme nga një vegël në tjetrën. Mund të ruani një gamë të gjerë skedarësh në diskun tuaj iCloud dhe të përfitoni nga aplikacionet e produktivitetit të Apple. Shumë nga ato aplikacione madje kanë një homolog në internet, të cilit mund t’i qaseni direkt në një shfletues.

iCloud ka disa veçori unike të automatizuara. Ju mund ta vendosni pajisjen tuaj që të dërgojë fotografi automatikisht në cloud për sigurinë dhe shpërndarjen. Shtë gjithashtu e shkëlqyeshme për sinkronizimin e kalendarëve, shënimeve dhe kontakteve. Kur bëhet fjalë për sigurinë, iCloud përdor kriptimin nga fundi në fund dhe disa sisteme autentifikimi. Planet falas përfshijnë 5 GB depozitë.

MediaFire

MediaFire është ideale për skedarë më të mëdhenj. Për dallim nga ofruesit e tjerë të cloud, ky shërbim nuk ka ndonjë kufizim të rreptë të brezit. Kështu që, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për goditjen. Plani falas vjen me 10 GB depo. Megjithëse, ju mund të plotësoni oferta ose të referoni miqtë për të fituar deri në 50 GB. Planet e paguara janë gjithashtu në dispozicion.

Aplikacione të përkushtuara për shumicën e sistemeve operative celular janë në dispozicion. Ju gjithashtu mund t’i ftoni njerëzit të shikojnë, bashkëpunojnë dhe shkarkojnë skedarët. Ofruesi i shërbimit përdor një lidhje TLS për të mbajtur të dhënat e koduara në tranzit. Seancat individuale të përdoruesve mbahen gjithashtu të sigurta.

MEGA

MEGA është një ofrues i shërbimit rezervë me seli në Zelandën e Re. Kjo kompani ofron një hapësirë ​​mbresëlënëse prej 50 GB hapësirë ​​për ruajtje falas. Ju mund ta përdorni atë ruajtje për çfarëdo që dëshironi. Jo vetëm që mund të ruani skedarë, por veçoritë e ndarjes së skedarëve janë gjithashtu të disponueshme për të promovuar bashkëpunimin. Përfshihen një sistem i integruar video dhe mesazhesh. Shtë e sigurt për t’i mbajtur bashkëpunimet tuaja private.

Nga pikëpamja e sigurisë, MEGA bën një punë të mirë. Shërbimi përdor encryption fund-në-fund. Ekziston edhe vërtetimi me dy faktorë. As MEGA nuk ka qasje në të dhënat tuaja, duke siguruar paqe mendore.

FlipDrive

FlipDrive ofron 10 GB depo vetëm për t’u regjistruar. Ashtu si ofruesit e tjerë, ka mënyra për të fituar më shumë pa shpenzuar një monedhë. FlipDrive ofron disa karakteristika të sigurisë për t’ju mbajtur të sigurt. Shkëmbimi i skedarëve është i përfshirë. Miqtë tuaj mund të hyjnë në skedarë të përbashkët deri në 25MB në madhësi, pa pasur nevojë të krijojnë një llogari. Me një llogari, ju mund të lejoni hyrjen në të gjithë dosjet dhe të jepni leje për të modifikuar të dhënat.

Ju mund të hyni në hapësirën tuaj të ruajtjes direkt përmes një shfletuesi në internet ose të përdorni aplikacionin shumë-platformë të FlipDrive. Ofruesi i shërbimit ka disa aftësi transmetimi. Ekziston gjithashtu një veçori e dedikuar rezervë për të siguruar që gjithmonë të mbroheni.

kuti

Box është një ofrues i shërbimit të përqendruar në biznes që e bën bashkëpunimin me të tjerët një cinch. Mund të ndani skedarë dhe dosje me të tjerët përmes një lidhjeje të thjeshtë. Nuk ka nevojë që të tjerët të krijojnë një llogari. Ju mund të përdorni skedarët tuaj përmes një shfletuesi ose në një aplikacion të pavarur.

Një gjë që e veçon Kutinë nga konkurrentët e saj është përkushtimi i saj ndaj pajtueshmërisë. Ofruesi i shërbimeve ka zgjidhje për shumicën e industrive dhe mund t’ju ofrojë një plan për t’u pajtuar me HIPPA, PCI, GDPR, dhe më shumë. Shtë e rëndësishme të theksohet se ato mund të vijnë me tarifa shtesë. Plani falas është i disponueshëm për këdo dhe vjen me 10 GB depo.

Disk Yandex

Yandex Desk është një ofrues i shërbimit rezervë me bazë në Rusi. Plani falas vjen me 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje në cloud dhe ka një mori karakteristikash të shkëlqyera. Ju mund të krijoni dosje publike dhe private për ndarje të lehtë. Disa skedarë, disa si ato të bëra me Microsoft Word, mund të redaktohen në internet me të tjerët.

Ky shërbim rezervë gjithashtu vjen me një përzgjedhje të mjeteve të shkëlqyera të produktivitetit. Për shembull, mund të shkarkoni skedarë nga serveri me shumicë ose automatikisht të ruani skedarë individualë në cloud. Yandex Desk kodon skedarët kur ato po transferohen. Nëse ngarkoni skedarë që janë më të mëdhenj se 1 GB në madhësi, ato skanohen automatikisht edhe me program antivirus.

Sync

Sync ofron një hapësirë ​​modeste prej 5 GB hapësirë ​​për llogari falas. Ndërsa kjo nuk është aq shumë hapësirë ​​sa ofruesit e tjerë, ekzistojnë disa karakteristika të shkëlqyera për të përfituar. Së pari, ju mund të bashkëpunoni me njerëz të shumtë në të njëjtën skedar. Si pronar i skedarit, ju mund të implementoni afate kohore, të shtoni mbrojtjen e fjalëkalimit dhe të aktivizoni njoftimet.

Aplikacionet e dedikuara janë në dispozicion për shumicën e sistemeve operative, celular ose ndryshe. Kjo ju lejon të përdorni skedarë në të gjitha pajisjet tuaja. Nëse keni disa skedarë që doni të kufizoni qasjen edhe më tej, Sync ka një veçori unike të quajtur Vault. Ajo ruan skedarë të arkivuar që kanë nevojë për një shtresë shtesë të mbrojtjes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map