Lynda.com преглед

Ако се интересувате от научаването да кодирате и искате полезен ресурс, който може да ви научи на всичко за JavaScript, PHP, CSS и много други, тогава Lynda.com може би е точно това, което търсите. Тъй като изборът на редактор на PCMag за онлайн обучение, онлайн обучението за разработчици не става много по-добро от Lynda.com.


Създадена през 1995 г. от Брус Хевин и Линда Вайнман, Lynda.com е един от оригиналните новатори на обучението по онлайн технологии. Оттогава на сцената излязоха други програми за обучение в областта на технологиите като Codecademy и Treehouse, но обширната библиотека на Lynda.com със стотици видео курсове за кодиране и обучение на разработчици продължава да я прави един от най-популярните и уважавани ресурси за обучение на разработчици в Уеб днес.

Със списък с клиенти, състоящ се от правителства, голям бизнес и над милион начинаещи кодери и разработчици от цял ​​свят, Lynda.com е без съмнение един от най-добрите налични онлайн ресурси за обучение. Въпреки това, тъй като има и други опции, които осигуряват и задълбочено обучение по кодиране, нека разгледаме по-подробно Lynda.com и се надяваме да ви помогнем да решите дали курсовете му за кодиране са подходящи за вас.

Lynda.com подробности за обучението по кодиране

Lynda.com предлага видео обучения по редица теми, вариращи от Photoshop и Dreamweaver до управление на проекти и интернет маркетинг, но обширното обучение по кодиране на сайта може да бъде намерено в секцията „Обучение за разработчици“. В този раздел ще намерите множество обучения, обхващащи всичко – от разработка на приложения и уеб до дизайн на игри. Всъщност има курсове за всеки език за кодиране, включително:

• HTML
• Java
• JavaScript
• PHP
• CSS
• ° С++
• Python
• Ruby
• Android
• iOS

Както ясно показва този списък, учебната библиотека на Lynda.com е наистина пълноценен учебен ресурс за настоящите и амбициозни програмисти. Най-хубавото е, че всяка седмица се добавят нови курсове.

Курсове за обучение на Lynda.com

Вместо да ви предоставят един дълъг видеоклип след друг, което затруднява получаването на нужната информация, експертните инструктори в Lynda.com разделиха всеки курс на серия от кратки и сладки уроци в стил ръководство.

Типичният курс за кодиране съдържа приблизително 40 видеоклипа, групирани заедно в глави. Самите видеоклипове съдържат екшън на живо, екрани и интелигентни табла. Те също са проектирани да имат идеален смисъл сами по себе си, така че можете да преминете направо към видеото, от което се нуждаете, вместо да преминавате през цял курс. В допълнение към страхотните структури на курсовете, курсовете на Lynda.com се произвеждат от действителни професионалисти, които практикуват това, което преподават, а не само говорещи глави и платени актьори, като някои от другите сайтове за онлайн обучение.

Докато месечната цена на абонамента за $ 25 за Lynda.com е смехотворно ниска, има и безплатни видео секции, които ви позволяват да прегледате курс преди да се регистрирате. Има дори безплатни видео стенограми и примерни файлове, за да можете да стартирате добре.

Тъй като най-добрият начин да се научите е всъщност да направите, много от курсовете за кодиране, открити в раздела „Обучение за разработчици“ на Lynda.com, поставят акцент върху действително създаването на приложение, уебсайт или подобен продукт. Виждането на продукт до завършване е важно умение за всеки кодер, а видео уроците в Lynda.com са създадени да ви помогнат да развиете това умение.

Lynda.com Видео и поддръжка

Качеството на видеоклиповете в Lynda.com е доста впечатляващо. Плеърът не само е голям, но има раздели по-долу за видео преписите, подробности за курса, бележки и често задавани въпроси. Функцията за видео транскрипт дори е в състояние да се синхронизира с гласа на инструктора.

Качеството на изображението и звука на видеоклиповете също е отлично. Междувременно инструкторите са информативни, лесни за разбиране и се натъкват на истински експерти. Това е глътка свеж въздух в сравнение с други сайтове за обучение с презентатори, които звучат повече като платени актьори, отколкото знаещи инструктори.

Lynda.com предоставя и отлична поддръжка. В допълнение към онлайн помощни файлове и формуляр за контакт по имейл, сайтът предлага и безплатни телефонни номера в САЩ и Международни за техническа поддръжка и отговори на всички въпроси, които може да имате.

Потенциални недостатъци

Въпреки че споменахме редица положителни характеристики на Lynda.com, като всеки тип обучение, сайтът не е без някои недостатъци. Поради факта, че е по-голям и утвърден от другите сайтове за обучение на програмисти, материалът се актуализира по-рядко. Като се има предвид, датата на публикуване е посочена за всеки курс. В Lynda.com липсват и форумите на общността, открити в Codecademy, Treehouse и други сайтове за обучение. За разлика от Treehouse, Lynda.com също не успява да осигури кариерна помощ. Ако търсите повече информация за кариерата на уеб програмисти, тогава проверете моето ръководство за това как да станете уеб програмист.

Долната линия

На Lynda.com може да липсва форум и кариерна помощ, но ако ви е писнало от камбани и свирки и просто търсите солидна инструкция без пух, това определено е дестинацията за обучение за вас. Независимо дали искате да се свържете с вашия CSS или да научите разработката на iOS, Lynda.com ви обхвана. С възможността да визуализирате всеки курс и 10-дневна безплатна пробна версия, нямате какво да губите и образованието за кодиране от световна класа, което да спечелите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector