5 Опишете алтернативи, за да изведете своя онлайн бизнес на следващото ниво – 2020 г.

За мнозина решението за електронна търговия „всичко в едно“, предлагано от Shopify, е чудесно място за техния уебсайт, блог или онлайн магазин.


Канадската компания е основана през 2004 г. и нейният софтуер първоначално се използва за онлайн магазин за сноуборд. Това е решение за електронна търговия, което осигурява покритие на бронята за бронята за онлайн магазините с минимално количество технически умения, необходими за създаването на магазин за кратък период от време. Shopify изключително служи като решение за електронна търговия за разлика от някои от неговите конкуренти, които предоставят предимно свързани услуги, но също така предлагат планове за електронна търговия.

Не е за всички обаче. Въпреки че Shopify има какво да предложи онлайн бизнеси и хора, които започват нов бизнес, той разполага с бордова платформа за блогове, която не е толкова лесна за използване и пълнофункционална като WordPress, настройка за персонализиране, наречена Liquid, която има стръмна крива на обучение, и термини, които не са толкова често използвани и отнемат известно време, за да свикнете (например, колекциите се използват там, където по-често биха се наричали категории).

Ако търсите силна алтернатива на Shopify за вашия онлайн бизнес, съставихме списък на подобни решения за електронна търговия, които трябва да разгледате, поръчани от начинаещи до разширени опции. Тук има нещо за потребители от всички нива на опит и от всички видове бизнес.

Имайте предвид, че Shopify предлага хоствано решение, което означава, че се грижат за домейна (поддомейн, ако искате вашето собствено име на домейн, можете да го закупите от Shopify, но се нуждаете от малко технически умения, за да го насочите към вашия сайт), уеб хостинг, софтуер за колички и SSL (Secure Socket Layer) защита за вашите клиенти. Това също означава, че те се справят с надстройките и конфигурациите на сигурността. Някои от алтернативите на Shopify в нашия списък също са хоствани решения за удобство.

Някои от тях са самостоятелно хоствани, което означава, че трябва да придобиете име на домейн и уеб хостинг, след това да инсталирате софтуера си и да го настроите според желанието за вашия бизнес. Вие ще бъдете отговорни за всички надстройки на софтуера и сигурността, за да поддържате сайта си напълно защитен, и да осигурите свой собствен SSL, който е много по-евтин, отколкото беше веднъж годишно, а сега, много по-лесно за нетехническите за внедряване и инсталиране.

Има повече работа, за да отидете със самостоятелно хоствана опция и се изисква известно ноу-хау, освен ако не можете да наемете кодер, но това позволява по-голяма свобода на персонализиране и контрол върху вашия онлайн магазин. Също така ви позволява да съхранявате данните си частни от компании на трети страни.

Wix – опция за начинаещи

Wix, базирана в Израел компания, основана през 2006 г., е много подобна на Weebly по това, че предлага използването на онлайн инструменти за плъзгане и пускане, но е много по-добра по отношение на използваемостта и функционалността. Wix е облачна базирана платформа, която позволява на потребителите лесно да създават HTML5 и мобилни сайтове и да добавят различни плъгини, приложения и функции. Wix печели приходите си чрез премиум услуги и потребителите трябва да се регистрират поне за $ 17 на месец план за да получите достъп до услугите за електронна търговия на Wix.

Wix не предлага голямо разнообразие от функции, които имат другите в този списък, но това е подходяща опция за тези, които искат основен магазин и избягват технически проблеми. Те разполагат със страхотен екип за поддръжка, който да ви помогне да изградите вашия сайт и да ви помогне с всякакви шноли, които ударите, докато го стартирате. Те позволяват интегрирането на няколко инструменти на трети страни, също като Google Analytics, без да се компрометира използваемостта.

Wix е рентабилна и лесна за използване опция за нови фирми или за тези, които искат да стартират бизнеса си онлайн.

Как Wix сравнява с Shopify

Въпреки че Shopify може да има леко предимство пред Wix по отношение на наличните шаблони, функции и броя на платежните процесори, които предлага, Wix все още предлага голяма лекота на използване със своите възможности за влачене и пускане. Единственият недостатък на дизайна за Wix е невъзможността да напише действителен HTML / CSS, така че персонализациите са изчезнали. Всички елементи на уебсайта, дизайн, страници, навигация – обаче са лесни и лесни за конфигуриране.

Цените на двете услуги са сравними и двете предлагат безплатен пробен период от 14 дни. Wix не иска комисионна или процент от продажбите, което е привлекателно за по-новите собственици на бизнес. Wix има някои наистина страхотни основни маркетингови опции, вградени с магазин за приложения, за да предоставят разширения за тях. Услугата, домакин на Wix, осигурява голяма скорост и сигурност, за да запази безопасността на сайта си и да работи бързо, за да ви помогне да направите тези продажби.

Научете повече в моята Wix преглед.

Weebly – вариант за начинаещи

Базираната в Сан Франциско Weebly, стартирана през 2006 г., е уеб хостинг услуга, предлагаща създаване на уебсайтове с плъзгане и пускане, която е идеална за потребители с малко или никакво изживяване на HTML или кодиране. Създателят на безплатен онлайн сайт използва създател, базиран на джаджи, който работи в уеб браузъра. Всеки компонент на сайта е с плъзгане и пускане и мобилна версия на всеки уебсайт се генерира автоматично.

Услугите на електронната търговия на Weebly предлагат същите функции със стотици привлекателни теми, от които да избирате. Актуализация на електронната търговия за 2016 г. въведе функции за изоставени колички, заедно с изчислени ставки за данъци и доставка. Подобно на Shopify, това е решение „всичко в едно“, което е идеално за някой, който току-що започва бизнес или просто стартира бизнеса си онлайн.

Weebly предлага електронна търговия в хоствани и самостоятелно хоствани версии. Докато облачната основа (приложения, услуги или ресурси, достъпни за потребителите при поискване от интернет от сървърите на доставчика на облачни компютри) е хоствана опция, се препоръчва да изтеглите Weebly на специализиран или виртуален сървър с реномиран хостинг услуга.

Как Weebly сравнява с Shopify

Weebly е по-удобен за потребителите от Shopify. Не е излишно потребителите да овладеят HTML или CSS с уебсайта на Weebly. Избирайки шаблон и персонализирайки го според вашите нужди, ще се насладите на интуитивния интерфейс и прости инструменти за уеб дизайн. Опциите за персонализиране са прекрасни и правят превключването на целия стил на сайта бързо и лесно. С възможността да инжектирате персонализиран CSS и PHP код, ако имате ноу-хау, можете да създадете доста професионално изглеждащ сайт.

Weebly е собственик срещу Shopify в предлагането на функции и поддръжка на клиенти. Лесно е да управлявате инвентара с техния добре организиран бек-интерфейс, заедно с вашите SSL сертификати, неограничено съхранение, списъци и честотна лента, талони, калкулатор за данъци и доставка и инструменти за цифрови стоки.

Когато Shopify предлага безплатна пробна версия за 14 дни, Weebly има безплатен план за електронна търговия. Те също така предлагат пълнофункционален онлайн магазин, към който можете да добавите неограничени продукти, без такси за транзакции, за около половината от цената на сравним план в Shopify.

BigCommerce – междинна опция

BigCommerce има много общо с Shopify. Базираната в Тексас компания забелязва невероятен растеж година след година от пускането им през 2009 г., а тяхната мощна платформа печели високи оценки за времето си на работа и ефективността. Висококачествените инструменти за маркетинг и преобразуване, налични в BigCommerce, спомагат за увеличаване на продажбите на хиляди клиенти, които използват тяхната услуга.

BigCommerce е хоствана услуга, предлагаща четири плана – Standard, Plus, Pro и Enterprise, започващи от $ 29.95. Въпреки че това е най-скъпата алтернатива на Shopify в нашия списък, продавачите могат да започнат с 15-дневна безплатна пробна версия, за да я вземат за пробно шофиране. Независимо от плана, BigCommerce ви позволява да продавате неограничени продукти по множество канали без такси за транзакции. Плановете от по-високо ниво предлагат няколко желани функции като изоставени инструменти за колички, мощни възможности за търсене, мониторинг на измамите, анализи и опции за филтриране.

Как BigCommerce се сравнява с Shopify

Докато BigCommerce предлага безплатна пробна версия и цени, сравними с Shopify’s, той предлага на клиентите много повече готови за използване функции без допълнителни разходи. Потребителите могат да задават BOGO отстъпки, опции за опаковане на подаръци и много други неща в предния край на нещата. Той също така се справя с други важни въпроси, които собствениците на фирми трябва да се грижат за внедряването на сигурността и спазването на PCI. Ако има функция, която BigCommerce не предлага с вашия план, има магазин за приложения като Shopify и е вероятно да го намерите там. Вероятно е обаче планът ви да има всичко необходимо, тъй като BigCommerce предлага по-модерни инструменти в своите планове от Shopify.

Административният панел на BigCommerce е изключително удобен за потребителя, като преди това изисква малко или никакво обучение. Собствениците на сайтове могат лесно да поддържат сайта, манипулирайки техните данни, категории и филтри, без да се налага да наемат кодер или делегират на друг член на екипа. Всичко е много лесно за разбиране и използване.

BigCommerce предлага 24/7 обслужване на клиенти и техническа поддръжка чрез телефон, имейл и чат на живо. Много други услуги за електронна търговия не могат да предявят това твърдение. С някой на разположение, който да ви помогне по всяко време на деня или нощта, можете да се насладите на спокойствие в настройката и работата на сайта си там.

Споменахме ли, че BigCommerce може да се използва с над 40 процесори за плащане? Те имат споразумение с Paypal, което вероятно предлага по-ниски такси от другите процесори. Shopify може да се използва с повече платежни процесори от BigCommerce и ще се откаже от таксите за транзакции, ако се използва техният вътрешен процесор за разплащане. Има обаче твърдения, че правилата за използване на платежния процесор на Shopify са много строги и не са достъпни за всички потребители.

Вижте моето ръководство за BigCommerce срещу Shopify

WooCommerce – междинна опция

WooCommerce е отворен код (софтуер, при който оригиналният изходен код е свободно достъпен и може да бъде преразпределен и модифициран) приставка за електронна търговия WordPress, предназначена за малки и големи предприятия, използващи WordPress. Той бързо стана популярен след излизането си през 2011 г. заради простотата си в инсталирането и персонализирането му. Тя работи безпроблемно с WordPress и е много удобна за мобилни устройства. Това, че е безплатно, го направи още по-популярен. Днес WooCommerce твърди, че на сайта им захранват 29% от всички онлайн магазини, което е впечатляващ брой.

WordPress, платформата, необходима за използване на WooCommerce, е лесно най-мощната и лесна за използване система за управление на съдържанието (CMS), която се използва днес. Той е не само безплатен, но се предлага за лесно изтегляне и инсталиране на повечето уеб хостинг компании. Използването на приставката за WooCommerce за създаване на уебсайт за електронна търговия WordPress е самостоятелна хоствана алтернатива на Shopify.

Въпреки това много уеб хостинг компании предлагат планове, които са специфични за WordPress, като WP Engine, и обикновено за тези планове хостът управлява надстройки до WordPress, неговите теми и плъгини за вас, заедно с актуализации за сигурност, които дават тази опция предимство пред Magento, друга самостоятелно хоствана услуга, за по-малко опитни потребители.

Въпреки че има крива на обучение за тези, които са нови в WordPress, повечето го намират за лесен за използване за кратък период от време и има безброй ръководства и ръководства за начина на WordPress и не забравяйте да проверите моето ръководство за начинаещи при стартирането на уебсайт на WordPress.

WooCommerce може да се използва с множество процесори за плащане и не начислява такси за транзакции. Има много разширения и добавки за допълнителна функционалност, много от които не са безплатни.

Освен това и вашия уеб хостинг, няма други такси за използване на WooCommerce.

Как WordPress сравнява с Shopify

WooCommerce предлага голяма гъвкавост и мащабируемост. Подобно на Magento, той също така ви предлага начин да запазите данните си независими от място на трети страни. Когато считате, че много от допълнителните функции за Shopify са месечните абонаменти и разширения, а добавките за WooCommerce обикновено са еднократна такса, лесно е да разберете как бихте могли да спестите пари с дългосрочен WooCommerce.

Woocommerce предоставя и широк спектър от аналитични инструменти, които ще ви трябват за вашия бизнес. Shopify предоставя само такива инструменти / отчети, като се започне с техния план за $ 79 на месец, но с Woocommerce те са безплатни.

Анализът е важен, така че можете да измервате продажбите на продукти и да сортирате и анализирате данните според датата и марката, измервате статистиките за различните клиенти поотделно или на групи, изчислявате общите продажби дневно и месечно, измервате броя на получените поръчки, проследявате поръчки, които клиентите правят, определят зони за пикови доставки, времена и повече – всички без да се налага да изтеглят отделна приставка или добавка или да наемат допълнителен персонал за тази цел.

Едно окончателно предимство на WooCommerce е сигурността. Точката за продажба (POS) на Woocommerce не е просто сигурна, но поддържа различни видове транзакции, което означава, че голям брой потребители могат да използват платформата.

Научете повече в моето ръководство за WooCommerce срещу Shopify

Magento – Разширена опция

Magento, произхождащ от Varian, Inc. от Culver City, Калифорния през 2008 г., е достойна алтернатива за домакин на Shopify. Безплатна, с отворен код пазарска количка, написана на PHP, която работи най-добре за по-голям бизнес. Magento от април 2017 г. е както за изтегляне, така и за облаци. Препоръчва се обаче дори и с новото облачно издание да стартирате Magento на специализиран или виртуален сървър, което означава, че ще трябва да намерите хостинг услуга.

Magento предлага многостранно управление на съдържанието с интуитивен, визуално базиран редактор, който ви позволява да изграждате и персонализирате вашия магазин в движение. Неговата мобилна конфигурация гарантира, че ще изглежда страхотно на всички устройства. Платформата на Magento може да поддържа повече от 500 000 продукта в един сайт и да управлява повече от 80 000 поръчки за час. Вградена е SEO ефективността, гарантираща все по-голямо класиране във всички водещи търсачки.

Magento борави с интеграции на трети страни като шампион, което ви позволява да се свързвате с Paypal, Ebay, Quickbooks, Mail Chimp и други. Налице е богатство от разширения и плъгини за Magento, което ви спестява да се налага да надграждате от основата – реална спестяване на време.

Да, Magento е за онези, които имат опит с код или които имат капитала да наемат някого, който да го събере заедно. Крайният резултат за тези, които могат, е мощен, мащабируем онлайн сайт, който ще изведе бизнеса ви до нови висоти.

Как Magento сравнява с Shopify

Въпреки че Magento не може да се използва от всички, това е по-добрият избор за бизнеса, който иска пълен контрол над своя онлайн магазин. Отново трябва сами да се организирате за дизайна, хостинга и сигурността. Ако това не е проблем, самият Magento е безплатен и предлага по-добра бордова многоезична поддръжка от Shopify.

Споменахме ли интелигентното филтрирано търсене на купувачи? Magento ви позволява да подобрите опита на клиентите си с динамични функции за търсене, които филтрират продуктите в съответствие с голямо разнообразие от параметри. Използване на уникален облак за търсене облак, прегледи на продукти, филтри за продуктови маркери, наскоро гледани продукти и възможност за използване на автоматично предложени термини за конфигуриране на търсене.

В допълнение към всички тези функции, той също предлага персонализирани конфигурации за оптимизиране на производителността на време за зареждане, хиляди приложения и добавки. Когато всичко е събрано заедно, Magento предлага на бизнеса несравнимо ниво на контрол върху техния магазин и всички негови аспекти.

Правилен избор за вашия бизнес

Има допълнителни решения за електронна търговия, които можете да считате за конкурент на Shopify, че ще дадем уважаеми споменавания като Lemonstand, Volusion, Big Cartel, 3dcart, MarketPress Ecommerce (приставка за WordPress, подобна на WooCommerce) и други.

Докато оценявате различни платформи за електронна търговия, ще искате да вземете предвид размера на вашите акции и да се уверите, че плащате минималната сума за необходимите услуги. Ще искате да сте сигурни какви продукти продавате, защото платформата, която сте избрали да продавате цифрови изтегляния, може да не е същото място, с което бихте искали да продавате физически стоки.

Ще искате да знаете какви начини на плащане ще приемете, дали е най-добре да изберете хоствана услуга или самостоятелно хоствана услуга, и да определите всички възлагания, които ще са необходими за създаването на вашия онлайн бизнес. Не на последно място, ще искате да определите бюджета си и да знаете точно колко можете да харчите за месечни разходи като планове за електронна търговия или уеб хостинг.

Също така мисленето за бъдещето на вашия бизнес сега може да ви спести време в бъдеще. По-достъпната опция може да работи добре за вашия бизнес в началото, но ако платформата не предлага мащабируемост, ще се сблъскате с това да започнете в бъдеща точка с услуга за електронна търговия, която може да задоволи вашия растеж.

Ако услугата е важна за вас, може да помислите да се свържете с екипите за поддръжка във фирмите, чиито услуги обмисляте, и да зададете въпроси, които имате. Подгответе предварително въпросите си и се свържете с компаниите по какъвто и да е начин, по който обикновено се чувствате най-удобно. В случай на самостоятелно хоствани платформи за електронна търговия, разгледайте доставчиците на уеб хостинг и се свържете с техните екипи за поддръжка. Вижте какво могат да ви кажат за решението за електронна търговия, за тяхната компания и как могат да обслужват вашите бизнес нужди.

След като стесните специфичните нужди на вашата компания, определете кои услуги са най-подходящите. Тъй като повечето опции, за които говорихме, предлагат поне безплатен пробен период, можете да изпробвате услугите, от които най-много се интересувате, и да видите кои работят най-добре за вас и вашия индивидуален бизнес. Преминаването през пробните периоди на услугите, от които се интересувате, ще ви отнеме малко време, но в дългосрочен план ще се радвате, че положихте усилия и, надяваме се, ще бъдете възнаградени с успешен, разрастващ се онлайн бизнес, който ще бъде източник на доходи за години напред.

[Последна актуализация на 10 октомври 2019 г.]

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector