Како сазнати која ВордПресс тема користи веб локација

Проналажење праве теме за свој ВордПресс блог или веб локацију може бити изазов. Када започињете блог, мораћете да урадите четири ствари како бисте свој блог скинули са тла. Навела сам их у наставку и изненадите изненађење избором теме једна је од четири.


1. Назив домена: Изаберите име свог блога / бренда и купите име домена за доброг регистрара домена.

2. Веб хостинг: Сваки блог / веб локација треба пристојно веб хостинг. Домене са властитим домаћинима су најбоље јер ћете поседовати веб локацију и садржај који на њу поставите, закључате, залихе и барел.

3. Платформа за блогање: Пре него што започнете свој блог, мораћете да одлучите коју ћете платформу за блогање користити. Увек препоручујем или ВордПресс или Вик. Можете видети све платформе за блоговање које вреди истражити ако прочитате мој водич за блогерске платформе.

4. ВордПресс тема. На крају крајева, савршена тема је оно што чини веб страницу да ради за вас.

Најчешћи начин проналаска пристојне теме је када је видите на некој другој веб локацији. Затим мукотрпно пролазите кроз више тематских веб страница како бисте покушали пронаћи ону коју сте видели на другој веб локацији. Међутим, тада почиње проблем. Волели бисте да их имате управо на својој страници, али како можете пронаћи коју ВордПресс тему користи веб локација?

Мој водич може вам показати пар метода за откривање која се тема користи тако да исту исту тему можете пронаћи и поставити на своју страницу. Имајући то у виду, погледајмо две различите методе проналажења која тема се користи на веб локацији или блогу ВордПресс.

Прва метода – Коришћење Детектора тема да бисте сазнали коју ВордПресс тему користи веб локација

Вјеровали или не, добронамјерни програмер је заправо смислио апликацију за откривање ВордПресс теме коју страница користи. Апликација има лако упамћено име: ВордПресс Тхеме Детецтор. Домаћин је макеавебситехуб.цом.

Значајке ВордПресс Детектора тема

Идемо поново на тренутак, јер ВордПресс Тхеме Детецтор садржи неке прилично згодне опције које могу помоћи у дизајнирању веб странице. Поред откривања ВордПресс теме, можете и:

• Истражите неке од најпопуларнијих тема.
• Погледајте ближе неке од најпопуларнијих додатака.
• Испитајте карактеристике неких од најпопуларнијих веб локација.
• И, наравно, откријте коју ВордПресс тему користи одређена веб локација.

Постоји пуно других карактеристика које морамо погледати, али морамо се вратити ономе што смо започели; откријте ону страшну ВордПресс тему коју умирете да имате на сопственој веб локацији или блогу.

Како се користи ВордПресс детектор тема

Ово је тако једноставно да ћете пасти са столице. То је процес у седам корака који укључује:

1. Копирајте УРЛ странице на којој сте видели ту сјајну тему.
2. Отворите апликацију ВордПресс Тхеме Детецтор.
3. Кликните на картицу под називом “Детецтор”.
4. Налепите УРЛ са те странице са темом коју тако лепо волите.
5. Кликните на „Анализирај“ или једноставно притисните тастер „Ентер“ на тастатури.
6. Резултат ће се приказати у црвеном оквиру испод којег сте залепили УРЛ.
7. Копирајте наслов теме и пронађите је на ВордПрессу.

То је вероватно било превише једноставно. Неки воле да су ствари мало сложеније и постоји шанса да ВордПресс детектор тема не препозна ту одређену тему или тему коју видите је модификована верзија ВордПресс шаблона или родитељске теме. У том случају показаћемо вам другу методу за откривање којим ВордПресс темама користи веб локација.

Друга метода – коришћење изворног кода

Ова метода захтева мало више рада, јер је приручник и морате знати мало о изворном коду веб локације. Такође укључује неколико сложенијих корака које ћемо вам детаљно представити. Међутим, након што знате шта радите, то би могао бити бржи начин проналажења ВордПресс теме, јер не морате напустити сајт и користити засебну апликацију. Ево како функционише ова метода:

Пронађите датотеке Стиле.цсс

Свака ВордПресс тема има стиле.цсс датотеку која ће се налазити у изворном коду веб локације. Та датотека стиле.цсс ће садржати заглавље теме са информацијама као што су аутор теме, УРИ, верзија и, наравно, назив теме или наслов теме. Поред тога, садржи све ЦСС стилове које тема користи. Све што требате учинити је пронаћи ту датотеку у изворном коду веб локације коју толико волите и пронаћи ћете име теме. Довољно једноставно, зар не? Ево шест корака о томе како то урадити:

1. Приступање датотекама изворног кода Веб локације

Приступ изворном коду веб локације није толико тежак као што можда мислите. Једноставно кликните десним кликом било где на екрану веб локације на којој се налази тема којој се дивите. Оквир за избор појавиће се на екрану у близини показивача миша.

Према дну тог оквира за одабир биће опција „прегледати“ или „прегледати елемент“. Кликните на ту опцију и на три екрана појавиће се сет од три оквира. Такође бисте могли приметити да постоји опција за коришћење „Цтрл + Схфт + Ц“, што је још бржи начин за приступ изворном коду веб локације помоћу врућег тастера.

2. Проналажење ЦСС датотеке

Као што смо већ напоменули, тражите датотеку звану стиле.цсс, која се обично налази у низу кода који садржи / вп-цонтент / теме. Можете потрошити време покушавајући да пронађете тај низ текста у изворном коду у горњем прозору или да употребите другу комбинацију врућих тастера „Цтрл + Ф“.

3. Стиле.цсс Сеарцх Пречица

Наредба „Цтрл + Ф“ отвориће оквир за претрагу између горњег и два доња поља. Једноставно откуцајте „стиле.цсс“ у пољу за претрагу. Изворни код у горњем пољу аутоматски ће прескочити на све линије стиле.цсс кода у изворном коду. Помичите се према доље док не пронађете ред текста који изгледа овако:

4. Копирајте везу Стиле.цсс

Желите да копирате линк стиле.цсс да бисте добили потребне информације. Зато задржите показивач миша изнад изворног кода са темом стиле.цсс у њему, као што је приказано горе, и кликните десним тастером миша. Појавиће се скочни оквир са типичним „Сећи“, „Копирај“, “Лепљење” Опције. Изабрати “Копирајте адресу линка” опцију и одаберите је показивачем миша.

5. Погледајте Заглавље теме

Да бисте видели заглавље теме на којој се налазе информације о теми, једноставно ћете отворити нови прозор прегледача и залепити копирану везу у оквир за претрагу УРЛ адреса на врху екрана. Ваш претраживач ће отворити прозор са дугом списком кода. Ово је изворни код програмирања за ту одређену тему. Занима вас само шта има у заглављу на самом врху, које ће изгледати овако:

Назив теме: Име теме
УРИ тема: хттпс://тицкитацкивебби.цом
Аутор: ТхемеАутхорНаме
Аутор УРИ: хттпс://тицкитацкивебби.цом
Опис: Моја тема је флексибилна ВордПресс тема дизајнирана за портфолио веб локација
Верзија: 1.1.47
Лиценца: ГНУ Генерал Публиц Лиценсе в2 или новији
УРИ лиценце: хттп://ввв.гну.орг/лиценсес/гпл-2.0.хтмл
Текст домена: хестиа
Ознаке: блог, прилагођени логотип, портфељ, е-трговина, подршка на ртл језику, пост-формати, изглед мреже,
једна колона, дво ступац, прилагођена позадина, прилагођене боје, прилагођена заглавља, прилагођени мени,
истакнута слика-заглавље, истакнуте слике, флексибилно заглавље, предложак пуне ширине, лепљив пост,
теме-опције, навојени коментари, спремни за превод

6. Проналажење родитељске теме

На самом врху заглавља имате назив теме коју тражите, али имаћете на уму да се у лажном примеру који се горе користи, реч „дете“ приказује и у изворном коду и у подацима заглавља теме. То значи да је верзија на веб локацији коју сте управо гледали модификована верзија или подређена тема родитељске теме или предлошка. Оригиналну, надређену тему можете пронаћи тако што ћете копирати име теме поред „Предлога:“.

Не узимајте у обзир да ћете можда желети да копирате и неке друге информације у заглавље, попут „УРЛ теме:“ информације и „УРЛ аутора:“, само у случају да га не пронађете међу бесплатним ВордПресс темама.

*
Назив теме: Тема моје дете
Опис: Само дечја тема
Аутор: Петер Смитх
УРЛ аутора: Овде напишите блог аутора или УРЛ веб локације
Шаблон: хестиа
Верзија: 1.0
Лиценца: ГНУ Генерал Публиц Лиценсе в2 или новији
УРИ лиценце: хттп://ввв.гну.орг/лиценсес/гпл-2.0.хтмл
Текст домене: моја тема
* /

Алтернативни ручни пут

До истих података можете доћи користећи другу руту. За неке би то могло бити лакше. Ево следећих корака:

• Десним тастером миша кликните било где на екрану странице са темом која вам се свиђа (или користите) „Цтрл + У“ врући тастер).
• У пољу које се појави изаберите „Извор странице“ или „Погледај извор“ (прескочићете овај корак ако користите опцију за брзо коришћење тастера).
• Отвориће се нови прозор са изворним кодом веб локације.
• Од ове тачке, можете поновити исте кораке од 3 до 6 као што је приказано горе.

Проналажење омиљене ВордПресс теме

Након што сте у нашем водичу искористили или методу један или други, требало би да имате на располагању назив теме или наслов теме, као и све друге информације које ће вам можда требати да бисте пронашли своју омиљену тему. Постоји само неколико корака које треба предузети, а ево:

1. Отворите ВордПресс.орг.
2. Изаберите “Теме” картицу при врху странице.
3. Унесите или залепите назив теме или наслов теме у оквир за претрагу у горњем десном углу екрана и притисните тастер ентер или кликните на икону повећала..
4. Ваша тема би се требала појавити на листи икона које се појављују на екрану.
5. Ако се то не догоди, мораћете да урадите неки додатни посао да бисте га пронашли. Ту ће вам добро доћи копирање тих додатних тема и ауторских УРЛ-ова.

Након што сте закуцали ту феноменалну тему, можете да је наставите и да је користите и мењате како би одговарали вашим специфичним потребама и личним жељама.

Закључак

Када на вашој веб локацији или блогу пронађете савршену тему коју желите, једноставно је знате, а када је она на некој другој веб локацији, морате да учините све што можете како бисте покушали да откријете коју ВордПресс тему користи веб локација. Срећом, можете да користите апликацију ВордПресс Тхеме Детецтор да бисте брзо претражили. Ако вам то не пружи резултате које тражите, можете искористити приручник како бисте добили информације које ће вам помоћи да пронађете вољену тему и набавите је на својој веб локацији.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map