Χρησιμοποιώντας το Jetpack στον ιστότοπό σας WordPress που φιλοξενείται μόνοι σας

Το Jetpack είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα για το WordPress και περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε και να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, καθώς το Jetpack προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσετε καλά τι προσφέρει και αν είναι μια καλή επιλογή για τον νέο σας ιστότοπο WordPress.


Ο σκοπός αυτού του Οδηγού Jetpack είναι να απο-αποκρυπτογραφήσει το Jetpack και να σας παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες ενότητες του. Μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα γνωρίζετε εάν το Jetpack θα έκανε μια καλή προσθήκη στον νέο ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Και θα έχετε μια καλή κατανόηση των ενοτήτων που θα ενεργοποιήσετε.

Τι είναι το Jetpack?

Το Jetpack ισχυρίζεται ότι είναι το «απόλυτο κιτ εργαλείων για WordPress». Αυτή η δωρεάν προσθήκη περιλαμβάνει μια σειρά από ενότητες που μπορούν να βελτιώσουν τον ιστότοπό σας με πολλούς τρόπους. Μερικές από αυτές τις λειτουργίες καλύπτουν τη βελτίωση της ασφάλειας του ιστότοπού σας στο WordPress, την αύξηση της επισκεψιμότητας και τη βοήθειά σας να προσαρμόσετε το σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Καθώς το Jetpack δημιουργήθηκε από την Automattic, την ίδια ομάδα που διαχειρίζεται το WordPress.com, εγκαθιστώντας αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις δυνατότητες που απολαμβάνουν οι ιστότοποι που φιλοξενούνται σε αυτήν την υπηρεσία.

Η κύρια έκκληση του Jetpack είναι ότι παρέχει όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες που απαιτούνται για την εκτέλεση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας WordPress σε ένα μόνο πακέτο. Έτσι, αντί να χρειάζεται να ερευνήσετε, να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε πολλά εργαλεία, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόσθετο του Jetpack. Τα στατιστικά στοιχεία ιστότοπου, οι προηγμένες υπηρεσίες ασφάλειας, τα εργαλεία δημιουργίας επισκεψιμότητας και η λειτουργικότητα προσαρμογής του σχεδιασμού είναι μερικές από τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχονται από το Jetpack.

Ενώ το core Jetpack plugin και η πλειονότητα των ενοτήτων του είναι δωρεάν, υπάρχουν μερικά προαιρετικά προαιρετικά premium εργαλεία διαθέσιμα. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση παρέχει περισσότερα από αρκετά εργαλεία για να ξεκινήσετε.

Πώς να εγκαταστήσετε το Jetpack στον ιστότοπό σας στο WordPress

Προτού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργικές μονάδες Jetpack, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το core plugin στον ιστότοπό σας WordPress.

Συνδεθείτε ως διαχειριστής στον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, στον πίνακα ελέγχου του WordPress, επιλέξτε «Πρόσθετα > Προσθήκη νέου »από τη γραμμή μενού.

Προσθεσε νεο

Πληκτρολογήστε “Jetpack” στη γραμμή αναζήτησης προσθηκών. Μόλις ανακτηθεί το Jetpack, κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση τώρα > Θέτω εις ενέργειαν’.

Εγκαθιστώ

Τώρα θα σας ζητηθεί να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το WordPress.com. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με το WordPress.com. Ή εάν έχετε ήδη εγγραφεί στο WordPress.com μπορείτε να προσθέσετε τον ιστότοπό σας στον υπάρχοντα λογαριασμό σας.

Συνδεθείτε στο WordPress.com

Μόλις εγγραφείτε, το WordPress.com θα σας ρωτήσει ποιο σχέδιο Jetpack θα θέλατε να επιλέξετε. Προς το παρόν, απλώς επιλέξτε το πακέτο «Δωρεάν».

Σχέδια

Τώρα θα επιστρέψετε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, όπου θα δείτε ότι έχει προστεθεί ένα «Μενού Jetpack» στη γραμμή μενού του ιστότοπού σας.

Μενού Jetpack

Ενεργοποιήστε τις προτεινόμενες δυνατότητες του Jetpack

Μόλις εγκατασταθεί η προσθήκη σας, το πρώτο πράγμα που σας ενθαρρύνει το Jetpack να κάνετε είναι να «ενεργοποιήσετε» μαζικά τις προτεινόμενες λειτουργίες τους. Οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες στην πραγματικότητα είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή όταν εγκαθιστάτε την προσθήκη και μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν το επιθυμείτε.

Αλλά προτού επιλέξετε να ενεργοποιήσετε όλα αυτά τα προτεινόμενα εργαλεία ή να τα απενεργοποιήσετε, ας μάθουμε τι προσφέρει κάθε μία από αυτές τις μονάδες Jetpack. Και πώς μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ιστότοπού σας στο WordPress…

Μοιρασιά

Στο μενού του WordPress, επιλέξτε «Jetpack > Ρυθμίσεις’. Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις πολυάριθμες μονάδες Jetpack.

Επιλέξτε την καρτέλα “Κοινή χρήση”. Τώρα θα δείτε δύο διαφορετικά «Sharing modules» που η Jetpack προτείνει να ενεργοποιήσετε.

Μοιρασιά

Δημοσιεύστε τις συνδέσεις

Η «Δημοσίευση συνδέσεων» σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε αυτόματα αναρτήσεις ιστολογίου στα κανάλια κοινωνικών μέσων. Για να προσθέσετε αυτήν τη δυνατότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress, κάντε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση» στην ενότητα «Δημοσίευση συνδέσεων». Στη συνέχεια, επιλέξτε “Σύνδεση των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”. Τώρα θα μεταφερθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress.com, όπου πρέπει να συνδεθείτε και να εξουσιοδοτήσετε τυχόν δίκτυα κοινωνικών μέσων στα οποία θέλετε να δημοσιεύσετε αυτόματα τις αναρτήσεις ιστολογίου σας..

Φέρω εις δημοσιότητα

Μόλις ρυθμιστεί, τα άρθρα θα εμφανίζονται αυτόματα στα δίκτυα κοινωνικών μέσων σας κάθε φορά που κάνετε κλικ για να «δημοσιεύσετε» ένα άρθρο στον ιστότοπό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα για αποστολή με κάθε ανάρτηση.

Ενεργοποιήστε τη Δημοσίευση συνδέσεων εάν θέλετε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο δημοσίευσης των δημοσιεύσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινή χρήση του περιεχομένου σας. Η αναβάθμιση στα προγράμματα επί πληρωμή του Jetpack θα σας επιτρέψει επίσης να αναδημοσιεύσετε, καθώς και να προγραμματίσετε, τις αναρτήσεις ιστολογίου σας για δημοσίευση κοινωνικών μέσων.

Ανάγνωση: Οδηγός μεγεθών εικόνας κοινωνικών μέσων

Κουμπιά κοινής χρήσης

Το “Sharing Buttons” θα προσθέσει κουμπιά κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις αναρτήσεις σας στο WordPress. Αυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες σας να μοιραστούν το περιεχόμενό σας στα δίκτυα κοινωνικών μέσων και να επιτρέψουν στα άρθρα σας να συνδεθούν με ένα ευρύτερο κοινό.

Για να ρυθμίσετε αυτήν τη λειτουργία, επιλέξτε το κουμπί “Ενεργοποίηση” στην περιοχή “Κοινόχρηστα κουμπιά” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαμόρφωση των κουμπιών κοινής χρήσης”. Μέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com, μπορείτε να επιλέξετε ποια κουμπιά κοινωνικών μέσων θέλετε να εμφανίζονται, να αλλάξετε την εμφάνιση του κειμένου και των εικονιδίων και να αποφασίσετε πού θα θέλατε τα κουμπιά που θα τοποθετηθούν.

Κουμπιά κοινής χρήσης

Το Sharing Buttons είναι μια άλλη εξαιρετική ενότητα κοινωνικών μέσων Jetpack και πρέπει να έχει για όσους θέλουν να μοιραστούν το περιεχόμενό τους.

Συνδρομές

Οι “Συνδρομές” δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τους επισκέπτες να εγγραφούν στο περιεχόμενό σας και να συλλέγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους χρήστες. Στην ενότητα “Jetpack > Ρυθμίσεις », επιλέξτε την καρτέλα« Συζήτηση »για να βρείτε την ενότητα« Συνδρομές ».

Συνδρομές

Ενεργοποιώντας τις «Συνδρομές» στον ιστότοπό σας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ιστολόγιό σας. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις συζητήσεις μεμονωμένων άρθρων. Το WordPress.com αποθηκεύει τα συλλεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι επισκέπτες ενημερώνονται αυτόματα μέσω email για νέα σχόλια ή αναρτήσεις ιστολογίου που δημοσιεύονται στον ιστότοπό σας.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος συλλογής δυνητικών πελατών και επαφής με το κοινό σας. Στέλνοντας email για να ενημερώνετε το κοινό σας για το τι συμβαίνει στο ιστολόγιό σας, είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν και να γίνουν τακτικοί αναγνώστες.

Gravatar Hovercards

Χόβερκαρντ

H gravatar hovercard είναι η κάρτα που εμφανίζεται όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το gravatar ενός ατόμου. Αυτό εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το άτομο, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ονόματός του, μιας συνομιλίας σχετικά με αυτό και ενός συνδέσμου για το πλήρες προφίλ του.

Η χρήση του gravatars και των hovercards τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη μιας διαδραστικής κοινότητας στον ιστότοπό σας στο WordPress. Οι επισκέπτες γνωρίζονται ο ένας τον άλλον αναγνωρίζοντας τις γραβάτες του άλλου και διαβάζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτό δημιουργεί έναν δεσμό μεταξύ των αναγνωστών σας και μια αίσθηση εξοικείωσης μεταξύ τους και του ιστολογίου σας.

Για να ενεργοποιήσετε τις κάρτες Gravatar Hovercards, επιλέξτε την καρτέλα «Συζήτηση». Στην ενότητα “Σχόλια”, ενεργοποιήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση αναδυόμενων επαγγελματικών καρτών πάνω από το Gravatars του σχολιαστή”.

Φόρμα Επικοινωνίας

Φόρμα Επικοινωνίας

Η ενότητα «Φόρμα επικοινωνίας» του Jetpack σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ελκυστικές φόρμες επικοινωνίας σε οποιαδήποτε σελίδα, ανάρτηση ή widget του ιστότοπού σας στο WordPress. Οι φόρμες μπορούν να προσαρμοστούν, επιτρέποντάς σας να επεξεργαστείτε τα πεδία που εμφανίζονται, να αλλάξετε τη διεύθυνση email ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του θέματος. Η εμφάνιση μπορεί επίσης να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στο σχεδιασμό του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας CSS, ενώ οι υπάρχουσες φόρμες μπορούν να επανεπεξεργαστούν.

Για να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας, απλώς ανοίξτε τη συγκεκριμένη σελίδα ή ανάρτηση όπου θέλετε να εμφανίζεται μια φόρμα. Πάνω από το πρόγραμμα επεξεργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας”. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τη φόρμα. Στη συνέχεια, δημοσιεύστε τη σελίδα και η φόρμα επικοινωνίας σας θα δημοσιευτεί.

Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας

Για κάθε απάντηση φόρμας επικοινωνίας που λαμβάνετε, θα σας αποσταλεί ένα email ειδοποίησης. Και οι απαντήσεις θα αποθηκευτούν στην ενότητα “Σχόλια” του πίνακα ελέγχου του WordPress. Έτσι, εάν ψάχνετε για μια απλή, αλλά καθαρή και κομψή φόρμα επικοινωνίας, χρησιμοποιήστε αυτήν την εύχρηστη μονάδα Jetpack.

Φωτόνιο

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όλους τους ιστότοπους. Οι μεγάλες εικόνες μπορούν ιδιαίτερα να επιβραδύνουν σημαντικά τον ιστότοπό σας. Το Photon είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη μονάδα Jetpack που βοηθά στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Το Photon είναι μια υπηρεσία επιτάχυνσης και επεξεργασίας εικόνας. Λειτουργεί εξυπηρετώντας εικόνες στο κοινό σας απευθείας από το σύννεφο WordPress.com. Αυτό σημαίνει λιγότερη φόρτωση στον κεντρικό υπολογιστή σας και πολύ ταχύτερη παράδοση εικόνων για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Φωτόνιο

Για να ενεργοποιήσετε το Photon, απλώς μεταβείτε στην καρτέλα «Γράψιμο» στη σελίδα «Ρυθμίσεις Jetpack». Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα στο «Πολυμέσα» και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στο «Επιτάχυνση εικόνων και φωτογραφιών». Το Photon είναι ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να έχει το Jetpack module, ειδικά για ιστότοπους που έχουν μεγάλη εικόνα.

Στροβιλοδρόμιο

Στροβιλοδρόμιο

Το Carousel προσθέτει μια διασκεδαστική και κομψή διάσταση στις εικόνες σας και διευκολύνει τους επισκέπτες σας να δουν μεμονωμένες φωτογραφίες. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Carousel, όλες οι εικόνες που εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή σε γκαλερί WordPress στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας θα προβάλλονται σε μια επιλογή καρουσέλ πλήρους οθόνης.

Για να ενεργοποιήσετε το “Carousel” στον ιστότοπό σας στο WordPress, κάντε κλικ στην καρτέλα “Γράψιμο” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο “Εικόνες”. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση εικόνων και γκαλερί σε μια πανέμορφη εμπειρία περιήγησης σε πλήρη οθόνη”.

Εδώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θα εμφανίζονται μεταδεδομένα στο καρουσέλ σας, καθώς και να ορίσετε ασπρόμαυρο φόντο για να συμπληρώσετε τις εικόνες σας. Το Carousel είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν εμφανίζετε ήδη γκαλερί WordPress στον ιστότοπό σας και θέλετε να βελτιώσετε την παράδοση των εικόνων σας.

Γκαλερί με πλακάκια

Οι πλακάκια με γκαλερί σάς επιτρέπουν να προβάλλετε τις γκαλερί εικόνων σας σε τρία διαφορετικά στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε από ορθογώνια πλακάκια, τετράγωνο μωσαϊκό ή κυκλικό πλέγμα. Και οι τρεις επιλογές παρέχουν έναν ενδιαφέροντα και εντυπωσιακό τρόπο για να προβάλλετε τις γκαλερί εικόνων σας.

Για να δημιουργήσετε πλακάκια με γκαλερί, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την ενότητα «Photon» που έχουμε συζητήσει προηγουμένως. Στη συνέχεια, όταν δημιουργείτε μια νέα συλλογή, στην ενότητα “Ρυθμίσεις συλλογής”, ορίστε μία από τις τρεις επιλογές πλακιδίων.

Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε από προεπιλογή όλες τις γκαλερί εικόνων. Στο μενού του πίνακα ελέγχου του WordPress, επιλέξτε «Ρυθμίσεις > Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ’. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και στην περιοχή “Καρουζέλ γκαλερί εικόνων” για να ενεργοποιήσετε το “Γκαλερί με πλακάκια”.

Γκαλερί με τίτλο

Tiles Galleries είναι ένας άλλος τρόπος για να δώσετε στον ιστότοπό σας ένα πλεονέκτημα προβάλλοντας τις εικόνες σας σε εκπληκτικές διατάξεις. Ενεργοποιήστε αυτήν την ενότητα εάν θέλετε οι φωτογραφίες και οι φωτογραφίες σας να εντυπωσιάσουν.

σχετικές αναρτήσεις

σχετικές αναρτήσεις

Η προβολή σχετικών δημοσιεύσεων κάτω από ένα άρθρο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το κοινό σας στον ιστότοπο. Η εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών για τους επισκέπτες σε ένα θέμα ενδιαφέροντος θα τους ενθαρρύνει να κάνουν κλικ σε άλλες σελίδες για να συνεχίσουν την ανάγνωσή τους.

Η ενότητα “Σχετικές δημοσιεύσεις” σαρώνει και αναλύει τις αναρτήσεις στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, εμφανίζει σχετικά άρθρα και άρθρα με βάση τα συμφραζόμενα στο κάτω μέρος κάθε σελίδας. Αυτό το εργαλείο διαφέρει από άλλες σχετικές προσθήκες αναρτήσεων καθώς επεξεργάζεται και εξυπηρετεί δεδομένα από το σύννεφο WordPress.com. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιπλέον φορτίο στον διακομιστή σας.

Για να ενεργοποιήσετε τις “Σχετικές αναρτήσεις”, επιλέξτε την καρτέλα “Κυκλοφορία”. Στη συνέχεια, στην ενότητα “Σχετικές αναρτήσεις” ενεργοποιήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση σχετικού περιεχομένου μετά από αναρτήσεις”. Τρεις σχετικές δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται τώρα σε κάθε άρθρο, με πλήρη εικόνα και τίτλο νυχιών αντίχειρα. Το Jetpack δίνει επίσης τη δυνατότητα προσθήκης κεφαλίδας “Σχετικά”. Αυτό βοηθά να δείξουμε έναν ξεχωριστό διαχωρισμό από το τέλος της ανάρτησής σας και τις σχετικές προτάσεις.

Η εμφάνιση σχετικών δημοσιεύσεων μπορεί να αυξήσει δραματικά τις προβολές της σελίδας σας. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει ένα ακμάζον blog, τότε οι “Σχετικές δημοσιεύσεις” είναι μια ενότητα που αξίζει να ενεργοποιήσετε. Όσο περισσότεροι αναγνώστες μένουν στον ιστότοπό σας και αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας, τόσο πιθανότερο είναι να επιστρέψουν για να διαβάσουν περισσότερα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ενιαία είσοδος

Το “Single Sign On” μπορεί να ενεργοποιηθεί στην ενότητα “Σύνδεση WordPress.com”. Αυτό βρίσκεται στην ενότητα “Ασφάλεια” των Ρυθμίσεων Jetpack. Μόλις ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας μέσω του WordPress.com. Για επιπλέον ασφάλεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον “Έλεγχο δύο βημάτων WordPress.com”.

Ενιαία είσοδος

Η ενότητα «Single Sign On» είναι και πάλι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο Jetpack. Όχι μόνο βοηθά στην επιτάχυνση και τη διασφάλιση της διαδικασίας σύνδεσης, αλλά εξαλείφει επίσης το άγχος από την ανάμνηση ενός ακόμη κωδικού πρόσβασης.

Προστασία Brute Force Attack

Η λειτουργία ασφαλείας «Jetpack Protect» χρησιμοποιείται για την προστασία του ιστότοπού σας στο WordPress από επιθέσεις με βίαιη δύναμη. Αυτή η ενότητα αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα μόλις συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το WordPress.com. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην ενότητα «Ασφάλεια > Προστασία Brute Force Attack ».

Το Jetpack Protect λειτουργεί αποκλείοντας κάθε ύποπτη δραστηριότητα σύνδεσης. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των αποτυχημένων επιθέσεων στον ιστότοπό σας επιλέγοντας «Jetpack > Πίνακας ελέγχου από το μενού του WordPress. Το Jetpack σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση IP σας στη λίστα επιτρεπόμενων, εάν έχετε κάνει πάρα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης στον ιστότοπό σας.

Προστασία Brute Force Attack

Αυτή η ενότητα Jetpack παρέχει την απαραίτητη πρώτη γραμμή άμυνας για τον ιστότοπό σας και θα βοηθήσει στην προστασία του ιστότοπού σας από πολλές κακόβουλες προσπάθειες σύνδεσης.

Ορθογραφία, Στυλ και Γραμματική

Η αναζήτηση και η ακρόαση επαγγελματία είναι ζωτικής σημασίας για ιστότοπους που αντιπροσωπεύουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες bloggers. Επομένως, η σωστή ορθογραφία και γραμματική σε όλο το περιεχόμενό σας πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Η ενότητα “Ορθογραφία, Στυλ και Γραμματική” του Jetpack βρίσκεται στην καρτέλα “Γράφοντας”. Η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας θα επιτρέψει στην τεχνολογία Proofreading του Jetpack να ελέγχει αυτόματα τα γραπτά σας στο Visual Editor. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις δυνατότητες διόρθωσης διόρθωσης, διατηρώντας την επεξεργασία σύμφωνα με το στυλ γραφής σας.

Ορθογραφία και γραμματική

Η ενεργοποίηση αυτού του εργαλείου διόρθωσης θα διασφαλίσει ότι το περιεχόμενό σας είναι καλογραμμένο και ότι τα λάθη θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Τελικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες σας να θεωρούν το ιστολόγιό σας αξιόπιστη πηγή.

Στατιστικά ιστότοπου

Στατιστικά ιστότοπου

Το εργαλείο “Στατιστικά ιστότοπου” παρακολουθεί τις μετρήσεις του ιστότοπού σας και τις αναφέρει σε μια ευανάγνωστη επισκόπηση. Μάθετε πόσες επισκέψεις λαμβάνει ο ιστότοπός σας, κορυφαίες αναρτήσεις και σελίδες, τον αριθμό των συνδρομητών και των επισημάνσεων “μου αρέσει” και πολλά άλλα.

Το «Site Stats» ενεργοποιείται αμέσως μόλις συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το WordPress.com. Η αναφορά στατιστικών βρίσκεται στο «Jetpack > Η σελίδα “Στατιστικά ιστότοπου” και τα σύνθετα στατιστικά εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com. Αυτή η ενότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την απόδοση του ιστότοπού σας και να αποκτήσετε μια εικόνα για το περιεχόμενο που είναι ελκυστικό για το κοινό σας.

Ανάγνωση: Πώς να μάθετε πόση κυκλοφορία λαμβάνει ένα blog

Άλλες χρήσιμες μονάδες Jetpack που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Εκτός από τις αρχικές “προτεινόμενες” δυνατότητες, το Jetpack παρέχει πολλά άλλα χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να ενεργοποιηθούν όποτε και όταν χρειάζεστε. Αυτά δεν είναι όλα διαθέσιμα στον πίνακα ελέγχου του WordPress, οπότε θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress.com για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες φάσμα των ενοτήτων Jetpack.

WordPress.com

Μόλις συνδεθείτε στο WordPress.com, επιλέξτε την καρτέλα “Οι ιστότοποί μου”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις» στο κάτω μέρος του πλευρικού μενού. Εδώ θα βρείτε την πλήρη λίστα των δυνατοτήτων του Jetpack. Ωστόσο, ποια θα κάνουν την πραγματική διαφορά στην απόδοση του ιστότοπού σας; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά άλλα σημαντικά εργαλεία Jetpack, τα οποία δεν έχουμε αναφέρει ακόμη, με περισσότερες λεπτομέρειες…

Θέμα για κινητά

Θέμα για κινητά

Η χρήση ενός παλιού θέματος ή ενός θέματος που δεν έχει ενημερωθεί για λίγο, σημαίνει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να έχετε έναν ιστότοπο που δεν ανταποκρίνεται. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους σε φορητές συσκευές, καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικό να έχουμε έναν ιστότοπο που να ανταποκρίνεται. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας σε smartphone ή tablet, ελέγξτε τον μόνοι σας. Τελικά, ένας ιστότοπος που δεν αποκρίνεται θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης, χαμηλές βαθμολογίες μηχανών αναζήτησης και απώλεια επιστρεφόμενων επισκεπτών.

Η ενότητα «Θέμα για κινητά» του Jetpack μετατρέπει τον τρέχοντα ιστότοπό σας σε μια φιλική προς κινητά έκδοση. Το θέμα για κινητά εμφανίζει μια καθαρή και οργανωμένη διεπαφή, χρησιμοποιώντας διάταξη μίας στήλης για να δώσει στο περιεχόμενό σας περισσότερο χώρο όταν προβάλλεται σε μια μικρή οθόνη. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη για κινητά και διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ, διατηρώντας τους χρόνους φόρτωσης γρήγορα.

Για να ενεργοποιήσετε την ενότητα «Θέμα για κινητά», στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com, επιλέξτε «Ρυθμίσεις» > Γραφή’. Στην ενότητα “Βελτιώσεις θέματος” κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στην επιλογή “Ενεργοποίηση του θέματος για κινητά Jetpack”. Εδώ υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε, δίνοντάς σας τον έλεγχο του τρόπου εμφάνισης του θέματος σε κινητές συσκευές.

Άπειρη κύλιση

Βρίσκεται επίσης στην περιοχή “Ρυθμίσεις > Γραφή > Το Theme Enhancements είναι η λειτουργία Infinite Scroll του Jetpack. Εάν ο ιστότοπός σας στο WordPress έχει ένα υγιές ιστολόγιο, το οποίο εκτείνεται σε πολλές σελίδες, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον ιστότοπό σας.

Άπειρη κύλιση

Η απεριόριστη κύλιση επιτρέπει στο κοινό σας να βλέπει γρήγορα απεριόριστες ποσότητες πληροφοριών. Καθώς ένας επισκέπτης διαβάζει τη σελίδα, το ιστολόγιό σας θα εμφανίζει συνεχώς τα επόμενα άρθρα, χωρίς το κοινό σας να χρειάζεται να φορτώσει μια σελίδα. Αυτό βελτιώνει την αφοσίωση των χρηστών με το ιστολόγιό σας και συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου που δαπανάται στον ιστότοπο.

Οθόνη

Εάν ο ιστότοπός σας πάσχει από κανονικές περιόδους διακοπής λειτουργίας μπορεί να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες, όπως κακή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και απώλεια επισκεψιμότητας. Αλλά αν δεν βρίσκεστε στον ιστότοπό σας 24/7, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε πόσο συχνά ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης.

Το εργαλείο “Monitor” του Jetpack παρακολουθεί τον χρόνο λειτουργίας του ιστότοπού σας. Ένας διακομιστής WordPress.com θα ελέγχει τον ιστότοπό σας κάθε 5 λεπτά και εάν ο ιστότοπός σας έχει απενεργοποιηθεί, θα λάβετε αμέσως email. Ένα περαιτέρω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί εάν ο ιστότοπός σας παραμένει εκτός λειτουργίας μετά από μία ώρα και ένα άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις ο ιστότοπός σας ενεργοποιηθεί και λειτουργεί ξανά.

Οθόνη

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την ενότητα, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» > Ασφάλεια’. Στη συνέχεια, απλώς ενεργοποιήστε το “Παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας”. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος παρακολούθησης και, κατά συνέπεια, συμβάλλει στη διόρθωση της διακοπής λειτουργίας του ιστότοπού σας, βελτιώνοντας την απόδοση του ιστότοπού σας.

Ανάγνωση: Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης ιστότοπων δωρεάν και επί πληρωμή

Σχόλια

Υψηλός αριθμός σχολίων στο ιστολόγιό σας θα προωθήσει τη συζήτηση και θα δημιουργήσει μια αφοσιωμένη κοινότητα στον ιστότοπό σας. Η ενότητα «Σχόλια» του Jetpack δίνει στους επισκέπτες σας τη δυνατότητα να αφήνουν σχόλια στο ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς WordPress.com, Facebook, Twitter ή Google Plus.

Σχόλια

Για να ενεργοποιήσετε τα “Σχόλια, στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com επιλέξτε” Ρυθμίσεις > Συζήτηση’. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Να επιτρέπεται στους αναγνώστες να αφήνουν σχόλια…» Ενεργοποιώντας αυτήν τη λειτουργία, γίνεται ξαφνικά πολύ εύκολο για το κοινό σας να συνδεθεί και να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το άρθρο που μόλις διάβασαν..

Χάρτες ιστοτόπου

Η ενεργοποίηση των «Χαρτών ιστοτόπου» θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Οι χάρτες ιστοτόπου είναι αρχεία, τα οποία θα δημιουργήσει το Jetpack, τα οποία απαριθμούν κάθε ανάρτηση και σελίδα που πρέπει να ευρετηριαστούν από τις μηχανές αναζήτησης.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress.com, επιλέξτε Ρυθμίσεις > ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ’. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Χάρτες ιστότοπου” και ενεργοποιήστε το “Δημιουργία χαρτών ιστότοπου XML”. Το Jetpack θα δημιουργήσει αυτόματα τους απαραίτητους χάρτες ιστότοπου.

Χάρτες ιστοτόπου

Το Jetpack μπορεί να παράγει δύο χάρτες ιστότοπου, έναν για όλες τις μηχανές αναζήτησης και έναν ειδικά για τις Ειδήσεις Google. Ωστόσο, οι εκδότες πρέπει να έχουν προεγκριθεί για τις Ειδήσεις Google προτού η Google εκδώσει έναν χάρτη ιστότοπου Ειδήσεων. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για να καταχωρίσετε τις αναρτήσεις σας στις Ειδήσεις Google, ανατρέξτε στις Οδηγίες Ειδήσεων Google.

Ανάγνωση: Πώς να ρυθμίσετε το Yoast SEO

Δωρεάν και premium θέματα

Θέματα

Ένα πρόσθετο πρόσθετο από το Jetpack είναι μια ποικιλία δωρεάν και premium θεμάτων που διατίθενται μέσω του WordPress.com. Το Jetpack προσφέρει πάνω από 150 δωρεάν επαγγελματικά ενσωματωμένα και πολυχρηστικά θέματα. Και επιπλέον 200+ premium θέματα περιλαμβάνονται εάν κάνετε αναβάθμιση στο “Professional Plan” του Jetpack.

Αυτά τα όμορφα θέματα καλύπτουν μια σειρά από ανάγκες ιστότοπων και μπορούν όλα να προβληθούν και να εγκατασταθούν μέσω του πίνακα ελέγχου WordPress.com. Αν ψάχνετε για ένα νέο σχέδιο για τον ιστότοπό σας, το Jetpack μπορεί να έχει το τέλειο θέμα για εσάς.

Η εφαρμογή WordPress.com

Εφαρμογή WordPress

Μια άλλη χρήσιμη προσθήκη στη σουίτα Jetpack των ενοτήτων είναι η εφαρμογή WordPress.com. Αυτή η εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε όλους τους ιστότοπούς σας, από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας και από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Δημοσιεύστε από οποιαδήποτε τοποθεσία, ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας, συνδεθείτε με τους αναγνώστες και επικοινωνήστε με τις ρυθμίσεις της μονάδας Jetpack, όλα μέσα από την εφαρμογή WordPress.

Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι διαθέσιμη για Mac OS X (10.9+) και Windows (7+). Ή κατεβάστε την εφαρμογή για κινητά στο IOS ή στο Andriod. Αυτή η χρήσιμη εφαρμογή είναι ιδανική για όσους βρίσκονται εν κινήσει. Και θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη διαχείριση των πολλών εργαλείων Jetpack που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Premium Χαρακτηριστικά του Jetpack

Το Jetpack προσφέρει τρία διαφορετικά σχέδια premium, όλα παρέχουν προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Εδώ είναι μερικά από τα πρόσθετα που προσφέρουν…

 • Καθημερινά και σε πραγματικό χρόνο αντίγραφα ασφαλείας εκτός ιστότοπου
 • Απεριόριστο αρχείο αντιγράφων ασφαλείας και χώρος αποθήκευσης
 • Αυτόματες επαναφορές
 • Εύκολη μετεγκατάσταση ιστότοπου
 • Καθημερινή σάρωση κακόβουλου λογισμικού
 • Εργαλεία SEO
 • Απεριόριστα premium θέματα
 • Υποστήριξη προτεραιότητας

Τα premium σχέδια της Jetpack καλύπτουν όλες τις ανάγκες, από τον ταπεινό blogger και το μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα, έως τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τις παγκόσμιες εταιρείες. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress με την πλήρη γκάμα εργαλείων, πρέπει να είναι πραγματικά επιτυχημένο, τότε ένα premium πρόγραμμα Jetpack μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, το Jetpack έχει πολλά να προσφέρει. Ας ελπίσουμε ότι έχετε ανακαλύψει μερικές ενότητες που θα ωφελήσουν τον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν έχετε αμφιβολίες, ενεργοποιήστε αρχικά τις προτεινόμενες δυνατότητες του Jetpack. Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο ενεργοποιώντας νέα εργαλεία και απενεργοποιήστε αυτά που δεν χρειάζεστε, όπως κρίνετε κατάλληλο.

Ποιες ενότητες πιστεύετε ότι θα ενεργοποιήσετε; Παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map