Miért ingyenes a WordPress, és mi a rejtett költségek?

A verseny a weboldalfejlesztés és a webtárhely miatt annyira heves, hogy bárki, aki weboldalt akar létrehozni vagy blogot indítani, egy teljes csomaggal kezdheti meg a semmit. Ha tovább megy, akkor ingyenesen elindíthat egy blogoldalt a WordPressen.


  • Miért ingyenes a WordPress??
  • Mi a fogás??
  • Mik a rejtett költségek??

„Mostanáig nem kapsz tartozást” – mondja a régi yorkshire-i közmondás, ezért ezek a kérdések azonnal felbukkannak. Megválaszoljuk ezeket a kérdéseket és így tovább, hogy jobban megértsük, mi teszi a WordPress-t ingyen, milyen szolgáltatások ingyenesek és milyen funkciókért külön kell fizetnie ahhoz, hogy webhelyét felvehesse..

WordPress GYIK

Az ingyenes WordPress platform különféle tulajdonságainak és előnyeinek megvizsgálásának legjobb módja az összes lehetséges kérdés feltevése és a kérdések mindegyikére adott válaszok megadása. Tekintettel erre a célra, vizsgáljuk meg az első kérdést.

Mi a nyílt forráskódú szoftver??

A WordPress ingyenes, mert nyílt forráskódú szoftver. A nyílt forráskódú nyilvános hozzáférésű szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bármilyen módon hozzáadhassa, módosítsa és újraterjessze. Az Opensource.com szerint “a nyílt forráskódú projektek, termékek vagy kezdeményezések átfogják és ünnepelik a nyílt csere, az együttműködésen alapuló részvétel, a gyors prototípuskészítés, az átláthatóság, a meritokratia és a közösségorientált fejlődés alapelveit.” A programozók funkciókat adhatnak a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztéséhez vagy a program olyan részeinek javításához, amelyek nem mindig működnek megfelelően.

Elvitel: A nyílt forráskódú szoftver olyan szoftver, amely a nyilvánosság számára hozzáférhető, hogy továbbfejlessze és szabadon terjessze.

Miért nem értékesítik a WordPress szoftvert??

Nyílt forráskódú szoftverként a WordPress egy olyan közösségi projekt, amelyben több tízezer ember járult hozzá annak a szoftvernek a funkcionalitásához, amelyhez most hozzáférhet. Csak el tudod képzelni a nehézségeket, amelyek abból adódnak, hogy megpróbálják eladni a szoftvert olyan sok közreműködővel. Annak kidolgozása, ki kapná meg a jövedelemnek azt a részét, amelyhez a hozzájárulások majdnem lehetetlenek.

Elvitel: Mint fentebb említettük, a nyílt forráskódú szoftverek mögött meghúzódó filozófia az együttműködésen alapuló részvétel és a nyílt csere alapelvei, tehát nincs értelme megpróbálni eladni valamit, amelyhez több tízezer ember hozzájárult; ha ez is lehetséges volt.

A WordPress szerzői joga ingyenes?

A WordPress szerzői jogvédelem alatt áll, de speciálisan licenccel rendelkezik, így minden programozó hozzájárulása szerzői jogvédelem alatt áll. Ezt a különleges engedélyt „General Public License” néven ismerték. A CyberChimps jó leírást ad, amelyben kijelenti, hogy a GPL „egy számítógépes program vevőinek jogokat biztosít a„ Free Software Definition ”vonatkozásában. Ez egy copyleft licenc, ami azt jelenti, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a módosított mű másolatainak szabad terjesztését, megőrizve ugyanazokat a jogokat. , de végül fenntartja az eredeti szerzői jogi feltételeket. ” Következésképpen, bár a programozók számára megengedett a kód módosítása, felhasználása és újraelosztása a szoftveren belül, az ebből eredő változások szerzői jogvédelem alatt állnak a WordPress GPL-je alatt.

Elvitel: Nem, a WordPress nem tartalmaz szerzői jogokat. Ez követi a GPL szerzői jogi protokollokat, így minden kiegészítés és módosítás bekerül a szerzői jogokba.

Valamennyi prémium WordPress-téma és plugin van Licenc GPL-re?

Azokat a témákat, amelyek széles körben használják a WordPress funkciókat, a WordPress származékainak tekintik, tehát a WordPress GPL engedéllyel rendelkeznek. A WordPress.org szerint a témák és beépülő modulok állapotáról szóló hivatalos jogi vélemény összegezhető egy mondatban: „A WordPress témákban a PHP-nek GPL-nek kell lennie, a grafikának és a CSS-nek is lehet, de nem szükséges.” https://wordpress.org/news/2009/07/themes-are-gpl-too/ Ennek a jogszerűségnek köszönhetően a WordPress csak azokat a témákat és pluginokat támogatja és tárolja, amelyek 100% -ban GPL, és a funkcionalitás javascript és CSS nélkül rendkívül korlátozott lenne..

Vedd el: A prémium WordPress témák és beépülő modulok alapvetően licencelt GPL.

A GPL a WordPress által közzétett tartalom örökli?

Erre a kérdésre egy kicsit nehezebb válaszolni. Egy példát fogunk felhasználni, amely segít. A legtöbb WordPress-felhasználóhoz hasonlóan, saját tartalmat ír, vagy fényképeket küld a blogjába, amely eredeti munka. Ez a tartalom a saját munkája, és a tartalom szerzői joga teljes. Ha azonban a tartalma egy adott WordPress funkció használatának demonstrációja, és példákat tartalmaz a WordPress szoftverből, akkor az adott blogbejegyzés a GPL licenc alá tartozik, mivel a példákban használt kód származékos munka.

Vedd el: A közzétett grafikádat, fényképeit, írott tartalmát stb. Nem öröklik a GPL.

Ha ingyenes, hogyan lehet pénzt keresni a WordPress segítségével?

Ez a kérdés zavarja a legtöbb embert, mivel nincs értelme, hogy egy vállalat olyan sok időt, erőfeszítést, sávszélességet stb. Fektessen be valamibe, amely egyáltalán nem eredményez profitot. Az egyszerű válasz az, hogy a WordPress nyílt forráskódú szoftverén alapuló termékek vagy szolgáltatások jövedelemforrások. Emlékezz arra a kérdésre, hogy mi a rejtett költségek? A mélyebb válasz érdekében tegyünk egy pillanatra különbséget a WordPress.com és a WordPress.org között:

WordPress.com

Ez a WordPress ingyenes verziója, amely sok korlátozást tartalmaz. Íme néhány összehasonlításának jellemzője:

• korlátozott témák
• A bővítmények nem engedélyezettek
• ingyenes tárhely 3 GB tárhelyen
• A felhasználók nem hirdethetnek hirdetéseket
• A WP márkanév mindig jelen van
• A SEO ellenőrzése korlátozott
• nem hozhat létre online áruházat
• nem hozhat létre tagsági oldalt

Ezeket a korlátozásokat bizonyos prémium szolgáltatások megvásárlásával el lehet távolítani.

WordPress.org

Összehasonlításképpen, a WordPress.org nem rendelkezik az ingyenes verzió összes korlátozásával. Az alábbiak szerint kezeljük ezeket a funkciókat:

• teljes téma támogatás
• minden plugin megengedett
• domain regisztrációt és tárolást vásárol különféle tárolási szintekkel
• hirdetések eladásának és megtartásának szabadsága
• webhelyén nincs WP márkajelzés
• az összes SEO szolgáltatás elérhető
• létrehozhat online boltot
• létrehozhat tagsági oldalt.

Egyéb termékek és szolgáltatások a WordPress alapján

Több millió dolláros vállalkozást építettek ki a WordPress körül kereskedelmi témák és beépülő modulok létrehozásával, valamint a WordPress tárhelyének felkínálásával. Ezenkívül a WordPress tanácsadói és fejlesztői gyakran szolgáltatásokat nyújtanak az ügyfelek számára, akik egyedi alkalmazásokat, bővítményeket, témákat stb. Igényelnek.

Vedd el: A WordPress megvitatásakor szem előtt tartandó kulcsszó a szó “korlátozott.” Az ingyenes WordPress korlátozott, de a kereskedelmi változat nem. Ezenkívül pénzt keresnek olyan kereskedelmi termékekre, amelyek alapja a WordPress, valamint a fejlesztőknek, akik testreszabott termékeket készítettek ügyfeleik számára.

További információ a WordPress-ről

Bár a WordPress-szel kapcsolatos kérdéseire a legtöbb kérdésre válaszolni kell, a WordPress-szel kapcsolatos esetleges egyéb kérdéseinek vagy kérdéseinek tisztázása valószínűleg úgy érhető el, hogy egy kissé szabadalmaztatottabb információt nyújt Önnek a WordPress-ről..

A WordPress védjegy

A WordPress logó, valamint a WordPress és a WordCamp szavak a WordPress Alapítvány bejegyzett védjegyei, és kódja nyílt forráskódú szoftverként kerül kiadásra a GPL szerzői jogi korlátozásainak megfelelően. Mivel a WordPress-t GPL alatt működteti, különbséget kell tenni a hivatalos webhelyek vagy erőforrások, a védjegyoldalak és a közösségi üzemeltetésű webhelyek vagy erőforrások között. Alapvetően a közösség által üzemeltetett webhelyek nem tartalmazzák a „WordPress” szót a domainnevükben. Ehelyett minden olyan közösség által üzemeltetett webhely, amely a domainjét a WordPress-hez kívánja társítani, a WP-t használja.

Vigyázzon: Legyen óvatos azokkal a webhelyekkel, amelyek domain névben a „WordPress” teljes nevet használják. Hacsak nem valódi hivatalos, a védjegyoldalak és a WordPress körül felépített legitim közösségi webhelyek ismerik és tiszteletben tartják a WordPress védjegypolitikáját, és a WP helyett használják.

A WordPress használatával kapcsolatos költségek

A fenti kérdések némelyikének megválaszolásával megmutattuk, hogyan A WordPress.com ingyenes, de a WordPress.com webhelyén korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre. Azok, akiknek szükségesnek tartják e korlátozások egy részének megszüntetését, igénybe vehetik a WordPress tárhelyet és más szolgáltatásokat, hogy webhelyüket teljes mértékben kifejlesszék az igényeiknek megfelelően. Itt állnak a WordPress használatának költségei.

Annak ellenére, hogy lehet, hogy fizetnie kell a domain névért vagy a tárhelyért, vannak olyan webhelyek, amelyek kevesebbet fizetnek Havonta 3 USD erre a szolgáltatásra. Ezen túlmenően sokan úgy döntnek, hogy fizetnek a pluginekért vagy testreszabott témákért, hogy elősegítsék saját egyedi márkájuk kialakítását és jellemzőit.

Bluehost az egyik ilyen cég, amely csak a WordPress tárhelyet kínál Havonta 2,95 USD, plusz INGYENES DOMAIN NEVET kap. tudsz használja ezt a linket az ajánlat megszerzéséhez. 

Elvitel: Egy alkalmi blogger számára az ingyenes, korlátozott, WordPress webhely valószínűleg csak nagyon jól fog működni, de bárki, aki vállalkozni kíván és márkát fejleszteni a WordPress szoftver segítségével, jobban kiszolgálja az egyedi domain név és a testreszabott márkaterveket..

Továbbá, ha azt tervezi, hogy online pénzt keres a blogjával, akkor létfontosságú a saját domain tulajdonjoga és a tárhely, mivel korlátozások vannak a WordPress ingyenes verziójának (WordPress.com) használatára és arra, hogy mit tehet a promóció terén. mások szolgáltatásai és termékei.

Következtetés

A közmondás, “Mostanáig nem leszel tartozásod” általában igaz. A WordPress esetében ingyenes, korlátozottan elérhető webhelyet is beszerezhet, amellyel a blog létrehozásához szüksége van, és egy véletlenszerű jelenlétét az interneten. A WordPress.com nagyszerű módja annak, hogy nedvesítse a lábát a weboldal tervezésében és fejlesztésében; talán elkezdhet bizonyos területeken szakértőként nyilvánulni. Azonban azoknak, akiknek nagyobb üzleti webhelyre van szükségük az üzleti fejlődéshez, rájönnek, hogy az ingyenes WordPress lehetőségek nagyon korlátozottak és kissé hiányoznak a márka elismerésének megalapozásához és az erőfeszítéseikből származó profithoz..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector