Si të Vendosni SEO Yoast – Guide 2020

Kurdoherë që mendoni për WordPress SEO, Yoast është një nga emrat e parë që ju vjen ndërmend. Ka disa shtojca të tjera që kanë mbyllur boshllëkun mbi mbizotërimin e Yoast në tregun e shtojcave SEO, i cili është i shkëlqyeshëm pasi për vite me radhë produkti i Yoast po binte nga prapa. Por pasi janë akoma pluginat më të njohura të WordPress SEO përreth, unë kam vendosur të shkruaj këtë udhëzues se si mund të vendosni Yoast në faqen tuaj të WordPress.


Para se të shkarkoni Plugin Yoast, ju lutemi merrni parasysh Renditjen e Matematikës. Shtë falas dhe për aq sa më intereson, është shumë më mirë se Yoast. Unë u shpëtova nga Yoast nga kjo faqe dhe 7 faqe të tjera që unë zotëroj. Trafiku nga Google është rritur në të gjitha faqet, diku midis 5 & 15%. 

 

Optimizimi i motorëve të kërkimit është gjithmonë në zhvillim dhe Yoast duket se bën “ok” për ta mbajtur shtojcën e tyre në përputhje me praktikat më të mira aktuale. Shtojca e tyre ofron vlerën e duhur të faqes tuaj, veçanërisht nëse jeni një webmaster që dëshiron të ketë një sit me të gjitha kutitë e kryqëzuara kur bëhet fjalë për praktikat më të mira të SEO. Pavarësisht nëse filloni me SEO, ose keni optimizuar faqe me vite, kjo shtojcë ka diçka të vogël për të gjithë.

Më poshtë ne zhytemi në arsyen pse ju mund të dëshironi të përdorni Yoast në të gjithë faqen tuaj, përfitimet e përdorimit të shtojcës, dhe t’ju japë një ecje të thelluar në mënyrë që të mund të instaloni dhe optimizoni shtojcën në faqen tuaj..

Le të hidhemi brenda!

Pse duhet të përdorni Yoast

Kalimi i kohës duke optimizuar faqen tuaj për SEO mund të duket si humbje kohe. Sidoqoftë, SEO nuk është diçka që do të dëshironi të merrni lehtë. Sidomos, nëse doni që faqja juaj e internetit të ketë sukses në marrjen e trafikut. Shumica e faqeve të internetit kanë nevojë për të paktën një formë të trafikut për të qëndruar në biznes. Dhe disa kompani janë pothuajse plotësisht të mbështetura në motorët e kërkimit për të fuqizuar bizneset e tyre.

Ekipi në Yoast merr një pamje holistike të SEO, që do të thotë se ata besojnë se SEO duhet të përshkojë të gjitha aspektet e marketingut tuaj në internet. Për këtë arsye, shtojca e tyre është jashtëzakonisht e gjerë dhe ju ofron një mori opsionesh personalizimi.

Nëse aktualisht po kryeni ndonjë fushatë SEO në vend, atëherë ju duhet që faqja juaj të jetë e optimizuar plotësisht nëse doni të përfitoni sa më shumë nga përpjekjet tuaja. SEO Yoast është një shtojcë e shkëlqyeshme që do t’ju ndihmojë të merrni atje në kohën më të shkurtër të mundshme (dhe me sasinë më të vogël të njohurive teknike).

Karakteristikat e SEO Yoast

Para se të zhyten në instalimin dhe optimizimin e kësaj shtojce, do të shikojmë disa nga karakteristikat e zakonshme të kësaj shtojce.

 • Aftësia për të gjeneruar një sitemap XML
 • Ju mund të redaktoni skedarët tuaj .htaccess dhe robots.txt
 • Kontrolli i permalink-ut në internet
 • Ju lejon të importoni cilësimet dhe të dhënat nga shtojcat e tjera të SEO
 • Mund të ndryshojë cilësimet e titullit dhe meta tuaj mbi bazën e postimit dhe faqeve
 • Paraprakisht e ekranit të kërkimit Google
 • Aftësia për të indeksuar ose jo indeksimin e disa seksioneve të faqes tuaj të internetit
 • Verifikimi dhe lidhja me Veglat e Webmasterit të Google
 • Ndihmë për optimizimin e fjalëve

Pasi të filloni të rregulloni cilësimet në faqen tuaj të internetit, do të filloni të shihni se sa karakteristika të fuqishme ka kjo shtesë për të ofruar.

Përtej veçorive të theksuara më lart, versioni premium i shtojcës ka edhe më shumë shtesa dhe mjete shtesë për ata që janë serioz në përpjekjet e tyre për SEO. Le t’i shikojmë disa prej tyre më poshtë:

Mësime shtesë video për të përdorur përdorimin e shtojcës në nivelin tjetër.

 • Një ekip i përkushtuar mbështetës i siguruar nga Yoast, i cili është atje për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të lidhura me plugin-in që mund të keni.
 • Një menaxher i integruar i përcjelljes që ju lejon të vendosni dhe menaxhoni ridrejtimet.

Për hir të mbajtjes së gjërave të thjeshta, ne do të përqendrohemi vetëm në optimizimin e faqes tuaj ndërsa përdorni versionin falas të shtojcës.

Instalimi i SEO Yoast

Për të filluar gjërat duhet të instaloni shtojcën. Për ta bërë këtë thjesht lundroni tek Paneli i WordPress-it tuaj dhe rri pezull mbi butonin “Plugins”, pastaj kliko në “Shto të Re”. Në anën e djathtë të ekranit, do të shihni një kuti kërkimi. Në këtë lloj kutie në SEO Yoast.

Ai duhet të jetë një nga të parët (nëse jo rezultati i parë i kërkimit), pastaj kliko në butonin “Instalo”. Kjo do të sjellë një ekran të instalimit të shtojcave, dhe pasi të jetë instaluar, do të klikoni në lidhjen e vogël blu që thotë “Aktivizo”.

Kjo do të marrë plugin up dhe do të funksionojë në faqen tuaj. Do të vini re një logo të vogël që thotë “SEO” në anën e majtë të faqes tuaj.

Tani është koha për të arritur në pjesën argëtuese të përdorimit të kësaj shtojce për të optimizuar faqen tuaj të internetit.

Vendosja e SEO e Yoast

Mos kini frikë nga shumica e cilësimeve që ofron kjo shtojcë. Ne e dimë se mund të jetë dërrmuese për kohërat e parë, por kjo është arsyeja pse e krijuam këtë udhëzues. Rrinë me ne deri në fund dhe do të keni një sit të optimizuar të përsosur që është gati të mbizotërojë në motorët e kërkimit.

1. Cilësimet e përgjithshme

seksion i përgjithshëm i ngritjes në yoast

Për të arritur te cilësimet tuaja të përgjithshme, lundroni te Yoast>SEO> Pult. Pastaj klikoni në butonin “Përgjithshëm” në krye. Këtu do të keni mundësi të bëni një turne në shtojcën, të shihni çdo ndryshim të madh që kanë bërë në shtojcën e tyre dhe të rivendosni në cilësimet e paracaktuar të fabrikës (nëse keni bërë disa ndryshime që dëshironi të fshini).

Informacioni juaj

Informacioni juaj

Në skedën “Informacioni juaj”, mund të rregulloni emrin tuaj të internetit dhe madje të jepni një emër alternative për faqen tuaj. Ju gjithashtu mund të shtoni një kompani ose një person, i cili do të ndihmojë në përmirësimin e pranisë së motorit tuaj të kërkimit për Grafikun e Njohurive të Google.

Ky është një tipar i ri i rezultateve të kërkimit të Google, i cili shfaq ose në të djathtë ose në krye të rezultateve normale të kërkimit. Ky mund të jetë një burim i shkëlqyeshëm i trafikut shtesë në faqen tuaj të internetit nëse optimizohet si duhet.

Mjetet e Webmasterit

mjetet e webmasterit

Nëse jeni duke përdorur Veglat e Webmasterit Google ose ndonjë nga mjetet e listuara më lart, mund të lidhni llogaritë tuaja këtu. Këto mjete do t’ju ndihmojnë t’ju ofrojnë të dhëna analitike dhe pasqyrë se si faqja juaj po performon nëpër motorët e ndryshëm të kërkimit.

siguri

mjetet e sigurisë

Nëse keni një blog me shumë autorë, atëherë mund të dëshironi të kufizoni qasjen në personalizimin e postës. Aktivizimi i kësaj cilësie do të lejojë vetëm ata që kanë qasje të administratorit do të jenë në gjendje të vendosin ridrejtimet, URL-të kanonike dhe cilësimet e tjera noindex.

2. Tituj & Optimizimi Meta

Pjesa tjetër që do të dëshironi të zgjedhni është Titujt & Seksioni Metas i faqes tuaj të internetit. Cilësimet që rregulloni këtu do të ndikojnë në atë që faqja dhe postimet tuaja duken kur shfaqen në motorët e kërkimit. Optimizimi i këtyre cilësimeve është thelbësor për normat e klikimit të motorit tuaj të kërkimit. Për të rregulluar këto cilësime lundroni te Yoast> tituj & Metas.

Tituj dhe meta

Në ekranin kryesor, mund të aktivizoni nëse doni që plugin të detyrojë të shkruani përsëri tituj, apo jo. Shtojca zakonisht do të zbulojë automatikisht nëse duhet të detyrojë të ri-shkruaj titujt, kështu që zakonisht nuk do të duhet ta rregullosh këtë cilësim.

Mund të jetë shumë e dobishme të ndizni seksionin Analysis Analizë e aktivizuar ’. Kjo do të japë rekomandime në fund të çdo postimi në blog ose faqe që krijoni për të përmirësuar lexueshmërinë e postimeve tuaja në blog.

Faqe Hyrëse

tituj-dhe-metas-homepage-Yoast-set-up

Ne rekomandojmë të rregulloni “Modelin e Titullit”, pasi reflektohet në imazhin e mësipërm. Kjo do t’ju japë më shumë hapësirë ​​për të optimizuar titullin tuaj dhe ta bëni titullin tuaj shumë më të klikueshëm në motorët e kërkimit. Ju gjithashtu mund të rregulloni përshkrimin tuaj meta, i cili do të shfaqet nëse faqja fillestare renditet në motorët e kërkimit.

Llojet e postimit

post-lloje-homepage-Yoast-set-up

Seksioni ‘Llojet e postimit’ do t’ju mundësojë të rregulloni se si shfaqen titujt dhe postimet tuaja në rezultatet e kërkimit. Edhe një herë ju rekomandojmë të rregulloni “Modelet e Titullit” tuaj për të pasqyruar ato që tregohen në figurë. Pjesa tjetër e cilësimeve të kutisë së kontrollit mund të lihet si-është.
Kur vendosni tituj postimesh, rekomandohet të keni titullin e postimit të parë, të ndjekur nga emri i faqes tuaj. Informationdo informacion tjetër titulli është thjesht duke zënë hapësirë ​​dhe duke shpërqendruar potencialisht vizitorët tuaj.

Taksonomitë

taxominies-homepage-Yoast-set-up

WordPress tashmë krijon disa taksonomi të paracaktuar. Pra, normalisht nuk do të duhet të krijosh më. Formati ekzistues i titullit për këto seksione duhet të jetë i mirë.

Sidoqoftë, ne ju rekomandojmë të kaloni pjesët “Kategoritë” dhe “Etiketa” në noindex. Kjo do të parandalojë Google të indeksojë këto faqe në rezultatet e kërkimit, pasi që ata normalisht nuk do të japin shumë vlerë për vizitorët tuaj. Sidoqoftë, kjo varet nga struktura e faqes tuaj dhe nëse faqet e kategorisë në të vërtetë ofrojnë vlera.

arkiv

autor-arkivat-homepage-Yoast-set-up

Kjo pjesë do t’ju mundësojë të rregulloni titujt që shfaqen për faqet tuaja të arkivit, nëse vendosni t’i aktivizoni ato. Do të vini re disa lloje të ndryshme të arkivave që janë krijuar nga WordPress: arkivat e autorëve, arkivat e datave, faqet speciale dhe 404 faqe.

Për të zvogëluar shanset e përmbajtjes së kopjuar që ndodhin, ne rekomandojmë vendosjen e “Arkivave të Autorit” tek Personat me aftësi të kufizuara dhe noindex. Njësoj për “Arkivat e datave”, të cilat me të vërtetë nuk japin asnjë vlerë për motorët e kërkimit.

tjetër

Sitewide-homepage-Yoast-set-up

Skeda e fundit në Tituj & Seksioni Metas ju ofron disa cilësime të tjera për të shkulur. Duke i lënë të gjitha këto cilësime të fikura, siç tregohet në imazhin e mësipërm, do të ndihmoni për të pastruar rezultatet e kërkimit tuaj dhe për të shmangur elementët e panevojshëm të rrëmbejnë titullin e postimit tuaj.

3. Sociale

Media sociale do të luajë një rol gjithnjë e më të madh në SEO mirë në të ardhmen. Yoast integron bukur me pothuajse çdo platformë ekzistuese të mediave sociale. Në ekranin kryesor, do të keni mundësi të futni URL-të e profilit tuaj për çfarëdo rrjeti të mediave sociale ku jeni aktiv.

social-Yoast-set-up

Facebook

Facebook-settings-Yoast-set-up

Në skedën Facebook mund të konfiguroni të dhënat tuaja të meta Facebook Open Graph. Kjo do t’ju japë më shumë mundësi për të konfiguruar postimin tuaj për Facebook nga redaktori i WordPress. Nëse keni një faqe në Facebook mund të shtoni edhe Admin tuaj në Facebook për të marrë njohuri shtesë rreth trafikut të faqeve.

Cicëroj

Twitter settings-Yoast-set-up

Në skedarin e cilësimeve në Twitter mund të ndryshoni mënyrën se si dëshironi të shfaqet karta Twitter kur ndani një postim. Zgjedhja e “Përmbledhjes me imazh të madh”, ka tendencë për të marrë një konvertim shumë më të mirë, sesa të kesh vetëm një titull.

Pinterest

Pinterest-settings-Yoast-set-up

Pinterest përdor të njëjtat të dhëna meta Open Graph, ashtu si Facebook. Ju duhet të keni të aktivizuar informacionin e meta në Facebook për të punuar Pinterest. Pasi ta keni bërë këtë, do të duhet të konfirmoni faqen tuaj me Pinterest dhe të jeni të vendosur.

Google +

GPLUS-settings-Yoast-set-up

Nëse keni një faqe biznesi Google+, atëherë mund të lidheni me atë profil këtu. Pastaj, mund të shtoni URL-në e faqes tuaj në faqen në lidhje me profilin tuaj Google+.

4. Udhëzimet XML

XML Sitemaps ndihmon Google dhe motorët e tjerë të kërkimit të indeksojnë në mënyrë më efektive përmbajtjen tuaj. Mendoni për këtë si një hartë që pjesët e motorit të kërkimit mund të përdorin për të zvarritur faqen tuaj dhe të shihni kur keni rinovuar faqen tuaj të internetit.

XML-Sitemap-settings-Yoast-set-up

Në ekranin e parë sigurohuni që siti i hartës XML tuaj të jetë aktivizuar. Pastaj, ju do të duhet të klikoni në kutinë që thotë “XML sitinap”, dhe kopjoni dhe ngjitni lidhjen në llogarinë tuaj të Mjeteve të Webmasterit Google. Kjo do të lidhë të dy së ​​bashku, kështu që të dhënat ndahen midis dy platformave.

Harta e përdoruesit

përdorues-Sitemap-settings-Yoast-set-up

Nëse keni një blog të autorëve të shumtë që përmbajnë shumë autorë që janë shumë aktiv, atëherë mund të gjeneroni hartat e autorit specifike. Sidoqoftë, ne e shohim këtë të panevojshme dhe zgjedhim ta lëmë këtë mundësi të çaktivizohet.

Llojet e postimit

Në këtë pjesë, ju mund të zgjidhni llojet e postimeve që dëshironi të përfshijnë sitin tuaj. Ne ju rekomandojmë të pasqyroni cilësimet që kemi zgjedhur më lart. Në shumicën e rasteve, nuk ka kuptim që ndonjë nga media e faqes tuaj të shfaqet në sitin tuaj.

Postimet e përjashtuara

përjashtuara-Mesazhe-settings-Yoast-set-up

Nëse keni postime të caktuara që e dini që nuk doni të përfshini në sitin tuaj, dhe keni zvarritje Google, atëherë përfshini ID-në e Postës në kutinë. Ju mund të keni nevojë të aktivizoni ID e Postës me një shtojcë si Reveal ID, nëse nuk shfaqen automatikisht. ID-ja më pas do të shfaqet në skedën “Të gjitha Postimet” e pultit tuaj të WordPress.

Taksonomitë

Taksonomitë-settings-Yoast-set-up

Në seksionin përfundimtar, ju mund të vendosni nëse doni të përfshini kategori ose etiketa të caktuara brenda sitit tuaj. Ne kemi zgjedhur të mos përfshijmë kategori ose etiketa brenda sitit hartën tonë, por kjo varet nga struktura e përgjithshme e faqes tuaj.

5. Avancuar

Cilësimet e përparuara të SEO Yoast do t’ju ndihmojnë të merrni përpjekjet tuaja SEO në nivelin tjetër. Këto cilësime janë shkulje shumë të thjeshta, por ato mund të jenë shumë të dobishme për faqen tuaj. Skeda e përparimeve të cilësimeve do t’ju lejojë të ndryshoni Breadcrumbs, Permalinks dhe RSS.

Therrime buke

Pjesezat-settings-Yoast-set-up

Breadcrumbs tregojnë rrugën që përdoruesi do të marrë në faqen e dëshiruar. Për shembull, Shtëpi>Blog>Guides. Ato mund të ndihmojnë për të zbuluar pamjen e rezultateve të kërkimit tuaj dhe për t’i ndihmuar motorët e kërkimit të marrin një ide më të mirë të strukturës së faqes tuaj.

Për një përmbledhje më të detajuar se si të zbatoni bukat në temën tuaj ekzistuese, shikoni këtë postim nga Yoast.

permalinks

permalinks-settings-Yoast-set-up

Rregullimi i lidhjeve tuaja lidhëse është një aspekt i rëndësishëm i një URL-je miqësore me SEO. Sidoqoftë, cilësimet që Yoast mundëson ndërtimin e strukturës tuaj ekzistuese të permalink-ut. Pra, sigurohuni që tashmë i keni ndryshuar ato.

Nëse nuk e keni, atëherë ndiqni hapat më poshtë, përpara se të vazhdoni me optimizimin e Yoast. Shkoni te Parametrat> Permalidhjet, pastaj kaloni cilësimet tuaja te “Posto emrin”. Kjo do t’ju japë një themel shumë më të mirë për të punuar.

Pastaj, ju rekomandojmë të përdorni cilësimet e permalink-ut të paraqitura në imazhin e mësipërm.

RSS

rss-ushqim-settings-Yoast-set-up

Cilësimet e burimit RSS do të shtojnë një lidhje përsëri në të gjitha postimet e blogut tuaj, kështu që nëse përmbajtja juaj ndodh që të hiqet, kështu që lexuesit dhe motorët e kërkimit do të dinë që ju jeni burimi origjinal i përmbajtjes.

Cilësimet origjinale, të paraqitura në figurën e mësipërme, duhet të jenë të mjaftueshme, ose mund të shtoni elemente shtesë të lidhjes duke përdorur vlerat në fund.

6. Mjetet

Yoast-settings-Yoast-set-up

Ky është një tjetër tipar shumë i dobishëm i SEO Yoast. Ju mund të përdorni redaktorin pjesa më e madhe për të modifikuar si titullin e postit ashtu edhe përshkrimet e postimit në masë. Sidoqoftë, sigurohuni që nuk po krijoni përshkrime të kopjuara, pasi kjo mund të dëmtojë SEO tuaj.

Redaktori i skedarit do t’ju lejojë të ndryshoni informacionin në skedarët tuaj robots.txt dhe .htaccess. Sidoqoftë, ne nuk ju rekomandojmë të redaktoni këto skedarë nëse nuk dini vërtet se çfarë po bëni. Ndryshimi i këtyre skedarëve mund ta bëjë faqen tuaj të palexueshme nga motorët e kërkimit.

Më në fund, funksioni i importit dhe eksportit ju lejon të importoni cilësimet tuaja nga shtojcat e tjera të SEO, nëse do të përdorni një para se të kaloni në Yoast. Ju madje mund të krijoni një kopje rezervë të cilësimeve tuaja Yoast nëse dëshironi t’i ruani ato vetëm në rast.

7. Kërkoni tastierë

kërko-console-settings-Yoast-set-up

Console Kërkimi do të lidhë faqen tuaj me llogarinë tuaj të mjeteve të Webmasterit Google. Së pari, do të duhet të shtoni faqen tuaj në llogarinë tuaj të Webmaster Tools, atëherë mund të vendosni kodin e autorizimit për të lidhur të dy bashkë.

Klikoni “Merrni Kodin e Autorizimit Google” dhe do të ridrejtoheni në një dritare ku mund të merrni kodin. Pastaj kopjoni dhe ngjitni kodin në kuti dhe të gjithë jeni vendosur.

Kjo do t’ju ndihmojë të ju jap informacion më të mirë për gjurmimin dhe do të jeni në gjendje të mbani skedarë më të mirë në lidhje me gabimet e zvarritjes që mund të ndodhin. Shtë e rëndësishme për të rregulluar këto gabime sa më shpejt që të jeni në dijeni të tyre.

Nëse keni versionin premium të kësaj shtojce, ka veçori shtesë për ju që të personalizoni. Sidoqoftë, ne besojmë se versioni falas i kësaj shtojce mund të jetë më se i mjaftueshëm për shumicën e pronarëve të faqeve të internetit fillestare dhe të ndërmjetme.

8. Optimizimi i përmbajtjes tuaj

SEO Yoast me të vërtetë shkëlqen kur bëhet fjalë për optimizimin për çdo post dhe për faqe. Tani që të keni përfunduar të gjitha cilësimet e bazës, do të dëshironi të zgjedhni secilën faqe dhe të postoni ndërsa e krijoni. Kjo do t’ju ndihmojë të përsosni SEO-në tuaj në vend. Mund të duket si shumë punë përballë, por pasi të keni marrë zakon, do të bëhet natyra e dytë.

Plus, do të jeni shumë përpara konkurrencës suaj, të cilët nuk po e kalojnë shumë këtë kohë në SEO-në e tyre në internet. Nëse keni ndonjë përmbajtje më të vjetër, është gjithashtu një ide e mirë të ktheheni dhe t’i optimizoni ato duke përdorur këshillat më poshtë.

Optimizimi i Postimeve dhe Faqeve

Në fund të çdo postimi, do të ketë një kuti të quajtur SEO Yoast. Kjo kuti do t’ju lejojë të zgjedhni plotësisht çdo pjesë të përmbajtjes që krijoni rreth një fjalen specifike. Mjetet e analizës së Yoast do të analizojnë postimin që keni shkruar dhe do të japin rekomandime për të optimizuar më tej çdo postim rreth një fjalen tuaj të zgjedhjes.

Ne do të thyejmë pjesët kryesore të optimizimit të postave më poshtë:

Redaktori i copave

Snippet-Editor-settings-Yoast-set-up

Redaktori Snippet ju lejon të modifikoni të gjithë informacionin e postimit që shfaqet në motorët e kërkimit. Ky është shansi juaj për të optimizuar për të dy lexuesit dhe botët e motorit të kërkimit. Mjeti i tyre i analizave e bën të lehtë hartimin e një titulli, plogështi dhe meta miqësor me SEO.

Kur krijoni copëzën tuaj, mbani mend, jeshile do të thotë e mirë.

Fjala kyç

fokus-fjalen-settings-Yoast-set-up

Seksionet e fjalëve të fokusit dhe të analizës ju lejojnë të jepni fjalen tuaj të zgjedhjes dhe të shikoni sesi përpjekjet tuaja të optimizimit përputhen me praktikat më të mira aktuale. Sa më shumë jeshile të keni në analizën tuaj aq më mirë. Sidoqoftë, mund të keni ende një optimizim yjor pa çdo rreth të vetëm të jesh i gjelbër.

lexueshmëri

readability-settings-Yoast-set-up

Në skedën tjetër ekziston gjithashtu një seksion i lexueshmërisë. Kjo prishet se sa e lehtë është për lexuesit që të tretin postimin tuaj. Pasja e përmbajtjes që është e lehtë për të lexuar do të përmirësojë përvojën e përdoruesit, e cila gjithashtu mund të përmirësojë renditjen tuaj duke rritur kohën e kaluar në sit, dhe duke ulur normat tuaja të fryrjes.

9. Optimizimi i kategorive tuaja

Më në fund, mund të optimizoni më tej faqet e kategorisë suaj për fjalë kyçe specifike. Nëse keni ndjekur tërë këtë tutorial, atëherë tashmë keni bërë disa optimizim të faqeve të kategorive themelore, por mund ta shfrytëzoni këtë edhe më tej duke optimizuar kutinë e SEO në SEO.

Procesi është shumë i ngjashëm me procesin për postimet dhe faqet e mësipërme. Sigurohuni që të zgjedhni përshkrimin e titullit tuaj SEO, plaçkë dhe meta. Gjithashtu, përfundoni analizën e fjalëve të përqendruara dhe përpiquni të merrni sa më shumë qarqe jeshile të jetë e mundur.

Cilësimet që ju zgjidhni në faqet tuaja individuale do të anashkalojnë cilësimet më të përgjithshme që keni zgjedhur. Kjo lejon për nivele edhe më të mëdha të personalizimit dhe optimizimit të fjalëve, duke marrë përpjekjet tuaja në vend për SEO në nivelin tjetër.

Në mbyllje

Siç mund ta shihni Yoast SEO është një plugin mjaft i fuqishëm SEO. Për sa i përket niveleve të tij të personalizimit dhe integritetit me këtë azhurnimet më të fundit të motorit të kërkimit, ne besojmë se kjo është një nga shtojcat më të fuqishme të SEO në treg (dhe kjo përfshin versionin falas).

Optimizimi mund të jetë shumë punë. Por, kjo shtojcë thjeshton procesin dhe ju lejon të arrini me lehtësi optimizimin e fortë në vend. Kjo shtojcë është gjithashtu e dobishme për shkak se ju edukon gjatë gjithë procesit, kështu që ju e kuptoni arsyen pse veprimet që po ndërmerrni gjithashtu.

Kjo shtojcë nuk do t’ju ndihmojë të renditni automatikisht në motorët e kërkimit, por kjo shtojcë e kombinuar me kërkime të ngurta për fjalen dhe SEO të jashtme do t’ju ndihmojë të renditni shumë më lehtë.

Po ti Ndonjë sugjerim ose mashtrim për optimizim të Yoast SEO kemi humbur? Ndani më të mirën tuaj në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector