Πώς να κάνετε το ιστολόγιο WordPress ή τον ιστότοπό σας ιδιωτικό

Ένας γρήγορος και απλός οδηγός WordPress για να κάνετε το ιστολόγιο του WordPress σας ιδιωτικό και κρυμμένο από τις μηχανές αναζήτησης.

Σε προηγούμενα μίνι σεμινάρια WordPress που έχω γράψει, σας έχω δείξει πώς να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου σας και πώς να μετακινήσετε το δωρεάν ιστολόγιο WordPress.com σε αυτόνομο φιλοξενούμενο WordPress.com.


Αυτή τη φορά έχει να κάνει το ιστολόγιό σας ιδιωτικό. Είτε χρησιμοποιείτε το ιστολόγιό σας για εμπορικούς λόγους είτε απλώς ως τρόπο να μοιράζεστε τα ταξίδια και τις σκέψεις σας με φίλους και συγγενείς, οι περισσότεροι αρέσουν στο γεγονός ότι οι δημοσιεύσεις τους είναι δημόσιες. Το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης οδηγούν περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, γεγονός που αυξάνει τη δημοτικότητα των άρθρων σας και ίσως οδηγεί σε αυξημένα έσοδα από διαφημίσεις.

Αλλά μερικές φορές θέλετε να διατηρήσετε το ιστολόγιο του WordPress σας ιδιωτικό. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό? Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του απορρήτου που θέλετε.

Ορίστε μια μεμονωμένη ανάρτηση ως ιδιωτική

Μερικές φορές θέλετε να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου στον ιστότοπό σας ορατό στους επισκέπτες, αλλά υπάρχει μια μεμονωμένη ανάρτηση, βίντεο, podcast ή φωτογραφία που θέλετε να διατηρήσετε απόρρητο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν μια μεμονωμένη ανάρτηση ιδιωτική. Ίσως θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφίες μωρών με μια επιλεγμένη ομάδα μελών της οικογένειας και φίλων. Ίσως θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφίες και κείμενο από μια βραδινή έξοδο, αλλά δεν θέλετε να τον δείτε ο εργοδότης ή το σχολείο σας. Ίσως εργάζεστε για μερικές ιδέες για την εταιρεία σας που δεν είναι έτοιμες να μοιραστούν με το κοινό ακόμα. Ίσως είστε δάσκαλος και θέλετε να μοιράζεστε υλικό μόνο με τους μαθητές σας. Ή ίσως θέλετε απλώς να μοιραστείτε κάποιες προσωπικές σκέψεις που δεν θέλετε να συζητήσουν ολόκληρο το Διαδίκτυο.

Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε μια (ή περισσότερες) από τις αναρτήσεις σας ιδιωτικές αλλά όχι ολόκληρο το ιστολόγιο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ορίστε ιδιωτική δημόσια δημοσίευση που δημοσιεύτηκε προηγουμένως

Εάν έχετε ήδη γράψει ένα άρθρο και έχει δημοσιευτεί, δεν μπορείτε να το προστατέψετε από συγκεκριμένα αρχεία και ξύστρες ιστού. Αλλά μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση των χρηστών στο μέλλον.

Από τον πίνακα ελέγχου σας, επιλέξτε Δημοσιεύσεις και μετά κάντε κλικ στο Όλες οι δημοσιεύσεις.

Από εκεί, θα δείτε μια λίστα με όλες τις αναρτήσεις σας. Για αυτό που θέλετε να κάνετε ιδιωτικό, κάντε κλικ στο Γρήγορη επεξεργασία.

Από εκεί, αναζητήστε τη λέξη Ορατότητα και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε ιδιωτικές. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε την ανάρτηση ορατή μόνο σε εσάς (καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο είναι διαχειριστής ή συντάκτης του ιστολογίου σας) ή να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Γράψτε μια ιδιωτική ανάρτηση

Εάν γράφετε μια ολοκαίνουργια ανάρτηση και θέλετε να την κάνετε ιδιωτική, κοιτάξτε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Εκεί θα δείτε τις επιλογές δημοσίευσης όπου αναφέρεται Ορατότητα. Επιλέξτε “ιδιωτικό” και μετά αποφασίστε εάν θα προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης ή όχι.

Σημείωση: ΔΕΝ χρειάζεται να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να κάνετε μια δημοσίευση ιδιωτική. Εάν μια ανάρτηση είναι ιδιωτική αλλά δεν έχει κωδικό πρόσβασης, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα την ευρετηριάσουν και μόνο εσείς και άλλοι συντάκτες / διαχειριστές του ιστολογίου σας θα μπορούν να το δουν. Αναρτήσεις που είναι ιδιωτικές και έχουν κωδικό πρόσβασης μπορούν να τις δουν όλοι όσοι έχουν τον κωδικό πρόσβασης.

Ορίστε ολόκληρο το ιστολόγιο WordPress ή τον ιστότοπό σας ως ιδιωτικό

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ολόκληρο το blog τους ιδιωτικό για διάφορους λόγους. Είτε επειδή μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία σχετικά με τα συναισθήματά σας, θέλετε να μοιράζεστε φωτογραφίες με μια επιλεγμένη ομάδα μελών της οικογένειας και φίλους ή απλά θέλετε ένα μέρος για να αναπτύξετε τις σκέψεις σας ιδιωτικά, είναι απλό και εύκολο να κάνετε ολόκληρο το ιστολόγιό σας ιδιωτικό.

Σημείωση: εάν το ιστολόγιό σας ήταν προηγουμένως δημόσιο, είναι πιθανό αντίγραφα ή στιγμιότυπα του ιστολογίου σας να είναι διαθέσιμα κάπου σε διάφορα αρχεία. Αλλά μόλις κάνετε το ιστολόγιό σας ιδιωτικό, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google δεν θα επισκέπτονται πλέον (ή συνδέονται με τον ιστότοπό σας) και το ευρύ κοινό δεν θα μπορεί να δει τίποτα στον ιστότοπό σας. Μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά για να τεθούν σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις απορρήτου.

Για να κάνετε ολόκληρο το ιστολόγιό σας ιδιωτικό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σας.
 • Επιλέγω Ρυθμίσεις.
 • Από εκεί, επιλέξτε Μυστικότητα.
 • Θα δείτε τρεις επιλογές: Δημόσια, Κρυφή και Ιδιωτική. Εάν επιλέξετε “Κρυφό”, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα συνδέονται πλέον με τον ιστότοπό σας, αλλά όποιος έχει τη διεύθυνση του ιστολογίου σας θα μπορεί να δει τα πάντα. Επιλέγω Ιδιωτικός για να κάνετε το ιστολόγιό σας ιδιωτικό.

Μόλις το επιλέξετε Ιδιωτικός, μόνο εσείς (και οι διαχειριστές / εκδότες ιστολογίου, εάν υπάρχουν) θα μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο. Εάν θέλετε να μοιραστείτε τον ιστότοπό σας με μια επιλεγμένη λίστα ατόμων, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σας.
 • Κάντε κλικ στο Οι ιστότοποί μου.
 • Κάντε κλικ στο Ανθρωποι και μετά Προσθήκη.
 • Θα σας ζητηθεί να προσθέσετε το email ενός ατόμου ή το όνομα χρήστη του WordPress. Προσθέστε τις πληροφορίες των ατόμων που θέλετε να προσκαλέσετε να εισέλθουν στον ιστότοπό σας.
 • Σε κάθε άτομο που προσκαλείτε στο ιστολόγιό σας θα ανατεθεί ένας ρόλος.

Οι ρόλοι που έχει κάθε άτομο θα καθορίσει τι μπορούν να κάνουν ή να δουν στο ιστολόγιό σας. Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη κάνει το ιστολόγιό σας ιδιωτικό, ακολουθούν οι διάφορες επιλογές για ρόλους:

 • Θεατής – Αυτό το άτομο μπορεί να δει τα πάντα στο ιστολόγιό σας και να αφήσει σχόλια, αλλά τίποτα άλλο.
 • Διαχειριστής – Αυτό το άτομο έχει πρόσβαση, προβολή και αλλαγή οτιδήποτε στο ιστολόγιό σας. Κάθε διαχειριστής που προσθέτετε μπορεί να κάνει απολύτως οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής του ιστολογίου σας, γι ‘αυτό επιλέξτε προσεκτικά νέους διαχειριστές!
 • Συντάκτης – Αυτό το άτομο μπορεί να δει το ιστολόγιό σας, να σχολιάσει και να επεξεργαστεί όλες τις αναρτήσεις που γράφονται στο ιστολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας.
 • Συντάκτης – Ένας συγγραφέας θα μπορεί να δει το ιστολόγιό σας, να σχολιάζει και να δημοσιεύει νέο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη του WordPress ως δευτερεύον.
 • Συνεισφέρων – Παρόμοια με έναν συγγραφέα, ένας συνεισφέρων μπορεί να δει το ιστολόγιό σας, να σχολιάσει και να δημοσιεύσει νέο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη του WordPress ως δευτερεύον. Η κύρια διαφορά είναι ότι οι συντελεστές δεν μπορούν να ανεβάσουν πολυμέσα στον ιστότοπό σας ή να διαγράψουν σχόλια.

Εάν θέλετε να αλλάξετε την πρόσβαση ενός ατόμου στο ιστολόγιό σας, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να μεταβείτε στο Ανθρωποι Ενότητα. Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να τροποποιήσετε και αλλάξτε την κατάστασή του ή διαγράψτε τον.

Και αυτό είναι!!!

Δεν έχει σημασία αν φιλοξενείτε τη δική σας έκδοση του WordPress ή χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν ιστολόγιο που φιλοξενείται από το WordPress, όλες οι παραπάνω επιλογές είναι διαθέσιμες σε εσάς. Με μερικά κλικ ενός κουμπιού, μπορείτε να ορίσετε μια μόνο ανάρτηση ιδιωτική ή ολόκληρο το ιστολόγιό σας ιδιωτικό.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector