Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress

Το WordPress είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κτίρια ιστότοπων & πλατφόρμες blogging στον κόσμο. Εκατομμύρια ιστότοποι έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το WordPress, από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, κυβερνητικούς ιστότοπους και διαδικτυακά πρακτορεία ειδήσεων έως εταιρικούς ιστότοπους, προσωπικά προφίλ και πολλά άλλα.


Το WordPress είναι δημοφιλές για διάφορους λόγους. Οι δημιουργοί ιστότοπων το προτιμούν επειδή παρέχει ένα βασικό πλαίσιο με εκατοντάδες θέματα ποιότητας που μπορούν εύκολα να χειριστούν. Οι ειδικοί μάρκετινγκ Διαδικτύου προτείνουν το WordPress, επειδή η πλατφόρμα είναι σχετικά φιλική προς το SEO, ενώ προσφέρει μια ποικιλία από πρόσθετα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργικότητας.

Ανεξάρτητα από την ανάγκη σας για χρήση αυτής της πλατφόρμας, ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι όταν αρχίσουν να δημιουργούν έναν ιστότοπο είναι ο τρόπος εγκατάστασης του WordPress. Η μέθοδος που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον συγκεκριμένο πάροχο φιλοξενίας και τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας SimpleScripts

Το SimpleScripts είναι ένα εργαλείο εγκατάστασης που χρησιμοποιούν οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων όταν προσφέρουν φιλοξενία WordPress. Το εργαλείο επιτρέπει στους σχεδιαστές ιστότοπων να εγκαταστήσουν το WordPress με ένα μόνο κλικ ενός κουμπιού. Εάν ακολουθήσετε το πώς να ξεκινήσω ένα φροντιστήριο ιστολογίου, θα το παρατηρήσετε Hostgator καλέστε αυτό το Mojo Marketplace.

Θα δείτε το εικονίδιο SimpleScripts δίπλα στο εικονίδιο WordPress στον πίνακα διαχείρισης του κεντρικού υπολογιστή σας εάν προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα στους πελάτες. Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη που παραθέτει μια ποικιλία από άλλα σενάρια που μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, όπως λογισμικό καλαθιού αγορών και άλλες πλατφόρμες ιστολογίου Κάντε κλικ στο εικονίδιο WordPress που βρίσκεται σε αυτήν την οθόνη.

install-wordpress-with-simple-script-one-click-install2

Μόλις κάνετε κλικ στο εικονίδιο, θα μεταφερθείτε στη σελίδα εγκατάστασης. Από εκεί, μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις εγκαταστάσεις του WordPress, εάν είναι απαραίτητο. Κάντε κλικ στο κουμπί “εγκατάσταση” που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος αυτής της σελίδας.

install-wordpress-with-simple-script-one-click-install3

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε τις προτιμήσεις εγκατάστασής σας, όπως εάν θα εγκαταστήσετε ή όχι το WordPress για τον κύριο ιστότοπό σας ή ως μέρος ενός υπο-καταλόγου και το όνομα του ιστολογίου σας.

install-wordpress-with-simple-script-one-click-install4

Μόλις συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα και επιλέξετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, πατήστε “πλήρης” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Εάν η εγκατάσταση ήταν επιτυχής, τότε θα εμφανιστεί μια οθόνη “επιτυχής εγκατάστασης” που θα σας ενημερώνει ότι όλα έχουν ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε στο WordPress χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που σας δόθηκαν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το Fantastico

Το Fantastico είναι ένα εργαλείο εγκατάστασης σεναρίων που προσφέρουν πολλές δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ως εργαλείο εγκατάστασης WordPress.

Όπως και άλλα εργαλεία, εάν το Fantastico προσφέρεται από την εταιρεία φιλοξενίας σας, μπορεί να βρεθεί στον πίνακα διαχείρισης (cPanel). Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατευθυνθείτε στον πίνακα ελέγχου Fantastico.

φανταστικό-πολυτελές

Ο πίνακας ελέγχου Fantastico θα διαθέτει μια ποικιλία διαφορετικών επιλογών εγκατάστασης, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση περιεχομένου και το blogging. Ορίστε την επιλογή που λέει “WordPress” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Νέα εγκατάσταση” μόλις εμφανιστεί με τις επιλογές εγκατάστασης του WordPress.

Φανταστικό

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε ποιον τομέα θα χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση του WordPress. Εάν θέλετε στον κύριο τομέα σας, αφήστε αυτό το τμήμα κενό. Επιλέξτε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σύνδεσης και εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email όπου καθορίζεται. Θα σας ζητηθεί επίσης να εισαγάγετε έναν σύντομο τίτλο και περιγραφή ιστοτόπου, και οι δύο μπορούν να αλλάξουν αργότερα.

οδηγίες εγκατάστασης-wordpress-οδηγοί

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος εγκατάστασης” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε όλες τις πληροφορίες σας πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το Softaculous

Το Softaculous είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο εγκατάστασης WordPress. Όπως το SimpleScripts, επιτρέπει στους κατόχους ιστότοπων και στους bloggers να εγκαταστήσουν το WordPress με ένα κλικ ενός κουμπιού. Εάν η εταιρεία φιλοξενίας σας το χρησιμοποιεί, μπορείτε να το βρείτε στον πίνακα διαχείρισης.

wordpress-softaculous

Αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο Softaculous, θα μεταφερθείτε στον πίνακα ελέγχου εγκατάστασης του εργαλείου. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, θα δείτε μια λίστα με διαφορετικές κατηγορίες για να διαλέξετε. Κάντε κλικ στην κατηγορία “blogs” και μετά επιλέξτε “WordPress”. Μόλις κάνετε κλικ στο “WordPress”, βρείτε και κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “εγκατάσταση” στο κάτω μέρος της σελίδας.

Η επόμενη σελίδα απαιτεί ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις εγκατάστασης. Συμπληρώστε το πεδίο “In Directory” με τον τομέα στον οποίο θέλετε να είναι εγκατεστημένο το WordPress. Εάν θέλετε να εγκατασταθεί στον κύριο τομέα σας, αφήστε αυτό το πεδίο κενό. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα όνομα για τη βάση δεδομένων του WordPress συμπληρώνοντας το κατάλληλο πεδίο. Μπορείτε, επίσης, να τροποποιήσετε την ασφάλεια και να αλλάξετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων.

Στη συνέχεια, εισαγάγετε μια βασική περιγραφή για τον ιστότοπό σας στο σχετικό πλαίσιο. Αφήστε το πλαίσιο WPMU μόνο αν δεν έχετε εκτεταμένη εμπειρία με εγκαταστάσεις WordPress. Επιλέξτε τα στοιχεία σύνδεσής σας και εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email στο πεδίο “email”.

Μόλις συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα, κάντε κλικ στο κουμπί “εγκατάσταση” και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress μεταβαίνοντας στο yourdomain.com/admin και συνδεθείτε με τα στοιχεία σας.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας FTP

Ενώ η χρήση του FTP δεν είναι πλέον τόσο συνηθισμένη για άτομα που δημιουργούν ιστότοπους χρησιμοποιώντας το WordPress, είναι ακόμα σημαντικό να μάθετε πώς να ανεβάζετε αρχεία χρησιμοποιώντας αυτήν τη διαδικασία.

Πρώτα, κατεβάστε ένα πρόγραμμα FTP της επιλογής σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν διαθέσιμες που είναι ασφαλείς και εύχρηστες. Μόλις εγκαταστήσετε το FTP στον υπολογιστή σας, κατεβάστε την τελευταία έκδοση του WordPress. Κάντε κλικ στο αρχείο WordPress για να το αποσυμπιέσετε και αφήστε το στην επιφάνεια εργασίας σας για εύκολη πρόσβαση.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το λογισμικό FTP που έχετε επιλέξει για να ανεβάσετε τα αρχεία στον κεντρικό υπολογιστή σας. Θα χρειαστείτε μερικές βασικές πληροφορίες σύνδεσης από τον κεντρικό υπολογιστή σας κατά τη μεταφόρτωση μέσω λογισμικού FTP και θα σας ζητηθεί αυτές οι πληροφορίες μόλις εισαγάγετε τη θέση μεταφόρτωσης του αρχείου.

FTP-WordPress

Συνήθως, θα έχετε δύο επιλογές για την τοποθεσία μεταφόρτωσης: τον κύριο τομέα σας ή έναν υποφάκελο. Για να ανεβάσετε το WordPress στον κύριο τομέα σας, επιλέξτε το / public_html / φάκελο. Εάν θέλετε να εγκατασταθεί σε έναν υποφάκελο, επιλέξτε / public_html / foldername /. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφόρτωσης μέσω FTP, μπορείτε να συνδεθείτε στο cpanel σας για να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων.

Κάντε κλικ στο “MySQL Databases” για να ξεκινήσετε. Επιλέξτε ένα όνομα για τη νέα σας βάση δεδομένων όταν σας ζητηθεί (το όνομα θα πρέπει να σχετίζεται στενά με το WordPress) και κάντε κλικ στο «δημιουργία βάσης δεδομένων». Μόλις δημιουργηθεί η βάση δεδομένων, μπορείτε πλέον να εκτελέσετε τη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress για τον ιστότοπό σας.

cpanel-mysql

Για να ξεκινήσετε τα τελικά στάδια της εγκατάστασης, μεταβείτε στη διεύθυνση www.yourdomain.com ή σε οποιαδήποτε διεύθυνση URL επιλέγετε κατά τη μεταφόρτωση μέσω του λογισμικού FTP. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί ένα μήνυμα σφάλματος που σας ενημερώνει για τη δημιουργία ενός αρχείου wp-config.php. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία αρχείου διαμόρφωσης”, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που διαθέτει διάφορα πεδία κειμένου που σχετίζονται με τη βάση δεδομένων. Περάστε πάνω από αυτά τα πεδία και κάντε κλικ στο κουμπί που λέει “Ας πάμε” στο κάτω μέρος της σελίδας.

wp-config

Σε αυτήν τη σελίδα θα επιλέξετε τις βασικές πληροφορίες σύνδεσης και το όνομα της βάσης δεδομένων, τον κεντρικό υπολογιστή της βάσης δεδομένων και το πρόθεμα πίνακα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να εισαγάγετε σε αυτά τα πεδία, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας φιλοξενίας σας για βοήθεια. Μόλις συμπληρωθούν όλα τα πεδία, κάντε κλικ στο κουμπί “Υποβολή”. Θα μεταφερθείτε στην τελική οθόνη προτροπής, όπου μπορείτε τελικά να κάνετε κλικ στο κουμπί “Εκτέλεση εγκατάστασης” για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, απλά εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας και κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση WordPress”. Η διαδικασία εγκατάστασης θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας ή να γράφετε για το ιστολόγιό σας.

Όσοι είναι ολοκαίνουργιοι στην τέχνη του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων WordPress θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη διαδικασία FTP στην αρχή και, αντίθετα, να διατηρούν τα εργαλεία εγκατάστασης με ένα κλικ που παρέχονται από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector