Како зарадити битцоин у 2020. години – Бесплатни водич за почетнике

Појава Битцоина као једног од најзанимљивијих нових улагања, изненадила је многе који су веровали да криптовалута вођена блок-ланцем никада неће имати вредност у стварном свету. Такође је изазвао огромне интересовања од оних који или никада раније нису чули за Битцоин или који су о томе знали релативно мало. Као резултат тога, сада постоје невероватне могућности за зараду додатног новца у крипти валуте.


У следећем чланку сазнаћете како зарадити новац са Битцоин-ом и откријте неколико различитих начина да искористите тренд крипто валуте и зарадите Битцоин на много различитих начина.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Имајте на уму да је држање битцоина или алтцоина на новчаницама врло несигурно. Тада никад не смете да чувате на мењачи дуже него што је потребно. Да бисте своје Битцоинс, ЛитеЦоинс или било коју другу крипто валуту учинили сигурном, требат ће вам новчаник хардвера попут Ледгер Нано С или Трезор.

Једном када купите свој Битцоин или Алтцоинс на некој од размена које сам доле набројао, једноставно пребаците своје кованице са размене у свој хардверски новчаник. Ово је заиста једини најсигурнији начин чувања дигиталне валуте.

Прво горе…. Реч реалног опреза

Пре него што кренете у начине на које можете зарадите Битцоин и зарађивати новац Битцоин-ом, важно је реално сагледати колико новца можете зарадити. Иако се на овом тржишту сигурно може зарадити огроман износ новца, многи почетници прилагођени начини зараде Битцоина резултират ће само малим износима. Немојте се обесхрабрити. Чак и мале количине Битцоина могу бити корисна средства, посебно имајући у виду тренутни брзи раст вредности крипто валуте. Ако желите да скупите веће суме Битцоин-а, то је такође у потпуности могуће.

Међутим, захтијеват ће почетно улагање које вам можда неће бити лако. С тим у вези, започнимо с истраживањем различитих начина на које можете започети са зарађивањем новца с Битцоин-ом.

# 1 – Битцоин Рударство – Број један начин зараде новца с битцоином.

вађење биткоина

Ако желите да саставите највећи могући износ Битцоин-а, рударство је међу вашим најбољим могућностима. Рударство се односи на употребу рачунарског хардвера за аутоматско обављање скупа математичких операција, што заузврат ствара нови Битцоин. Начин на који је Битцоин постављен, икада се може произвести само 21 милион. У време писања овог чланка око 16,7 милиона ових Битцоина успешно је минирано, што је оставило више од четири милиона на столу за Битцоин рударе.

Једна ствар коју ћете морати знати о рударству битцоина прије него што ступите у њега јест да се потешкоће с временом повећавају. Другим речима, требаће више времена и више рачунарске снаге за генерисање сваког наредног Битцоина. У раним данима Битцоина, љубитељи крипто валуте били су у могућности да користе јединице за обраду графике на редовним рачунарима за своје рударство. До сада, међутим, потешкоће су се толико повећале да је потребно много више специјализоване опреме.

Један од начина да се приђе рудању Битцоин је то учинити сами. Да бисте то учинили, мораћете да инвестирате у Битцоин рудар. Битцоин рудари су спољни уређаји који испоручују потребну рачунарску снагу за производњу Битцоина у данашњем окружењу са великим тешкоћама. Цена Битцоин рудара знатно ће варирати на основу његове могућности обраде. Мали УСБ рудари почињу од испод 100 долара, док већи, моћнији рударски уређаји могу коштати десетине хиљада долара. Иако почетна инвестиција куповине Битцоин рудара може бити прилично велика, омогућава вам да произведете сопствени стални ток нових Битцоин-а док не достигнете пуних 21 милион.

Ако одлучите да почнете са рударством, имајте на уму периферне трошкове. Не само да ћете морати да платите за било коју опрему коју одлучите да користите, већ ће бити и трошкови електричне енергије. Ако имате велики рудар који производи велику количину топлоте, можда ћете морати да инсталирате и систем за хлађење да би одржао правилан рад. Заједно, ти трошкови могу да поједу велики део марже профита у минирању руда Битцоин. Срећом, ако Битцоин настави да вреднује, ови периферни трошкови ће се накнадно надокнадити ретроактивно кроз ту апрецијацију.

Ако не желите да идете на почетне трошкове и гњаважу око постављања сопствене личне операције рударјења Битцоин-ом, и даље можете да ступите у акцију са оним што је познато као уговорно минирање. У уговорном рударству платићете накнаду у замену за то да компанија у ваше име употреби Битцоин рударску опрему. Овај уговор ће трајати одређено време, а сав Битцоин који се током тог времена минира на опреми коју сте уговорили биће послан у ваш Битцоин новчаник. Две од најважнијих рударских услуга су Генесис Мининг и Хасхинг24. Ископавање уговора је једноставан и пасиван начин за акумулирање Битцоина, мада ће то дугорочно коштати више него имати властиту Битцоин рударску опрему.

# 2 – Комплетни микро задаци за Битцоин

Иако рударство омогућава да зарадите Битцоин брже од било које друге методе, његов високи праг улагања значи да неће бити погодан за све. Ако тражите мањи начин да умочите ножни прст у базен Битцоин-а, можда бисте радије довршили микро задатке који се плаћају у Битцоин-у. Микро-задаци су мале, једноставне радње, попут прегледа огласа или бављења постом на друштвеним медијима. Иако је зарада обично врло ниска, микро задаци су вероватно најједноставнији начин да уђете у Битцоин.

Једно од најбољих места за започињање микро задатака који се плаћају у Битцоин-у је ЦоинВоркер, тржиште које је специјализовано за такве задатке. ЦоинВоркер задаци се плаћају у бодовима који сваки вриједе 0,01 УСД (УСД). Иако многи задаци на ЦоинВоркеру плаћају само 0,03-0,05 УСД, неки плаћају и више од 1,00 УСД. Задаци наведени на ЦоинВоркеру обично су врло једноставни и потребно им је само неколико минута.

Такође постоји неколико веб локација које ће вам платити мале количине Битцоина за гледање огласа. Као и други микро задаци, ове акције плаћају веома мале количине Битцоина, али су невероватно једноставне за извођење. Ако покушавате зарадити свој први Битцоин, прегледавање огласа је један од најлакших начина да то учините. Неке од најбољих веб локација које корисницима омогућавају преглед огласа у замјену за Битцоин укључују ЦоинАддер, Адс4БТЦ и Адверцоинс.

# 3 – Битцоин славине

Битцоин славине помало наликују микро задацима у смислу да они плаћају врло мале количине Битцоин-а у замјену за мали износ вашег времена – често око 1 Сатосхи, што је стоту од милионитог БТЦ-а. У случају славина, Битцоин је обично доступан да би га корисници затражили у задатом интервалу, као што је сваких пет минута.

Идеја иза Битцоин славина је да њихови власници продају рекламе на лицу места, а затим их прегледавају корисници који долазе да затраже свој Битцоин. Битцоин славине плаћају износе који су готово премали да би се многи корисници мучили, али они су добар начин да се пробију у свет Битцоина и започну да виде малу количину крипто валуте у вашем дигиталном новчанику. Моон Битцоин је један од најпопуларнијих ових славина, али постоје многи други, укључујући ФрееБитцоин, Битцоин Зебра и Даили Фрее Битс.

# 4 – Инвестирајте у Битцоин и деривате Битцоин

Једно од најзанимљивијих дешавања у Битцоин-у током последњих неколико година било је његово појављивање као прилично популарно улагање. Улагање у Битцоин, иако још увек није тако често као улагање новца у акције и обвезнице, брзо се креће у финансијски ток. Као што неко може замислити, улагање је један од уноснијих начина зарађивања новца с Битцоин-ом.

Најосновнији облик инвестирања у Битцоин је куповина и држање Битцоина све док његова цијена не порасте довољно да би могла профитирати. Захваљујући високом нивоу нестабилности цена, Битцоин је донео невероватне добитке за инвеститоре који су рано започели ову стратегију. Да сте уложили само 500 УСД у Битцоин када је то коштало 1 УСД почетком 2011. године, ваша инвестиција данас би била вредна више од 9,5 милиона долара. Наравно, ово је екстремни пример, али он показује колико је исплативо улагање у Битцоин било за неке трговце који су били спремни да држе своје инвестиције дужи временски период.

Један од проблема који је у прошлости мучио Битцоин инвестиције је недостатак поуздане размене. Ако неко време пратите Битцоин, можда се сећате изненађујућег колапса планине Мт. Гок размена која се догодила као резултат масовног хакирања у 2014. Када је Битцоин изгубљен у милионима долара, тај хак је годинама уназадио главно усвајање Битцоина. Сада, међутим, нова генерација сигурнијих и боље вођених размена излази на тржиште за испоруку Битцоин услуга. Најистакнутији од њих био је Цоинбасе, који је постао заправо Битцоин размјена за већину нових инвеститора, ако сте заинтересирани за друге размјене криптовалута онда провјерите ове Цоинбасе алтернативе.

Мање познати начин улагања у Битцоин је трговина којом се тргује као ЦФД или уговор за разлику. У суштини, ЦФД је изведени инструмент који се заснива на цени имовине, у овом случају Битцоин. За разлику од стандардних улагања, ЦФД-и заправо не укључују куповину имовине у коју се зрцале. Уместо тога, трговци отварају позиције о кретању цене активе са ЦФД брокером. ЦФД-ови обично имају високе стопе полуге, што значи да су и добици и губици већи него што би били у традиционалнијем инвестиционом окружењу. Ако се правилно користе, ЦФД-ови Битцоин могу бити прилично профитабилни. Ако сте превише безобзирни са њима, то могу бити велика ризична улагања. Да ли бисте лично требали трговати Битцоин ЦФД-овима готово у потпуности зависи од вашег личног нивоа толеранције на ризик.

# 5 – Тржиште производа везаних за битцоин

До сада сте вероватно добили идеју да можете зарадити новац Битцоин-ом. Оно што би вас могло више импресионирати је чињеница да постоје начини зарадити од Битцоин без да га заправо посједујемо. Начин да се то постигне је пласман профитабилних производа и услуга заснованих на Битцоинима све већој публици људи који су заинтересовани за тржиште криптовалута.

Најлакши начин да постанете придружени маркетиншки агент за Битцоин производе је промоција Битцоин рудних уређаја преко партнерског програма Амазон Ассоциатес. Помоћу овог програма можете послати посетиоце са ваше веб локације у Амазон и добити мању провизију за било који производ који тамо купе током наредна 24 сата. Иако је избор опреме за рударство Битцоина у Амазону мало ограничен, требало би да буде довољно за почетак. Такође ће вам требати веб локација на којој ћете објављивати партнерске везе. Добра вест је да, будући да рудници Битцоин углавном коштају 100 УСД +, не треба вам продати превише њих да бисте почели да зарађујете пристојан новац од својих маркетиншких напора.

Исти концепт се такође може применити на Битцоин услуге. Многе услуге које окружују Битцоин, укључујући услуге рударства уговора о којима је расправљано раније у овом чланку, нуде великодушне провизије трговцима који их упуте клијентима. Ако ћете креирати веб локацију, интегрисање промоција услуга може бити од користи читаоцима и вама профитирати.

# 6 – Радите ли самостално и плаћајте се битцоинима

Као што сте можда свесни, постоји масовно тржиште тржишта за слободне услуге / интернетске послове у распону од писања до развоја веб страница. Стотине сајтова већ постоје како би повезали хонорарне раднике са купцима који су спремни платити за њихове услуге. Новонастали тренд овог тренда стигао је у облику прегршт веб локација које фрееланцерима шаљу уплате у облику Битцоина. Ако имате корисну вештину коју би предузећа или други појединци били спремни да вам плате, можда ћете моћи да пружате услуге у замену за прилично значајне количине Битцоина.

Фрееланцинг у замену за Битцоин има две предности које га чине једним од најбољих начина за озбиљан улазак на тржиште криптовалута. Први је да, за разлику од рударства или улагања, код већине облика слободног рада постоји мало или нимало почетних трошкова. Друго је да неки слободни послови могу платити износе Битцоин-а вредне десетине или чак стотине долара, издвајајући их од осталих бесплатних метода које често укључују добијање само неколико центи у вриједности од Битцоин-а у било којем тренутку. Ако желите да зарадите Битцоин по разумној брзини, а да у почетку не улажете велику количину новца, фрееланцинг је вероватно најбоља опција.

Пре него што скочите на фрееланцинг, размислите о томе какву ћете услугу продавати. Неке од најпопуларнијих опција укључују писање и лекторске услуге, графички дизајн, производњу видео записа, преношење гласа, програмирање и уређивање аудио записа. Наравно, услуге које ћете на крају понудити зависиће од ваших властитих интереса и вештина.

Након што се одлучите за услуге које намеравате да продате, мораћете да се пријавите на тржиште слободних производа које плаћа битцоин. Једна од опција која некима може бити привлачна је КСБТ Фрееланцер. Ова страница нуди много високо плаћених послова, али већина је прилично техничке природе и можда није погодна за све слободњаке. Цриптогринд, још једно велико тржиште, омогућава фрееланцерима да нуде једноставније услуге у замену за ниже цене. Ако сте икада користили традиционалну фрееланцинг платформу Фиверр, Цриптогринд ће вам се вероватно чинити познатим, јер су њени основни начини рада врло слични Фиверровом.

# 7 – Направите садржај да бисте га уновчили помоћу огласа заснованих на Битцоин-у

Ако знате много о зарађивању на мрежи, вероватно сте наишли на идеју да вам се плати за постављање огласа на веб локацији. Срећом, потпуно исти концепт добро функционише са Битцоином. Ако желите пасивно зарадити неку крипто валуту стварајући сјајан садржај, размислите о пријављивању на огласну мрежу засновану на Битцоин-у, попут БитМедиа. Ове мреже ће вам платити у Битцоин-у за акције кликања на огласе постављене на вашој веб локацији. Што више посетилаца и кликова добије ваш садржај, то више Битцоин-а можете зарадити.

Иако се Битцоин огласне мреже теоретски могу имплементирати на било коју врсту веб локација, оне ће бити најефикасније на веб локацијама које се заправо фокусирају на крипто валуте и технологију. То је зато што се већина оглашавача који користе ове услуге тренутно налази у самом Битцоин ниши. Добра вест је да ово чини Битцоин огласне мреже једноставним за имплементацију на истој веб локацији коју користите за промоцију придружених производа везаних за Битцоин. Овај приступ вам даје шансу да истовремено зарађујете битцоин и нормалне доларе са исте веб странице, диверзификујући свој ток прихода између два.

# 8 – Позајмите битцоин који већ имате

Позајмљивање новца за камате одувек је био један од најбољих начина за остваривање пасивног дохотка, а овај принцип важи и за дигиталне валуте. Битцоин позајмљивање је увелико попут пеер-то-пеер кредитирања, јер омогућава појединим зајмодавцима да преузму улогу банке или друге финансијске институције. Заузврат, ови зајмодавци потом сакупљају камату док се новац који им је позајмио отплати. Да бисте зарадили Битцоин кроз кредите, мораћете да користите платформу за позајмљивање. Тренутно је Битбонд једна од најпопуларнијих и најпоузданијих платформи, мада је на располагању још неколико. Камате на Битцоин кредите могу бити прилично високе, с неким и већим од 10 процената.

Пре него што приступите позајмљивању, мораћете да имате почетни Битцоин за почетак. Можете је купити, минирати или зарадити користећи неку од других овде описаних метода. Можете користити и позајмљивање да надопуните друге методе зараде Битцоин-а. Ако желите да зарадите озбиљне количине новца од зајма, куповина почетне акције Битцоина може бити добра идеја, јер ће вам омогућити да финансирате више кредита и примате више плаћања камате. Имајте на уму да је, као и сваки други зајам, подразумевана опција у позајмљивању Битцоин-а. Увек будите сигурни да пажљиво размислите о особи којој кредитирате и да финансирате само кредите у које имате висок степен поверења.

# 9 – Постаните програмер за блок блок

Већина опција које сте до сада видели на овој листи били су мали, једноставни начини зарадити новац помоћу Битцоина које можете учинити са стране. Ако се заиста бавите зарађивањем за живот са Битцоин-ом, један од најбољих начина да то учините јесте да постанете програмер за све већи број веб локација и дигиталних система који користе Битцоин и друге крипто валуте. За сваку нову веб локацију која одлучи да прихвати плаћање у Битцоин-у постоји потенцијално отварање за програмере са специјализованим знањем о Блоцкцхаину. Ако сте та особа, могућности које ће вам бити доступне у наредним годинама би могле бити готово неограничене.

Наравно, овај начин зарађивања новца уз тренд Битцоин-а далеко је од једноставног. За почетак, требаће вам добро разумевање рачунарске науке, математике и рачунарског програмирања. Одатле ћете такође морати да постанете познаваоци у специјализованој области блоцкцхаина. Реално, требало би очекивати да ћете се вратити у школу како бисте стекли диплому информатике, ако то већ нисте учинили.

Са тако високим прагом за улазак, можда се питате зашто постати програмер за блоцкцхаин вриједан вашег времена. Одговор на ово питање лежи у количини новца који квалифицирани стручњаци за блоцкцхаин могу зарадити на тренутном тржишту. Просечна зарада програмера за блоцкцхаин износи око 80.000 долара, док програмери на највишем нивоу могу да командују платама већим од 300.000 долара.

Овај велики потенцијал зараде је такође везан за растућу потражњу. Пошто је Битцоин са сваким даном све познатији, број компанија које улажу у технологију блоцкцхаин-а могао би се значајно повећати у наредних неколико година. Будући да су програмери блоцкцхаина мало и далеко између њих, то значи да програмери који су активни на тржишту могу се у догледној будућности ослонити на велику потражњу..

# 10 – Учите друге о Битцоин-у

Једном када се успоставите у свету Битцоин-а, можда ћете одлучити да поделите оно што сте научили са другима који мање познају вас. Било да се ради о Битцоин инвестицијским стратегијама или како правилно поставити рудар, постоје људи који ће бити изузетно заинтересовани да уче из вашег искуства. Ако је ваш садржај добар и имате вредне информације за подучавање, чак можете донијети доличан износ новца помажући другим људима да науче о крипто валутама.

Један од начина да уђете у подучавање о Битцоин-у је прављење ИоуТубе видеа о томе. Иако вас ИоуТубе сигурно неће обогатити, видео снимке можете уновчити Гоогле-овим програмом Адсенсе како бисте од њих остварили одређени приход од огласа. Ако ваш канал постане популаран извор информација о Битцоин-у и крипто валути, овај ток прихода могао би чак додати и прилично приметни.

Ако вам видео садржај није баш јак, можете писати чланке о улазима и улазима Битцоина. Ови чланци се могу објавити на вашој веб локацији или гости објављени на некој другој веб локацији у Битцоин ниши. Ако створите добар писани садржај, можете добро зарадити продајом чланака на веб локацијама које им требају.

Коначно, ако се осећате заиста амбициозно, можете креирати курс о неком аспекту Битцоина. Онлине курсеви су одличан начин да зарадите додатни новац, али за њих је потребно мало времена и труда. Ако ћете креирати курс, ваша најбоља опклада за маркетинг и продају је да га објавите на Удеми-у, веб локацији коју креира корисник. Кроз Удеми можете продати свој курс по било којој цени и имати приступ милионима потенцијалних студената. Шта год да радите, побрините се да савет који нудите довољно вредан да би га било вредно платити. Ако креирате под-парни курс испуњен информацијама које бисте могли пронаћи једноставном Гоогле претрагом, вероватно нећете зарадити много новца.

# 11 – Зарадите Битцоин играјући игре

Који је бољи начин за окончање овог прегледа различитих начина зарадити новац Битцоин-ом него на забавној ноти играња игара? Игре које се исплаћују у Битцоин-у су врло сличне славинама јер они плаћају веома мале количине Битцоина и стварају профит оглашавањем. Предност Битцоин игара је у томе што они уновчавају активност за коју свакодневно можете посвећивати бесплатно време. Ако имате навику да играте мобилне игре, покушајте да пронађете неке игре које ће вам платити мале наплате Битцоин-а како би вас наградио за време које потрошите на њих. Чак и ако то не значи много, ипак је боље него играти игру бесплатно.

Категорија игара на основу Битцоин-а такође укључује дигитална коцкарница која користе Битцоин као валуту. Иако вам ово може бити забавно ако уживате у коцкању, они нису баш добар начин да поуздано зарадите. Као и било који други цасино, изгледи ће увек бити у корист куће. Ако нисте у реду с губитком Битцоина и желите се мало забавити, нема ништа погрешно у испробавању ове врсте игара.

Закључак

Као што можете рећи, начини на који можете профитирати од пораста Битцоина су практично неограничени. Без обзира да ли желите да сами задржите крипто валуту или зарађујете пружајући услуге и знање другим заљубљеницима у Битцоин, на тренутном тржишту постоје прилике за вас. Најбоље од свега, пуни потенцијал Битцоина вероватно је далеко од реализације. Пошто крипто валуте почињу да улазе у све ширу употребу као финансијски инструменти и свакодневни начини плаћања, могућности да се са њима зарађује тек ће се повећавати.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector